![]() |
Ja byłem z takim ziomkiem w dresie :P
I właśnie on z Tobą chciał się zamienić. Troszkę ściema z tym, że ja miałem 002 bo to on miał, ale na to samo wyszło :P I tak walili wszystkich na styczeń :P |
A.. no to wiem xD ****a mac.. Pieprzony MORD!
A mowili ze ludziom bedzie zylo sie lepiej... xD ueh ;/ |
Jeśli macie odległe terminy to zapraszam do Tarnowa tu działa wszystko dużo szybciej.
|
Wlasnie to uczynic mialem.. az tu nagle osoba pewna, sklada propozycje zamiany.. dokladniej sam ją znalazlem^^
Jutro sie z nią umowilem, terminek za dokl miesiac.. Cud to moze nie jest, ale lepszy (dokladnie) miesiac niz (dokladnie) 2 miesiace ;) I grunt ze termin w pelni odpowiada ;) I rada dla innych: nie licz na cudowną srode ;) Te terminy rownie moga pasc w sobote popoludniu ;| |
Cytat:
|
Tarnów jest łatwiutki. Ja tam zdałem za pierwszym razem kompletnie nie znając miasta. Są bodaj dwa ronda z jednym pasem i tyle. Oprócz tego klasyczne skrzyżowania i sporo długi prostych. Egzamin łączony dostałem na "za trzy tygodnie". Ruch jak w każdym mieście - spory, a w godzinach szczytu spore korki. Ale odpada mnóstwo infrastruktury jak torowiska, ronda, estakady, wielopasmowe skrzyżowania itp.
Swoją drogą jakiś koleś z neta dostał dziś termin na... dziś godz. 7.30. Z tym, że był pierwszy przy okienku. |
Jeśli ktoś ma jakieś szczegółowe pytania odnośnie Tarnowa to chętnie odpowiem.
Proste miasto, dwa takie główne ronda z jednym pasem. Natężenie ruchu w godzinach szczytu dość duże, poza nimi w normie. |
jak nie zdam za 1razem to chyba wybiore sie do Tarnowa lub Nowego Sącza, bo kolejne terminy z tego co slyszalem sa na koncowke stycznia w Krk
|
no no ciekawie sie robi juz koncowka stycznia ehh ... ciekawe kiedy wybuduja ten drugi osrodek na Balicach ...
PS: 7 dzien oczekiwania na plastik ... w piatek dzwonie znowu |
Jak się jedzie od Koszykarskiej w prawo a poźniej znowu w prawo kawałek sie jedzie i jest skrzyżowanie gdzie jest nakaz jazdy w lewo lub prawo kojaży ktoś ?
|
chodzi ci o ta droge zaraz w pierwsza w prawo od koszykarskiej co prowadzi kolo Legu ??
|
Nie znam tamtych okolic wyjeżdzam z Koszykarskiej i na światłach w prawo a poźniej na następnych w prawo tam jade po troche krętej drodze i jest w końcu skrzyżowanie o którym pisałem wczesniej o to skrzyżowanie mi chodzi
|
no to tak tamte okolice co pisalem i sa tam te nakazy i co w zwiazku z tym ??
|
ciagła 40stka na budziku? Taki krety odcinek, prowadzący pod stacje TYGRYSKA?
To nie wiem ;) Dzis sie wymienilem terminem... Mialem miec w przyszlym tygodniu (nie moge) i wymienilem sie na dokl za miesiac.. Problem byl ten ze koles ktory sie ze mna wymienial mial termin pozniejszy od mojego rzecz jasna, a w nowych przepisach- nie mozna wymienic sie na termin wczesniejszy niz sie ma.. No nic.. w****ilem sie troche, bo kolesia nie znalem, przyjechal i lipa.. w biurze obslugi mowią ze nie moga (w okienkach ;) ).. no to lecimy do sekretariatu.. I lipa, nic nie pomoze... Napisalismy podanie do dyr.. z tym tez troche histori, ale sie nie rozpisuje.. Udalo sie, ale ogolnie tam cokolwiek zalatwic to koszmar... Nikomu terminu nie kradlem, ja mialem- on mial ustalony.. ale nie.. nie mozna ;| Dzieki temu ze sie udalo zaoszczedzilem miesiac czasu, podobnie do goscia ktory sie ze mna wymienil ;) Dzis terminy na praktyczny B były na 20stycznia ;) |
futro taa wejdz z nimi w dyskusje to znajda 1000 powodow !! ale dobrze ze udalo ci sie cokolwiek zalatwic
|
Czy ktoś się może orientuje jak wyglądają trasy na kat. C? Jakie mają haczyki?
|
A tego to nie wiem, i prawde mowiac sam bym sie dowiedzial na (bliską) przyszlosc ;)
Nawet nie wiedzialem ze na C jest trasa wyznaczona o.O |
wracając do Tarnowa naprawde polecam to miasto. Pojechałem dzisiaj sie zapisac z kumplem i dostalismy termin na 17 grudnia. Dla porównania kumpel który zaczoł kurs miesiąc wczesniej ma egzamin tego samego dnia,ale w Krk :) pozatym jak patrzyłem na miasto nie sprawia wrażenia trudnego,ale mimo wszystko wykupujemy sobie 3h dzień przed egzaminem tak dla pewnosci :)
|
Ja ze swojej strony zapraszam do sącza. Łatwo jest dobrze trafić na chłopa który nie jedzie tylko po to, żeby udupić, poza tym nie orientowałem się ostatnio, ale terminy chyba nie są tak odległe jak u Was :)
|
Niestety nie udało mi sie, czekałem w poczekalni ponad 4h, bylem głodny, z gorączką i opadnięty z sił, poległem na łuku, przez to ze on jest tak chujowo zrobiony, kto tam był na placu to wie ze łuki sa obok siebie, i przy cofaniu jechałem przy pasie tego drugiego łuku zamiast mojego.
Startowanie pod gorke banał i miasto to zalezy od szczescia ale bym raczej zaliczył. Wysłałem papiery do tarnowa bo nie bede sie tutaj .......ił i czekał do lutego. Orientuje sie ktos ile tam trzeba czekac? czy mozna sie zapisac telefonicznie czy musze jechac sie zapisac kiedy dokumenty moje tam dojda? Oplaca sie wziasc 2h czy moge isc na zywca zdawac (w tarnowie nigdy nie byłem) |
Chodzi mi o nazwę tego skrzyżowania gdzie jest nakaz jazdy w lewo lub prawo
|
przez to ze on jest tak chujowo zrobiony, kto tam był na placu to wie ze łuki sa obok siebie, i przy cofaniu jechałem przy pasie tego drugiego łuku zamiast mojego.
Z całym szacunkiem dla Ciebie w ruchu miejskim tez poruszasz sie obok innych uczestników więc odległość nie ma większego znaczenia... Odnosnie terminu oczekiwania w tarnowie ok 3 tygodni ..... Polecam wykupienie kilku h przed egzaminem to wiele daje |
Istnieje możliwość zamiany terminów z jakąś osobą egzaminu łączonego ?Na czym to polega i jak to trzeba zrobić...bądź przenieść termin...
|
Moze plotki ale slyszalem,ze egazminatorzy ostatnio mniej nastawieni na oblewanie bo byl za niski poziom zdawalnosci( chyba najnizszy w Polsce?). W praktyce to tak wyglada ze w tym miesiacu 5 osob z mojej klasy zdalo prawko( 1 nie zdal teorii, ale dostal termin na za tydzien i zdal bez problemow za 2 razem)
Jak ktos ma skladac papiery na laczony to terminy bardzo krotkie- 2,3 dni. Rozpiepszylo mnie jak kumpel pojechal sie zapisac i dostal termin na tego samego dnia. Nie wiem jaka przyczyna tych krotkich terminow ale tak jest. |
Cytat:
i lepiej sobie wez dodatkowe godziny, 2 przed samym egzaminem powinny spokojnie wystarczyc zeby przejeździc po dwa razy wszystie trasy, |
Ja mam juz termin na ten tydzien i chcialbym troszke pozniej miec...da sie zamienic?
|
Gdzie te terminy 2-3 dni? Bo chyba nie w Krakowie...
na pózniejszy zawsze można zmienic |
Terminy w Krakowie na praktyczny: ok2 miesiecy, na lączony od 2 do 6tyg.. Zalezy jak sie trafi..
Przelozyc (oficjalnie, bez podania przyczyny) mozna kazdy egzamin (w tym laczony) na termin nie pozniejszy niz juz jest.. w praktyce wyglada to tak ze rezygnujesz z tego co masz (nie pozniej niz 2 dni przed egz) i dostajesz najwczesniej termin ktory jest (czyli czekasz kolejne 2-6tyg, w praktycznym 2 miechy).. Co chodzi o ta zdawalnosc, wg mnie wszytko zalezy od tego na kogo trafisz, i co wazniejsze- nie jak umiesz jezdzic, tylko jak jestes przygotowany pod sam egzamin.. Jak wygazesz sie pozytywnie na samym poczatku, nawet na placu, to pozniej latwiej idzie itd.. Naturalne jest ze jak sie zwieksza zdawalnosc w danym miesiacu, to musze oblac wiecej osob ^^-stad NIBY wieksze kryteria biora pod uwage przy zdawaniu ;p Co chodzi o ten luk.. hmy- wiem jaki jest, bo sam zdawalem.. wydaje mi sie ze jak sie skupisz to bedzie ok- ja uczylem sie w LOKu i tam masz prawie identyczny luk (podwojny).. Ja mialem na egz parkowanie (koperta) w miejscu wolnym na dlugosc ok 1,5 dlugosci samochodu.. w regulaminie masz min 3 dlugosci, wiec spoko jest! ;/ Praktycznie 1/2 egzaminatorow na samym poczatku leci na Ciebie z geba.. nie dlatego ze robisz cos zle, tylko zebys tak myslal ;) Jak sie odprysniesz- to powodzenia ;) ;| |
W przepisach jest nie że MIN tylko OKOŁO i nie 3 długości tylko 2.
|
Wprawdzie nie dam glowy uciac, ale watpie by w przepisach bylo okreslenie "okolo".. zreszta nikt Ci ne egz z metrem latac nie bedzie... A czy 3 czy 2 to pozwole sobie sprawdzic w tych przepisach.. Bo z tego co pamietam, a pamiec mam dobra ^^ to mi intruktor tak wlasnie mowil..
Jesli mozesz, to udokumentuj ;) |
Z http://www.blu.debnet.pl/egzamin.php?d=egzprak
3. Parkowanie równoległe pomiędzy dwoma pojazdami (wjazd tyłem - wyjazd przodem) Miejsce do parkowania wyznacza egzaminator, wskazując je osobie egzaminowanej. Długość miejsca do parkowania pomiędzy pojazdami powinna stanowić około dwie długości pojazdu egzaminacyjnego. Po zaparkowaniu pojazd nie może stwarzać zagrożenia dla bezpieczeństwa ruchu drogowego. W przypadku kiedy pojazd parkuje równolegle do krawężnika, w trakcie wykonania manewru nie może najechać na krawężnik. Oceniane są: pozycja początkowa i końcowa pojazdu oraz właściwe sygnalizowanie zamiaru zmiany kierunku jazdy w czasie wykonywania zadania. Możliwa jest jedna korekta toru jazdy. |
Ok.. Szacun ;)
|
Chyba jeszcze tego tu nie było.
http://www.rmf.fm/fakty/?id=146935 Kaczka dziennikarska, czy faktycznie nie wprowadzą zapowiedzianych zmian ?? Dobrze by było... :) |
dajcie mi cos na nerwy bo ocipieje !!!!
12 dzien nic !! napewno u nas placi sie przy odbiorze nie wczesniej ?? |
Przejechałbyś sie w miejsce odbioru i byłoby wszystko jasne.
Za prawo jazdy płaci sie tam,gdzie sie odbiera. |
no tak ale slyszalem opinie ze gdzies tam placi sie wczesniej zeby biurokraci ZACZELI WYRABIANIE PRAWKA
|
Panowie ... potrzebuję pilnie szkoły, w której uczą jeździć już na toyotach. Możecie pomóc ?
dziękuję :) |
|
Ile czekaliście na odbiór prawka ?
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:53. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl