![]() |
Nie mam pewności czy ten mecz wygramy. Ruch to taka swojska ekipa, nie jakieś zblazowane gwiazdeczki. Przeciwko nim trzeba cytując klasyka zapierdalać.
A nasze śpiące królewny oczywiście pierwsza połowa plaża, druga albo strzelamy bramkę i doczłapiemy do końca albo dostajemy gola, zaczynamy biegać, ale w ataku pozycyjnym jest dupa i mecz kończy sie 0:1. :-p |
Cytat:
Rozważając możliwe scenariusze, będe się cieszyć nawet ze skromnego 1:0 które będzie oznaczać 4 mecz wygrany z rzędu na krajowym podwórku i zadomowienie się w czołówce, przeskoczenie Amiki, i wypracowanie lekkiej przewagi na Legią przed meczem na Łazienkowskiej |
Cytat:
Tak czy siak taki Ruch trzeba dzisiaj zlać i być już w ścisłej czołówce, koniec zabaw! :> |
Ja już mam w sobie wkręconą maskę :) już za chwile jadę na R22 bo nie wytrzymam ! Ja wypluje gardło . POKARZMY POZIOM NASZEJ ARMII!!!
|
Coś czuje że zagramy dobry mecz i wygramy 2-3 bramkami :) Czas się zacząć zbierać na meczyk.
|
Przypominam że działa Shoutbox i wszelkie posty w tym temacie typu ,, no to do zobaczenia na R22",, ale fajnie " będą nagradzana
|
Wejdzie Jirsak i, jak to Jirsak, pociśnie Ruch strzelając bramkę kolejki.
mam nadzieję, że pomoc wyjdzie tak: Sobol, Wilk Kiro, Jirsak, Melikson |
FB:
Biała Gwiazda zagra w składzie: Pareiko - Jovanović, Jaliens, Chavez, Diaz - Sobolewski, Nunez, Melikson - Małecki, Biton, Kirm Na ławce jest Jirsak a nie ma Garguły więc na 90% nasz ostatni faworyt do gry wejdzie w II poł. Do tego wejdą pewnie Wilk i Iliev no chyba że będziemy ich cisnąć 3:0 do wtedy trener da pograć Brudowi. |
Cytat:
Ciebie bym pokarał, za ortografię :) |
Co Maaskant widzi w pokrace Diazie?
|
Widzę, że nasz Roberto jest niereformowalny ale widząc grę zespołu od dłuższego czasu nie liczę byśmy go na ławce trenerskiej oglądali w przyszłym sezonie. Kolejna rzecz czy Sobol da radę w ciągu tygodnia rozegrać 3 ważne mecze po 90 minut - obawiam się, że to ponad jego siły i dlatego dziś powinien grać Jirsak w jego miejsce.
|
Dziś 3 pkt , nie ważne w jakim stylu , dzieki bogu nie ma Garguły.
|
5 minut od startu i już zawodnicy 5 razy leżeli zwijając się z bólu. Uwielbiam tę ligę.
I znowu gra ten drwal Stawarczyk... |
Dzieki ci panie boze za Dudu Bitona , gra jest tragiczna , co tu duzo mówić , mam nadzieje że cos wiecej strzelimy.
|
ILE jeszcze bede musial ogladac JALIENSA w Wisle ?????????? Ten gosc to zalamka....
|
Pareiko i Jaliens.... jeden kopie piszczelem, drugi mija się z piłką, do tego Chavez przy grze na jeden kontakt tracie równowagę, Diaz brak orientacji w przestrzeni i Jovanovic bez tlenu w 70 min.
W pomocy średnio, z wyjątkiem wyjątkowego Kirma i Biton od 60 min niewidoczny. Nieźle. Twente nas zmiecie. A Maskaanto wi wydaje się chyba, że formę zbuduje na samej psychologii, rozmowach i integacji z Zakopcu... Zero taktyki, zero stylu, zero pewności w grze. |
Cytat:
Co do meczu - super. Widać, że i w Ruchu leszcze nie grają. Niewątpliwie widać jednak, że Pareiko wiecznie na dobrym poziomie grał nie będzie i powoli trzeba rozglądać się za bramkarzem. Tym bardziej, że kontrakt kończy mu sie już w czerwcu... Z linii obrony dobra gra Jovanovicia - to chyba jedyny obrońca z którego Wisła może mieć pożytek. |
Cytat:
|
Czyja asysta przy bramce Kirma??? Iliev ???
|
Trzeba sobie jasno powiedzieć, że przy takiej obronie (obrońcach) trudno będzie nam bez względu na ilość rozegranych gier czy w lidze czy pucharach scementować tę formację albowiem występuje w niej jeden wielki złom, co niestety dotyczy również 80% naszego składu. Żaden trener mający jakiekolwiek pojęcie o swojej pracy nie przyjdzie pracować z takimi zawodnikami - Maaskant niech dotrwa do końca umowy bo innego trenera lepszego w Wiśle nie zobaczymy bez zmiany kadry zespołu. Asysty Jirsaka mówią same za siebie - gra na dwóch defensywnych pomocników nie zdaje rezultatu.
|
Cytat:
|
Rzeczywiście,desygnowanie do gry przeciw twardemu Ruchowi Jaliensa,to nie był dobry pomysł.Gość jest "delikates"i tyle.Jak przypomnę sobie jak Ruch spacerował we Wronkach z kuchennymi,to zmiana jest niesamowita.Może to nasi tylko tak się dali zdeptać?
|
Cytat:
Ach ta pokraka Diaz. :rotfl: Gdyby nie murawa to mogło być 3-3,chyba że Zieniu przycelowałby jak z PAO. |
Cytat:
Nadal wierzę, że to spisek że drużyna gra słabo, ale coraz mniej. Dlaczego? Dlatego że coraz wyraźniej widać, że my te mecze nawet nie wygrywamy wybieganiem (po meczu z Ruchem piłkarze umierali...), tylko zwyczajnie wygrywamy je dlatego że i tak przeciwnicy są słabsi od nas. |
Zjadłem wszystkie paznowcie ogladajac ten mecz - był to najfajniejszy jak dla mnie mecz kolejki mimo hitu we Wrocławiu i w koncu nie tylko Biton strzelił. Mistrz sie poznaje po tym, ze mimo slabego meczu potrafi go wygrac - i tak było w Naszym wypadku. Oby z Meliksonem nic nie bylo powaznego - Małego to sie jeszcze da zastapic a Maora bardzo trudno.
|
Niepokoją "zwłoki" w trykotach Wisły po końcowym gwizdku. Jeśli byłby to mecz pucharowy i byłaby dogrywka to Ruch w dogrywce strzeliłby ze 3 bramki (przewiduje). Od dawna piszę że trzeba zmienić Bahra na jakiegoś sensownego trenera od przygotowania fizycznego.
|
Andrzej Bahr to nie trener przygotowania fizycznego. Gość jest trenerem a właściwie z zawodu nauczycielem WF-u. No ale cóż w Wiśle oszczędzają na wszystkim począwszy od kadry trenerskiej na piłkarzach kończąc szkoda tylko że nie pomyślano o kibicach płacących za bilety - ich cena przy tym co ten zespół prezentuje to jakieś mega nieporozumienie.
|
Mi tam się mecz podobał, Ruch w tym sezonie gra bardzo dobrze, liczą się trzy punkty i cieszy fakt, że walczymy do końca! I mimo gry na 3 frontach potrafimy się utrzymać w czubie tabeli (a od czasu odpadnięcia z el. LM lidze tylko wygrywamy!). Mecz w naszym wykonaniu gorszy niż ten z Lechem czy GKS, ale cóż zdarza się. Za to emocji co nie miara i to zwycięstwo cieszy podwójnie!
Od początku mecz nam się nie układał, najpierw wyleciał Małecki, potem 10 minut grania ze statystą Meliksonem, kolejna zmiana, dużo chaosu, przerw w grze, mało footballu w pierwszej połowie. Druga połowa, cios z cios, słaba gra naszej defensywy, ale potrafiliśmy się pozbierać i wygrać kolejny mecz mimo przeciwności :) Dużo szczęścia mieliśmy jak Zieniowi piłka skozłowała, tylko nie wiem jakim cudem ona to zrobiła? Tam jest jakaś dziura w murawie czy co? Bo to wyglądało na boską interwencję :D |
Cytat:
|
Wygraliśmy zasłużenie i to realnie bez Meliksona i Małeckiego i to z silnym rywalem. Siłą tej Wisły jest szeroka kadra, takie fakty.
W okienku zimowym 3 jakościowe transfery do każdej formacji. Zgrywanie drużyny (asekuracja !), a mistrzem Polski i tak będzie mistrz rundy wiosennej. Jak wiosną zagramy jak trzeba to będzie stary, nowy mistrz na 2012 czyli Wisła Kraków. Pozdr. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 00:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl