Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10902)

Karherop 28.02.2025 14:28

Rusza zarowno CLJ jak i 3 liga.

Patrzac po tym kto został w rezerwach powinni obronic 3 lige.

Ciekawe jak sie rozwinie nasza nowa czarna perełka Munyaradzi Mwakanya :>

pepe72 28.02.2025 17:28

Murzynek przeszedł z Pogoni Skotniki.

wolfy 28.02.2025 18:05

Bardziej wierzę w rezerwy niż skupowanie losowego młodego szrotu do pierwszej drużyny. Dały nam już Kutwę i Letkiewicza.

Fajnie że bierzemy młodych z innych trzecioligowców i niższych lig, może któryś się ogra w rezerwach i pójdzie wyżej. Kolor skóry ma drugorzędne znaczenie.

Dobrze żeby się utrzymali, trzecia liga to aktualnie idealny poziom dla naszych rezerw. Nie za ciężki logistycznie, nie za drogi, a uczy siłowej walki i pokazuje młodym że na boisku w zawodowej piłce nie ma litości. Potem przynajmniej nie są w szoku jak ich ktoś w pierwszym zespole z bara ściągnie.

Czy uda się utrzymać? Sytuacja w tabeli nie jest zła, z drugiej strony - trochę wartość rezerw podnosił Młyński (bo Starzyński, Olejarka i Sapała za dużo w rezerwach nie ugrali).

W zależności od sytuacji w tabeli i tego co będzie się działo w pierwszym zespole można tą trzecią ligę ratować piłkarzami nie mieszczącymi się w pierwszej drużynie. Zresztą, na bank zacznie tam Talar, Gogół, może Carbo, Łasicki i Colley też zaliczą minuty żeby spokojnie wrócić po kontuzji.

Szneka 28.02.2025 22:42

gdzie znajdę pełny skład rezerw?

FraMat 28.02.2025 22:48

https://www.transfermarkt.pl/wisla-k...te/verein/6354

Szneka 01.03.2025 23:45

Mecz dzisiejszy bardzo słaby. Kuziemka zepsuł setkę, Baniowski mało widoczny , Broda przy bramce mógł się lepiej zachować.

wolfy 02.03.2025 15:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1643681)
Mecz dzisiejszy bardzo słaby. Kuziemka zepsuł setkę, Baniowski mało widoczny , Broda przy bramce mógł się lepiej zachować.

Zaraz, jakim cudem Baniowski był mało widoczny skoro wypracował kilka sytuacji innym zawodnikom, które Ci zepsuli?
Baniowski zagrał w miarę dobrze, to reszta beznadziejnie strzelała.

tedyy 02.03.2025 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1643703)
Zaraz, jakim cudem Baniowski był mało widoczny skoro wypracował kilka sytuacji innym zawodnikom, które Ci zepsuli?
Baniowski zagrał w miarę dobrze, to reszta beznadziejnie strzelała.

Akurat widoczny był brak Młynka który jesenia wykańczał akcje

wolfy 02.03.2025 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tedyy (Post 1643711)
Akurat widoczny był brak Młynka który jesenia wykańczał akcje

To już pisałem przed meczem, ale to za drogi biznes żeby go trzymać w rezerwach. Nie z takim kontraktem.

pepe72 03.03.2025 00:48

Potrzebujemy jeszcze (statystycznie) 16 punktów do utrzymania się i mamy na to 15 kolejek.
O nic innego w tym roku nie gramy.
Pierwsza spadająca - Świdniczanka - jest 7 punktów za nami.

emjot 03.03.2025 12:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1643524)
Bardziej wierzę w rezerwy niż skupowanie losowego młodego szrotu do pierwszej drużyny. Dały nam już Kutwę i Letkiewicza.

he he
konsekwencja made in wolfy
nie szkolimy nasze juniory to pokraki (w wolnym przekładzie)

lub patrz wyżej :P

ps. nie żebym był miłośnikiem odpadów z aka Lecha
co to to nie

wolfy 03.03.2025 12:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1643747)
he he
konsekwencja made in wolfy
nie szkolimy nasze juniory to pokraki (w wolnym przekładzie)

lub patrz wyżej :P

ps. nie żebym był miłośnikiem odpadów z aka Lecha
co to to nie

Ale Ty głupi jesteś, aż smutne.

Tak, nie szkolimy dobrze, ale mimo tego mamy większy pożytek z wychowanków niż "młodych talentów" sprowadzanych z zewnątrz.

I tu wchodzi właśnie wspomniana głupota: "lepszy" nie znaczy "dobry", "wystarczający", nie jest synonimem tych słów. Duda jest nieadekwatny dla drużyny która w teorii ma walczyć o awans, ale i tak wygrywa rywalizację i gra więcej niż Gogół, Olejarka, Sukiennicki czy Dziedzic.
Kuziemka wygrał rywalizację z Młyńskim i Olejarką. Który z nich nadaje się do drużyny walczącej o awans? Aktualnie - żaden, ale z Kuziemki jest większy pożytek jakp zapchajdziury + opcji na młodzieżowca.

Podobnie Kutwa jest lepszy od Biedrzyckiego, ale trzeba się postarać żeby być gorszym. Koleś idzie na rekord kartkowy (w tym wykluczeń) i regularnie zawala bramki. Ostatnio w sobotę.

Praktycznie wszystkie sprowadzone pseudotalenty są poza kadrą. Jeden Sukiennicki łapie ogony, no i niestety - dupy jego gra nie urywa.

Wydaje mi się że używam prostych słów, naprawdę staram się, ale tutaj pozostaje mi opuścić ręce.

Jakbyś jeszcze czegoś nie rozumiał to napisz na priv, oszczędzisz sobie wstydu.

P.S. Wiem że Duda nie jest z rezerw tylko wrócił z wypożyczenia (to samo). Clue tego co chciałem przekazać brzmi: nie ma sensu ściągać młodego szrotu na sztukę, taniej dać się kopać po czole komuś z rezerw. Serio robi nam różnicę czy bezproduktywny przez ostatnie 10 minut meczu jest Sukiennicki czy Kuziemka, albo inny losowy chłopak z rezerw? Szanse że któryś z nich zrobi cokolwiek pozytywnego na boisku są bliskie zera, to po co przepłacać?

Karherop 03.03.2025 13:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1643749)
Szanse że któryś z nich zrobi cokolwiek pozytywnego na boisku są bliskie zera, to po co przepłacać?[/B]

Zdajesz sobie sprawe ze takie same slowa mozna bylo rok temu wypowiedzieć o Omranim i Bregu?

Zawsze lepiej jest korzystać produktu wlasnej akademii niz posilkowac sie polproduktami z zewnątrz. Niestety zostaliśmy tak splądrowani przez ostatnie lata z większych talentów (Buksa, Urbanski, Przybyłko i inni), a goscie w ktorych inwestowalismy zupelnie nie spelnili oczekiwan (Bartoń, Chelmecki, Szywacz i inni) że mnie zupelnie nie dziwi ze wciąż szukamy młodych 18-20l z zewnątrz.

Co do samych odpadow z Lecha to im tez się zdarza przedwcześnie kogos skreslic, jak chocby Skrzypczaka który robi furrore w Jagielloni.

wolfy 03.03.2025 14:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1643754)
Zdajesz sobie sprawe ze takie same slowa mozna bylo rok temu wypowiedzieć o Omranim i Bregu?

Zawsze lepiej jest korzystać produktu wlasnej akademii niz posilkowac sie polproduktami z zewnątrz. Niestety zostaliśmy tak splądrowani przez ostatnie lata z większych talentów (Buksa, Urbanski, Przybyłko i inni), a goscie w ktorych inwestowalismy zupelnie nie spelnili oczekiwan (Bartoń, Chelmecki, Szywacz i inni) że mnie zupelnie nie dziwi ze wciąż szukamy młodych 18-20l z zewnątrz.

Co do samych odpadow z Lecha to im tez się zdarza przedwcześnie kogos skreslic, jak chocby Skrzypczaka który robi furrore w Jagielloni.

Jakby Sukiennicki grał jak Bregu albo zarabiał jak Omrani to nie byłoby problemu. Niestety, bliżej mu do zarobków tego pierwszego i gry drugiego niż na odwrót.

Zamiast ściągać plankton i szukać w dupie talentów lepiej niech grają rezerwiści te ostatnie 10 minut. W sobotę Sukiennicki jedyne co zrobił to wypracował rzut wolny Arce jak mieliśmy przewagę. Sorry, dowolny chłopak z rezerw zrobi tyle samo albo więcej.

Karherop 03.03.2025 14:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1643756)
Jakby Sukiennicki grał jak Bregu albo zarabiał jak Omrani to nie byłoby problemu. Niestety, bliżej mu do zarobków tego pierwszego i gry drugiego niż na odwrót.

A coz ten Bregu u nas pokazal przez rundę czego nie pokazal Sukiennicki? W najlepszym przypadku obaj mieli marginalny wplyw na wyniki.

A co do zarobków... nie wiem skad bierzesz te dane, ale dla chlopak ktory zagral 1 sezon w 2 lidze zlotem nie jest obsypany.

wolfy 03.03.2025 18:02

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1643758)
A coz ten Bregu u nas pokazal przez rundę czego nie pokazal Sukiennicki? W najlepszym przypadku obaj mieli marginalny wplyw na wyniki.

A co do zarobków... nie wiem skad bierzesz te dane, ale dla chlopak ktory zagral 1 sezon w 2 lidze zlotem nie jest obsypany.

Młody talent vs. koleś który nie może znaleźć klubu.
I Bregu grał lepiej oraz dawał więcej drużynie. Podania, wrzutki, asysty - wszystko na wyższym poziomie niż nasz wunderkid.
Holowanie piłki i podawanie do boku to nie gra ofensywna, a na tym skupia się działalność Sukiennickiego. O grze w obronie nawet nie będę wspominał...

sandomingo 03.03.2025 18:07

Wiem, że masz słabość do Bregu ale nie róbmy jaj.
Sukiennicki jest słaby ale Bregu to był parodysta.
I nie pisz mi ile to on punktów dał Wiśle w zeszłym roku, bo dyskutowaliśmy o tym.

Załadował z metra do pustej w Opolu i tyle. To już nawet ten Sukiennicki coś tam strzelił.

Dwóch słabych piłkarzy i tyle.

pepe72 06.03.2025 11:19

w sobotę gramy z Sandecją.
Transmisja od 12:55
https://www.youtube.com/live/gpmcO8s...akvlzdzllsB4Co

wolfy 08.03.2025 19:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1643862)
w sobotę gramy z Sandecją.
Transmisja od 12:55
https://www.youtube.com/live/gpmcO8s...akvlzdzllsB4Co

Mecz przegraliśmy 3:0.

emjot 11.03.2025 09:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1643749)
Ale Ty głupi jesteś, aż smutne.

Tak, nie szkolimy dobrze, ale mimo tego mamy większy pożytek z wychowanków niż "młodych talentów" sprowadzanych z zewnątrz.

I tu wchodzi właśnie wspomniana głupota: "lepszy" nie znaczy "dobry", "wystarczający", nie jest synonimem tych słów. Duda jest nieadekwatny dla drużyny która w teorii ma walczyć o awans, ale i tak wygrywa rywalizację i gra więcej niż Gogół, Olejarka, Sukiennicki czy Dziedzic.
Kuziemka wygrał rywalizację z Młyńskim i Olejarką. Który z nich nadaje się do drużyny walczącej o awans? Aktualnie - żaden, ale z Kuziemki jest większy pożytek jakp zapchajdziury + opcji na młodzieżowca.

Podobnie Kutwa jest lepszy od Biedrzyckiego, ale trzeba się postarać żeby być gorszym. Koleś idzie na rekord kartkowy (w tym wykluczeń) i regularnie zawala bramki. Ostatnio w sobotę.

Praktycznie wszystkie sprowadzone pseudotalenty są poza kadrą. Jeden Sukiennicki łapie ogony, no i niestety - dupy jego gra nie urywa.

Wydaje mi się że używam prostych słów, naprawdę staram się, ale tutaj pozostaje mi opuścić ręce.

Jakbyś jeszcze czegoś nie rozumiał to napisz na priv, oszczędzisz sobie wstydu.

P.S. Wiem że Duda nie jest z rezerw tylko wrócił z wypożyczenia (to samo). Clue tego co chciałem przekazać brzmi: nie ma sensu ściągać młodego szrotu na sztukę, taniej dać się kopać po czole komuś z rezerw. Serio robi nam różnicę czy bezproduktywny przez ostatnie 10 minut meczu jest Sukiennicki czy Kuziemka, albo inny losowy chłopak z rezerw? Szanse że któryś z nich zrobi cokolwiek pozytywnego na boisku są bliskie zera, to po co przepłacać?

no jasne
tekst bez obrażenia kogokolwiek w pojęciu "wolfego" nie istnieje

twój prymitywizm i obracanie kota ogonem jest przysłowiowe...
pomyśl czasem o ile jesteś w stanie nad tym co i do kogo piszesz

pepe72 13.03.2025 20:38

Wisła II Kraków - Korona II Kielce 15 marca, 12:00
na Stadionie Miejskim im. Władysława Kawuli
Transmisja na CF Sporcie.
https://www.youtube.com/live/J9qm4Y08DNQ

Szneka 15.03.2025 19:43

Kiakos Kiss Kutwa Szot Baniowski Kuziemka Stępak i w plecy 2-4. Ciężko będzie u3mać 3 ligę

El'kabat 15.03.2025 22:03

To co oni dzisiaj grali i ile było w tym zaangażowania to jakaś żenada.
Kis potykający się pod swoją bramką albo w ogóle nie wracający. Gość zakłada siatki koronie jak dostajemy 0-3 w plecy. Sukiennicki to w ogole 4 liga.

Generalnie żenada.

sandomingo 15.03.2025 22:08

Co tam się odpierdala w tych rezerwach?

krysztal 16.03.2025 08:43

Ryba psuje się od głowy i zgnilizna niestety postępuje....

Karherop 17.03.2025 08:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1644441)
Co tam się odpierdala w tych rezerwach?

Chcą dokonac niemozliwego czyli spaść z tej ligi.

Moze uratuja ten sezon jak pogonią tego Bialorusina pod ktorym zespol sie wyłącznie stacza

wolfy 17.03.2025 10:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1644494)
Chcą dokonac niemozliwego czyli spaść z tej ligi.

Moze uratuja ten sezon jak pogonią tego Bialorusina pod ktorym zespol sie wyłącznie stacza

Coś się chyba dzieje niedobrego jeśli w pierwszej drużynie i w rezerwach olewka.
Czy to wina Białorusina (rym niezamierzony)? Mam wątpliwości.

Książę Palownik 17.03.2025 11:34

Kiss to już chyba myślami jest poza klubem... Niestety nie wygląda mi on na zawodnika, który potrafi zacisnąć zęby, zakasać rękawy i w momencie kryzysowym podjąć walkę o miejsce w składzie. Raczej myślami krąży gdzieś już w kierunku nowego klubu.

Ten występ rezerw z Koroną to jest jakiś absolutny skandal. Przy takiej ilości zawodników, którzy grywają w I zespole, to powinniśmy Koronę odesłać z kwitkiem. Nie wiem po co te mecze rezerw rozgrywać, jak tam mało komu chce się piłkę kopać...

El'kabat 17.03.2025 19:02

Sukiennicki i Kiss, którzy powinni tam brylować i robić robotę to wyglądali jakby z kopalni z biedaszybu wyszli 10 minut temu. I ktoś kazał im robić nadgodziny. Żenada.
Szot za to potwierdził tylko, że tam jest jego miejsce.

Sylwus1988 17.03.2025 20:54

kurde zaintrygowany waszymi postami oglądnąłem skrót. Przecież to jest skandal i śmiech przez łzy. Nasz może nie nazwał bym tego pierwszy garnitur ale taki powiedzmy wyjściowy 1 ligowy dresik dostał w pape 4:2 od jakichś totalnie anonimowych dzieciaków z Korony

Karherop 18.03.2025 10:54

3 liga to juz nie jest poziom w ktorej mozna sobie z marszu wyjsc i wygrać nawet majac polowe skladu zawodnikow z jedynki. Tym bardziej gdy polowa traktuje to jak za karę. Przyjechali w nocy z Legnicy, reszta zespolu ma wolny weekend, no jak tu nie odwalic maniany :>

PS. To nie jest szukanie dla nich alibi, a jedynie wytlumaczenie tego co sie tam odwalilo. To sie musiało tak skonczyc.

wolfy 18.03.2025 12:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1644563)
3 liga to juz nie jest poziom w ktorej mozna sobie z marszu wyjsc i wygrać nawet majac polowe skladu zawodnikow z jedynki. Tym bardziej gdy polowa traktuje to jak za karę. Przyjechali w nocy z Legnicy, reszta zespolu ma wolny weekend, no jak tu nie odwalic maniany :>

PS. To nie jest szukanie dla nich alibi, a jedynie wytlumaczenie tego co sie tam odwalilo. To sie musiało tak skonczyc.

I miejmy nadzieję że będą tego konsekwencje.

Jagul 18.03.2025 12:17

Nie wiem na co Ty wolfy liczysz - takie cyrki się regularnie dzieją w pierwszej drużynie i nikt nie reaguje, więc już to widzę jak po meczu rezerw tak się stanie.

wolfy 24.03.2025 14:49

Trenener rezerw Aleksandr Michajłow zwolniony.

Karherop 24.03.2025 15:52

Czyli cos bylo na rzeczy. Moze teraz chłopakom coś puści.

El'kabat 24.03.2025 16:17

Niech wraca do łukaszenki zimiory kopać.

tedyy 24.03.2025 16:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1644803)
Trenener rezerw Aleksandr Michajłow zwolniony.

Kowal zawinił cygana powiesili rozwalili co mogli rozwalić a Baniowski i Kuziemka gonia międzi 1 a 2

wolfy 24.03.2025 18:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1644805)
Czyli cos bylo na rzeczy. Moze teraz chłopakom coś puści.

Żeby ich puściło to muszą przestać pić i przeżyć kaca. Chyba że coś innego masz na myśli...

Ja tu nie widzę związku z trenerem, bardziej z materiałem piłkarskim. Najlepszych wciągnęła pierwsza drużyna, pozbyliśmy się dwóch kominów płacowych w osobach Młyńskiego i Sapały (sorry, nikt nie będzie tyle płacił za punkty w trzeciej lidze), to i wyniki są gorsze.

Patryko 24.03.2025 18:34

Co za różnica czy się kopią po czole w IV czy III lidze.

Jeśli zawodnicy schodzący z pierwszej drużyny nie są w stanie wygrać z jakimiś rezerwami Korony Kielce, to na co nam ten cały cyrk? Żeby się uczyli jak pozorować grę na boisku?

pepe72 27.03.2025 21:52

Wisła II Kraków - Unia Tarnów
29 marca 11:55
https://www.youtube.com/live/5UP2-MQ...r8fyT1ntjadX5J

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 15:41.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl