Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Pierwsza liga 2025/2026 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11114)

buczo85 06.10.2025 14:34

14+ pkt. to będzie naprawdę godny wynik. Wierzę, że uda się to ugrać. Mając 40+ pkt. moglibyśmy ze spokojem patrzeć na wiosnę i wzmacniać skład na ewentualny awans do Ekstraklasy.

pepe72 06.10.2025 15:07

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1654843)
To byłby poziom TBB sprzed roku (43-45 pkt). Wiecej to byłby kosmos i praktycznie bezbłędna końcówka sezonu. Gdzieś wtopimy, nie mozna wszystkiego wygrać, tym bardziej gdy mamy tyle meczów - pułapek.

Każdy mecz jest pułapką ale rozwiązaniem jest rotowanie składem.

13. (w) #14 Puszcza - stare demony
14. (d) #6 Stal Rz.
15. (w) #7 Chrobry
16. (d) #12 Polonia W. - tu mamy więcej doświadczeń z 1 ligi
17. (w) #10 Pogoń Siedlce
18. (d) #16 Stal M.
19. (w) #11 ŁKS

Każdy zespół postawi autobus, pewnie ze Stalą włącznie. Ale szeroko rozumiany "top" 1 ligi to co najwyżej Stal i Chrobry. Dodatkowo można liczyć na fatalny stan murawy w meczach wyjazdowych.

Skoro nam żre to trzeba wykorzystać szansę na maxa. Mamy jakieś 45% potrzebnych punktów po 35% rozegranych kolejkach. Potrzeba jeszcze jakieś 12 zwycięstw.

Arkadiusz.Czerepach 07.10.2025 09:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wiesniak842 (Post 1654833)
Pilem wodeczke z Kulesza i go o to poprosilem.

vivat merytoryka :foch:

pepe72 07.10.2025 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arkadiusz.Czerepach (Post 1654899)
vivat merytoryka :foch:

No ja zrozumiałem, że przerwa na kadrę.

Patryko 07.10.2025 19:23

Lettieri oficjalnie w Wieczystej.

Według mnie półkę wyżej niż Cecherz, ale mimo wszystko spodziewałem się po WK czegoś więcej.

Smuga 08.10.2025 12:41

A skąd to info, że oficjalnie?

Na stronie u nich widnieje tylko, że pożegnali Cecherza, a pozostałe źródła to zwykłe spekulacje.

Znając Kwietnia, to się jeszcze może wywrócić o 180 stopni, a Lettieri w komunikacie klubowym będzie miał na nazwisko Peszko.

FraMat 08.10.2025 12:53

:rotfl::rotfl::rotfl: Albo Petrescu

Patryko 08.10.2025 14:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Smuga (Post 1654977)
A skąd to info, że oficjalnie?

Na stronie u nich widnieje tylko, że pożegnali Cecherza, a pozostałe źródła to zwykłe spekulacje.

Znając Kwietnia, to się jeszcze może wywrócić o 180 stopni, a Lettieri w komunikacie klubowym będzie miał na nazwisko Peszko.

Info od Karcza.

Akurat w jego przypadku nie spodziewam się strzału z dupy w stylu Włodarczyka.

Smuga 08.10.2025 14:23

No, czyli jednak to wciąż nieoficjalna informacja, nawet jeśli pisze o tym Karcz.

Jak napisałem w poprzednim poście, mówimy o Kwietniu, a u niego różnie może być. Jeszcze się okaże, że z Lettierim będzie, jak z Trzaskowskim i jego dwugodzinną prezydenturą.

Patryko 10.10.2025 20:15

Cytat:

Nowym trenerem Wieczystej Kraków został Gino Lettieri. Włoski szkoleniowiec podpisał kontrakt obowiązujący do końca bieżącego sezonu, z opcją przedłużenia o kolejny rok.
Za FB Wieczystej.

Osobiście jestem rozczarowany, biorąc pod uwagę możliwości finansowe.

Smuga 10.10.2025 21:47

Nie nasze małpy, nie nasz cyrk.

Zbyt długo jednak się tam nie napracuje, bo Kwiecień to taki Cupiał 2.0, szczególnie że jest otoczony niemal tymi samymi doradcami.

Patryko 10.10.2025 22:01

Kontrakt ma taki typowy "na próbę", jak do przerwy zimowej nie zagoni gwiazdek do roboty, to wjedzie na białym koniu Petrescu i wyciśnie ich jak cytryny.

Karherop 10.10.2025 22:03

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1655082)
Kontrakt ma taki typowy "na próbę", jak do przerwy zimowej nie zagoni gwiazdek do roboty, to wjedzie na białym koniu Petrescu i wyciśnie ich jak cytryny.

Nie będą mieli zaraz nawet baraży.

Mozna robic screeny

Pulpet 11.10.2025 08:39

Cyrk to mało powiedziane i mówcie co chcecie, ale ja się cieszę że WK nie ma w WK.

W następnej kolejce grają z Tychami na wyjeździe i szczerze mam nadzieję, że dla tyskich dzbanków będzie to mecz na przełamanie i zwycięstwo.

Karherop 11.10.2025 13:04

Kiedyś musza się przełamać.

Na pewno Tychy nie graly az tak źle jak wskazuje bilans 7 porażek z rzędu.

Pogon Grodzisk - Ruch, czuje ze Chorzowianie wrócą do punktowania

Slask - Stal M i Polonia B - Odra - tu raczej wygraja gospodarze

Obyśmy po kolejnej kolejce zwiększyli jednak przewagę z 8 do 9 pkt nad 2 miejscem.

Ciekawe kiedy zespoly z miejsc 11 - 15 sie ogarną. W zasadzie wszystkie były typowane do górnej polowki tabeli i sądzę że większość prędzej czy później tam wskoczy.

Szneka 17.10.2025 21:23

Dobry dla nas wynik dziś w Grodzisku Mazowieckim. Szkoda, że Siedlce nie dowiozły zwycięstwa w Legnicy.

marek2a 17.10.2025 22:47

Remis w Legnicy to najlepszy wynik

marek2a 17.10.2025 22:50

Wyniki marzeń i w Legnicy i w Pruszkowie

Patryko 18.10.2025 09:45

Oglądałem kątem oka mecz Miedzi i zachodzę w głowę, jak my mogliśmy z nimi przegrać.

Nie zdziwię się, jeśli Niedźwiedzia zwolnią jeszcze przed przerwą zimową.

wolfy 18.10.2025 09:59

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1655223)
Oglądałem kątem oka mecz Miedzi i zachodzę w głowę, jak my mogliśmy z nimi przegrać.

W ten sam sposób jak możemy przegrać z każdym: słabszy dzień kilku kluczowych piłkarzy (podobno Jop ich dojechał wtedy na treningach) plus Broda na bramce. Przy ambitnie grającym przeciwniku tyle wystarczy.

Szneka 18.10.2025 20:50

dziś w Tychach bardzo dobry wynik. W Głogowie uważam też. Łks dostał dwa samobóje i wygrał wysoko ze Stalą Rzeszów. Wyjazd do Głogowa i mecz z Pogonią Siedlce to będą ciężary.

As 18.10.2025 21:01

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1655223)

Miedz zagrala inaczej niz z nami. W meczu z nami po stracie pilki od razu spierdalali cala druzyna pod swoje pole karne i nie bawili sie na naszej polowie w zande proby odbioru po stracie. Powrot, autobus i kontra.

W Siedlcach bedzie tak samo. Pogon to wlasciwie taka Puszcza z ich sezonu co awansowali, stoja wszyscy w swoim polu karnym i licza na stale fragmenty albo szybkie kontry. Bedzie tam droga przez meke.

Drozd 18.10.2025 21:25

Wcale nie od razu. Od razu to przerywali grę w każdy dostępny sposób, a sędzia na to nie reagował w żaden sposób. Zachęcając do rąbania równo z ziemią.

Żeby taka gra przyniosła efekt sam autobus nie wystarczy. Musimy jeszcze my sami frajersko tracić bramki i być nieskuteczni albo pechowi w ataku. Oby w tej rundzie taki splot okoliczności już się nie powtórzył.

Patryko 18.10.2025 21:55

Wymarzona wręcz kolejka pod nas póki co. Byle teraz nie dać plamy i w poniedziałek kontynuować torowanie drogi do Ekstraklasy przez I-ligową dżunglę.

Karherop 19.10.2025 07:39

Tychy urwaly sie ze stryczka. Przyznam ze po bramce na 3-2 wylaczylem transmisje i wynik sprawdziłem godzinę później.

Z przebiegu meczu Tychy zasluzyly nawet ja 3 punkty.

Drozd 19.10.2025 09:21

Dokładnie. Wieczysta pierwszą bramkę strzeliła bo piłka odbiła się pechowo od obrońcy i wpadła pod nogi strzelca, drugą po strzale życia z 30 metrów i frajerstwie bramkarza, a trzecią po bilardzie w polu karnym. Cała ich gra to kopanie na aferę w pole karne, nawet bez udawania że to podanie do kogoś.

pepe72 19.10.2025 19:40

Wieczysta ma "dziadków" to bilardu a nie do biegania.
Więc nie dziwi, że grają "bilard" zamiast zap...ć 90 minut. Zwłaszcza, że patrząc na tabelę nieźle im to idzie.

pepe72 22.10.2025 11:02

Nie wiem czy to najlepszy temat ale PZPN zmniejszył nam karę za ostrzelanie boiska.
https://x.com/WislaKrakowSA/status/1980900304989110280

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Wisła Kraków
Najwyższa Komisja Odwoławcza PZPN na podstawie odwołania Wisły Kraków zmieniła decyzję o zamknięciu trybun stadionu R22. Po aktualizacji decyzji, która jest ostateczna, zamknięciu ulegną sektory C oraz G. Komisja nałożyła również karę finansową w wysokości 200 tys. zł. Kara obowiązuje 1 mecz.

Informacje dotyczące sprzedaży biletów na mecz Wisła Kraków - Stal Rzeszów podamy jak najszybciej będzie to możliwe.

Dziękujemy komisji za przychylenie się do naszej prośby.

krysztal 22.10.2025 11:39

Nam więcej dojebali za 1 mecz niż reszcie ligi razem wziętej za nie wpuszczanie nas jako kibiców gości....

Patryko 22.10.2025 11:54

Wszystko się teraz rozbija o to, co nam grozi za recydywę w kolejnym (po Stali) spotkaniu przy R22, bo wątpię w jakąkolwiek refleksję ze strony kumatych, zarządzających odpalaniem piro.

Zakładam, że będziemy pod czujnym okiem komisji i każda następna przerwa transmisji TV ze względu na zadymienie, będzie się wiązać z naprawdę grubymi karami.

200k kary, do tego kilka tysięcy niesprzedanych biletów... jakieś 300k+ PLN poszło w ....u, a w klubie bieda piszczy. W momencie, w którym klub walczy o awans i byt, mogliby te racowiska odłożyć na Ekstraklasę :(

pepe72 22.10.2025 12:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1655395)
Nam więcej dojebali za 1 mecz niż reszcie ligi razem wziętej za nie wpuszczanie nas jako kibiców gości....

Niestety.
Wydaje mi się, że gdyby nie to, że Peter jest naszym udziałowcem to ta PZPNowska patologia trwała by dalej.

Karherop 22.10.2025 22:18

Interesujace nas mecze w najblizszej kolejce (poza naszym odc):

Wieczysta - Pogoń GM X2
Tychy - Chrobry 1X
Śląsk - Łeczna X2
Polonia W- Polonia B. 1X

W wariancie optymistycznym przewaga nad ekipa nr 3 wzrosnie po 14 kolejce do 11 punktów. W wariancie pesymistycznym spadnie do 6.

krysztal 22.10.2025 22:44

Najbardziej prawdopodobny scenariusz to zachowanie status quo

As 23.10.2025 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1655427)

Tak tez to widza bukmacherzy

Karherop 23.10.2025 10:19

Cytat:

Pierwotnie napisane przez krysztal (Post 1655427)

Mi sie wydaje że jednak powiększymy, niewiele ale powiekszymy.

Karherop 26.10.2025 21:53

Juz wiadomo że albo wygra Wieczysta i mamy status quo, albo przy remisie i wygranej Pogoni GM mamy 10 pkt przewagi nad 3 miejscem.

Punkt do punkta...

marek2a 26.10.2025 23:06

Nad ŁKS mamy 17pkt (rycerze wiosny to trzecia realnie ekipa do awansu po nas i Sląsku-a Wieczysta jest czwarta) nad Ruchem i Miedzią tyle samo . Śląsk wchodzi na ścieżke prawdy między 15-21 kolejką a zacznie się ona w Łodzi a potem też lekko nie będzie. Bytom zdechł i dobrze.

Karherop 27.10.2025 09:01

Nad wypadnięciem ze strefy barażowej (7 miejsce) mamy 15 pkt przewagi. Nie do pomyslenia przez ostatnie 3 lata gdy do samego końca o nią walczylismy.

Bardzo jestem ciekaw na ile i jaka sie wyklaruje grupa pościgowaza nami. Obecny uklad z Chrobrym, PGM i Polonia Bytom w barazach wygląda dość nienaturalnie.

Stelio 27.10.2025 09:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1655572)
Nad wypadnięciem ze strefy barażowej (7 miejsce) mamy 15 pkt przewagi. Nie do pomyslenia przez ostatnie 3 lata gdy do samego końca o nią walczylismy.

Bardzo jestem ciekaw na ile i jaka sie wyklaruje grupa pościgowaza nami. Obecny uklad z Chrobrym, PGM i Polonia Bytom w barazach wygląda dość nienaturalnie.

Myślałem, że w ŁKS cos ruszyło. Zaliczyli 2 wygrane z rzędu, ale w tej kolejce znowu w trąbę, tym razem od Siedlec. Jakieś powstanie średniaków w tym sezonie się ugotowało :D

Chrobry, Odra czy Stal to byli etatowi outsiderzy. Do tego w strefie barażowej mamy WSZYSTKICH beniaminków. Porównajcie to sobie z poprzednim sezonem gdzie Siedlce i SSW to były czerwone latarnie przez dużą część.sezonu a Kotwica się plątała w okolicach strefy, ostatecznie spadając.

Niemniej wciąż uważam, że conajmniej jeden zespół z trio Ruch, ŁKS, Miedź wejdzie do barażów. Szczególnie, że Ruch i ŁKS do flopów zaliczyly już poprzdni sezon.

Karherop 27.10.2025 09:36

6 a 13 miejsce dzieli dalej mała różnica - 4 punkty, wiec pewnie masz racje.

Po tabeli meczów wyjazdowych widac ze i ŁKS, Slask, Ruch, i większość ligi kompletnie sobie nie radzi. Srednia punktów oscyluje ok 1-1.2 per mecz.
U siebie Slask, Ruch, ŁKS, nawet Miedz punktuje powyżej 2 pkt.

Patrzac na to nie mam nic przeciwko żeby ten trend sie utrzymał w kolejnej kolejce w starciach ŁKSu ze Śląskiem i Miedzi z Wieczysta.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:12.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl