![]() |
Fajna tabela na górze się zrobiła:
Kod:
mecze punktyRaków ma zaległy mecz z Koroną Kielce. |
Nie ma ukryć że walka o top3 esa jest nawet ciekawsza niż o awans w 1 lidze (dla postronnych obserwatorów).
A jeszcze ciekawiej to wygląda jak spojrzymy w terminarz. To co na dziś obstawiam: 1. Śląsk wypadnie z top4 (6) 2. Jagiellonia wypadnie z top3 (5) 3. Pogoń będzie w top 3 (2) 4. Lech będzie w top 4 (3) 5. Raków będzie w top 3 (1). 6. Legia nie będzie w top3. (4). Faworytem w wyścigu o MP wydaje się jednak Raków i chyba jedyny zespół który może go realnie powstrzymać to Pogoń, choć przyjdzie moment że nie wytrzymają presji. |
Taaa, Raków.....buahahahaha
|
Cytat:
|
Cytat:
Wg mnie Amikarze zaczną znowu punktować. To prędzej z Pogoni uleci powietrze. No ale zobaczymy już niedługo jak to będzie :) |
Zgadzam sie z Karheropem, ze Rakow obroni tytul. Wszystko za nimi przemawia.
|
Cytat:
Co do parchow, oby, oby. |
Jak tam patrzę z kim Cracovia gra do końca sezonu to oni naprawdę mogą się spier... z ligi:haha:
|
Cytat:
Tymczasem tak jak piszą przedmówcy. "Wyścig " o spadek zapowiada się fascynująco. Stare porzekadło mówi że spada ten który nie nastawiał się na walkę o utrzymanie. I z trójki Korona, Puszcza i craxa to właśnie dla tej ostatniej może być to największe zaskoczenie. Pozostaje trzymać kciuki. |
Moze tak krakowska wymianka ligami? cracovia do 1 ligi , a my cudem do e klapsy zeby sie stan posiadania zgadzal?
|
Kalendarz mają ciężki, ale reszta drużyn walczących o spadek też nie będzie mieć łatwo. Tak naprawdę żaden z zespołów, legitymujących się dorobkiem punktowym na poziomie 35 punktów, nie może czuć się bezpiecznie na ten moment.
|
Ogolnie ta liga w tym roku jest jeszcze ciekawsza niz rok temu. Zwroccie uwage, ze o top 3 bije sie... 7 druzyn. Moze nie o mistrza, bo to sie rozegra miedzy Jagiellonia, Lechem i Slaskiem, ale pozostale 4 moga zahaczyc o 3 miejsce jak Lech lub Slask zlapia zadyszke.
|
Cracovia ma trudny terminarz, ale to nasza ekstraklasa. Tutaj rola faworyta często nic nie znaczy. Przykładem jest chociażby ich niedawny mecz z Jagiellonią. Kto typował, że pokonają lidera na wyjeździe? Podchodząc do meczu w roli słabszego można się cofnąć i grać z kontry. A ponieważ nikt u nas nie ma dobrze opanowanego ataku pozycyjnego, taka taktyka zazwyczaj przynosi skutek.
Na razie się nimi nie emocjonuję, żeby się nie rozczarować. Jak będziemy przed ostatnią kolejka i będą w strefie spadkowej to wtedy zacznę :) |
Cytat:
Jej druga wygrana w tej rundzie to na otwarcie również... Grając w przewadze od 2 minuty z Radomniakiem, a finalnie Radomniak kończył w 9. Zmienić okoliczności tych spotkań a craxa miałaby 4-6 pkt mniej i byłaby jedną nogą w 1 lidze. W najbliższej kolejce arcy ciekawy mecz Puszcza - Korona i jeśli wygra Korona to uważam że craxa się nie wygrzebie. Mając gorszy bilans z Puszcza potrzebują 1 pkt więcej. Z Koroną mają bilans na 0, więc decydują ogólne zwycięstwa, a tych wtedy Korona miałaby więcej (jeśli wygra z Puszcza). W małej tabeli Korona- Puszcza -craxa, też sąsiadka jest najgorsza. Może się jeszcze Warta wmieszać w ta walke, choć styl z którym wygrali ze Stala daje im nadzieję że się utrzymają. A dodatkowo w meczu Puszcza - Warta ktoś na pewno wzbogaci się o punkty. Piast/Zagłębie/Radomniak - nie wierzę że ktoś z tego grona poleci. Jedna wygrana i każdy jest utrzymany. |
Tomasz Pasieczny z kolejnym spadkiem do kolekcji. Szef polskiego stowarzyszenia dyrektorów sportowych, a ma już w CV spadek po zbudowaniu kadry Wisły w sezonie 2021/22 (wraz z fenomenalnymi transferami np. Fazlagicia), a teraz spuścił z ligi Wartę (stracił pracę jeszcze na jesieni 2023, ale kadrę na sezon w letnim okienku jeszcze on konstruował). Brawo!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Czyli klasyka polskiej piłki. AI zaliczyła by to jako niewątpliwe kwalifikacje. Dwa spadki to prawie jak dwa przegrane baraże. |
Ale na pewno i u nas i tam wykonał wspaniałą pracę. Prawdziwy profesjonalista.
|
najgorsze że zydy nie spadly
|
Tyle o przegranych, a nikt o zwycięzcy? Brawo Jagiellonia. Gratulacje dla Imaza. Drużyna z budżetem mniejszym niż połowa ligi rozstawiła czołówkę po kątach.
Długo w Białymstoku czekali na ten sukces |
jestem ciekawy czy Rakow wroci na szczyt po powrocie Mareczka.
No i jak bedzie wygladalo okienko u legii bo tam Josue ciagnal srodek pola, a teraz go nie bedzie. |
Szacuneczek dla kibiców Lecha za piknik na meczu z Korona ;)
|
Cytat:
Nie umniejszając sukcesu bo byli najlepsi, ale prezesem PZPN jest były prezes Jagiellonii. Gdyby nie to fakt że byli najlepsi niekoniecznie by wystarczył. |
O czym Ty znowu mówisz? Dzisiaj meczowy, jeszcze będziesz miał okazję wygadywać standardowe głupoty.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jakby przyszło na mecz 50 czy 100 osób to by było coś znaczącego. |
Drozd to idiota (zauważam tylko oczywistą prawdę)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Odgrzewam temat, a i jako że mało się o tym mówi to jest spora szansa że w tym sezonie żaden beniaminek esa nie wróci do 1 ligi po roku. Gieksa i Motor konkretnie zaskakują solidna gra i punktowanie .
A jeśli ktoś to jedynie Lechia, w której cyrk goni cyrk, a wczorajsze oświadczenie zdaje się dorównywać oświadczeniu Wisły z Vanna Ly. Mam też przeczucie że trójce która poleci z ligi będzie Śląsk Wrocław. Zapracowali sobie na to ostatnimi latami, a poprzedni rok to był tylko wypadek przy pracy i sezon życia Exposito. |
nie jestem na bieżąco. Co tam w Lechii słychać ?
|
Cytat:
https://x.com/DawidDawson_ |
Może ktoś streścić? Nie mam czasu na telenowele.
|
kurde, pierwszy raz od dawna zajrzałem na tabele e-klapy i z przerażeniem odnotowuje fakt że żydownia liczy sie w grze o majstra (a puchary na pewno)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Królewski > Urfer :foch: |
temat taki ogólno polsko-piłkarski to wstawiam
https://i.ibb.co/VpDRwbV/kkk.png dzisiaj wszyscy jesteśmy Kaliszanami ;) |
Tak z ciekawości, do posta powyżej, o co to chodzi z tym Hutnikiem? To są jakieś sprawy kibicowskie, że powinno się tu Kaliszowi kibicować? Nie mam takiej wiedzy, bo mnie nigdy nie obchodziły tematy pozapiłkarskie, natomiast zawsze miałem poczucie, że jako krakowianin, jak tylko Wisła nie gra, to kibicuję wszystkim klubom z miasta, czy nawet z południa Polski, bo po pierwsze, silna piłka w mieście zwiększa zainteresowanie, ściąga talenty, promuje Kraków, a po drugie, tożsamość lokalna była dla mnie zawsze bardzo istotna i postrzegałem te zespoły jako drużyny z mojego miasta, czy regionu. Już nie mówiąc o tym, że mam znajomych i za tymi i za tamtymi, dziadek mój jeszcze w latach 50 chodził regularnie nie tylko na Wisłę, ale i na Garbarnię, i gdzie tam jeszcze, a ja osobiście, mimo, że od małego dziecka chodzę na Wisłę, to i na Cracovię mi się zdarzyło dla towarzystwa iść raz czy drugi. Chciałbym dożyć kiedyś normalizacji sytuacji w mieście jak o to chodzi, za dużo jest w tym wszystkim niepotrzebnych, negatywnych emocji.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl