Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [22. kolejka] LECH Poznań - WISŁA Kraków, niedziela 05.04.2009 17:00 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5551)

Dive Pirate 05.04.2009 18:13

Zawalone zmiany :/ Diaz powinien zejść w okolicach 60 min razem z Cantoro który był najsłabszym Wiślakiem na boisku (groźne straty i bezsensowne wybicia a do tego strasznie wolny)
Za Ćwielonga który zagrał świetny mecz i naprawdę niewiele brakowało a zdobyłby przepiękną bramkę w pierwszej połowie powinien wejść Wtorek a nie drętwus Beto który zawalił bramkę - jak można puścić dziurę stojąc w murze ?? . Małecki powinien trenować dośrodkowania bo chłopina potrafi się urwać na skrzydle ale niestety większość piłek psuje.

KacpiTSW 05.04.2009 18:15

PP odpuścić i wracać do Krakowa po zwycięstwo, każde potknięcie Lecha czy Legii przybliża nas do MP! Narazie nie bede sie wypowiadal o samym meczu... musze ochłonąć.

AS82 05.04.2009 18:15

Patrzac obiektywnie na mecz to remis jest dla nas dobrym wynikiem ,choc kazdy kibic bedzie troche zalowal.
Pierwsza polowa slaba z obu stron ,w drugiej zaczelo sie dziac. Co do ocen:
Pawelek - nie mial duzo do roboty a i tak sobie prawie wbil pilke do wlasnej bramki...
Singlar- brameczka no i calkiem dobrze w obronie
Baszczynski,Glowacki - profesorowie ,bardzo dobry mecz ,szczegolnie Glowy ktory gasil czesto gwiazdeczke Lewandowskiego ktory sie pluł cały czas do niego.
Diaz - on sie nei nadaje na bocznego obronce ,jest za wolny.Bylem pewny ze wyleci po tych faulach,chyba 10 razy faulowal w tym narozniku boiska :D
Malecki - kilka dobrych akcji ,musi popracowac nad dosrodkowaniami ,bo czesto niedokladnie podaje
Sobol - bardzo dobry mecz
Cantoro - niby nie odstawial nogi ,przy stykowych sytuacjach ,ale jego truchtanie po boisku jest momentami bardzo irytujace.
Zienczuk - na tyle na ile mogl walczyl
Boguski - bardzo dobry mecz ,tez walczyl czesto z islniejszymi rywalami
Cwielong - b. dobra 1 polowa , w 2 troche zgasl
Beto - przy golu bym go nie winil ,bylo 17 metrow i pechowo mu pod nogami przeleciala.

jc2007 05.04.2009 18:18

bramki i cały mecz w dobrej jakości na www.footgoals.pl

pan_premier 05.04.2009 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez darotsok73 (Post 703965)
Widzę że nagonka już się zaczyna...
Taa ,wszystkiemu winien ten niemądry Skorża (wiecie coś o drużynie czego On nie wie ?) , bo zmian nie zrobił , zwlekał, gry nie czuł. ??
A na ławce przecież same van Basteny siedziały i inni Makelele gotowi amike rozszarpać, jasne. ..
Przydałoby się ochłonąć.

edit: a jak czytam że Junior słaby mecz zagrał to już ręce opadają.., niektórzy chyba jakiś inny mecz oglądali.

to poczytaj dokładnie

Diaz grął dobrze, ale był dość wolny i bardzo zmeczony

Gdyby nie pobłażliwośc Siejewicza to gralibyśmy w 10 juz z 15 minut wczesniej
Po kopnięciu w głowę Diaz powinien zejsć natychmiast. Było oczywiste, że za następny faul musi byc zółta.

I bycie blisko drużyny nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu Skorża zawalił. Zreszą złe wybicie Diaza, pozwoliło Lechowi na akcję bramkową. Skorża zrobił mu krzywde i tyle

Zieniu17 05.04.2009 18:22

"Jak nie można meczu wygrać trzeba go zremisować", ale pozostaje duży niedosyt, bo ta bramka Stilica nie musiała paść...

Sytuacja jest ciężka, bo zakładając nawet wszystkie nasze zwycięstwa do konca sezonu, w co trudno uwierzyć, Lech musi stracić przynjamniej dwukrotnie punkty tzn. może wygrać conajwyżej 6 meczy...ma na wyjazdach Polonie i Legie, więc jest szansa, lecz niestety w tej sytuacji nie możemy patrzeć tylko na siebie...

rocco_1906 05.04.2009 18:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez grzesiek632 (Post 703946)
taa czep sie jeszcze Beto..
odejdz od komputera bo juz nie mylisz...

nie bój sie ja sie MAN OF THE MATCH nie mam zamiaru czepiać broń Boże hehehe :-)

jak napisałem remis brałem przed meczem w ciemno i najwazniejsze jest to że dalej gramy o tytuł.

laser 05.04.2009 18:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez element (Post 703891)
uff...

SUPER!

Amica ma przed sobą trudne mecze wyjazdowe..

albo my

10znaków

mic 05.04.2009 18:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Zbyychu (Post 703961)
a Pawełek - jaki jest, taki jest, ale akurat nie uważam, żeby dzisiaj zagrał szczególnie słaby mecz - nie rozumiem, skąd te bluzgi na niego. W drugiej połowie latał po całym polu karnym i w miarę skutecznie wyłapywał dośrodkowania, nie było tragicznie.

Bo to obowiazek forumowych kibicow sukcesu. Do czasu az nie strzeli bramki beda po nim jechac. A bo to stal o 10 cm za daleko, a za to ze wybil pilke na 60m a nie na 61. A to ze podrapal sie prawa reka a nie lewa. Przyzwyczajaj sie.

Karki dla Pawelka za niby opoznianie gry, czy druga dla Diaza to jakas kpina.

harthausen 05.04.2009 18:26

z Legią wcale nie będzie ciężki mecz. To będzie ładny mecz, mam nadzieję, że wygrany. Prawdziwa męka to będzie z drwalami broniącymi się przed spadkiem (Piast, Lechia, ŁKS). Górnik już chyba nie powalczy (bardzo żałuję, liga bez nich to jak bez nas, taka morusowata).
I u mnie :D będzie ciężko, parszywie ciężko. Arkowcy dużo zrobią, by nam życie obrzydzić.
Mam nadzieję, że ostatnie mecz ze Śląskiem będzie już o nic, kiedy będzie pozamiatane (czyli nikt nam , jak zwykle, już nie podskoczy :)

Ważna następna kolejka - do nas przyjeżdża Jaga, Lech u siebie z ŁKS, Legia do Gliwic. To się dopiero zagęści i zamiesza :D

wisl@k_TS 05.04.2009 18:27

Remis brałbym w ciemno przed meczem, ale teraz wiadomo - niedosyt na maksa. Przede wszystkim świetny mecz Sobola, Małeckiego, Baszcza i Głowy. Chłopaki grali ambitnie i to było widać. Rozgrzeszyłbym ich nawet po porażce, ważne że walczyli. Szkoda tych dwóch punktów, bo ja tam uważam że Amica, szczególnie we Wrocławiu ugra minimum 1 pkt a najprawdopodobniej 3 pkt. Ale jest luzik... Teraz meritum:

panie Maćku drogi, fach trenerski wymaga tez zmian w trakcie meczu, ja rozumiem że ławki za bardzo nie ma ale jak sie widzi Juniora Diaza, który słania sie na nogach w miedzyczasie faulując co kroć na żółtą kartkę to trzeba zrobić zmianę jak najszybciej. Po raz enty nie trafia sie ze zmianami. Poza tym...

Beto, drugi Łobo?

laser 05.04.2009 18:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AgresywnyChomik (Post 703927)
Remis napewno nie jest sprawiedliwy - Lech byl dzis druzyna lepsza+ sedzia sie zlitowal nad Glowackim.
Diaz powinien byc zmieniony w momencie gdy dostal zoltko, razilo tez wybijanie pilek na oslep byle dalej, jednak nasza gra nie wygladala az tak zle do momentu strzelenia gola bo pozniej to tylko byla "obrona Czestochowy". Wynik cieszy dalej pozostajemy w grze.
dziekuje wszystkim

dadaj jeszcze że piłka po akcji w której padła bramka wyszła na aut i powinna być wtedy dla nich : wiec bramka szczesliwa

ogniskowicz 05.04.2009 18:30

Niektórzy chyba oglądali inny mecz niż ja. Piłkarsko niestety słabiej od Lecha, remis jest zasłużonym rezultatem, choć wiadomo że niedosyt jest ogromny.
Baszczu najlepszy na boisku, zaraz po tym Sobol, Singlar i Boguski.
Małecki słabo, Zieńczuk słabo, tragicznie Cantoro niestety.
Do Diaza żalu nie mam robił chłop co mógł, wina Skorży że go nie zmienił.

Najważniejsze że nie przegraliśmy i nadal jesteśmy w grze!

Bik 05.04.2009 18:31

Ważna następna kolejka - do nas przyjeżdża Jaga, Lech u siebie z ŁKS, Legia do Gliwic. To się dopiero zagęści i zamiesza :D[/QUOTE]

Lech do Gliwic, Legia z Cracovią

Uran235 05.04.2009 18:31

Diaz może grać na lewej obronie, ale nie na Lecha i nie na Peszkę. Jak zobaczyłem skład to wiedziałem, że będzie źle w tym miejscu. Przyczyna jest bardzo prosta. Lech gra asymetrycznie, u nich na lewej obronie gra Djurdjevic, chłop na schwał, ale mało ruchawy i nie biega do przodu. Na dodatek Nie mają rasowego lewoskrzydłowego. Na prawej gra Wojtkowiak/Kikut- kolesie którzy cały czas biegaja do przodu i Peszko, który jest bardzo szybki i zwrotny.

Diaz z natury nie radzi sobie z zawodnikami szybkimi i zwrotnymi, bo jest za wysoki i łatwo wkręcić go w ziemię. Na dodatek był zmęczony po podróży, ataki szły cały czas jego stroną i Diazowi brakło sił. Było wiadomo, że albo popełni gafę, albo wyleci z boiska. Do tego Diaz dołożył, to co ma we krwi, czyli machanie nogami. W Ameryce gra się bezkontaktowo, jest dużo miejsca i takie machanie przechodzi. W Europie jak rywal jest blisko, to wiadomo, że machanie nogami się nie sprawdza, bardziej liczy się dynamika, agresja, gra na wyprzedzenie.

Do tego zmiany nieco spóźnione. po 60 minutach Małecki i Ćwielong przestali istnieć. Boguski dużo biegał w drugiej połowie, ale przed przerwą niewidoczny.

Brawa dla drużyny za walkę, piłkarsko troszkę brakło. Remis sprawiedliwy, choć mogliśmy liczyć na więcej. Z Brożkiem i Marcelo w środę jest duża szansa ich wyeliminować.

Brawa dla wszystkich za ambicję, brawa

zim zum 05.04.2009 18:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 703981)
Karki dla Pawelka za niby opoznianie gry, czy druga dla Diaza to jakas kpina.

?? jak to był ewidentny faul Diaza, bez dyskusji.

jc2007 05.04.2009 18:33

http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Lec...la-206866.html SINGLAR 0-1 !

zim zum 05.04.2009 18:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez harthausen (Post 703984)
Ważna następna kolejka - do nas przyjeżdża Jaga, Lech u siebie z ŁKS, Legia do Gliwic. To się dopiero zagęści i zamiesza :D

chyba Ci się terminarz pomieszał ;)

Jaga do nas, Lech do Gliwic, Cracovia na Legii :)

mic 05.04.2009 18:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 703998)
?? jak to był ewidentny faul Diaza, bez dyskusji.

Prosze Cie. Jakby Peszko (?) nie owinal mu sie wokol nogi to sedzia pewnie nawetby nie widzial.

BTW, czy wydawalo mi sie, czy zaraz po tym "faulu", boczny pokazywal ze nic nie bylo ?

Lechista69 05.04.2009 18:36

Mecz stal na dobrym poziomie i nawet w TVP 2 dalo rade obejzec, pilkarsko minimalnie lepsi poznaniacy ale to tylko dzieki kibicom... cala druzyna pokazala ambicje, walke i zaangazowanie.

Pawelek - pewny i w miare udany wystep 7/10
Glowacki - profesor - czyscil wszystko 8/10
Basczu - profesor - pilkarz meczu 9/10
Singlar - bramka, na poczatku nerwowo ale potem juz poszlo 8/10
Diaz - 7/10 - szkoda czerwieni ale to powinna byc zmiana dobre 15 minut wczesniej
Sobol - Tytan tytan tytan!!!! 8/10
Cantoro - walka, staral sie, widac ze niegral 7/10
Cwielong - OJ BEDZIE Z NIEGO POZYTEK!!!! 8/10
Boguski - oczekiwalem wiecej... 6/10
Zienczuk - nie schodzi ponizej pewnego poziomu 7/10
Malecki - hehe po jednym z fauli na nim wstal i doskoczyl do jednego z zawodnikow amici 7/10 - pracuj nad dosrodkowaniami!

Niedzielan - za krotko
Beto - nic nie pokazal, ale byl osamotniony z przodu ( nie oceniam)
Lobodzinski - DO OBRONY GO! :rotfl:

Luk_Biala_Gwiazda 05.04.2009 18:36

Boczny w ogole nie sygnalizowal faulu, bedac najblizej calej akcji. Natomiast Siejewicz bedac na wysokosci srodka pola karnego akcje cala widzial dokladniej..

CH. 05.04.2009 18:36

dobry ten remis, Amika w sumie powinna wygrać, mieli parę setek. ale **** z tym, wynik idzie w świat. mi w głowie ciągle chodzi ten faul w polu karnym Amiki na naszym, w szybkiej piłce raczej powiedzą że się nam należał. brak Pawła i Piotrka, brak Marcelo, wyjazd, z mocną ekipą, jest dobrze..

była jakaś oprawa bo od 10 min zacząłem oglądać?

mic 05.04.2009 18:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Luk_Biala_Gwiazda (Post 704003)
Boczny w ogole nie sygnalizowal faulu, bedac najblizej calej akcji. Natomiast Siejewicz bedac na wysokosci srodka pola karnego akcje cala widzial dokladniej..

Chyba wykonal gest "gora-dol" lewa reka, zeby Peszko wstawal

zim zum 05.04.2009 18:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 704001)
Prosze Cie. Jakby Peszko (?) nie owinal mu sie wokol nogi to sedzia pewnie nawetby nie widzial.

BTW, czy wydawalo mi sie, czy zaraz po tym "faulu", boczny pokazywal ze nic nie bylo ?

jakby babka miała wąsy, to by...... Peszko zachował się cwanie, ten wystawił nogę i koniec. Zresztą już wcześniej mu sie udało, bo za to kopnięcie kikuta kartka jak nic.

ogniskowicz 05.04.2009 18:43

Po raz kolejny powiem nie wina to Diaza. Dopóki miał sił nie grał źle. To Skorża był ślepy i nie widział, że nie nadąża już, że musi ratować się faulem i że Lech (całkiem sensownie) gra na faul z tej strony boiska.

Szkoda taka gafa nie powinna się przytrafić wysokiej klasy trenerowi.

harthausen 05.04.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 704000)
chyba Ci się terminarz pomieszał ;)

Jaga do nas, Lech do Gliwic, Cracovia na Legii :)

Serdecznie przepraszam szanownych kolegów. I dziękuję za słowa prawdy.
Żywczyk, to jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie :)

matt_1906 05.04.2009 18:44

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ogniskowicz (Post 704010)
Po raz kolejny powiem nie wina to Diaza. Dopóki miał sił nie grał źle. To Skorża był ślepy i nie widział, że nie nadąża już, że musi ratować się faulem i że Lech (całkiem sensownie) gra na faul z tej strony boiska.

Szkoda taka gafa nie powinna się przytrafić wysokiej klasy trenerowi.

powiedz kogo mial wpuścić za Diaza?

fanKA92 05.04.2009 18:45

Widzę głosy, że Diaza p. Skorża nie ściągnął... A kogo miał wpuścić!?! A w dodatku, jak ktoś ma canal+ i ogląda teraz Ligę+ Extra, to wysłuchał trenera Skorży i ma wszystko wyjasnione. Koniec, kropka na temacie Diaza. (choć wiedząc jaka jest sytuacja, można było wziąć kogoś z ME. Często takim zawodnikom wychodzą mecze zycia).

Lechista69 05.04.2009 18:46

Wpuscil by powiedzmy Niedzielana za Diaza i wtedy Zienczuk by zszedl do obrony..

Zbyychu 05.04.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mic (Post 704007)
Chyba wykonal gest "gora-dol" lewa reka, zeby Peszko wstawal

w sumie, to nie jestem pewien, co tam się działo. Diaz później kiwał palcem w kierunku linii bocznej pokazując, że nic nie było, ale nie widziałem komu - sędziemu? No, ale też mi się wydaje, że sędzia nic nie gwizdnął.

Illargui 05.04.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez fanKA92 (Post 704015)
jak ktoś ma canal+ i ogląda teraz Ligę+ Extra, to wysłuchał trenera Skorży i ma wszystko wyjasnione. Koniec, kropka na temacie Diaza.

Możesz coś bliżej w tym temacie napisać? Nie każy ogląda teraz L+ :-)

mic 05.04.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matt_1906 (Post 704014)

Zienczuka, na jego pozycje Pepe/Boguski/Malecki i wejsc mogl Wtorek/Beto lub nawet Łobo

Jeszcze co do sedziowania, to Glowacki ma duze szczescie, ze dostal tylko zolta kartke.
Ewidentna czerwona dla Injaca za lokiec

marthens 05.04.2009 18:47

Cytat:

Pierwotnie napisane przez matt_1906 (Post 704014)

Dokładnie. Wystarczy spojrzeć na protokół meczowy - nie mieliśmy ANI JEDNEGO obrońcy na ławce. Skorża zresztą sam powiedzial przed chwila w C+ ze myslal juz o zmianie Diaza w 50 minucie i chcial przesunac tam Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu.

Kordel_Walker 05.04.2009 18:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lechista69 (Post 704002)
Mecz stal na dobrym poziomie i nawet w TVP 2 dalo rade obejzec, pilkarsko minimalnie lepsi poznaniacy ale to tylko dzieki kibicom... cala druzyna pokazala ambicje, walke i zaangazowanie.

Pawelek - pewny i w miare udany wystep 7/10
Glowacki - profesor - czyscil wszystko 8/10
Basczu - profesor - pilkarz meczu 9/10
Singlar - bramka, na poczatku nerwowo ale potem juz poszlo 8/10
Diaz - 7/10 - szkoda czerwieni ale to powinna byc zmiana dobre 15 minut wczesniej
Sobol - Tytan tytan tytan!!!! 8/10
Cantoro - walka, staral sie, widac ze niegral 7/10
Cwielong - OJ BEDZIE Z NIEGO POZYTEK!!!! 8/10
Boguski - oczekiwalem wiecej... 6/10
Zienczuk - nie schodzi ponizej pewnego poziomu 7/10
Malecki - hehe po jednym z fauli na nim wstal i doskoczyl do jednego z zawodnikow amici 7/10 - pracuj nad dosrodkowaniami!

Niedzielan - za krotko
Beto - nic nie pokazal, ale byl osamotniony z przodu ( nie oceniam)
Lobodzinski - DO OBRONY GO! :rotfl:

Wg mnie nie ma co indywidualne oceniać. Dziś nie było indywidualności. Dziś po raz pierwszy od wielu wielu lat była wreszcie DRÓŻYNA. Wola walki, ambicja, presing, gryzienie trawy, nieustępliwość, wiara w dobry wynik choć...jak zawsze niestety pech. Taką Wisłę chcę oglądać. Wreszcie zagrali z jajami. Nie płakali po faulach, nie narzekali, nie marudzili. Wreszcie dróżyna, która nie liczyła na indywidualne akcje, przebłyski, szarpnięcia. Wszystkim dał bym 10, bo wszystkim zależało, a tego długo w tej ekipie nie widziałem.

wisl@k_TS 05.04.2009 18:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez marthens (Post 704020)
Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu.

A tak nie wytrzymał Diaz, dodatkowo łapiąc po drodze czerwień.

I żeby było jasne, nie czepiam się tej sytuacji, chodzi mi tylko o fakt po raz kolejny mamy do czynienia ze złymi bądź brakiem zmian Skorży.

fanKA92 05.04.2009 18:53

*Illargui* -> marthens już się wypowiedział, uprzedził mnie ;). "...myslal juz o zmianie Diaza w 50 minucie i chcial przesunac tam Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu." Tak więc to tyle. :)
Ja wam powiem, że nie będe się załamywac. Co się stało to się nie odstanie. ... Z WIARĄ NA KOŃCOWY SUKCES...byle do maja ;)

Pablo84 05.04.2009 18:56

Szkoda 3 punktów.Liczyłem na wygraną :(

jurukuru 05.04.2009 18:59

Baszczu i Ćwielong najlepsi w tym meczu z Wiślaków. Pawełek nawet ładnie bronił, Diaz powinien zejść zaraz po 1 żółtej, reszta ok, nawet Cantoro....
żal tego ole Beto...... szkoda, bezsensowna bramka

IncognitoTSW 05.04.2009 19:01

Pawełek ostro się wkurzył po tej dziurze.

Niezwykle doświadczony środek obrony wyeliminował dzisiaj Lewandowskiego.

wisłaWieczysta 05.04.2009 19:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez jurukuru (Post 704029)
Baszczu i Ćwielong najlepsi w tym meczu z Wiślaków. Pawełek nawet ładnie bronił, Diaz powinien zejść zaraz po 1 żółtej, reszta ok, nawet Cantoro....
żal tego ole Beto...... szkoda, bezsensowna bramka

zapomniałeś jeszcze o SOBOLU !! dla niego wielki szacun

gdybyśmy mieli pełny skład to na pewno 3 punkty nasze. amika nie pokazała nic specjalnego. nie rozumiem tylko dlaczego nie dostawali żadnych żółtych kartek a było pare ku temu powodów

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:00.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl