Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Vancouver 2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6841)

szprotson 25.02.2010 12:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 859030)
Chłopaki, nie po to zarywam noc, żeby Finlandia do półfinału nie weszła ;>. :P

edit: Finlandia 2:0 Czechy :D

Suomi mi Jarka Jagra pokonali. Ale mecz Rusków lepszy

pikey 25.02.2010 15:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez laurence (Post 859101)
ja niestety nie widziałem meczu Kanadyjczyków. Można gdzieś zobaczyć skrót?

Ale bym chciał żeby Słowacja weszła do finału. Nikt na nich nie stawiał przed turniejem. Że niby stara drużyna., wypalona... itp a tu taka niespodzianka.

Na stronie internetowej TVP sport możesz zobaczyć cały mecz, a także poszczególne bramki.
Bonusem jest tutaj ,,AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA....." Szpakowskiego po każdej bramce:lol:

Above 25.02.2010 15:27

Bez kitu reszte meczów hokejowych oglądam na Eurosporcie.
Nie wytrzymam już tych krzyków Szpakowskiego i Czerkawskiego.
To darcie ryja po każdym golu AAAAAAAAAAAAAAAA! Jebnięci.
I jeszcze Czerkawski z tym swoim WOW! :|
Dramat!

Fuks 25.02.2010 15:32

A ja bede bronic Czerkawskiego. Bardzo mi sie podoba jego komentarz. Widac ze gosc sie zna na tym o czym mowi, zna tych ludzi o ktorych mowi i pasjonuje sie tym sportem, a te jego krzyki są zawsze zwiazane z jakims wyjatkowym zagraniem, wiec to tez mi nie przeszkadza. Jest to chyba jedyna dyscyplina na olimpiadzie dobrze komentowana w TVP. Przypomina mi on troche Bońka jak komentowal Euro2008, i tez był w tym świetny.
I wbrew pozorom Szpakowski wg mnie tez sie sprawdza przy hokeju. Jest na to bardzo proste wyjasnienie - tu nie ma czasu na pieprzenie bzdur i wlasnych przemyslen. W piłce noznej jak obroncy kopią sobie piłke przez połowe meczu to musi czyms to zapełnic, a tutaj tempo jest astronomiczne, wiec on nawet nie ma czasu na zastanowienie sie nad jakąs bzdurą :D No i tutaj jest tylko 12 graczy na lodzie, a nie 22, i nawet mimo czestych zmian Szpaku ich nie myli, co notorycznie mu sie zdarza na stadionach :D

brasilia79 25.02.2010 15:36

curling (coś dla oka)
http://www.facebook.com/photo_search...80793&view=all

chyba zaczne sie interesowac curlingiem

LuKaS TSW 25.02.2010 15:51

Zgadzam się z Tiramisu złoto dla Suomi:D Crosby jednak górą na Ovechkinem i Małkinem:)

!!IRIVER!! 25.02.2010 19:53

Ja do tej pory nie mogę wyjść z podziwu dla Kanadyjczyków. Oglądalem w zasadzie do stanu 5:1, później mi się usnęło, i obudziłem się w połowie 3.tercji. :P Gdy ujrzałem 7:3 - zwątpiłem. :D Choć już po 1.tercji wiedziałem, że jest po meczu. Porażek Szwedów i Czechów się nie spodziewałem. Ja w odróżnieniu od wszystkich liczę na finał USA - Kanada i zwycięstwo gospodarzy. To fantastyczne widzieć radość tylu ludzi, na dodatek wszyscy w czerwonych ubraniach. :)

Co do komentarzy SzpaQ i Czerkawskiego mnie się podoba, aczkolwiek to AAAAAAA.. mogli se odpuścić. ;)

John1906 25.02.2010 20:13

Stawiam na finał Kanada-USA.
Nie ma opcji żeby inny finał był.
Dla mnie odpadnięcie Czechów to nie jest niespodzianka, bardziej odpadnięcie Szwecji.

iiYama 25.02.2010 20:23

Ależ Kowalczyk pędzi na drugiej zmianie. Przez 2,5 km odrobiła z 35 sekund conajmniej, masakra. Z 10 na 4 miejsce

WILU TS 25.02.2010 20:29

Dobry trening ma,teraz spadniemy na około 14 miejsce ;)

qchar90 25.02.2010 20:31

no ładnie pobiegła i mocno, bardzo mocny trening :)
30km to będzie dzień prawdy, mam nadzieje ze dobrze to rozegra taktycznie.

SpoXsteR 25.02.2010 20:32

Przejebana jest ta Kowalczyk... w sensie pozytywnym... coś niesamowitego..

qchar90 25.02.2010 20:48

nie moge sie już doczekac biegu na 30km, mam nadzieje ze dobrze bedzie
marzy mi sie zeby Justyna pokazala pani Bjorgen plecy

bartek89TS 25.02.2010 21:01

Kowalczyk jest niesamowita, ogólnie pozytywny występ naszych dziewczyn, przynajmniej one zrobiły swoje minimum w sztafecie.

laurence 25.02.2010 21:02

ta Bjorgen jest jaki Ammann.

Zieniu17 25.02.2010 21:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 859348)
Dobry trening ma,teraz spadniemy na około 14 miejsce ;)

Spadliśmy qrwa na 14?! Nienawidze takich ludzi jak Ty;/

WILU TS 25.02.2010 21:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zieniu17 (Post 859372)
Spadliśmy qrwa na 14?! Nienawidze takich ludzi jak Ty;/

Wow dzięki :) Jeden małolat z głowy na forum przynajmniej :) Daj mnie proszę na ignora,bo ja właśnie to zrobiłem :)

UniaTarnówZKS1928 25.02.2010 21:52

Ale gość ma trochę racji.

Bez samej Kowalczyk by zajęły miejsc 8 albo 9 jakby biegła Nowakowska a Maciuszek klasykiem także nie na miejscu była ta uwaga z 14 miejscem i się zemściła.

Jaśkowiec miała 4 czas zmiany.

RAFi89 25.02.2010 22:10

Mecz Kanady z Rosją ciekawy ale niestety tylko ze względu na grę gospodarzy. Rosjanie nie istnieli a niektórzy zawodnicy sprawiali wrażenie jakby dopiero uczyli się gry w hokeja. I trochę zawiodłem się bo jednak spodziewałem się wymiany ciosów, twardej gry z obu stron.
Finał typuję Kanada-Finlandia.

Co do dzisiejszej sztafety to panie zaprezentowały się dobrze na swoim poziomie, brakuje jeszcze przynajmniej jednej solidnej zawodniczki i może powalczylibyśmy o medal.

Illargui 25.02.2010 22:24

Bardzo dobry występ naszych biegaczek. To co zrobiła Justyna, to jest po prostu inna liga ... rewelacja!!!

Mimo to jednak podchodzę ostrożnie do biegu na 30km, bo obawiam się, że na Bjoergen nie będzie mocnych.

Justyna jest oczywiście w świetnej formie i z pewnością zostawi w tyle ogromne rzesze zawodniczek, bo je po prostu zamęczy, ale układ tych tras wymaga dodatkowo świetnej techniki. I tu będzie zyskiwać Bjoergen. Jestem pełna podziwu dla Justyny, ale trzeba przyznać, że te Igrzyska pokazały, że ma braki techniczne przede wszystkim na zjazdach, które to nie pozwalają jej na dorównanie Bjoergen. Z drugiej strony może Marit na tak długim dystansie jednak nie wytrzyma biegu w tempie Justyny ...

A tak na marginesie - nie lubię teorii spiskowych, w tej całej - nazwijmy to - "aferze astmatyczek" drażni mnie bardzo brak konkretów, np. jaki lek dokładnie zażywa Marit, czy on nadal jest zakazany (bo słyszałam też wersję, iż każda biegaczka może go zażywać od stycznia tego roku), jak on oddziałuje na osobę zdrową, itd., natomiast widok Marit po ukończeniu dzisiejszego biegu, która z jednej strony wypracowuje taką przewagę, a z drugiej w ogóle, ale to - w ogóle nie jest zmęczona - był naprawdę zadziwiający ...

-Goral- 25.02.2010 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 859400)
Ale gość ma trochę racji.

Bez samej Kowalczyk by zajęły miejsc 8 albo 9 jakby biegła Nowakowska a Maciuszek klasykiem także nie na miejscu była ta uwaga z 14 miejscem i się zemściła.

Jaśkowiec miała 4 czas zmiany.

A Maciuszek była 13.
Zresztą każda z nich traciła blisko 40 sekund do najlepszej na trasie.

Gdyby każda do Soczi się poprawiła na miarę przyzwoitości czyli nie więcej niż 20 sekund do najlepszej to przy takiej Kowalczyk bilibyśmy się o złoto.

UniaTarnówZKS1928 25.02.2010 23:37

Już kilka stron temu pisałem że powinna startować Nowakowska i wtedy Polki by było co najmniej 5 a raczej 4.

Wojtas 26.02.2010 00:58

Wiecej takich Justn Kowalczyk mowiacych prosto z mostu co i jak.

To tak jak Gruchala w szermiece W Pekinie 2008 mowila o tym jak wyglada Polskie Szkolenie ,tak dzisiaj mowila Kowalczyk czy Nowakowska.

Nie jest 'dobrze" jak mydla na, oczy np pan Tajner czy Nurowski.To jedna banda majaca za celu to co zwykle szybkie nachapanie sie ,a laczy ci jedna zasada "byle trwac przy stołku"

polski sport w calosc jest chory i my nidgy nie bedziemy odnoscic sukcesow , a przynjamjniej nie z ludzmi ktorzy teraz kręca sie wokoł tego ...

smierdzi przekretami,sciemniactwem i robieniem od siebie od nich na kilometr

Ela 26.02.2010 08:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Illargui (Post 859423)
Bardzo dobry występ naszych biegaczek. To co zrobiła Justyna, to jest po prostu inna liga ... rewelacja!!!

Justyna jest oczywiście w świetnej formie i z pewnością zostawi w tyle ogromne rzesze zawodniczek, bo je po prostu zamęczy, ale układ tych tras wymaga dodatkowo świetnej techniki. I tu będzie zyskiwać Bjoergen. Jestem pełna podziwu dla Justyny, ale trzeba przyznać, że te Igrzyska pokazały, że ma braki techniczne przede wszystkim na zjazdach, które to nie pozwalają jej na dorównanie Bjoergen. Z drugiej strony może Marit na tak długim dystansie jednak nie wytrzyma biegu w tempie Justyny ...

Co do techniki - pełna zgoda. Zjazdy i wiraże to slaba strona Kowalczyk..
Ale to jest bieg na 30 km jednak. Tutaj technika liczy się mniej a bardziej wytrzymałość.
Mam wielką nadzieję, że mimo wszystko Bjoergen na tym dystansie " spuchnie" ;)

A za wczorajszy występ naszej sztafety i przede wszystkim Justyny - ogromne słowa uznania !
Brawo !
Ależ ta Kowalczyk jest ambitna.
Liczę jutro właśnie na tą cechę jej charakteru :-)

Cytat:

A tak na marginesie - nie lubię teorii spiskowych, w tej całej - nazwijmy to - "aferze astmatyczek" drażni mnie bardzo brak konkretów, np. jaki lek dokładnie zażywa Marit, czy on nadal jest zakazany (bo słyszałam też wersję, iż każda biegaczka może go zażywać od stycznia tego roku), jak on oddziałuje na osobę zdrową, itd., natomiast widok Marit po ukończeniu dzisiejszego biegu, która z jednej strony wypracowuje taką przewagę, a z drugiej w ogóle, ale to - w ogóle nie jest zmęczona - był naprawdę zadziwiający ...
Nie była zmęczona bo to było tylko 5 km.
Poza tym na ostatnich kilometrach miała komfort i nie musiała biec na maksimum swoich możliwości.

Proud 26.02.2010 08:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Ela (Post 859550)
Nie była zmęczona bo to było tylko 5 km.
Poza tym na ostatnich kilometrach miała komfort i nie musiała biec na maksimum swoich możliwości.

Ale to samo było po biegu 2x7,5 km.

Nie wiem jak to jest, że wszystkie zawodniczki padają na mecie, a po tej Bjergen nawet zmęcznia nie widać.

pikey 26.02.2010 14:19

Justyna pobiegła wczoraj na maksa. Dla mnie to była trochę taka "demonstracja siły" z jej strony. To dobrze rokuje na sobotę. Jednak dla mnie sprawa złotego medalu jest raczej jasna, chyba że Bjoergen zapomni się zainhalować...

Tiramisu 26.02.2010 14:52

Mógłby mi ktoś wyjaśnić to:

http://i49.tinypic.com/2dipn5h.jpg?

W TVP będzie tylko I tercja? Czas między meczem a Drakulą daje nadzieję, że jednak dadzą całość.

Krissu 26.02.2010 15:15

Nie wiem co to oznacza, ale ostatnio też tak samo oznaczyli a transmitowali cały mecz.

Ależ dylemat: o 21 1/2 finału i Six Nations: Walia - Francja. :(

igortsw 26.02.2010 21:23

To jest miazga Amerykanie po 13 minutach 1 tercji 6:0 z Finami !!!!

Fuks 26.02.2010 21:30

moze mi ktos powiedziec co sie k'rwa dzieje na tym lodowisku? WOW.

JAR0 26.02.2010 21:30

Jak na razie finowie się kompromitują. Myśle że Nasza reprezentacją też by wyżej nie przegrywała po pierwszej tercji :-P

Tiramisu 26.02.2010 21:42

Szok :(. Mają dwie tercje na zatarcie tej kompromitacji.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JAR0 (Post 860243)
Myśle że Nasza reprezentacją też by wyżej nie przegrywała po pierwszej tercji :-P

Chyba jednak troche Cię poniosło ;).
Jak już jesteśmy przy temacie - byłoby miło dożyć kibicowania polskim hokeistom na IO :).

RAFi89 26.02.2010 22:25

Szkoda trochę bo mecz się na dobre nie rozpoczął a już emocje opadły, pozostaje mieć nadzieję że w drugim półfinale będzie trochę więcej emocji.

!!IRIVER!! 26.02.2010 22:30

No, szybko się rozstrzygnęło. Czuję, że drugi półfinał też się tak rozstrzygnie i będzie powtórka z finału kobiet. :-) i zarazem będzie to mój finał marzeń. :)

Gucio25 26.02.2010 22:42

widzieliście to?
nasze panczenistki w półfinale sprintu.
brawo!
pojadą z Japonkami, 75% szansy na medal..

edit: w 1/4 Japonki z czasem o 0,01 lepszym od Polek.

John1906 26.02.2010 23:16

No to finał USA-Kanada pewny jak pisałem wcześniej już :)
polski hokej to dno, więc wątpię żebyśmy się doczekali sensownej drużyny.

LuKaS TSW 26.02.2010 23:19

Guciu jak już coś to panczenistki,łyżwiarki są figurowe:) Jeżeli zdobędą medal to będzie jak dla mnie najcenniejszy medal Polaków na tej olimpiadzie,bo najmniej spodziewany.

UniaTarnówZKS1928 26.02.2010 23:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gucio25 (Post 860346)
widzieliście to?
nasze łyżwiarki w półfinale sprintu.
brawo!
pojadą z Japonkami, 75% szansy na medal..

edit: w 1/4 Japonki z czasem o 0,01 lepszym od Polek.

Liczyłem tu na medal... ale przed Igrzyskami. Jak zobaczyłem czasy naszych pań to dałbym sobie ch** uciąć że nie wygrają z rosjankami.

Patrzę a tu na ostatnim okrążeniu miażdżą Rosjanki. Szok:shock:

Jednak zapewne będą 4. Szkoda że dziś nie jadą półfinału:( Teraz się pojawi presja, nacisk mediów i będzie lipton. A Japonki odpuściły ostatnie kółko także ich czas jest złudny.

Gucio25 26.02.2010 23:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 860381)
Guciu jak już coś to panczenistki,łyżwiarki są figurowe:) Jeżeli zdobędą medal to będzie jak dla mnie najcenniejszy medal Polaków na tej olimpiadzie,bo najmniej spodziewany.

racja. pomyślałem, że to łyżwiarstwo szybkie i stąd ta nazwa.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 860386)
Liczyłem tu na medal... ale przed Igrzyskami. Jak zobaczyłem czasy naszych pań to dałbym sobie ch** uciąć że nie wygrają z rosjankami.

Patrzę a tu na ostatnim okrążeniu miażdżą Rosjanki. Szok:shock:

Jednak zapewne będą 4. Szkoda że dziś nie jadą półfinału:( Teraz się pojawi presja, nacisk mediów i będzie lipton. A Japonki odpuściły ostatnie kółko także ich czas jest złudny.

no i niech sprawią podobną niespodziankę w półfinale.
coby nie mówić, szansa choćby matematyczna jest niemała.

!!IRIVER!! 26.02.2010 23:40

Kto jeszcze jest w 1/2 oprócz naszych i Japonek?
Bo ważne, z kim przyjdzie walczyć o brąz. :-)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 16:02.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl