![]() |
No żeby 4 litry wypić przed snem to Ty strasznie długoo zasypiasz :P
Ja mam tylko tak że przez noc przynajmniej 1,5litra mineralnej wypiję po browarach. |
Ktoś chce się mnie pozbyć. W kuchni na stole znalazłem ukraińskiego browara, chyba "Lwowskie" z datą ważności do czerwca 2003 (słownie dwa tysiące trzy).Data potwierdzona, bo przywiezione z Ukrainy w 2002r. Mętne chyba juz nienaturalnie i jakby lekko ...dziwne, obserwacje poczynione przez butelkę. Wiedząc że mam słaby charakter i pewnie się skuszę pytam, czy oprócz rozwolnienia i obstrukcji bolesnej nie nabawię sie czasem "piwowstrętu"? Bo jesli tak, to chętnie przekażę zabytek osiedlowym żwirom i poobserwuję przez okno.
|
Ja bym nie ryzykował - w piwie są składniki naturalne co z czasem się rozkładają czy coś - takie piwo 10 letnie może nieźle przesrać potem :D
|
Cytat:
|
Pij, ale zdawaj relacje co godzinę na forum. Sam jestem ciekaw wyników :>
|
Cytat:
|
Cytat:
nawet świeże nie nadaje sie do spożycia :-)(chyba że to piwo w 2003 roku ogólnie było lepsze niż obecnie) pozdr |
Cytat:
|
witam piwoszy :)
Powiedzcie mi prosze Panowie gdzie i czy wogole kupie najlepszego pilsa 2010 swiata czyli Alpirsbacher'a Troche ich naprzywozilem zza Odry, ale mam nieodparte wrazenie ze za malo i niemal przekonany ze bede tęsknić , a wiec jak , kupie tu gdzies? Dzieki z gory :) |
A ja ostatnio piłem EB notabene kupione na wyspach i mi się szczeniackie lata przypominały.
Pytanie czy jest jeszcze produkowane 10,5 i wogole jaki browar to piwo robił |
Nowe piwko Pinty - Angielskie śniadanie bardzo przypadło mi do gustu. Polecam.
I jak ktoś się lubuje w piwach pszenicznych - Prawdziwe pszeniczne oraz Pszenniczak, też są warte polecenia. |
A jak lubicie lane piwa to polecam pub Ormeta. Mają kilkanaście gatunków polskich lanych piwa a ostatnio dołożyli do tego kilkanaście gatunków zagranicznych lanych piw. A mówiąc o piwach lanych nie mam na myśli Żywca Tyskiego czy Lecha tylko Ciechany, Pinty, Ambery, Artzeny, Kormorany i inne.
|
Omerta znane i lubiane miejsce :)
Kilka dni temu wpadłem spróbować czegoś co nazywa się "Artezan IPA" - chciałem jedno - skończyło się na trzech bo piwo dosłownie urywa dupę :) Zastanawia mnie tylko jedno bo kumpel z Wawy pił w centrum stolicy to samo i u nas jest droższe o 20% ... k.. mać |
Otworzyli ponownie tę knajpę gdzie serwują tylko Raciborskie. Jasne, ciemne, zielone i miodowe w cenie 5zł. Grodzka 50 w miejscu byłego Sports Pubu :)
|
W kwestii Raciborskiego w końcu pojawiło się w sklepiku Pod Wiaduktem.
Moje ulubione - miodowe :) |
Witam, raczył się już ktoś Pintą Koniec Świata?
Orientujecie się, czy można ją dostać w Strefie na Krowoderskiej? |
Cytat:
|
Polecilibyście jakieś sklepy bądź sklepiki z dużym wyborem polskich i zagranicznych piw, tak w okolicy pomiędzy naszym stadionem a Rynkiem w linii prostej? (Reymonta, Piłsudskiego, Krupnicza, Straszewskiego itd.). No i na studencką kieszeń :D
|
Pobliże rynku w połowie ulicy długiej sklep kocyk. Żywiec puszka 2.29 czy trzeba coś jeszcze mówić żołądkowa 15zl tatra hrnaś 1.70 oglnie piwa puszkowe bardzo tanie haineken 2.59 puszka
|
Cytat:
Sklep na Ruczaju na Kobierzyńskiej bardzo duży wybór piw, jest jeszcze jakiś niedaleko Głowackiego jakaś hurtownia piw, ale jak z cenami nie wiem nie dotarłem tam. Ostatnio trafiłem na nowe piwa - Biały kot i Czerwony kot warzone przez browar Dionizos w Radomiu. Cena nie najgorsza (ok. 3.5,-) aczkolwiek walory smakowe mnie nie powaliły na kolana. Taki średniaczek wśród małych browarów. I słowo jeszcze o pszenicznym lubuskim, tego to nie polecam za nic w świecie, najgorsze pszeniczne jakie piłem. |
Co do Kocyka to rzeczywiście jest spory wybór piw,i to nie takich jak wymienił alkoholik,ale regionalnych.
|
Ja raczyłem sie osttanio Cornelisuem grejfrutowym i mistrzowskie piwko jak dla mnie.
Pił ktoś z was moze ta nowa perłe winter? http://perla.pl/produkty/perla-winter/ |
Cytat:
Cytat:
Aczkolwiek każdy ma inny gust, i każdy powinien sam ocenić. Ja kupiłem to w jednym z lubelskich barów za jedyne 12 zł. |
Cytat:
Od siebie zdecydowanie polecam Porter Warmiński z Kormorana. Wyrazisty palony posmak, ale przy tym wydaje się lekki i bardzo gładko wchodzi, a to przecież bałtycki porter. |
Cytat:
Te piwa są warzone DLA (podmiotu) Dionizos Radom. Dokładniej wyżej wymienione marki są warzone przez Krajan, więc nie dziwota że walory smakowe mierne |
Jak będziecie w Pszczynie i okolicach to koniecznie spróbujcie takich piw
http://www.browar-pszczyna.pl/index2.html Miałem okazję pić szlachetne i diablaka - wyśmienita sprawa! Bardzo dobra woda, fajny smak, nie poczułem niczego nienaturalnego. Polecam do spróbowania! |
Cytat:
Do picia się nie nadaje jak inne produkty z Witnicy. Kolejny pseudobrowar, który nabija klientów w butelke. Po prostu zamawia gotowe już piwo z browaru (w tym przypadku Witnica) i nakleja swoje etykiety, i w ten sposób mamy takie ''browary'' jak Dionizos czy Pszczyński, czy Wielicki... Co najlepsze te twory współpracują głównie z browarami, których piwa przeważnie nie da się pić jak Witnica, Krajan czy Zodiak |
Nie wiecie może czy po podniesieniu znowu akcyzy na alkohol przed rudego od nowego roku piwo też podrożeje czy to tylko akcyza na wysoko procentowe trunki ??
|
Cytat:
|
Naród polski by go zlinczował, gdyby podniósł akcyzę na piwo. W szczególności pewna grupa społeczna zwana studentami ;)
|
Ostatnio pojawiło się w ALTI piwo Trooper:
http://1.bp.blogspot.com/-owfqDF_cZI...oper%20Ale.png Cytat:
Przeszkodą jest cena - 13 zeta - ale chyba się złamię. W ALTI też można kupić Pintę Czarna Dziura http://images.browarpinta.pl/800x600...6611d38de2.jpg Ciemne piwo - walczy u mnie o palmę pierwszeństwa z Atakiem Chmielu. Co prawda to całkiem inny gatunek ale ten sam producent :) EDIT: Trzeba by pomyśleć na nową ankietą bo takie piwa to się pija tylko będąc pod ściana ;) |
Tyle się dzieje na rynku polskich piw (nie mówię o mózgotrzepach tupu Żywiec itp.), że można magisterkę napisać.
Na pewno w Krakowie znane są piwa z Pracowni Piwa - rewelacyjne stouty :) W tych lepszych knajpach jak Omerta non-stop w kranie. Oprócz Pracowni w ciemno można brać piwa z Pinty (ich różnorodność powala), AleBrowaru (mocno nachmielone piwa, rewelacja), Artezana. Warto spróbowac piw Birbanta, DoctorBrew, Bazyliszka, Widawy czy z Browaru Bednary. Z tych łatwiej dostępnych na pewno można spróbować coś z Podróży Kormorana - genialny witbier, świetny Weizenbock, Stout czy AIPA. Oj, dzieje się na polskim rynku piwnym. |
Do walki palmę pierwszeństwa do "Czarnej Dziury" dołączyła Pinta "Dobry Wieczór" - cholera, naprawdę wypasione piwa.
|
To i ja się wtrącę.
U mnie ostatnio palmę pierwszeństwa trzyma Browar Kormoran - za wyborne PLONy. Podszedł mi także "Toporek" z Bojana, ale gdy piłem go ostatnio, nie smakował już tak dobrze (może inna warka?). Cytat:
A tegoś Pan próbował? |
Jeszcze nie.
Z AleBrowaru piłem tylko Rowing Jack'a - piwo świetne ale rzadko pije bo 7 zł to nie mam na co dzień ;) |
Kocur te Pinty dostępne w sklepie Na Struga? Ostatnio chciałem tam podjechać wracając z roboty, ale jakiś remont ulicy się odbywa i nie dotarłem. Po ile się ceni ta Pinta za butelkę?
Wczoraj w Auchanie wypatrzyłem jakieś nieznane mi Żywce. Marcowe i Białe. http://zpiwem.blogspot.com/2014/03/z...t-czy-kit.html Recenzja fatalna, więc podejrzewam, że wtopiłem kilka złociszy, ale spróbować nie zaszkodzi. |
Strugę mam ostatnio nie po drodze. Od kilku tygodni kupuję w ALTI Strzelców 4 - przy samym Rondzie Barei - mają naprawdę sporty wybór fajnych browarów.
Cena od 6 do 7 z groszami - ja piję tam 1 tygodniowo to jeszcze ujdzie ;) Maja duży wybór też tańszych browarów - np. bardzo mi podeszło: http://piwopijcy.pl/site_media/photos/Beer/331/beer.jpg Kosztuje jakieś 2zł z hakiem. |
Cytat:
Jeśli chodzi zaś o Rowing Jacka - uważam go za jedno z lepszych piw, jakie można obecnie zakupić. Szkoda tylko, że czasem ciężko go dostać, a czasem jest po prostu za drogi. ;) |
Zywiec wypuścił 3 nowe smaki niby z receptury z 1800 któregoś roku. zielony czerwony i biały.
|
ten Rowing Jack to jest jasne piwko ? Bo mam ochotę spróbować, ale nie cierpię ciemnego piwa więc wolę spytać :P i dostanę go gdzieś w Krakowie, ale nie w knajpie, tylko w normalnym sklepie ?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:05. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl