Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22. kolejka] LECH Poznań - WISŁA Kraków, niedziela 05.04.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5551)

prober 06.04.2009 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 704467)
A ja tak z innej beczki... a mianowicie ciagle sie zastanawiam czy kikut tak celowal ze trafil w poprzeczke... jjakby to wpadlo to bramka sezonu hehe :D!

Nie przesadzajmy, w tym sezonie do siatki wpadało już tyle cudownych uderzeń, że ten strzał nie zmieściłby się nawet w pierwszej trójce :)

Marszałek 06.04.2009 21:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 704540)

Generalnie nasz trener dobrze ustawił zespół taktycznie przed meczem, ale w trakcie spotkania chyba przysnął.

No i Pawełek - tym razem więcej szczęścia niż rozumu.

Bo nasz trener, w ogóle polscy trenerzy, w zasadzie nie odstają specjalnie od rodzimych kopaczy.Taką paralelę bym wysnuł. Piłkarze kopać potrafią, ale już dryblingu, przeglądu pola nie posiadają . A jak już ma dobry drybling to znów piłki przyjąć nie potrafi, aby ta nie odskoczyła na pół metra. Coś potrafią ale nie do końca. Podobnie trenerzy. Skorża ustawić zespól umie, nawet zmotywować, ale reakcje z ławki ma fatalne. Ale czemu tu się dziwić. W sumie w Polsce dobrych trenerów nie ma, przyjmując. Każdy z nich jest w czymś dobry, ale znów rażąco niekompetentny w pozostałych zagadnieniach sztuki trenerskiej. Skorża to fajny facet, ale z nim Europy to byśmy nie podbili. A, że to nam nie grozi więc niech trenuje nadal. Podobnie Smuda. Taki domorosły trener. Czyli błędom Skorzy nie ma się co dziwić. On lepiej nie potrafi. Co wcale nie przekreśla go jako najlepszego polskiego trenera.

Choć muszę przyznać, że jednak porównanie od kopaczy nie jest najlepsze. Bo jednak ci w jakiś dobrych klubach grają. Z lepszym bądź gorszym skutkiem ale kopią piłkę, Natomiast, gdzie jakiś Polak trenuje poważny klub. Ot jakiś choćby pierwszoligowiec Fiński.

JrQ- 06.04.2009 21:09

Nowak w USA? Kasperczak reprezentacje Afryki? Nie przesadzaj.

mr_kwolf 06.04.2009 22:02

Co wy z tym zdziwieniem Singlara? Przecież to miało być do kibiców Lecha coś na zasadzie: "Ooo, a co to się stało? Co tak cicho?" itp, a nie zdziwienie że strzelił bramkę.

PS. Moge się mylić ale ja by to tak odczytał.

PS2. Sobol znowu najlepszy.

Wojtas 06.04.2009 22:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 704540)

.

Gol nasz to tragedia, pokazuje na jakim poziomie stoi nasza liga. Nie dziwię się, że Singlar był zdziwiony. To była akcja podwórkowa.

Czy ja wiem czy taka podwórkowa???Przyjał i wbiegł z nia w pole karne ,jak dla mnie dobra akcja :)

Cytat:

Po stracie gola Amikorze gnietli, ale sytuacji nie mieli. Sędzia Siejewicz był nam łaskawy, bo Diaz powinien był wylecieć wcześniej, a Głowa też spokojnie mógł dostać czerwień. Niemniej Poznaniacy nie stworzyli żadnej stuprocentowej sytuacji.

Teoretycznie stroną dominującą była Amika, ale remis w zasadzie sprawiedliwy.
Jakby wygrala Amika -patrzac obiektywnie nikt nie mial by pretensji.Jakby wygrała Wisla,-tez nikt by nic nie mial ,mecz z gatunku -na sprawiedliwy remis.

Cytat:

Sensu we wpuszczeniu Beto w sytuacji, gdy gramy obronę Częstochowy - nie widzę.

.

jedyna mysl jaka mi przychhodzi to taka ze Beto mial za zadanie przytrzymac pilke by potem ktos mogl ja przejac i rozegrac.Niestety na razie tylko tyle z niego mamy,ale nie skreslajmy go,niech sie ogrywa ,umiejetnosci ma.

_ukoL 06.04.2009 22:09

O wszystko się doczepicie nawet o sposób strzelenia bramki przez Singlara...
Nawet dupskiem mógłby strzelić byle strzelić, ważne że w siatce i do przodu.
Na siłę robicie problemy panowie. :-)

Marszałek 06.04.2009 22:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez JarTSW (Post 704615)
Nowak w USA? Kasperczak reprezentacje Afryki? Nie przesadzaj.

Teraz kiedy piłka afrykańska jest naprawdę silna to jakoś zramolały Henryk ich nie prowadzi. Podaj mi nazwisko trenera, który prowadzi zespół chociaż w II lidze na zachodzie.
Nowaka pominę,bo co on ma wspólnego z polską myślą szkoleniową,że go tutaj wrzucasz. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.

prober 07.04.2009 05:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mr_kwolf (Post 704634)
Co wy z tym zdziwieniem Singlara? Przecież to miało być do kibiców Lecha coś na zasadzie: "Ooo, a co to się stało? Co tak cicho?" itp, a nie zdziwienie że strzelił bramkę.

Na początku chyba zastanawiał się, czy wszystko było OK i patrzył na sędziego czy nie było spalonego/faulu/itp. U większości strzelców to jest pierwszą myślą po trafieniu :)

MatMario 07.04.2009 09:34

Jeszcze zobaczcie sobie gdzie był faul Głowackiego a gdzie kopał Stilic wolnego... Szkoda kurde myślałem że będzei dobrze a jest mocno średnio. Ale wszystko przed nami. Do Lecha 4 punkty, a oni tyle na 100% stracą, 3 wyjazdy Legia Polonia Sląsk. Może będzie dobrze.

flamengista 07.04.2009 09:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wojtas (Post 704636)
Czy ja wiem czy taka podwórkowa???Przyjał i wbiegł z nia w pole karne ,jak dla mnie dobra akcja :)

Nie no, Singlar zachował się zajebiście. Obrońca, który przyjmując piłkę wbiega w pole karne i strzela gola - zamiast czym prędzej pozbyć się futbolówki zasługuje na uznanie. Szczególnie, jeśli dzieje się to w meczu "na szczycie".

Pisząc "podwórkowa akcja" miałem na myśli to, co robili 3 (!) obrońcy Amiki. Singlarowi przecież piłka odskoczyła na metr do przodu, w Bundeslidze wybiliby mu od razu futbolówkę. A tu spokojnie się przyglądali i tylko Arboleda ruszył, by go przyblokować - bezskutecznie.

Ja Beto nie skreślam, ale w sytuacji gdy się rozpaczliwie bronimy potrzebny jest zawodnik, który przetrzyma piłkę - a Beto źle radził sobie z tym zadaniem.

prober 07.04.2009 12:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 704695)
Jeszcze zobaczcie sobie gdzie był faul Głowackiego a gdzie kopał Stilic wolnego...

Słuszna uwaga...

http://img14.imageshack.us/img14/8083/stilicmiejsce.jpg

JrQ- 07.04.2009 13:10

Cytat:

Ja Beto nie skreślam, ale w sytuacji gdy się rozpaczliwie bronimy potrzebny jest zawodnik, który przetrzyma piłkę - a Beto źle radził sobie z tym zadaniem.
Ale zazwyczaj szlo mu dobrze, wiec wpuszczenie go bylo uzasadnione...

JrQ- 07.04.2009 13:12

Cytat:

Nowaka pominę,bo co on ma wspólnego z polską myślą szkoleniową,że go tutaj wrzucasz. Nie mam pojęcia szczerze mówiąc.
Ale jest Polakiem chyba? co to wg Ciebie jest polska mysl szkoleniowa?

Wojtas 07.04.2009 13:49

Cytat:

Pierwotnie napisane przez flamengista (Post 704697)

A ja tam widzialem pewne plusy tego Beto.

Ciezko mu bylo odebrac pilke,zrobil 2 fajne akcje do przodu,wiec musze sie z toba niezgodzic z kwestii radzenia sobie na boisku.

Zobaczycie beda z Beto jeszcz ludzie.:)

Mam nadzieje...

1q2 07.04.2009 14:07

Suche fakty(jakbym chciał by było inaczej) niestety narazie za nim nie przemawiają.
Pozytywy jakieś można było zobaczyć tylko w tej końcówce z Polonią - W Derbach to był największy niewypał za kadencji Skorży, bo nie przypominam sobie by przez te 2 lata kogokolwiek zmienił po 30 minutach, a z Lechem - niestety był tym ostatnim ogniwem, które już bezpośrednio przyczyniło się do utraty bramki.Między tymi jego nogami to by chyba 2 piłki lekarskie naraz się zmieściły.

Ogólnie rzecz biorąc w tej rundzie wzmocnieniem raczej na pewno nie będzie - zawodnicy od których najbardziej będzie zależeć nasza pozycja po 30 kolejce to Pawełek,Sobol,Mały,Zieniu,Boguski i Ćwielong, a co bedzie po rundzie tego nie wie narazie nikt bo równie dobrze możemy wygrać tą ligę jak i zająć 4 miejsce.

Bo ogladać już mi mało 07.04.2009 14:13

Amica Wisła

Wracając jeszcze raz do meczu z Lechem

@prober szacunek za znalezieniem tej różnicy, to sa błędy sędziego wypaczające wynik spotkania, mam licencję sędziego piłki ręcznej u nas jest to podstawa to powtórzenia meczu na koszt związku :D PZPN pewnie tak krytyczny być nie umie :)

Zapraszam do lektury jeszcze jednego tekstu
http://gniazdowy.blox.pl/2009/04/Cia...jciasniej.html

Zwróćcie uwagę na skuteczność Wisły, gdy zdobywałą majstra w poprzednich latach, a jak słabo gra w tym sezonie Amica tak gloryfikowana piórem wszystkich mediów. Taki Lech piękny, dobry, genialny, a tu taka kupa ;]

Pozdrawiam
Serdecznie

funkykoval 07.04.2009 14:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Marszałek (Post 704639)
Teraz kiedy piłka afrykańska jest naprawdę silna to jakoś zramolały Henryk ich nie prowadzi. Podaj mi nazwisko trenera, który prowadzi zespół chociaż w II lidze na zachodzie.

Ryszard Komornicki - FC AARAU - 5 miejsce w I lidze szwajcarskiej, grając co sezon nowym składem młodzieżowym.....
Ale to też nie będzie dla Ciebie OK, bo przecież Rynio to prawie Szwajcar (grał w Aarau), to że piłkarzem zrobłi go niejaki A. Piechniczek - na pewno nie miało wpływu na jego przygotowanie trenerkie....
Co zaś do Skorży - Jirsak na ławce dla picu, na boisku nie tylko Diaz, ale też i Cantoro czy Ćwielong oddychali rękawami..... Trudno podjąć decyzję, ale w sumie wynik jest niezły. Ziemniaki jedyne co to kombinowały na wolne z 20-25 metrów licząc, że wyjdzie strzał Stiliciowi - wyszedł (przy pomocy muru).
Porażką jest to że zimą wypożyczyliśmy Kowalskiego a potem sprzedaliśmy Clebera. Ot tyle że zabrakło ludzi do obrony.....
Zastanawiałem się, czy nie lepiej byłoby zagrać Zieniem z tyłu, a w pomocy Diaz lub Ćwielong. W ataku Niedzielan. Ciekawe jakby to wyglądało /???

Bo ogladać już mi mało 07.04.2009 15:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez funkykoval (Post 704839)
Porażką jest to że zimą wypożyczyliśmy Kowalskiego a potem sprzedaliśmy Clebera. Ot tyle że zabrakło ludzi do obrony.....
Zastanawiałem się, czy nie lepiej byłoby zagrać Zieniem z tyłu, a w pomocy Diaz lub Ćwielong. W ataku Niedzielan. Ciekawe jakby to wyglądało /???

Brakuje obrońców w Wiśle jeszcze rok temu był komfort mieliśmy kokoszkę, potem Marcelo Singlar i naprawdę tyły były liczne i bardzo dobre jakościowo. Singlar z lechem wyłączył ich lewą stronę.

Zieniu na pewno powinien od 60 minuty grac na boku obrony bo Diaz siadł kondycyjnie szybki peszko go zajeździł, a przecież był zmęczony po kadrze. Troszke zbyt pasywne zmiany i za późno ze strony Skorży. Boje się, że on widzi przepaść między zawodnikami z 11 i z ławki i nie do końca niektórym Panom ufa...

Pozdrawiam
Sredecznie

mic 07.04.2009 15:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 704664)
Na początku chyba zastanawiał się, czy wszystko było OK i patrzył na sędziego czy nie było spalonego/faulu/itp. U większości strzelców to jest pierwszą myślą po trafieniu :)

Ty tak na serio ? Spalonego ? Jak mial przed soba z 3 obroncow ?! Faulu ? Jak go nikt nie dotknal ?!
Zwykla szydera z Amiki i tyle

Dajcie spokoj z pisaniem ze powtorzyc mecz bo pilka byla pare m blizej bramki niz faul. Przy bramce Singlara, nie wiadomo do konca czy Maly nie wyjechal z pilka na aut.

Aro1234 07.04.2009 15:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez prober (Post 704765)

Fajnie, ale mimo wszystko rysunek wskazujący te różnice jest "lekko przejaskrawiony". Nie ma aż tak strasznej różnicy w odległości. Są to maksymalnie 2-3 metry. Często zdarzają się przypadki, że piłkę przesuwa się ten metr - dwa w przód... Uwaga mimo wszystko trafna i słuszna aczkolwiek nie ma co roztrząsać. Pewnym było, że jak nie wbijemy co najmniej dwóch-trzech goli to nie wygramy. Gesty mimiczne Siejewicza (na które słusznie zwrócili uwagę dziennikarze C+) wg mnie jasno pokazywały, że jak będziemy do 90.minuty prowadzić jednym golem, to należy się karnego spodziewać...

ciacho 07.04.2009 15:54

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Bo ogladać już mi mało (Post 704820)
Wracając jeszcze raz do meczu z Lechem

@prober szacunek za znalezieniem tej różnicy, to sa błędy sędziego wypaczające wynik spotkania, mam licencję sędziego piłki ręcznej u nas jest to podstawa to powtórzenia meczu na koszt związku :D PZPN pewnie tak krytyczny być nie umie :)

A czy podstawą jest też powtórzenie meczu, w którym bramkę zdobywa się po wcześniejszym wyjściu piłki na aut? Fakt, że rzut wolny trochę nie z tego miejsca, ale ludzie.. trochę obiektywizmu

radekogi 07.04.2009 16:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 704878)
A czy podstawą jest też powtórzenie meczu, w którym bramkę zdobywa się po wcześniejszym wyjściu piłki na aut? Fakt, że rzut wolny trochę nie z tego miejsca, ale ludzie.. trochę obiektywizmu

Przepraszam a kiedy piłka wyszła na aut? W Lidze+extra wszyscy stwierdzili że piłka była jak najbardziej w boisku

maksinho 07.04.2009 16:54

Szkoda,że Wisła wyrzuciła Dudu. Chłop miał kontrakt na 6 miechów i z tego co wiem na minuty w przeliczeniu miał więcej strzelonych bramek niż Brożek. Mógłby się nam przydać nie tylko w meczu z Lechem.

ciacho 07.04.2009 16:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez radekogi (Post 704905)
Przepraszam a kiedy piłka wyszła na aut? W Lidze+extra wszyscy stwierdzili że piłka była jak najbardziej w boisku

Cóż.. ja mam inne zdanie na ten temat, zawsze w takich sytuacjach gwizdają aut.. ale dobra nasza..

saklak1906 07.04.2009 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 704910)
Cóż.. ja mam inne zdanie na ten temat, zawsze w takich sytuacjach gwizdają aut.. ale dobra nasza..

Pilka nie przekroczyla calym obwodem lini bocznej, mozna bylo gwizdnac i podylktowac aut i nic by sie nie stalo ale autu nie bylo.

mr_kwolf 07.04.2009 18:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Aro1234 (Post 704877)
Fajnie, ale mimo wszystko rysunek wskazujący te różnice jest "lekko przejaskrawiony". Nie ma aż tak strasznej różnicy w odległości. Są to maksymalnie 2-3 metry. Często zdarzają się przypadki, że piłkę przesuwa się ten metr - dwa w przód... Uwaga mimo wszystko trafna i słuszna aczkolwiek nie ma co roztrząsać. Pewnym było, że jak nie wbijemy co najmniej dwóch-trzech goli to nie wygramy. Gesty mimiczne Siejewicza (na które słusznie zwrócili uwagę dziennikarze C+) wg mnie jasno pokazywały, że jak będziemy do 90.minuty prowadzić jednym golem, to należy się karnego spodziewać...

:rotfl: omg, wy tak na serio macie? ja rozumiem że uważacie że wszystko i wszyscy jest przeciwko nam ale bez przesady. A już szukając teorii spiskowych to niby czemu te gesty nie były do naszych że "nawet jak Lech strzeli coś na 2-1 to gwizdne spalonego"?

Chyba że chłopaki teraz w Białymstoku idą na trendami i kibicują Lechowi. Jest jeszcze opcja że prolegijny PZPN zionie miłością do ziemniaków

Bo ogladać już mi mało 07.04.2009 21:12

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 704878)

Pięć metrów przesunięcia rzutu wolnego to nie dyskusja nad tym czy 1/3 czy cała piłka przeszła przez linię boczną boiska.

Po drugiej ja tylko zasugerowałem przepis z ręcznej miało byc humorystycznie nie zgryźliwie :) wracając do ręcznej skoro tak mówisz przy rzucie wolym od własnej bramki jets tolerancja 3 metry przy bramce rywala tolerancji nie ma, pięc metrów idealnie w przód to dla bramkarza strata 20% czasu jaki miał na reakcję to bardzo dużo.

Pozdrawiam serdecznie

maksinho 09.04.2009 18:37

Może się powtarzam, ale chyba niezła była beka z komentatora na TVP :D Ojciec kumpla najlepszy: "Jak słuchałem komentatora to tak jakby przy każdej akcji Lecha dostawał orgazmu" :P Reakcje po golach to już swoją drogą.

grogoriogreg 09.04.2009 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez maksinho (Post 706112)
Może się powtarzam, ale chyba niezła była beka z komentatora na TVP :D Ojciec kumpla najlepszy: "Jak słuchałem komentatora to tak jakby przy każdej akcji Lecha dostawał orgazmu" :P Reakcje po golach to już swoją drogą.

Ja jedyny mecz jaki widzialem, ktory komentowal ten gosciu to Lech-Udinese, zupelnie nie podsobal mi sie jego komentarz, brak emocji, tylko czasami bylo slychac Laskowskiego z Canal Plus, ktory widac ze zyl meczem

Wojtas 09.04.2009 22:33

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grogoriogreg (Post 706231)
Ja jedyny mecz jaki widzialem, ktory komentowal ten gosciu to Lech-Udinese, zupelnie nie podsobal mi sie jego komentarz, brak emocji, tylko czasami bylo slychac Laskowskiego z Canal Plus, ktory widac ze zyl meczem

A Amika -Udne nie komentował Iwanski???

Bo Amika-Wisla komentowal ktos inny.

Albo sie myle//

maksinho 10.04.2009 06:34

No raczej ktoś inny komentował nasz mecz.

grogoriogreg 10.04.2009 10:05

mnie chodzi o mecz rewanzowy Lecha, to nei był Iwański tylko jakiś typ którego nazwiska nie kojarze

Prawdopodobnie o tego typa mi chodziło

http://forum.tvp.pl/index.php?topic=22349.0

Michał Zawacki

maksinho 10.04.2009 11:05

Tak serio to szkoda nawet się rozpisywać o komentatorach w TVP. Co jeden to gorszy... Aczkolwiek nasz mecz z Beitarem Iwański komentował świetnie :)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 14:46.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl