![]() |
Duży ruch i mały ruch ma swoje zalety i wady, więc co to ma za znaczenie?
|
Wie ktoś coś o tym " nowym " ośrodku egzaminacyjnym który się buduje / ma zostać wybudowany ?
|
Osobiście wolałbm mniejszy choć stanie w korkach tez nie jest złe :)
|
Cytat:
|
Kat. C zdana :D i przyznaję...na B jest większy przesiew :D
|
orientuje sie ktos moze gdzie w Krakowie rozpoczyna sie kurs jeszcze w tym roku?
|
Cytat:
jakby szczegóły to prv ;) |
Silnik i światła do Clio (tarnów) mógłby ktos zarzucic fotki i instrukcje?
wogole jakies wskazówki, bo termin sie zbliza nieubłaganie |
Cytat:
http://www.klakson.krakow.pl/ |
http://www.slimak.prawojazdy.com.pl/ rowniez kiedy przyjdziesz wtedy zaczynasz
|
Mam pytanie czy przy zapisie na egzamin trzeba miec dowod?? czy wystarczy paszport?? bo sprawa taka ze 20 koncze 18 (sobota) a zapisac chcialbym sie już w poniedzialek, ale wyrobienie dowodu troche trwa a zalezy mi na czasie ....
|
Do zapisanie się na kurs nie musisz mieć żadnego dokumentu. Potrzebujesz znać swoje dane osobowe jak Imię, Nazwisko, adres, PESEL, telefon oraz mieć około 100zł. zaliczki.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Jeśli chodzi o egzamin i dokument potwierdzający tożsamość to może być tylko dowód osobisty lub paszport. Przy zapisie chyba tez to obowiązuje.
|
do paszportu potrzebny wyciag o zameldowaniu pamietaj !!
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
W ramach ciekawostki - termin łączonego na 19 stycznia dostałem. |
dzieki wezme to na wszelki wypadek ;p;p
|
jutro drugie podejście, a pogoda meega h ujowa ;/
|
Cytat:
|
ted- http://www.instruktor.osk.org.pl/html/swiatla.html (przed ostatni samochód)
|
****a nie zdałem, ale bez kitu tak jak mi sie jezdziło to nawet na jazdach tak elegancko mi nie szło. jezdzilem z 40 minut, potem wrocilem do osrodka, ciesze pysk bo mysle ze zdalem a chlop mi mowi : " jak sie pan domysla wynik egazminu jest negatywny" , co sie okazalo chodzilo o to ze na tym malym rondzie kolo carrefoura 2 rayz zle wjechalem na pas..
|
Jak to źle wjechałeś na pas? Skręcałeś z lewego czy jak?
|
wjeżdżając na rondo skręcił w lewo.... ;)
nie łam się nastepnym razem zdasz na pewno! ja podchodziłam 3 razy! i się udało w końcu ;) |
Cytat:
inaczej egzaminator patrzy ak podchodzi dziewczyna a co innego jak łysy ham:lol: |
Cytat:
|
Ja zdałem pare dni temu za 3 razem, małe błedy popelnilem ale egzaminator calkiem przystepny wiec egzamin zaliczony pozytywnie ;)
Pogada w ch**j beznadziejna, pierwszy raz w zyciu mialem problemy na placu manewrowym z łukiem (6 rano- ciemno, padający deszcz) ale jakos węzykiem zaliczylem xD Na miescie wazne jest skupienie sie do pewnych czynnosci, na 99% musisz zaliczyc takie wyczyny jak wyjazd z drogi jednokierunkowej (z lewej strony jezdni)- najczesciej w nh jest to przy bloku szwedzkim (na wprost od PZU jesli sie nie myle).. macałem (L) ten teren kilkakrotnie i sie oplacilo ;) Jesli chodzi o ronda to wspomniany "kerful" rowniez czesto sie zdaza.. Najwazniejsze jest odpowiednie zmienie i zajecie pasa wraz z odpowiednim momencie zasygnalizowanie migaczem o czym nie musze mowic ;)) Taka rzecz do ktorej nie jestem na 100% pewny, ale wielu nawet o tym nie wie: "wrzucamy" kierunek wjezdzajac na rondo SYGNALIZOWANE. Na wszytkie inne nie ;) Jesli chodzi o ronda z wyznaczonymi pasami ruchu- wtedy nie ;) Oczywiscie kierunek prawy, spotkalem sie z przypadkami gdzie sygnalizujemy migaczem w lewo przy wjezdzie gdy np chcemy "skrecic" w lewo. Wg przepisow jest to zasygnalizowanie checi jazdy pod prąd xD |
Cytat:
Wjazd na rondo z sygnalizatorem- kierunkowskaz w tą stronę gdzie jedziemy Bez sygnalizatora- opuszczamy z sygnalizatorem, wjeżdżamy bez. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 19:34. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl