![]() |
Genialnie Justyna :D
|
http://www.polskieradio.pl/sport/van...omasz%20Zimoch początek relacji w wykonaniu red Z:)
|
http://www.polskieradio.pl/sport/van...a_zimocha.html początek i finisz :D ( pigwówka :D )
|
ten człowiek po prostu wymiata bez słów Brawo JUSTYNA za złoto
|
Zimoch zasłużył na osobny medal tym komentarzem. Nie do końca rozumiem passus z Królewiczem, ale ten głos pełen emocji... Piękne:-D
|
red Z za całokształt swojej twórczości powinien dostać medal a wracając do ZIO to trzeba wspomnieć o pozostałych zawodniczkach z naszego kraju w 30 zmieściły się wszystkie:)
|
Zaraz jada nasze panie ale będzie bardzo ciężko wywalczyć medal.
|
oj ciężko szkoda tych 0.19s z Japonią ale trzeba wierzyć. za to jutro na deser finał marzeń w hokeja Kanada-USA
|
Przyznam się że jestem człowiekiem dosyć małej wiary, więc nie za bardzo wierzyłem że nasza pokona steryda, szczególnie gdy dojdzie do walki na ostatnich metrach....Stało się - choć ten sport mnie w ogóle nie interesuje to cieszyłem się bardzo ,tym bardziej że Justyna wydaje się być na prawdę konkretną babką;)
|
Już na zimno oceniając naszych na olimpiadzie (chyba, że dziewczyny zrobią sensacyjną niespodziankę).
Liczyłem na 1 złoty medal w wykonaniu Kowalczyk - na 30 km. Kowalczyk dorzuciła dodatkowe 2 (brąz i srebro). W przypadku Adama i Tomka S. na nic nie liczyłem, tymczasem Małysz wywalczył 2 srebra. Łącznie 5 medali - z wszystkich 13 w historii! Tak udanej olimpiady zimowej za mojego życia nie było. Będzie co wspominać przez kolejne lata. |
Jesttttttttttttttttttt BrĄzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Co za dzień, co za emocje!!!POLSKAAAAAAAAAAAAAA!!!!!
|
ależ dzień- jest złoto Justyny, teraz brąz dziewczyn
|
Hahahahaha nie wierze! Brawo Polki!!!
|
Ja .......e :shock:
brązowy medal :shock: to jest sensacja tych Igrzysk |
komentator: "Luiza niech pociagnie do konca .." :D
|
Ja Pi..... PIĘKNIE :D :D:D:D:D coś pięknego przegrywały prowadziły przegrywały i wygrały teraz płaczą ze szczęścia ;D
|
no jeeeeeeeeassssssssssssssssttttttttttt to jest sensacja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
Szkoda ze w półfinale trafiliśmy na Japonię bo mogliśmy mieć srebro! ale BRAWO dziewczyny, któż by się tego spodziewał? :D
|
"... a w naszych sercach maj, bo Polki mają brazowy medal..."
|
Zajebiście !!! Zajebiście !!!
|
Wielkie gratulacje !!!! to jest właśnie to ! :) cudowny dzień :) mamy tyle medali że szok po prostu !! :D
|
nooo pieknie !
zobaczyc placzace Polki cos pieknego! brawo dziewczyny! |
PIĘKNY medal panczenistek! Chyba jakoś bardziej się ucieszyłam i wzruszyłam niż po złocie ... :-)
Chociaż oczywiście złoto Kowalczyk to też wielka sprawa! |
Brawo dla dziewczyn, faktycznie jest to sensacja. Lubię takie niespodzianki.
Zadziałał chyba efekt Justyny i prawo serii. Po prostu złoto Kowalczyk dało im dodatkowego "powera". Oczywiście nie chcę umniejszać ich wysiłku, na pewno było świetnie przygotowane. Ale pewność psychiczna też odgrywa sporą rolę. PS. niezłe jaja, biorąc pod uwagę ich osiągnięcia indywidualne, które były... no właśnie:-D PS. jaja do kwadratu, Niemki wygrały o 0,03 sekundy! |
dobra ochłońmy kogo obstawiacie w hokeju na zwyciestwo
|
Nie no to jest NIEMOŻLIWE! Jak widziałem występy indywidualne to myślałem że to turystki! A teraz co? MEDAL!
SZOK! SZOK! SZOK! WIELKIE BRAWA!!!!!!!!!!!! |
Cytat:
JESTEM DUMNY Z BYCIA POLAKIEM! coś niesamowitego, tak na prawdę nie wiedziałem aż do mety o co chodzi.. tak szybko to się działo.. teraz do mnie dotarło że osiągnęły wielki sukces. |
Cytat:
|
i jak tu się nie napić:D
WIELKIE BRAWA DLA NASZYCH DZIEWCZYN |
Obawiam się, że finał będzie nudny. Obie drużyny grają siłowy hokej, mało finezyjny. Szkoda Rosji, która zawsze gra pięknie.
Myślę, że jednak wygra Kanada i to zdecydowanie. Oni się rozpędzali, grają lepiej z meczu na mecz. USA w fazie play-off miało łatwiejszych rywali. A ze Szwajcarią się męczyli. |
Polish Power, a dzisiaj właściwie to Polki Power;).
Piękny dzień na Igrzyskach poprawił mi z deczka humor po tym bezhołowiu w Bełchatowie. "Wyrwała ten medal. Wyrwała z płuc Norweżce" kolejny klasyk komentatorski, który przejdzie do historii wraz z ostatnimi metrami złotego finiszu Justyny. |
Hahahaha!!! Ale radość!!!!!
|
6 medali, nikt nawet o tylu nie śnił:D Wiem, że za daleko wychodzę, ale taka prawda, że nawet złoto było w zasięgu panczenów, skoro Japonki przegrały minimalnie z Niemkami...
|
Nie wiem co powiedzieć .
POLSKA !! A reszta to **** ! |
Pozwolę sobie zacytować Czerkawskiego: 'wooow'. Szymka w sumie też można: 'szacuneczek' :D
Najpierw złoto Justyny po fantastycznym biegu i teraz dodatkowo olbrzymia niespodzianka - brąz naszych panczenistek, który cieszy chyba jeszcze bardziej niż olimpijskie złoto Kowalczyk. Jest pięknie! Nie wiem jak Wy, ale ja dawno nie przeżywałem takich emocji. Ostatnie sto metrów biegłem razem z Justyną ;), serce biło mi potwornie szybko... Meta, ulga i radość tak wielka, a może nawet większa (głośniejsza ;) niż komentatora w TV. Mam nadzieję, że nie pobudziłem sąsiadów... Chociaż pewnie wszyscy oglądali ten jakże emocjonujący bieg. Fantastyczne Igrzyska z punktu widzenia polskiego kibica. Dzięki Adam, dzięki Justyna no i oczywiście dzięki wielkie za ogromną niespodziankę dla naszych panczenistek! Brawo, obyśmy w Soczi pobili nasz tegoroczny wyczyn ;] Cytat:
PS. Mam nadzieję, że Amerykanie utrą jutro nosa Kanadyjczykom. |
Aż głupio się przyznać ale takie chwile jak brązowy medal panczenistek powoduje u mnie przypływ łez ;)
Jeszcze raz WIELKIE GRATULACJE !!! |
To jest piękne, że po tylu latach wstydu i frustracji, wiecznie 4-5 miejscach Grzesia Filipowskiego, 4 miejscu Marczułaitis, krokieciku Morawieckiego - nagle 6 medali, w tym 1 złoty. A już traciłem nadzieję, bo 8 lat temu Adam wydawał się pewniakiem do złota.
Natomiast zejdźmy na ziemię, Adam kończy karierę do Soczi nie wytrzyma. Pozostaje nadzieja w Kowalczyk, może w saneczkarzach? |
Ja tam wierze w biathlonistki i mam nadzieje że Bilowa nie odejdzie. Staszulonek też robi postęp. I oczywiście łyżwiarze tylko żeby trafili z formą na całą imprezę a nie tylko na bieg drużynowi.
Może mi toś to wytłumaczyć? Zawodniczka na 1500 biegnie prawie 5 sekund wolniej niz powinna i jest zdecydowanie ostatnia a tu takie jaja. Woźniak i Złotkowska byly zupełnie bez formy! NIE JESTEM W STANIE TEGO ZROZUMIEC!;p Bachleda też pobiegła o 10 pozycji niżej niż zazwyczaj w PŚ! A tu nagle zdobywają medal! To nie jest Sensacja! TO JEST MEGA HIPER GIGA SUPER SENSACJA! |
Co za wieczór!!!
Ogromne gratulacje dla Justyny!!! Takie emocje, walka, determinacja (chyba mi sie udzieliło od Kurzajewskiego ...:) ) Aż żal, że to był już jej ostatni bieg na Igrzyskach - czapki z głów :-) I dodatkowo super niespodzianka ze strony panczenistek. Widać idzie nowe i może nasze biegaczki, biathlonistki i właśnie panczenistki w najbliższych latach będą zajmować jeszcze wysokie miejsca. Wrzucę jednak mały kamyczek do tego ogródka - to zupełnie rewelacyjne Igrzyska pod względem ilości zdobytych medali i obawiam się, aby nie przysłoniły prawdy o generalnej kondycji polskich sportów zimowych. Świetne wyniki zawdzięczamy przecież przede wszystkim dwóm wybitnym sportowcom i ich sztabom, które pracują raczej w oddaleniu od PZN i w tym pewnie ich siła, a nie konsekwentnej i przemyślanej polityce szkolenia młodych zawodników. Liczę więc, że obok zachwytu nad wynikami Kowalczyk czy Małysza pojawi się jednak refleksja dotycząca samego Związku, aby potencjał który się pojawia w sportach zimowych nie został zaduszony przez skostniałych działaczy (kwestia dotycząca strojów biathlonistów z pewnością nie jest odosobniona). |
Dokładnie... A ten medal pewnie przyćmi KOMPROMITACJE (bo ta to trzeba nazwać) panczenistów. Niestety u nas się doi wszystko jak może. Małysza nawet do PK namawiają żeby kibiców wydoić jak krowy.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 01:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl