![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Mogło by być Krakus, ale się będzie z wódeczką kojarzyć |
leyzer87 dzieki mnie się spodobało Galicja brzmi dumnie tym bardziej że ma byc sprzedawane tylko w wybranych miastach
Sandomingo niestety nazwa miejscowości odpada conajmniej z dwóch powodów . Jest lekko mówiąc mało medialna marketingowo po drugie juz kiedys bylo takie więc moze się źle kojarzyć |
mój pomysł na nazwę piwa to SPERMA SZATANA. brzmi dumnie i zachęci na pewno do kupna.
|
Sperma szatana to jabcok z bodajże Borzęcina, więc nazwa zajęta :P
|
Wczoraj wieczorem testowałem:
Zawiercie Jasne pełne średnie w smaku. Lwówek Książęcy nawet dobry Piwo Pyszne zdecydowany lider z tej trójki. Ciekawy słodkawy posmak. |
Ile najwięcej piw wypiliście podczas jednego dnia/wieczoru ? ja 7 podawajcie wasze rekordy
|
10x0,5l - niestety żywiec itp. słabe samopoczucie w ciągu następnego dnia.
W Holandii zdażyło mi się pić po 7-8 butelek 0,5 (Holandia, Belgia, Francja) przez 3-4 kolejne wieczory. Nastepnego dnia o 8 - zero problemów... znacząca różnica w jakości i surowcach niestety...:( |
Cytat:
to może np. krynickie albo palenica albo zdrojowe (ale nie wiem czy konstancin tego nie ma) albo parkowe:) |
Cytat:
"Sześć Rabatorów pozbawi Cię łba" :D |
12x0,5 Harnas butelka.z 13 zasnąłem:DNawet zostało to udokumentowane:)Najlepsze jest to, że piwo było otwarte i nie upite trzymałem je w rece śpiąc ok 2 godziny..nie uroniłem ani kropli:D
|
Cytat:
|
Mi ostatnio zasmakowało piwo Krzepkie z Browaru Kormoran,i mimo wszystko Łomża Miodowe,dobre na ból gardła:) Na wieczór z ligą mistrzów zakupiłem Zawiercie czekoladowe,jestem ciekaw jak takie piwo smakuje.
|
Dla mnie to nasze Zawierciańskie piwo jest nieudane. Czekoladowe i bursztynowe niezbyt dobre... jakiś smak jeszcze ma miodowe. Raczej już tamtych się nie napiję, nie mają tego smaku ;]
|
bardziej Wam smakuje Żubr czy Harnaś ?
|
Z tej półki cenowej zdecydowanie Harnaś.
|
Swego czasu harnaś (ale teraz tylko w butelce ) bo w puszcze się tak do harnasia zraziłem że już nie kupie , ale i tak najlepszy lech ;p
|
Ja te tańsze piwa typu Harnaś, czy Tatra używam przy robieniu grzańca, bo do tego nadają się znakomicie.
|
15 latek i ekspert od piwa... Ja ostatnio zakupiłem Lubuskie Zielone,całkiem przyjemne piweczko,i ten kolorek:)
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja osobiście najbardziej lubię Tyskie i Warkę Strong :) A jak portfel grubszy to lubię sobie iść na ciemne do CK Browar.
|
Cytat:
|
Cytat:
P.S. gdyby ktoś był w browarze Spiż bądź w Wrocławiu lub w klubie Spiż w Katowicach polecam piwko jasne. Warto spróbować :) |
W ramach informacji, od jutra w Lidlu duza butla Carlsberga 0,66 l po 2,22 zł.
|
Cytat:
|
Perła Export z butelki smakuje bardzo dobrze jak na cenę 2,35 zł.
|
Cytat:
Polecam też Łomże - podobny smak. |
Perła to Lubelskie piwko a w tym rejonie są największe w Polsce plantacje chmielu.Łomża równie dobre, właśnie sobie 3 przechyliłem.Podobnie jak w Perle czuc chmiel a to podstawa
|
Prawda, Łomża i Perła są bardzo dobre. W Łomży czuć więcej goryczy, przynajmniej ja czuję.
|
Cytat:
Cytat:
Na + Perełki jest jeszcze "reklama" w Yakuzzie (chyba dlatego na nią trafiłem) :) Polecicie jeszcze jakiś browar podobny do Perełki i Łomży? |
Można polecić jeszcze piwo Zwierzyniec http://www.sachalin.pl/images/Zwierz...5p_400x300.jpg również browarów lubelskich,do kupienia min. w świecie piw na Długiej.
|
Jakby ktoś szukał ciekawych cen, to jest w tym tygodniu promocja w Lidlu - Carlsberg 0,66L za 2,22zł.
|
Jestem właśnie właśnie z lubelskich stron i powiem wam, że mi dla przykładu Perła się przepiła i nie mogę już tego chmielu. Opiłem się tego tyle za małolata, że teraz wszystko byle nie Perła . Jeśli szukacie tańszego zastępnika Lecha czy Carlsberga to pewnie będzie wam smakować Goolman ale pewnie w Krk trudno dostępny. Dobrym dla was piwem powinno być też po prostu Lubelskie, jeśli oczywiście znajdziecie u Krk.
Sam popijam jak burżuj Żywca, a jak na ilość albo gdy zbyt dużo drobnych to Karpackie Premium(całkiem niezłe). |
[QUOTE=Incognito2192;1058121 Carlsberg 0,66L za 2,22zł.[/QUOTE]
Tylko jeszcze powiedz ze zielony. Tego glowna do ust juz nigdy w zyciu nie wezme. Raz to smak dwa zalatwili browar Okocim na cacy. |
Cytat:
Mam podobnie. Wypilem ostatnio cztery i rano myslalem ze glowa mi peknie:/ Ja mam tak samo z Heinekenem, niszcza sukcesywnie browar w Lezajsku. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:03. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl