![]() |
Cytat:
Na całym świecie piłkarskim, gdy komuś" żre" to chociażby grał na rzęsach i wzbudzał śmiech na trybunach wystawia się go na boisku na tak długo jak trwa jego seria. A my jesteśmy jak widać wyjątkowi i pod tym względem. P.S. Szprotson masz rację, strzelał bramki ale nic nie wnosił do gry:) To tak samo jak Martin Palermo, tudzież Jardel swego czasu i wielu wielu innych wybitnych napastników. No ale oni nic nie wnoszą do gry i nie wnosili więc z drugiej strony czy można ich uznać wybitnymi? Wszak tylko bramki strzelali, niby napastnik=bramka i im więcej tym lepiej. Ale tak myśli tylko oszołom. Dlatego grajmy Genkovem, bo on nie strzela, a to powinien głownie robić napastnik ale wiele wnosi do gry. Zawsze Genkov może podać do Kirma i on wykona to co mógłby zrobić Genkov:)W ogóle mamy wiele opcji nie tylko w ataku ale i pomocy,obronie. Dlatego tak skuteczny Biton może siedzieć na ławie. |
Cytat:
http://www.wisla.krakow.pl/pl/aktual...azd_o_poranku/ A to jest dosyć istotna informacja i chyba pojawiłaby się na głównej. |
Cytat:
|
Marszałek aleś porównał. Jardel miał cała drużynę która grała na niego i z nim sie rozumiała,a Biton jest sam jak palec na placu gry. Jak dostanie piłke to jedyne co potrafi zrobić to strzelac.Piłkarze ewidentnie go "NIE CZYTAJĄ" co widać przy jego kazdym kontakcie z piłka.
|
Problem polega na tym, że Biton od pewnego czasu już nie strzela. Gaz się skończył i obecnie wystawiając Davida do ataku pozostajemy z zupełnie bezproduktywnym napastnikiem z przodu. W takiej sytuacji już wolę żebyśmy grali Genkovem, bo jemu czasem uda się przytrzymać piłkę i odegrać koledze.
W Poznaniu nie liczę na wiele. Spodziewam się brzydkiego meczu, w którym nasz atak będzie się opierał na długiej piłce do napastników. |
Cytat:
Pareiko - Jaliens, Chavez, Bunoza, Paljić - Kirm, Wilk, Jirsak, Garguła - Iliev, Biton a ławka: Jovanić, Czekaj, Brud, Szewczyk, Stanek i może jacyś kontuzjowani... |
Ale oni do Jardela grali dlatego ,żeby grać czy dlatego iż był skuteczny? Skoro ktoś jest skuteczny tak jak Biton to się na niego gra a nie wymyśla się jakiś szachów. Główny zarzut w stosunku do Bitona to to iż jest skuteczny. Przepraszam był, a ile by nastrzelał goli do tej pory to nie wiemy bo jak strzelał to na ławeczkę usiadł.
|
No to w koncu pojechał ten Genkov i Melikson do Poznania czy nie? Rzeczywiscie na oficjalnej nic o tym nie ma - takiej rzeczy by nie podali? Borskiego znowu dali - chociaz w Gdansku przy karnym troche Nam pomogł
|
Marszałek oczywiscie ze mu grali bo był skuteczny, ale przede wszystkim pomiędzy nimi była widoczna na boisku "CHEMIA".
A takiej chemii ni chuja nie ma pomiedzy Bitonem a resztą składu. E: Cytat:
|
Cytat:
http://www.sport.pl/sport-krakow/1,1...ucharowym.html Nasza oficjalna tez tajniaka zgrywa i łaskawie nie podadzą kto poechał. |
Zaczynam sie zastanawiac czy nie lepiej jakby na naszym forum byla blokada wszystkich IP spoza małopolski...
Bo to co sie dzieje jak nam srednio idzie to głowa mała. Ja wyznaje teorie, ze nadzieja umiera ostatnia i dopoki my wierzymy, dopoty jest sens chodzic na mecze i kibicowac Wiselce! Wygramy! ;) |
Cytat:
Jeżeli to prawda z Maorem to fajnie jakby zagrał Garguła z Jirsakiem. Do pomocy można przesunąć Jovanovicia jeżeli jest problem ze skrzydłowymi. Jestem przekonany, że dałby radę na tej pozycji! Cytat:
|
Mecz z gatunku tych, które "po cichu" mogą okazać się dość istotne dla losów Wisły w najblizszych miesiącach.
Nie mam wielkich oczekiwań, ale liczę na dobrą postawę obrony i zero z tyłu. Na to, że strzelimy cokolwiek za bardzo nie liczę. |
1 do 0 po kopaniu się po czole to będzie bardzo dobry wynik.
Obyśmy nie musieli gonić rezultatu w Krakowie bo nasza ofensywa nie jest najlepsze. |
Jacek Bednarz wiceprezesem do Spraw Sportowych :)
|
Cytat:
|
Meliksonowi znowu cos dolega...zaczynam rozumiec gdzie byl ten "haczyk" dlaczego w poznym wieku i do nas akurat trafila taka "perełka"
Licze ze nie stracimy gola a noz cos strzelimy,u nas pewnie to sie roztrzygnie.... P.S Boze,tylko nie Kirm.......... |
Dziwnie cicho o tym meczu zwazywszy na jego znaczenie w obecnej sytuacji Wisly. Zadnej konferencji, obszerniejszej zapowiedzi na stronie. Nie wiem czy do niektorych dociera, ze to moze byc jedyna szansa na gre w europejskich pucharach w przyszlym roku. A do sezonu bez nich nie mozna doprowadzic, bo to oznacza kolejny regres i ucieczke innych zespolow.
|
Panowie nie pojechal ani Genkov ani Meliksonm ani Jovanovic...
Za dzisiejszym DP. |
Cytat:
|
Brak pucharów to nie koniec świata.
Może słabe miejsce w lidze i brak pp spowoduje jakiś impuls do inwestycji, a nie tylko do wymiany szkoleniowców |
Cytat:
Inwestycje nic nie dadzą, bo nawet najlepszy piłkarz jak przyjdzie do takiego burdelu to w tydzień zapomni jak sie gra w piłkę. Jak zobaczy podejście do obowiązków, poziom zaangażowania, bazę treningową, trenera który podskakuje przy linii to sobie pomyśli, po co ja się mam męczyć, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu. Nawet jak sie będę kopał po czole przecież tych drewniaków z ławy za mnie nie wpuszczą. Całe szczęście że miasto ładne i w sklepach tanio. Lepsza jest drużyna bez wyróżniających się zawodników, ale inteligentnie prowadzona na zasadach zdrowej rywalizacji o miejsce w składzie. Niż plejada gwiazdeczek z przerostem ego. Zwolnienie Moskala to KARDYNALNY BŁĄD, a zatrudnienie Probierza to zwyczajny SABOTAŻ. Z każdym tygodniem będzie to wyraźniej widać. Już połowa ma urazy. Zaraz nie będzie winnych kompromitacji. A zarząd niewinny jak zwykle. |
Cytat:
Swoją drogą szkoda będzie tych pkt zdobytych w tym sezonie, jeżeli w następnym nie ugramy nic... |
Przed ligą mistrzów też się nigdy nie wzmacniamy a tam jest o co grać = o dużą kasę. Dlatego nie zdziwił mnie brak inwestycji przed LE. Może w takim razie przeciwny biegun czyli pucharów brak zmotywuje do inwestycji. Jak widać sukcesy są dla właściciela momentem do zaprzestania dzialania a nie do "pójścia za ciosem"
Bodaj po tym 8mym miejscu się zaangażował bardziej niż po mistrzostwach polski, a przed walką o LM Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Chodzilo sie na 2 wiec na 3 tez mozna no chyba ze dla Ciebie to cos strasznego i przestaniesz byc kibicem/fanem? Wisły... |
Cytat:
Uświadomcie sobie jeden z drugim, że brak mistrzostwa czy pucharów czy ch.uj wie czego jeszcze to nie jest żaden koniec świata. Ot za kilka lat tytuł będzie smakował lepiej. A na dzień dzisiejszy skupcie się lepiej na dobrej zabawie przy R22. Albo weźcie dziewczynę do kina czy gdzieś za miasto. Będziecie zdrowsi. Zwłaszcza jak się okaże, że dzisiaj Lech, a za tydzień Ruch zakończą nasz sezon. |
Cytat:
|
Cytat:
Jeżeli Ci się wydaje że kibic tym lepszy im słabszej drużynie kibicuje to mam dla ciebie brutalną informację. To brednia. Kibic jest tym lepszy im więcej od drużyny oczekuje, zarazem samemu więcej dając. Kibic który po frajersko przegranym meczu krzyczy "nic się nie stało" to kretyn. Wie to każdy kto był na meczu wiadomo którym. Cytat:
A kto mówi ze to koniec świata? To tylko wtopa nic więcej. Czasami potrzebna na otrzeźwienie, ale bez żalu otrzeźwienia nie będzie. |
Kibic zawsze życzy swojej drużynie jak najlepiej, to oczywiste. Brak awansu fo pucharów będzie dla Wisły katastrofą.
|
Cytat:
Nie no teraz to pojechałeś. Co to według Ciebie dobry kibic? Skoro jest kibc dobry to może też być kibic zły, nieprawdaż? Podziel się z nami tymi rewelacjami Drogi Droździe. Ja zawsze sądziłem że są kibice wierni, wierniejsi i tzw kibice sukcesu. I tym kibic wierniejszy im dłużej wspiera swoją drużynę bez względu na klasę rozgrywek i ewentualny splendor który danym rozgrywkom towarzyszy. Owszem trzeba od swojej drużyny wymagać, ale chyba nie twierdzisz że w momencie kiedy ukochana drużyna tych wymagań nie spełnia, ot tak można przestać ją wspierać? To nie na tym chyba polega, Drogi Droździe kibicowanie? |
Mam pytanie , będzie gdzieś transmitowany mecz dzisiaj ???
|
Tvn turbo ...
|
Denerwująca maniera zapanowała w klubie od jakiegoś czasu - nie podawanie kto znalazł się w 18 meczowej.
Wszystko wskazuje na to, że pojechali w składzie: Jovanić, Pareiko Bunoza, Chavez, Czekaj, Diaz, Jaliens Brud, Garguła, Jirsak, Kirm, Nunez, Paljić, Stanek, Wilk Iliev, Biton, Szewczyk Zagramy pewnie defensywniej, licząc na czyste konto i jakąś kontrę, czyli powtórka z meczu ligowego. |
Cytat:
Ciężko to widze,obysmy sie tam nie zbłaźnili przed tymi frajerami bo widzieliśmy wszyscy jak to wyglądało na R22 i to z przewagą do tego jednego zawodnika. ....ica człowieka trafia,jak jada na Lecha Brudy i jakieś Stanki... |
Cytat:
|
Wprowadzać można, nikt nie broni. Ale nie w obecnej sytuacji punktowej w tabeli, gdzie największą szansę mamy właśnie w wyszydzanym PP.
|
Cytat:
Bo patrząc na poprzednie mecze takiego Bruda to strach sie bać co ten chłopak zrobi na boisku. Czekaj tak samo,kiedyś z niego może być świetny obrońca,ale obecnie przez rok czy dwa powinien się jeszcze ogrywać na wypożyczeniu. |
Cytat:
Ja nie ma nic do polityki swojego klubu bo od tego sa rozni ludzie. Skoro oni nie potrafia poprowadzic Wisły odpowiednio to ja tym bardziej nie jestem w stanie nic zrobic. Uwierz mi nie skanduje po meczu ze nic sie nie stalo,nie uwazam sie tez za kretyna i uwierz mi ze mnie tez krew zalewa z tym co sie dzieje w tym klubie od paru lat ale... ...My nie mzoemy tego zmienic...co bedzie to bedzie,nie odwroce sie od klubu na ktorego mecze chodze ponad 20 lat... |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 04:37. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl