![]() |
dla mnie najlepszy jest Piast, szkoda tylko że jest typowo regionalny i poza Wrocławiem nigdzie nie mozna go kupić
|
Na samym Ruczaju są przynajmniej 2 sklepy gdzie można kupić Piasta ;)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Różne są gusta
Mnie osobiście bardzo smakuje Perła niepasteryzowana którą piję jednak w niewielkich ilościach żeby nie znudzić się jej smakiem. Z innych browarów piłem piwo Lwówek książęcy z Browaru Lwówek Śląski - całkiem niezłe.
|
Czy ktoś z was już testował to piwko: http://produktyzbiedronki.blogspot.c...iltrowane.html
|
Był ktoś na Tyskie z tanka? Jaka cena, gdzie i jak smakuje?
|
Cytat:
A niekoncernowe to np. na początku Wysłouchów po prawej stronie za Banolli i bankiem (nr 6) masz rząd sklepików, tam jest m.in. taki z alkoholem i tam możesz kupić m.in. Racibórz, Ciechan, Grybów, Cornelius, Trybunał (Piotrków Tryb?), było też kiedyś Zawiercie. Ostatnio znalazłem tam piwo pt. Krakowiak. Rozlewane w Krakowie (Browar Południe) - dla mnie smaczna niespodzianka! |
Jak zwykle w sklepiku "Pod Wiaduktem" nabyłem zapas Czarnej Perły - jestem zakochany w tym piwie od ponad pół roku oraz coś takiego :
http://2.bp.blogspot.com/--SuE8HqwsA...zeniczniak.jpg Pił ktoś kiedyś to? W sumie już kupiłem i wypić muszę :D ale opinie mile widziane. |
A ja tak zapytam teraz o "piwo" http://www.noltychy.pl/7,7,2927,Tysk...i,artykul.html pił ktoś z Was już?
Kocur,gdzie ten sklep się znajduje? |
Ulica "Nad Strugą" - jadą 29go Listopada od centrum - za estakadą na Opolskiej kolejne światła i w lewo - wiadukt kolejowy i za wiaduktem domek jednorodzinny - wypas niesamowity jeśli chodzi o takie piwa niszowe.
|
Cytat:
Nawiązując jeszcze do Kompanii Piwowarskiej polecam piwo Książęce przeniczne. Jedno z lepszych pszenicznych jakie ostatnio miałem okazje spróbować, szczególnie gdy jest pite z odpowiedniego kufla, a wierzcie mi że rodzaj kufla ma znaczenie przy smakowaniu piwa :piwko: |
Tytułem podsumowania - Pszeniczniak naprawdę bardzo dobry - palce lizać :)
Jak oddawałem butelki to zwróciłem uwagę na Pinty - jest kilka rodzajów w tym nowe "Imperium Kontratakuje" - ale jeśli to piwo nie robi masażu, nie myje podłogi i nie prasuje to nie jest warte tej chorej ceny - ponad 5 zeta za butelkę. |
Cytat:
|
Zgadza się, Pinta jest piwem które doceni prawdziwy smakosz piwa. Ja sam kupuje piwo w "Browarku" na Kobierzyńskiej....dla mnie Ciechan, Lwówek, Krakowiak...Pinta dla całkowitego relaksu :)
|
Cytat:
Ale ja Tyskiego ani Carlsberga nie pijam. Jak kupuje "Smoka" czy "Fortunę" za 4 z groszami to Pinta na 6 mnie troszkę zdziwiła ... Ja doskonale wiem że to nie jest piwo marketowe ale tak czy siak, jest w cenie. |
Browar Pinta dla mnie to obecnie najlepszy browar na rynku warty kazdej zlotowki (niestety bo uzaleznia). Godzny polecenia jest tez niedawno powstaly AleBrowar. W obu przypadkach sa to browary kontraktowe z tad tez wyzsze ceny. Ale tez w obu przypadkach w moim odrzuciu zostawiaja konkurencje daleko. Z AleBrowaru polecam Lady Blanche a z Pinty Atak Chmielu jest po prostu piwem z absolutnego topu choc przyznaje ze spotkalem sie z opinia ze tego sie pic nie da. Jednak dla mnie obecnie TOP1.
|
Dobra pany, przyznac się do znajomości Browaru Jabłonowo,a konkretnie piwa klasztornego iz miodem gryczanym bo takowe zauwazyłem w swoim sklepie.
|
jest mnóstwo piw, które zasługują na to, żeby o nich wspomnieć, nie wiem jak wy, ale ja też bardzo lubię piwka z C. K. Browaru. Mniam, tylko tam można się napić przepysznego piwka ;) A wy chodzicie do tej knajpy??
|
Nie wiem jak to napisać, ale ostatnio Argus Miodowy z Lidla "żondzi". Poważnie.
|
Perłe zgodnie z sugestiami smakuje od miesiąca i muszę przyznać,że jest doprawy rewelacyjnym piwem. Polecam.
|
A i owszem. I to wszelkie praktycznie odmiany Perełki podchodzą mi pięknie. Wyżej stawiam jedynie czeskie i słowackie pilznery, no ale to inna liga w ogóle jest :)
|
Dla mnie osobiście już od dawna Perła ale w wersji EXPORT jest jednym z lepszych piw na rynku. Osobiście nie podchodzi mi CHMIELOWA ale to już raczej rzecz gustu.
|
A mi ta export nie podchodzi za bardzo,za to chmielowa jak najbardziej,do tego zasmakowała mi Łomża akurat w wersji export:) A do przetestowania kupiłem dwa piwka http://www.smaki-piwa.pl/wp-content/...8/DSCN2933.jpg oraz http://3.bp.blogspot.com/-7c5auabExq...5%82awskie.jpg ale to czekają na jakąś okazję.
|
Mazowieckie jak i Wrocławskie fajne lekkie piwa i w dodatku tanie, bo chyba poniżej 3 kosztują. Odnośnie Pint, to ten Atak Chmielu to jest stały produkt tak? Bo swego czasu kupowałem pewną Pintę i okazało się po jakimś czasie że to była limitowana edycja i nie wiem jak to jest.
Ostatnio zacząłem kupować też pszeniczne i godne polecenia jest Gościszewo, Pszeniczne (to piłem w HoB, w sklepach nie mogę dorwać) i Viva Hel, jeśli ktoś lubi mocniejszy aromat. Natomiast niemieckie pszeniczne piwa nie dość że w cenie pint, to moim zdaniem są niedobre, jakiś taki specyficzny mają smak. I jeszcze jedno pytanko, Radegasta i Ostravar'a można gdzieś w Krakowie kupić? |
mi zasmakował ten nowy lech shandy (lemoniada)
|
Lech to nie piwo, to napój chmielo-podobny :P
Ostatnio w HoB testowane: http://www.smaki-piwa.pl/wp-content/...e/imgp2478.jpg Pycha :) |
Potwierdzam:) w jednej knajpie na rynku po 4/5 zł serwują :)
|
Jest przed południem, ale takiego smaka mi na browara Kocur zrobił, że szok.
|
Cytat:
|
Ja miałem niemałą przyjemność być w browarze Grybów i zasmakować piw tamtejszych. Byłem miło zaskoczony, że piwa o voltagu kolo 9% nie ciągną spirolem jak te wszystkie żubry złote i czarne tatry, tylko mają naprawde przyjemny mocny smak i aromat. Wszystkie piwa tam po 2,5zł za butelke więc cena zacna, polecam jakby ktoś się zapuścił w tamte okolice!
|
Cytat:
Ja polecam natomiast piwko Klasztorne. Także do zakupienia w HoB. |
Cytat:
|
Cytat:
Czy ja wiem ... w porze zimowej w Krakowskiej Kolibie na Siennej jak się uśmiechnie do barmanki albo się jest częstym bywalcem to do grzanego piwa (piwa, nie kufla w mikrofalówce) dodają łychę albo dwie miodu - taki grzaniec miażdży :) |
Właśnie mnie ochota wzięła na jakieś miodowe piwo - chciałem łyknąć Ciechana ale w sklepie brak więc wziąłem Lubuskie Miodowe. Kosztował ktoś?
|
Mnie jakoś te Lubuskie nie przekonują. Jeśli chodzi o miodowe, to wysoko nad nim stawiam Ciechana. Z kolei te "egzotyczne" - np. jagodowe, czekoladowe itp. - są, moim zdaniem, fatalne. Naprawdę lepiej kupić Warkę Radler albo Lecha Shandy (chociaż cenowo bardziej się opłaca, przynajmniej u mnie). Tak samo niefajnie, także moim zdaniem, wypadają eksperymentalne Bernardy (z Browaru Zamkowego w Radomiu). Szczególnie ten o smaku coca-coli jest odrzucający (nawet kobieta moja nie dopiła!).
Moimi absolutnymi faworytami są ostatnio Ciechan Lagerowe (fenomenalne piwo) oraz Atak Chmielu z Pinty. Także Żywe i Awiatik dają radę - szczególnie w upalne dni. |
Racja - Lubuskie Miodowe w porównaniu do miodowego Ciechana wypada słabiutko... Zawiodłem się.
|
A jakie sa Wasze typy odnośnie piw zagranicznych ? Tylko bez piw z róznymi dodatkami typu "miodowe" bo nie jestem miłosnikiem paskudzenia piwa :). Piwo dla mnie to piwo bez dodatkowych smaków typu soczek + rurka. Swego czasu podczas pobytu w Niemczech lubiałem wypić piwo o nazwie Krombacher, po jakims czasie przekonałem się tez do piw typu weissbier pitych w Bawarii czyli metnych pszenicznych całkowicie innych w smaku i polecanych na trawienie przy jedzeniu obiadu. Tydzien temu wypiłem sentymentalnie DAB-a, piwo, które w czasach komuny przywiózł kolega z wizyty u ojca w Niemczech i delektowalismy się nim jako symbolem lepszego swiata.
Oczywiście jak każdy w latach postsowieckich smakowałem tez piwa czeskie, które były oknem na świat typu Zlaty Bażant itp. |
Z tych popularnych zagranicznych piw to mi zasmakował Budweiser oraz Krusovice.A co do piw miodowych mi jakoś nie podchodzą za bardzo,może zimą w formie grzańca by były dobre,ale w normalnych warunkach wolę tradycyjny smak.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 10:47. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl