![]() |
Jaliensowi nie kończy się kontrakt to raz, a dwa czemu ma ktoś mu płacić niby więcej? Kwestia dogadania się, przecież to normalne, że jak piłkarz nie spełnia nadziei to dostaje coraz mniejszą gażę w następnych klubach, tylko u nas wiecznie jest z tym problem...
|
Bramka Genkowa http://www.youtube.com/watch?v=wRCfPTCiJKY
|
Dzisiaj Nasza gra mi osobiscie bardzo sie podobała. Patrzac na ustawienie 4-2-3-1 myslałem, ze bedzie tylko bronienie wyniku a to prosze jakie miłe zaskoczenie. Zasluzony awans, WISEŁKA jeszcze płynie
|
Brawo Wisełko !! ostatni raz w 1/2 finału PP , byliśmy 4 lata temu !!
5 ostatnich sezonów 2010/2011 1/4 Wisła- Podbeskidzie 2:2 i 1:1 2009/2010 1/4 Wisła- Lechia 0:0 i 1:3 2008/2009 1/4 Wisła-Lech 0:1 , 1:2 2007/2008 Finał Wisła -Legia 0:0 karne 3:4 2006/2007 1/8 Wisła- Ruch.Ch 1:2 Ostatni puchar Polski zdobyliśmy w 2003 roku , najwyższy czas na powtórkę :) |
Dobra gra, nie ma za bardzo na co narzekać.
Genkov wraca do formy, Biton nie jest tak bramkostrzelny jak na początku sezonu, ale nie jest źle. Do tej pory, gdy grają obok siebie to stwarzają udany duet. |
W niedzielę 25 marca o godzinie 19:50 w skyboxie stadionu Pepsi Arena w Warszawie odbędzie się oficjalne losowanie par pojedynków półfinału Pucharu Polski.
Przecież to jest parodia jakaś :) Na stadionie Legii losowanie |
Cytat:
Wisła - Ruch Arka - Legia :D |
Te losowania to odkąd pamiętam zawsze pod Legię były ustawiane. Także miejsce mnie nie dziwi.
|
Poproszę kogoś na priv kto był dzisiaj na meczu na sektorze C.
|
Cytat:
|
Chyba gramy o Puchar Legii Warszawa a nie o Puchar Polski
To że TVN i mega ,,obiektywni i bezstronni'' ludzie komentują mecz to jeszcze cudem zrozumiem ale to że losowanie odbywa się na stadionie jednego z uczestników to już jest żart i kpina totalna. To może finał też na Pepsi Arenie??? Albo po co grać niech Legia zatrzyma Puchar Ludzie ze stolicy a poziom jak z dalekiego wschodu |
Cytat:
Sprawdziłbyś najpierw pare ostatnich losowań i się wypowiadał bo tak to trąci pierd*** dla samego pierdo***. A losowanie na Pepsi Arena to nic dziwnego. W końcu są obrońcami trofeum. Zawsze to jakiś wariant oszczędnościowy, a ten puchar jak wiadomo nie ma zbyt dużego budżetu. Pozdrawiam wszystkich którzy mi wmawiali że Genkov gra tylko dlatego bo Bitona nie kupimy i Izraelczyk go zjada na śniadanie. Dodawali również, że to główny powód odpadnięcia z Liege. |
Bez przesady - teraz Genkov błyszczy, za 3 mecze jego forma wyparuje i zacznie błyszczeć Biton. Obaj grają dobre zawody seriami.
Genkov jest pożyteczny bo walczy, ale jakby podejmował lepsze decyzje zamiast strzelać z za pola karnego nie byłoby nerwówki na koniec meczu. Ważny awans:) |
Cytat:
|
wstyd mi za tych baranów co śpiewają piosenki antyzydowskie gdy na murawie gra dla nas dwóch piłkarzy z izraela buractwo i tyle.
|
Cytat:
|
Zawsze miałem zabawę z tych po drugiej stornie błoń z faktu jak to się oni zawsze czuja pokrzywdzeni i oszukani.. A teraz widzę ze to się i tu udziela..
Tak, oczywiście, losowanie będzie ustawione, bo przecież skoro na Pepsi Arena to inaczej byc nie może. Potem w półfinale wyartkują nas sędziowie, a w drodze na finał nasi zawodnicy zostaną obrzuceni jajkami. Zenada. |
Genkov dla mnie gracz meczu, i to nie za gola, ale za walkę i zaangażowanie. Szczególnie fantastyczny był jego pościg za piłką w pierwszej połowie do narożnika boiska, za który dostał gromkie brawa.
|
Cytat:
|
Cytat:
Post roku:) 100% -racji |
Nie wiem, jak to wyglądało w TV, ale z perspektywy trybuny, niestety kiepsko. Momentami zęby człowieka bolały. Kopanina na aferę, masę niecelnych podań, brak zrozumienia na boisku, że o płynności gry to w ogóle nie wspomnę. Jedyne, co zasługuje na uwagę, to walka i zaangażowanie.
Nie wiem, jaki pomysł na drużynę ma Probierz, ale coraz bardziej zaczyna to przypominać ostatniego Skorżę, czyli kop do przodu i alleluja. No nic, zobaczymy. Ważne, że gramy dalej. Doping super, robił wrażenie, szkoda, że pojawiły się wstawki antyżydowskie. To faktycznie mogło być przykre dla Maora i Dudu. O ile w ogóle załapali, co było śpiewane. Sądzę, że to można było sobie darować. Koleżankom zza Błoń można inaczej pocisnąć, wszak repertuar mamy bogaty :D |
Tsvetan, Cezary, brawo za ambicję.
|
sie nam tu poprawnie politycznie znalezli, ogarnijcie sie panowie:)
|
A mnie po tym meczu ciekawi co myśli np Chavez jak pół trybuny udaje małpę. Mam apel, bo co innego przyśpiewka z jajem o Arboledzie a co innego udawanie małpy. Weźcie się zastanówcie
|
Teksty antysemickie czy rasistowskie powinny być wyrugowane z R22 raz na zawsze, ale to pewnie potrwa niestety, aby tak się stało szybciej przydałaby się współpraca na linii klub- SKWK.
Co do meczu, dla mnie numero 1 (uno) to Nunez, wreszcie świetny mecz, a zawodnik jest młody, ciekawe jak będą wyglądały pertraktacje w lecie, nic pożyjemy zobaczymy. A teraz liga i losowanie 1/2 PP. |
Cytat:
Słaby Lech ale Wisła też bez szału a pod koniec meczu aż strach było patrzeć Styl Moskala był o niebo lepszy ale niestety wyniki były do bani |
Widowisko piłkarskie na poziomie ćwierćfinału PP. Nie ma co się dziwić.
Głęboko gdzieś mam teraz styl, ważne, że możemy jeszcze uratować Europę. I strąciliśmy w przepaść Amikę, budżetowo przyszły rok będą mieć dramatyczny, z Rudnievem już się mogą żegnać.I super. Piłkarsko na plus: Genkov, Chavez, Wilk, Pareiko a Bunoza z Paljiciem dziś prawie po profesorsku. Ta druga część zdanie brzmi nonsensownie, wiem. Reszta bezbarwnie. Wychodzi na to, że wszystko na co możemy liczyć w tym sezonie to 4-5 miejsce w lidze i przepustka do LE przez PP. Jeśli dojdzie do tego spadek koleżanki zza Błoń, dorobek tej rundy będzie na plus. Przyśpiewka o Arboledzie zabawna, ale ileż można. Ktoś tam na gnieździe poczucie humoru co prawda ma ale nie wie kiedy przestać, żeby nie zarżnąć dowcipu. Amika do wora, precz. |
Marmoledzie Płaczliwemu należał się taki hit już dawno, za wszystko co prezentuje sobą ten Brązowy Palec. Skoro nie można mu przyp.....ić jak zrobił to Smolarek to chociaż niech usłyszy kim jest. Adwokaci i pocieszyciele mogą go odwiedzić w szatni , jak mają ochotę :). Gra Wisły coraz lepsza, waleczność na plus, chociaż graliśmy z wyjątkowymi pipkami to agresja była. Jop już nie gra w Wiśle to Amica kariery nie zrobi, ich sezon już minął. Na Rumaku do ...stajni. Ichaaaaa
|
Antysemickie :D Co wy się wczoraj urodziliście ? Co ja się będę produkował kolega tu wszystko elegancko wyjaśnił :
Cytat:
|
Genkov - bardzo duży plus. Głównie za bramkę. Ładny przechwyt pozornie straconej piłki przy końcowej linii, i kilka innych ładnych zagrań. Chciałbym żeby taka gra Genkova stała się normą. Natomiast mam zastrzeżenia do dwóch zagrań Ilieva. Dwa razy wychodziła szybka akcja, i aż się prosiło żeby zagać szybką piłkę do wbiegających w pole karne kolegów - Ivica zwalnia. Czyżby jedna z przyczyn, braku sytuacji podbramkowych w poprzednich meczach? Podobało mi się odśpiewanie starych piosenek na trybunach. Mecz ogólnie na plus. Probierz jak wejdzie do rozgrywek "europejskich", to uzyska absolutorium (pełne zaliczenie zgodnie z programem), i na 90% szansę na przygotowanie drużyny do kolejnego sezonu. Egzaminem dojrzałości będą rozgrywki na arenie europejskiej.
|
Nie ma co ich chwalić , grając na tle słabego Lecha ( najsłabszego zespołu wiosny ! ) . Zrobili to co było ich zakichanym obowiązkiem..
|
Cytat:
|
Cytat:
Poza tym, dajcie sobie spokój. Swoim stosunkiem do Maora i Dudu wytrąciliśmy naszym przeciwnikom z ręki jakiekolwiek argumenty o naszym rzekomym antysemityzmie. Przyśpiewki o Żydach są skierowane TYLKO do dziewczyn z drugiej strony Błoń. Jak ktoś ma z tym jakiś problem, to znaczy że ma zupełnie mózg przeżarty politpoprawnością albo po prostu ma coś do Wisły i jej kibiców i szuka pretekstu, by się do niej przyczepić... |
w końcówce jakby troche pary brakowało, ale myśle że nasz Gauradiola na tym popracuje.
|
Tak, Maor i Dudu są teraz przygnębieni przez przyśpiewki.:haha: Ludzie, oni parę słów rozumieją po polsku a Wy tu o takich rzeczach gadacie, nawet na treningu zwracają się do nich po angielsku ... :rotfl:
edit/ niektórzy swoimi komentarzami kompromitują się na tym forum ... |
Teraz pozostało trafić na zwycięzcę dwumeczu Śląsk - Arka, odprawić ich z kwitkiem, i robić swoje w lidze, i wylądujemy w pucharach. 4 miejsce w lidze i finał PP to minimum, a jakbyśmy trafili na podium i wygrali Puchar, to byłoby względnie wspaniale ;)
PS Bardzo dobry mecz Kiro i Bunozy, na plus także Pareiko, Genkov (gol) i Nunez (świetna asysta). Reszta na przyzwoitym poziomie, poza Meliksonem, który zagrał... no cóż. Zagrał straszną chvjnię. (swoją drogą - odpalcie sobie powtórki, konkretnie tą z ~89 minuty i patrzcie co wyczynia Wilk. Ja się nie dziwię, że Bunoza po tej akcji rzucał się jak pojebany, bo takiego krycia jakie Wilk zafundował Stiliciowi, to ja nie widziałem odkąd w Wiśle przestał grać Stolarczyk) |
Mecz przypominał typową młóckę ligowych średniaków, dopisało szczęście i mecz wygrała Wisła. Dwa tygodnie temu Wisła nie potrafiła oddać celnego strzału lub dojść do dobrej sytuacji, teraz nie potrafi wyjść z defensywy bez grania dzidy na Genkova/Bitona. Wcześniej dało się wymienić parę podań na środku, a teraz już nie ??
Dobry Pareiko niezły Bunoza i Genkov reszty lepiej nie oceniać wygrany mecz z Lechem cieszy. |
Pyte jak grali tak grają tyle, że nie przegrywają. Na razie Probierza bronią -powiedzmy -, że wyniki, ale czy taka postawa gwarantuje nam coś wiecej jak punkty w polskim grajdołku ? Nie sądzę.
|
A mnie się zajebiście podobało. Buczenie na analnego Manuela i pociski na drugą stronę. Dawno cały stadion się tak nie bawił jak dzisiaj przy piesni poświęconej kolumbijskiemu zbokowi. Kazdy kto wplątuje Meliksona i Bitona w nasze anty skierowane na parchów jest .......nięty i tyle.
|
co to za akcja policji? nigdy ich tylu mie widziałem...prowokacja czy co?
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:29. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl