Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Kto zastąpi trenera Adriana Gulę (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10458)

FraMat 27.11.2021 11:39

Wujek?
Czyli koniec "krakowskiej piłki"?

krysztal 27.11.2021 11:49

Cały czas mnie bawi to zliczanie ile punktów byśmy mieli mniej gdyby nie to czy tamto.A ile mogło być więcej gdyby nam wpadało wszystko co leci w światło bramki przeciwnika?Przepraszam bardzo Kuvelic wczoraj nie trafił z 3 metrów w bramkę a we wcześniejszej sytuacji prawie wyjebał piłkę poza stadion.

Kurz 27.11.2021 11:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1574108)
Po pierwsze: co złego w zwalnianiu trenerów co pół roku? W naszej sytuacji finansowej i tak nie ma sensu wdrażać żadnych długoterminowych planów - bo niby jak to zrobić, skoro stać nas jedynie na szrot i odpady, których nikt nigdzie nie chciał? Jeśli wymiana trenera co pół roku daje kopa na 5-10 kolejek ligowych, to jedyne, co trzeba robić, to podpisywać krótkie kontrakty.

Po drugie: u Guli kryzys to jest jak kryzys w socjalizmie, tj. jest permanentną cechą systemu. Ten zespół wygląda coraz gorzej, bo o ile w pierwszych kilku kolejkach widać było jedynie kompletne zero wiedzy taktycznej "trenera" tak teraz dochodzi jeszcze do tego upadek morale zespołu.

Wniosek jest jeden: słowackiemu Dyzmie kupić bilet w jedną stronę, a na trenera zatrudnić kogoś obytego w Ekstraklasie, kto nie będzie tutaj jakichś cudownych "wizji" wdrażał, tylko po prostu ogarnie co się da z tym szrotem - w pierwszej kolejności grę obronną.

Zwalnianie trenerów jak rękawiczki tylko pogarsza tę i tak już nienajlepszą sytuację. W naszej sytuacji finansowej moglibyśmy zbudować silniejszą drużynę, choć raczej grającą to co gra większość ekstraklasy. Tylko, że na Wiśle ciąży piętno minionych lat i nikt do tej pory nie podjął się takiego zadania na poważnie. Bo to jest Wisła. Ona zawsze musi grać w piłkę, kombinacyjnie i widowiskowo. Ten problem był za Stolarczyka, Skowronek miał uszczelnić obronę i nadal grać widowiskowo... Hyballa podszedł w bardziej racjonalny sposób, ale i tak był skazany na dłuższą metę na porażkę. Gula ma ten sam problem co Stolarczyk, tylko słabszych piłkarzy.

Słowo kryzys jest tu nadużyciem (i być może pasuje do Legii), bo sugeruje, że mogłoby być lepiej. Rzekłbym, że to raczej aktualnie wszystko na co stać Wisłę.

wolfy 27.11.2021 11:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1574125)
Cały czas mnie bawi to zliczanie ile punktów byśmy mieli mniej gdyby nie to czy tamto.A ile mogło być więcej gdyby nam wpadało wszystko co leci w światło bramki przeciwnika?Przepraszam bardzo Kuvelic wczoraj nie trafił z 3 metrów w bramkę a we wcześniejszej sytuacji prawie wyjebał piłkę poza stadion.

To Kuvejlić, czego się spodziewałeś? Fakt że doszedł do dwóch setek i nie zajebał bramki sprawia że to chyba jego najlepszy mecz od przyjścia do nas.

Zresztą jak na niego to naprawdę bardzo dobrze zagrał, nawet żółtą dostał za mądry faul taktyczny, naprawiając błąd innych.

No ale liczenie że Kuvejlić mógł dwa gole strzelić - no litości, ile on goli dla nas strzelił do tej pory, hmm?

MMTS 27.11.2021 12:08

Kurzu, nie wyczułeś ironii w moim poście? Wiem wiem, napisałem że bez szydery, ale przecież wiemy że nie można zmieniać trenerów jak rękawiczki bo to najzwyczajniej nic nie daje.
Uważam osobiście że faktycznie Gula ma bardzo mały wpływ na ta drużynę i to co robi na boisku ale cały czas się zastanawiam, dlaczego tak się dzieje a nie kiedy go zwolnić.
Potencjał piłkarski może i nie jest na puchary ale nie jest też na miejsce blisko spadku.
Nie wiem czy po prostu Gula nie jest takim trochę za dobrym czlowiekiem z charakteru, który woli rozmowę konstruktywna zamiast darcia mordy. i czy nie brakuje w szatni takiego czlowieka, który właśnie wydarłby ta mordę i jebnął że 2 w szafkę żeby trochę tej terapii szokującej było. Nasi piłkarze to fajne chlopaki ale kto ma być tym złym? Sadlok który nie widzi swoich błędów? Frydrych? Widziałeś kiedyś o....... po czesku? To już lepiej Gruszkowski bo to kawał zdrowego typa. No tak, ale on nie ma autorytetu...
Dlatego zamiast zwalniać trenera i pisać o Brzeczkach i innych to może ktoś z górnych pięter wziąłby ba siebie rolę złego policjanta i pomógł Guli bo widać że chlop zaczyna pękać emocjonalnie. A czerwona kartka po meczu jest tylko tego dowodem.

czaro 27.11.2021 12:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 1574123)
Wujek?
Czyli koniec "krakowskiej piłki"?

Koniec krakowskiej piłki to nawet ok. Problem w tym, że z przyjściem wujka nadejdzie koniec piłki jakiejkolwiek, tj. pomysłu na tę drużynę, a może i klub.

wiśnia 27.11.2021 14:08

Kaziu Moskal, on chyba się zmieści w naszych słynnych "widełkach finansowych".

Książę Palownik 27.11.2021 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1574130)
To Kuvejlić, czego się spodziewałeś? Fakt że doszedł do dwóch setek i nie zajebał bramki sprawia że to chyba jego najlepszy mecz od przyjścia do nas.

:rotfl: Występ Kuvelijca zaskoczył mnie pozytywnie. Nie zgubił krycia, nie zlekceważył zawodnika wbiegającego z drugiej linii, przeciął groźną akcję. To sporo jak na niego.

Teraz czekam jeszcze tylko aż zademonstruje on wreszcie ten mityczny "młotek w stopie." I nie - nie chodzi mi o to, że gola strzeli. Niechby tylko trafił w światło bramki - od kiedy jest w Wiśle jeszcze mu się to chyba nie udało.

TSWojtas 27.11.2021 14:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiśnia (Post 1574144)
Kaziu Moskal, on chyba się zmieści w naszych słynnych "widełkach finansowych".

i zrzeknie się odprawy

PAWEŁ 27.11.2021 15:28

Dobra pośmialiśmy się, bo co nam pozostało. Ale ....a nie straszcie ludzi wujkiem!!!!

wolfy 27.11.2021 16:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Książę Palownik (Post 1574146)
:rotfl: Występ Kuvelijca zaskoczył mnie pozytywnie. Nie zgubił krycia, nie zlekceważył zawodnika wbiegającego z drugiej linii, przeciął groźną akcję. To sporo jak na niego.

Teraz czekam jeszcze tylko aż zademonstruje on wreszcie ten mityczny "młotek w stopie." I nie - nie chodzi mi o to, że gola strzeli. Niechby tylko trafił w światło bramki - od kiedy jest w Wiśle jeszcze mu się to chyba nie udało.

Podejrzewam że ktoś zawalił tłumaczenie. Z tym "młotkiem w stopie" pewnie chodziło o to że jak wypije na imprezie to robi taką sztuczkę że gwoździe piętą wbija, albo coś w tym stylu, a nie że umie strzelić gola lewą nogą. To by w sumie pasowało do transferów trio. I wiele tłumaczyło.

No i przez taki głuchy telefon wszyscy kibice i komentatorzy czekają aż wreszcie przyceluje, co może nigdy nie nastąpić. Trener mu każe strzelać bo myśli że umie, ten się stresuje bo wie że nie. Grecka tragedia.

Jaroo1 27.11.2021 16:04

Kto ma za Gulę przyjść? Serio chcielibyście go wywalić?
Od x lat robimy to samo, zmiana trenera w nadziei, że polowa obecnego składu + połowa wynalazków sciąganych przed sezonem nagle olśni nas swoją grą.
To może czas chociaż zostawić jeden element, trenera, na kilka sezonów, i tak nic na tym nie stracimy... i niech pogra po swojemu te 2-4 sezony, może takie coś stworzy chociaż namiastkę kadry na której będzie można budować coś mocniejszego w przyszłości.

Potrzeba u nas tytanicznej pracy wszystkich, zarządu, trenera, pilkarzy i kibiców. Pomysł z wymianą jednego elementu, zrzucania winy na trenera, jak widać nie wypalil.

Także czas zacisnąć zęby i probować nowych rozwiązań, tzn trener zostaje, oby się z ligi nie spie.ić, co roku poprawić ten skład o 1-3 pilkarzy, mlodzież też ciągle ogrywana to będzie lepsza z roku na rok. Szukać, takich perełek jak Biegański, którzy startując z pozycji zera, na wejściu rosną o 100 pkt. Póki co mamy w ten przywilej, że nie szukamy pilkarzy na LM więc przy dobrym skautingu, chęciach i stabilizacji uważam, że można sporo takich dobrych piłkarzy jak na nasze obecne ambicje znaleźć.

Co da zmiana trenera? Nic. Przecież to jest cala machina trybików i zdarzeń. Dopóki będziemy żyli w przekonaniu, że wymiana jednego czlowieka, trenera czy piłkarza coś zmieni, to będziemy w dupie, bo sami z takim podejściem jesteśmy częścią tej niemocny, patologii.

Arkadiusz.Czerepach 27.11.2021 16:22

weź już trollu przestań, bo to ty rozkreciłeś naforum hejt na hyballe (niby jako prowokacja) , przeczytał to potem Jakub i wiemy co było dalej

Jaroo1 27.11.2021 16:26

No ja pytałem czy Hyballa już do wy.......enia, a co poniektórzy mi tu ubliżali hahaha Ale Gulę szanuje za to, że nie wykręca sutków piłkarzom, dlatego nie będę prowokował.

d 27.11.2021 16:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaroo1 (Post 1574167)
Kto ma za Gulę przyjść? Serio chcielibyście go wywalić?
Od x lat robimy to samo, zmiana trenera w nadziei, że polowa obecnego składu + połowa wynalazków sciąganych przed sezonem nagle olśni nas swoją grą.
To może czas chociaż zostawić jeden element, trenera, na kilka sezonów, i tak nic na tym nie stracimy... i niech pogra po swojemu te 2-4 sezony, może takie coś stworzy chociaż namiastkę kadry na której będzie można budować coś mocniejszego w przyszłości.

Rozumiem Twoją argumentację, ale niestety jesteśmy w takiej sytuacji, że wysoce prawdopodobne że trener nie pogra tu 2-4 sezonów, bo s***olimy się z hukiem z tej ligi i nie wiadomo czy wylądujemy na drugim poziomie rozgrywkowym.

To tylko moja opinia, może minęło za mało czasu, ale mnie trener Gula niestety kompletnie nie przekonuje. Całościowo to najgorszy trener za czasów Tria - gorzej graliśmy tylko za schyłkowego Stolarczyka, tyle że w przeciwieństwie do Guli Stolarczyk (zresztą tak jak Skowronek i Hyballa) miał momenty spektakularnej gry i dobrych wyników. Za Guli poza debiutem nic takiego nie miało miejsca, nawet to zwycięstwo z Legią z perspektywy czasu nie robi wrażenia, bo potem jeszcze przyjęli z 7 czy 8 porażek praktycznie z każdym jak leci.

Piłkarze - w kontrze do popularnych opinii nie uważam, że to totalny szrot. To nie są goście po 2-letnich kontuzjach czy turyści powyciągani z Kirgistanu jak Mawutor. Przypomnijcie sobie jaki skład węgla i papy mieli w zeszłym sezonie Skowronek i Hyballa. Wiadomo, że zgranie potrzebuje trochę czasu, ale tu minęło już prawie pół roku i - przede wszystkim - KAŻDY (no, może poza Młyńskim, po półrocznym urlopie od grania) z nowych zawodników gra gorzej niż na początku i to wiele wyjaśnia.

Oczywiście ci piłkarze też nie reprezentują nie wiadomo jakiego poziomu, ale ciągły regres ich formy i totalny chaos na boisku - połączony z wyjebaniem, jak słusznie tu już zauważono, chyba nikt nie wierzy w sensowność tego projektu - to już niestety jest wina szkoleniowca. Ta zbieranina nie jest aż tak słaba żeby dostawać w ryj od każdego jak leci, niezależnie czy w domu czy w delegacji. Wyjąwszy mecze z Legią i derby ten sezon to jest totalna katastrofa póki co, zarówno jeśli chodzi o estetykę jak i, przede wszystkim, punkty.

Kurz 27.11.2021 17:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1574131)
Kurzu, nie wyczułeś ironii w moim poście? Wiem wiem, napisałem że bez szydery, ale przecież wiemy że nie można zmieniać trenerów jak rękawiczki bo to najzwyczajniej nic nie daje.
Uważam osobiście że faktycznie Gula ma bardzo mały wpływ na ta drużynę i to co robi na boisku ale cały czas się zastanawiam, dlaczego tak się dzieje a nie kiedy go zwolnić.
Potencjał piłkarski może i nie jest na puchary ale nie jest też na miejsce blisko spadku.
Nie wiem czy po prostu Gula nie jest takim trochę za dobrym czlowiekiem z charakteru, który woli rozmowę konstruktywna zamiast darcia mordy. i czy nie brakuje w szatni takiego czlowieka, który właśnie wydarłby ta mordę i jebnął że 2 w szafkę żeby trochę tej terapii szokującej było. Nasi piłkarze to fajne chlopaki ale kto ma być tym złym? Sadlok który nie widzi swoich błędów? Frydrych? Widziałeś kiedyś o....... po czesku? To już lepiej Gruszkowski bo to kawał zdrowego typa. No tak, ale on nie ma autorytetu...
Dlatego zamiast zwalniać trenera i pisać o Brzeczkach i innych to może ktoś z górnych pięter wziąłby ba siebie rolę złego policjanta i pomógł Guli bo widać że chlop zaczyna pękać emocjonalnie. A czerwona kartka po meczu jest tylko tego dowodem.

Sry to wpływ alko.

maxx304 27.11.2021 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1574082)
Musicie wziąć pod uwagę, że w zimie zespół zostanie osłabiony. Tak, nie pomyliłem się - osłabiony. Zostanie sprzedany jeden z dwóch piłkarzy sprowadzonych przez trio którzy jako-tako grają - Yeboah, a na jego miejsce przyjdą jakieś plastusie w typie Skvarki lub Klimenta. Statystyka jest nieubłagana, możecie mydlić sobie oczy opowieściami o Pasiecznym, ale tak na 90% przyjdą jakieś pokraki ku uciesze ich menadżerów.

W ogóle pisanie o jakiejś "budowie" jest idiotyczne w naszym kontekście, skoro sprzedajemy cokolwiek się da(czyli - prawie nic, bo skład to totalni inwalidzi) i sprowadzamy szrot z gównianych lig.

Aż nie mogę się doczekać krakowskiej piłki bez Yeboaha, za to z zastrzykiem czechosłowaków poleconych przez Gulę. Ale piłeczka będzie chodzić (między stoperami a bramkarzem)!

Tak przy okazji, nasza polityka transferowa to w sumie lustrzane odbicie Korony Kielce z czasów jak spadała z ligi. I jesteśmy już na ostatniej prostej.

No i dobrze. W końcu spadniemy, skończą się męczarnie i zakładanie pojebanych tematów, forsujących pojebane koncepcje, które nic nie dają, poza mentalną masturbacją zakładającego ów temat. Chociaż tyle.
I bilety w I lidze będą tańsze.

Kac 27.11.2021 18:50

jak spadniemy to sie skonczy, ale Wisla Krakow bo nie wystartujemy w I lidze, a nawet jak sie jakims cudem uda po kolejnej zbiorce to bedziemy leciec w dol sezon po sezonie jak Ruch

utrzymanie sie w lidze jest najwazniejsze, nawet kosztem dlugofalowej polityki

maxx304 27.11.2021 19:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1574188)
jak spadniemy to sie skonczy, ale Wisla Krakow bo nie wystartujemy w I lidze, a nawet jak sie jakims cudem uda po kolejnej zbiorce to bedziemy leciec w dol sezon po sezonie jak Ruch

Co pozwoli na redukcję długu poprzez systematyczne wypłacanie odpraw kolejnym zwalnianym trenerom. No jest to jakaś koncepcja.

wolfy 27.11.2021 19:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kac (Post 1574188)

Bez utrzymania nie będzie długofalowej polityki, tylko upadłość.

sandomingo 27.11.2021 19:17

Jak przegramy Widzewem i Wartą co jest bardzo prawdopodobne to może się okazać, że ten temat przestanie być science-fiction.
Choć osobiście wolałbym, żeby Dawid z Jażdżynskim oraz tłumaczami weszli do szatni i jasno określili, że trener zostaje bez względu na wszystko.

doktor granat 27.11.2021 19:23

Pewnie w końcu będzie wujek bo kogo innego wymyślą?

KOALIK 27.11.2021 19:28

Mija doba od kolejnej kompromitacji i cisza. Tyle powinno być dymisji (od amatora Guli zaczynając) i nic. Minimum pięć, sześć dymisji (zarządu klubu i zarządu socios).

Coglin 27.11.2021 19:31

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KOALIK (Post 1574198)
Mija doba od kolejnej kompromitacji i cisza. Tyle powinno być dymisji (od amatora Guli zaczynając) i nic. Minimum pięć, sześć dymisji (zarządu klubu i zarządu socios).

:lol: :lol: :lol:

zapomniałeś lekarstwa na wieczór?

może sam złożysz dymisje i znikniesz z forum?

Merkury 27.11.2021 20:03

Mając na uwadze dotychczasowe wybory naszych właścicieli w tym temacie jak i transferów spodziewać można się najgorszego. Zresztą kto poważny przyjdzie do zespołu walczącego o utrzymanie bez perspektyw na lepszych zawodników tylko jakiś kamikadze w stylu Hyballi.

Elendil 27.11.2021 22:18

tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić.

Co porabia Wdowczyk? ;)

Książę Palownik 28.11.2021 00:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Elendil (Post 1574212)
tu nie ma co trenować, tu trzeba dzwonić.

Co porabia Wdowczyk? ;)

Wdowczyk po ostatnich rozliczeniach finansowych z nami to do Klubu może co najwyżej przysłać komornika.

Brosz jest wolny o ile mi wiadomo i to chyba byłaby najlepsza opcja.

Arkadiusz.Czerepach 28.11.2021 08:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 1574202)
Wujo wujo i po wuju.

przyjdzie zmobilizuje pilkarzy na 3 mecze ,bedzie jakis remis ,moze wygrana a za 3 mecze wszytsko wroci na swoje tory.Czyli wujo sie znudzi i tyle

deja vu za Stolara,Skowronka ,Hyballi.Czyli zawsze znajdzie sie powód ze pilkarze zle graja a jedynym lekarstwem jest zmiana jednego pacholka na drugiego

Problem lezy zupelnie gdzie indziej,ryba psuje sie od głowy.

roznica z Wujem jest taka , ze przynajmniej jak juz bedzie, to skoncza sie dywagacje czy go zwolnic czy nie , bo w obecnej sytuacji wlascicielskiej bedzie niezatapialny , co nam kibicom pozwoli odetchnac z ulga i bedziemy mogli spokojnie zaczac narzec na inne obszary

pepe72 28.11.2021 12:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1574223)
roznica z Wujem jest taka , ze przynajmniej jak juz bedzie, to skoncza sie dywagacje czy go zwolnic czy nie , bo w obecnej sytuacji wlascicielskiej bedzie niezatapialny , co nam kibicom pozwoli odetchnac z ulga i bedziemy mogli spokojnie zaczac narzec na inne obszary

Np. czy na mecz wyjazdowy do Niepołomic wpuszczą przyjezdnych kibiców z Krakowa.

Jaro Królewski wczoraj napisał, że do zimy żadnych nerwowych ruchów nie będzie.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro Królewski twiter
1.Zgodnie z wpisem, realna ocena sytuacji przed sezonem
2. Próbować zajść w PP jak najdalej
3.Ogrywać młodzież (5 zawodników poniżej <=22 lat wczoraj w p. jedenastce)
4.Więcej zaangażowania i koncentracji na boisku
5.Więcej pragmatyzmu w taktyce
6.Wzmocnienia w zimie [1/4]
Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jaro Królewski 13 maja
W następnym sezonie 5-7 zespołów moim zdaniem i pewnie nie tylko będzie bić się o utrzymanie. Chcielibyśmy być poza tą grupą - natomiast mamy świadomość, że to tez będzie wyzwanie. Natomiast wciąż priorytetem jest stabilność finansowa i spłacanie zobowiązań. 8-11 realne.

https://twitter.com/jarokrolewski/st...28491794341891

Greg25 28.11.2021 16:49

Pytanie powinno brzmieć nie czy zwolnić, tylko, czy my w ogóle mamy trenera!?

Ja nie widzę żadnych przesłanek na poprawę gry naszego zespołu. Moim zdaniem polska liga przerosła Adriana Gulę, my gramy za wolno piłką, nie ma totalnie gry bez piłki, gdzie wychodzenie na pozycję itd, itp. Wystarczy lekki pressing i naszego zespołu nie ma. Taki system grania wystarczyłby być może na Słowacji, gdzie większość drużyn prezentuje poziom drugoligowy, ale u nas to nie funkcjonuje i wg mnie nie ma widoków na przyszłość, żeby zaczęło funkcjonować. Trafnie to określił d, że większość naszych kopaczy gra coraz słabiej i też się przychylam do opinii, że wcale nie mamy takiego szrotu, jak tu wielu pisze.

pepe72 28.11.2021 17:29

Widzę, że wyroiło "ekspertów" od ligi słowackiej.
W live rankingu UEFA Polska jest na 27 miejscu, Słowacja na 29.
https://kassiesa.net/uefa/data/method5/crank2022.html

Greg25 28.11.2021 19:06

Cytat:

Widzę, że wyroiło "ekspertów" od ligi słowackiej.
W live rankingu UEFA Polska jest na 27 miejscu, Słowacja na 29.
https://kassiesa.net/uefa/data/method5/crank2022.html

Nie no statystycznie to leżę i kwiczę... może coś na temat meritum... bo ja widzę jak nasza drużyna kopie się po czołach, nie ma w tym nawet zalążka jakiegoś światełka w tunelu, ale statystycznie, to jest ok. i nie ma o czym gadać...

Cymes 28.11.2021 20:02

3 lata temu Legia popłyneła ze Spartakiem Trnawa, a Górnik z Trenczynem.W następnej rundzie Trenczyn ogolił u siebie Feyenord 4-0.
5 sezonów wstecz Legia wyeliminowała wprawdzie Trenczyn, ale po bardzo wyrównanym dwumeczu, więc nie wiem skąd teoria, że liga słowacka to poziom drugiej polskiej.

Inna ciekawostka.Po zatrudnieniu Guli przez Wisłę przefiltrowałem sobie jego profil na transfrmarkt dość dokładnie.Chłop przez 5 lat pracy w Zilinie wypromował i wytransferował zawodników za 20 mln euro.Z czego większość w 3-4-5 roku pracy, więc można śmiało powiedzieć, że to zawodnicy, którzy wyszli spod jego ręki i ukształtował ich piłkarsko.Abstrahując już od Guli.Nie wiedziałem, że kluby z 2 ligi polskiej transferują na zewnątrz za takie kwoty.A tak na poważnie, chyba poza Lechem nikt w Polsce nie jest w stanie pochwalić się lepszym wynikiem niż śmieszna Zilina, ze śmiesznego 80ciotysięcznego miasta, w śmiesznej słowackiej lidze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Greg25 (Post 1574252)
Nie no statystycznie to leżę i kwiczę... może coś na temat meritum... bo ja widzę jak nasza drużyna kopie się po czołach, nie ma w tym nawet zalążka jakiegoś światełka w tunelu, ale statystycznie, to jest ok. i nie ma o czym gadać...

To nie tunel, to odbyt.Właziliśmy do niego tak gdzieś przez dekade sami siebie oszukując jak tu miło i przytulnie.Nie wiem czy wyjdziemy z niego z tym czy innym trenerem, albo tym czy innym zarządem, ale jak nie jesteś gotów na mase frustracji to daj sobie spokój.

PAWEŁ 28.11.2021 20:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maxx304 (Post 1574185)
No i dobrze. W końcu spadniemy, skończą się męczarnie i zakładanie pojebanych tematów, forsujących pojebane koncepcje, które nic nie dają, poza mentalną masturbacją zakładającego ów temat. Chociaż tyle.
I bilety w I lidze będą tańsze.

Amen ! jak mamy się s.......ic to się s.......imy koniec kropka! Czas wziąć byka za rogi i podjąć męska decyzje a nie wiecznie jak cipy

PAWEŁ 28.11.2021 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1574194)
Choć osobiście wolałbym, żeby Dawid z Jażdżynskim oraz tłumaczami weszli do szatni i jasno określili, że trener zostaje bez względu na wszystko.

O to to, tylko do tego jeszcze najbardziej potrzebny jest przede wszystkim Kubuś. Swego czasu jak Skorza przychodził do kuchenkorza to tam piłkarze usłyszeli od właścicieli że trener będzie mógł oddelegować z klubu każdego kopacza. Jak widać pomogło.

Greg25 28.11.2021 21:16

Cytat:

3 lata temu Legia popłyneła ze Spartakiem Trnawa, a Górnik z Trenczynem.W następnej rundzie Trenczyn ogolił u siebie Feyenord 4-0.
5 sezonów wstecz Legia wyeliminowała wprawdzie Trenczyn, ale po bardzo wyrównanym dwumeczu, więc nie wiem skąd teoria, że liga słowacka to poziom drugiej polskiej.

Inna ciekawostka.Po zatrudnieniu Guli przez Wisłę przefiltrowałem sobie jego profil na transfrmarkt dość dokładnie.Chłop przez 5 lat pracy w Zilinie wypromował i wytransferował zawodników za 20 mln euro.Z czego większość w 3-4-5 roku pracy, więc można śmiało powiedzieć, że to zawodnicy, którzy wyszli spod jego ręki i ukształtował ich piłkarsko.Abstrahując już od Guli.Nie wiedziałem, że kluby z 2 ligi polskiej transferują na zewnątrz za takie kwoty.A tak na poważnie, chyba poza Lechem nikt w Polsce nie jest w stanie pochwalić się lepszym wynikiem niż śmieszna Zilina, ze śmiesznego 80ciotysięcznego miasta, w śmiesznej słowackiej lidze.

Przyznaję, że nie miałem tak dokładnych danych na temat ligi słowackiej, więc zwracam honor i przyznaję się do błędu. Ciekawi mnie tylko ile w tej lidze drużyn prezentuje naprawdę wysoki i wyrównany poziom, bo przypominam, że za naszej hegemonii w czasie cupiałowej ery też osiągaliśmy bardzo dobre wyniki w pucharach, a całą naszą ligę wciągaliśmy nosem. W lidze, gdzie jedna lub dwie drużyny mają przewagę nad resztą można sobie pozwalać na eksperymenty i promować młodych zdolnych. U nas jak mawia klasyk trzeba zapieprzać... ;).

Abstrahując, mam wrażenie, że nasz trener tego niestety nie ogarnia, wszyscy wokół wytykają błędy popełniane przez cały zespół, a mimo upływu 3 miesięcy nie widać poprawy (światełka w odbycie...;)).

Być może się nie znam, ale pamiętacie czasy chociażby Smudy, kiedy drużyna z każdym tygodniem robiła postępy, każdy zawodnik robił progres i były momenty, że graliśmy fantastyczną piłkę! Trener na bieżąco reagował na wydarzenia na boisku, a bramki zdobywał nawet drewniany Burliga, bo nawet pod niego udało się ustawić składną zagrywkę... Przypominam, że skład też nie był wcale rewelacyjny, to Smida musiał z Bunozy zrobić bocznego obrońcę, to również on ukształtował ostatecznie Brozia (o czym wspominał w wywiadach sam zainteresowany).

Moim zdaniem nasi zawodnicy wcale nie są takim szrotem, jak ich się tutaj przedstawia, niestety z każdym meczem grają coraz słabiej.

Ktoś już tu przytoczył, że rzuca się w oczy słabe przygotowanie szybkościowe, jesteśmy wyraźnie wolniejsi od większości przeciwników.

Drozd 28.11.2021 22:26

Jesteśmy wolniejsi bo się leszczom nie chce biegać, teraz za mało trenują wcześniej za dużo trenowali wszyscy winni tylko nie oni. Usprawiedliwieni bo są szrotem, szrotem za 50 tysi miesięcznie. A w pałe dostają z Radomiakiem gdzie pewnie grają za połowe tego. I mają silę biegać szybciej niż nasz szrot.

Tutaj są potrzebne wymagania, które powinien stawiać trener w imieniu kibiców zarządu i włascicieli

Arek95 28.11.2021 22:38

Wolfy zwolnił już Gulę i pojechał po Michniewicza do Balic?

Kurz 28.11.2021 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1574266)
Jesteśmy wolniejsi bo się leszczom nie chce biegać, teraz za mało trenują wcześniej za dużo trenowali wszyscy winni tylko nie oni. Usprawiedliwieni bo są szrotem, szrotem za 50 tysi miesięcznie. A w pałe dostają z Radomiakiem gdzie pewnie grają za połowe tego. I mają silę biegać szybciej niż nasz szrot.

Tutaj są potrzebne wymagania, które powinien stawiać trener w imieniu kibiców zarządu i włascicieli

Może Radomiak działa na sensowniejszych zasadach? https://weszlo.com/2021/11/26/radomi...transfery-2021

kgain 29.11.2021 00:28

Wg. Nieoficjalnych źródeł radomiak wydaje obecnie na pensje więcej niż my 🧐

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl