Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kibice Wisły o ekstraklasie ogółem z nami czy bez (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10967)

pepe72 03.03.2024 23:23

Fajna tabela na górze się zrobiła:
Kod:

mecze  punkty
1. Śląsk Wrocław  23  45
2. Jagiellonia    23  42
3. Pogoń Szczecin 23  40
4. Lech Poznań    23  40
5. Raków Częst.  22  39
6. Legia Warszawa 23  38

Pogrubione nadal walczą o puchar. W europucharach walczą 1-3, chyba, że ktoś z top3 wygra puchar Polski.
Raków ma zaległy mecz z Koroną Kielce.

Karherop 04.03.2024 00:04

Nie ma ukryć że walka o top3 esa jest nawet ciekawsza niż o awans w 1 lidze (dla postronnych obserwatorów).

A jeszcze ciekawiej to wygląda jak spojrzymy w terminarz.

To co na dziś obstawiam:
1. Śląsk wypadnie z top4 (6)
2. Jagiellonia wypadnie z top3 (5)
3. Pogoń będzie w top 3 (2)
4. Lech będzie w top 4 (3)
5. Raków będzie w top 3 (1).
6. Legia nie będzie w top3. (4).

Faworytem w wyścigu o MP wydaje się jednak Raków i chyba jedyny zespół który może go realnie powstrzymać to Pogoń, choć przyjdzie moment że nie wytrzymają presji.

leszekpw 04.03.2024 10:15

Taaa, Raków.....buahahahaha

ciacho 05.03.2024 16:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1617476)
Nie ma ukryć że walka o top3 esa jest nawet ciekawsza niż o awans w 1 lidze (dla postronnych obserwatorów).

Ktoś taki istnieje? Serio można oglądać polską ligę nie będąc kibicem którejś z drużyn?

Ogryzek 05.03.2024 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1617476)

A jeszcze ciekawiej to wygląda jak spojrzymy w terminarz.

To co na dziś obstawiam:
1. Śląsk wypadnie z top4 (6)
2. Jagiellonia wypadnie z top3 (5)
3. Pogoń będzie w top 3 (2)
4. Lech będzie w top 4 (3)
5. Raków będzie w top 3 (1).
6. Legia nie będzie w top3. (4).

Faworytem w wyścigu o MP wydaje się jednak Raków i chyba jedyny zespół który może go realnie powstrzymać to Pogoń, choć przyjdzie moment że nie wytrzymają presji.

A Amica? Mam nadzieję że nie sugerujesz się tylko tym że Częstochowianie sprali w bezpośrednim meczu Poznaniaków dotkliwie.

Wg mnie Amikarze zaczną znowu punktować. To prędzej z Pogoni uleci powietrze.

No ale zobaczymy już niedługo jak to będzie :)

wiesniak842 05.03.2024 16:33

Zgadzam sie z Karheropem, ze Rakow obroni tytul. Wszystko za nimi przemawia.

wiesniak842 21.04.2024 14:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1617602)

No juz raczej nie obroni:rotfl:

Co do parchow, oby, oby.

ciacho 22.04.2024 22:30

Jak tam patrzę z kim Cracovia gra do końca sezonu to oni naprawdę mogą się spier... z ligi:haha:

Karherop 22.04.2024 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1617602)

Źle się to zestarzało, nie powiem.

Tymczasem tak jak piszą przedmówcy. "Wyścig " o spadek zapowiada się fascynująco.

Stare porzekadło mówi że spada ten który nie nastawiał się na walkę o utrzymanie. I z trójki Korona, Puszcza i craxa to właśnie dla tej ostatniej może być to największe zaskoczenie.

Pozostaje trzymać kciuki.

skarabeus 23.04.2024 10:07

Moze tak krakowska wymianka ligami? cracovia do 1 ligi , a my cudem do e klapsy zeby sie stan posiadania zgadzal?

Patryko 23.04.2024 10:50

Kalendarz mają ciężki, ale reszta drużyn walczących o spadek też nie będzie mieć łatwo. Tak naprawdę żaden z zespołów, legitymujących się dorobkiem punktowym na poziomie 35 punktów, nie może czuć się bezpiecznie na ten moment.

skarabeus 23.04.2024 12:55

Ogolnie ta liga w tym roku jest jeszcze ciekawsza niz rok temu. Zwroccie uwage, ze o top 3 bije sie... 7 druzyn. Moze nie o mistrza, bo to sie rozegra miedzy Jagiellonia, Lechem i Slaskiem, ale pozostale 4 moga zahaczyc o 3 miejsce jak Lech lub Slask zlapia zadyszke.

kbr 23.04.2024 13:02

Cracovia ma trudny terminarz, ale to nasza ekstraklasa. Tutaj rola faworyta często nic nie znaczy. Przykładem jest chociażby ich niedawny mecz z Jagiellonią. Kto typował, że pokonają lidera na wyjeździe? Podchodząc do meczu w roli słabszego można się cofnąć i grać z kontry. A ponieważ nikt u nas nie ma dobrze opanowanego ataku pozycyjnego, taka taktyka zazwyczaj przynosi skutek.

Na razie się nimi nie emocjonuję, żeby się nie rozczarować. Jak będziemy przed ostatnią kolejka i będą w strefie spadkowej to wtedy zacznę :)

Karherop 23.04.2024 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kbr (Post 1621164)
Cracovia ma trudny terminarz, ale to nasza ekstraklasa. Tutaj rola faworyta często nic nie znaczy. Przykładem jest chociażby ich niedawny mecz z Jagiellonią. Kto typował, że pokonają lidera na wyjeździe? Podchodząc do meczu w roli słabszego można się cofnąć i grać z kontry. A ponieważ nikt u nas nie ma dobrze opanowanego ataku pozycyjnego, taka taktyka zazwyczaj przynosi skutek.

Jaga grała praktycznie od początku meczu w 10.

Jej druga wygrana w tej rundzie to na otwarcie również... Grając w przewadze od 2 minuty z Radomniakiem, a finalnie Radomniak kończył w 9.

Zmienić okoliczności tych spotkań a craxa miałaby 4-6 pkt mniej i byłaby jedną nogą w 1 lidze.

W najbliższej kolejce arcy ciekawy mecz Puszcza - Korona i jeśli wygra Korona to uważam że craxa się nie wygrzebie. Mając gorszy bilans z Puszcza potrzebują 1 pkt więcej. Z Koroną mają bilans na 0, więc decydują ogólne zwycięstwa, a tych wtedy Korona miałaby więcej (jeśli wygra z Puszcza). W małej tabeli Korona- Puszcza -craxa, też sąsiadka jest najgorsza.

Może się jeszcze Warta wmieszać w ta walke, choć styl z którym wygrali ze Stala daje im nadzieję że się utrzymają.

A dodatkowo w meczu Puszcza - Warta ktoś na pewno wzbogaci się o punkty.

Piast/Zagłębie/Radomniak - nie wierzę że ktoś z tego grona poleci. Jedna wygrana i każdy jest utrzymany.

roki9 25.05.2024 18:43

Tomasz Pasieczny z kolejnym spadkiem do kolekcji. Szef polskiego stowarzyszenia dyrektorów sportowych, a ma już w CV spadek po zbudowaniu kadry Wisły w sezonie 2021/22 (wraz z fenomenalnymi transferami np. Fazlagicia), a teraz spuścił z ligi Wartę (stracił pracę jeszcze na jesieni 2023, ale kadrę na sezon w letnim okienku jeszcze on konstruował). Brawo!

Ogryzek 25.05.2024 18:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roki9 (Post 1624723)
Tomasz Pasieczny z kolejnym spadkiem do kolekcji. Szef polskiego stowarzyszenia dyrektorów sportowych, a ma już w CV spadek po zbudowaniu kadry Wisły w sezonie 2021/22 (wraz z fenomenalnymi transferami np. Fazlagicia), a teraz spuścił z ligi Wartę (stracił pracę jeszcze na jesieni 2023, ale kadrę na sezon w letnim okienku jeszcze on konstruował). Brawo!

Ciekawe czy by się nadal za Kiko wg AI Krolewskiego? :D

Patryko 25.05.2024 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1624724)

Statystycznie trzeci spadek jest mało prawdopodobny :D

MaLk 25.05.2024 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ogryzek (Post 1624724)

Ale za to realizuje się jako prezes stowarzyszenia dyrektorów sportowych i organizator szkoły dla dyrektorów sportowych.

Czyli klasyka polskiej piłki.

AI zaliczyła by to jako niewątpliwe kwalifikacje. Dwa spadki to prawie jak dwa przegrane baraże.

Drozd 25.05.2024 19:11

Ale na pewno i u nas i tam wykonał wspaniałą pracę. Prawdziwy profesjonalista.

Arkadiusz.Czerepach 25.05.2024 22:44

najgorsze że zydy nie spadly

Karherop 25.05.2024 23:04

Tyle o przegranych, a nikt o zwycięzcy? Brawo Jagiellonia. Gratulacje dla Imaza. Drużyna z budżetem mniejszym niż połowa ligi rozstawiła czołówkę po kątach.

Długo w Białymstoku czekali na ten sukces

Skawa Wadowice 26.05.2024 08:36

jestem ciekawy czy Rakow wroci na szczyt po powrocie Mareczka.
No i jak bedzie wygladalo okienko u legii bo tam Josue ciagnal srodek pola, a teraz go nie bedzie.

azor 26.05.2024 10:15

Szacuneczek dla kibiców Lecha za piknik na meczu z Korona ;)

Drozd 26.05.2024 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1624741)
Tyle o przegranych, a nikt o zwycięzcy? Brawo Jagiellonia. Gratulacje dla Imaza. Drużyna z budżetem mniejszym niż połowa ligi rozstawiła czołówkę po kątach.

Długo w Białymstoku czekali na ten sukces

Gratulacje dla Jagiellonii.

Nie umniejszając sukcesu bo byli najlepsi, ale prezesem PZPN jest były prezes Jagiellonii. Gdyby nie to fakt że byli najlepsi niekoniecznie by wystarczył.

azor 26.05.2024 11:10

O czym Ty znowu mówisz? �� Dzisiaj meczowy, jeszcze będziesz miał okazję wygadywać standardowe głupoty.

Drozd 26.05.2024 11:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1624756)
O czym Ty znowu mówisz? �� Dzisiaj meczowy, jeszcze będziesz miał okazję wygadywać standardowe głupoty.

Zauważam tylko oczywistą prawdę. Jagiellonia zdobyła pierwsze mistrzostwo dopiero teraz, po 100 ponad latach. A prezesem PZPN jest akurat były prezes Jagiellonii. Ale oczywiście nie mogło to mieć żadnego znaczenia, bo wszystkie rozgrywki w Polsce są krystalicznie, a wpływanie na wyniki poszczególnych meczów czy całych zmagań to w najczystszej postaci teoria spiskowa :rotfl:.

doktor granat 26.05.2024 13:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1624751)
Szacuneczek dla kibiców Lecha za piknik na meczu z Korona ;)

Przyszli tłumnie na stadion czyli tym samym dali swoje pieniądze na pensje dla kopaczy którzy ich bezczelnie wyc.ujali.
Jakby przyszło na mecz 50 czy 100 osób to by było coś znaczącego.

Jagul 26.05.2024 13:40

Drozd to idiota (zauważam tylko oczywistą prawdę)

azor 26.05.2024 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1624760)
Zauważam tylko oczywistą prawdę. Jagiellonia zdobyła pierwsze mistrzostwo dopiero teraz, po 100 ponad latach. A prezesem PZPN jest akurat były prezes Jagiellonii. Ale oczywiście nie mogło to mieć żadnego znaczenia, bo wszystkie rozgrywki w Polsce są krystalicznie, a wpływanie na wyniki poszczególnych meczów czy całych zmagań to w najczystszej postaci teoria spiskowa :rotfl:.

Patrz, a za Bońka Widzew majstra nie zrobił

Jaroo1 26.05.2024 14:52

Cytat:

drozdowi się ulało z lewej półkuli mózgu gdzie trzyma wszystkie teorie spiskowe świata i inne baśnie.

Karherop 09.10.2024 09:43

Odgrzewam temat, a i jako że mało się o tym mówi to jest spora szansa że w tym sezonie żaden beniaminek esa nie wróci do 1 ligi po roku. Gieksa i Motor konkretnie zaskakują solidna gra i punktowanie .

A jeśli ktoś to jedynie Lechia, w której cyrk goni cyrk, a wczorajsze oświadczenie zdaje się dorównywać oświadczeniu Wisły z Vanna Ly.

Mam też przeczucie że trójce która poleci z ligi będzie Śląsk Wrocław. Zapracowali sobie na to ostatnimi latami, a poprzedni rok to był tylko wypadek przy pracy i sezon życia Exposito.

adam_09 09.10.2024 13:17

nie jestem na bieżąco. Co tam w Lechii słychać ?

Patryko 09.10.2024 14:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez adam_09 (Post 1636645)
nie jestem na bieżąco. Co tam w Lechii słychać ?

Najświeższe, insiderskie newsy z Lechii znajdziesz tutaj:

https://x.com/DawidDawson_

TIR_DO_SŁUBIC 09.10.2024 16:31

Może ktoś streścić? Nie mam czasu na telenowele.

Arkadiusz.Czerepach 09.10.2024 16:34

kurde, pierwszy raz od dawna zajrzałem na tabele e-klapy i z przerażeniem odnotowuje fakt że żydownia liczy sie w grze o majstra (a puchary na pewno)

MaLk 09.10.2024 17:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1636649)
kurde, pierwszy raz od dawna zajrzałem na tabele e-klapy i z przerażeniem odnotowuje fakt że żydownia liczy sie w grze o majstra (a puchary na pewno)

Nic w tym nadzwyczajnego nie ma. Zwykle na tym etapie sezonu są w górnej połówce, zdarzało im się nawet być wyżej. Na wiosnę wszystko wróci do normy ;)

Patryko 09.10.2024 17:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1636648)
Może ktoś streścić? Nie mam czasu na telenowele.

tl;dr: 14 października rozkminka szefostwa klubu z kibolami, bez udziału mediów. W klubie nie ma najprawdopodobniej złamanego grosza, brakuje ludzi do podstawowych zadań, kołderka na ławce jest bardzo krótka, przygotowanie fizyczne leży i kwiczy.

TIR_DO_SŁUBIC 09.10.2024 20:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1636651)
tl;dr: 14 października rozkminka szefostwa klubu z kibolami, bez udziału mediów. W klubie nie ma najprawdopodobniej złamanego grosza, brakuje ludzi do podstawowych zadań, kołderka na ławce jest bardzo krótka, przygotowanie fizyczne leży i kwiczy.

Dzięki! O to mi chodziło. Nieźle w takim razie, jeśli to prawda.

Królewski > Urfer :foch:

Arkadiusz.Czerepach 25.11.2024 15:53

temat taki ogólno polsko-piłkarski to wstawiam

https://i.ibb.co/VpDRwbV/kkk.png

dzisiaj wszyscy jesteśmy Kaliszanami ;)

viktor56 25.11.2024 17:08

Tak z ciekawości, do posta powyżej, o co to chodzi z tym Hutnikiem? To są jakieś sprawy kibicowskie, że powinno się tu Kaliszowi kibicować? Nie mam takiej wiedzy, bo mnie nigdy nie obchodziły tematy pozapiłkarskie, natomiast zawsze miałem poczucie, że jako krakowianin, jak tylko Wisła nie gra, to kibicuję wszystkim klubom z miasta, czy nawet z południa Polski, bo po pierwsze, silna piłka w mieście zwiększa zainteresowanie, ściąga talenty, promuje Kraków, a po drugie, tożsamość lokalna była dla mnie zawsze bardzo istotna i postrzegałem te zespoły jako drużyny z mojego miasta, czy regionu. Już nie mówiąc o tym, że mam znajomych i za tymi i za tamtymi, dziadek mój jeszcze w latach 50 chodził regularnie nie tylko na Wisłę, ale i na Garbarnię, i gdzie tam jeszcze, a ja osobiście, mimo, że od małego dziecka chodzę na Wisłę, to i na Cracovię mi się zdarzyło dla towarzystwa iść raz czy drugi. Chciałbym dożyć kiedyś normalizacji sytuacji w mieście jak o to chodzi, za dużo jest w tym wszystkim niepotrzebnych, negatywnych emocji.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:03.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl