![]() |
Oj widzę chyba nikt tutaj nie pił Perły chmielowej w zielonej bezzwrotnej butelce :) miód dla podniebienia
|
Jest/był Piast Niepasteryzowany,ja go kupowałem np w Carrefurze w Galerii Krakowskiej.
Co do Perły to piło się i pije nadal:) |
Cytat:
Dostępne przy ulicy Mogilskiej. |
Cytat:
Ale nie do końca polecam, gdyż bardzo po nim głowa boli. Nawet po niewielkich ilościach :] |
Cytat:
|
z tych tańszych piw to na uwage zasługuje Kuflowe Mocne z Namysłowa-7,2 %. Nie ma ono typowej dla piw mocnych mdłej słodyczy i nie wali spirytem
|
Cytat:
Śląskie. Ale nie do końca polecam, gdyż bardzo po nim głowa boli. Nawet po niewielkich ilościach :] Elu rozumiem że nie smakuje :>. Czy pamiętasz może co to za browar jest producentem i gdzie je można kupić? |
Cytat:
A jeśli już mowa o mocniejszych piwach mowa, to Krzepkie jest też nie najgorsze, choć jak w innych tego typu % trunkach wyczuć łatwo jest spirytus. Jeszcze słowo o zagranicznych piwach - posmakował mi ostatnio czeski Zlatopramen, ma taki charakterystyczny fajny smak, jak na czeskie piwo przystało :]. Cytat:
|
Cytat:
O ile się nie mylę to Książęce jest produkowane przez tę samo firmę co Ciechan z tym że w browarze we Lwówku. Próbowałem obydwu i moim zdaniem wtórnik (Książęce) jednak znacznie odstaje od oryginału (Ciechan zielony). Jeszcze nigdy nie widziałem piwa Śląskiego (niepasteryzowanego). Orientujesz się może kto jest producentem? Jak rozumiem piwo Krzepkie jest pasteryzowane? |
W wakacje jeszcze tego Piasta piłem,smakował w sumie podobnie jak Kasztelan Niepasteryzowany.
Co do Śląskiego,to producentem jest Van Pur,w sumie piwko nie najgorsze,u mnie je tata kupuje całą skrzynką zawsze,na plus fajna butelka 0,33:) |
Kiedys, jako owczesny wlasciciel knajpki zrobilem na sobie eksperyment- sprobowalem rozroznic butelkowy Zywiec od Tyskiego. Ni cholery...( zawsze twierdzilem ze Zywiec lepszy...). Poniewaz mielismy klientow zagorzalych zwolennikow jednego albo drugiego zaczalem eksperymentowac na nich- nikomu sie nie udalo prawidlowo rozroznic. Zeby wyeliminowac przypadek nalewalem piwa do czterech szklanek w roznej konfiguracji czasem 2+2 czasem 3+1 a nawet czasem 4+0. Na ok 20 osob nikt nie rozpoznal prawidlowo, a czasem bylo nawet zabawnie - jak rozdzielanie 4+0 na pol i twierdzenie ze to 2 Zywce i 2 tyskie:)) Wniosek? Niewazne co sie pije, wazne zeby sponiewieralo
|
Ja Uwielbiam Harnasia Tyskie Żubra Żywca Tatre Perłe Łomże Calsberga Warke Okocimia i tyle
|
Cytat:
|
Cytat:
Sporo osób tam chodziło właśnie ze względu na to piwo. Niestety knajpa zakończyła już działalność a po sklepach się za tym piwem nie rozglądałam, gdyż jak mówię nie podeszło mi za bardzo. To chyba Browar Zabrze je wypuszcza. p.s. Niepasteryzowana Łomża w małych bączkach jest całkiem dobra. http://1.bp.blogspot.com/_DGQPVGvocE...0/IMG_5058.JPG |
Cytat:
|
W Carrefurze w Galerii Krakowskiej dzisiaj trafiłem Zwierzyniec z Browarów Lubelskich,chyba po raz pierwszy się z tym piwem spotkałem w tej sieci handlowej.
|
Łomża nie jest dobra!
|
Cytat:
|
Z niepasteryzowanych piwek zajebiście mi smakuje pszeniczny Cornelius z browaru Sulimar. Ale niestety strasznie trudno dostać.
|
najlepsze jest piwo KSIĄŻ :)
|
Cytat:
W szczególności brakuje tego w małej, specyficznej butelce: http://www.agrafka-zgierz.pl/piwo/Zwierzyniec.jpg |
Mam pytanie, czy widział ktoś gdziekolwiek na terenie krakowa piwo Molson Canadian? Szukam szukam ale coś nie mogę się natknąć.
|
Cytat:
|
Cytat:
Takie bezkompromisowe stwierdzenie, jest lekkim nadużyciem ;) Piwko to ma całkiem niezłe notowania wśród piwowarów. Lekkie, orzeźwiające , bez smaku alkoholu. A jednocześnie nie jest to tzw sikacz. Mnie smakuje. I uważam, że bije na głowę wszystkie inne polskie koncerniaki typu Tyskie, Lechy, Harnasie łącznie z Żywcem, których to piw nie dam rady już przełknąć. No, chyba, że jest baardzo gorąco a w knajpie nie ma nic innego ;) Co niestety jest nagminne. p.s. Poza tym ma zachęcający design :) |
zARAZ UCIEKAM NA UCZELNIE TO ZANCZY SIĘ OFICJALNIE a tak nieoficjalnie to do knajpy pochłaniac okocimia:)
|
Wypiłem 2 butelki Ciechana pszenicznego - bardzo dobre, lepsze od Okocimia pszenicznego. Teraz kupiłem Cornelius Honig Weizen. Cholernie drogie bo 7 zeta za butelkę półlitrową, zobaczymy czy warte swojej ceny. Próbował je ktoś ?
http://2.bp.blogspot.com/_HM7KyeBreO...1600/honig.jpg |
Brackie Pale Ale dostępne na Ruczaju, cena chyba 4,6 zl.
|
najlepsza jest warka. Bardzo dobry smak i cena
|
warka nie przechodzi nam przez gardła :]
|
Cytat:
Precz z korporacyjnym syfem! |
a ja przedchwilą wypiłem Harnasia i był bardzo dobry jest to chyba najbardziej niedoceniane piwo wśród Polaków
|
by
Cytat:
Chyba odwiedzę ten sklepik na Krowoderskiej w niedalekiej przyszłości... :-) |
Cytat:
|
Sklep na krowoderskiej POLECAM!! często tam chodzę po zapas dobrego piwa. Fachowi i mili sprzedawcy i naprawdę ogromny wybór piw. (cenowo też dla każdego bo piwka zaczynają się od 2.3zł)
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
http://i56.tinypic.com/znaazn.jpg Wg mnie bardzo dobry. Ostatnio natrafiłem się na taki browar: http://i55.tinypic.com/s5lc9e.jpg Niepasteryzowany, data faktycznie krótka bo dziś byłem m.in. po niego i ma datę spożycia do końca tego roku, smak fajny, nie czuć bardzo goryczki, a cena jak na niepasteryzowane niska, bo uwaga : 2 złote.:p A tak apropo jeszcze, smakuje Wam czeski Budweiser? Niby go zachwalają ale osobiście z czeskich piw jakoś lepiej leży mi Zlatopramen, Staropramen czy Bernard. |
Zakupiłem właśnie Belfasta z browaru Jabłonów. Przed degustacją zapytam znawców - da się to pić bez krzywienia?
|
Cytat:
|
Dobrze Jabłonowo. Zadowolony szczęsliwy po tym jak kolejny raz podkreśliłeś swoją zajebistość? Lepiej?
|
Cytat:
|
Pierwszy raz kupiłem piwo z tego browaru. Sama nazwa (Belfast - Irish style) wskazuje na tandetną podróbkę, jak wypiję napiszę co i jak;)
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 18:57. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl