![]() |
W przypadku, gdy PP zdobędzie MP to w pucharach gra finalista PP?
Jeżeli przejdziemy dalej to mam nadzieję, że nie trafimy w 1/2 na Legię. |
Ktos wie, kto zostal zawodnikiem meczu?...Bunoza?
|
Ten Puchar to jest być albo nie być dla klubu bo chyba trzeba być po 2 litrach wódki żeby sądzić że się załapiemy na pudło w tym sezonie :)
Wynik cieszy - jak zawsze. Wygląda na to że Amica walczy w lidze a puchar Wiśle odpuściła ... zresztą cholera wie. |
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Amica nie wyglądała jakby odpuściła. Zagrali najmocniejszym składem, nie odpuszczali piłek... Na pewno nie odpuścił odpuścił sobie koleś, który bierze łapówki za to, że ciągle ta sama chujova firma kładzie murawę :D |
Cytat:
|
Moskal potrzebowal czasu i teraz Probierz potrzebuje czasu - NIC WIECEJ
|
Po tym meczu jestem pewny naszego występu w półfinale PP , Amica w Krakowie nie ma szans odrobić strat. A poza tym Probierz juz w Jadze pokazał swój pomysł na grę w pucharze.
|
Widziałem mecz w necie - mecz raczej słaby, duży fuks - amica lepsza. Zagotowane głowy proszę o chwilę refleksji. No i ekipa wyjazdowa nie słyszalna. Czyżby mikrofony źle ustawili?
|
Nie wiem dlaczego, ale ja tam Nuneza to bym zostawił. Ma swoje wady, głównie głupie zachowania bez piłki, częste symulki i ostre faule, ale mi sie on nawet podoba w trakcie gry. Wiadomo, zdarzaja sie niepotrzebne kiwki, ale on w zdecydowanej wiekszosci sytuacji wie co chce zrobic, i to robi. Ma dobre podania, lekkość w operowaniu piłką, potrafi sie zastawic i kiwnąć. Nikt nie jest idealny, ale on nie jest aż taki zły, jak tu sporo osob na forum o nim pisze. Nam naprawde brakuje zawodnikow, ktorzy wiedzą co robic na boisku, a on wydaje sie wiedziec bardzo dobrze.
|
Miałem dziś dylemat: iśc pograć z kumplami na sali czy obejrzeć mecz. Wybrałem to pierwsze, więc zdążyłem na ostatnie 15 minut. Wynik świetny. Ale mam pytanie. Taki znajomy mój poznaniak napisał mi, że Junior Diaz jak zwykle w Poznaniu powinien dostać czerwień. Hm, oczywiście biorę poprawkę na to, że może wyolbrzymiać, ale może ktoś się domyśla o jaką sytuację mogło mu chodzić? Zrobił Diaz coś ewiedentnego? Niech mi ktoś nakreśli tę sytuację, dzięki.
|
Cytat:
I tutaj sie mylisz, jest dokładnie odwrotnie |
Cytat:
Już prędzej bym Diaza zostawił gdyby nie chcieli za niego więcej niż 400 tysięcy euro. |
Cytat:
Co do Nuneza to trzeba brać poprawkę na dwie rzeczy: - to jego pierwszy sezon w Europie - to jego pierwszy sezon gdzie gra w środku pomocu Mam nadzieje że uda się coś ponegocjować z ceną tak jak z Chavezem i że suma jest w dolarach, a nie w euro. |
Cytat:
I co, że jego pierwszy sezon w Europie? My nie mówimy o piłkarzu 18-letnim, ale o 24-letnim zawodniku, który miał pokazać lepszą jakość niż piłkarze urodzeni w naszym kraju. Wychodząc z takiego założenia, że to jego pierwszy sezon to powinniśmy dać szansę i Beto i Riosowi i kilku innym. Nie jest wart miliona euro. |
Cytat:
Nie jest to zawodnik z grona "robiących różnicę" bardziej taki zapchajdziura których to mamy aż nadto. I bynajmniej nie twierdzę tego po ostatnich jego "popisach" w pucharach, gdzie prawdopodobnie sam swoim nieodpowiedzialnym zachowaniem przyczynił się do odpadnięcia Wisły, lecz na podstawie jego całej "przygody" w Wiśle. |
Gra Wisly wyglada jak kopanina przed blokiem ,ciezko to ogladac,widzialm potem kawalek Liverpool-Everton i sie zastanawiam kim sa ci ludzie ktorzy u nas w Wisle kopią,bo napewno nie piłkarzami.
Niby taki mecz niby 2 dobre kluby i znane nazwiska,a jakby tak ktos z boku popatrzyl to poziom tak cienki ,ze głowa boli. Nuneza nalezy spakowac i jak nakszybciej wyslac poleconym tak skad go ktos wynalazl(k***wa kto go nam sciagnał !) ,tak samo Jirsaka. Natomiast dobrze zagral dzis o dziwo Bunoza,pewny i praktycznie 100% udanych wslizgow. Zobaczymy jak bedzie w rewanzu,kopanina bedzie pewnie podobna. |
Cytat:
Co do samego meczu, to powiem, że słabo. Ofensywa hmm.. :mysli: śpi. Kontrataki (szczególnie w pierwszej połowie) wyglądały tragicznie, jeden - dwóch zawodników leci do przodu i tak gdzieś 30-40 m i wszystko się zatrzymuje, piłkarze Lecha wracają i już po akcji. Zauważalny brak Meliksona na boisku. Obrona nawet dobrze zagrała. |
Dlaczego kasujecie obiektywne posty? Czy tu jest jakaś cenzura? Pytam, bo jestem nowy?
|
Jak by nie spojrzec pod wodza Probierza 3 mecz na zero w tyłach. Trener musi miec szczescie :)
|
Cytat:
9 meczów na zero z tyłu (rozegrane 14) średnio z Bunozą traciliśmy 0,57 bramki na mecz, bez niego 1,5 bramki na mecz (!) |
Tak dla zorientowania:
"Klub, który zdobędzie IV miejsce w rozgrywkach, reprezentuje Polskę w rozgrywkach UEFA Europa League w sytuacji, gdy wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo ekstraklasy, jest jednocześnie zdobywcą Pucharu Polski, jak też w sytuacji, gdy finalistami rozgrywek o Puchar Polski są Mistrz Polski, wicemistrz Polski lub klub, który zdobędzie III miejsce w rozgrywkach o mistrzostwo ekstraklasy." |
nie otrzymałem odpowiedzi, dlatego jeszcze raz pytam: Czy na tym forum należy pisać zgodnie z przekonaniami admina, czy można formułować własne wnioski?
|
Wyjatkowo pewne to było podanie Bunozy do Chaveza po ktorym ten rownie efektownie (nie)opanował piłkę co po chwili zakończyło sie poprzeczką Stilica.
Żenujacy jest i bramka tego nie zmienia, licze że szybko Jaliens wroci na srodek obrony. |
Cytat:
Wracając do tematu - wynik bardzo dobry, a że Amica nie może z Nami od pewnego czasu wygrać - jestem raczej spokojny o awans. |
Na pewno muszą być ostrożni piłkarze Wisły, bo przecież ile razy poznaniacy mogą nie wykorzystywać 100%-owych akcji. Rewanż powinien być ciekawy;)
|
Czyli jak rozumiem slowa Aletscha, w przypadku finału Legia-Wisła i zdobycia przez Legię mistrzostwa, gramy w Lidze Europy z Pucharu Polski, nie zależnie czy go zdobędziemy?? Jeśli przejdziemy Wronki i nie wylosujemy Legii w półfinale, to taki scenariusz wydaje się być prawdopodobny( zarazem praktycznie jedyny) by zagrać w lecie w pucharach..
Co do meczu..Amica miała dwie poprzeczki, my mieliśmy dwie patelnie..Bunoza, Jaliens super..Reszta conajmniej poprawnie..Sedzia pajac, licze, że w rewanżu nasi pocisną z Enrikezem, bo gość grał jakby się fety nawpier... Ten drugi co komentował to Terlecki? Nie wiem jak wam, ale spoko mi się go słuchało, bo komentuje jak "z boiska", a i 100 razy lepiej mu to wychodzi niz prezentującemu podobny styl Szymkowiakowi..Drugi komentator za bardzo stronniczy.. |
Biorąc pod uwagę stan naszej kadry i kartofliska mecz nadzwyczaj udany.
Taką grą mamy szanse na puchary w tym sezonie. (Ale to ugranie to już raczej nie) Cieszy bardzo pewna gra Bunozy, Jaliensa (długo wieszałem na nim psy ale teraz jest pewnym punktem defensywy) Smuci nieporadność napastników, pomocników duże problemy z pojedynkami 1 na 1. U siebie zagramy na 0 z tyłu oby się to przeciw nam nie obróciło. |
Cytat:
|
Cytat:
|
No tak, tylko biorąc pod uwagę fakt, że Wisła grała z Lechem, który też ma problem, słabo gra, nie wykorzystuje okazji do strzelenia, ogólnie poziom gry jest podobny do gry Wisły, to nie ma powodów do zadowolenia. Oczywiście trzeba się cieszyć z bramki strzelonej i niestrzelonych nam:P Jednak nawet jak się uda pokonać Lecha, to taką grą daleko nie zajdziemy.
Nie ma co, Wisła musi zacząć grać zarówno defensywą (jest dobrze) jak i ofensywą. Żeby wygrywać, trzeba strzelać i wykorzystywać okazje. Nad tym muszą jeszcze opracować. Mam nadzieje, że będzie dobrze i już w następnym meczu zdecydowanie lepiej zagrają. Przede wszystkim pewniej i z pomysłem na grę:-) |
Cytat:
|
Nie bardzo rozumiem te zachwyty nadnaszą obroną. Ludzie - Lech miał 2 poprzeczki i jeszcze ze 2 setki, których niewykorzystał. Jakby mial troszkę więcej farta i umiejętnosci, to by były 4 sztuki w siatce naszej.A już conajmniej dwukrotne wystawienie piłki kuchenkorzom jest karygodne dla naszej gry obronnej. My, oprócz bramki, mieliśmy chyba jeszcze tylko jedna setkę niewykorzystaną.
Co do domniemanego karnego. Powtórki nie wykazały na 100% ręki amikosa w polu karnym. Główny raczej nie miał dokładnego oglądu sytuacji (częściowo zasłonięty), a boczny nic nie sygnalizował. Ja odniosłem wrażenie, ze piłka poszła na klatę i być może potem przesmyknęła się po ręce, ale i tak żadnego Wiślaka w pobliżu nie było wtedy. |
Cytat:
|
Cytat:
W zeszłym sezonie było inaczej bo Lech był finalistą Pucharu Polski a w pucharach nie zagrał, a w finale zagrał z Legią ale Legia miała puchary zagwarantowane za ligę, gdzie była na trzecim miejscu. Jak to w końcu jest? |
Cytat:
|
Cytat:
Hipotetyczna sytuacja nr 1 Liga: Legia - MP Wisla - 5 miejsce Finał Pucharu Polski: Legia Wisla 1:0 Legia - LM Wisla - LE Hipotetyczna sytuacja nr 2 Liga: Slask - MP Legia - 2 miejsce Wisła - 5 miejsce Finał Pucharu Polski: Legia - Wisla 1:0 Slask - LM Legia - LE |
Już dawno przestałem się przejmować tym co Wisła pokazuje w tym sezonie jeżeli chodzi o styl.W tym momencie liczy się tylko i wyłącznie wynik, a że jest korzystny, to trzeba się z tego cieszyć.
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeśli mistrz zdobędzie także pp to do le wchodzi finalista pp Jeśli drużyna z miejsca 2 lub 3 zdobędzie pp to do le wchodzi dodatkowo drużyna z miejsca 4. |
Najlepiej będzie wylosować Arkę/Śląsk w półfinale i w tej słabej lidze zająć minimum 4 miejsce, wtedy będą puchary.
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:27. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl