![]() |
Niemki z Amerykankami jeżeli dobrze wyczytałem startują w drugiej parze.
|
Reasumując mamy dużo większe szanse na srebro niż na brąz ale zawsze można liczyć na jakiś upadek:rotfl:
I pamiętajcie że to nie tak prosto było wejść do tej 8. One sobie spacerkiem nie zapewniły awansu bo chętnych było wielu także sam awans był ogromnym sukcesem. teraz to jest SENSACJA! |
Wrócilismy do hokeja. Jakoś panczenistki ani inne Justyny mnie nie kręcą (w sensie sportowym, ale pozasportowo też żadna nie w moim typie ;)). Kanada zasłużenie prowadzi 2:0 ze Słowakami. Pokibicowałabym chętnie sąsiadom, ale jednak ciekawam finału Kanada-USA. Finowie odpadli z walki o złoto, więc z czystym sumieniem będę mogła w końcu patrzyć na bramki Devilsa - Zacha Parise i złoto na jego szyi ;>. Mistrzostwo Kanady byłoby za banalne ;).
|
No będzie ten finał i bardzo dobrze - Dla mnie igrzyska to tylko hokej, natomiast co do Kowalczyk....Najpierw myślałem że babę trochę poniosło - bo uciekły jej najważniejsze medale...Tyle że Norweżka dostała astmy w tym roku.Przypadek? Za chuja w to nie uwierzę
|
No no.. widzę, że jest więcej takich co o tej porze hokeja oglądają...
ZBOCZEŃCY ;-) |
Krissu bo to to "szzzuuuu" łyżew na tafli i odgłosy uderzeń kijów ;).
Półfinały jednak bez emocji, mimo że ten drugi dużo lepszy. Miejmy nadzieję, że finał nam to wynagrodzi :). |
Cytat:
Cytat:
Druga tercja Kanady ze Słowacją bardzo dobra. Chociaż kibicuję Kanadyjczykom to szkoda, że Słowacy nie strzelili. Byłaby jeszcze ciekawsza trzecia tercja. Może jednak jakoś wytrzymam te ~30 minut... :-) |
A jednak mamy emołszyns 3:2 :D. Ptaszki za chwilę będą ćwierkać za oknem, a tu się dogrywka szykuje :D.
|
szykuja sie emocje do koncowej syreny lecz Slowaja wycofa bramkarza i wtedy padnie gol dla Canady :) final Usa-Canada
coz za szansa byla na kilka sekund przed koncem dla slowacji alez byl by horror!!! |
Uf, normalnie aż mi się gorąco w ostatniej minucie zrobiło :D. Dobra końcówka. Czekamy na finał :). W finale na przekór tzw. wszystkim ja kibicuję USA.
I pomyśleć, że to sprawka Anglików ten hokej. Cudnie. Dobranoc :). |
a w finale mam nadzieje na mecz zaciety do konca a i jest jedno pewne w Chicago napewno bedzie hokeista ze zlotym medalem olimpijskim co cieszy i licze po brameczce Kane i Toews dla rownowagi :)
|
Cytat:
a na koniec heroiczna Walka z Włochami o 11 miejsce :D PS a tych łyżwiarek to nie było w sumie 8 drużyn? PS2 przez tych naszychłapserdaków nie zobacze dzis Justyny, astmatczek ani finałowej fryzury Kurzajewskiego :( Łobo oddawaj moje 100 milionów! |
Dzisaj moze byc piekny dzien.Szansa na 2 medale, choc tak realnie patrzac pewnie bedzie 1:p Mimo wszystko wierze w nasze panie, ze chociaz ten braz jakos wyrwa:P Wie ktos o ktorej polfinaly?
A tym ktorym jeszcze malo skokow Malysza(a tacy sie na pewno znajda:D ) to dzisiaj moga obejrzec Puchar Kontynentalny, w ktorym wystapi.Bedzie transmisja o czym niektorzy moga nie wiedziec.Zawody Pokaze TVSilesia. |
Cytat:
|
ależ bieg Kowalczyk. Srebro murowane będzie walczyć z Bjorgen o złoto.
|
I Mamy złoto!!
|
ZŁOTO!!!!!
|
ZŁOTO!! :D Brawo!
|
chyba photo :)
|
Ja .......e !! serce podeszło mi do gardła!!
WIELKIE BRAWA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Polka pokazała że można bez astmy!! jakie photo? zmiażdzyła ją |
Złoto JUSTYNA SZACUNEK NA ZAWSZE :D
nie ma to jak się drzeć na pól bloku :P :D |
nie byles sam ;p
|
ja .......e ;D
jest złoto!!! serce mi walilo nie zle ;D pokazala sile!!! |
niesamowita końcówka! BRAWO JUSTYNA
cały blok świętuje:D |
Mimo, że rok 2010 dopiero co się rozpoczął, właśnie poznaliśmy zwyciężczynię w klasyfikacji Sportowca Roku wszystkich plebiscytów.
Niesamowity bieg, wspaniała Justyna. Tak wygrywają najwięksi mistrzowie. A złoty medal na olimpiadzie zimowej to sukces bezprecedensowy. Kubica musiałby wygrać F1, by Justynie zagrozić:-D |
Justyna jest Wielka!. Dzięki niej choc Fortuny będzie mniej teraz w TV przed igrzyskami zimowymi i w ich trakcie także..:D
|
Te 30 metrów ostatnie to nie wiedziałem co mam robić :) spinałem się jakbym to ja tam startował :D aż mnie skurcze łapały :P
brawo Justyna jesteś WIELKA! |
Cytat:
flamengista Przed 2010 mówiłem sobie, że to rok Polski mówię ci Kubica będzie Mistrzem F1 :P |
Piękny finisz. A już się bałem, że słabnie i Bjoergen ją przegoni, ale jak widać góralski charakter górą.
MAMY ZŁOTKO:D |
I do tego komentator: "Zrobiła to, zrobiła!!!" :D Takie chwile sa bezcenne! :D:D:D
|
Cytat:
|
To było coś pieknego, cudownego!!!Justyna wielki szacunek!!!JUSTYNA KOWALCZY NAJLEPSZYM POLSKIM SPORTOWCEM 21 WIEKU!!!!Prawie sie popłakałem, ile ona z siebie dała to jest niewyobrażalne...!!!!
BIAŁO-CZERWONE TO BARWY NIE ZWYCIĘŻONE!!!Ja sie czuje dumny że jestem Polakiem i ze zyje w czasach gdzie po 38 latach Polska ma kolejny złoto na IO!!!!JUSTYNA KOWALCZYK ! |
Zapomniałbym... nie ma nic piękniejszego jak usłyszeć NAJPIĘKNIEJSZY HYMN .. MAZURKA DĄBROWSKIEGO NA OBCYM TERENIE !!
DZIĘKUJE CI JUSTYNA !!! |
Dobra budziki o 4? i wstajemy :D
Chciałbym usłyszeć Zimocha jezu :D |
Od wjazdu na stadion już mnie chyba pół osiedla słyszało . JA PIERD...E ale EMOCJE . Pokazała że wygrywa nawet z dopingiem ;] POLSKA! i wszystko zostaje w tyle ;]
|
Cytat:
BRAWO dla Kowalczyk! BRAWA DLA MAREK! |
Myślałem, że Kowalczyk zje Bjoergen w końcówce widząc jak ją rozgrywa. Cały czas za nią, mniejszy opór powietrza. Odpoczynek przed atakiem. Atak na podbiegu, świetny zjazd na zakręcie w prawo, byłem pewien, że te 10 metrów nad Bjoergen zrobi. A tu taki finisz! Wygrała mniej więcej o tyle, co Bjoergen zmieniała tor na finiszu. Naprawdę chyba samym charakterem. Tak jakby Bjoergen na ostatnich 20 metrach przeciążyły te trzy poprzednie złota.
Wielka chwila. Obyśmy na następne złoto na igrzyskach czekali krócej. |
Brawo JUSTYNA !!! Szaleństwo ogromne !! Co za emocje
|
Wspaniała sprawa, chyba nikt z nas nie zapomni tego pojedynku. Będziemy to tak wspominać, jak nasi rodzice wspominają skok Fortuny.
Komentarz genialny, adekwatny do emocji, jakie towarzyszyły nam wszystkim. Brawo!!!! |
Wie ktoś o której dekoracja? 3 czy 4? :P
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:14. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl