Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Wiła wianki i wrzucała je do falującej wody ... (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=3101)

darotsok73 17.06.2009 23:24

Wianki w tv ? Zapomnijcie. W każdym bądź razie pewne jest że Lenny Krawitz już od dawna nie życzy sobie transmitowania na żywo w tv jego koncertów i dla organizatorów było to wiadome. Łzy władz miasta że media nie chcą transmitować to ZWYKŁY KIT.

Wojtas 18.06.2009 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 747149)
Wianki w tv ? Zapomnijcie. W każdym bądź razie pewne jest że Lenny Krawitz już od dawna nie życzy sobie transmitowania na żywo w tv jego koncertów i dla organizatorów było to wiadome. Łzy władz miasta że media nie chcą transmitować to ZWYKŁY KIT.

No własnie ,bo zdziwiony bylem ze wydarzenia z tak wielka tradycją itp nikt nie transmituje,

Ostatnio chyba Polsat ze 3 lata temu....

QBAS 18.06.2009 17:45

Bardzo ciesze się, że w końcu w Krakowie zaczęto myśleć na miarę XXI wieku. Wg mnie wianki to największa otwarta i bezpłatna impreza w Polsce i zasługuje na dobrą oprawę muzyczną. Kilka lat wcześniej trafiały nam się występy takich "gwiazdek" jak Bajm, Perfect czy nieśmiertelna Maryla. Wszyscy oni zrobili wiele dla polskiej muzyki, ale litości. Ile razy w roku można oglądać ich koncerty. Jak nie Sylwester to wianki itd.

Kraków zasługuje na gwiazdy pokroju Lenny Kravitz. Mam nadzieję, że ten trend będzie utrzymywany w kolejnych latach. Niech cała Polska widzi, że najlepsza zabawa tylko w Krakowie ;)

LoRd 18.06.2009 18:51

teraz spytam tak ...
jaka jest szansa pojechać autem, zaparkować troche dalej i wrócić nie w korku gigancie ? wiem, że ludzi od cholery ale chyba musi sie jakoś w nocy w miare pojechać skoro jakby na to nie patrzeć te 200 tys to 1/5 tego co na codzien "korzysta" z Krakowa. gdybym tak zaprakowal w okolicach twu twu Cracovii i Błoń ? i poźniej alejami w strone kleparza lub 3 maja cichy kącik miasteczko ahg ? te fajerwerki kurde obejrzeć chciałem

panew 18.06.2009 19:48

a jak jest z wnoszeniem napojów bardziej rozrywkowych na teren wianków
juz kilka ładnych lat mnie tam nie było i mogło sie wiele pozmieniać

jest jakas bramka czy nie ma problemu?

sndr 18.06.2009 19:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panew (Post 747445)

Cytat:

3. Na teren imprezy zabrania się wnoszenia i posiadania w jej trakcie broni lub innych niebezpiecznych przedmiotów, materiałów wybuchowych, wyrobów pirotechnicznych, materiałów pożarowo niebezpiecznych, napojów alkoholowych, środków odurzających lub substancji psychotropowych.
http://www.wianki.krakow.pl/pl/3/66/...ulamin-imprezy

:)

LoRd 18.06.2009 21:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez panew (Post 747445)

brama jest, problemu nie ma. tzn żebyście mnie dobrze zrozumieli zwłaszcza Ci którzy czytali mojego pierwszego posta. Stoją przy przejściach przez murek/wał powodziowy. musisz zrobic hop przez murek z browrem. im impreza bardziej zaawansowana tym łatwiej. wiem ze w zeszlym roku na poczatku imprezy chodzily hektorki miedzy ludzmi i sie do ludzi dopieprzali o alko.

dj_ibutti 18.06.2009 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LoRd (Post 747425)
teraz spytam tak ...
jaka jest szansa pojechać autem, zaparkować troche dalej i wrócić nie w korku gigancie ? wiem, że ludzi od cholery ale chyba musi sie jakoś w nocy w miare pojechać skoro jakby na to nie patrzeć te 200 tys to 1/5 tego co na codzien "korzysta" z Krakowa. gdybym tak zaprakowal w okolicach twu twu Cracovii i Błoń ? i poźniej alejami w strone kleparza lub 3 maja cichy kącik miasteczko ahg ? te fajerwerki kurde obejrzeć chciałem

W zeszłym roku nie było problemów z tą trasą. Oczywiście zależy o której wrócisz, ale nim dojdziesz spod wałów do samochodu to już się powinno rozładować ;)

vote-for-mikey 18.06.2009 21:42

w tym roku ma być zdecydowanie więcej policji, niż poprzednio, głównie patrzącej na nielatów :)

1q2 18.06.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LoRd (Post 747425)
teraz spytam tak ...

Jest szansa ale gwarancji żadnej,szczególnie że przecież nie będziesz zapieprzał po ostanim wystrzale do auta;) - ja miałem tego niefarta że chcąc się przedostać właśnie w szeroko-pojęte okolice Oświecenia - utknąłem po drugiej strony Wisły, na Kapelance i nic się nie dało zrobić, dlatego staraj się stanąć jak najbliżej Alei, bo nimi jakoś powinieneś się potoczyć.Problem jest bo w cholere ludzi przyjeżdża z poza Krakowa

Kocur 20.06.2009 10:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emsi (Post 745338)
PS: I tak jak co roku będzie lało :lol:

rok temu nie lało :foch:

w tym roku wykrakałeś :P

wdały 20.06.2009 17:24

no to pooglądamy parasole...

Ni_Ma 20.06.2009 17:32

kurcze strasznie szkoda, taka impreza ... chętnie oddałabym Wam naszą wrocławską pogodę!

!!IRIVER!! 21.06.2009 11:40

I jak? Był ktoś? :P
Mnie pogoda nie zraziła, bawiłem się nawet fajnie, Lenny dał dobry koncert, ale nagłośnienie - olaboga!!! Nigdy więcej! Fajerwerki jak co roku, trzymają poziom :)

wdały 21.06.2009 11:45

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos..._Krakowie.html
na moje oko było mniej ludzi, a te 50 tys to i tak mniej o połowę
a wracając była grupa która darła się Jazda, Jazda, Jazda...

klusek106 21.06.2009 11:46

Poszedlem bo bylem zdesperowany i tylko przez to pogoda az tak b mi nie przeszkadzala. **** z tym ze nie moglem wyjsc do gory przez bloto :D fajerwerki -zajebiscie zsynchronizowane z podkladem muzycznym. Wilkow nie slyszalem, natomiast Markowska i Kravitz trzymali poziom ;d:D

vote-for-mikey 21.06.2009 11:54

Strasznie żałuję, że stchórzyłem i zostałem w domu z powodu tego deszczu...

bo i tak się rozchorowałem ;)

Q13SON 21.06.2009 15:04

Zamiast Markowskiej dwa razy powinno grać Vavamuffin. Lepszy wstęp do Kravitza byłby.
Przynudziłem sie niestety na Patrycji zaraz po świetnej zabawie przy muzyce Vavamuffin.

Ekipa krzycząca jazda jazda jazda chyba z Płaszowa...
Płaszów w każdym razie słyszalny na rynku.

Żmijka 21.06.2009 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lenny K.
This is a piece of shit

To tak w ramach podsumowania tego co jest od paru lat czyli sceny po drugiej stronie Wisły. I się z tym zgadzam ...

kubamusial 21.06.2009 15:54

Jak dla mnie koncert Lennego był rewelacyjny. Nie potraktował go na zasadzie "największe przeboje i do domu" tylko w każdej piosence robił niesamowite instrumentalne wejścia. Ja jestem pod ogromnym wrażeniem

Robert_wislak 21.06.2009 16:03

A Ja na temat jego koncertu mam zupełnie odmienne zdanie. Wielka gwiazda zażyczyła sobie 600,000 tys dolarów za 2h "koncertu", wode mineralną z wysp Fidżi i musztarde angielską to musi być żenada wg mnie.
Bardziej od niego cenie tego gościa: http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8&feature=fvst

Co on tak naprawde pokazał? pograł na gitarce pianinku i do domu. A miasto wydało potężne pieniądze na tą impreze bo przecież nie tylko on grał, przynajmniej fajerwerki były zajebiste jak zawsze.

kubamusial 21.06.2009 16:20

racja jest jak dziurka w dupie- każdy ma swoją.

PabloTS 21.06.2009 17:35

Bardziej od niego cenie tego gościa: http://www.youtube.com/watch?v=UiInBOVHpO8&feature=fvst

jestem pod wrażeniem...rewelka

wdały 21.06.2009 18:47

a wybiórcza pisze, że było 100 000

Cytat:

- Inaczej liczy organizator, inaczej policja, ale szacujemy, że na imprezie bawiło się około 100 tys. osób - mówi Michał Kondzior z małopolskiej policji. Wcześniej media podawały informację, że na Wiankach zgromadziło się zaledwie połowa z tego. To były dane jeszcze sprzed koncertu Lenny'ego Kravitza.
zdjęcia

IndykTSW 21.06.2009 20:50

Koncert pozytyny - Lenny jak dla mnie zagrał przyzwoicie. Dwa browarki i deszcz nie przeszkadzał :) no i to słynne podejście pod Wawel po mokrym i śliskim wale - sam 2 razy zjechałem :P

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 17:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl