![]() |
Jeśli chodzi o technikę to Ruscy są niesamowici. Do tego fizycznie Czechów zdominowali.
Teraz danie główne: Kanada - USA. |
Cytat:
Co do wielkości lodowisk... trzeba to traktorać z przymrużeniem oka bo wcześniejsze IO/MŚ były rozgrywane na lodowiskach normalnych a turniej wygrali ci co zwykle. PS: to co zrobił dziś Ovechkin z Jagrem na środku lodu to totalna masakra. Bodajże 4 lata temu tak samo załatwił innego weterana Chrisa Cheliosa |
Wejście w Jagra było mistrzowskie :D
Pytanie: Kto się nie umie przestawić na lodowiska NHL jak tam większość z NHL gra :) ? |
Ależ mecz! Niesamowite tempo! Coś pięknego!
Nawet Szpakowski nie jest w stanie spieprzyć przyjemności z oglądania tego meczu. Cytując Czerkawskiego.. ŁAŁ! |
Piękny mecz... i żal że piłka tylko dlatego że mamy frajerów wśród rządzących, nie może podobnie wyglądać.Tu błędy sędziowskie bardzo rzadko się zdarzają, aktorstwa czy kłótni z sędziami praktycznie nie ma.Czemu? bo sędziowanie i technika idą ze sobą w parze.
|
Nie interesują się bardzo hokejem więc mógłby mnie ktoś podratować jakąś stronką gdzie sa przejrzyste tabele?
I o co chodzi z "kwalifikacjami do ćwierćfinałów"? Że niby jakieś baraże? |
Bezpośrednio do ćwierćfinałów awansują zwycięzcy 3 grup + najlepsza drużyna z drugiego miejsca.
Reszta drużyn jest sklasyfikowana wg punktów i bramek zdobytych w swoich grupach. I tak miejsca od 5-12 graja ze sobą w systemie play off i zwycięscy tych meczów awansują również do ćwierćfinałów (zespół z miejsca 5 gra z zespołem z miejsca 12, 6-11,7-10, 8-9). Bezpośrednio do ćwierćfinałów awansowały: USA, Szwecja, Rosja, Finlandia. Reszta play off wg tego co napisałem wyżej. |
Cytat:
http://www.vancouver2010.com/olympic...minary-Vj.html Bardziej przejrzyście się już chyba nie da :-) Dla innych dyscyplin i transmisji live również polecam Jeszcze link do drabinki play-offs http://www.vancouver2010.com/olympic...layoff-dE.html Ładnie widać, kto z kim i kiedy |
Dzięki wielkie za wytłumaczenie i dzięki za stronkę. Też z niej korzystam dla innych dyscyplin ale jakoś nie zauważyłem tabeli:D
Ciekawy system ale jak dla mnie to trochę dziwna sytuacja że nikt nie odpada. No ale może tak jest ciekawiej:D |
Cytat:
Pojęcie szacunku obce. Dziś w skokach drużynowo możemy powalczyć o brąz. Liczę na podobne wpadki Niemców i Finów jakie pozaliczali w 2 serii konkursu indywidualnego :) |
Bardzo dobrze, że mam ferie, bo nie wiem jak po tej nocy z hokejem poszedłbym do szkoły :)
Ruscy zagrali swoje, "Great 8" dał ostry popis z Jagrem :D Kanada-USA: bardzo dobre spotkanie, cieszę się że utarli nosa gospodarzom. "wielkie derby północy": cóż, antyhokej... |
Cytat:
Cytat:
|
Polska kadra to w dalszym ciągu tylko Małysz. Lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować.
|
Masz rację ma kontuzje. Ale z tego co wiem to i tak się wahał czy wystartować. Jakby mu zależało to by wystartował bo jeden skok więcej mu kontuzji nie pogłębi a zresztą on i tak kończy karierę.
Jeśli Polacy chcą myśleć o medalu to Finaldię powinni przeskoczyć z palcem w ... :) Finlandia ma Olliego i hautamekiego i jesli żaden z nich nie zepsuje ani jednego skoku to będzie to dla mnie szok:shock: |
Skoczkowie na swoim faktycznym poziomie. Hula równo, Małysz bardzo dobrze, Rutkowski umiarkowanie, a Stoch mógł ciut lepiej, ale nie ma cudów. 6.miejsce w sam raz jak na to co skakali dzisiaj. Było ciśnienie na medal, ale racjonalnie rzecz ujmując 5-6.lokata była dla nas maksem.
Zaskakują nasze biegaczki w sprincie drużynowym, bo Kornelia Marek z Sylwią Jaśkowiec są w finale... Aż szkoda, że z którąś z nich nie pędzi jednak Justyna.. :P |
Cytat:
Czy ja wiem. Po drugim skoku Stocha widać że mogli powalczyć spokojnie o 4 miejsce. Podium to już inna bajka ale Stocha stać było na więcej. Kruczek mimo wszystko powinien zaryzykować Miętusa. Panie faktycznie zaskakująco, za to panowie zawiedli. :-/ |
Co do skoczków to z 8, wyszły im chyba tylko 4(pierwszy Huli, drugi Stocha i obydwa Małysza). Mimo wszystko podium chyba nie osiągalne póki co.
|
Cytat:
I to jest w tym wszystkim najgorsze.... ja juz nie wymagam konkurecji i bicia sie z Niemcami czy Norwegami o złota ale na Boga gdyby nie ten Malysz i Kowalczyk to byli bysmy w czarnej dupie. Najlepszy jest Tajner.Uchahany i wychwalajacy forme Malysza i zachwycajacy sie Lepisto.Ciekawe ze wczesniej kazal Adamowi pracowac pod okiem Kruczka i skonczylo sie to chyba najgorszym sezonem dla Adama odkad skakał.Polska obłuda nie zna granic. |
Tak zbaczając z tematu,od jakiego wieku skoczek może startować w pucharze świata ? rozchodzi mi się o nasz mega talent Klemensa Murańkę.
|
Murańka startował już 2 lata temu w Zakopcu kiedy miał 14 lat. Bez powodzenia.
W tym sezonie zaczyna regularnie punktować w Pucharze Kontynentalnym (2 i 3 dziesiątka) a więc wreszcie potrafi skakać z seniorami. Prawdopodobnie już w następnym sezonie dostanie szanse w PŚ poza wielką krokwią. |
Cytat:
Piękny wczorajszy mecz Kanada-USA Gospodarze nie grali wcale źle a goście jakoś rewelacyjnie, ale tym razem USA było piekielnie skuteczne, do tego mieli też sporo szczęścia, bo co Kanadyjczycy doprowadzali do remisu, to chwile później byli karceni. W ogóle Kanada sobie nieźle nasrała i to już wcześniej, niespodziewaną stratą punktu ze Szwajcarami - zamiast awansu, trza gra mecz a w ćwierćfinale czekają niezwykle mocne Ruski - jeśli tylko utrzymają nerwy na wodzy(co z Czechami nie zawsze im się udawało = sporo kar), to nie będą na straconej pozycji. ps jak kto nie widział - Owca vs Jagr:D http://www.dailymotion.pl/video/xcbz...ec-jarom_sport |
A ja tak na przekór.. liczył ktos na medal przed IO w skokach drużynowo? Nie sadze.
Nadzieje sie zrobiły po sobotnim konkursie, gdy zsumowano wyniki poszczególnych zawodników. W tym wyniki Malysza.. to one podciągały nas do strefy medalowej. I gdyby wczoraj skakał tak jak w sobotę - w stosunku do rywali ze swojej serii to mielibyśmy srebro. Nad Jacobsenem miał wtedy ponad 40 pkt przewagi (wczoraj z nim przewagi) nad Uhrmanem prawie 70 - wczoraj 3 itd.. Oczywiście jest o ileś tam klas lepszy od Stocha , Huli i reszty ale to chyba wiadomo nie od dziś..ale niemienia to faktu że wczorajszy jego występ był dużo słabszy niż te indywidualne, a bez tego ni było szans na medal (btw Stoch wśród zawodników z 3 serii był drugi, wygrał z Niemcem, Japończykim, Norwegiem, Finem..) |
Wydaje mi się, że zamiana Rutkowskiego na Miętusa nic by nie dała... chyba, że na Grzegorza :) ale jego nie było na Igrzyskach. Ja tam nie widzę wielkiej tragedii w występie skoczków, martwi mnie natomiast to, ze z polskim biathlonem żegnają się raczej Roman Bondaruk i Nadia Biłowa, jeszcze jak odejdzie Tomek, to czarno to widzę wszystko, zwłaszcza u panów...polscy związkowcy sportowi to w większości nadal jeden wielki komunizm, zacofanie i kolesiostwo. Nie wiem, że od 20 lat nikt nie mógł zrobić porządku z tym;/
|
A czemu miałem nie liczyć na medal? W takim samym składzie byli na 2 miejscu w Planicy!
Dziś pokazali że praktycznie cofnęli się w rozwoju w stosunku do Igrzysk sprzed 4 lat. Co do Małysza to chyba warto zauważyć że on skoczył swoje tylko "giganci psychiczni" już nie byli tak pospinani. |
Cytat:
A co do obłudy- Szaranowicz po zdobyciu przez Małysza 2 srebra: ,, Gratulacje Polo" Pytam się za co? Za to, że wygryzł Lepistoe i gdyby Adam sam się z nim nie dogadał mielibyśmy g... nie medale? |
Cytat:
|
Ale dno. W strzelaniu Polki miały być mocne, ale oczywiście w najważniejszym momencie nasza najcelniejsza zawodniczka myli się jak nigdy. Jak to wiele w głowie siedzi... dlatego nigdy Polacy nie sprawią żadnej medalowej niespodzianki, za dużo myślą i się spinają.
|
Cytat:
Na przyszłość polecam nie czytać za wiele artykułów typu "Polki walczą o medal". Sztafeta zawsze rządzi się swoimi prawami i to jest wiadome nie od dziś. Ja na medal nie liczyłem a w 8 mogą spokojnie być. |
Gwizdoń, kończ k...a karierę. :| Ja pierniczę. Co ona wyprawia na tej Olimpiadzie?!
|
Nie czytałem artykułów, widziałem występy Polek w sztafetach i miałem prawo liczyć na miejsce w okolicach 5, a przy dużym szczęściu (którego nigdy nie będziemy mieć) nawet na pozycję medalową
|
Moim zdaniem ona po prostu startuje na olimpiadzie gdyż nie ma lepszej i pewniejszej. Gwarantuje Ci że jakby była lepsza to by startowała.
Po prostu Polki nie wytrzymały presji i ja się im nie dziwię. Nagle w Polsce znaleźli się sami kibice biathlonu. Dziś startują tylko biathlonistki więc media się na nich skupiały bo po biegu indywidualnym im się przypomniało że jest coś takiego jak biathlon i pasuje coś popytać... ----------------------- Miałeś prawo liczyć ale zapewne każdy liczył a jak jest taka ogromna presja no to ciężko o dobre wyniki. |
A ja na przyszłość radzę im się nauczyć strzelać,to jest istna tragedia skoro rumunki potrafią być przed naszymi ? To już chyba coś jest nie tak nie sądzisz ? Nie liczyłem na medal ale choć miejsce w pierwszej 8.a tu prawie druga dziesiątka już.DRAMAT
Piszę przecież że nie liczyłem.10 dobierań i karna,to jest po prostu śmiech na sali :D |
Ech, żal po prostu dupę ściska. Pierwszy raz jestem tak wściekły podczas tych Igrzysk na start naszych sportowców. Jak można, mając 3(!) naboje do dobierania biec jeszcze karną rundę... Że-na-da.
|
Brak słów co do postawy naszych biatlonistek...To jest żenada, wstyd i można by tak wymieniać...kur.. żeby w sztafecie w biatlonie po strzelaniu biec karna minute to już jest szczyt wszystkiego...Już nawet nie mówie o miejscu na podium ale na pierwsza 6 liczyłem...a tu co ??przed ostatnie miejsce...to jest dramat...Wczoraj skoczkowie (oprucz Adama) a dziś genialne biatlonistki...
|
Otóż można biec rundę i to się często zdarza nawet najlepszym. Po prostu Polki sa pod ogromną presją i nie wytrzymały... A jak się nie wytrzyma to wszystko leci na łeb na szyję.
Aczkolwiek Gwizdoń jest dosyć doświadczona więc powinna się lepiej spisać. Trudno. Jak już pisałem. Lepiej jakby nie startowały w Igrzyskach i udawały chorobę... ---------------------------------------------------------------- Polki zajmowały miejsca w 6, 7 i 9 strzelając 1+9, 0+12 oraz 1+12 ! także jeszcze poczekajcie może do końca sztafety. Nie wiem czemu żenadą jest biegnięcie rundy karnej. Komentarze mówiące że biegnięcie karnej rundy jest żenadą świadczy o waszej wiedzy biathlonowej. A startowalo 20, 24 i 15 sztafet także obsada była raczej normalna. |
Widzę że z Ciebie znawca niezły jest sportów zimowych,jesteś w PZN kimś ważnym że tak bronisz te nasze kaleki wszystkie ? Troszeczkę krytyki im nie zaszkodzi a może tylko pomóc,czytając Twoje posty mam wrażenie że słyszę Tajnera w czasie relacji skoków :)
|
Cóż... PZN nie ma nic do biathlonu i tym sposobem uważam że najlepiej zakończyć dyskusję. Od biathlonu jest PZB i też nie jestem jego członkiem. Zresztą myśl to co uważasz za słuszne.
Po prostu wiem jakie były wcześniejsze starty Polek i jeśli ktoś uważa że jedna runda to żenada to niestety brak mi komentarza. Polki miały walczyć o 10 i jeszcze przegrane nie są a wy wieszacie psy jakby zapowiadały walkę o medal. Bieg indywidualny to od lat bieg "niespodzianek" i tyle w temacie |
http://www.sport.pl/celebrities/1,96...rzegrywac.html
Coś na temat astmatyczki |
Cytat:
Fajne te dziewczyny, Nowakowska i Cyl w tym indywidualnym biegu naprawdę zrobiły więcej, niż ktokolwiek się mógł spodziewać i to jest na pewno do zapamiętania, jeśli chodzi o kobiecy biathlon na tych igrzyskach. |
Cytat:
Po drugie wszyscy podkreślają w jak ciężkim stanie jest Norweżka- po wynikach tego nie widać. Kowalczyk mówi to co myśli. Nie dziwię się jej- całe lata haruje jak wół, żeby jak najlepiej wypaść na Olimpadzie, a później okazuje się, iż recepta na sukces jest inna - mniej pracować, więcej kombinować. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl