![]() |
Z belgijskich to kojarzę Stella Artois. Smakowałem i polecam :)
|
Bardzo polubiłem ostatnio Budweisera 1795 Dark. Zdecydowanie polecam :D
|
Nie pijcie nigdy tego Książa 9%. Ostatnio po pięciu, zapomniałem się rozebrać i połozyc do łózka. Noc w pełnym oporządzeniu i na fotelu. Mały figiel zapomniałbym też się wylać, ale na szczęście w ostatniej chwili mi się przypomniało.
Nie polecam, wali w dekiel jak mało co. No chyba ze ktoś lubi ekstremalne przeżycia. |
Cytat:
|
Chyba coś dodają do tych mocnych browarów. Rozumiem spać na korytarzu czy w fotelu, w czapce i w kurtce ale czemu ku.rwa w sandałach?
|
Cytat:
|
Cytat:
Moim prywatnym zdaniem piwo powyżej 6,9% to już nie piwo a alkoholowy napój piwo podobny. Sam osobiście stałem się ostatnio fanem piw niepasteryzowanych. Ale takich autentycznie niepasteryzowanych a nie typu Kasztelan czy Łomża z czteromiesięcznym terminem ważności. Mój prywatny ranking tych piw to: Ciechan (oczywiście zielony), Koreb, Żywe (Amber), Kormoran (z Olsztyna chyba), Mazowieckie (Konstancin) i Książęce (ta sama firma co Ciechan ale inny browar) I teraz moje pytanie: czy ktoś z was zna (pił) jakąś inną markę piwa niepasteryzowanego? Był bym bardzo wdzięczny za informacje/opinie o tych piwach. Zaznaczam że chodzi mi o piwa prawdziwie niepasteryzowane a nie o takie którym pasteryzacji brakuje tylko ze wzgledów reklamowych. |
A gdzie w ankiecie Piast Wrocławski ? ;) Kto jak kto ale chłopaki z Wisełki powinni go znać. Mi bynajmniej on smakuje i to bardzo
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Oj widzę chyba nikt tutaj nie pił Perły chmielowej w zielonej bezzwrotnej butelce :) miód dla podniebienia
|
Jest/był Piast Niepasteryzowany,ja go kupowałem np w Carrefurze w Galerii Krakowskiej.
Co do Perły to piło się i pije nadal:) |
Cytat:
Dostępne przy ulicy Mogilskiej. |
Cytat:
Ale nie do końca polecam, gdyż bardzo po nim głowa boli. Nawet po niewielkich ilościach :] |
Cytat:
|
z tych tańszych piw to na uwage zasługuje Kuflowe Mocne z Namysłowa-7,2 %. Nie ma ono typowej dla piw mocnych mdłej słodyczy i nie wali spirytem
|
Cytat:
Śląskie. Ale nie do końca polecam, gdyż bardzo po nim głowa boli. Nawet po niewielkich ilościach :] Elu rozumiem że nie smakuje :>. Czy pamiętasz może co to za browar jest producentem i gdzie je można kupić? |
Cytat:
A jeśli już mowa o mocniejszych piwach mowa, to Krzepkie jest też nie najgorsze, choć jak w innych tego typu % trunkach wyczuć łatwo jest spirytus. Jeszcze słowo o zagranicznych piwach - posmakował mi ostatnio czeski Zlatopramen, ma taki charakterystyczny fajny smak, jak na czeskie piwo przystało :]. Cytat:
|
Cytat:
O ile się nie mylę to Książęce jest produkowane przez tę samo firmę co Ciechan z tym że w browarze we Lwówku. Próbowałem obydwu i moim zdaniem wtórnik (Książęce) jednak znacznie odstaje od oryginału (Ciechan zielony). Jeszcze nigdy nie widziałem piwa Śląskiego (niepasteryzowanego). Orientujesz się może kto jest producentem? Jak rozumiem piwo Krzepkie jest pasteryzowane? |
W wakacje jeszcze tego Piasta piłem,smakował w sumie podobnie jak Kasztelan Niepasteryzowany.
Co do Śląskiego,to producentem jest Van Pur,w sumie piwko nie najgorsze,u mnie je tata kupuje całą skrzynką zawsze,na plus fajna butelka 0,33:) |
Kiedys, jako owczesny wlasciciel knajpki zrobilem na sobie eksperyment- sprobowalem rozroznic butelkowy Zywiec od Tyskiego. Ni cholery...( zawsze twierdzilem ze Zywiec lepszy...). Poniewaz mielismy klientow zagorzalych zwolennikow jednego albo drugiego zaczalem eksperymentowac na nich- nikomu sie nie udalo prawidlowo rozroznic. Zeby wyeliminowac przypadek nalewalem piwa do czterech szklanek w roznej konfiguracji czasem 2+2 czasem 3+1 a nawet czasem 4+0. Na ok 20 osob nikt nie rozpoznal prawidlowo, a czasem bylo nawet zabawnie - jak rozdzielanie 4+0 na pol i twierdzenie ze to 2 Zywce i 2 tyskie:)) Wniosek? Niewazne co sie pije, wazne zeby sponiewieralo
|
Ja Uwielbiam Harnasia Tyskie Żubra Żywca Tatre Perłe Łomże Calsberga Warke Okocimia i tyle
|
Cytat:
|
Cytat:
Sporo osób tam chodziło właśnie ze względu na to piwo. Niestety knajpa zakończyła już działalność a po sklepach się za tym piwem nie rozglądałam, gdyż jak mówię nie podeszło mi za bardzo. To chyba Browar Zabrze je wypuszcza. p.s. Niepasteryzowana Łomża w małych bączkach jest całkiem dobra. http://1.bp.blogspot.com/_DGQPVGvocE...0/IMG_5058.JPG |
Cytat:
|
W Carrefurze w Galerii Krakowskiej dzisiaj trafiłem Zwierzyniec z Browarów Lubelskich,chyba po raz pierwszy się z tym piwem spotkałem w tej sieci handlowej.
|
Łomża nie jest dobra!
|
Cytat:
|
Z niepasteryzowanych piwek zajebiście mi smakuje pszeniczny Cornelius z browaru Sulimar. Ale niestety strasznie trudno dostać.
|
najlepsze jest piwo KSIĄŻ :)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:08. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl