Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   Prawo jazdy (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=316)

TkrzysiekS 16.02.2009 18:39

Ja poszedłem po termin w zeszły wtorek i dostałem już na tę srodę, ale to pewnie dlatego że pierwszy raz zdaje.Mam nadzieję że się uda, bo chciałem sobie już w tej rundzie na mecze autem śmigać ;)

maTyS. 16.02.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TkrzysiekS (Post 675401)
Ja poszedłem po termin w zeszły wtorek i dostałem już na tę srodę, ale to pewnie dlatego że pierwszy raz zdaje.Mam nadzieję że się uda, bo chciałem sobie już w tej rundzie na mecze autem śmigać ;)

a brałeś egzamin łączony ? czy już zdałeś teorię ? jeśli tak to się nie dziwie moja dziewczyna też dostała szybko termin łączony,a terminy samej jazdy są takie długie..

łukasz*1906 16.02.2009 18:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 675334)
dramatyzuje bo do 27 kwietnia mam ważną teorię :-/

A co jeśli już ta ważność przepadła ??

TkrzysiekS 16.02.2009 18:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 675404)
a brałeś egzamin łączony ? czy już zdałeś teorię ? jeśli tak to się nie dziwie moja dziewczyna też dostała szybko termin łączony,a terminy samej jazdy są takie długie..

No tak,brałem łączony. Tak patrze i faktycznie z tymi terminami to są jaja,teoretycznie nie może być dłużej niż miesiąc a tutaj pierwszy kwietnia http://www.mord.krakow.pl/aktualnosc...MINY-EGZAMINOW . Tym bardziej mam nadzieję że uda mi się zdać za 1 razem ;)

Mario Nh 16.02.2009 19:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez łukasz*1906 (Post 675406)
A co jeśli już ta ważność przepadła ??

Kasa w zęby i na nowo trza zdawać teorię.

maTyS. 16.02.2009 19:31

właśnie zapomniałem się zapytać ? wie ktoś może jak tam z terminami w Katowicach,Nowym Sączu,Tarnowie ?

Mario Nh 16.02.2009 20:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maTyS. (Post 675434)
właśnie zapomniałem się zapytać ? wie ktoś może jak tam z terminami w Katowicach,Nowym Sączu,Tarnowie ?

Nowy Sącz dwa tygodnie, o ile znajomy nie kłamał.

dj_ibutti 16.02.2009 20:09

Łączone są bardzo szybko, ja dostałem na 24ego, ale zrezygnowałem i wziąłem 3ego marca.
Natomiast sam praktyczny, faktycznie większość osób miała 1-3 kwietnia :/

maTyS. 16.02.2009 20:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mario Nh (Post 675449)
Nowy Sącz dwa tygodnie, o ile znajomy nie kłamał.

mógłbyś się zapytać,czy nie kłamał ważne to dla mnie.

Kocur 17.02.2009 20:16

http://www.moto.wp.pl/kat,23681,titl...wiadomosc.html

Cytat:

Małopolscy policjanci zatrzymali kolejnego instruktora nauki jazdy oraz dwóch lekarzy uczestniczących w procederze załatwiania za pieniądze praw jazdy, bez konieczności uczestniczenia w kursie i egzaminach - poinformował rzecznik Komendy Wojewódzkiej Policji w Krakowie, Dariusz Nowak.
Kombinowanie mamy we krwi ale jakbym złapał gościa co mi lusterko uwalił na parkingu i wyszło by a jaw że nigdy nie zaliczył placu manewrowego to powinien oddawać równowartość 10 lusterek...

Kuba_El_ToRo 17.02.2009 20:31

Nowy Sącz dzwoniłem wczoraj terminy na 3tyg.
ciekawe gdzie ci małopolscy milicjanci zatrzymali kolejnego instruktora

roksi240 23.02.2009 18:22

Witam wszystkich! Zdaję egzamin 3 marca pierwszy raz łaczny. Może jakieś podpowiedzi z waszej strony na czym się najbardziej pilnować żeby nie oblać albo jakie najczęściej trasy wybierają egzaminatorzy? Podpowiedzcie coś proszę!!!

Kaltenn 23.02.2009 20:18

orientuje sie ktos jak to jest z tymi wczesniejszymi terminami? w srode rano jakies sa czy to tylko taka sciema? (chodzi mi o sam egzamin praktyczny)

Elendil 23.02.2009 21:51

http://www.youtube.com/watch?v=YIccUf8I2XE

Uwaga: ponoć ów Pani Monika się odwołała i WYGRAŁA sprawę. Dla mnie to jakieś nie porozumienie, babka nie potrafiła jeżdzić, egzaminator wcale jej nie obrażał. A potem jeżdżą takie...

Kuciel 23.02.2009 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roksi240 (Post 680384)
Witam wszystkich! Zdaję egzamin 3 marca pierwszy raz łaczny. Może jakieś podpowiedzi z waszej strony na czym się najbardziej pilnować żeby nie oblać albo jakie najczęściej trasy wybierają egzaminatorzy? Podpowiedzcie coś proszę!!!

ja też mam 3 Marca :D
o której godzinie ? :p

dj_ibutti 23.02.2009 22:22

Ja też ;) 10:30

WiślakNH 23.02.2009 22:26

Cytat:

Pierwotnie napisane przez roksi240 (Post 680384)

Moja podpowiedź : być skupionym :) po.......ić to czy zdasz czy nie,nie można sie denerwować,ja sie nie denerwowałem i wiem,że było dużoooo łatwiej zdać,pamiętaj o takich rzeczach jak strzałka,że trzeba sie zatrzymać....

SV_ 23.02.2009 22:32

Powiedzcie no mi moi mili jak to jest jak mnie ktoś "wpuszcza" ? Mogę to wykorzystać czy mnie o.......i koleś za to?

Np jak wjeżdżam z podporządkowanej i koleś sie specjalnie zatrzyma żeby mnie wpuścić? Mogę?
Jak np zmieniam pas i koleś specjalnie zwolni po tym jak dałem migacz żeby mnie wpuścić?

roksi240 23.02.2009 22:54

ja mam na 16 30 z tym że egzamin łączny tak że najpierw testy noi potem jazda.

Lupo 23.02.2009 22:59

Też 3 marca, 12:30... podejście nr. 2 -.-'

SV_ słyszałem o takim przypadku, że zdający został za coś takiego oblany.

wisl@k_TS 24.02.2009 10:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 680655)
Powiedzcie no mi moi mili jak to jest jak mnie ktoś "wpuszcza" ? Mogę to wykorzystać czy mnie o.......i koleś za to?

Np jak wjeżdżam z podporządkowanej i koleś sie specjalnie zatrzyma żeby mnie wpuścić? Mogę?
Jak np zmieniam pas i koleś specjalnie zwolni po tym jak dałem migacz żeby mnie wpuścić?

Z tym pomaganiem różnie bywa. Ale jeśli koleś cie puszcza na drugim pasie to swobodnie po uprzednim włączeniu migacza oczywiście, możesz jechać.
Jeśli wyjeżdżasz z drogi podporządkowanej i masz sytuację że ktoś cie chce puścić to, moim zdaniem, lepiej nie kuisc losu i nie jechać, ewentualnie możesz powiedzieć do egzaminatora coś w den deseń: 'Kierowca z drogi z pierwszeństwem ustępuje mi pierwszeństwa, czy mogę jechać?' Wiesz, zawsze bedziesz miał dowód na nagranej taśmie, że pierwszeństwa nie wymusiłes, a przynajmniej poinfomowałes egzaminatora o zaistniałej sytuacji. Ale dla świetego spokoju lepiej machnać rękę temu uprzejmemu żeby to on zgodnie z zasadami kontynuował jazdę.

roksi240 24.02.2009 17:37

ma ktoś jeszcze egzamin 3 marca i o 16 30?

Kuciel 24.02.2009 17:41

ja mam o 9:30 :D
Ale i tak pewnie będe tam siedział do przynajmniej 16.30 :P

Tomek_TS 24.02.2009 17:52

A w ten czwartek ktos ma?

maciekwisla 24.02.2009 18:01

Ja mam jutro łączony o 8:30 ale juz spinam dupsko ze strachu...
Teraz tesciki śmigam w kółko i mysle że z teorii nie bedzie żle, gorzej z tymi yariskami bo nigdy w takich nie siedziałem :/
Trzeba bedzie na szybko kminić gdzie są wlewy do układów..
Chłopaki trzymajcie kciuki.

Kaltenn 24.02.2009 20:18

wie ktos moze czy jesli chce zdawac w innym miejscu (Nowy Sącz) niz poprzednio (Kraków, zdalem teorie chodzi mi o sam egzamin praktyczny), to wystarczy isc na koszykarska i wziasc papiery czy oni je jakos wysylaja (jesli tak to ile to trwa)? ogolnie rzecz biorac zalezy mi na czasie jak ktos ma jakies wskazowki to niech sie nie krepuje;p

Mario Nh 24.02.2009 20:27

Cytat:

Za to bez problemu może Cię oblać.

Cytat:

Tu jest zawsze problem, musisz dobrze ocenić sytuację po prostu. Jeśli jesteś pewien że rzeczywiście Cię wpuszcza to tak, naturalnie że możesz.

Opętany 24.02.2009 21:00

do której można sie zapisywać na egzamin? do 17? i czy jest jakiś termin ważności dokumentów złożonych do mordu? ile trzymaja zdjecia, papiery o zdanym kursie i od lekarza?

roksi240 25.02.2009 12:51

zapisywać na egzamin można się do 20 30 to tej godziny jest czynna kasa i okienka co zapisują a jak z resztą to nie mam pojęcia

WiselkaMLP 25.02.2009 12:54

Cytat:

Tak jak mowi Mario Nh do tego bym dodal jeszcze ze dla swietego spokoju powiedz egzaminatorowi ze ktos Cie wpuszcza i jestes pewnien i zamierzasz z tego skorzystac :)

Pozdrawiam

roksi240 25.02.2009 13:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kuciel (Post 681162)
ja mam o 9:30 :D
Ale i tak pewnie będe tam siedział do przynajmniej 16.30 :P

Nie żartuj aż tyle godzin masz zamiar tam siedzieć to w takim razie do której ja tam będe siedzieć? Przecież mnie nerwy zjedzą z tego czekania.

WiselkaMLP 25.02.2009 13:03

Mysle ze Kusiciel zartowal :) roksi max to do 12:00
Ja jak mialem na 6:30 to wywolali mnie plus/minus o 6:35
Ale pozniej to niestety trzeba poczekac nawet do 2.5 h :)

WiślakNH 25.02.2009 13:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wisl@k_TS (Post 680891)
. Ale dla świetego spokoju lepiej machnać rękę temu uprzejmemu żeby to on zgodnie z zasadami kontynuował jazdę.

Z tym machnięciem ręką bym sie nie wypuszczał,chyba,że jesteś 'osobą mającą uprawnienia do kierowania ruchem' :D

edek1906 25.02.2009 16:04

Ja miałem taka sytuacje ze po parkowaniu jak chciałem wyjechac to podjechał jakis dziadek i stoi i niewiedziałem co robic bo chłop w samochodzie mi ręką macha zebym wyjechał a to on miał pierwszenstwo i spytałem egzaminatora czy moge jechac bo chłopisko mnie przepuszcza. Po chwili ciszy egz. powiedział zebym jechał. A tak poza tym to egz. był jakis dziwny... przyczepił sie do mojego stylu zmiany biegów niewiem o co mu chodziło no ale ok. A tak poza tym to ręke bym dał sobie uciąc ze mnie obleje...
I teraz bym ręki niemiał:d
A co do czekania to masakra... Egzamin miałem o 8,30 a na miasto wyjechałem około 11,30.

Natkan 25.02.2009 16:14

Mam pytanie gdy wyjezdzamy na plac z egzaminatorem pozniej pokazuje mu wszystko swiatla itd to czy pozniej jak nie powie wszystko wylaczam ? i czy na łuku musze miec pasy zapiete i swiatla wlaczone ?

IndykTSW 25.02.2009 16:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Natkan (Post 681688)
Mam pytanie gdy wyjezdzamy na plac z egzaminatorem pozniej pokazuje mu wszystko swiatla itd to czy pozniej jak nie powie wszystko wylaczam ? i czy na łuku musze miec pasy zapiete i swiatla wlaczone ?

Musisz mieć zapięte. Egzaminator będzie kazał przygotowac Ci sie do jazdy, czyli światła mijania, pasy, ustawienie fotela, lusterka i nagłówek. Łuk robisz juz z pasami.

maciekwisla 25.02.2009 16:42

Miałem teorie o 8:30 i pozniej 3,5h czekania na praktyke....
Nie zdałem bo jestem głupi, 1 nie ustawiłem dobrze zagłówka (w zasadzie to go nawet nie doknałem) a 2 nie spusciłem do końca recznego na wyjezdzie pod gorke i mi sie kontrolka świeciła.... A kolesia miałem strasznie nie miłego i za to sredecznie chciałbym go pozdrowić ch***m w dupe.

mic 25.02.2009 16:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maciekwisla (Post 681705)
Miałem teorie o 8:30 i pozniej 3,5h czekania na praktyke....
Nie zdałem bo jestem głupi, 1 nie ustawiłem dobrze zagłówka (w zasadzie to go nawet nie doknałem) a 2 nie spusciłem do końca recznego na wyjezdzie pod gorke i mi sie kontrolka świeciła.... A kolesia miałem strasznie nie miłego i za to sredecznie chciałbym go pozdrowić ch***m w dupe.

Zdawalem prawo jazdy dosc dawno, ale od kiedy obowiazkiem jest ustawienie zaglowka ? :shock:

WiselkaMLP 25.02.2009 16:45

Ja takze nie ustawialem nigdy zaglowka a w moim ostatnim podejsciu wsiadajac do auta ktos musial byc dokladnie mojej postury bo lusterka ustawione lux tak samo fotel

Mario Nh 25.02.2009 17:05

Obowiązkiem jest prawidłowe przygotowanie pojazdu do jazdy. Znam osobę która oblała za zagłówek i źle zapięty pas. To już musisz trafić naprawdę na ch***żeby Cię oblał za taką błahostkę. Na swoim egzaminie nie ustawiałem zagłówka bo z nerwów zapomniałem. Zdałem.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl