Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [ 8 kolejka] Wisła Kraków - Ruch Chorzów - 25 września, niedziela 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8304)

tofik 25.09.2011 08:42

Nie mam pewności czy ten mecz wygramy. Ruch to taka swojska ekipa, nie jakieś zblazowane gwiazdeczki. Przeciwko nim trzeba cytując klasyka zapierdalać.

A nasze śpiące królewny oczywiście pierwsza połowa plaża, druga albo strzelamy bramkę i doczłapiemy do końca albo dostajemy gola, zaczynamy biegać, ale w ataku pozycyjnym jest dupa i mecz kończy sie 0:1. :-p

Oldpara 25.09.2011 09:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1169339)
A nasze śpiące królewny oczywiście pierwsza połowa plaża, druga albo strzelamy bramkę i doczłapiemy do końca albo dostajemy gola, zaczynamy biegać, ale w ataku pozycyjnym jest dupa i mecz kończy sie 0:1. :-p

Może być też tak, że bramkę przypadkowo strzelimy dosyć szybko, i zaczniemy być "myślami przy Twente" i snuć się po boisku. A Ruch gryząc trawę do końca, na ambicji wyrówna i 2 pkt w plecy.

Rozważając możliwe scenariusze, będe się cieszyć nawet ze skromnego 1:0 które będzie oznaczać 4 mecz wygrany z rzędu na krajowym podwórku i zadomowienie się w czołówce, przeskoczenie Amiki, i wypracowanie lekkiej przewagi na Legią przed meczem na Łazienkowskiej

filemon 25.09.2011 09:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 1169339)

Pół żartem, pół serio (tak sądzę), ale... jak dla mnie perfekcyjny opis :-)
Tak czy siak taki Ruch trzeba dzisiaj zlać i być już w ścisłej czołówce, koniec zabaw! :>

KruQ 25.09.2011 13:11

Ja już mam w sobie wkręconą maskę :) już za chwile jadę na R22 bo nie wytrzymam ! Ja wypluje gardło . POKARZMY POZIOM NASZEJ ARMII!!!

JAR0 25.09.2011 13:13

Coś czuje że zagramy dobry mecz i wygramy 2-3 bramkami :) Czas się zacząć zbierać na meczyk.

KOMINEK 25.09.2011 13:56

Przypominam że działa Shoutbox i wszelkie posty w tym temacie typu ,, no to do zobaczenia na R22",, ale fajnie " będą nagradzana

vote-for-mikey 25.09.2011 14:36

Wejdzie Jirsak i, jak to Jirsak, pociśnie Ruch strzelając bramkę kolejki.

mam nadzieję, że pomoc wyjdzie tak:
Sobol, Wilk
Kiro, Jirsak, Melikson

Ventigo 25.09.2011 15:13

FB:
Biała Gwiazda zagra w składzie: Pareiko - Jovanović, Jaliens, Chavez, Diaz - Sobolewski, Nunez, Melikson - Małecki, Biton, Kirm

Na ławce jest Jirsak a nie ma Garguły więc na 90% nasz ostatni faworyt do gry wejdzie w II poł. Do tego wejdą pewnie Wilk i Iliev no chyba że będziemy ich cisnąć 3:0 do wtedy trener da pograć Brudowi.

fidello 25.09.2011 15:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KruQ (Post 1169426)
Ja już mam w sobie wkręconą maskę :) już za chwile jadę na R22 bo nie wytrzymam ! Ja wypluje gardło . POKARZMY POZIOM NASZEJ ARMII!!!

Ciebie bym pokarał, za ortografię :)

Maciuś 25.09.2011 15:16

Co Maaskant widzi w pokrace Diazie?

Merkury 25.09.2011 15:36

Widzę, że nasz Roberto jest niereformowalny ale widząc grę zespołu od dłuższego czasu nie liczę byśmy go na ławce trenerskiej oglądali w przyszłym sezonie. Kolejna rzecz czy Sobol da radę w ciągu tygodnia rozegrać 3 ważne mecze po 90 minut - obawiam się, że to ponad jego siły i dlatego dziś powinien grać Jirsak w jego miejsce.

Teqcontroller 25.09.2011 15:54

Dziś 3 pkt , nie ważne w jakim stylu , dzieki bogu nie ma Garguły.

atomek21 25.09.2011 16:07

5 minut od startu i już zawodnicy 5 razy leżeli zwijając się z bólu. Uwielbiam tę ligę.

I znowu gra ten drwal Stawarczyk...

Teqcontroller 25.09.2011 16:53

Dzieki ci panie boze za Dudu Bitona , gra jest tragiczna , co tu duzo mówić , mam nadzieje że cos wiecej strzelimy.

Krolik 25.09.2011 17:57

ILE jeszcze bede musial ogladac JALIENSA w Wisle ?????????? Ten gosc to zalamka....

MMTS 25.09.2011 17:58

Pareiko i Jaliens.... jeden kopie piszczelem, drugi mija się z piłką, do tego Chavez przy grze na jeden kontakt tracie równowagę, Diaz brak orientacji w przestrzeni i Jovanovic bez tlenu w 70 min.
W pomocy średnio, z wyjątkiem wyjątkowego Kirma i Biton od 60 min niewidoczny.
Nieźle. Twente nas zmiecie. A Maskaanto wi wydaje się chyba, że formę zbuduje na samej psychologii, rozmowach i integacji z Zakopcu...
Zero taktyki, zero stylu, zero pewności w grze.

Konrad. 25.09.2011 18:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MMTS (Post 1169480)
Nieźle. Twente nas zmiecie. A Maskaanto wi wydaje się chyba, że formę zbuduje na samej psychologii, rozmowach i integacji z Zakopcu...
Zero taktyki, zero stylu, zero pewności w grze.

Ech, kiedyś będziemy mieć dobrego trenera, a wtedy wszystkie mecze po 6-0 będziemy wygrywać...

Co do meczu - super. Widać, że i w Ruchu leszcze nie grają.

Niewątpliwie widać jednak, że Pareiko wiecznie na dobrym poziomie grał nie będzie i powoli trzeba rozglądać się za bramkarzem. Tym bardziej, że kontrakt kończy mu sie już w czerwcu...

Z linii obrony dobra gra Jovanovicia - to chyba jedyny obrońca z którego Wisła może mieć pożytek.

lorddavy 25.09.2011 18:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 1169473)
Co Maaskant widzi w pokrace Diazie?

I dlatego ty jesteś bananowym chłopcem a Robert trenerem.

bebeto 25.09.2011 18:08

Czyja asysta przy bramce Kirma??? Iliev ???

Merkury 25.09.2011 18:08

Trzeba sobie jasno powiedzieć, że przy takiej obronie (obrońcach) trudno będzie nam bez względu na ilość rozegranych gier czy w lidze czy pucharach scementować tę formację albowiem występuje w niej jeden wielki złom, co niestety dotyczy również 80% naszego składu. Żaden trener mający jakiekolwiek pojęcie o swojej pracy nie przyjdzie pracować z takimi zawodnikami - Maaskant niech dotrwa do końca umowy bo innego trenera lepszego w Wiśle nie zobaczymy bez zmiany kadry zespołu. Asysty Jirsaka mówią same za siebie - gra na dwóch defensywnych pomocników nie zdaje rezultatu.

Lysy 25.09.2011 18:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez lorddavy (Post 1169482)
I dlatego ty jesteś bananowym chłopcem a Robert trenerem.

To nie stawianie na drewnianego Diaza, który raz na pół roku coś strzeli a w tym czasie popełni naście błędów w obronie czyni Roberta trenerem. Przemyśl to.

rozarian 25.09.2011 18:11

Rzeczywiście,desygnowanie do gry przeciw twardemu Ruchowi Jaliensa,to nie był dobry pomysł.Gość jest "delikates"i tyle.Jak przypomnę sobie jak Ruch spacerował we Wronkach z kuchennymi,to zmiana jest niesamowita.Może to nasi tylko tak się dali zdeptać?

Piotson 25.09.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez bebeto (Post 1169484)
Czyja asysta przy bramce Kirma??? Iliev ???

Iliev nie wiem czy musnął piłkę, którą podał Sobolewski

Ach ta pokraka Diaz. :rotfl:
Gdyby nie murawa to mogło być 3-3,chyba że Zieniu przycelowałby jak z PAO.

MMTS 25.09.2011 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Konrad. (Post 1169481)
Ech, kiedyś będziemy mieć dobrego trenera, a wtedy wszystkie mecze po 6-0 będziemy wygrywać...

Co do meczu - super. Widać, że i w Ruchu leszcze nie grają.

Niewątpliwie widać jednak, że Pareiko wiecznie na dobrym poziomie grał nie będzie i powoli trzeba rozglądać się za bramkarzem. Tym bardziej, że kontrakt kończy mu sie już w czerwcu...

Z linii obrony dobra gra Jovanovicia - to chyba jedyny obrońca z którego Wisła może mieć pożytek.

Tu nie chodzi o to żeby wygrywać z każdym 6:0. Chodzi tu o to żeby formacje wiedziały jak się ustawiać i poruszać. zeby kazdy zawodnik wiedział którą strefę kryje (a nie dubluje się z innym zawdonikiem, jak Jaliens z Chavezem), żeby wiedział kogo i gdzie asekuruje, żeby obrońcy boczni w systemie 4-5-1 pracowali wymiennie ze skrzydłowymi, że nie da się budować taktyki i meczu jedynie na wyobraźni i kreatywności 2-3 zawodników, jakaś baza taktyczna i schematy musza być ustalone, a tego wszystkiego nie ma.
Nadal wierzę, że to spisek że drużyna gra słabo, ale coraz mniej. Dlaczego? Dlatego że coraz wyraźniej widać, że my te mecze nawet nie wygrywamy wybieganiem (po meczu z Ruchem piłkarze umierali...), tylko zwyczajnie wygrywamy je dlatego że i tak przeciwnicy są słabsi od nas.

mitmichael 25.09.2011 18:19

Zjadłem wszystkie paznowcie ogladajac ten mecz - był to najfajniejszy jak dla mnie mecz kolejki mimo hitu we Wrocławiu i w koncu nie tylko Biton strzelił. Mistrz sie poznaje po tym, ze mimo slabego meczu potrafi go wygrac - i tak było w Naszym wypadku. Oby z Meliksonem nic nie bylo powaznego - Małego to sie jeszcze da zastapic a Maora bardzo trudno.

Mixu 25.09.2011 18:19

Niepokoją "zwłoki" w trykotach Wisły po końcowym gwizdku. Jeśli byłby to mecz pucharowy i byłaby dogrywka to Ruch w dogrywce strzeliłby ze 3 bramki (przewiduje). Od dawna piszę że trzeba zmienić Bahra na jakiegoś sensownego trenera od przygotowania fizycznego.

Merkury 25.09.2011 18:23

Andrzej Bahr to nie trener przygotowania fizycznego. Gość jest trenerem a właściwie z zawodu nauczycielem WF-u. No ale cóż w Wiśle oszczędzają na wszystkim począwszy od kadry trenerskiej na piłkarzach kończąc szkoda tylko że nie pomyślano o kibicach płacących za bilety - ich cena przy tym co ten zespół prezentuje to jakieś mega nieporozumienie.

s1mone 25.09.2011 18:25

Mi tam się mecz podobał, Ruch w tym sezonie gra bardzo dobrze, liczą się trzy punkty i cieszy fakt, że walczymy do końca! I mimo gry na 3 frontach potrafimy się utrzymać w czubie tabeli (a od czasu odpadnięcia z el. LM lidze tylko wygrywamy!). Mecz w naszym wykonaniu gorszy niż ten z Lechem czy GKS, ale cóż zdarza się. Za to emocji co nie miara i to zwycięstwo cieszy podwójnie!

Od początku mecz nam się nie układał, najpierw wyleciał Małecki, potem 10 minut grania ze statystą Meliksonem, kolejna zmiana, dużo chaosu, przerw w grze, mało footballu w pierwszej połowie.

Druga połowa, cios z cios, słaba gra naszej defensywy, ale potrafiliśmy się pozbierać i wygrać kolejny mecz mimo przeciwności :)

Dużo szczęścia mieliśmy jak Zieniowi piłka skozłowała, tylko nie wiem jakim cudem ona to zrobiła? Tam jest jakaś dziura w murawie czy co? Bo to wyglądało na boską interwencję :D

Mixu 25.09.2011 18:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez s1mone
I mimo gry na 3 frontach potrafimy się utrzymać w czubie tabeli (a od czasu odpadnięcia z el. LM lidze tylko wygrywamy!).

Ekhmm wybacz, a mecz z Lechią?

milosz 25.09.2011 18:30

Wygraliśmy zasłużenie i to realnie bez Meliksona i Małeckiego i to z silnym rywalem. Siłą tej Wisły jest szeroka kadra, takie fakty.

W okienku zimowym 3 jakościowe transfery do każdej formacji. Zgrywanie drużyny (asekuracja !), a mistrzem Polski i tak będzie mistrz rundy wiosennej. Jak wiosną zagramy jak trzeba to będzie stary, nowy mistrz na 2012 czyli Wisła Kraków.

Pozdr.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:52.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl