Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [20. kolejka] GKS Bełchatów - Wisła Kraków 14.03.2009 - sobota, godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5503)

sandomingo 10.03.2009 09:08

Bełchatów po dwóch porażkach będzie pod dużą presją, pytanie tylko jak na to zareagują. Jeżeli podobną walką jak nasi z Groclinem to będzie bardzo ciężki mecz.
Do zwycięstwa potrzebujemy z pewnością:
1) walki i zaangażowania na poziomie ostatniego meczu - tyle że nie pamiętam kiedy ostatnio zagrali pod tym względem dwa razy z rzędu;
2) przynajmniej trochę gry w piłkę w celu stworzenia kilku sytuacji bramkowych a do tego
3) skuteczności i
4) szczęścia - lub inaczej braku babola w wykonaniu Pawełka Mariusza zwłaszcza na początku meczu. A jeżeli takowy się przytrafi - co jest bardzo mocno prawdopodobne - niech go Ujki i spółka nie wykorzystają.

Także o zwycięstwo będzie ciężko a jest ono bardzo potrzebne.

mic 10.03.2009 09:21

Wiadomo juz ktory skorumpowany bedzie sedziowac ?

pan Dudi 10.03.2009 10:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 690147)
Bełchatów po dwóch porażkach będzie pod dużą presją, pytanie tylko jak na to zareagują. Jeżeli podobną walką jak nasi z Groclinem to będzie bardzo ciężki mecz.
Do zwycięstwa potrzebujemy z pewnością:
1) walki i zaangażowania na poziomie ostatniego meczu - tyle że nie pamiętam kiedy ostatnio zagrali pod tym względem dwa razy z rzędu;
2) przynajmniej trochę gry w piłkę w celu stworzenia kilku sytuacji bramkowych a do tego
3) skuteczności i
4) szczęścia - lub inaczej braku babola w wykonaniu Pawełka Mariusza zwłaszcza na początku meczu. A jeżeli takowy się przytrafi - co jest bardzo mocno prawdopodobne - niech go Ujki i spółka nie wykorzystają.

Także o zwycięstwo będzie ciężko a jest ono bardzo potrzebne.

Na pewno będzie ciężko, bo BOT jak widać potrafi się spiąć na mecze z czołówką kompletnie olewając "doły". Może to zbyt daleko idące wnioski po dwóch wiosennych kolejkach, ale jeśli dodać do tego ich trenera w osobie gogusia Rafała U., to jakoś nie chce mi się wierzyć, aby tamci piłkarze traktowali go poważnie i jeśli sami się nie zmotywują, to na pewno nie zrobi tego za nich trener. Nie po Janasie. Musimy po prostu zrobić to, o czym napisałeś w pierwszym punkcie- zagrać z ogromnym zaangażowaniem, a reszta sama przyjdzie. W tym wypadku chcieć to na pewno będzie móc. Tylko, żeby nasze gwiazdy nie spoczęły na laurach po meczu z Polonią a będzie dobrze.

1q2 10.03.2009 10:47

No muszą iść za ciosem , jak do tej pory mogli mieć koszmary , to po Polonii mogą spać spokojnie a i po Krakowie chodzić bez poczucia obciachu:)
A że łatwo nie będzie, to jasne ,Kuchenki wydarły z gardła te 3 punkty

Ogryzek 10.03.2009 11:03

BOT po kompromitacji (odpuszczeniu) meczu z Piastem musi coś zagrać. Mecz będzie pewnie tak zacięty jak z Lechem, oby tak samo wygrany:)

Liczę na 2-1 dla nas:D

FraMat 10.03.2009 11:48

zapominacie, że w Bełchatowie grają całkiem dobrzy piłkarze.
Są bardzo dobrzy gracze w środku pola jak Rachwał, jest bardzo szybki Wróbel, ktory naszego Pi Brożka, lub Diaza może wyprzedzić na dwoch metrach.
Jest prawdziwy, charyzmatyczny lider Ujek, poza tym Dziedzic, ktory jest chyba najbardziej chamsko i prowokacyjnie grającym napastnikiem w lidze - kartki dla naszych zapewnione.
Na obozie zimowym Bełchatow pokonal CFR Cluj po bardzo dobrej grze.
Roztropność nakazywalaby wzmożoną uwagę

Eustachy 10.03.2009 13:24

Widze, ze pojawiaja sie glosy, aby tylko wislacy nie osiedli na laurach. Nie wiem tylko po czym mieli by na nich osiadac. Po jednym wygranym meczu z Polonia, ktorego wygranie bylo zreszta koniecznoscia ?
Gdyby tak chociaz nasi patrzyli na reszte druzyn z pozycji lidera, a tu w razie ewentualnej wpadki, Polonia ktora raczej bankowo pokona w tej kolejce LKS (szacunek za ogolenie Pasow, ale to co wyprawia ich obrona jest dramatem), znowu wysunie sie w tabeli przed Wisle i sytuacja wroci do (nieciekawego) punktu wyjscia.

JohnnyH 10.03.2009 18:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Eustachy (Post 690219)
Widze, ze pojawiaja sie glosy, aby tylko wislacy nie osiedli na laurach. Nie wiem tylko po czym mieli by na nich osiadac. Po jednym wygranym meczu z Polonia, ktorego wygranie bylo zreszta koniecznoscia ?
Gdyby tak chociaz nasi patrzyli na reszte druzyn z pozycji lidera, a tu w razie ewentualnej wpadki, Polonia ktora raczej bankowo pokona w tej kolejce LKS (szacunek za ogolenie Pasow, ale to co wyprawia ich obrona jest dramatem), znowu wysunie sie w tabeli przed Wisle i sytuacja wroci do (nieciekawego) punktu wyjscia.

Zgadzam się. Wygraliśmy jeden mecz który musieliśmy wygrać. Ostatni mecz Wiślacy wyrwali Polonii swoim zaangażowaniem i oczekuje że w tej materii nic się nie zmieni. Myślę że każdy Kibic Białej Gwiazdy życzyłby sobie takiego zaangażowania zawodników w każdym meczu. Teraz jednak, jeśli nasi zawodnicy chcą zdobyć tytuł, w każdym meczu muszą grać na maxa. Każdy mecz musi być meczem o wszystko. Niema się co oszukiwać, do Lecha mamy stratę 5 punktów i najprawdopodobniej (patrząc na formę Lecha) będziemy musieli wygrać z nimi na wyjeździe. Skoro tak to mecz z Bełchatowem tymbardziej. My musimy obecnie na każdy mecz jechać na maxa zdeterminowani (tak jak pojechaliśmy na BOT 2 lata temu). Drużyny z wiosek zazwyczaj nie mają w sobie tyle pewności co zespoły z tradycjami, za którymi stoi rzesza kibiców. Dlatego w moim mniemaniu trzeba wykorzystać kryzys Bełchatowa (który defacto o nic już nie gra) po żenującym meczu z Piastem, pojechać tam, wsiąść na nich z maksymalnym zaangażowaniem i mimo tego że nasza gra nie wygląda obecnie rewelacyjnie, stłamsić ich na ich własnym stadionie. Do Bełchatowa przyjezdza Wisła Kraków, Mistrz Polski.Każdy inny wynik niż zwycięstwo będzie naszą porażką. Dlatego do roboty Panowie !!!!

Pozdrawiam

kot_dżinks 10.03.2009 22:35

Musimy wygrać ten mecz zdecydowanie (choć czuje, że może być męczarnia), by nasi poczuli wiatr w żagle i byli jeszcze pewniejsi siebie, bo żydów to trzeba pojechać wiadomo, a później cięższy mecz w Poznaniu... i 7 punktów w tych 3 meczach to chyba minimum, jeśli myślimy trzeźwo o mistrzostwie.

Mates 10.03.2009 23:05

Po ostatnim meczu z warszawską Polonią jestem w stanie stwierdzić, że Beto zaczął swoją postawą prezentować chociaż zalążki brazylijskiego futbolu. Kolejnym pozytywem była postawa Pepe, który wniósł spore ożywienie do gry Wiślaków. Determinacja i pewność siebie u Sobola oraz niezawodność naszego super snajpera. Te atuty powinny w zupełności zapewnić nam kolejne 3 punkty w tabeli. Nie czarujmy się GKS nie jest w najlepszej formie, powinniśmy od początku spotkania pokazać swoją wyższość na boisku i udokumentować ją zdobytymi bramkami. Tyle ode mnie

kohprzem'68 11.03.2009 12:44

Teraz każdy mecz nie tylko z Bełchatowem bedzie meczem który ma potwierdzac tezę rozpowszechnianą przez wiele mediów że wieści o smierci Wisły były mocno przesadzone .

KamAr 11.03.2009 17:23

Jakoś o ten mecz jestem dziwnie spokojny. Wydaje mi się, że po pierwszych niepowodzeniach, teraz jest forma zwyżkowa :) Zwycięstwo z bardzo silną Polonią daje duże szanse na mistrzostwo ;)

Waldus88 12.03.2009 11:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez KamAr (Post 690743)
Jakoś o ten mecz jestem dziwnie spokojny. Wydaje mi się, że po pierwszych niepowodzeniach, teraz jest forma zwyżkowa :) Zwycięstwo z bardzo silną Polonią daje duże szanse na mistrzostwo ;)

Z tym mistrzostwem to spokojnie. Pozostalo 11 meczy a teraz mamy niezly maraton. Belchatow Craxa Lech. Długa i kręta droga przed nami, ale mam nadzieje, że z ostatecznym sukcesem.

Co do samego meczu w Bełchatowie, to chciałbym widzieć Wisłę tak walczącą jak w meczu z Polonią, a może i jeszcze bardziej. Liczę na 3 punkty jak wszyscy tutaj zgromadzeni i myślę, że się nie zawiedziemy.

rafalek 12.03.2009 11:43

Tylko niestety mecz z Lechem jest po PRZERWIE REPREZENTACYJNEJ - chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to znaczy.

Co do Bełchatowa - zagrać z taką samą ambicją jak z Polonią, nie robić frajerskich błędów w obronie jak Amika w Bełchatowie i spokojnie stwarzać dobre okazje to wyjedziemy z Bełchatowa z 3 punktami i zostawimy tam bagaż 3 bramek.

rafal777 12.03.2009 14:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafalek (Post 691016)
Tylko niestety mecz z Lechem jest po PRZERWIE REPREZENTACYJNEJ - chyba nikomu nie muszę tłumaczyć co to znaczy.

W sumie możesz mi wytłumaczyć bo nie wiem co to znaczy... Chodzi o to że spokojnie wygramy bo Lech ma w składzie reprezentantów Wojtkowiaka, Murawskiego, Bandrowskiego, Lewandowskiego i może Bosackiego i będą bardziej zmęczeni? O to chodzi? Bo chyba nie o to że od nas pojedzie Brożek i Boguski i przez to nie będziemy zgrani...

mic 12.03.2009 14:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez rafal777 (Post 691079)
W sumie możesz mi wytłumaczyć bo nie wiem co to znaczy... Chodzi o to że spokojnie wygramy bo Lech ma w składzie reprezentantów Wojtkowiaka, Murawskiego, Bandrowskiego, Lewandowskiego i może Bosackiego i będą bardziej zmęczeni? O to chodzi? Bo chyba nie o to że od nas pojedzie Brożek i Boguski i przez to nie będziemy zgrani...

Chodzi o tzw "wirus FIFA/UEFA". W wiekszosci przypadkow zespoly po przerwie na reprezentacje traca forme i ich gra nie jest zbyt skladna.

rafalek 12.03.2009 14:48

Niestety my zawsze po przerwie gramy taki piach, że dramat, pamiętam kiedyś graliśmy w PP po przerwie z jakąś Koszarawą Żywiec czy cos takiego i tak się męczyliśmy, że masakra...
I o to się niestety obawiam, a do tego jeszcze mecz nie z byle kim, tylko z Amiką.

Wojtas 12.03.2009 15:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 690185)
zapominacie, że w Bełchatowie grają całkiem dobrzy piłkarze.
Są bardzo dobrzy gracze w środku pola jak Rachwał, jest bardzo szybki Wróbel, ktory naszego Pi Brożka, lub Diaza może wyprzedzić na dwoch metrach.
Jest prawdziwy, charyzmatyczny lider Ujek, poza tym Dziedzic, ktory jest chyba najbardziej chamsko i prowokacyjnie grającym napastnikiem w lidze - kartki dla naszych zapewnione.
Na obozie zimowym Bełchatow pokonal CFR Cluj po bardzo dobrej grze.
Roztropność nakazywalaby wzmożoną uwagę

Jak Belchatow zagra tak szybko pilką jak z Amiką gdzie oni naprawde mogli ten mecz spojnie zremisowac i wcale gorsi nie byli.,to naprawde nasi musza byc mocno skoncentrowani.

Zgodze sie z Framatem-maja solidnych dobrych (na lige) pilkarzy z liderem Ujkiem ,superszybkim Wróblem.

Tam nie ma cisnienia i klimatu wielkiej piłki ,ale napewno chcieli by zagrac w Pucharach do czego zwyciestwa sa im koniecznie potrzebne.

Ale jak nasi zagraja z powtórkową determinacją z DYskoPolo ,+troche szybciej pilką to zaden Belchatów nam straszny.

rafal777 12.03.2009 15:12

Chłopaki to była ironia!! Wiem dokładnie o co chodzi z wirusem FIFA!! Tylko zauważcie proszę że Wisła daje obecnie do kadry 2 zawodników a Lech 4!! Tak więc o czym tutaj w ogóle mówimy?? Lech ma prawo się obawiać wirusa FIFA bo nie będzie miał wielu zawodników!! U nas moim zdaniem to nic nie zmienia... Brożek tak czy siak zagra nawet jakby był miesiąc na zgrupowaniu na Malediwach bo jest po prostu najlepszy!! Drużyna moim zdaniem traci najwięcej jak na zgrupowanie wyjeżdżają pomocnicy i skrajni obrońcy.

koyoot 12.03.2009 16:46

Paradoksalnie obawiam sie tego meczu. belchatow bedzie gryzc trawe po to tylko by zgarnac komplet punktow. Nie maja Garguly ale nadal graja dobrze co pokazaly poprzednie mecze. z 0:2 wyjsc na 2:2 choc i tak przegrac to tez jest cos nawet jak na polska lige. Ulatowski dobrze prowadzi ten zespol. Coz wiecej mozna napisac - czas pokaze. Mam jednak nadzieje ze i nasi pilkarze pokaza ze sa w stanie wyrgywac mecz za meczem.

tommiyacht 12.03.2009 17:54

bardziej niz o wynik boje sie o kartki dla Glowackiego/Marcelo. Oboje są zagrożeni na derby.

FraMat 12.03.2009 18:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 691241)
bardziej niz o wynik boje sie o kartki dla Glowackiego/Marcelo. Oboje są zagrożeni na derby.

Oczywiście to off-top z mojej strony, za ktory przepraszam, ale nie moglem się powstrzymać.

Kto z pary Głowacki-Marcelo jest kobietą?

Użycie slowa "oboje" (z zasady dla oznaczenia pary: kobiety i mężczyzny) sugeruje, że w tej parze mamy jednego faceta i jedna dziewczynę.
Jesli mamy na mysli dowch facetów piszemy "obydwaj"

KamAr 12.03.2009 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Waldus88 (Post 691012)
Z tym mistrzostwem to spokojnie.

Wiem, wiem, jeszcze długa druga, ale od początku sezonu cel jest jeden- Mistrzostwo Polski i walka o awans do LM.

tommiyacht 12.03.2009 21:40

Dziekuie za ten wyklad Framacie, czy napewno nie mogles sie powstrzymac ? Mam nadzieje ze i Tobie i innym forumowiczom nie zaszkodziłem zbydnio i nie potracili z tego powodu wzroku. Musze wystosowac pismo do Firefoxa zeby przeglądarka wyłapywała takie uchybienia.

Zeby nie było offtopa. Szkoda że Guła kontuzjowany, byłem bardzo ciekaw jak wypadnie w konfrontacji z nami.

michalo28 12.03.2009 22:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez FraMat (Post 691265)
Oczywiście to off-top z mojej strony, za ktory przepraszam, ale nie moglem się powstrzymać.

Kto z pary Głowacki-Marcelo jest kobietą?

Użycie slowa "oboje" (z zasady dla oznaczenia pary: kobiety i mężczyzny) sugeruje, że w tej parze mamy jednego faceta i jedna dziewczynę.
Jesli mamy na mysli dowch facetów piszemy "obydwaj"

Można też napisać obaj ;]

Nie podniecałbym się meczem z Polonią, moim zdaniem nie zagraliśmy wielkiej piłki... Mam nadzieję, że unikniemy pompowania kolejnego balonu, bo tak naprawdę to może on zostać przebity już w sobotę kolejnym zremisowanym spotkaniem. Gra Wisełki niestety mnie nadal nie przekonuje... A no i nie wiem czy Wy też odnieśliście takie wrażenie - każdy zawodnik Wisły, który wchodzi z ławki prezentuje się lepiej niż gdyby grał od początku... Taki Małecki jak wejdzie w 60 minucie robi więcej zamieszania przez ostatnie pół godziny gry niż od pierwszej minuty. to samo tyczy się Zieńczuka, Ćwielonga, czy Diaza.

skeba 13.03.2009 21:29

Świetnie układa się ta kolejka, porażka Polonii, Legia narazie też nieciekawie.
Trzeba wygrać i przybliżyć się do Lecha.

rafalek 13.03.2009 21:55

Mam nadzieję, że Henio też urwie jakieś punkty Franzowi:D

ciacho 13.03.2009 22:02

Niewygranie tego meczu przy prezentach od Legii i Polonii będzie grzechem..

rafalek 13.03.2009 22:04

nie ciacho, to nie będzie grzech, to będzie samobójstwo.
Oczekuję jutro takiej samej ambicji jak dziś Jaga grała z Legią....trzeba im wyrwać te 3 punkty z gardła!!

grogoriogreg 13.03.2009 22:04

Nic tylko wygrać

Jutro trzeba gryźć trawę od początku, najlepiej stworzyć sobie 2 bramkową przewagę, bo jutro zacznie się maraton 4 najważniejszych meczy w sezonie, jak to przetrwamy będziemy mistrzem

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:20.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl