Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [16 kolejka] Arka Gdynia - Wisła Kraków 25 luty piątek godz. 20:00 . (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=7775)

tomasz_19 25.02.2011 22:38

Genkov zagrał dziś przyzwoity mecz i tyle... to zupełnie inny typ zawodnika niż Brożek... on ma walczyć o górne piłki, zgrywać te piłki do schodzących do środka skrzydłowych, robić im miejsce, skupiać uwagę obrońców przeciwnika... Do tej taktyki, którą preferuje Maaskant Genkov jest zawodnikiem niezbędnym i jak na razie wywiązuje się ze swoich zadań przyzwoicie... nie wiem skąd ta krytyka w jego stronę... zresztą gdyby sędzia odgwizdał ewidentnego karnego po faulu na nim to inaczej byście pisali...

mr_kwolf 25.02.2011 22:40

Ja mam tylko nadzieje, że te wybicia piłki przez obrońców "na dzide" były uskuteczniane tylko i wyłącznie dlatego, że Maaskant bał się strat na tym śliskim boisku. Inaczej wracamy do taktyki "późnego Skorży" co nie wrózy nic dobrego.
Poza tym wiadomo, Melikson szybki, ale jak w drugiej połowie Arka przyjeła taktyke "Melikson ma piłke to od razu go faulujemy" to niestety nam gość zniknął, więc nie podniecałbym się aż tak nim. Genkov cieżki do ocenienia. Niby walczył, niby próbował, ale w sumie nic z tego nie wynikało (owszem były wolne, ale mam tutaj na myśli jakieś odegrania z których byłaby jakaś groźna sytuacja). Jaliens i Chavez nieraz w moich oczach wyglądali jakby nie wiedzieli co się dzieje (było to spowodowane, że ślizgali się na murawie), ale z drugiej strony Arka żadnej sytuacji sobie nie wypracowała. Jedynie jakieś przypadkowe po wrzutkach. Ważne 3 pkt, styl taki sam jaki na koniec jesieni. Czyli żaden.

Ale myśle, że na lepszej murawie będzie to wyglądało całkiem inaczej.

PS. I darujcie sobie wycieczki do sędziego, bo jeżeli "nas kręcił" to co zrobił z Legią?

amauri1990 25.02.2011 22:40

Cała drużyna rozegrała solidny mecz ale wyróznić trzeba 3 zawodników:

Melikson - chyba nikt nie ma wątpliwości, że to co dzisiaj pokazał to kosmos w porównaniu do naszych kopiących się w czoło ligowców. A na normalnej trawie i przy 20 stopniach na plusie może być tylko lepiej ;)

Wilk - bardzo szanuję Sobola, ale obawiam się że mamy nowego podstawowego defensywnego pomocnika. Nie strach napisać, że Czarek zagrał po profesorsku i jak najbardziej zasługuje na kapitańską opaskę pod nieobecność Radka.

Pareiko - bardzo pewny w bramce. Nie zauważyłem żadnej "wyplutej" piłki, niepewnej interwencji. Bardzo dobrze pilnował by nie dostać kołnierza w czasie lobu. Fajna intuicyjna interwencja po kornerze i piętce Szparkowca. Możemy być spokojni o tą pozycję na boisku.

AgresywnyChomik 25.02.2011 22:40

Wnioski ktore mozna wyciagnac po pierwszym meczu wisly w tej rundzie:

- Melikson jest najszybszym zawodnikiem w ekstraklasie z pilka przy nodze!
- Pereiko jest co najmniej solidnym bramakarzem
- Nasza obrona jest bardzo ale to bardzo pewna.
- Zawodnicy ktorzy przyszli w przerwie zimowej to sa wzmocnienia a nie uzupelnienia
- Arka nie spadnie
- ten chlopek ktory dzis sedziowal to zart, zdecydowanie za malo fauli i kartek w jedna jak i w druga strone.

Mamy lidera!! :D

Baala 25.02.2011 22:40

Mam pare 'ale' jednak ogólnie wrażenia na tyle pozytywne, że nawet jakby Małecki nie strzelił tego gola to co do samej gry pisałbym pozytywnie. Może nie dominowaliśmy jakoś znacznie ale w ataku widać było sporą pomysłowość i to mi się najbardziej podobało. Co do samych zawodników to:

Pareiko - już po 15 minutach wiedziałem że to będzie dobry bramkarz dla mnie dziś bezbłędny i tą piłkę w drugiej połowie świetnie wyłapał. O Pawełku szybko zapomnimy. Widać duży spokój i doświadczenie.
Paljic - Dla mnie najsłabszy i właśnie lewa obrona to największa dziura jest w drużynie. Może kilka razy pociągnął do przodu, ale i tak w decydującym momencie źle zagrał. Tak w obronie strsznie dużo akcji szło jego stroną.
Chavez - sporo razy jakoś tak nie pewnie biegł na tych nogach jakby bał się poślizgnąć, ale nie patyczkował się i według mnie najlepszy z bloku defensywnego.
Jaliens - tu powiem że lekkie rozczarowanie. Bardzo słabo wyprowadza piłkę co mnie zaskoczyło. W obronie taki jakiś wątły ale wie jak się ustawić. Jednak przy lepszych napastnikach musi zagrać znacznie lepiej bo będzie problem
Cikos - pierwsza połowa słaba, druga znacznie lepsza.
Wilk - cichy bohater meczu. Dla mnie może nawet i najlepszy na boisku. Biegał w szerz i wzdłuż. Naprawdę dzisiaj najwyższe noty powinien dostać
Melikson - widać ze będzie gwiazdął. Przedewszystkim podoba mi się to że jak nie ma piłki to aż go boli i wraca głęboko by rozegrać. Nie chowa się i nie udaje że rozgrywa jak Jirsak często robi tylko bierze piłke i jazda. Świetna szybkość, technika i wchodzenie na pełnej szybkości przed rywala. Razem z Wilkiem najlepsi na boisku.
Sivakov - całkiem solidnie jak dla mnie. Taki łącznik między Wilkiem, a Meliksonem. Po godzinie trochę przygasł może dlatego że we Włoszech mało grał jednak będzie z niego pożytek.
Kirm - jak on tego nie strzelił to nie wiem. Ma wielką dynamike ale często wybiera złe rozwiązania. Przez co raz zagra bardzo dobrze raz źle
Małecki - gdyby nie gol to bym go zjechał. Nie oszukijmy się tylko ta bramka go ratuje bo tak to był fatlny. Jego największy problem jest taki że jak minie jednego to już wiadomo że nie poda.
Genkov - owszem miał pare udanych przebitek głową. Ale przy nodze to on właściwie piłki nie miał. Jak dla mnie to symulował karnego. Wpierw ewidentnie się rzucił, a dopiero gdy właściwie już leciał został kopnięty. Dalej tęsknie za Brożkiem, choć daje czas dla Bułgara.

Marszałek 25.02.2011 22:40

Walka jest? jest. Wymachiwania łapskami nie ma? nie ma. Nieszablonowość jest? jest znaczy Mellikson. Zgranie przyjdzie z czasem. Nie ma co narzekać. Mamy dobry zespół wiedzący co to taktyka i umiejący ją realizować.

Melikson na Reymonta będzie jeździł z rywalami jak z ......... Jest dobrze. Nikt mnie nie zawiódł. Wszyscy chcą grać a nie uciekać od gry i odpowiedzialności.

Arked 25.02.2011 22:42

Mam nadzieję, że po tym spotkaniu niektórzy dadzą spokój Małeckiemu. Od postawy tego piłkarza bardzo wiele zależy w nadchodzącej rundzie i myślę, że nas nie zawiedzie. Dodatkowo należy zauważyć ogromną pozytywną zmianę w jego zachowaniu. Nie widziałem w tym meczu żadnych pyskówek czy machania rączkami.

PS: Melikson prezentuje się bardzo obiecująco ale o tym że zapewne tak będzie wiedzieliśmy już przed pierwszym spotkaniem (wbrew opiniom co niektórych znanych czarnowidzów...)

buczo1985 25.02.2011 22:42

Wilk zagrał bardzo dobrze. Mam duży szacunek do twardo grających zawodników. Jeśli będziesz to czytał Czarek, życzę Ci abyś już niedługo grał pierwsze skrzypce w Wisełce. Sobol jeszcze chwile pogra, a później mam nadzieję, że godnie go zastąpisz.
Maor klasa, oby nam tak w każdym meczu grał, albo nawet i lepiej :)
Mały, szacun Wiślaku!

leszekm_ 25.02.2011 22:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 1056083)
Genkov - owszem miał pare udanych przebitek głową. Ale przy nodze to on właściwie piłki nie miał. Jak dla mnie to symulował karnego. Wpierw ewidentnie się rzucił, a dopiero gdy właściwie już leciał został kopnięty. Dalej tęsknie za Brożkiem, choć daje czas dla Bułgara.

Dla mnie też tam żadnego karnego nie było. Lekko się oparł obrońca a ten poleciał jakby go ktoś kijem po plecach zdzielił.

gigant 25.02.2011 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 1056084)
Walka jest? jest. Wymachiwania łapskami nie ma? nie ma. Nieszablonowość jest? jest znaczy Mellikson. Zgranie przyjdzie z czasem. Nie ma co narzekać. Mamy dobry zespół wiedzący co to taktyka i umiejący ją realizować.

Melikson na Reymonta będzie jeździł z rywalami jak z ......... Jest dobrze. Nikt mnie nie zawiódł.

Amen. Wbić sobie w te puste pały i tego się trzymać. Dokładnie tak samo widziałem ten mecz.

Mareq 25.02.2011 22:43

Jak na pierwszy mecz po zimowej przerwie , na dodatek w składzie z 5 nowymi zawodnikami , nie mam praktycznie żadnych zastrzeżeń .

amauri1990 25.02.2011 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1056086)
Mam nadzieję, że po tym spotkaniu niektórzy dadzą spokój Małeckiemu. Od postawy tego piłkarza bardzo wiele zależy w nadchodzącej rundzie i myślę, że nas nie zawiedzie. Dodatkowo należy zauważyć ogromną pozytywną zmianę w jego zachowaniu. Nie widziałem w tym meczu żadnych pyskówek czy machania rączkami.

Machać machał ze 3, 4 razy, ale nie darł na nikogo japy. Zgadzam się, pozytywna zmiana.

grogoriogreg 25.02.2011 22:45

aj ten gol z 90 minuty i ten krzyk w mieszkaniu identyczny jak po derbach z Cracovią ;D

Bardzo dobry mecz zobaczyliśmy, Wisła zagrała bardzo dobrze i Arka również grała na wysokim poziomie, jestem pewien, że zabiorą niektórym faworytom punkty ;)

Na plus Melikson, Małecki, Wilk ---> ta trójka dzisiaj grała świetnie, meleks faktycznie stylem biegania jest bardzo podobny do Messiego, dziś zabrakło mu tylko pozycji strzeleckiej; Wilk był dziś nie do przejścia ;), jak Sobol z najlepszych lat; a Mały choć dużo tracił, pokazał, że jest w stanie samodzielnie wygrywać mecze

Pareiko wygląda na bardzo pewnego bramkarza, dziś bezbłędnie, wykopy bardzo dobre.
Sivakov nie zachwycił, widać, że ma przerwę w treningach, pamiętajmy o tym i oceńmy go dopiero po następnym meczu
Genkov - dobry występ, nie miał sytuacji strzeleckich, bo arka grała bardzo defensywnie i nei dało się rzucić prostopadłej piłki; w końcu mamy napastnika, który wygrywa 70% pojedynków powietrznych :) Będą z niego ludzie, mam nadzieję

Kiro w 2 połowie niewidoczny, szkoda bardzo sytuacji ze słupkiem ;/

Przemas 25.02.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez murray (Post 1056035)
Ciekawe rozmowy z piłkarzami Arki. Sprawiedliwy byłby remis albo "nie interesuje mnie to, że Wiśle pomógł kilka razy słupek".

ja się śmiałem z tych wypowiedzi o ;sprawiedliwym remisie'. Jakby do przerwy Kirm strzelił do pustej, Ciskos trafił setkę a Moretto by nie wybronił prawie samobója po centrze Cikosa byłoby 0:3 do przerwy i 0:4 na koniec. Wtedy po takiej samej grze byłoby " Wisła była zdecydowanie lepsza, miała sytuacje, była skuteczna".
Typowe .......enie ze strony piłkarza Arki. Bo co ma powiedzieć, że grali obronę Częstochowy cały mecz?
edit:
jeszcze analizując grę 'nowych' wg mnie:
Pareiko - nie 'wypluwal' strzałów tylko bardzo pewnie wszystko chwytał, poza tym wprowadzał spokój w obronie i wreszcie nie widziałem nerwowych wybiegów 'na ogórki' w stylu Pawełka. Szału nie było ale pozytywny występ.
Jaliens - przede wszystkim spokój i doświadczenie. Również występ poprawny.
Siwakow - wg mnie też poprawnie ale widać, że technikę i przegląd pola to on ma ale biega dość ślamazarnie
Melikson - bardzo dobry zawodnik jak na nasza ligę. Choć to dopiero pierwszy występ ale chłop jest kotem!
Genkow - moim zdaniem dobry zawodnik. Dobrze się zastawiał i zgrywał piłki. Może nie był często pod grą ale trzeba wziąć pod uwagę, że może ma takie założenia taktyczne. Ze środka pola jest zagranie Genkow zgrywa do Małego bądź Kirma a sam biegnie w pole karne na wykończenie akcji czając się tam i nie martwiąc o rozegranie.

Dzisiaj Wisła dobrze zagrała jak na pierwszy mecz i to na boisku Arki gdzie ciężko się gra także nie jest źle aczkolwiek wiele pracy przed Maskaantem.
Też nie ma co w hurraoptymizm popadać że już będzie nie wiadomo co, ale dzisiaj nawet na tle defensywnie ustawionej Arki gra nam się kleiła, było parę fajnych akcji. Kwestia dopracowania.

sportnh 25.02.2011 22:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 1056082)
Mamy lidera!! :D

obudz sie :P

Feniks1983 25.02.2011 22:48

To i Ja dorzuce cos od siebie.

Mecz tak jak wiekszosc przewidywala mega ciezki na trudnym terenie wiec wynik i 3pkt bardzo ciesza. Mnie osobiscie gra nowych sie podobala i mimo iz faktycznie Sivakov troche slabiej od innych zagral to kilka razy jednak tez pokazal ze za chwile moze byc dobrym wzmocnieniem. Bramkarz chwyta i to pewnie bez podpalania i o to chodzi. Jaliens na poczatku troche jezdzil po murawie ale im dalej w mecz tym lepiej. Genkov mimo iz nie strzelil bramki to bardzo fajnie walczy w gorze o pilki i ladnie sie zastawia, bedzie wzmocnieniem. No i Melikson, tu sie balem ze moze spalic te NAsze ochy iachy a tymczasem na szczescie sie okazalo ze to moze byc prawdziwa bomba, bardzo dobry mecz i duzy potencjal co cieszy, oby tak dalej!

Sama gra Wisly jeszcze nie zachwyca w pelni ale juz widac ze jest pomysl na gre, sa wykonawcy i zawodnicy wiedza co, gdzie i jak maja grac. Na dzisiaj uwazam jednak ze duzym minusem Naszym jest wyprowadzenie pilki przez srodkowych graczy. Czasami pilka do przodu na pale lub paniczne wybijanie. To trzeba na pewno poprawic (zeby nie bylo, wiem ze murawa tez swoje robila w tym meczu).

Generalnie duzo optymizmu na przyszlosc dal dzisiejszy mecz!

Mario Nh 25.02.2011 22:49

W zasadzie każdy z naszych piłkarzy zagrał na przyzwoitym poziomie. To samo napisałbym w przypadku remisu 0:0.
Ten wynik zmienia jedynie znacznie końcową ocenę Małeckiemu. Słaby mecz, jednak bramka w końcówce zapewniła nam bądź co bądź cenny 3 punkty.
Genkov szarpał z przodu, walczył i rozbijał obronę rywali, nie czepiałbym się go.
I choc według mnie wygraliśmy zasłużenie to i Arka zagrała dobry mecz, za tydzień Amice nie będzie łatwo tam wygrać.
Brawo Wisła.

Acapelo 25.02.2011 22:50

Genkov- ogólnie sprawny, dość dynamiczny, silny i zwinny. Myślę, że może być podobnej klasy co Brożek, mam nadzieję, że w lepszych warunkach atmosferycznych będzie miał więcej sytuacji.
Sivakov- Ogólnie w meczach u siebie moim zdaniem jeżeli ma grać to właśnie za Wilka/Sobolewskiego. Na wyjazdach można próbować tak jak dzisiaj.
Melikson- dobry, ale napewno będzie jeszcze lepszy na normalnym boisku kiedy piłka się będzie słuchać.
Jaliens- bardzo dobry, pewny.
Pareiko- ok

Jak narazie to wydaje mi się, że Chavez może nie wygrać rywaliacji z Bunozą.
Cikos słaby wg. mnie... Czekam na tego Eryka z meczu z Legią, chociaż asysta się chwali

Podsumowując było widać w pierwszej połowie dobry pomysł na grę, tyle że nie w tych warunkach.

JrQ- 25.02.2011 22:51

Cytat:

Na plus Melikson, Małecki, Wilk ---> ta trójka dzisiaj grała świetnie, meleks faktycznie stylem biegania jest bardzo podobny do Messiego, dziś zabrakło mu tylko pozycji strzeleckiej; Wilk był dziś nie do przejścia ;), jak Sobol z najlepszych lat; a Mały choć dużo tracił, pokazał, że jest w stanie samodzielnie wygrywać mecze
chłopie, akurat gdyby nie bramka, to Mały zanotował kiepskie spotkanie...
ale jak to często bywa, decyduje jedno genialne zagrania, dla którego warto niektórych trzymać na boisku...

mi się przypomniały spotkania z Polkowicami i Świtem (pamięta ktoś? :P) grane również na początku, które ledwo co wygraliśmy po dość dobrej grze, kiedy to dołączyło do nas paru grajków (m.in. Kłos, Majdan itd), którzy od razu weszli do pierwszego składu i było widać, że z czasem ta gra będzie się napędzać, tak będzie i teraz, każdy mecz działa na naszą korzyść, JJBG!!! :D

KOMINEK 25.02.2011 22:51

Z napastnikami tak jest że czasem strzelają seriami aa czasem trzeba czekać. Pamiętacie,jak jesienią Paweł też miał taki okres gdzie nic nie strzelał. Dajmy Gieni czas.

Jak na pierwszy mecz na ciężkim terenie (otwarcie nowego stadionu ) przy sędzi który nie wszystko widział przy wrednej pogodzie to jest OK

sportnh 25.02.2011 22:54

Cikos to typowy zawodnik ktory walka i bieganiem nadrabia brak techniki, bo takową to co najwyżej miał w szkole podstawowej. Walczak.

HAMulec 25.02.2011 22:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez amauri1990 (Post 1056093)
Machać machał ze 3, 4 razy, ale nie darł na nikogo japy. Zgadzam się, pozytywna zmiana.

Bo Patryk włada tylko ojczystym językiem i nikt go już nie rozumie..

westersyl 25.02.2011 22:55

Drużyny z takim potencjałem nie mieliśmy od dawna, 5 nowych zawodników z miejsca wchodzi do pierwszej 11, widać że oni wiedzą co mają grać i przede wszystkim posiadają do tego umiejętności.

To jest drużna, która może wskoczyć na wyższy poziom techniczny jeśli chodzi o naszą ligę.
I nie zgodzę się z tym co mówili komentatorzy, gra defensywna była dobra, Arka praktycznie poza stały fragmentami gry i jakimiś rykoszetami nie stworzyła nic sensownego. Bardzo dobra gra Jaliensa, Chavez też nie wyglądał źle jeśli chodzi o defensywę.

Maor Melikson to co on grał w tym meczu można skwitować jednym słowem: poezja.

Widać, że mamy bramkarza z prawdziwego zdarzenia, oraz Genkov dobrze wywiązywał się z zadani klasycznej 9, szkoda tylko że nie wykorzystał dośrodkowania Meliksona. Będzie z niego jeszcze dużo radości.

Brawo dla Patryka który do momentu brakowej akcji grał średni mecz, jak już pisałem kiedyś cenię go za to, że nawet jak coś spartoli to zawsze jest pod grą stara się, a któraś akcja z kolei na pewno mu wyjdzie i efektem tego są takie bramki.

Bardzo dobry mecz Wilka który godnie zastępował Sobola na tyle dobrze, że kosztem Sivakova mógłbym mu dać w następnym meczu miejsce w składzie. Oczywiście Sivakov również nie grał złego meczu.

Wynik i nawet styl jest na pewno dobry. Według mnie będzie jeszcze lepiej.

Titto 25.02.2011 22:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Kluvi (Post 1056059)
Titto Genkow powinien być lepiej oceniony, zobacz ile miał skutecznych odbiorów, komentatorzy nie raz to wspominali naprawdę tyłem do bramki dobrze gra i te wolne po faulach na nim ( m. in. po jednym z nich Silny prawie strzelił bramę :D ). Mam nadzieję że będzie jeszcze lepiej. A no i wydolnosciowo nie było źle jak sobie przypomnieć w poprzednich sezonach nasz start w rundach wiosennych.

Dostał oceniony przeze mnie na 6,8 czyli prawie 7 na wyższą notę chyba jednak nie zasłużył, bo przez dużą część spotkania był trochę mało widoczny. Jednak to jego debiut i widać, że gość ma spory potencjał. Z meczu na mecz powinno być coraz lepiej...

moce 25.02.2011 22:56

Świetny występ całej drużyny jeśli tak dalej pójdzie to za kilka kolejek wszyscy będą trzęśli portkami przed Wisłą trzeba zaznaczyć że arka zagrała dobry mecz i niewiele brakowało a urwała by nam 2 punkty

Nergal 25.02.2011 22:56

Jak sobie przypomnę nasze wiosenne starty z lat ubiegłych, kiedy to kopaliśmy się po czołach ( a ponoć na obozach realizowaliśmy wszystko co sobie zakładaliśmy) to dzisiejszy mecz jawi mi się jako świetny występ. Nikt niczego nie s.......ił, każdy dał drużynie ile mógł, widać pomysł, widać fajną atmosferę mimo wieży babel.

KAŻDY zagrał dziś na plus, jedni większy inni mniejszy, ale KAŻDY dał coś pozytywnego tej drużynie. Powiało optymizmem.

Lechista_ 25.02.2011 22:58

Witam kibicow Wisly !
Ogladalem mecz w TV i uwazam, ze zwyciestwo zasluzone. Jak wiemy, ze sledziami jakos wam nie idze. Co mecz to wynik 1:0 :) ale co tam, wazne, ze zwyciestwo. Wislacy mieli dobre kilka 100% okazji i wynik powinien byc wyzszy. Jeszcze na dodatek sedzia nie podyktowal moim zdaniem ewidentnego karnego.

Co do nowych zawodnikow Wisly to uwazam, ze Melikson spisal sie najlepiej, po tym moim zdaniem Jaliens ktory wie gdzie sie ustawic itp. Ogolnie obrona bez blednie moim zdaniem. Co do najlepszych na boisku to mysle, ze to byli wlasnie Melikson, Malecki oraz Kirm. Ogolnie Kirm byl wszedzie i dawal z siebie wszystko.

Co do trybun to doping sledziuchow uwazam za OK choc momentami bardzo przecietnie. Dobre kilka razy bardzo slyszalni tez Wislacy. Ogolnie nie wiedzialem, ze arka ma takie kompleksy wobec was i nas czyli Lechii. Myslalem, ze tylko kibice Cracovii maja takie duze kompleksy ale jak widac, mylilem sie :D Ogolnie takie spiewanie ''Trojmiasto jest nasze'' przez nich to uwazam za bez sensowne. Spiewanie tego na sile i tak nie zmieni tego co sie dzieje w Trojmiescie jak i na Pomorzu.
Mam nadzieje, ze byl to pierwszy krok do spadku arki bo uwazam, ze taki klub jak arka nie powinien byc w ekstraklasie ! Za wysokie progi :)

ps. SZACUN ''MALY'' ZA KOSZULKE :)

DJ Hazel 25.02.2011 22:58

Kiedy Melikson przechodził do Wisły zastanawiałem się po co nam na dobrą sprawę pomocnik skoro mamy Gargułę a potrzeba nam np bramkarza czy napastnika...Teraz moje wątpliwości zostały rozwiane.Oprócz Małego najlepszy piłkarz na boisku a co więcej może się jeszcze rozwinąć!Genkov choć walczył , świetnie się zastawiał to od apastnika wymaga się przynajmniej strzałów mam nadzieję że jeszcze zdarzy udowodnić swoją wartość.Podoba mi się nowa jakość Wisły widać pewien progres na pewno tworzymy więcej sytuacji a gra wygląda płynniej.Martwiło mnie tylko tak późne przeprowadzenie zmian przez Maskaanta ale na szczęście wszystko dobrze się skończyło a w Ekstraklasie czas na Ruch i mały rewanż...!

sportnh 25.02.2011 22:59

Bez kitu ktos tu dobrze napisal. Skoro Melikson juz jest Polakiem JESTEM PEWIEN, ze to tylko kwestia czasu az zaraz sie pojawi (w Internecie) temat jego gry w reprezentacji Polski. 100%. Chociaz nie wiem jak to teraz wyglada, skoro ma rozegrany 1 mecz w reprezentacji Izraela?

Billy 25.02.2011 23:01

Jaką koszulkę zaprezentował Mały?;>

leszekm_ 25.02.2011 23:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sportnh (Post 1056127)
Bez kitu ktos tu dobrze napisal. Skoro Melikson juz jest Polakiem JESTEM PEWIEN, ze to tylko kwestia czasu az zaraz sie pojawi (w Internecie) temat jego gry w reprezentacji Polski. 100%. Chociaz nie wiem jak to teraz wyglada, skoro ma rozegrany 1 mecz w reprezentacji Izraela?

Nie może grać w naszej kadrze.

mulda 25.02.2011 23:01

Dziekujemy za to piekne zwyciestwo
Patryk miszal miszal i w koncu wymiszal !!

NO TO JUTRO WSZYSCY PO KARNETY

rafal777 25.02.2011 23:01

Ten mecz przypomniał mi pierwszy mecz Skorży z Zagłębiem na wyjeździe. Też ładnie graliśmy i było 1:0 dla nas. Pierwszy mecz po przerwie i gra wyglądała na poukładaną. Bardzo mnie to cieszy. Moim zdaniem Genkov zagrał słabo ale absolutnie go nie skreślam, mam nadzieję, że zacznie strzelać. Moim zdaniem nerwowo też Jaliens, ale warunki były dla niektórych na pewno ekstremalne (w Holandii raczej nie grał w takich warunkach) więc nie ma co rozpamiętywać drobnych wpadek. Oby tak dalej, bo jak przyjdzie zgranie to może być naprawdę fajnie. Melikson, super gość, ale ktoś musi mu się pokazywać żeby z nim klepke zagrać.

Obstawiałem 1:0 dla Wisły i tu trafiłem, ale spodziewałem się kopaniny i w tym momencie ciesze się że się pomyliłem :)

krzywy 25.02.2011 23:01

Baala Melikson na pewno będzie gwiazdął ....a ja nie mogę ale odlot

szczebel 25.02.2011 23:04

Na Reymonta to raczej specjalnie już nikt nawet nie pojedzie po remis tylko po najmniejszy wymiar kary , bo dwie drużyny , który niby miały nas zepchnąć na czwarte miejsce to jakoś im granie nie wychodzi . Nie wiem jak wy , ale remis pasiaków z legionistami uznaję za dobry prognostyk , że Legia gra jak Wisła za Skorży piłka do lepszego pierwszego napastnika . Lech to gra w tej chwili wapno .

szczepans21 25.02.2011 23:04

Pruszcz Gdański miał Małecki na koszulce.

Lysy 25.02.2011 23:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JacobCFC (Post 1056064)
Dla mnie Melikson numer jeden dziś, a poza tym pozytywnie zaskoczył mnie Wilk, wytrzymał presję bycia kapitanem i zagrał bardzo dobrze.

To Ty bez urazy chyba od tej rundy oglądasz mecze Wisły? :) Wilk mógł zaskakiwać pół roku temu gdy godnie zastąpił Sobola. Dziś to chyba nikt nie powinien mieć wątpliwości , że zawodnikiem od Radka gorszym nie jest - Sobol co najwyżej może górować doświadczeniem.

Edłardo Da Sylwia 25.02.2011 23:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez leszekm_ (Post 1056130)
Nie może grać w naszej kadrze.

Na jakiej podstawie to napisałeś ? ... w myśl nowych przepisów może.
Maor zagrał jeden towarzyski mecz. Sam zawodnik wypowiadał się, że liczy na to iż go trener kadry Izraela dostrzeże na polskich boiskach.

marek2a 25.02.2011 23:07

Sivakov jest dobry ,ale spodziewałem się więcej. xD

leszekm_ 25.02.2011 23:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Edłardo Da Sylwia (Post 1056140)
Na jakiej podstawie to napisałeś ? ... w myśl nowych przepisów może.
Maor zagrał jeden towarzyski mecz.

Nie może. :) Pewne info. Niestety albo stety, jak kto woli.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 23:34.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl