Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park Sportowy (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Vancouver 2010 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=6841)

Krissu 21.02.2010 23:32

Jeśli chodzi o technikę to Ruscy są niesamowici. Do tego fizycznie Czechów zdominowali.

Teraz danie główne: Kanada - USA.

laurence 21.02.2010 23:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez LuKaS TSW (Post 857756)
Marszałek,takie jak w NHL czyli dużo mniejsze,i niektórym z Europy ciężko się przestawić.Ja czekam na świętą wojnę skandynawską w hokeju:P

Dziś (czasu kanadyjskiego) to w ogole same hity. Ja odpuszczam skandynawów i zobacze mecz USA-Kanada. Tam też powinno być piękne widowisko.
Co do wielkości lodowisk... trzeba to traktorać z przymrużeniem oka bo wcześniejsze IO/MŚ były rozgrywane na lodowiskach normalnych a turniej wygrali ci co zwykle.

PS: to co zrobił dziś Ovechkin z Jagrem na środku lodu to totalna masakra.
Bodajże 4 lata temu tak samo załatwił innego weterana Chrisa Cheliosa

John1906 22.02.2010 00:06

Wejście w Jagra było mistrzowskie :D
Pytanie: Kto się nie umie przestawić na lodowiska NHL jak tam większość z NHL gra :) ?

Krissu 22.02.2010 02:23

Ależ mecz! Niesamowite tempo! Coś pięknego!

Nawet Szpakowski nie jest w stanie spieprzyć przyjemności z oglądania tego meczu.

Cytując Czerkawskiego.. ŁAŁ!

1q2 22.02.2010 03:11

Piękny mecz... i żal że piłka tylko dlatego że mamy frajerów wśród rządzących, nie może podobnie wyglądać.Tu błędy sędziowskie bardzo rzadko się zdarzają, aktorstwa czy kłótni z sędziami praktycznie nie ma.Czemu? bo sędziowanie i technika idą ze sobą w parze.

UniaTarnówZKS1928 22.02.2010 08:07

Nie interesują się bardzo hokejem więc mógłby mnie ktoś podratować jakąś stronką gdzie sa przejrzyste tabele?

I o co chodzi z "kwalifikacjami do ćwierćfinałów"? Że niby jakieś baraże?

John1906 22.02.2010 08:31

Bezpośrednio do ćwierćfinałów awansują zwycięzcy 3 grup + najlepsza drużyna z drugiego miejsca.
Reszta drużyn jest sklasyfikowana wg punktów i bramek zdobytych w swoich grupach. I tak miejsca od 5-12 graja ze sobą w systemie play off i zwycięscy tych meczów awansują również do ćwierćfinałów (zespół z miejsca 5 gra z zespołem z miejsca 12, 6-11,7-10, 8-9).
Bezpośrednio do ćwierćfinałów awansowały: USA, Szwecja, Rosja, Finlandia.
Reszta play off wg tego co napisałem wyżej.

RoS 22.02.2010 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 857792)
Nie interesują się bardzo hokejem więc mógłby mnie ktoś podratować jakąś stronką gdzie sa przejrzyste tabele?

I o co chodzi z "kwalifikacjami do ćwierćfinałów"? Że niby jakieś baraże?

Wyjaśnione przez John1906 a tabele można podglądnąć na oficjalnej
http://www.vancouver2010.com/olympic...minary-Vj.html

Bardziej przejrzyście się już chyba nie da :-) Dla innych dyscyplin i transmisji live również polecam

Jeszcze link do drabinki play-offs
http://www.vancouver2010.com/olympic...layoff-dE.html
Ładnie widać, kto z kim i kiedy

UniaTarnówZKS1928 22.02.2010 08:49

Dzięki wielkie za wytłumaczenie i dzięki za stronkę. Też z niej korzystam dla innych dyscyplin ale jakoś nie zauważyłem tabeli:D

Ciekawy system ale jak dla mnie to trochę dziwna sytuacja że nikt nie odpada. No ale może tak jest ciekawiej:D

Ela 22.02.2010 10:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Krissu (Post 857711)
Eee tam. Taki portal ot co.

Taki piłkarski Wojewódzki tudzież Majewski.

Wojewódzki bardziej. Arogancja, ignorancja i chamstwo.
Pojęcie szacunku obce.

Dziś w skokach drużynowo możemy powalczyć o brąz.
Liczę na podobne wpadki Niemców i Finów jakie pozaliczali w 2 serii konkursu indywidualnego :)

Grzegorz z Sanoka 22.02.2010 10:20

Bardzo dobrze, że mam ferie, bo nie wiem jak po tej nocy z hokejem poszedłbym do szkoły :)

Ruscy zagrali swoje, "Great 8" dał ostry popis z Jagrem :D
Kanada-USA: bardzo dobre spotkanie, cieszę się że utarli nosa gospodarzom.
"wielkie derby północy": cóż, antyhokej...

Baala 22.02.2010 17:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 857319)
Co Ty opowiadasz?

Ahonen zaprotestował, wcześniej udział wywiadu że został skrzywdzony i puszczony w złych warunkach.

Raczej co ty opowiadasz?

Cytat:

Kontuzja kolana Fina, które jest spuchnięte, okazała się bardzo bolesna. Lekarze sztabu medycznego reprezentacji zdecydowali, że Ahonen musi przejść rehabilitację, aby móc się przygotować do kończących sezon zawodów Pucharu Świata i mistrzostw świata w lotach w Planicy.
Tak jak mówiłem wcześniej kontuzja jednak uniemożliwi dla Ahonena start więc szanse na przeskoczenie Finlandii poszły w górę.

tofik 22.02.2010 17:44

Polska kadra to w dalszym ciągu tylko Małysz. Lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować.

UniaTarnówZKS1928 22.02.2010 17:48

Masz rację ma kontuzje. Ale z tego co wiem to i tak się wahał czy wystartować. Jakby mu zależało to by wystartował bo jeden skok więcej mu kontuzji nie pogłębi a zresztą on i tak kończy karierę.

Jeśli Polacy chcą myśleć o medalu to Finaldię powinni przeskoczyć z palcem w ... :) Finlandia ma Olliego i hautamekiego i jesli żaden z nich nie zepsuje ani jednego skoku to będzie to dla mnie szok:shock:

!!IRIVER!! 22.02.2010 21:40

Skoczkowie na swoim faktycznym poziomie. Hula równo, Małysz bardzo dobrze, Rutkowski umiarkowanie, a Stoch mógł ciut lepiej, ale nie ma cudów. 6.miejsce w sam raz jak na to co skakali dzisiaj. Było ciśnienie na medal, ale racjonalnie rzecz ujmując 5-6.lokata była dla nas maksem.

Zaskakują nasze biegaczki w sprincie drużynowym, bo Kornelia Marek z Sylwią Jaśkowiec są w finale... Aż szkoda, że z którąś z nich nie pędzi jednak Justyna.. :P

UniaTarnówZKS1928 22.02.2010 21:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez !!IRIVER!! (Post 858107)
Skoczkowie na swoim faktycznym poziomie. Hula równo, Małysz bardzo dobrze, Rutkowski umiarkowanie, a Stoch mógł ciut lepiej, ale nie ma cudów. 6.miejsce w sam raz jak na to co skakali dzisiaj. Było ciśnienie na medal, ale racjonalnie rzecz ujmując 5-6.lokata była dla nas maksem.

Zaskakują nasze biegaczki w sprincie drużynowym, bo Kornelia Marek z Sylwią Jaśkowiec są w finale... Aż szkoda, że z którąś z nich nie pędzi jednak Justyna.. :P

Czy ja wiem. Po drugim skoku Stocha widać że mogli powalczyć spokojnie o 4 miejsce. Podium to już inna bajka ale Stocha stać było na więcej.

Kruczek mimo wszystko powinien zaryzykować Miętusa.

Panie faktycznie zaskakująco, za to panowie zawiedli. :-/

Eternit 22.02.2010 22:22

Co do skoczków to z 8, wyszły im chyba tylko 4(pierwszy Huli, drugi Stocha i obydwa Małysza). Mimo wszystko podium chyba nie osiągalne póki co.

Wojtas 22.02.2010 23:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tofik (Post 858001)
Polska kadra to w dalszym ciągu tylko Małysz. Lepiej się miło zaskoczyć niż niemiło rozczarować.

I to jest w tym wszystkim najgorsze....

ja juz nie wymagam konkurecji i bicia sie z Niemcami czy Norwegami o złota ale na Boga gdyby nie ten Malysz i Kowalczyk to byli bysmy w czarnej dupie.

Najlepszy jest Tajner.Uchahany i wychwalajacy forme Malysza i zachwycajacy sie Lepisto.Ciekawe ze wczesniej kazal Adamowi pracowac pod okiem Kruczka i skonczylo sie to chyba najgorszym sezonem dla Adama odkad skakał.Polska obłuda nie zna granic.

WILU TS 22.02.2010 23:52

Tak zbaczając z tematu,od jakiego wieku skoczek może startować w pucharze świata ? rozchodzi mi się o nasz mega talent Klemensa Murańkę.

UniaTarnówZKS1928 22.02.2010 23:54

Murańka startował już 2 lata temu w Zakopcu kiedy miał 14 lat. Bez powodzenia.

W tym sezonie zaczyna regularnie punktować w Pucharze Kontynentalnym (2 i 3 dziesiątka) a więc wreszcie potrafi skakać z seniorami.

Prawdopodobnie już w następnym sezonie dostanie szanse w PŚ poza wielką krokwią.

1q2 23.02.2010 02:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 858173)
gdyby nie ten Malysz i Kowalczyk to byli bysmy w czarnej dupie.
.

Trza było tylko ich wziąć na te igrzyska + Sikorę , bo reszta to turyści;)

Piękny wczorajszy mecz Kanada-USA
Gospodarze nie grali wcale źle a goście jakoś rewelacyjnie, ale tym razem USA było piekielnie skuteczne, do tego mieli też sporo szczęścia, bo co Kanadyjczycy doprowadzali do remisu, to chwile później byli karceni.
W ogóle Kanada sobie nieźle nasrała i to już wcześniej, niespodziewaną stratą punktu ze Szwajcarami - zamiast awansu, trza gra mecz a w ćwierćfinale czekają niezwykle mocne Ruski - jeśli tylko utrzymają nerwy na wodzy(co z Czechami nie zawsze im się udawało = sporo kar), to nie będą na straconej pozycji.

ps
jak kto nie widział - Owca vs Jagr:D

http://www.dailymotion.pl/video/xcbz...ec-jarom_sport

Greebo 23.02.2010 06:25

A ja tak na przekór.. liczył ktos na medal przed IO w skokach drużynowo? Nie sadze.

Nadzieje sie zrobiły po sobotnim konkursie, gdy zsumowano wyniki poszczególnych zawodników. W tym wyniki Malysza.. to one podciągały nas do strefy medalowej. I gdyby wczoraj skakał tak jak w sobotę - w stosunku do rywali ze swojej serii to mielibyśmy srebro. Nad Jacobsenem miał wtedy ponad 40 pkt przewagi (wczoraj z nim przewagi) nad Uhrmanem prawie 70 - wczoraj 3 itd..

Oczywiście jest o ileś tam klas lepszy od Stocha , Huli i reszty ale to chyba wiadomo nie od dziś..ale niemienia to faktu że wczorajszy jego występ był dużo słabszy niż te indywidualne, a bez tego ni było szans na medal (btw Stoch wśród zawodników z 3 serii był drugi, wygrał z Niemcem, Japończykim, Norwegiem, Finem..)

ladek1989 23.02.2010 09:12

Wydaje mi się, że zamiana Rutkowskiego na Miętusa nic by nie dała... chyba, że na Grzegorza :) ale jego nie było na Igrzyskach. Ja tam nie widzę wielkiej tragedii w występie skoczków, martwi mnie natomiast to, ze z polskim biathlonem żegnają się raczej Roman Bondaruk i Nadia Biłowa, jeszcze jak odejdzie Tomek, to czarno to widzę wszystko, zwłaszcza u panów...polscy związkowcy sportowi to w większości nadal jeden wielki komunizm, zacofanie i kolesiostwo. Nie wiem, że od 20 lat nikt nie mógł zrobić porządku z tym;/

UniaTarnówZKS1928 23.02.2010 09:43

A czemu miałem nie liczyć na medal? W takim samym składzie byli na 2 miejscu w Planicy!

Dziś pokazali że praktycznie cofnęli się w rozwoju w stosunku do Igrzysk sprzed 4 lat.

Co do Małysza to chyba warto zauważyć że on skoczył swoje tylko "giganci psychiczni" już nie byli tak pospinani.

pikey 23.02.2010 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 858173)
Najlepszy jest Tajner.Uchahany i wychwalajacy forme Malysza i zachwycajacy sie Lepisto.Ciekawe ze wczesniej kazal Adamowi pracowac pod okiem Kruczka i skonczylo sie to chyba najgorszym sezonem dla Adama odkad skakał.Polska obłuda nie zna granic.

Dokładnie. Lepistoe nie pasuje do żerującego na sukcesach Małysza medialno- działaczowskiego kółka wzajemnej adoracji z Polo T. na czele. Mam szacunek do Tajnera za to że kiedyś wyciągnął Adama z dołka i przy nim Małysz osiągnął wiele sukcesów, ale teraz jest zupełnie oderwany od rzeczywistości. Nie wiem oni chyba wszyscy liczą, że Adam będzie na szczycie do pięćdziesiątki.

A co do obłudy- Szaranowicz po zdobyciu przez Małysza 2 srebra: ,, Gratulacje Polo" Pytam się za co? Za to, że wygryzł Lepistoe i gdyby Adam sam się z nim nie dogadał mielibyśmy g... nie medale?

wisl@k_TS 23.02.2010 15:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pikey (Post 858243)
Dokładnie. Lepistoe nie pasuje do żerującego na sukcesach Małysza medialno- działaczowskiego kółka wzajemnej adoracji z Polo T. na czele. Mam szacunek do Tajnera za to że kiedyś wyciągnął Adama z dołka i przy nim Małysz osiągnął wiele sukcesów, ale teraz jest zupełnie oderwany od rzeczywistości. Nie wiem oni chyba wszyscy liczą, że Adam będzie na szczycie do pięćdziesiątki.

A co do obłudy- Szaranowicz po zdobyciu przez Małysza 2 srebra: ,, Gratulacje Polo" Pytam się za co? Za to, że wygryzł Lepistoe i gdyby Adam sam się z nim nie dogadał mielibyśmy g... nie medale?

Ktoś tu pisał że Polo T. przejął Małysza po trenerze, który mu aplikował treningi siłowe (hard work :) ) i przy lajtowych treningach u Tajnera Małysz wybuchł z formą. Aczkolwiek zasługi na pewno jakieś tam ma w tamtym okresie. Teraz to taki Antoś Piechniczek polskich skoków. A Szaranowicz? Jakby mógł to by wszedł Polo w tyłek, bez wazeliny.

PasiorWKS 23.02.2010 20:44

Ale dno. W strzelaniu Polki miały być mocne, ale oczywiście w najważniejszym momencie nasza najcelniejsza zawodniczka myli się jak nigdy. Jak to wiele w głowie siedzi... dlatego nigdy Polacy nie sprawią żadnej medalowej niespodzianki, za dużo myślą i się spinają.

UniaTarnówZKS1928 23.02.2010 20:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez PasiorWKS (Post 858445)
Ale dno. W strzelaniu Polki miały być mocne, ale oczywiście w najważniejszym momencie nasza najcelniejsza zawodniczka myli się jak nigdy. Jak to wiele w głowie siedzi... dlatego nigdy Polacy nie sprawią żadnej medalowej niespodzianki, za dużo myślą i się spinają.

Na przyszłość polecam nie czytać za wiele artykułów typu "Polki walczą o medal". Sztafeta zawsze rządzi się swoimi prawami i to jest wiadome nie od dziś. Ja na medal nie liczyłem a w 8 mogą spokojnie być.

!!IRIVER!! 23.02.2010 20:54

Gwizdoń, kończ k...a karierę. :| Ja pierniczę. Co ona wyprawia na tej Olimpiadzie?!

PasiorWKS 23.02.2010 20:55

Nie czytałem artykułów, widziałem występy Polek w sztafetach i miałem prawo liczyć na miejsce w okolicach 5, a przy dużym szczęściu (którego nigdy nie będziemy mieć) nawet na pozycję medalową

UniaTarnówZKS1928 23.02.2010 20:56

Moim zdaniem ona po prostu startuje na olimpiadzie gdyż nie ma lepszej i pewniejszej. Gwarantuje Ci że jakby była lepsza to by startowała.

Po prostu Polki nie wytrzymały presji i ja się im nie dziwię. Nagle w Polsce znaleźli się sami kibice biathlonu. Dziś startują tylko biathlonistki więc media się na nich skupiały bo po biegu indywidualnym im się przypomniało że jest coś takiego jak biathlon i pasuje coś popytać...
-----------------------

Miałeś prawo liczyć ale zapewne każdy liczył a jak jest taka ogromna presja no to ciężko o dobre wyniki.

WILU TS 23.02.2010 20:56

A ja na przyszłość radzę im się nauczyć strzelać,to jest istna tragedia skoro rumunki potrafią być przed naszymi ? To już chyba coś jest nie tak nie sądzisz ? Nie liczyłem na medal ale choć miejsce w pierwszej 8.a tu prawie druga dziesiątka już.DRAMAT

Piszę przecież że nie liczyłem.10 dobierań i karna,to jest po prostu śmiech na sali :D

!!IRIVER!! 23.02.2010 21:03

Ech, żal po prostu dupę ściska. Pierwszy raz jestem tak wściekły podczas tych Igrzysk na start naszych sportowców. Jak można, mając 3(!) naboje do dobierania biec jeszcze karną rundę... Że-na-da.

bartek89TS 23.02.2010 21:06

Brak słów co do postawy naszych biatlonistek...To jest żenada, wstyd i można by tak wymieniać...kur.. żeby w sztafecie w biatlonie po strzelaniu biec karna minute to już jest szczyt wszystkiego...Już nawet nie mówie o miejscu na podium ale na pierwsza 6 liczyłem...a tu co ??przed ostatnie miejsce...to jest dramat...Wczoraj skoczkowie (oprucz Adama) a dziś genialne biatlonistki...

UniaTarnówZKS1928 23.02.2010 21:09

Otóż można biec rundę i to się często zdarza nawet najlepszym. Po prostu Polki sa pod ogromną presją i nie wytrzymały... A jak się nie wytrzyma to wszystko leci na łeb na szyję.

Aczkolwiek Gwizdoń jest dosyć doświadczona więc powinna się lepiej spisać. Trudno. Jak już pisałem. Lepiej jakby nie startowały w Igrzyskach i udawały chorobę...

----------------------------------------------------------------

Polki zajmowały miejsca w 6, 7 i 9 strzelając 1+9, 0+12 oraz 1+12 !
także jeszcze poczekajcie może do końca sztafety. Nie wiem czemu żenadą jest biegnięcie rundy karnej.

Komentarze mówiące że biegnięcie karnej rundy jest żenadą świadczy o waszej wiedzy biathlonowej.

A startowalo 20, 24 i 15 sztafet także obsada była raczej normalna.

WILU TS 23.02.2010 21:13

Widzę że z Ciebie znawca niezły jest sportów zimowych,jesteś w PZN kimś ważnym że tak bronisz te nasze kaleki wszystkie ? Troszeczkę krytyki im nie zaszkodzi a może tylko pomóc,czytając Twoje posty mam wrażenie że słyszę Tajnera w czasie relacji skoków :)

UniaTarnówZKS1928 23.02.2010 21:16

Cóż... PZN nie ma nic do biathlonu i tym sposobem uważam że najlepiej zakończyć dyskusję. Od biathlonu jest PZB i też nie jestem jego członkiem. Zresztą myśl to co uważasz za słuszne.

Po prostu wiem jakie były wcześniejsze starty Polek i jeśli ktoś uważa że jedna runda to żenada to niestety brak mi komentarza.

Polki miały walczyć o 10 i jeszcze przegrane nie są a wy wieszacie psy jakby zapowiadały walkę o medal. Bieg indywidualny to od lat bieg "niespodzianek" i tyle w temacie

w0lno. 23.02.2010 23:42

http://www.sport.pl/celebrities/1,96...rzegrywac.html
Coś na temat astmatyczki

masada 23.02.2010 23:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez UniaTarnówZKS1928 (Post 858476)
Polki miały walczyć o 10 i jeszcze przegrane nie są a wy wieszacie psy jakby zapowiadały walkę o medal. Bieg indywidualny to od lat bieg "niespodzianek" i tyle w temacie

No wiesz, apetyt rośnie w miarę jedzenia, zresztą komentatorzy sportowi trochę też ten balon napompowali..

Fajne te dziewczyny, Nowakowska i Cyl w tym indywidualnym biegu naprawdę zrobiły więcej, niż ktokolwiek się mógł spodziewać i to jest na pewno do zapamiętania, jeśli chodzi o kobiecy biathlon na tych igrzyskach.

pikey 24.02.2010 00:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez w0lno. (Post 858574)

No to jednak czegoś nie rozumiem. Norwegowie twierdzą, że takie lekarstwa nie działają na osoby zdrowe, tzn nie wpływają na poprawę ich wyników. Dlaczego więc środki, które przyjmuje Bioergen znajdują się na liście środków dopingowych??

Po drugie wszyscy podkreślają w jak ciężkim stanie jest Norweżka- po wynikach tego nie widać.

Kowalczyk mówi to co myśli. Nie dziwię się jej- całe lata haruje jak wół, żeby jak najlepiej wypaść na Olimpadzie, a później okazuje się, iż recepta na sukces jest inna - mniej pracować, więcej kombinować.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 21:43.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl