Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Prawo jazdy (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=316)

roksi240 04.03.2009 17:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JaReK1906 (Post 686754)
Zdane za 1 razem :D ile się czeka na wydanie prawa jazdy?

Dzisiaj zdawałeś? O której? noi gratulacje!!!

marian3a 04.03.2009 19:20

na wstępie gratuluję wszystki zdania :D fart, szczęście i instruktor ma duże znaczenie aby człowiek zdał :)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WiselkaMLP (Post 686433)
A jesli chcecie korzystac z tego ze ktos was wpuszcza czy musicie najechac na ciagla bo auto jest zaparkowane na ulicy czy sa straszne dziury ze zostawisz zawieszenie tam to zawsze warto powiedziec cos w tym stylu :

" Musze najechac na linie ciagla bo ... "

" Ten czlowiek mnie wpuszcza mam pewnosci zamierzam skorzystac" lub" Wpuszcza mnie moge jechac ?? "

hehe przypomniał mi się mój egzamin :P jak się wyjeżdża z placu w Tarnowie na drogę główną, na moje szczęście był duży ruch stałem i czekałem na wyjazd bo nie chciałem wymusić jak kilka razy wcześniej mi się zdarzyło ok 10-12 mint ;p aż jeden imbecyl z atubusu się zatrzymał i machał rękami abym jechał ... a ja udaje że nie widze hehehe :D w końcu istruktor powiedział "Jedź pan w końcu" to pojechałem :)i korek za korkiem:D i 40 minut mineło a ja przejechałem ledwo kilka przecznic ;p i zdane :D uff
ps, po egzaminie wskazane jest wymuszanie ;p byle nie przed Lką hehehe lekka zjebka mi się wtedy dostała :D
Także czasami lepiej czekać niż wymuszać pierwszeństwo :) za to oblać was nie mogą ;p chyba że za wami jest pare aut i trąbią na Was ;p hehe

ps1, jestem kierowcą bardzo dobrym :)

roksi240 05.03.2009 18:41

Witam!!! Dzisiaj zdawałam praktykę o 13 ale na plac wyszłam o 14 30. To było moje drugie podejście i udane. ZDAŁAM!!! Snicersa zjadłam jednak chyba coś w tym jest. Pozdrawiam wszystkich zdających i trzymam kciuki. Dzięki wszystkim którzy za mnie dziś trzymali kciuki. Pozdrawiam i powodzenia!!!

WiślakNH 05.03.2009 18:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roksi240 (Post 687551)
ZDAŁAM!!! Snicersa zjadłam jednak chyba coś w tym jest.

:D:lol:
Ludzie,jeżeli idziecie na egzamin bierzcie ze sobą snickersa :-p

dj_ibutti 05.03.2009 23:17

Noo na prawdę :D Wszyscy którzy zjedli Snickersa przed egzaminem zdają ;)

Roksi - gratuluje, trzymałem kciuki :)

Dobra, a teraz mi zdradźcie ile muszę czekać na upragniony świstek? I jakby ktoś mógł adres tej stronki, gdzie się sprawdza 'status' prawka :)

TSman 05.03.2009 23:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 687782)

Dobra, a teraz mi zdradźcie ile muszę czekać na upragniony świstek? I jakby ktoś mógł adres tej stronki, gdzie się sprawdza 'status' prawka :)

https://www.kierowca.pwpw.pl/

ja czekalem 4 dni :D

dj_ibutti 05.03.2009 23:27

Hmm... a mi piszę: Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.

x.X

TSman 05.03.2009 23:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 687790)
Hmm... a mi piszę: Niepoprawne dane, brak spraw w toku lub dokument wydany.

x.X

dziwne :/ sprobuj wpisac jeszcze raz, mi pisalo "dokument do odbioru w urzedzie" a jeszcze wczesniej "przyjeto wniosek czy cus takiego"

wyglada na to ze gdzies robisz blad

edit.

...moje jest jeszcze aktywne... http://pl.tinypic.com/view.php?pic=n3qmvm&s=5

dj_ibutti 05.03.2009 23:36

Dam im jeszcze troche czasu, a najwyzej sie do nich przejde :D
Podobno mają 3 dni od egzaminu w MORDzie żeby przesłać dok. do WK.

BTW: W Kraku sie płaci przy odbiorze, czy wcześniej?

WiselkaMLP 05.03.2009 23:39

Przy odbiorze

Kamil 05.03.2009 23:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 687794)
Dam im jeszcze troche czasu, a najwyzej sie do nich przejde :D
Podobno mają 3 dni od egzaminu w MORDzie żeby przesłać dok. do WK.

BTW: W Kraku sie płaci przy odbiorze, czy wcześniej?

przy odbiorze, i lepiej zadzwon, bo wedlug tej strony np: ja nigdy nie dostalem prawka :D

WislakWiDoK 06.03.2009 08:41

Zdane, za 2 podejsciem ;)

Arteka1906 06.03.2009 18:29

Najlepeij dzwonic, a tak na marginesie przed moim egzaminem tez jadlem snickersa :D

ARO_SKW 07.03.2009 12:01

Ja już 2 razy nie zdałem... Miałem jakoś niefarta z egzaminatorami ;/ Raz mój bład i wymusiłem pierwszeństwo, a za drugim razem wróciłem na koszykarską i niezdałem przez najechanie 2 razy na linie... Następny termin dostałem dopiero na 15 kwietnia czyli dokładnie 50 dni od próby... dramat ;/
Ale za 3 razem spróbuje tego snikersa ;))

nero 08.03.2009 10:38

Cytat:

Miałem jakoś niefarta z egzaminatorami ;/
tak z pewnoscia to jest glowny powod, ze nie zdales.
szkoda mi takich ludzi co mysla jak Ty.

wisl@k_TS 08.03.2009 14:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 688960)
tak z pewnoscia to jest glowny powod, ze nie zdales.
szkoda mi takich ludzi co mysla jak Ty.

Główny to nie był pewnie jego powód, ale osoby, dla której przygoda z samochodem zaczęła się w dniu zapisu na kurs mogą myśleć w kategoriach 'farta', bo rzeczywiście ktoś może mieć łatwy przejazd (parkowanie skośne na pustym parkingu, zawracanie na zawrotce) a ktoś może dostać gamę najtrudniejszych zadań technicznie.

Powiesz pewnie, że kto umie jeździć to zda i przy najtrudniejszych rzeczach. Ale po 30 h jazdy chyba ciężko stać się kierowcą rajdowym z wieloletnim doświadczeniem.

nero 08.03.2009 20:50

osoba idaca na egzamin ma byc przygotowana a nie liczyc na fart i pusty parking.
potem mamy takich kierowcow na drodze co parkowac nie potrafia i stoje 5 min pod hipermarketem az baba wielce wyjedzie, badz zaparkuje bo wlasnie fartem zdala.

ja na egzaminie latwo nie mialem (pewnie i tak latwniej niz nie jeden w Krakowie) a zdalem. bylem dobrze przygotowany do egzaminu i nie liczylem na fart. nie wiem jak mozna zwalac brak umiejetnosci na egzamina.

Cytat:

a ktoś może dostać gamę najtrudniejszych zadań technicznie.
ale to znaczy tylko jedno, nie jest przygotowany a nie zwalac wine na egzaminatora ktory kazal zaparkowac kolo tico i passata zamiast 200 metrow dalej gdzie bylo pusto.

Krystian14 09.03.2009 06:29

Czy ktoś z was zdawał w ostatnim czasie prawko w UK?
Własnie jestem w trakcie jazd i potrzebowałbym kilku odpowiedzi..

Andzia~ŁA 09.03.2009 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez nero (Post 689319)
i stoje 5 min pod hipermarketem az baba wielce wyjedzie, badz zaparkuje bo wlasnie fartem zdala.

ehh... dlaczego od razu baba? :-p no ale bez napinki i zgodzę się z Tobą- jak ktoś idzie na egzamin to powinien być do tego odpowiednio przygotowanym, aczkolwiek jak to mówi mój instruktor "Prawo jazdy nie oznacza że jesteś BARDZO DOBRYM kierowcą, lecz upoważnia Cię do dalszego dopracowywania techniki jazdy we własnym zakresie" czy coś takiego ;] tak więc jak to napisał wisl@k_TS nie od razu jesteśmy rajdowymi kierowcami, cudów nie ma. Nie pozostaje Ci więc nic innego jak odrobina cierpliwości do nowicjuszy, z resztą jak wszędzie :-) tak na marginesie w tym tygodniu zostało mi ostatnie 5 godzin i egzaminy wewnętrzne, potem już właściwe- nie zakładam jak będzie, ani nie liczę na farta, liczę na siebie.

roksi240 09.03.2009 18:17

Hej. Zgodzę się, że jeśli zda się prawko to tylko upoważnia nas to prowadzenia samochodu a nie oznacza że jesteśmy idealnymi kierowcami. Wiem po sobie prawko zdałam w czwartek 5 marca ale jak to bedzie z jazdą to się okaże ale możliwe że też przed jakimś hipermarketem będe parkować przez pół godziny tak że cierpliwości dla nas którzy właśnie zdali i zaczną uczyć sie tak naprawdę teraz jeździć. Pozdrawiam.

IndykTSW 09.03.2009 18:31

Ja jak zdałem to pierwsza jazda na Miechów - szczerze przyznam że na kursie ucza zdać a nie jeździć. Ogólnie spoko choć pierwszy raz innym samochodem musialem sie przyzwyczaić. Myślę że jeszcze z 2 takie jazdy dla wprawy i będzie git ;] a zdawałem w Kielcach, mieście nam nieprzychylnym, po murach widać że dalej mają jakieś kompleksy i widać z kim trzymali :P

WISŁA 1906 NH 09.03.2009 19:06

Ja jak pierwszy raz siadłem za kierownice po zdanym egzaminie czyłem się jakbym pierwszy raz prowadził samochód, jednak jazda z instruktorem a samemu to nie jest to samo teraz już nie ma mi kto podowiedzieć jak sie zachować albo za mnie chamować, 5 miesięcy od zdania egzaminu przejechałem około 3.500km i już czuje się pewnie mam wyczuty samochód, co nie oznacza że czuje się już perfekcyjnym kierowcą do tego mi jeszcze daleko i nie wiem czy jest na świecie taki idealny kierowca... pewnie nie :)

Natkan 09.03.2009 19:09

wiec dzis 3 raz nie zdalem ;/ znowu chwila nie uwagi i wymuszenie ;/ robie już dość długo prawko i przepisy mam ważne do 30 marca. Jest szansa żebym zdobył jakoś termin do tego czasu ? Co proponujecie ?

joker_wislak 09.03.2009 19:27

jutro z samego rana egzamin. 3 podejscie , mam nadzieje ze zdam .
jestem łysy i chodze w dresach;] wiec na pierwszy i drugi egzamin kulturalnie w sweterku w dzinach w kurtce brata z futerkiem ale to nic nie pomogło;) jutro ide normalnie ubrany i mam na to wyje bane ;]
Trzymajcie Kciuki

PS.natkan napisz odwołanie do Dyrektora MORD w Krakowie moze uda Ci sie złapac termin do 30 marca . Na odp. z odwołania czekacz do tygodnia a termin mozesz potem dostac nawet na nastepny dzien ;] ja mialem takjuz 2 razy.

Natkan 09.03.2009 19:37

i co zawrzec w tym odwolaniu ?

joker_wislak 09.03.2009 19:50

na priv....

Natkan 09.03.2009 20:13

a przeszło by odwołanie że mam przepisy do 30 marca i czy sie zlituja z egzaminem przed tym terminem czy ich to gowno obchodzi ? bo łączony są już terminy jak patrzyłem na 18 marca tylko ja wziąć nie mogę a sama praktyka na kwiecień srodek lub koniec

edek1906 10.03.2009 19:37

A ja mam pytanie z innej beczki. Kupiłem auto i musze go zarejestrowac. I tak musze wziasc do urzedu stare blachy, ale czy moge pozostawic przed blokiem auto bez tablic??

Kuba_El_ToRo 10.03.2009 19:49

Lepiej nie zostawiaj bo po co mieć później problemy z polskim prawem...przejdzie patrol zobaczy że nie ma tablic i może dać cynk itp itd napisz nawet na kartce i załuż za szybe...tak Ci radze...

luke1906 10.03.2009 22:03

Panowie gdzie polecicie wziąć dodatkowe jazdy przed kolejnym terminem? Siostra zdaje i pomyślałem, że może lepiej żeby pojeździła z kimś innym?

Jakiś dobry i znany komuś instruktor, który może wyłapie jakieś niuanse :) No i żeby nie kosztował majątku, kontakt może być na priv jeśli nie chcecie podawać publicznie. Z góry podziękował.

Kocur 11.03.2009 16:15

Miał ktoś takiego instruktora na kursie?

http://www.joemonster.org/filmy/1460...ra_nauki_jazdy

:-p

Kuciel 11.03.2009 16:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kocur (Post 690711)
Miał ktoś takiego instruktora na kursie?

http://www.joemonster.org/filmy/1460...ra_nauki_jazdy

:-p

Zarobił by w pysk na pierwszej lekcji..

wredny.bardzo 11.03.2009 20:15

Ja takiego miałem... W****iał mnie strasznie, nagle na 15 chyba godzinie mi mówi "najebie ci chuju" a mnie tak poniosło że podczas jazdy nóż wyciągam z kieszeni i mówię chodź ****o. Musiałem zmienić frajera.

dj_ibutti 11.03.2009 20:58

A co, bez noża to byś sobie nie dał rady z nim? Dramat....

Elendil 11.03.2009 21:10

ja w ogóle nie rozumiem tego wpisu wrednego

małolatTS 16.03.2009 14:41

Panowie, wiem że pytanie może z gatunku "przejrzyj temat" ale czas to pieniądz. Poleci ktoś jakieś w porządku miejsce na kurs w okolicach Bronowic ?

Arteka1906 23.03.2009 11:54

Polecam szkole na miodowej 26. Swietni instrukotrzy, ktorzy mnie uczyli. Teraz maja promocje 999 zl za kurs. Kurs zaczyna sie 6.04. Jakby ktos byl zainteresowany to daje nr tela 792-212-907, 792-682-947

Garbaż1906 26.03.2009 19:54

Jeśli jeszcze nie mam dowodu a chcę się iść zapisać na egzamin to wystarczy sam paszport, czy muszę mieć to potwierdzenie zameldowania z urzędu miasta?

KoPer 26.03.2009 20:35

musisz mieć potwierdzenie zameldowania

qqbaa 27.03.2009 11:32

mam takie pytanie

w poniedziałek zdałem prawko (za 2 razem :P) i od wtorku już jezdze autem ojca po mieście
moze sie cos stać jak mnie pieski zawiną, czy tylko za brak dokumentów ?

i drugie pytanie, jak zdalem w poniedziałek to kiedy moge juz dzownic o dokument?

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:05.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl