Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   24 kolejka, Skra Częstochowa - Wisła Kraków, 17 marzec 2023, 20:30 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10862)

Książę Palownik 17.03.2023 22:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1598079)
co przeoczyłem że Bashy nie ma na ławce?

Jak zwykle jest na L4.

wolfy 17.03.2023 22:37

To było najłatwiejsze zwycięstwo w tym sezonie. Skra nie próbowała murować przez co łapała kontry. Po golu na 0:3 mecz się skończył, zmiennicy weszli żeby oszczędzić kluczowych piłkarzy.
Dużo wysokich piłek, beznadziejne boisko nie tylko nam przeszkadzało. Raz o mało nie mieliśmy setki bo zawodnik Skry wywrócił się na kretowisku przez nikogo nie atakowany.

Co ciekawe - Skra grała w piłkę w odróżnieniu od takiej Odry Opole czy GKS-u Tychy. Grali czysto, mieli pomysł, niestety dla nich brakowało kluczowego podania i wykończenia. Mimo wszystko z taką grą powinni się utrzymać. Aktualna Wisła była po prostu poza ich zasięgiem, ale tą Brzęczka tak grając mogliby sklepać.

Wojtas 17.03.2023 22:39

Kolejne piekne zwyciestwo :)
ale mimo wszystko pochwaly tez dla Skry bo w 1 polowie starali chłopaki sie jak mogli,choc widac ze zdecydował brak jakosci.

Pieknie sie oglada Jamesa.Widzi wszytsko.Jak za duzo to przezuci czy rozciagnie.Podanie na 1;0 to jakbym widzial stare czasy Szymka jak zagrywa do Zurawia i jest gol za golem.Roznice obrazuje fakt ze potem wchodzi za niego Duda i zagrywajac niecelnie ,w trakcie meczu stwierdziłem ze James zagral by to *celnie*.Taka róznica miedzy zawodnikami.

U nas widać jednak ze to umiejetosci prowadzą i na koncu dają tą przewage ze strzelamy bramki.Cos czego brakowalo w Wisle pare lat,czyli *umiejetnosci*

kolejne 3 pkt i dobry weekend,brawo dla druzyny i naszych kibiców bo ten mecz to praktycznie był jak u siebie :)

Karherop 17.03.2023 22:43

18/18 punktów 6 wygrany pod rząd mecz, jeszcze 10 finałów.

W 1 połowie rywal wyszedł na nas naprawdę solidnie + fatalna murawa nie pomagała. Jednak im dłużej trwał mecz tym opanowaliśmy całkowicie boisko.

Bramka na 3-0 i to penetrujące podanie LF bylo wisienka na torcie. Takie bramki można oglądać w nieskończoność.

Od 63 min graliśmy sparing. Szkoda że nie poszliśmy po bramkę na 4-0 bo bilans bramkowy na koniec ligi też może mieć znaczenie

wolfy 17.03.2023 22:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1598093)
18/18 punktów 6 wygrany pod rząd mecz, jeszcze 10 finałów.

W 1 połowie rywal wyszedł na nas naprawdę solidnie + fatalna murawa nie pomagała. Jednak im dłużej trwał mecz tym opanowaliśmy całkowicie boisko.

Bramka na 3-0 i to penetrujące podanie LF bylo wisienka na torcie. Takie bramki można oglądać w nieskończoność.

Od 63 min graliśmy sparing. Szkoda że nie poszliśmy po bramkę na 4-0 bo bilans bramkowy na koniec ligi też może mieć znaczenie

Moim zdaniem ważniejsze od czwartej bramki było oszczędzenie zdrowia podstawowych piłkarzy. Środek pola Duda-Szywacz wiadomo że nic nie wykreuje, w destrukcji też tak sobie, ale po co ryzykować jakieś pechowe stanięcie Jamesa albo Muli na zagonie?

Podstawą są trzy punkty w każdym meczu.

sevenheaven 17.03.2023 22:50

Pytanie po co Fernandez jest trzymany tyle czasu na murawie? Trzeba było mu dać odpoczać, skoro w tygodniu nie trenuje, bo jest ciągle kopany.. idealny moment, żeby przetrenować wariant bez niego (przyszła kartka).
Tak samo dałbym Junce odpocząć i dać zadebiutować Krzyżanowskiemu.

wolfy 17.03.2023 22:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sevenheaven (Post 1598095)
Pytanie po co Fernandez jest trzymany tyle czasu na murawie? Trzeba było mu dać odpoczać, skoro w tygodniu nie trenuje, bo jest ciągle kopany.. idealny moment, żeby przetrenować wariant bez niego (przyszła kartka).
Tak samo dałbym Junce odpocząć i dać zadebiutować Krzyżanowskiemu.

Z tym Krzyżanowskim to bez jaj. Nie było go nawet na ławce...

AS82 17.03.2023 22:53

1. James Igbekeme nakrył czapką największy talent Wisły Dudę. Tyle są warci polscy paralitycy. Igbekeme mi najbardziej imponuje ,że kolejny mecz gra praktycznie bez ani jednej straty! To się rzadko zdarza nawet u świetnych graczy.
2. Duda ,który grał najdłużej , Żyro i Szywacz nie wnieśli nic do gry. Po ewentualnym awansie trzeba się ich pozbyć bo to balast.
3.Już jestem ciekaw jak Ruch zagra przeciwko nam , czy będzie się bronił czy zagra odważniej jak dziś Skra ? :-D

ciacho 17.03.2023 22:56

Takie przymyślenia na szybko po meczu odnośnie składu.

Jeśli awansujemy i utrzymamy skład to na pewno trzeba wzmocnić prawą obronę. Pożegnać Szota i Gruszkowskiego, zostawić Jarocha jako drugiego i ściągnąć kogoś do pierwsze jedenastki.

Tachi to nie jest ŚP, nie podoba mi się na tej pozycji.

Junca dużo nieodpowiedzialnych zagrań w strefie obronnej.

Podpisać z Kiko na 10 lat:)

DysoN 17.03.2023 22:57

Ja skupię się na minusach

Irytowały mnie straty przy wyprowadzaniu piłki, zwykle niechlujstwo i zle decyzje (zwłaszcza te dlugie podania w poprzek przed wlasnym polem karnym). Zbyt często podnosili piłkę przy podaniach nawet na krotki dystans i gubili od razu tempo akcji. Zmiennicy dzis zupełnie nijacy. Specjalnie patrzyłem czy Duda zechce pokazać jakąś piłkarską złość po posadzeniu na ławie ale nie, schował się jakby miał na wszystko wywalone. Żadnej chyba akcji do przodu z jego udziałem nie bylo.

Wygraliśmy lepszą jakością ale Skra była dziś bardzo słaba. Zwycięstwo zasłużone i spokojne jak rzadko kiedy.

Myślałem ze Sobolewski Urygę wpuści na kilka ostatnich minut.

gizmowisla 17.03.2023 23:03

nie ma w tej lidze nikoo kto moglby zatrzymac ten walec ..... rozpieprzyc wszystkich i awans

Patryko 17.03.2023 23:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 1598098)
Pożegnać Szota i Gruszkowskiego, zostawić Jarocha jako drugiego i ściągnąć kogoś do pierwsze jedenastki.

Do odstrzału są też Młyński, Żyro i Szywacz. Nie radzą sobie na poziomie 1. ligi, więc na 1000% nie poradzą sobie w Ekstraklasie, nawet jako zmiennicy. Na ławce posadzili ich hiszpanie znikąd, a to o czymś świadczy.
Żyro to mi nawet trochę szkoda, od momentu kontuzji jego kariera to równia pochyła, a mógłby sobie pykać na poziomie Championship. Będzie sobie musiał poszukać klubu w 1. lidze.

sevenheaven 17.03.2023 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1598096)
Z tym Krzyżanowskim to bez jaj. Nie było go nawet na ławce...

Ok, poniosło mnie, nie wiedzialem, że nie było go na ławce.. myślałem, że to idealny moment bez presjii kibiców swoich i przeciwnika :) ale bardziej chodziło o to, że Junca też gra z urazem co chwilę

Adenalix 17.03.2023 23:17

Ponieważ wszystko było dobrze, a trzeba się przyebać do czegoś, to chciałbym zapytać, czy ktoś wie dlaczego na bocznicy od początku rundy jest Bartosz talar? Chłop w Turcji był wymieniany na równi z Dudą, solidnie w odbiorze i do przodu, a tymczasem bez kontuzji chłopa nie ma ani razu w kadrze meczowej.

Co do meczu: kluczem było przeczekanie pressingu Skry, dopóki mieli siły (25 minut) i nie popełnić czeskiego błędu. Z pewnym niedowierzaniem patrzę na dominację Wisły, bo ostatnie lata mnie do tego nie przyzwyczaiły. Piłkarsko jesteśmy mocni na I ligę. Należy jednak zwrócić uwagę na głupie straty - na szczęście bez konsekwencji dla ambitnej, ale piłkarsko ograniczonej Skry. Trzeba te niedokładności na przyszłość wyeliminować. Na koniec: serce rośnie widząc pełny stadion ABG na wyjeździe. Mam nadzieję, że nikt z piłkarzy Wisły nie uwierzy w swoją zajebistość. Praca przed meczem, zapier.dalanie na boisku. Potrzebujemy 24 punkty na 30 możliwych.

ciacho 17.03.2023 23:19

Nie zdziwię się jak wygramy wszystko do końca:rotfl:

Blixa 17.03.2023 23:28

Mam nadzieje ze Sobol utrzyma dyscypline mentalna i nie wpadniemy w jakas euforie gdzie bedziemy myslec przed meczem 'ch**a graja, opier*olimy ich'.

Adenalix 17.03.2023 23:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1598101)
Do odstrzału są też Młyński, Żyro i Szywacz. .

Weszli na boisko, gdy mecz już był w trybie sparingu.

aNouc 17.03.2023 23:39

https://www.instagram.com/p/Cp6DTJBtsAu/

I wszystko.

s1mone 17.03.2023 23:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AS82
1. James Igbekeme nakrył czapką największy talent Wisły Dudę. Tyle są warci polscy paralitycy. Igbekeme mi najbardziej imponuje ,że kolejny mecz gra praktycznie bez ani jednej straty! To się rzadko zdarza nawet u świetnych graczy.

James zagrał dziś świetny mecz, z reguły zagrywa bardzo inteligentnie, dokładnie i przede wszystkim w tempo. Większośc jego podań jest w odpowiednie miejsce o odpowiedniej sile.

Ale nie przesadzajmy z tym brakiem strat. Zarówno z GKS'em jak i Skrą miał po dwie straty na kontre i to takie dość groźne. Facet często próbuje trudnych rozwiązań i czasem mu nie wyjdzie, ale dużo więcej daje z przodu i w rozegraniu, więc generalnie przymykam oko na okazjonalne straty.
Jednakże, gdy ktoś odlatuje i stwierdza, że tych strat nie ma.... to muszę sprostować sorry :P

Oceny po meczu :

- Biegański bez oceny
- Jaroch 5/10 - bardzo dobrze w tyłach, z przodu słabiutko

- Moltenis 8/10 - pewnie, trzyma całą obronę

- Łasicki 7/10 - ostatnio jedynie pomagier Moltenisa :P

- Junca 5/10 - casus Jarocha, przytrafił mu się gorszy mecz

- Mula 8/10 - chodzący Pan Chaos, a i dziś z chaosu się cosik wykluło fajnego :)

- James 9/10 - bardzo dobry mecz, regulował tempo gry, dokładnie podawał, rzucał świetne piłki

- Fernandez - 7/10 - znów konkretne liczby zanotował, ale tak ogólnie to trochę słabiej zagrał

- Tachi 1/10 - ratunku, chłop jest tragiczny.............. Po prostu. Nie widzę żadnych pozytywów w jego grze w pomocy serio.

- Villar 6/10 - poza bramką to w sumie niewiele dobrego pokazał

- Rodado 6/10 - fartowna bramka i z przodu chaos, ale podobnie jak Mula na 1 ligę jest jak znalazł :)

pepe72 18.03.2023 00:13

Dla wszystkich co chcą żegnać ... James jest na wypożyczeniu do końca rundy. Szansa, że go odkupimy po awansie jest raczej niewielka.
A co do "Hiszpanów znikąd" to polecam prześledzić karierę każdego z nich. Są tylko dlatego u nas, że w Hiszpanii zaliczyli "zakręt w karierze".
Rodado - zaliczył Barcelonę B
Fernandez - Deportivo B
Mula - Malaga
Igbbkeme - Real Saragosa
Tachi - Atletico Madryt
Junca - Celta Vigo

Jeszcze uwaga co do gola Rodado.
Ograł 2 zawodników Skry, trzeci tak nieszczęśliwie interweniował, że wbił gola ale jakby nie zawodnik Skry to już się czaił Luis i miał pustą bramkę.

Skra chciała z nami grać w piłkę i dlatego jest 3:0. Myślę, że inne drużyny raczej ustawią autobus.

Jeszcze 8 zwycięstw i awans w 33 kolejce realny :>

Karherop 18.03.2023 00:30

Wyprowadzanie piłki dzisiaj szwankowało wyłącznie przez Tachiego. On się do tego nie nadaje. Może jako ŚO da radę ale jako 6... To jest 0 mobilności, 0 kreatywności, jedynie broni się ustawieniem, technika użytkowa, siła fizyczna i agresja. Basha na stojanowa zagra korzystniej dla zespołu. Szkoda że to piłkarz szklanka.

Ktoś bardzo fajnie powiedział, że na jesień rywale z Wisłą grali by z nami wygrać, a teraz grają z nami o to by nie przegrać.

Teraz kolej na Chrobrego. Wierzę w kolejny skalp.

wislak2214 18.03.2023 01:34

Jedna, jedyna prośba. Nigdy więcej Tachiego w środku pola, fajnie że mu wyszło podanie do Młyńskiego, ale to jest środkowy obrońca, do środka pola trzeba kogoś mobilnego a nie człowieka który jest hamulcowym. A u nas jakieś dziwne podsycanie przez dziennikarzy , że chłop daje rade. Jak dostaniemy troche lepszych przeciwników po przerwie na reprezentacje , to nie nie da rady.

kolarz90 18.03.2023 02:01

Ten mecz Tachiemu od początku nie wyszedł, ale z Tychami i Katowicami zagrał solidnie. Jeden mecz każdemu może się nie udać. Doceniajmy piłkarzy których teraz mamy bo niedawno mieliśmy dużo gorszych

wolfy 18.03.2023 05:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wislak2214 (Post 1598115)
Jedna, jedyna prośba. Nigdy więcej Tachiego w środku pola, fajnie że mu wyszło podanie do Młyńskiego, ale to jest środkowy obrońca, do środka pola trzeba kogoś mobilnego a nie człowieka który jest hamulcowym. A u nas jakieś dziwne podsycanie przez dziennikarzy , że chłop daje rade. Jak dostaniemy troche lepszych przeciwników po przerwie na reprezentacje , to nie nie da rady.

Bo daje radę i wywiązuje się ze swoich zadań. Wybija główki, wchodzi w walkę wręcz, sporo fauluje ale bez kartek. 1 do 1 zastępuje Sapałę (który moim zdaniem jest lepszy w takiej grze i dodatkowo czasem coś z przodu da, ale niestety ma kontuzję).
A że irytuje niektórych kibiców swoją grą? Trudno. Dla Sobolewskiego liczy się wynik - i słusznie!

Poza tym Tachi miał kilka fajnych podań do przodu, po prostu więcej mu się nie udało. Tyle że nie tylko jemu, graliśmy na tragicznym kartoflisku i wszyscy u nas walczyli z piłką która dziwnie skręcała, zatrzymywała się nagle albo podskakiwała. Jeden z graczy Skry przy rożnym chyba zarył w kretowisko i skiksował. Największe trudności adaptacyjne miał w pierwszej połowie James - ewidetnie nieprzyzwyczajony do grania na czymś takim - który był zszokowany kiedy piłka zamiast iść przy nodze - zostawała.

Stąd dużo gry wysoką bo piłką - inaczej się czasem nie dało.

Trzeba podkreślić że etatowy chłopiec do bicia ekspertów w internecie - Rodado - zagrał świetny mecz. Akcja bramkowa piękna - z założonym kanałem Mesjaszowi - zakończona chyba zagraniem do wbiegającego Fernandeza, ale obrońca Skry sam dobił. To była tylko jedna z kilku jego dobrych akcji. W ogóle widać sporą wymienność pozycji, Rodado często wchodził do boku a na szpicy był Fernandez, Villar albo Mula. Tutaj widać już że Hiszpanie grają ze sobą coraz lepiej i rywale mają straszny problem z upilnowaniem ich.

maciekkk 18.03.2023 09:03

Tachi pasuje Sobolewskiemy do środka pola, bo lubi tam chyba mieć kogoś wysokiego do walki i główek. Myślę, że gdyby zaczął grać na środku obrony zamiast Lasickiego to wyglądał by lepiej od niego. Wg mnie do środka pomocy trochę brakuje mu zwrotności i trochę gubi orientację tego w którym miejscu na boisku się znajduje. Ale i tak radzie sobie przyzwoicie.

aNouc 18.03.2023 09:15

skrót & gole z meczu Skra 0-3 Wisła:

https://www.youtube.com/watch?v=e2V7bkVeEwI

OGIEŃ!!!

manson777 18.03.2023 09:40

Rodado najbardziej niedoceniony nasz kopacz
mobilność, szybkość, pracowitość
akcja bramkowa :shock:

MiroPL 18.03.2023 09:47

W skrócie. Wynik na plus ale niedokładności całe mnóstwo co przeraża. Oby się udało ale do awansu jeszcze daleka droga.

Jaroo1 18.03.2023 10:03

Cytat:

Dla wszystkich co chcą żegnać ... James jest na wypożyczeniu do końca rundy. Szansa, że go odkupimy po awansie jest raczej niewielka.
A co do "Hiszpanów znikąd" to polecam prześledzić karierę każdego z nich. Są tylko dlatego u nas, że w Hiszpanii zaliczyli "zakręt w karierze".
Rodado - zaliczył Barcelonę B
Fernandez - Deportivo B
Mula - Malaga
Igbbkeme - Real Saragosa
Tachi - Atletico Madryt
Junca - Celta Vigo

Wiesz no, Messi też zaliczył Barcelonę B ale to nie świadczy o tym, że był na tym poziomie co Rodado.
Nie chce mi się szczegółowo teraz śledzić karier chłopaków ale to też jest trochę tak jak np na polską skalę Wisła jest wielka (a tym bardziej BYŁA wielka) i sobie pomyśl ile szrotu się tu przewinęło, w tym dużo polskiego, młodszego i starszego szrotu. I co z tego? Taka jest specyfika piłki, że wynajduje się piłkarzy z potencjalnym talentem, chwilę mogą zakotwiczyć nawet w najlepszym klubie i życie ich weryfikuje.
A, że są Hiszpanami to zaliczali lepsze lub gorsze kluby hiszpańskie ale to że tam byli to jeszcze nie jest nic takiego mega.
Bo skoro tak super się zapowiadali i jak twierdzisz zaliczyli zakręt w karierze to zapewne jeśli z tego zakrętu wyjdą to mogą za 1-2 czy 3 lata wrócić do La Liga, nawet do Barcelony czy Atletico? :P No nie, tak ich zweryfikowała piłka, ze z jakichś powodów wylądowali w słabej Wiśle w I lidze polskiej. Ale ale jak widać pasują do tej ligi, do Wisły i tutaj sobie mogą błyszczeć.
Ja uważam, że lepiej jak taki średni piłkarz gra w słabszej lidze i tam jest wartością dodaną, może zdobywać mistrzostwa, grać w pucharach i mieć fajną przygodę jak np teraz Lech, czasami nawet nosa utrzeć tym najlepszym klubom na świecie, niż gdzieś tam się kopie na siłę w środku tabeli w lidze hiszpańskiej, angielskiej itp
Taki Fernandez czy Ishak by szału nigdzie wielkiego nie zrobili, a tutaj są kimś i ciągną te swoje klubowe wózki do przodu i tak uważam, że powinno to wyglądać.

krysztal 18.03.2023 11:12

No to ja się jednak przyjebie bo to co zaczęliśmy odstawiać od 65 minuty to kabaret i brak szacunku dla przeciwnika.Ja nie mówię żeby od razu Skrę skarcić kolejnymi 3 golami ale jakieś minimum przyzwoitości trzeba zachować.Zmiennicy to nie wiem po co na boisko weszli.Duda zaliczył taki zjazd od meczu z Resovią,że zaczyna przypominać Starzyńskiego.

pepe72 18.03.2023 11:23

Nie ma się o co czepiać. Graliśmy na kartoflisku, było 3:0. Zaczęli grać piłkę plażową bo jedyne co mogło się stać to kontuzja albo kartka.
Skra grała otwartą piłkę i chwała jej za to, ale taka jest różnica klasy. Jakby postawili autobus to może byśmy się odbijali od 0:0 przez większość meczu.

Karherop 18.03.2023 11:32

@Jarooo1

Dla Hiszpana o ile nie jest po 30 to polska liga nie będzie nigdy docelową. Oczywiście są wyjątki, ale w zimowym oknie ściągnęliśmy praktycznie samych w sile wieku którzy na pewno jeszcze marzą o fajnej lidze, choćby jak Llonch - fajna kariera w Holandii czy Velez w Grecji.

Na pewno dzięki Jaro i Kilo stworzyliśmy w klubie idealne środowisko dla promocji Hiszpanów. I na teraz i na przyszłość. Za jakiś czas fajnie będzie kogoś sprzedać do dobrego klubu bo to będzie dodatkowym bodźcem dla kolejnych piłkarzy.

Drozd 18.03.2023 12:34

Teraz kwestia co zrobić żeby przy tych lepszych nasi młodzi się rozwijali, żeby ich podpatrywali i się uczyli. Wczoraj byłoby 4:0 gdyby Młyński zagrał do Benito na patelnię, ale nie ten będzie kombinował. Wszystko zaczyna się w głowie. Technika czy jej brak, umiejętność podania, strzału zaczyna się w głowie. Tak samo jak podejście do meczu. Kiedy przed rozpoczęciem rundy pisałem, że celem musi być bezpośredni awans to większość traktowała to jako sen wariata. Dlaczego? Bo sami sobie wtłaczamy do głowy limity, czasem żenująco ograniczające. Mistrzem w takim zakładaniu sobie łańcucha na szyję był Brzęczek. Najbardziej podatni na to są młodzi dlatego, zamiast się rozwijać, zwijali się. Teraz wmawianie im że od hiszpana nigdy lepsi nie będą też im nie pomoże. Muszą pojąć, że mogą być lepsi tylko trzeba wierzyć i zapieprzać.

rafkur 18.03.2023 13:30

Trafia sobie taki Fernandez z Wisły do Lecha i daję radę. Gra sobie fajne mecze w pucharach i daje radę. Trafia do jakiegoś dziwnego klubu w środku ligi powiedzmy francuskiej i daje radę. Bez Wisły daje sobie radę w 3 lidze hiszpańskiej. To chyba jest promocja. Nawet choćby ten Carlitos -kopał się po czole gdzieś między gajem oliwnym, farmą kóz mlecznych a winnicą. Wszedł bezwzględnie na wyższy poziom. Bez Kiko i Wisły prawdopodobnie dalej by kopał oglądając pastwiska.

pepe72 18.03.2023 13:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1598140)
Teraz kwestia co zrobić żeby przy tych lepszych nasi młodzi się rozwijali, żeby ich podpatrywali i się uczyli. Wczoraj byłoby 4:0 gdyby Młyński zagrał do Benito na patelnię, ale nie ten będzie kombinował. Wszystko zaczyna się w głowie. Technika czy jej brak, umiejętność podania, strzału zaczyna się w głowie. Tak samo jak podejście do meczu. Kiedy przed rozpoczęciem rundy pisałem, że celem musi być bezpośredni awans to większość traktowała to jako sen wariata. ....

Bez przesady. Poczytaj wpisy w statystycznym.

AgresywnyChomik 18.03.2023 13:50

Propsy dla Skry, wyszli z planem - bez chamskiej gry i kopania po kostkach. Probowali grac w piłke.
Zagrali kryminał w obronie - Mesjasz wyjątkowo nie pasował z nazwiska do poziomu gry jaki prezentował. Według mnie mają szanse na utrzymanie bo grają w piłke.

Basha + James w środku to będzie 2-3 poziomy wyżej niż ktokolwiek inny w tej lidze.

Markus 18.03.2023 14:32

Wreszcie znów mamy silny zespół, który potrafi pewni wygrywać i zdominować rywala. Tak było ze Skrą. Taki zespół zawsze budują umiejętności i wyszkolenie, które dzięki transferom Kiko posiadamy teraz na w miarę walki o powrót do Ekstraklasy.

Zgadzam się ze słowami, że James to "kosmita" na tle tej ligi, a nawet można powiedzieć, że i reszty drużyny. Góruje techniką użytkową i przeglądam gry. Jestem bardzo ciekaw, czy będzie jakakolwiek szansa wykupić go po sezonie, bo może to być filar zespołu także w Ekstraklasie.

Warto to znów podkreślić: przepisem na sukces w naszym kraju i uwarunkowaniach jest zatrudnienie ogarniętego fachowca z dobrą znajomością niższych lig w Hiszpanii i czerpanie stamtąd tanich, wartościowych zawodników. To można robić latami. Szkoda, że dopiero teraz wrócono do tej koncepcji, wcześniej stawiając na model promowania i szlifowania takich Szotów, Gruszkowskich, Plewek, Niewiadomskich, Wachowiaków, Soboli, Starzyńskich, Szywaczy itd. Tą lekcję trzeba zapamiętać na zawsze.

rafkur 18.03.2023 14:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1598144)
Propsy dla Skry, wyszli z planem - bez chamskiej gry i kopania po kostkach. Probowali grac w piłke.
Zagrali kryminał w obronie - Mesjasz wyjątkowo nie pasował z nazwiska do poziomu gry jaki prezentował. Według mnie mają szanse na utrzymanie bo grają w piłke.

Basha + James w środku to będzie 2-3 poziomy wyżej niż ktokolwiek inny w tej lidze.

Przede wszystkim wyszli grać. Jak potrafią tak potrafią ale grać. Bez chamstwa, bez tartaku, bez autobusu. Po tym meczu trzymam kciuki żeby się utrzymali.

FraMat 18.03.2023 14:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Markus (Post 1598148)
Wreszcie znów mamy silny zespół, który potrafi pewni wygrywać i zdominować rywala. Tak było ze Skrą. Taki zespół zawsze budują umiejętności i wyszkolenie, które dzięki transferom Kiko posiadamy teraz na w miarę walki o powrót do Ekstraklasy.

Zgadzam się ze słowami, że James to "kosmita" na tle tej ligi, a nawet można powiedzieć, że i reszty drużyny. Góruje techniką użytkową i przeglądam gry. Jestem bardzo ciekaw, czy będzie jakakolwiek szansa wykupić go po sezonie, bo może to być filar zespołu także w Ekstraklasie.

Warto to znów podkreślić: przepisem na sukces w naszym kraju i uwarunkowaniach jest zatrudnienie ogarniętego fachowca z dobrą znajomością niższych lig w Hiszpanii i czerpanie stamtąd tanich, wartościowych zawodników. To można robić latami. Szkoda, że dopiero teraz wrócono do tej koncepcji, wcześniej stawiając na model promowania i szlifowania takich Szotów, Gruszkowskich, Plewek, Niewiadomskich, Wachowiaków, Soboli, Starzyńskich, Szywaczy itd. Tą lekcję trzeba zapamiętać na zawsze.

Drugim błędnym kierunkiem było sprowadzanie, promowanie i szlifowanie takich tuzów futbolu jak Balta, Fazlagic, Kuveljic.
Czyli kierunek bałkański.
Aż mi się Niezatapialny przypomniał.
Czy skauting na Bałkanach jest dalej jakoś z nim związany mimo odejścia?
Kto jest odpowiedzialny za sprowadzanie bałkańskiego szrotu?

Markus 18.03.2023 14:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1598150)
Drugim błędnym kierunkiem było sprowadzanie, promowanie i szlifowanie takich tuzów futbolu jak Balta, Fazlagic, Kuveljic.
Czyli kierunek bałkański.
Aż mi się Niezatapialny przypomniał.
Czy skauting na Bałkanach jest dalej jakoś z nim związany mimo odejścia?
Kto jest odpowiedzialny za sprowadzanie bałkańskiego szrotu?

Zgadzam się. Teraz mamy już znów przetestowaną i sprawdzoną drogę stawiania na Hiszpanów i ten kierunek w polityce kadrowej.Należy się go stabilnie trzymać długofalowo, bez kolejnych eksperymentów i rewolucji, gdy tylko coś w jakimś momencie nie wyjdzie, co też jest nieuniknione.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:21.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl