![]() |
Cytat:
|
Chyba, że Skorża przewyższa mnie intelektualnie o całe lata świetlne, bo ja niestety też go nie rozumiem. Zamiast cisnąć Bytovie i dążyć do następnejj bramki, ściąga Ćwieląga i wpuszcza Jirsaka. Łobodziński, który gra tragicznie, dalej jest na boisku. Garguła siedzi na ławce. Katastrofa...
|
Gdzie Garguła, gdzie młodzi?
Kuźwa - kiedy oni mają się ogrywać?! |
strzelił bramkę, pieknie zachował się w obronie kiedy koleś wychodził sam na sam. to co gra Kirm przy Łobodzińskim? Macie Gargułe.Tak jak mówili.Dadzą mu pograć delikatnie ostatnie 20- 15 min
|
Cytat:
A to co Cebanu wyprawia, to dopiero amatorka...cos trzeba z tym chlopakiem zrobic, bo umiejetnosci mu poprostu brakuje. |
Ja nie widze roznicy miedzy zespolami.
Nasi co chwile fauluja pilkarzy Bytovii na skrzydlach. Nie radza sobie z szalnczymi atakami czy co ? |
Jakby Cantoro zakończył do golem to by była akcja sezonu!
|
czy Jop gra w Wiśle??
|
Jop twoja mać on jest jakąś wielką pomyłką!!
|
Z relacji wp.pl
Cytat:
|
Jest! Wreszcie! Brawo Skorża! Janik wchodzi na boisko w 92 minucie!
|
No tak: Skorża - motywator: "Młodzi - zap...ć na treningach to Was wpuszczę na 30 sekund!"
|
Zeby tak z sercem Wisła zawsze grała jak dziś nasi przeciwnicy.
|
powiem tak, bardzo dobry bramkarz z Bytowa
|
Panowie mogę to stwierdzić z czystym sumieniem!Kirm to kompromitacja!!!!!!!!!!!!!!Nie udany transfer tęsknie za Zieńczukiem.Jop to samo.
|
Mecz się odbył i zakończył. To wszystko, co można napisać o tym spotkaniu. Wisła jak zwykle nonszalancko, chaotycznie. Dalej nie ma mentalności zwycięzców w naszych zawodnikach. Zamiast dobić Bytovię, sprawdzić radość kibicom dobrą, ofensywną grą, to my ostatnie 20 - 25 minut dajemy się zepchnąć do obrony i gramy z kontry. Patologia.
Łobodziński to gra chyba tylko po to, żeby Cupiał nie zarzucił Skorży, że najbardziej kosztowny piłkarz Wisły grzeje ławę, innego wytłumaczenia nie widzę. Kirm słabiutko, choć przynajmniej starał się biegać, co z tego, kiedy masa niecelnych podań. Diaz porażka, strata za stratą. A o młodych i Gargule dalej nic nie możemy powiedzieć, bo jak zwykle weszli na ostatnie minuty. Dobrze, że przynajmniej nie w doliczonym czasie gry. |
I dobrze.Następna runda.Zmęczenia nie powinno być.Na takiej murawie i się człowiek męczy bardziej i o kontuzje łatwiej. A przed piątkowym meczem z Koroną to dobrze. P.S Korona gra tak jakby tutejsi co poniektórzy forumowicze chcieli aby Wisła zagrała i teraz meczy się dodatkowo z Dolcanem w dogrywce.
|
Po co wogóle komentować taki mecz. Dajcie sobie spokój, awans jest i tyle... To jest charakterystyczne dla pucharów, że najlepsze drużyny mają problemy... Marna płyta boiska, mniejsze rozmiary, taktyka "man behind ball" sprawiła by problemy każdemu zespołowi... Liczy się awans i tyle... Po co mamy wygrywać po 5:0 takie mecze...
|
Cytat:
jakby KIRM nie strzelał w poprzeczkę tylko w bramkę to przeszlibyśmy Levadię, jakby Peszce uznali gola w ostatnim meczu Amiki to Wronki miałyby 2 punkty więcej..... itd |
Cytat:
A z Twojego podejścia do meczów to się potem taka Levadia Tallin rodzi, "po co wygrać 5:0, liczy się awans"... :/ Grrrr...... |
Po tym meczu mogę z całą pewnością stwierdzić, że Skorża nie ma jaj. Jak to jest możliwe, że piłkarze, którzy nic nie wnosili do gry grali cały mecz? Mowa tu oczywiście o Kirmie[swoją drogą ciekawe co się z nim stało, bo z meczu na mecz gra coraz gorzej], Jopie, Cantoro, Łobodziński no i standardowo Diazie. Czy do cholery tak ciężko było dać szanse młodym na występ dłuższy niż 3 minuty? Janik i Rado powinni zagrać. Dzięki temu meczowi przejrzałem na oczy, że ze Skorżą daleko nie zajdziemy. Poza mistrzostwem Polski, które mam nadzieje zdobędziemy nic w Europie nie zagramy. Nasz trener gra za bardzo asekurancko. No i te zmiany po prostu majstersztyk.
|
Ja tam bym się nie pastwił nad naszymi po meczu;)Taka mi analogia przyszła do łba - Różnica między Wisłą a Bytovią jest mniej więcej taka jak między nami a Realem w pamiętnym meczu.Czy ktoś krytykował Real że tylko 0-2 było?
Jednego nie rozumiem i nie zrozumiem...3 zmiana w 90 minucie - to jest jakiś absurd.Przy tak asekuracyjnym podejściu ze strony trenera(bo inaczej nie jestem sobie tego w stanie uzasadnić) to my daleko nie zajedziemy. ps zaznaczam że jak to pisałem to postu wyżej nie było:) |
Koniec meczu.
Cebanu- jeśli w Wiśle nie zmieni się trener bramkarzy to pociechy z niego mieć nie będziemy. Wierzę, że umiejętności ma duże, ale do tego pasowałoby mieć z kim pracować. Dziś- błędy przy wyjściach do dośrodkowań i słabe długie wybicia z "piątki". Reszta okey, widać, że umie wyjśc obronną ręka z silnych, trudnych strzałów. Alvarez- jak zwykle można by rzec. Nie widziałam ani jakiś błędów, ani niesamowitych plusów. Jop- . . . Generalnie jakoś koszmarnie nie było, ale zrozumieć tego transferu nie moge. Duży błąd przy ostatniej [bodajże] akcji Bytovii, gdzie wystarczyło po prostu zagrać do Cebanu, a ten gdzies na bok pod nogi gracza z Bytowa. Marcelo- jego bym oceniła tak: im wyższy szczebel, tym lepszy Marcelo. Ale może mi się wydaje? Dziś mu mecz jakoś nie wyszedł, poniżej swojego poziomu- co nie dziwi w sumie. Burliga- podobnie jak Alvarez. Ani fantastycznie, ani tragicznie. Łobo- PP jest dla niego! W takich meczach to się nawet o kiwkę pokusi ;) Diaz- ten pan to powinien sobie odpocząć na ławce, bo od jakiegoś czasu tylko irytuje. Cantoro- długo u nas nie pogra, więc daruję sobie komentarz. :] Kirm- generalnie to w Polsce mu nie idzie jak na Słowenii. Myślę, że to raczej pech niż brak umiejętności (szcz. przy ew. bramkach). Czekamy na niego i czekamy... Myślę, że ławeczka i jemu nie zaszkodzi. Mały- ogólnie źle nie było. Ale ta ostatnia sytuacja jaką miał. . . Pepe- Jemu też służy PP. Choć i w Eklasie często coś szarpie z przodu. Bardzo fajna bramka. Guła- wszedł i... zrobił różnicę. W tak krótkim czasie pokazał, że będzie duuuuuużym wzmocnieniem. Jeszcze dojść do formy i będzie git. Jirsak- praktycznie to go.. nie widziałam. Tomas to Tomas. Póki co to wolę i tak jego niż Juniora :|. Zawsze coś podciągnie w ofensywie. Janik- za krótko. To taka moja mała ocena. Generalnie to myślałam, że będzie trochę lepszy mecz, ale nie ma co narzekać. My graliśmy głównie doświadczeniem, nie napalaliśmy się i spokojnie prowadziliśmy grę. Wiadomo, że siły trzeba zostawić na Eklasę. :) Od przeciwników trzeba przejąć SERCE DO GRY! I takie ps: 1/16: 3-0 1/8: 2-0 czyli dalej będzie...: 1-0, 0-0, i... 0-1? o.O Oby nie! :D mi to zawsze cos takiego się w głowie ułoży -,- |
Cytat:
|
:baala - jeszcze inaczej - nie zap...sz nie jesteś w kadrze meczowej. Co Ty na to?
|
Cytat:
|
Ma ktoś linki z bramkami na YT?
|
Oglądałem drugą połowę i naprawdę trzeba przyznać ,że gramy jakiś prowincjonalny futbol;typu "piła do przodu i jakoś to będzie"
.Cantoro ,Jop -najlepiej żeby zostali w Bytowie. Kirm niby sie stara,ale nie bardzo mu wychodzi -Małecki się na niego pogniewał. Nie wiem ,czy pan trener nie ma jakiegoś innego pomysłu na grę ? Na razie wygląda to średnio. |
Cytat:
|
Cytat:
Tyle w tym temacie... |
Cytat:
|
Na polskich boiskach jest kilka setek golkiperów pokroju Cebanu, więc nie wiem jaki jest sens trzymania tego gościa u nas.
|
Cytat:
|
:zim zum
Problemem nie jest to, że Cebanu bronił dziś słabo, tylko że się nie rozwija. A to w największej mierze jest "zasługą" trenera bramkarzy. Nawet jak weźmiemy utalentowanego chłopaka z Polski to przy Panu Kazimierskim też nie będzie spełniał naszych oczekiwań. Sorry za OT |
Poziom gry Wisły wolno i systematycznie obniża się. Zaczynam mieć coraz większe wątpliwości co do zdolności trenerskich Macieja Skorży. Zawodnicy zaczynają sie cofać w poziomie piłkarskim a młodzi w rozwoju. Mysląc o pucharach powinniśmy zjadać takie Bytovie jak bocian żabę.Jeśli taki stan rzeczy utrzyma się to znowu nas jakaś Levadia załatwi. Skorża pytany niedawno w Sosnowcu ( nie publikowano tego! )przez korespondenta La Gazetta Dello Sport w Polsce Stefana Bielańskiego jak z taką grą będziemy wygladać w pucharach rozzłościł się i powiedział "że najpierw trzeba zdobyc mistrza a potem to się pomysli o Lidze Mistrzów"
Z takiego to właśnie stawiania sprawy i myslenia to nam kibicom przychodzi potem znosić gorycz porażek i wstyd panie trenerze! Wisła to marka panie Skorża która NIGDY nie powinna schodzic ponizej pewnego poziomu przyzwoitości! A przy panu schodzi niestety i to coraz bardziej ! |
Mnie najbardziej zawiodla gra skrzydlowych. Fajnie ze Wojtkowi udalo sie wykorzystac okazje strzelecka, bo to do niego niepodobne, ale zeby zaliczyc tyle niedokladnych podan i strat z przeciwnikiem tej klasy, to juz jest przegiecie. Zreszta to samo mozna napisac o Kirmie, do ktorego po malu trace cierpliwosc i chyba nie tylko ja. Reasumujac, na skrzydlach nie ma za grosz jakosci i to niestety nie od dzis.
Ps. wydaje mi sie, ze warto pochwalic Bytovie, bo zaprezentowali sie lepiej od Hetmana Zamosc, dzieki czemu byli blizsi zdobycia bramki |
Hehe zaczyna sie jazda po pilkarzach, byleby kogos obwinic za taka gre a nie inna...
|
Czytam czytam i ktoś tutaj jaja sobie robi ...
Mecz ciężki a wszyscy się dziwią czemu nie grali młodzi i debiutanci od początku. Jakbyśmy to przerżnęli to by chyba ze 20 stron powstało o tym jak trener mógł wpuścić młodych od początku... wrzucie na luz |
Cytat:
Takie same odnosze wrazenie ze co poniektorym sie w dupach poprzewracalo. Tak ze i tak nie dobrze, jestem ciekaw jak ogrywajacych mlodzikow bytovia by przewiezla z 3-0 to dopiero bylby placz i wyrywanie wlosow. Dla Bytovi dla tych chlopakow to byl mecz taki ktory sie juz prawdopodobnie nigdy w zyciu nie powtorzy, wiec nic dziwnego ze biegali jak by byli nie z tej planety. Wiem o czym mowie bo grajac w A klasowej bruzynie w PP powiezlismy Okocimski Brzesko i o malo nie wygralismy z Unia Tarnow dla nas to bylo niczym swieto narodowe poloaczone z najlepszym mozliwym orgazmem i dalismy z siebie wiecej niz wiedzielismy ze mozemy dac, gdzie w normalnym meczu nawet 20% z tego nie bylo do wyciagniecia. A nasi podswiadomie olali mecz no nic dziwnego skoro sie jedzie na wioske do VI ligi. |
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 06:17. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl