Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Hyde Park (moderowane) (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=6)
-   -   No to gramy!! Wszystko o graniu na PC (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=120)

Genio 08.12.2008 17:32

ile ludzi tyle opinii, ja nie narzekam, piracką wersję uruchamiam w 20 sekund i bez zadnych przeszkod moge grac na srednich detalach, poniewaz takie jestem w stanie 'udzwignąć', nie wiem skad poglady ze gra na dobrym sprzecie bardzo sie przycina

<Crasch> 08.12.2008 21:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 639831)
Pooodobno GTA IV na PC jest strasznie zwalone, w ogóle niestabilne. Na doobrych kompach chodzi 20 fps... Same bugi... Dramat :/

Może czas na zmiane kompa?:>
i zafundowanie sobie grafiki minimum 512 MB?

Cytat:

Podniecacie sie wszyscy tym Gta iv a gierka od dawna jest już na rynku(tylko dopiero teraz na PC) a czy ktokolwiem przetestował już FarCry'a 2?jak tak to jakie wrażenia?
Ja przetestowałem, chociaz przeszedłem tylko dwa pierwsze zadania, to wywarła na mnie dobre wrażenie.

TSW Fanatyk 08.12.2008 21:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dzwd (Post 640136)
Podniecacie sie wszyscy tym Gta iv a gierka od dawna jest już na rynku(tylko dopiero teraz na PC) a czy ktokolwiem przetestował już FarCry'a 2?jak tak to jakie wrażenia?

grę ukończyłem. Dla mnie grafika i ogólnie fizyka gry super.Jak się jakiegoś granata rzuci w pobliżu jakiś krzaków to krzak zaczyna się trząść, jak się strzela po drzewkach to gałęzie odpadają :)

ale gra jakaś taka bez fabuły... misje schematyczne i niczym nie urozmaicone...

Grę warto chyba przejść ze względu na grafikę :D

dj_ibutti 08.12.2008 21:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 640137)
Może czas na zmiane kompa?:>
i zafundowanie sobie grafiki minimum 512 MB?

Nie narzekam ;) 2 rdzenie robią swoje... Przeczytałem po prostu 5 stron żali na jakimś forum fanów GTA... więc... ciężko sobie wyrobić dobrą opinię ;)

kuba-wisla 08.12.2008 22:02

Moim zdaniem jak na obecne czasy to ta gra nie ma wygurowanych wymagań sprzętowych. Jutro sprawdze sam czy jest rzeczywiscie tak slaba jak tu część ludzi mówi. A co do innych gier nowy Call- grafika super, ale znowu krótka gra :/ tak samo nowy NFS - krótki tak że w momencie gdy się wciągnąłem gra się skończyła... moda na krótkie gry mnie przeraza.

<Crasch> 08.12.2008 23:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dj_ibutti (Post 640153)
Nie narzekam ;) 2 rdzenie robią swoje... Przeczytałem po prostu 5 stron żali na jakimś forum fanów GTA... więc... ciężko sobie wyrobić dobrą opinię ;)

To pewnie oni maja zbyt słaby:P
albo pościągali jakies lewe wersje z crackami niedorobionymi i teraz narzekaja.
Ja mam taką prośbe jesli ktos ostro krytykuje jakąś gre ( i ma nielegalna kopie w dodatku)i ma w ten sposob zniechęcic ludzi do jej zakupu niech zamilczy albo kupi oryginał.

WILU TS 09.12.2008 00:06

Nie krytukuję,ale tylko zwracam uwagę że jednak coś jest nie tak skoro Crysis Warhead potrafi smigać płynnie na średnich detalach a nie oszukujmy się że Crysis graficznie przerasta miliard razy GTA IV ;) wiem wiem może to wina cracka,poczekam do wyjścia patcha,bo fajnie było by zagrać choć na wery low detalach bo dla mnie grafa sie nie liczy w sumie...

Genio 09.12.2008 00:18

przeciez podaje non stop dobrego cracka:
http://rapidshare.com/files/170463307/GTA.IV.crack.rar

po zainstalowaniu gry przerzucic crack'a do folderu z grą i uruchamiac przez RGSCLauncher w folderze 'Rockstar Games Social Club'

WILU TS 09.12.2008 00:21

Tego to mialem milion razy wiec spokojnie,leszczem nie jestem i co nie co sie znam ;)

Genio 09.12.2008 00:22

:) Twoj wybor :) a ja umieszcze Ci zaraz film z gry, chociaz sam nie wiem po co sie fatyguje

WILU TS 09.12.2008 00:25

Cóż mi z Twoich screenów? ja tez moge jutro leciec po nowego kompa i miec fajne screeny ;) moj problem wyjasnilem strone temu

Genio 09.12.2008 00:45

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 640225)
przeciez podaje non stop dobrego cracka:

po zainstalowaniu gry przerzucic crack'a do folderu z grą i uruchamiac przez RGSCLauncher w folderze 'Rockstar Games Social Club'

potwierdzenie sprawnosci umieszczanych przeze mnie plikow w sieci:
http://www.wrzuta.pl/film/rYpponOxJW/gta_iv

West 09.12.2008 08:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 640230)
Cóż mi z Twoich screenów? ja tez moge jutro leciec po nowego kompa i miec fajne screeny ;) moj problem wyjasnilem strone temu

hah co go zjebal :)
dobra a powiedzcie jaka teraz grafike sie najbardziej oplaca zakupic zeby no juz starczyla na jakis czas ;>
jeszcze co to mam w monitorze bo nie kminie 2x HDMI ( HDCP)/VGA

koyoot 09.12.2008 11:25

To teraz posluchajcie mojej opinii o GTA IV. Kupilem oryginalna wersje i... na poczatku ogroooomny zawod. Na mojej podstawowej maszynce chodzi cholernie kiepsko(PDC 1,6 GHZ@ 2,6GHZ, 2x1GB OCZ RAM, GF 8800 GT 512 MB). Ledwo 20 klatek na sekunde zabilo mnie. Zaczalem kombinowac. Zainstalowalem nowe stery od grafiki (180.70 beta) i... normalnie jak reka odjal. Gra hula teraz rewelacyjnie w granicach 45 FPS`ow. Jesli chodzi o caloksztalt to... chyba nie doladuje sobie konta w World of Warcraft bo GTA IV jest OBLEDNE!! Wszystko to samo co w GTA 3 i SA tylko lepiej wiecej bardziej! Po prostu absolutnie gra roku 2008. Kto nie probowal podmiany sterow na nowsze niech sprobuje a potem zainstaluje latke do gry. Powinno pomoc. A gra naprawde jest warta wszystkich pieniedzy. Ocena? 11+/10

<Crasch> 09.12.2008 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 640221)
Nie krytukuję,ale tylko zwracam uwagę że jednak coś jest nie tak skoro Crysis Warhead potrafi smigać płynnie na średnich detalach a nie oszukujmy się że Crysis graficznie przerasta miliard razy GTA IV ;) wiem wiem może to wina cracka,poczekam do wyjścia patcha,bo fajnie było by zagrać choć na wery low detalach bo dla mnie grafa sie nie liczy w sumie...

W GTA IV nie tylko grafika ma wpływ na szybkosc działania.
Na pewno w Crysisie procesor nie musi cały czas kreowac świata( chodzi o pojawianie sie pojazdów ludzi, itp.) tak jak w GTA, i na mapie w jednym momencie masz max 20 postaci gdzie w GTA jest o wiele wiele wiecej...

fanTS1906 09.12.2008 19:32

Skad wy sciagacie to GTA? mi torrent idzie takim tempem ze nie wiem czy w miesiac by sie sciaglo(mimo naprawde bardzo szybkiego internetu) a nie wyobrazam sobie ciaglego kopiowania grubo ponad 100 linkow typu rapidshare.

mic 09.12.2008 19:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 640493)
Skad wy sciagacie to GTA? mi torrent idzie takim tempem ze nie wiem czy w miesiac by sie sciaglo(mimo naprawde bardzo szybkiego internetu) a nie wyobrazam sobie ciaglego kopiowania grubo ponad 100 linkow typu rapidshare.

Uzyj np FlashGet'a kopiujesz linki i leci (jak posiadasz konto)

piter19 09.12.2008 19:42

Sprzedam Fifa 08, mAx Payne Antologia, Dark Messiah MIght and Magic(oryginały ale wszystko dobra cena) oferty na priv, sory za off topic

fanTS1906 09.12.2008 20:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 640495)
Uzyj np FlashGet'a kopiujesz linki i leci (jak posiadasz konto)

Bez sensu mam płacic zeby sobie konto zalozyc u nich?

mic 09.12.2008 20:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 640519)
Bez sensu mam płacic zeby sobie konto zalozyc u nich?

:shock:

wiec powodzenia z torrentem :D

fanTS1906 09.12.2008 20:26

no ale przesada 30 zl miesiecznie placic zeby sie w pirata pobawic to juz chyba lepiej kupic gre
edit: a da sie z serwera odsiebie.com tez sciagac pliki jakims programem typu flashget?
Tam przynajmniej jest bez limitow i za free :D

Zieniu17 09.12.2008 20:33

Gra ktoś z forum może w Total Annihilation? :D

fleker 09.12.2008 21:53

moja to Tajfun Lublin gram w VI lidze i tak mnie silnik meczowy dyma w tym sezonie ze zal.ru ;] Ostatnio oddałem 33 strzały w ocenach miałem solidne a wygrałem tylko 1:0 śmiech na sali... Ale i tak wolę Sk od FM'a czy innych managerów ;)

<Crasch> 09.12.2008 21:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 640527)
no ale przesada 30 zl miesiecznie placic zeby sie w pirata pobawic to juz chyba lepiej kupic gre
edit: a da sie z serwera odsiebie.com tez sciagac pliki jakims programem typu flashget?
Tam przynajmniej jest bez limitow i za free :D

wiesz tyle ile gier możesz dzieki temu szybko sciagnac to zaoszczedzic mozesz grubo ponad 1000 zł...

ja sciagam własnie dzieki sieci P2M tranfer maksymalny mojego neta (130 KB/s) i bez piepwszenia sie w party. np. 1 GB mam w niecałe 2 godziny..

Pavay 09.12.2008 22:28

Ktoś z Was forumowicze gra w WoW? bo mam parę pytań odnośnie tej gierki i spory problem:/ uderzać na priv!

GonzoNS 09.12.2008 22:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez koyoot (Post 640302)
To teraz posluchajcie mojej opinii o GTA IV. Kupilem oryginalna wersje i... na poczatku ogroooomny zawod. Na mojej podstawowej maszynce chodzi cholernie kiepsko(PDC 1,6 GHZ@ 2,6GHZ, 2x1GB OCZ RAM, GF 8800 GT 512 MB). Ledwo 20 klatek na sekunde zabilo mnie. Zaczalem kombinowac. Zainstalowalem nowe stery od grafiki (180.70 beta) i... normalnie jak reka odjal. Gra hula teraz rewelacyjnie w granicach 45 FPS`ow. Jesli chodzi o caloksztalt to... chyba nie doladuje sobie konta w World of Warcraft bo GTA IV jest OBLEDNE!! Wszystko to samo co w GTA 3 i SA tylko lepiej wiecej bardziej! Po prostu absolutnie gra roku 2008. Kto nie probowal podmiany sterow na nowsze niech sprobuje a potem zainstaluje latke do gry. Powinno pomoc. A gra naprawde jest warta wszystkich pieniedzy. Ocena? 11+/10

o jakiej ty łatce do gry mówisz??:)

pozdro

Lysy 10.12.2008 07:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 640586)
wiesz tyle ile gier możesz dzieki temu szybko sciagnac to zaoszczedzic mozesz grubo ponad 1000 zł...

ja sciagam własnie dzieki sieci P2M tranfer maksymalny mojego neta (130 KB/s) i bez piepwszenia sie w party. np. 1 GB mam w niecałe 2 godziny..

To samo jest w sieciach torrent/ed2k bez płacenia. Transfer? niekiedy po 1 Mb/s+ przy nowościach. Na co mi jakieś rapid-suchary ;)

koyoot 10.12.2008 10:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez GonzoNS (Post 640617)
o jakiej ty łatce do gry mówisz??:)

pozdro

Wlasnie wyszla latka do tej gry poprawiajaca o okolo 10% wydajnosc latka do GTA, oraz naprawiajaca problem z Internetem.

Lysy 10.12.2008 13:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Genio (Post 638382)
Crack do gry, działający
Kod:

U mnie pomimo wykonania powyższych czynności , wyświetla się okienko logowania którego nie sposób pominąć. Chyba muszę czekać na inna wersje , lub inny crack ;)

fanTS1906 10.12.2008 15:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 640666)
To samo jest w sieciach torrent/ed2k bez płacenia. Transfer? niekiedy po 1 Mb/s+ przy nowościach. Na co mi jakieś rapid-suchary ;)

Ok to jeszcze mi powiedz co zrobic albo skad brac te torrenty zeby w miare rozsadnie sie sciagaly. A moze to jest kwestia odpowiedniego programu bo ja sciagalem przez wbudowanego klienta w operze..

Lysy 10.12.2008 16:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanTS1906 (Post 640791)
Ok to jeszcze mi powiedz co zrobic albo skad brac te torrenty zeby w miare rozsadnie sie sciagaly. A moze to jest kwestia odpowiedniego programu bo ja sciagalem przez wbudowanego klienta w operze..

To nic dziwnego, że miałeś liche transfery. Ja generalnie ściągam przez uTorrent: http://www.programs.pl/program,468.html

David. 10.12.2008 16:55

To ja się podepnę pod temat. Otóż jak większość was ostatnio ściągam GTA, właśnie przez uTorrent`a. Torrenta pobrałem z piratebay z racji,że nie interesuje mnie na co dzień taka forma wymiany plików i nie siedzę w tym. Download mam max 20 kb/s a głównie jak patrzę to 4/5 kb/s ściagam to już ponad dobę i pobrało się aż 19 %. Ktoś coś poradzi ?

konrad1991tsw 10.12.2008 17:23

Znacie jakieś gry o tematyce tenisa ziemnego ? Dzięki fanTS1906

fanTS1906 10.12.2008 17:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad1991tsw (Post 640834)
Znacie jakieś gry o tematyce tenisa ziemnego ? Z góry dzięki...

Virtua Tennis

<Crasch> 11.12.2008 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez David. (Post 640827)
To ja się podepnę pod temat. Otóż jak większość was ostatnio ściągam GTA, właśnie przez uTorrent`a. Torrenta pobrałem z piratebay z racji,że nie interesuje mnie na co dzień taka forma wymiany plików i nie siedzę w tym. Download mam max 20 kb/s a głównie jak patrzę to 4/5 kb/s ściagam to już ponad dobę i pobrało się aż 19 %. Ktoś coś poradzi ?

przerzuc sie na siec P2M

zuraw9 11.12.2008 10:15

Cytat:

Pierwotnie napisane przez konrad1991tsw (Post 640834)
Znacie jakieś gry o tematyce tenisa ziemnego ? Dzięki fanTS1906

Tennis Masters Series.
Kiedys najlepsza gra tenisowa, aktualnie nie wiem czy wyszła jakas nowa wersja ale nawet jeśli nie to polecam tą gre.

<Crasch> 11.12.2008 19:45

Ja mam takie pytanie
efekt pijanej kamery to to co tak skacza te cienie?
czy co innego?
bo jak cienie to chyba mi tylko brakuje sterowników nowych do HD4870

David. 11.12.2008 20:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 641020)
przerzuc sie na siec P2M

Kiedyś z tego korzystałem. Daaawno temu. Ściągałeś coś ostanio? Może GTA? I jaki transfer? Ile się ściągało? Masz może jakąś stronkę na której są aktualne takie rzeczy, a na której nie trzeba jakiś specjalnych rejestracji.

koyoot 11.12.2008 20:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez <Crasch> (Post 641278)
Ja mam takie pytanie
efekt pijanej kamery to to co tak skacza te cienie?
czy co innego?
bo jak cienie to chyba mi tylko brakuje sterowników nowych do HD4870

Efekt pijanej kamery poprawisz jesli zainstalujesz sterowniki mozgu programistom ktorzy programowali gre, w ktora grasz.

Ewentualnie dasz im roczny szlaban na Alkohol:).

<Crasch> 11.12.2008 23:01

To tak koyoooocie
Mógłbyś odpowiedziec na pytanie:>
dowiedziałem sie że efekt pijanej kamery to jest kiedy sie ekran rusza, ja tak nie mam, mam tylko problem z tym że cienie w ciagu sekundy jak sie poruszam ze 3 razy znikaja i sie pojawiaja. niby wszystko płynnie ale to powoduje ze nie chce mi sie w to grac.
nastepna sprawa, gra mi zabrania ustawienia na full detalach...dziwne bo wszystkie najnowsze gry chodzą na full detalach, z moja konfiguracja nie powinno byc problemu.
To zapewne wina sterowników do karty, tylko ze ja niewiem które sa najnowsze w pisuje w google a tu wyskakuje z 5...
jesli ktos byłby tak miły i znał sie na tym które stery są najnowsze to by mógł napisac.
Karta to ATI POWERCOLOR HD4870 512 MB.
a i dowiedziałem ze ma wyjsc patch który ma niby poprawic płynnosc gry, ale ja juz wiem czemu wychodzi ten patch, to było przewidziane, na nowy patch bedzie trzeba nowego cracka...
dlatego wole sie z tym nie pieprzyc i zainstalowac sobie te sterowniki;)
nie dosc ze bede miał spokój z GTA to inwestycja na przyszłosc...

EDIT:
Prośba nieakutualna, zainstalowane nowe sterowniki, problem naprawiony do minimum:)

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 03:40.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl