![]() |
Zawalone zmiany :/ Diaz powinien zejść w okolicach 60 min razem z Cantoro który był najsłabszym Wiślakiem na boisku (groźne straty i bezsensowne wybicia a do tego strasznie wolny)
Za Ćwielonga który zagrał świetny mecz i naprawdę niewiele brakowało a zdobyłby przepiękną bramkę w pierwszej połowie powinien wejść Wtorek a nie drętwus Beto który zawalił bramkę - jak można puścić dziurę stojąc w murze ?? . Małecki powinien trenować dośrodkowania bo chłopina potrafi się urwać na skrzydle ale niestety większość piłek psuje. |
PP odpuścić i wracać do Krakowa po zwycięstwo, każde potknięcie Lecha czy Legii przybliża nas do MP! Narazie nie bede sie wypowiadal o samym meczu... musze ochłonąć.
|
Patrzac obiektywnie na mecz to remis jest dla nas dobrym wynikiem ,choc kazdy kibic bedzie troche zalowal.
Pierwsza polowa slaba z obu stron ,w drugiej zaczelo sie dziac. Co do ocen: Pawelek - nie mial duzo do roboty a i tak sobie prawie wbil pilke do wlasnej bramki... Singlar- brameczka no i calkiem dobrze w obronie Baszczynski,Glowacki - profesorowie ,bardzo dobry mecz ,szczegolnie Glowy ktory gasil czesto gwiazdeczke Lewandowskiego ktory sie pluł cały czas do niego. Diaz - on sie nei nadaje na bocznego obronce ,jest za wolny.Bylem pewny ze wyleci po tych faulach,chyba 10 razy faulowal w tym narozniku boiska :D Malecki - kilka dobrych akcji ,musi popracowac nad dosrodkowaniami ,bo czesto niedokladnie podaje Sobol - bardzo dobry mecz Cantoro - niby nie odstawial nogi ,przy stykowych sytuacjach ,ale jego truchtanie po boisku jest momentami bardzo irytujace. Zienczuk - na tyle na ile mogl walczyl Boguski - bardzo dobry mecz ,tez walczyl czesto z islniejszymi rywalami Cwielong - b. dobra 1 polowa , w 2 troche zgasl Beto - przy golu bym go nie winil ,bylo 17 metrow i pechowo mu pod nogami przeleciala. |
bramki i cały mecz w dobrej jakości na www.footgoals.pl
|
Cytat:
Diaz grął dobrze, ale był dość wolny i bardzo zmeczony Gdyby nie pobłażliwośc Siejewicza to gralibyśmy w 10 juz z 15 minut wczesniej Po kopnięciu w głowę Diaz powinien zejsć natychmiast. Było oczywiste, że za następny faul musi byc zółta. I bycie blisko drużyny nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu Skorża zawalił. Zreszą złe wybicie Diaza, pozwoliło Lechowi na akcję bramkową. Skorża zrobił mu krzywde i tyle |
"Jak nie można meczu wygrać trzeba go zremisować", ale pozostaje duży niedosyt, bo ta bramka Stilica nie musiała paść...
Sytuacja jest ciężka, bo zakładając nawet wszystkie nasze zwycięstwa do konca sezonu, w co trudno uwierzyć, Lech musi stracić przynjamniej dwukrotnie punkty tzn. może wygrać conajwyżej 6 meczy...ma na wyjazdach Polonie i Legie, więc jest szansa, lecz niestety w tej sytuacji nie możemy patrzeć tylko na siebie... |
Cytat:
jak napisałem remis brałem przed meczem w ciemno i najwazniejsze jest to że dalej gramy o tytuł. |
Cytat:
10znaków |
Cytat:
Karki dla Pawelka za niby opoznianie gry, czy druga dla Diaza to jakas kpina. |
z Legią wcale nie będzie ciężki mecz. To będzie ładny mecz, mam nadzieję, że wygrany. Prawdziwa męka to będzie z drwalami broniącymi się przed spadkiem (Piast, Lechia, ŁKS). Górnik już chyba nie powalczy (bardzo żałuję, liga bez nich to jak bez nas, taka morusowata).
I u mnie :D będzie ciężko, parszywie ciężko. Arkowcy dużo zrobią, by nam życie obrzydzić. Mam nadzieję, że ostatnie mecz ze Śląskiem będzie już o nic, kiedy będzie pozamiatane (czyli nikt nam , jak zwykle, już nie podskoczy :) Ważna następna kolejka - do nas przyjeżdża Jaga, Lech u siebie z ŁKS, Legia do Gliwic. To się dopiero zagęści i zamiesza :D |
Remis brałbym w ciemno przed meczem, ale teraz wiadomo - niedosyt na maksa. Przede wszystkim świetny mecz Sobola, Małeckiego, Baszcza i Głowy. Chłopaki grali ambitnie i to było widać. Rozgrzeszyłbym ich nawet po porażce, ważne że walczyli. Szkoda tych dwóch punktów, bo ja tam uważam że Amica, szczególnie we Wrocławiu ugra minimum 1 pkt a najprawdopodobniej 3 pkt. Ale jest luzik... Teraz meritum:
panie Maćku drogi, fach trenerski wymaga tez zmian w trakcie meczu, ja rozumiem że ławki za bardzo nie ma ale jak sie widzi Juniora Diaza, który słania sie na nogach w miedzyczasie faulując co kroć na żółtą kartkę to trzeba zrobić zmianę jak najszybciej. Po raz enty nie trafia sie ze zmianami. Poza tym... Beto, drugi Łobo? |
Cytat:
|
Niektórzy chyba oglądali inny mecz niż ja. Piłkarsko niestety słabiej od Lecha, remis jest zasłużonym rezultatem, choć wiadomo że niedosyt jest ogromny.
Baszczu najlepszy na boisku, zaraz po tym Sobol, Singlar i Boguski. Małecki słabo, Zieńczuk słabo, tragicznie Cantoro niestety. Do Diaza żalu nie mam robił chłop co mógł, wina Skorży że go nie zmienił. Najważniejsze że nie przegraliśmy i nadal jesteśmy w grze! |
Ważna następna kolejka - do nas przyjeżdża Jaga, Lech u siebie z ŁKS, Legia do Gliwic. To się dopiero zagęści i zamiesza :D[/QUOTE]
Lech do Gliwic, Legia z Cracovią |
Diaz może grać na lewej obronie, ale nie na Lecha i nie na Peszkę. Jak zobaczyłem skład to wiedziałem, że będzie źle w tym miejscu. Przyczyna jest bardzo prosta. Lech gra asymetrycznie, u nich na lewej obronie gra Djurdjevic, chłop na schwał, ale mało ruchawy i nie biega do przodu. Na dodatek Nie mają rasowego lewoskrzydłowego. Na prawej gra Wojtkowiak/Kikut- kolesie którzy cały czas biegaja do przodu i Peszko, który jest bardzo szybki i zwrotny.
Diaz z natury nie radzi sobie z zawodnikami szybkimi i zwrotnymi, bo jest za wysoki i łatwo wkręcić go w ziemię. Na dodatek był zmęczony po podróży, ataki szły cały czas jego stroną i Diazowi brakło sił. Było wiadomo, że albo popełni gafę, albo wyleci z boiska. Do tego Diaz dołożył, to co ma we krwi, czyli machanie nogami. W Ameryce gra się bezkontaktowo, jest dużo miejsca i takie machanie przechodzi. W Europie jak rywal jest blisko, to wiadomo, że machanie nogami się nie sprawdza, bardziej liczy się dynamika, agresja, gra na wyprzedzenie. Do tego zmiany nieco spóźnione. po 60 minutach Małecki i Ćwielong przestali istnieć. Boguski dużo biegał w drugiej połowie, ale przed przerwą niewidoczny. Brawa dla drużyny za walkę, piłkarsko troszkę brakło. Remis sprawiedliwy, choć mogliśmy liczyć na więcej. Z Brożkiem i Marcelo w środę jest duża szansa ich wyeliminować. Brawa dla wszystkich za ambicję, brawa |
Cytat:
|
http://www.plikus.pl/zobacz_plik-Lec...la-206866.html SINGLAR 0-1 !
|
Cytat:
Jaga do nas, Lech do Gliwic, Cracovia na Legii :) |
Cytat:
BTW, czy wydawalo mi sie, czy zaraz po tym "faulu", boczny pokazywal ze nic nie bylo ? |
Mecz stal na dobrym poziomie i nawet w TVP 2 dalo rade obejzec, pilkarsko minimalnie lepsi poznaniacy ale to tylko dzieki kibicom... cala druzyna pokazala ambicje, walke i zaangazowanie.
Pawelek - pewny i w miare udany wystep 7/10 Glowacki - profesor - czyscil wszystko 8/10 Basczu - profesor - pilkarz meczu 9/10 Singlar - bramka, na poczatku nerwowo ale potem juz poszlo 8/10 Diaz - 7/10 - szkoda czerwieni ale to powinna byc zmiana dobre 15 minut wczesniej Sobol - Tytan tytan tytan!!!! 8/10 Cantoro - walka, staral sie, widac ze niegral 7/10 Cwielong - OJ BEDZIE Z NIEGO POZYTEK!!!! 8/10 Boguski - oczekiwalem wiecej... 6/10 Zienczuk - nie schodzi ponizej pewnego poziomu 7/10 Malecki - hehe po jednym z fauli na nim wstal i doskoczyl do jednego z zawodnikow amici 7/10 - pracuj nad dosrodkowaniami! Niedzielan - za krotko Beto - nic nie pokazal, ale byl osamotniony z przodu ( nie oceniam) Lobodzinski - DO OBRONY GO! :rotfl: |
Boczny w ogole nie sygnalizowal faulu, bedac najblizej calej akcji. Natomiast Siejewicz bedac na wysokosci srodka pola karnego akcje cala widzial dokladniej..
|
dobry ten remis, Amika w sumie powinna wygrać, mieli parę setek. ale **** z tym, wynik idzie w świat. mi w głowie ciągle chodzi ten faul w polu karnym Amiki na naszym, w szybkiej piłce raczej powiedzą że się nam należał. brak Pawła i Piotrka, brak Marcelo, wyjazd, z mocną ekipą, jest dobrze..
była jakaś oprawa bo od 10 min zacząłem oglądać? |
Cytat:
|
Cytat:
|
Po raz kolejny powiem nie wina to Diaza. Dopóki miał sił nie grał źle. To Skorża był ślepy i nie widział, że nie nadąża już, że musi ratować się faulem i że Lech (całkiem sensownie) gra na faul z tej strony boiska.
Szkoda taka gafa nie powinna się przytrafić wysokiej klasy trenerowi. |
Cytat:
Żywczyk, to jedyne co mam na swoje usprawiedliwienie :) |
Cytat:
|
Widzę głosy, że Diaza p. Skorża nie ściągnął... A kogo miał wpuścić!?! A w dodatku, jak ktoś ma canal+ i ogląda teraz Ligę+ Extra, to wysłuchał trenera Skorży i ma wszystko wyjasnione. Koniec, kropka na temacie Diaza. (choć wiedząc jaka jest sytuacja, można było wziąć kogoś z ME. Często takim zawodnikom wychodzą mecze zycia).
|
Wpuscil by powiedzmy Niedzielana za Diaza i wtedy Zienczuk by zszedl do obrony..
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Jeszcze co do sedziowania, to Glowacki ma duze szczescie, ze dostal tylko zolta kartke. Ewidentna czerwona dla Injaca za lokiec |
Cytat:
|
Cytat:
Wg mnie nie ma co indywidualne oceniać. Dziś nie było indywidualności. Dziś po raz pierwszy od wielu wielu lat była wreszcie DRÓŻYNA. Wola walki, ambicja, presing, gryzienie trawy, nieustępliwość, wiara w dobry wynik choć...jak zawsze niestety pech. Taką Wisłę chcę oglądać. Wreszcie zagrali z jajami. Nie płakali po faulach, nie narzekali, nie marudzili. Wreszcie dróżyna, która nie liczyła na indywidualne akcje, przebłyski, szarpnięcia. Wszystkim dał bym 10, bo wszystkim zależało, a tego długo w tej ekipie nie widziałem. |
Cytat:
I żeby było jasne, nie czepiam się tej sytuacji, chodzi mi tylko o fakt po raz kolejny mamy do czynienia ze złymi bądź brakiem zmian Skorży. |
*Illargui* -> marthens już się wypowiedział, uprzedził mnie ;). "...myslal juz o zmianie Diaza w 50 minucie i chcial przesunac tam Zieńczuka ale bał sie ze ten fizycznie nie wytrzyma meczu." Tak więc to tyle. :)
Ja wam powiem, że nie będe się załamywac. Co się stało to się nie odstanie. ... Z WIARĄ NA KOŃCOWY SUKCES...byle do maja ;) |
Szkoda 3 punktów.Liczyłem na wygraną :(
|
Baszczu i Ćwielong najlepsi w tym meczu z Wiślaków. Pawełek nawet ładnie bronił, Diaz powinien zejść zaraz po 1 żółtej, reszta ok, nawet Cantoro....
żal tego ole Beto...... szkoda, bezsensowna bramka |
Pawełek ostro się wkurzył po tej dziurze.
Niezwykle doświadczony środek obrony wyeliminował dzisiaj Lewandowskiego. |
Cytat:
zapomniałeś jeszcze o SOBOLU !! dla niego wielki szacun gdybyśmy mieli pełny skład to na pewno 3 punkty nasze. amika nie pokazała nic specjalnego. nie rozumiem tylko dlaczego nie dostawali żadnych żółtych kartek a było pare ku temu powodów |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:00. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl