Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Jak? Gdzie? Kiedy? (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Ceny biletów i karnetów (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=2472)

AveLechia 10.02.2011 18:57

Powiem tak macie problemy jak komuś nie pasuje to niech nie kupuje łaskę robi. tylko jak to świadczy jako o kibicu Wisły Kraków. Ja byłem dziś jako jeden z pierwszych kupiłem jeszcze czekałem z 15 minut bo awaria systemu była nie narzekam kupiłem w spokoju, ŁADNA PANI mnie obsługiwała miła i przepraszał mnie jeszcze za to czekanie,( ale ja tam o się nie rzucałem bo jak wspomniałem było na Kogo popatrzeć.

akakiusz 10.02.2011 18:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AveLechia (Post 1049500)
Powiem tak macie problemy jak komuś nie pasuje to niech nie kupuje łaskę robi. tylko jak to świadczy jako o kibicu Wisły Kraków. Ja byłem dziś jako jeden z pierwszych kupiłem jeszcze czekałem z 15 minut bo awaria systemu była nie narzekam kupiłem w spokoju....

Czapki z głów, jesteś wielki...

Dean 10.02.2011 19:00

Jak to jest, jak ktoś ma 18 urodziny od paru dni to ma pecha i nie ma taryfy ulgowej? Na to wygląda, ale liczę po cichu, że jak pokażę legitkę szkolną to odpuszczą.;-)

AveLechia 10.02.2011 19:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Dean (Post 1049502)
Jak to jest, jak ktoś ma 18 urodziny od paru dni to ma pecha i nie ma taryfy ulgowej? Na to wygląda, ale liczę po cichu, że jak pokażę legitkę szkolną to odpuszczą.;-)

weź legitymacje ze sobą jak masz jak się jeszcze uczysz to bd miał zniżkę ja osobiście tak miałem.

Dean 10.02.2011 19:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AveLechia (Post 1049504)
weź legitymacje ze sobą jak masz jak się jeszcze uczysz to bd miał zniżkę ja osobiście tak miałem.

No to lajtowo, bo do młyna różnica bodajże 5 dyszek.

PAC 10.02.2011 19:23

Karnet kupię, jak to robię od lat. Zgadzam się natomiast z tymi którzy mają pretensje o to że stali karnetowcy zostali olani bo to prawda i nie podoba mi się to. Klub stwierdził że jak ktoś chodzi i kupuje karnety od lat to teraz też kupi bez względu na to czy będzie zniżka czy nie. Wolą dać tańsze karnety tym grupą osób wśród których według nich jest najwięcej nowych klientów. Bardzo dobrze że wprowadzają zniżki ale niech też nie zapominają o tych którzy na Wiśle są od wielu lat. Liczę że na nowy sezon będą o nas pamiętać. Tak na koniec zachęcam jednak do kupowania karnetów bo silna Wisła jest też w dużym stopniu dzięki nam i temu ile nas będzie chodzić na te mecze.

element 10.02.2011 19:23

Jagiellonia to zły przykład bo im się kurewsko skurczył stadion, choć to nawet stadionu nie przypomina.
Więc tam mogą przy.......ić i 200 zł bo i tak się pastwisko wypełni.

Lechia, GKS czy Korona to nie jest żadna czołówka, tylko jeźdźcy bez głowy, którym wyjdzie kilka meczów czy tam runda ale w ogólnym rozrachunku nie maja podbitki do Wisły.
Bełchatów ma 60 tyś mieszkańców, a 50 metrów od ich stadionu panuje Widzew więc kimś muszą zapełnić stadion.

Ceny na Lechię
Cytat:

Zegar - 140 zł (180 zł), Prosta - 210 zł (260 zł), Skrajna - 280 zł (340 zł), Centralna - 350 (420 zł), VIP - 2000 zł, Rodzinny (dorosły + 1 lub 2 dzieci do lat 14) do Sektora Ulgowego - 140 zł (180 zł), Rodzinny (2 dorosłych + 1 do 3 dzieci do lat 14) do Sektora Ulgowego - 210 zł (260 zł).
Stadion jaki jest sami wiemy. Karnet obejmuje 7 meczów. 70 zł? wyszukałeś coś na siłę.

Czołówkę tworzą 3 ekipy , wiemy jakie. Reszta to są bohaterowie jednej akcji. Wisła, Legia czy Lech mogą mieć słabsze momenty ale to dalej jest złota trójka.
Wisła może się porównywać z Legią czy Lechem, nikim innym.
Poziom sportowy / kibicowski i stricte stadionowy bardzo podobny. Reszta jest w tyle.
I ceny w porównaniu do nich mamy bardzo niskie. Zresztą na przykładzie jakichś Sandecji najlepiej to widać. I jeśli nie chcemy żeby Legia i Lech odjechali nam finansowo to te ceny obiektywnie powinny być wyższe.
Otwarcie stadionu jakoś to może unormuje.

Co do łuku (narożnika) u nas to byłem dwa razy i widok jest bardzo dobry. Dla konesera piłki nawet lepszy niż ze środka. Porównań z tym co było mija się z powołaniem. Porównujecie poloneza z dawnych czasów do dzisiejszego nowoczesnego BMW ( stadion chociażby ).

WISŁAZWE 10.02.2011 19:36

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1049479)

Karnet normalny kosztujący powyżej 250 złotych nie jest na kieszeń kibica. bilet w takim wypadku wynosi okolo 35zł. czy to jest dla was tanio? ja mam wrażenie że opieracie swój sąd na cenie karnetu na młyn i do tego ulgowego. ale stadion to nie tylko młyn. i co z tego że będzie on pełny jak 3/4osób kupi tam karnet ze wzgledu na cene( i słusznie) a pozostałe trybuny beda puste.

250 zł to karnet na łuk z tego co sprawdziłem i teraz proszę Cię sprawdź jak ceny wyglądały na jesieni 2008 roku, wiem wtedy nie było łuku dlatego weźmy trybunę E wolna sprzedaż 240 zł, z tym że jak wtedy wyglądał stadion, trybuny i cała infrastruktura wokół niego.

Na jesień 2010 na mecze chodziłem z kumplami oni na łuk, ja G - mówili, że komfort oglądania jest ogólnie lepszy z łuku niż ze środka trybuny.
Ale do rzeczy w tym momencie za ten karnet trzeba zapłacić 250 zł jest to o 10 zł więcej niż 3 lata temu ale:
- miejsce lepsze.
- rozbudowany stadion
- lepsza infrastruktura.
- nowoczesność.

Ceny biletów również były wtedy podobne do Twoich dzisiejszych obliczeń na trybunę E trzeba było zapłacić 35 zł ( bez karty kibica), teraz bez zniżki cena poszła w górę o całe 10 zł przez 3 lata 10 zł. Moim zdaniem to nie jest dużo w skali 3 lat wręcz bardzo mało.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiślak 86 (Post 1049479)

Klub poszedł na łatwiznę: dowalić możliwie najwyższe ceny przyjdzie 13 tys ludzi a zarobią jak na 18 tys. tylko mniej klopotu bedzie. I dziwnym trafem negatywne podejscie do całej sytuacji z biletami i karnetami maja forumowicze z dłuższym stażem niż ci co zarejestrowali sie w 2010roku. Ja na ostatnim karnecie mam naklejonych 8 lub 9 naklejek. Szkoda mi nawet pisać o sytuacji że osoby które od wielu lat (naprawdę wielu a nie roku czy dwóch) kupowali karnety zostali potraktowani jak dostarczyciele darmowej gotówki.

Myślę, że nie będziemy się licytować kto ma ile naklejek na KK, kto na ilu meczach był itp, bo to do niczego dobrego nie prowadzi.

Z jednej strony również odczuwam pewien niedosyt przyznaję- mianowicie chodzi o te nieszczęsne przedłużanie karnetu i brak jakiejkolwiek zniżki dla tzw. stałych bywalców.

Z drugiej strony,od dawno mówiono o tym, żeby klub zaczął przyciągać młodych na stadion oferując bilety/ karnety po niższych cenach, Klub przyjął strategię iż ''stali bywalcy'' pojawią się na R22 bez względu na to ile będą musieli zapłacić za karnet lub bilet, postanowiono, że zawalczymy o nowych Kibiców oferując to właśnie im zniżki, promocje itp. rzeczy.

Czy ta droga okaże się słuszna, dowiemy się niebawem.

Kaan 10.02.2011 19:51

Ceny bardzo dobre, nie widze powodów żeby miały być niższe. Byłem wczoraj w na filmie 3D z żoną i córką i wydałem na 2 h rozrywki 70 parę złotych (sic!). Ceny biletów do kina to jest przegięcie a nie na mecz!

wiślak 86 10.02.2011 19:51

Nie rozumiem dlaczego Jagiellonia to zły przykład? skoro tak jak piszesz mają ograniczoną ilość miejsc to powinni podwyższyć ceny prawda?

Lechia GKS Korona- może i to drużyny jednego sezonu ale zajmują miejsca w czołówce i jeżeli rozpatrujemy ceny biletów przez pryzmat tabeli to sam widzisz różnice. A standardem oglądania meczu Korona wcale nie odbiega od nas tak daleko.

Napisałeś: Poziom sportowy / kibicowski i stricte stadionowy bardzo podobny. Reszta jest w tyle. Zobaczymy za 2-3lata co zostanie z Legii moim zdaniem średnia na meczu bedzie oscylowała kolo 15tys.

I jeszcze na koniec tego niby odjeżdżania: prosta kalkulacja tańsze karnety więcej ludzi na stadionie=zysk
droższe karnety mniej ludzi na stadionie=zysk
Tylko dlaczego wybrano tą druga opcję?

Liczę szczerze na to że ceny jakie ja bym zaproponował na miejscu zarządu kibicom będą obowiązywały od nowego sezonu przy otwarciu całego stadionu.

WizłaZWE- Z drugiej strony,od dawno mówiono o tym, żeby klub zaczął przyciągać młodych na stadion oferując bilety/ karnety po niższych cenach, Klub przyjął strategię iż ''stali bywalcy'' pojawią się na R22 bez względu na to ile będą musieli zapłacić za karnet lub bilet, postanowiono, że zawalczymy o nowych Kibiców oferując to właśnie im zniżki, promocje itp. rzeczy.

Więc czy ktoś z zarządu nie upadł na głowę z okrąglaka jak już pisałem? I czy nie mam racji że dla nich liczy się tylko kasa a nie kibic? Pytasz do czego to doprowadzi. Ja już mogę Ci teraz odpowiedzieć: jeżeli klub nie zmieni podejścia to na początku powoli ale z biegiem czasu doprowadzi do sytuacji znanej z Anglii trybuny zaczną umierać śmiercią naturalną a jak się ten proces już zacznie to nie będzie go tak łatwo zatrzymać. Bo chyba nie ma nad jedną rzeczą dyskusji najważniejszy na stadionie jest kibic ze swoim stażem. I czy to będzie ktoś z Twojej rodziny chodzący na mecze 40lat czy ktoś ode mnie będący na pierwszym meczu w latach 70 to oni powinni czuć sie doceniani przez zarząd. Historia tworzy się z pokolenia a nie z roku na rok.

Jot 10.02.2011 20:05

Sprawa jest prosta, albo kupicie karnet, albo nie. Wasze zbędne malkontenctwo, pierd.olenie i płacz co najwyżej może was przybliżyć o kolejny siwy włos.

Daja`n 10.02.2011 20:15

Ja wiem jedno przy tych cenach za bilety i karnety o zapełnieniu całego stadionu możemy tylko pomarzyć a chyba nie po to buduje się większy stadion żeby świecił pustkami.

zim zum 10.02.2011 20:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1049513)
Ale do rzeczy w tym momencie za ten karnet trzeba zapłacić 250 zł jest to o 10 zł więcej niż 3 lata temu ale:
- miejsce lepsze.
- rozbudowany stadion
- lepsza infrastruktura.
- nowoczesność.

.

Ta nowoczesność i infrastruktura to te precelki z szynką ? :)

WISŁAZWE 10.02.2011 20:30

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1049538)
Ta nowoczesność i infrastruktura to te precelki z szynką ? :)

Jeżeli nie widzisz różnicy pomiędzy stadionem jesień 2008 a wiosna 2011, to już nie mój problem.

Chcesz szczegóły: to bawmy się do jutra - wolisz dalej ''siusiać'' pod drzewkiem czy normalnej toalecie, pchać się do jednego wyjścia czy jak cywilizowany człowiek opuszczać i wchodzić na stadion przez parę wejść ??
Tak precelki z szynką z też, bo przedtem tylko z makiem i sezamem były :>

dynek.pl 10.02.2011 20:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez zim zum (Post 1049389)
Stary wiesz o co w tym wszystkim np. mnie chodzi nie o cenę, bo miałem na jesień karnet na F i spokojnie mogę wydać te 255 zł teraz. Chodzi o zwykłe zasady i szanowanie ludzi. Bo przykładowo ja czuje się wydymany głęboko w d. Od ponad 10 lat mam zawsze karnet. Byłem większośc razy w Sosnowcu gdzie był pakiet pociąg plus przejazd (płaciłem jeszcze dodatkowo bo jechałem autem). Miałem karnet na mecze na Hutniku, kupiłem karnet na jesień i teraz dostaje w nagrode wała od klubu. Wytlumacz mi racjonalnie (tylko mi nie pisz o miłości do Wisełki) jakie są racjonalne powody podwyżki o 100% w stosunku do jesieni ? Oddali cały stadion ? Zrobili to czego brakuje na aktualnej trybunie na którą chodziłem? Podniósł się poziom sportowy drużyny o 150% ?odpowiedź prosta: NIE ! W nagrodę statystyczny Jan z Sanoka z wydziału Chemii dostanie niższy karnet niż ja, tylko dlaczego ? Nie kupię tego karnetu dla zasady i możecie mi nawrzucać od pikników i kibiców sukcesu.

Dokladnie mam takie same odczucia. Ja nie w ostatnicj latach nie jezdzilem tylko do Sosnowca, a tak to zawsze mialem karnet. Zdziwily mnie ceny na tą rundę ale dobra mozna to przeboleć, w koncu mam pracę ale boli mnie, że starych kibiców potraktowano gorzej niż nowych, którzy może przyjdą, a może nie. Tez sie więc sklaniam zeby nie kupowac tego karnetu. Wiem, ze moge stracic bo nie wejde przykladowo na mecz z Lechem czy Cracovią - trudno ale zasady trzeba mieć.

John1906 10.02.2011 20:53

Zapominacie o tym, że w Krakowie jest drugi klub i chłopaczek idący pierwszy raz na mecz ma do wyboru TSW lub KSC, jak ma w kieszeni 20 zł to chyba jasne, że pójdzie na Kałuży.
W Poznaniu i w Warszawie nie mają takiego problemu (konkurencji) więc mogą dyktować sobie ceny jakie chcą. OK jest Polonia w Warszawie, ale jaki oni mają stadion a jaki ma Legia. U nas są dwa podobne stadiony jeśli chodzi o poziom a ceny różnią się zdecydowanie. Pisze oczywiście o kibicach niezdeklarowanych, ale po kilku meczach taki ktoś się wciągnie i mamy odpowiedź gdzie będzie chodził na mecze. Prosty przykład masz 2 sklepy w jednym masz np. Tyskie po 2,5 zł w drugim po 4 zł. Gdzie pójdziesz?

aNouc 10.02.2011 20:57

Nie ma co, jakie porównanie :rotfl:
czyli ten chłopaczek pójdzie na mecz Wisły tylko wtedy gdy ta będzie walczyć o utrzymanie jak teraz Cracovia :lol: A więc proszę nie płakać jak przegrywamy w sparingach a w lidze dostajemy 3-0 od Piasta Gliwice, tylko wtedy chłopaczek pójdzie do nas ;)
ja pierdu, siła rzeczy na Cracovii muszą być niższe bilety, już nie róbcie z ludzi głupków..w takim bądz razie niech chłopaczek idzie tam.. szkoda tylko że jakoś tych chłopaczków nie widać u nich ;)
jak była bida tak jest. małolacik przede wszystkim pójdzie tam gdzie jest full na stadionie i fajna atmosfera, i przy okazji widzi że drużyna walczy o mistrzostwo. bez względu na to czy bilet będzie droższy o 10 zł,

misiekpb 10.02.2011 20:59

Czytając wasze wypowiedzi miałem się nie wtrącać jednak coś napisze.
Mi osobiście ceny też się nie podobają. Kupiłem karnet na G za 190zl czyli wychodzi mnie 21,11zł za mecz. Czy to drogo czy nie sami oceńcie chociaż dla mnie to jest OK. Tak samo jak wielu z was wkurzyło to że stali karnetowicze zostali wydymani i nie mieli żadnych przywilejów cenowych (głupie 20-30zł-czyli 1 mecz gartis) byłoby już ok w formie uznania za lojalność dla klubu.
Ja akurat zamierzam dopingować i jestem na G jednak jestem praktycznie pewny że dużooo osób zakupi tu karnet tylko dlatego że na pozostałe trybuny jest o wiele drożej.

Sivas 10.02.2011 21:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WISŁAZWE (Post 1049513)
250 zł to karnet na łuk z tego co sprawdziłem i teraz proszę Cię sprawdź jak ceny wyglądały na jesieni 2008 roku, wiem wtedy nie było łuku dlatego weźmy trybunę E wolna sprzedaż 240 zł, z tym że jak wtedy wyglądał stadion, trybuny i cała infrastruktura wokół niego.

Na jesień 2010 na mecze chodziłem z kumplami oni na łuk, ja G - mówili, że komfort oglądania jest ogólnie lepszy z łuku niż ze środka trybuny.
- miejsce lepsze.
- rozbudowany stadion
- lepsza infrastruktura.
- nowoczesność.

Ceny biletów również były wtedy podobne do Twoich dzisiejszych obliczeń na trybunę E trzeba było zapłacić 35 zł ( bez karty kibica), teraz bez zniżki cena poszła w górę o całe 10 zł przez 3 lata 10 zł. Moim zdaniem to nie jest dużo w skali 3 lat wręcz bardzo mało.

Kolego jak chcesz być dokładny to podaj pełne informacje:

Cytat:

W skład karnetu wchodzi dziewięć meczów ligowych (z Ruchem, Koroną, Bełchatowem, Lechem, Arką, Piastem, ŁKS-em, Lechią i Odrą) oraz trzy w fazie grupowej Pucharu Ekstraklasy.

Ceny karnetów:
- sektory A i B: 310 zł (wznowienia), 330 zł (wolna sprzedaż), 230 zł (dla SKWK)
- sektory D i E: 220 zł (wznowienia), 240 zł (wolna sprzedaż), 170 zł (SKWK)
Do tego zniżki na Beitar, Tottenham i Barcelone.

Jest też coś takiego jak wznowienie, czyli to o co toczy się największa wojna.

Zim Zum ta nowocześnośći to klatki schodowe w trybunach bo na pewno nie terminale płatnicze na 12 w pełni skomputeryzowanych stanowiskach.

nie ma o co się kłócić, ale akceptacji dla takich działań klubu być nie może...

Marcin_fan 10.02.2011 21:00

Jeśli w tym po 4zł towarzystwo i klimat będą lepsze to wybiore ten.

John1906 10.02.2011 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1049556)
Nie ma co, jakie porównanie :rotfl:
czyli ten chłopaczek pójdzie na mecz Wisły tylko wtedy gdy ta będzie walczyć o utrzymanie jak teraz Cracovia :lol: A więc proszę nie płakać jak przegrywamy w sparingach a w lidze dostajemy 3-0 od Piasta Gliwice, tylko wtedy chłopaczek pójdzie do nas ;)
ja pierdu, siła rzeczy na Cracovii muszą być niższe bilety, już nie róbcie z ludzi głupków..w takim bądz razie niech chłopaczek idzie tam..

Jak będzie miał powiedzmy te 15- 20 zł to na R22 na mecz raczej nie wejdzie. Obie drużyny póki co grają na tym samym poziomie czyli w Ekstraklasie :)
Chyba za bardzo nie wiesz na czym polega konkurencja.

aNouc 10.02.2011 21:05

Wisła na 2 miejscu, Cracovia na ostatnim ze stratą 9 punktów do drużyny wyżej a on piszę o tym samym poziomie.. trzymajcie mnie.
Konkurencja może być jak Wisła z Cracovią walczy od 20 lat o mistrzostwo Polski.. między sobą, tak jak choćby przez ostatnie lata Legia z Wisłą.
Cracovia może mieć konkurencję w postaci Odry Wodzisław na dziś dzień..
Wisła ma wszystko lepsze, od piłkarzy, po poziom sportowy, marketing, atmosferę, wyjazdy, wielkość stadionu, markę, rozpoznawalność w Polsce i w europie.. i nie ma mowy o żadnej konkurencji i czymś normalnym jest że taki klub ma droższe bilety / karnety. A gdyby Wisła patrzyła na to poprzez taki pryzmat jak Ty to by już dawno zbankrutowała. Wiesz czemu głupoty piszesz? bo równie dobrze Cracovia mogłaby grać w 3 lidze, Wisła bić się o Mistrzostwo Polski, i co wtedy? Twoim tokiem rozumowania Wisła powinna mieć takie same ceny biletów jak Cracovia grająca 2 ligi niżej. Tylko dlatego bo w Krakowie jest też Cracovia
Niech Bóg Cie broni od zakładania firmy i konkurowania z innymi ;)

John1906 10.02.2011 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1049563)
Wisła na 2 miejscu, Cracovia na ostatnim ze stratą 9 punktów do drużyny wyżej a on piszę o tym samym poziomie.. trzymajcie mnie.
Konkurencja może być jak Wisła z Cracovią walczy od 20 lat o mistrzostwo Polski.. między sobą, tak jak choćby przez ostatnie lata Legia z Wisłą.
Cracovia może mieć konkurencję w postaci Odry Wodzisław na dziś dzień..
Wisła ma wszystko lepsze, od piłkarzy, po poziom sportowy, marketing, atmosferę, wyjazdy, wielkość stadionu, markę, rozpoznawalność w Polsce i w europie.. i nie ma mowy o żadnej konkurencji i czymś normalnym jest że taki klub ma droższe bilety / karnety. A gdyby Wisła patrzyła na to poprzez taki pryzmat jak Ty to by już dawno zbankrutowała. Wiesz czemu głupoty piszesz? bo równie dobrze Cracovia mogłaby grać w 3 lidze, Wisła bić się o Mistrzostwo Polski, i co wtedy? Twoim tokiem rozumowania Wisła powinna mieć takie same ceny biletów jak Cracovia grająca 2 ligi niżej. Tylko dlatego bo w Krakowie jest też Cracovia
Niech Bóg Cie broni od zakładania firmy i konkurowania z innymi ;)

Chłopie przegramy 3-4 mecze i będziesz miał 8 miejsce. Tak samo jak oni jeszcze nie spadli, my nie mamy mistrza.Przecież nie pisze, że mamy mieć bilety po 10 zł, tylko żeby nie było aż takiej przepaści między cenami biletów.
Właśnie jakby Cracovia grała w 3 lidze to ceny biletów by nie miały znaczenia (tak jak Lech ma w d... ceny biletów Warty Poznań), bo mamy wtedy 3 razy wyższy poziom sportowy niż oni, a póki co mamy podobny. Czytaj ze zrozumieniem.
Ok otwórz sklep i sprzedawaj chleb po 10 zł, a sklep obok będzie sprzedawał po 4 zł i mów klientom że masz z lepszej mąki ;)

koniak 10.02.2011 21:22

ciezko tak na prawde rozliczac kogokolwiek z cen karnetow i biletow, jakie zostaly ustalone
dopiero na jesien(o ile oddadza caly stadion) bedzie mozna wnioskowac, w ktorym kierunku dazymy

aNouc 10.02.2011 21:25

Za ciuch Adidasa czy Nike płacisz więcej niż za ten kupiony na bazarze. Tyle w sprawie porównań Wisły i Cracovii.

Chłopie, jutro skręcisz sobie nogę i będziesz miał nałożony gips. Bawimy się dalej w Koperfilda? ;) Żartuje.. z mojej strony to tyle bo to nie ma ładu ani składu.

PS:

Cytat:

Właśnie jakby Cracovia grała w 3 lidze to ceny biletów by nie miały znaczenia (tak jak Lech ma w d... ceny biletów Warty Poznań), bo mamy wtedy 3 razy wyższy poziom sportowy niż oni, a póki co mamy podobny. Czytaj ze zrozumieniem.
Aha, czyli West Ham prezentuje podobny poziom co Arsenal.
Napoli podobny do Bari. I Borussia do Mönchengladbach. A to dlatego bo grają w tej samej lidze. Dziękuje, postoje. :|

Cytat:

Ok otwórz sklep i sprzedawaj chleb po 10 zł, a sklep obok będzie sprzedawał po 4 zł i mów klientom że masz z lepszej mąki ;)
Ja jestem jakiś nienormalny czy to on do rzeczy piszę?

Cytat:

Ja mam swoje zdanie, Ty swoje i spoko.
I gitarka. Bo jeszcze trochę i poczuje się jak na haju.

John1906 10.02.2011 21:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez aNouc (Post 1049571)
Za ciuch Adidasa czy Nike płacisz więcej niż za ten kupiony na bazarze. Tyle w sprawie porównań Wisły i Cracovii.

Chłopie, jutro skręcisz sobie nogę i będziesz miał nałożony gips. Bawimy się dalej w Koperfilda? ;) Żartuje.. z mojej strony to tyle bo to nie ma ładu ani składu.

PS:

Aha, czyli West Ham prezentuje podobny poziom co Arsenal.
Napoli podobny do Bari. I Borussia do Mönchengladbach. A to dlatego bo grają w tej samej lidze. Dziękuje, postoje. :|

Ja mam swoje zdanie, Ty swoje i spoko.
Porównujesz Nike i koszulkę z bazaru, ale to nie ta sama jakość a my gramy w tej samej lidze co Pejsy więc to podobna jakość.
Arsenal gra w LM i ma w składzie gwiazdy piłki, West Ham niekoniecznie, mimo że grają w tej samej lidze. Tu się zgodzę, że to nie ten sam poziom. W składzie Wisły nie ma gwiazd i nie gramy w pucharach.
Nie pisze, że mamy mieć bilety po 10 zł, tylko żeby nie było aż takiej przepaści między cenami biletów.

derr 10.02.2011 21:43

Albo sie choć troche cenimy ,albo robimy to co sasiadka która zaprasza po 5 zeta .Prosze Was nie porownujcie parchów do Nas.Chcecie transferów ,Chcecie Europy a ktos Nas porównuje do tego zakompleksionego klubiku prosze Was..........

_gilardino_ 10.02.2011 22:54

Wole zamiast zajebistych transferów aby młodzi przychodzili na Reymonta a nie na parchów.
Ale dla niektórych ważne są tylko wyniki drużyny a inni patrzą też na aspekt kibicowski. Dlatego jedni będą pisać że ceny są przystępne a drudzy że za drogo. Osobiście uważam że powinno być taniej szczególnie dla młodszych. Gdyby w Krakowie był jeden klub wtedy ceny można by windować. Różnica w cenie pomiędzy biletami na G a innymi sektorami sprawi też że nie pozbędziemy się matek z dziećmi i różnego rodzaju lamusów z G.

Reptilex 10.02.2011 23:02

Mozna w tej zajebistej Strefie placic karta ?

xdarek 10.02.2011 23:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Reptilex (Post 1049599)
Mozna w tej zajebistej Strefie placic karta ?

Nie można tylko gotówka

MatMario 10.02.2011 23:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ania410 (Post 1049457)
MatMario "słońce ty moje" nie chce być nie grzeczna ale wodzę ze to ty się tu czepiasz wszystkiego i wszystkich ( ze klub sie nie stara, ze brak terminali, ze nie czytamy bez zrozumieniem) . Forum to takie miejsce gdzie każdy możne powiedzieć co chce a ze odważnych w necie nie brakuje to się czepiają pierdołów. Proponuje zmienić klub ( Legła) możne tam będzie lepiej. Regulamin już poznałeś :)

Problem że czytasz bez zrozumienia, jakbyś nie czytała wyszło by to nam pewnie na zdrowie, jeszcze lepiej gdybyś przestała pisać. Ja na Legie (bo chyba znów błąd się w pisownie wkradł) nie wysyłam, proponuje jednak więcej czasu jaki pozostał w te ferie dobrze spożytkować, współczuje braku śniegu, z bałwana lipa...

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Jagul (Post 1049455)
Czy niektórzy mają problem z czytaniem?A tak w ogóle to jeżeli wam nie pasują ceny, bo za drogo to wybierzcie się na drugą stronę Błoń. Tam na pewno są tańsze. Wszak nie liczy się drużyna tylko cena.

Jedna mała uwaga. Zasypujecie to forum jakimiś linkami z forum Legii jak to tam pięknie jest, systemy ratalne itp. Wylewacie tutaj swoje żale, że za drogo, że nie ma rat. A czy ktoś z was w ogóle pomyślał, żeby takie uwagi zgłaszać i wysyłać na adres mailowy Wisły lub pocztą??? Przecież jakby pojawiły się sygnały, że ludzie chcieliby system ratalny lub jakieś inne pierdoły, to pewnie zostałyby uwzględnione. Biadolić każdy potrafi.

Na Legii nie jest cudownie, fenomenalnie, jest po prostu normalnie. Tak jak powinno to wyglądać w firmie chcącej wyciągnąć kasę od klienta i żeby ten wyszedł i powiedział spoko załatwiłem co chciałem.

Ciebie to wali, ja chciałbym żeby dostarczano mi usługę na poziomie.

Myślisz że w SA nie zdają sobie sprawy że ludzie nie mogą płacić kartą za bilety? Wyślę im to gołębiem pocztowym może wtedy to do nich dotrze.

Strasznie wam łatwo przychodzi wysyłanie na drugą stronę Błoń. To jakaś nowa moda prowadzenia dyskusji? Jak się nie zgadzasz to wypierdalaj na Kałuży... Fajnie, merytorycznie, argumenty. To się ceni.

Mario Nh 10.02.2011 23:55

Skoro tak chętnie porównujecie dwa kluby: Wisłę i Legie to może przy okazji porównajcie... nas do kibiców Legii.
No właśnie.
Wstyd czytać niektóre posty.

regan 10.02.2011 23:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez John1906 (Post 1049568)
Chłopie przegramy 3-4 mecze i będziesz miał 8 miejsce. Tak samo jak oni jeszcze nie spadli, my nie mamy mistrza.Przecież nie pisze, że mamy mieć bilety po 10 zł, tylko żeby nie było aż takiej przepaści między cenami biletów.

Człowieku co ty porównujesz wogóle? Jaki poziom sportowy? Jakie 8 miejsce? :lol:
Weź czaśnij się z rozpedu w głowe, moze się coś przestawi...

Jeszcze jedno: Ceny ustala rynek... tzw. krzywa popytu i podaży... Na Craxie popyt jest cienki, to ceny cienkie. U nas popyt wysoki to ceny wysokie... O czym ty chcesz dyskutować? O poziomie klubów który dzieli przepaść? To chyba mozna wywnioskować, że jak mają cienki popyt, to poziom musi być słaby...

SV_ 11.02.2011 00:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez SV_ (Post 1049195)
Ktoś kto jest w Cosinusie/Żaku i ma +18 ma ulgę czy nie? Większość uznaje to jako szkołe wyższą jeśli chodzi o zniżki

podbijam.....

kubamusial 11.02.2011 00:30

Szefie masz podbitą legitymację, masz zniżkę. Nie ważne jakiej uczelni.

Jagul 11.02.2011 00:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez MatMario (Post 1049602)
Na Legii nie jest cudownie, fenomenalnie, jest po prostu normalnie. Tak jak powinno to wyglądać w firmie chcącej wyciągnąć kasę od klienta i żeby ten wyszedł i powiedział spoko załatwiłem co chciałem.

Ciebie to wali, ja chciałbym żeby dostarczano mi usługę na poziomie.

Myślisz że w SA nie zdają sobie sprawy że ludzie nie mogą płacić kartą za bilety? Wyślę im to gołębiem pocztowym może wtedy to do nich dotrze.

Strasznie wam łatwo przychodzi wysyłanie na drugą stronę Błoń. To jakaś nowa moda prowadzenia dyskusji? Jak się nie zgadzasz to wypierdalaj na Kałuży... Fajnie, merytorycznie, argumenty. To się ceni.

Powiedz mi, czy to, że wylejesz swoje żale na tym forum coś zmieni??? Chyba prędzej możesz się spodziewać rezultatów jak napiszesz do biura Wisły. Tutaj tylko irytujesz ludzi. Co ja Ci na to poradzę, że nie można płacić kartą??? Mam iść i podpiąć terminal?? Czy to jest problem, którego nie da się obejść??? Czas się chyba z tym pogodzić, że w Wiśle wszystko stało/stoi na głowie i dopiero zaczyna się coś zmieniać na "lepsze".
Widzę, że w takich sprawach organizacyjnych to lubicie porównywać Wisłę do Legii. Szkoda, że nie lubicie tak porównywać cen biletów/karnetów tylko lamentujecie. To jest po prostu życie. Które składa się z setek/milionów wyborów. Chcesz mieć kasę na karnet, to musisz zrezygnować innych przyjemności. Cena jest jaka jest i trzeba ją zaakceptować, bo jej zmiany można się spodziewać ale tylko na wyższą.
A tak w ogóle to EOT, bo nie wiem po co w ogóle napisałem coś w tym temacie tylko sobie humor popsułem.

domin_czyzyny 11.02.2011 01:41

wiem, ze czas szybko biegnie, nowe technologie wchodza - ale na Boga, dawniej stalo sie w deszczu po bilety, kupowalo sie w czyms co przypominalo straznice na lini demarkacyjnej w Korei, a bilety wiele razy byly tylko u koni w cenie 5x wiekszej. Na meczu deszcz, snieg, wiatr, wy.... na calego. Siedzonka -jesli byly to nie nadawaly sie do siedzenia, łuki jakie była wielu pamięta (część tych co lamentuje pewnie nie pamięta) -ziemne trybunki z chwastami i trawą. Na meczu zamiast goracej herbaty czy kielbasy wieksze prawdopodobienstwo bylo otrzymac gazem w twarz. A teraz jeden z drugim bedzie jechac po Wisle, ze nie ma tego, tamtego, za drogo, bez znizek-skandal, brak terminala. A prawda jest taka, że Ci co lamentują, to by lamentowali przy cenach na poziomie 10 - 15 zł.

A co bankomatów nie ma, aby kasę wyciągnąć ? Musi być terminal ? Dla chcącego nic trudnego! My nie kupujemy usługi/towaru na wolnym rynku, gdzie łatwiej, taniej, przyjemniej! My kupujemy bilety na mecze naszej drużyny - WISŁY KRAKÓW

Na wszystko przyjdzie czas. Skończy się budowa, będzie więcej tańszych miejsc - średnie ceny spadną. Każdy znajdzie coś dla siebie. Kto będzie chciał i go będzie stać to kupi karnet, kto nie ten będzie kupował bilety - ich też nie zabraknie.

Co do wykończenia stefy kibica i reszty udogodnień dla kibiców, na Boga - klub nie ma jeszcze podstawy prawnej do użytkowania stadionu a my już chcemy WERSALU!

regis 11.02.2011 01:55

Cytat:

U nas popyt wysoki to ceny wysokie...
Taki ten popyt wysoki, że ostatnio przy podobnych cenach klub karnety całą rundę sprzedawał.
Cytat:

Ja byłem dziś jako jeden z pierwszych kupiłem jeszcze czekałem z 15 minut bo awaria systemu
Lata płyną, a tam nic się nie zmienia :)
Cytat:

A co bankomatów nie ma, aby kasę wyciągnąć ? Musi być terminal ?
Musi być terminal, bo przy niektórych kartach za wyciągnięcie kasy z bankomatu się płaci, a przy płaceniu bezpośrednio kartą już nie.

domin_czyzyny 11.02.2011 02:29

Regis, na terminal czas przyjdzie. Obecnie nie pomyśleli, ale jak napisałem wyżej dla chcącego nic trudnego.
Trzeba sobie wybrać kasę tam gdzie ma się za darmo i tyle. Problem jest tylko przy kartach kredytowych.

zim zum 11.02.2011 08:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez domin_czyzyny (Post 1049630)
wiem, ze czas szybko biegnie, nowe technologie wchodza - ale na Boga, dawniej stalo sie w deszczu po bilety, kupowalo sie w czyms co przypominalo straznice na lini demarkacyjnej w Korei, a bilety wiele razy byly tylko u koni w cenie 5x wiekszej. Na meczu deszcz, snieg, wiatr, wy.... na calego. Siedzonka -jesli byly to nie nadawaly sie do siedzenia, łuki jakie była wielu pamięta (część tych co lamentuje pewnie nie pamięta) -ziemne trybunki z chwastami i trawą. Na meczu zamiast goracej herbaty czy kielbasy wieksze prawdopodobienstwo bylo otrzymac gazem w twarz.!

To miało swój niesamowity klimat :)

Co do wysokiego popytu, to tutaj się nie zgadzam. Bo na jesień nie zeszło bardzo dużo karnetów, więc co dopiero teraz przy ponad 100% podwyżce np. na łuk .

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 02:31.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl