Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   [piłka ręczna] MŚ Chorwacja 2009 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5287)

pirat.z.karaibow 27.01.2009 22:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez spidey
I się ku*wa zesrali, jak zwykle, cała Polska...

Ma chłopak rację. Te opisy na GG... Stan potrójnego orgazmu :D

tofik 27.01.2009 22:10

Ma ktoś riplej tego rzutu ? :D

Aro1234 27.01.2009 22:13

:D SZOK! SZOK!! SZOK!!! Tylko tyle mi się ciśnie na usta!

Kiedy było półtorej minuty do końca i przegrywaliśmy dwoma golami, to nie wierzyłem. Chyba nikt nie wierzył. Później gol bodaj Jurasika, obrona Szmala, kontra, i jeśli mnie pamięć nie myli Kuchczyński i 30:30. Gdy było 15 sekund, i Norwegowie wzięli czas, to myślałem, że to oni jednak wrzucą. Głupi błąd, odważna gra w obronie i SIÓDMIAK!! Nasz nowy bohater! :D Szok! Niebywałe!

Ps. Może Norwegowie i Polacy ugadali się przed meczem - do końca jedziemy prawie na remis, żeby Niemcy się cieszyli, a w ostatnich sekundach ryzykujemy i albo my wygrywamy, albo wy... :D (to tak dla zwolenników teorii spiskowych... :D )

Ps2. "Panowie mamy dużo czasu..." (a na zegarze do końca 14 sekund) --> Bogdan Wenta.. :D dla mnie to tekst roku!

Ps3. Gdy Siódmiak trafił, to zacząłem się drzeć i skakać po łóżku :foch: do tego stopnia, że pies mnie w rękę ugryzł. W sumie się nie dziwie, ewidentnie pomyślała, że mnie równo po.......iło...

born2b3k 27.01.2009 22:13

Wenta jest najwiekszym luzakiem na tych mistrzostwach - ''mamy 15 sekund to dużo czasu...'' :-) Jednak jeśli tak zagramy przeciwko Chorwacji to wątpie aby kolejny cud się zdażył - choć kto wie Polaczki potrafią zgotować prawdziwy horror

ps
morde wydarłem na całe osiedle, aż troche wstyd :D:D:D

Hudy 27.01.2009 22:15

gardło zdarte ale takiego meczu już dawno nie widziałem:))
chwile zwątpienia były tym bardziej, że mogli Niemcy awansować i te ostatnie sekundy...<szok>
teraz się zastanawiam czy biec jeszcze po browary hehe

przydałaby się powtórka z komentarzem live ostatnich dwóch minut:))

Schabek 27.01.2009 22:16

http://pl.youtube.com/watch?v=wD3_Pusq1Vk

pan_premier 27.01.2009 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Gienek ;) (Post 664412)
panie premierze to był zawodnik ubrany w bluze bramkarza. Żeby się zgadzał stan na boisku. ;)

no to go ta bluza zdeprymowała, uzywając ulubioneog słowa komentatorów, w zasadzie uzywanego tylko przez nich ;)

jak dla mnie mogą zajac nawet 4 miejsce. Co jak co ale czołówka w ręczną jest jednak duża.

kibic sukcesu 2007 27.01.2009 22:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez born2b3k (Post 664424)
Jednak jeśli tak zagramy przeciwko Chorwacji to wątpie aby kolejny cud się zdażył

Nie wiadomo, nasi zagrają na luzie. Nikt nie będzie miał pretensji - Chorwacja to niezła drużyna i gospodarz. A nasi lepiej grają nie będąc faworytem ... Więc nie wiadomo...

Luissss81 27.01.2009 22:17

Szczerze mówiąc na 2 minuty przed końcem nie wierzyłem ,że coś się uda jeszcze ugrać w tym meczu.Jak się cieszę ,że się myliłem.W piątek czas na Chorwację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wiślak_ostrowiak 27.01.2009 22:19

Ależ nerwówka!!!!Brawo Polacy!!!!

Wasza Wysokość 27.01.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 664413)
ale jest pięknie :D

Jest, rzeczywiście. Przy tym obecność licznej grupy wyjątkowo pięknych niewiast na trybunach zapewniła mi dodatkowe wzmocnienie odbioru silnymi doznaniami, powiedzmy, estetycznymi. Tym bardziej chętnie obejrzę powtórkę.

Illargui 27.01.2009 22:19

Zobaczcie na TVP Info

jacek67 27.01.2009 22:21

a teraz mozna pocieszac by bylo te poplakane Norweżki z trybun :)

Schabek 27.01.2009 22:22

poczekam na tvp info na sportowy wieczór :D:D

darotsok73 27.01.2009 22:22

Spokojnie , Panowie , czas ostudzić nastroje .
Nasi wielkiej piłki dzisiaj nie pokazali, mecz walki , horror z cudownym zakończeniem, sami do niego doprowadziliśmy , w półfinale nas na to nie stać .
Awans w takich oklicznościach to dar od losu i nie wypada go zmarnować.
Gospodarze czy Francuzi to w te klocki najwyższa półka i będzie niezwykle ciężko , po Danii i Serbii balon niezwykle nadmuchaliśmy , a że My Polacy lubimy często na finiszu wszystko spieprzyć ,to i nie dziwi (niestety) brak wiary w ludziach .

Ps. Wiidzieć miny Niemiaszków i słyszeć ich komentarze w końcówce i po ostatniej minucie. Bezcenne.....

piter116 27.01.2009 22:22

http://www.tvp.pl/sport/mistrzostwa-...tura-siodmiaka
Przeżyjmy to jeszcze raz :)

luke1906 27.01.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wasza Wysokość (Post 664434)
Jest, rzeczywiście. Przy tym obecność licznej grupy wyjątkowo pięknych niewiast na trybunach zapewniła mi dodatkowe wzmocnienie odbioru silnymi doznaniami, powiedzmy, estetycznymi. Tym bardziej chętnie obejrzę powtórkę.

hehe, ta blondyneczka z Norwegii była boska :)

orzeu 27.01.2009 22:35

Mam nadzieje ze ktos go nagral i na youtube sie pojawi filmik z reakcji trenera z wasem. Tak od 28-30 bym go chcial zobaczyc :rotfl:

Hudy 27.01.2009 22:36

http://pl.youtube.com/watch?v=-SkYmPO9vMA
ostatnie 3min!!!!!!!!

Tiramisu 27.01.2009 22:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 664456)

Mnie Polka z dzieckiem na rękach (co płakała na końcu) urzekła :). Piękna kobieta. I nasza :).

*KoTeK* 27.01.2009 22:39

Jedno jest pewne : "Gazu z Norwegii nie będzie" a "15 sekund to dużo czasu" !

Proud 27.01.2009 22:40

Polki są najpiękniejsze, a już w takich momentach to bez dyskusji! Cóż za końcowka...bo mecz słaby ogólnie. Jakiś taki senny. Lepiej że gramy z Chorwatami, Francja nam nie leży. Tylko boję się o sędziów troche.

kubawislak 27.01.2009 22:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez luke1906 (Post 664456)

Ojh była...:P:P:P

igortsw 27.01.2009 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Tiramisu (Post 664461)
Mnie Polka z dzieckiem na rękach (co płakała na końcu) urzekła :). Piękna kobieta. I nasza :).

No dokałdnie chociaż raz na koniec, gościu z kamerą nie dał siwego dziadka, tylko naszą piękną matke Polkę.
Sory za offa.

mic 27.01.2009 22:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez *KoTeK* (Post 664462)
Jedno jest pewne : "Gazu z Norwegii nie będzie" a "15 sekund to dużo czasu" !

dostalem smsa: "Od dzisiaj wprowadza sie nowa jednostke czasu - JEDNA WENTA = 15 sek. Kupa czasu" :D

/sry za offa

ToTylkoJa 27.01.2009 22:45

a ponoć z B.Wentą już nic nie osiągniemy, bo się wypalił :P

janko04 27.01.2009 22:49

dajcie link na kocnowke meczu naszego aby obejrzec? bo tamten ie dziala

ToTylkoJa 27.01.2009 22:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez janko04 (Post 664477)
dajcie link na kocnowke meczu naszego aby obejrzec? bo tamten ie dziala

ten działa. Dał już go ktoś wyżej

MISTA92 27.01.2009 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ToTylkoJa (Post 664478)

ten działa. Dał już go ktoś wyżej

Znajdzcie innego linka bo to mi nie działa....:(:( Pliska

-Goral- 27.01.2009 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez 1q2 (Post 664346)
Ze zdjeli to nic dziwnego , ale ze mu podali:D

Przecież to nie bramkarz grał tylko Kieling co nam co chwile bramki wsadzał.

Hudy 27.01.2009 22:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MISTA92 (Post 664480)

dziala tylko odswiez sobie kilka razy az zalapie
na youtube.pl caly czas cos sie pojawia ale szybko blokuja

kibic sukcesu 2007 27.01.2009 22:56

Podoba mi się, że dzięki takim zdarzeniom szersza publika zaczyna dostrzegać piękno piłki ręcznej.

TSWalos 27.01.2009 22:58

A niech mi ktoś powie... Ta Chorwacja to dobra jest ?? :D

Wasza Wysokość 27.01.2009 22:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 664470)
dostalem smsa: "Od dzisiaj wprowadza sie nowa jednostke czasu - JEDNA WENTA = 15 sek. Kupa czasu" :D

Znakomite.

Cytat:

sry za offa

Ni szkydzi.

Celem uniknięcia bana (chyba że na fali narodowego uniesienia weszła w życie forumowa amnestia), przypomnę, że nazwa "szczypiornista" nie ma podłoża wegetariańskiego; pochodzi od nazwy własnej, miejscowości Szczypiorno, gdzie internowani podczas I wojny światowej w obozie jenieckim polscy legioniści nauczyli się tej gry od niemieckich wartowników.

Historia bywa przewrotna, o czym dziś przekonali się najlepiej potomkowie niemieckich wartowników.

ToTylkoJa 27.01.2009 23:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MISTA92 (Post 664480)

może nie masz jakiejś wtyczki?

Chorwacja- na tych mistrzostwach nie przegrali meczu a stosunek bramek to: 137:98

Hudy 27.01.2009 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 664487)

od początku byli głównymi faworytami oprócz francuzów których dzisiaj pokonali
no i sa gospodarzami
aleeeee bedzie dobrze:))

sandbender 27.01.2009 23:09

Cytat:

JEDNA WENTA = 15 sek. Kupa czasu" :D

Należy pamiętać, że 3,53 Wenty = 1 Gołota

:D

w0lno. 27.01.2009 23:11

Co tu dużo mówić/pisać... tych emocji się po prostu nie da się opisać. Powiem szczerze, że po obronionym rzucie Bieleckiego [swoją drogą zaczął grać w najważniejszym meczu] zwątpiłem. Od tego momentu miotałem się po domu, bałem się spojrzeć w TV. Wracam po 1-2 akcjach, powoli odrabiamy straty. Nadzieje odżyły. Zacząłem liczyć na cud... Remis, przerwa na żądanie Norwega - nie wiem jak Wy, ale ja pomyślałem, że Wenta ma nierówno pod kopułą :lol:. Koniec czasu. Zaczyna się akcja. Norwegowie tracą piłkę, rzut i... szał radości. Połowa osiedla obudzona :D. Ehh... oby więcej taki pięknych momentów w naszym sporcie. Mam nadzieję, że nie zaprzepaścimy takiej okazji i wreszcie zdobędziemy złoto. W końcu dostaliśmy szansę od samego Boga.
Co do naszego kolejnego rywala, w wybieraniu mniejszego zła wolę jednak mimo wszystko Chorwatów. Z Francuzami nigdy nie grało nam się dobrze.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TSWalos (Post 664487)

- gospodarz turnieju
- światowa czołówka
- mają najlepszego zawodnika świata Ivano Balica

PS. Mógłby się odbyć jakiś mecz Polska - Norwegia... liczyłbym na liczną grupę przyjezdnych :-p

1q2 27.01.2009 23:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -Goral- (Post 664484)
Przecież to nie bramkarz grał tylko Kieling co nam co chwile bramki wsadzał.

No wiem:) - z emocji mi sie popierdzielilo.
Swoja droga to tak na zimno naszly mnie takie przemylenia.

Nie wiem czy trener norweski lama, czy tez grajki sie spalily , czy tez byla jakas umowa(oczywiscie nie mam na mysli zadnego przekretu), w ktorej to - jesli byla by taka okolicznosc, postarano by sie nie doprowadzic do remisu jako wyniku koncowego.
A pisze o tym, bo Norwegowie wycofali bramakrza i rzucili(a wlasciwie chcieli rzucic) na jakies 8,7 sek przed koncem.I jakby trafili to przeciez bramka i tak byla pusta wiec wystarczylo , by nawet nasz bramkarz od razu rzucil na pusta bramke a i tak by byl remis, ktory nikomu nic by nie dal.

A juz pomijajac ta zbeda rozkmine to co sie musialo dziac w teamie Niemiachow:>

ps. co do szans w polfinale to nie sa one chyba zbyt wielkie.Zauwazylem ze reczna jest w duzej mierze zalezna od widzimisie sedziow, a ze Chorwaci to gospodarz, to moze byc ciezko.

Marszałek 27.01.2009 23:16

Nie znam się na tym sporcie zupełnie. Ale nie wiem czemu ale spokojny o Polaków jestem. Jest to dla mnie jedyne drużyna, która może na przestrzeni jakiegoś okresu poprawić swój sukces. Poprzednie MŚ nie były widać przypadkiem,znaczy się jest dobra praca i rozeznanie w temacie, jak mówi polska szkolą trenerska:) Więc musi być dobrze. A Statoile to ****a faulowali strasznie,jeden bardziej od drugiego. Z Chorwatami może być tak, że jak im się ucieknie, w co wierzę,to nas nie dogonią. Mentalnie siądą. Tak na oko, taktyka tych co "w pracy Vikinga cenią sobie gwałcenie" polegała na tym,a by nie dać się Polakom rozegrać. Serbowie starali się podjąć walkę, grać otwartą grę i w czapę dostali.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 08:54.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl