![]() |
Perła Export z butelki smakuje bardzo dobrze jak na cenę 2,35 zł.
|
Cytat:
Polecam też Łomże - podobny smak. |
Perła to Lubelskie piwko a w tym rejonie są największe w Polsce plantacje chmielu.Łomża równie dobre, właśnie sobie 3 przechyliłem.Podobnie jak w Perle czuc chmiel a to podstawa
|
Prawda, Łomża i Perła są bardzo dobre. W Łomży czuć więcej goryczy, przynajmniej ja czuję.
|
Cytat:
Cytat:
Na + Perełki jest jeszcze "reklama" w Yakuzzie (chyba dlatego na nią trafiłem) :) Polecicie jeszcze jakiś browar podobny do Perełki i Łomży? |
Można polecić jeszcze piwo Zwierzyniec http://www.sachalin.pl/images/Zwierz...5p_400x300.jpg również browarów lubelskich,do kupienia min. w świecie piw na Długiej.
|
Jakby ktoś szukał ciekawych cen, to jest w tym tygodniu promocja w Lidlu - Carlsberg 0,66L za 2,22zł.
|
Jestem właśnie właśnie z lubelskich stron i powiem wam, że mi dla przykładu Perła się przepiła i nie mogę już tego chmielu. Opiłem się tego tyle za małolata, że teraz wszystko byle nie Perła . Jeśli szukacie tańszego zastępnika Lecha czy Carlsberga to pewnie będzie wam smakować Goolman ale pewnie w Krk trudno dostępny. Dobrym dla was piwem powinno być też po prostu Lubelskie, jeśli oczywiście znajdziecie u Krk.
Sam popijam jak burżuj Żywca, a jak na ilość albo gdy zbyt dużo drobnych to Karpackie Premium(całkiem niezłe). |
[QUOTE=Incognito2192;1058121 Carlsberg 0,66L za 2,22zł.[/QUOTE]
Tylko jeszcze powiedz ze zielony. Tego glowna do ust juz nigdy w zyciu nie wezme. Raz to smak dwa zalatwili browar Okocim na cacy. |
Cytat:
Mam podobnie. Wypilem ostatnio cztery i rano myslalem ze glowa mi peknie:/ Ja mam tak samo z Heinekenem, niszcza sukcesywnie browar w Lezajsku. |
Carlsberg, Heineken,Okocim,Żywiec,Warka,Dębowe mocne, słabe czy jak im tam,Tatra, Tyskie, żadnych takich.Nie lubię, nie trawie. Tylko niszowe browary dają radę. Ostatnio Belfast lubię i szanuje.
|
Cytat:
Chociaż czasami nie ma wyjścia i zostają same "koncerniaki" :P |
Cytat:
|
Taka rzecz jeszcze; w Realu Gniewosze (Jasne, Koźlak, Ciemne) po 1,79zł.
|
Cytat:
|
Zdecydowanie porter tworzony przez browar z Ciechanowa :)
|
Fajny temat, że też wcześniej tu nie trafiłem :)
W sumie to mogę tylko powtarzać za wami. Wszystkie "wielkie" marki piwa w smaku przypominają produkt piwopodobny. Z łatwo dostępnych piję tylko zieloną Perłe i czasem Łomżę. Swojego czasu na topie był biały Okocim O.K. Teraz widzę, że znów wrócił na rynek. Piłem go z 2 razy, ale szału nie było. |
Ostatnio spróbowałem piwa Bavaria 8.6 Bardzo dobre, trochę mniej zagazowane, w ogóle to nie jest typowy lager tylko piwo typu blonde. Piwo pierwsza klasa, tylko cena trochę odstrasza bo 7 zł za butelkę i to w Auchanie raczej nie zachęca do przerzucenia się na to piwo :-/ Ale jesśli ktoś jest smakoszem to piwo godne jest polecenia
|
Łomża wyjątkowo dobra, zaskoczenie in plus dla mnie.
Osobiście mogę polecić ukraińskie Obolou/Obolon ( or something), występuje w kilku odmianach i ma ciekawy smak. |
Przebywałem kilka dni na zachodzie kraju i mogę polecić piwo "Lubuskie" znakomite :)
|
Cytat:
Piłem ostatnio Łomżę niepasteryzowaną w bączku. Strasznie podupadła, gorzka, czuć spirol. Dla mnie spalone już piwo. |
Cytat:
Lubuskie bardzo dobre, polecam Zielone. Na początku trochę kolor odstraszał ale smak naprawdę godny. Co do Łomży niepasteryzowanej to pilem pare dni temu i nic podobnego nie zaobserwowalem. |
Jak ktoś ma na zielone ochote to polecam Raciborskie. Ma bardziej neutralny smak, nie czuć tak słodyczy jak w Lubuskim.
Fajne niemieckie piwa z małych browarów mają we wspominanym juz przeze mnie sklepie na Krowoderskiej. Klasyczne butelki z krachlami, smak nieprzemysłowy, ceny w granicach 6 zł za butelke. |
Powiedzcie mi czy takie piwo jak 10,5 i EB jest jeszcze produkowane? czy tylko w naszych rejonach jest niedostepne.
Bo mam sprzeczne informacje |
Z tego co kojarzę to EB zostało sprzedane swego czasu i chyba leją coś innego. A ciekawe, gdzie to niby ma być rozlewane i sprzedawane?
|
Pił ktoś z was to piwo:http://www.browar-amber.pl/upload/mo...ka_wieksza.png dziś właśnie zakupiłem,
z browaru tego samego co Żywe,data ważności do końca kwietnia,więc może podobne smakiem do Żywego. |
Okocim O.K. Beer, niegdyś tylko export dzisiaj dostępne również u nas. Dodam tylko że poza małopolską ciężko dorwać to piwo. Głównie w okolicach Brzeska piwko dostępne wszędzie.
Bardzo lubię :) |
Cytat:
|
Jakie polecacie piwo na Słowacji? Będe tam w weekend i chciałbym posmakować 'regionalnych przysmaków' ;)
|
Cytat:
Na przykład Topvar : http://4.bp.blogspot.com/_Y5QkyHYuIT...200/topvar.jpg |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:52. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl