Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Rezerwy Wisły (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=10902)

Patryko 13.08.2024 16:18

Naprawdę myślicie, że po wypełnieniu kontraktu w Wiśle, Fazlagić będzie jeszcze kopać na profesjonalnym poziomie? Po w zasadzie 5-6 straconych latach?

Witalis 13.08.2024 17:18

Ja zgaduję, że dostanie szansę testów/niski kontrakt w jakimś słoweńskim słabeuszu. Tam dwa lata pokopie się po czole, po czym skończy zawodową karierę.

wolfy 13.08.2024 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1631733)
Naprawdę myślicie, że po wypełnieniu kontraktu w Wiśle, Fazlagić będzie jeszcze kopać na profesjonalnym poziomie? Po w zasadzie 5-6 straconych latach?

To nie jest tak że Wisła go przetrzymuje, dwa razy był wypożyczony. Za dużo nie pograł.
Może gdzieś tam pokopie, ale już za grosze. Wszystko co zarobi to u nas.

Skoro u Guli - który go opiniował - nie pograł to znaczy że coś tam mocno nie gra. Pomyśleć że sprowadzili go za El Mahdiouiego...

Karherop 14.08.2024 08:12

Obaj grali na Słowacji, to chyba jedyne kryterium które wtedy się liczyło.

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1631733)

W Macedonii pewnie będzie, o ile uznać to jeszcze za profesjonalny poziom.

skarabeus 14.08.2024 08:31

To jest poronione, ze mamy na liscie plac tak drogiego zawodnika, problemy w srodku pola i gosc jest w rezerwach. Dla mnie zupelnie niepojeta sytuacja.

Karherop 14.08.2024 08:58

Ale ze wysokość kontraktu ma świadczyć o tym czy ktoś się przyda czy nie?

U niego tak się to rozjechało że nie ma czego ratować. To nawet koledzy z drużyny wiedzą że on w Wiśle jest tylko po to by kasę ciągnąć.

Może go gdzieś chociaż wypożycza żeby pokryć z 20% kontraktu i nie demotywowac reszty sama jego obecnością

Patryko 14.08.2024 09:08

My kupiliśmy Fazlagicia mniej więcej na takiej samej zasadzie, na jakiej Włosi kupują Krzyżanowskiego, czyli kupowaliśmy potencjał. To miał być kolejny Brlek, którego trochę ociosamy i puścimy na zachód za 3-4 banie euro. No ale nie pykło.

Różnica polega na tym, że u nas Fazlagić dostał ekstraklasowy, dość wysoki i co najważniejsze długi kontrakt jako młodzieżowiec (tutaj moim zdaniem został popełniony największy błąd), podczas gdy Krzyżanowski dostanie najprawdopodobniej jakiś nieduży, progresywny kontrakcik, którego sumy będą zwiększać się wraz z progresem sportowym.

skarabeus 14.08.2024 10:16

Karherop,
Nie, ale jak utopiłem 500k euro plus 60k PLN co miesiąc (lub więcej) to musisz zrobić wszystko zeby ograniczyć straty. Zrobić wszystko czyli promować, ustawiać na boisku tak, żeby maskować jego wady, żeby jednak ktoś go wziął.

Zanim on przyszedł mowilem ,że nie zastąpi Araba. Ze potrzebuje czasu i odpowiedniego wprowadzenia. I myślę, że popełniono ten sam błąd co teraz z Krzyżanowskim. Największe koszty (te boiskowe) ponieśliśmy i zamiast poprawić błędy, które popełniał zaczęliśmy go wypychać z klubu. Szedł na poronione wypożyczenia, które tylko ciągnęły go w dół.

To samo jest teraz z Krzyżanowskim.
AI chyba jednak nie uczy się maszynowo.

swiety37 14.08.2024 10:32

W którymś wywiadzie było, że Fazlagic był planowany do grania z AEM i uczeniem się od niego a nie na zastępstwo. Błędem było, że po sprzedaży AEMa nie porzucili zakupu Fazlagicia.

MaLk 14.08.2024 10:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1631784)
Karherop,
Nie, ale jak utopiłem 500k euro plus 60k PLN co miesiąc (lub więcej) to musisz zrobić wszystko zeby ograniczyć straty. Zrobić wszystko czyli promować, ustawiać na boisku tak, żeby maskować jego wady, żeby jednak ktoś go wziął.

Aha. No to w ramach tej taktyki nasz klub obwieścił powszechnie, że zawodnik jest do d*py, obniża jakość zespołu, do niczego się nie nadaje i nie jest warty pieniędzy. A argumentacja ta wisi na oficjalnej stronie FIFA.

Teraz na pewno go ktoś weźmie, już się ustawia kolejka chętnych do tego, żeby wziąć na siebie koszt jego wynagrodzenia ;)

skarabeus 14.08.2024 12:36

U nas wszystko jest z dupy strony robione i na opak. Mialem kiedys krolewskiego za inteligentnego czlowieka, ale on nie potrafi myslec chocby dwa ruchy do przodu. Jest tu i teraz.

Jaroo1 14.08.2024 13:26

Nie porównujcie Polski do Włoch, Wisły do Torino i Fazlagicia do Krzyżanowskiego. Co prawda nie wiem jak ma się sytuacja finansowa Torino ale podejrzewam, że nawet jakby od nas kupili Krzyżanowskiego za 2 mln euro to byłby to dla nich mniejszy koszt do udźwignięcia niż dla biednej, zadłużonej Wisły, która dała 500 tys euro za Fazlagicia a miała zaciskać pasa.

Cała polityka Wisły wtedy to była porażka - oczywiście trio uwaza, że każdy świetnie pracował i był specjalistą z najwyższej półki - bo wydawaliśmy kasę zamiast zminimalizować koszty, grać o przetrwanie, chociażby zajmowanie tego 11-13 miejsca w ekstraklasie, oby tylko jak najmniejszymi kosztami się utrzymywać i spłacać długi.

pepe72 17.08.2024 12:57

Wisła II Kraków 1-1 Sandecja Nowy Sącz
Dawid Olejarka '41 - nn. '90

Kolejny mecz gdy Wisła II traci zwycięstwo w dogrywce.
Dodatkowo W. Szywacz najpierw nie strzela karnego, a potem dostaje ('66) drugą żółtą kartkę i osłabia zespół.

wolfy 17.08.2024 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1632083)
Wisła II Kraków 1-1 Sandecja Nowy Sącz
Dawid Olejarka '41 - nn. '90

Kolejny mecz gdy Wisła II traci zwycięstwo w dogrywce.
Dodatkowo W. Szywacz najpierw nie strzela karnego, a potem dostaje ('66) drugą żółtą kartkę i osłabia zespół.

Ta druga kartka mocno naciągana. Letkiewicz miał kilka dobrych interwencji.

Drozd 17.08.2024 13:00

Co to za drewno ten napastnik? Dobijając karnego z 5 m trafił w poprzeczke.

skarabeus 17.08.2024 17:25

Baena czy Rodado z 2 metrow nie trafili. A to drewna.

Drozd 17.08.2024 20:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez skarabeus (Post 1632098)
Baena czy Rodado z 2 metrow nie trafili. A to drewna.

Drewno bo nawet biegać nie potrafi więc chociaż dobić z 5 metrów by wypadało :). Za to lansnik ma opanowany perfekcyjnie.

Karherop 17.08.2024 21:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1632084)
Ta druga kartka mocno naciągana. Letkiewicz miał kilka dobrych interwencji.

Można odnieść wrażenie że celem rezerw jest w tym sezonie przygotowanie Letkiewicza na bronienie w seniorskiej Wiśle. Nawet w osłabieniu grają by nie odstawać taktyka od 1 drużyny.

wolfy 17.08.2024 22:28

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1632121)
Można odnieść wrażenie że celem rezerw jest w tym sezonie przygotowanie Letkiewicza na bronienie w seniorskiej Wiśle. Nawet w osłabieniu grają by nie odstawać taktyka od 1 drużyny.

Ja bym tak nie wybiegał w przyszłość, zagrał jeden dobry mecz. To czy ktokolwiek z rezerw się przyda wyjdzie w praniu. Na razie raczej zsyłamy tam odpady z pierwszej drużyny.

To że rezerwy mają grać podobnie jak pierwsza drużyna to norma, w końcu ich zadaniem jest przygotowanie piłkarzy do gry w pierwszym składzie. Akurat gra w 10-tkę jest w pierwszej drużynie wytrenowana ;)

To co mnie załamało to poziom Młyńskiego i Olejarki. Że tak powiem - nie wyróżniali się. Nie wiem co tam się stało, ale nie dziwię się że Moskal ich odesłał.

Karherop 18.08.2024 07:03

Moskal może mówić dyplomatycznie (a jest w tym całkiem dobry), ale obaj jakby dostali opcje odejścia za darmo to klub by się 5 minut nie zastanawiał. Do 6 września jeszcze trochę czasu i oby w temacie ich odejścia coś się działo.

Drozd 18.08.2024 11:23

Może ich menagos pojmą, że lepiej odejść z Wisły, niż za rok z rezerw Wisły.

Patryko 18.08.2024 14:37

Podejrzewam, że te pół roku w klubie kokosa dla Młyńskiego po tym, jak podpisał z nami kontrakt, ma swoje katastrofalne skutki do dziś. Stracił pół roku po okresie, w którym był w na krzywej wznoszącej, to był jego najlepszy moment na rozwój.

U nas od początku nie zachwycał, jego dobre mecze można policzyć na palcach jednej ręki, a podpisywaliśmy go jako mega talent.

Drozd 18.08.2024 14:47

Żeby się rozwijać to trzeba chcieć i pracować na treningach, a w meczach walczyć, a nie statystować. On w czasie meczu spaceruje albo truchta. Jak dostanie piłkę na wolne pole to czeka na obrońcę. Tu jest problem z głową. To nie jest 35 letni dziadek, któremu się już nie chce. To jest 23 letni dziad któremu się nie chce.

Karherop 18.08.2024 15:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Patryko (Post 1632154)
Podejrzewam, że te pół roku w klubie kokosa dla Młyńskiego po tym, jak podpisał z nami kontrakt, ma swoje katastrofalne skutki do dziś. Stracił pół roku po okresie, w którym był w na krzywej wznoszącej, to był jego najlepszy moment na rozwój.

U nas od początku nie zachwycał, jego dobre mecze można policzyć na palcach jednej ręki, a podpisywaliśmy go jako mega talent.

Zawodnicy tracą rok przez kontuzje i się podnoszą, a tu mowimy o gościu który był zdrowy tylko nie miał rytmu meczowego.

Przecież on wtedy nawet jeździł z Arka na mecze, tylko nie grał.

Nie szukajmy wymowek dla po prostu przeciętnego zawodnika bez specjalnej inteligencji boiskowej. Jak był młodszy to był bardziej przebojowy i szybki i na tym mitycznym talencie jechał kilka lat

krysztal 19.08.2024 09:43

Ja bym Olejarki jeszcze nie skreślał. Być może wypożyczenie nawet na pół roku byłoby w jego przypadku zbawienne.Chłopak na pewno grać potrafi tylko w głowie coś się zagruzowało.

pepe72 21.08.2024 12:26

Rezerwy grają dziś w Kielcach z rezerwami Korony.
Nie mam info o transmisji.

Watts 21.08.2024 12:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1632552)
Rezerwy grają dziś w Kielcach z rezerwami Korony.
Nie mam info o transmisji.

będzie na koncie Korony: https://www.youtube.com/watch?v=P5AK9ZTKoWQ

pepe72 21.08.2024 19:57

Korona II Kielce 4-1 Wisła II Kraków
1:0 Jakub Kowalski '29
2:0 Maciej Oziębło '35
3:0 Maciej Oziębło '56
3:1 Karol Tokarczyk 67
4:1 Daniel Bąk '69

Oglądałem pierwszą połowę i faktycznie słabo to wyglądało.
Dużo roboty przed trenerem rezerw.

emjot 22.08.2024 16:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1632601)
Korona II Kielce 4-1 Wisła II Kraków
1:0 Jakub Kowalski '29
2:0 Maciej Oziębło '35
3:0 Maciej Oziębło '56
3:1 Karol Tokarczyk 67
4:1 Daniel Bąk '69

Oglądałem pierwszą połowę i faktycznie słabo to wyglądało.
Dużo roboty przed trenerem rezerw.

nie wiem czemu grał Zagórowski a nie Letkiewicz (jak dla mnie w ciągu roku - dwóch będzie w jedynce)
ten drugi jest o klasę co najmniej lepszy

też oglądałem I połowę i drugiej z 15 min. i nie było co z rezerw zbierać

baj de łej
nie wiem co je i jak trenuje Sałamaj, ale wyhodował imponujące brzuszyszko (to refleksje po meczu z Sandecją)...

wolfy 22.08.2024 20:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1632708)
nie wiem czemu grał Zagórowski a nie Letkiewicz (jak dla mnie w ciągu roku - dwóch będzie w jedynce)
ten drugi jest o klasę co najmniej lepszy

też oglądałem I połowę i drugiej z 15 min. i nie było co z rezerw zbierać

baj de łej
nie wiem co je i jak trenuje Sałamaj, ale wyhodował imponujące brzuszyszko (to refleksje po meczu z Sandecją)...

Letkiewicz dostał czerwoną kartkę po meczu z Sandecją (za niesportowe zachowanie).

pepe72 23.08.2024 12:05

Już jutro kolejny mecz rezerw:
Wisła II Kraków - Chełmianka Chełm 24 sierpnia, 12:00
na Stadionie Miejskim im. Władysława Kawuli

Będzie transmisja na CF Sporcie: https://www.youtube.com/live/Ro6_NNz...nSIWeMuWA6UGGg

TIR_DO_SŁUBIC 23.08.2024 12:58

Że też Wam się jeszcze chce rezerwy oglądać...

emjot 23.08.2024 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1632948)

bardziej niż jedynkę
przynajmniej mnie :rotfl:

zero stresu
presji wynikowej, że "muszą"

no i nadzieja, matka głupich, że a nuż się ktoś objawi...

na razie objawiło mi się brzuszysko Sałamaja :rotfl: i
Letkiewicz, który umie bronić i nie puszcza ratonów

ps. Letkiewicz. Jak się nie zepsuje, połamie itp. itd. to może coś z niego będzie

pepe72 23.08.2024 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez TIR_DO_SŁUBIC (Post 1632948)

Jak w poprzednim sezonie wygrywali jak leci to było to terapeutyczne :-D

emjot 24.08.2024 13:13

druga z rzędu porażka tym razem 0-1 z Chełmianką
słaby mecz
rywal strzela bramkę na początku i broni się grając na czas 90 minut
gol to wina Chromycha, któremu nie wpadło do głowy, że wybita piłka z 16 przed pole karne może stać się łupem rywala....
Wisła strzela ze spalonego, w całym meczu mając chyba ze 3 celne strzały

bardzo słaby mecz Wiśniewskiego, który w I połowie nie miał dobrego zagrania
nieźle Ziarko, ale jego proste błędy techniczne są zatrważające

generalnie ta drużyna bez Szywacza nie istnieje

ps. ktoś coś w temacie Bartoń? Nie ma go na ławce, nie gra (pod koniec zeszłego sezonu wrócił do gry nawet gola strzelił), jest w ogóle w klubie?

wolfy 24.08.2024 14:12

Utrzymanie może być wyzwaniem, ale to znaczy że taki mamy młody materiał piłkarski i nic na siłę. Spadną to spadną, rozwiązać umowy z leszczami i dać szansę młodszym w czwartej lidze.

emjot 24.08.2024 14:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1633075)
Utrzymanie może być wyzwaniem, ale to znaczy że taki mamy młody materiał piłkarski i nic na siłę. Spadną to spadną, rozwiązać umowy z leszczami i dać szansę młodszym w czwartej lidze.

żeby cokolwiek zagrało w tej drużynie
muszą grać Szywacz, Letkiewicz i Moskiewicz
bez nich jest bieda

ps. ne było dziś nawet na ławce Młyńskiego, grał Olejarka, ale ... spuścić trzeba zasłonę milczenia na jego "występ"
ps. 2 jeszcze jedno. Kuziemka. Niektórzy twierdzą, że jest bardzo utalentowany itp. itd. i w ten deseń. Nie zauważyłem. W żadnym meczu w jakim go widziałem (bodaj 15)

pepe72 24.08.2024 15:34

Można powiedzieć, że nie ma Hiszpanów, nie ma Kutwy gramy piach.
Utrzymanie będzie wyzwaniem. I w takim składnie nie awansowali byśmy do III ligi.

emjot 24.08.2024 16:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1633087)
Można powiedzieć, że nie ma Hiszpanów, nie ma Kutwy gramy piach.
Utrzymanie będzie wyzwaniem. I w takim składnie nie awansowali byśmy do III ligi.

no tak, Ramirez trzymał środek obrony, Grau pomoc
to też jest insza inszość

ps. kij tam z utrzymaniem, jakby którykolwiek z tych chłopaków (poza Letkiewiczem) miał coś w sobie co by go awansowało do jedynki to byłoby dobrze, niestety....

Sebak 24.08.2024 17:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez emjot (Post 1633073)
druga z rzędu porażka tym razem 0-1 z Chełmianką
słaby mecz
rywal strzela bramkę na początku i broni się grając na czas 90 minut
gol to wina Chromycha, któremu nie wpadło do głowy, że wybita piłka z 16 przed pole karne może stać się łupem rywala....
Wisła strzela ze spalonego, w całym meczu mając chyba ze 3 celne strzały

bardzo słaby mecz Wiśniewskiego, który w I połowie nie miał dobrego zagrania
nieźle Ziarko, ale jego proste błędy techniczne są zatrważające

generalnie ta drużyna bez Szywacza nie istnieje

ps. ktoś coś w temacie Bartoń? Nie ma go na ławce, nie gra (pod koniec zeszłego sezonu wrócił do gry nawet gola strzelił), jest w ogóle w klubie?

Bartoń już w tamtym sezonie w ogóle nie grał, oprócz końcówki, kiedy wrócił. Przeżył tragedię rodzinną i nie może się podnieść.

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 09:29.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl