![]() |
A ja dziękuje
A ja dziękuje zespołowi !!!!.
Po raz pierwszy widziałem tak od początku do końca ambitnie grających Wislaków. Według mnie rozegrali najlepszy mecz w tej rundzie. Wystarczy popatrzeć na statystyki po meczu (wyjazdowym, z drużyną z górnej części tabeli bądź co bądź) ... Oczywiście skuteczność zerowa ... ale czasem szczęście nie sprzyjało. Bardzo na plus wczoraj: Zieniu, Pawełek i Diaz. Sobol ...dał ciala. Co do Beto: mnie się podobał ... problem w tym że za nim powinien grać np Jirsak lub Diaz którzy na szybkości wykorzystają jego wycofywane z pola karnego piłki. Nie mam USG w oczach ale któreś wiązadło Pawła B. chyba nie wytrzymalo .... Braki kadrowe coraz wyraźniejsze. Oby Skorża nie wymiękł ... |
A może ktoś te statystyki podać?
|
Tak frajersko stracone punkty to strzał w kolano w walce o tytuł i to w kolano najlepszego naszego zawodnika... Jak teraz będzie wyglądało strzelanie bramek, ciężko powiedzieć.
Taki mecz jak ten, ten w Bytomiu, we Wrocławiu i Chorzowie zdecydują o naszej porażce w walce o mistrza. Nieskuteczność, nieskuteczność i jeszcze raz nieskuteczność... Edit: 4 sytuacje 20 4 strzaly 19 2 strzaly celne 12 |
Ja mysle ze trzeba do tego matematycznie : do konca 9 meczy : 27 punktow do zdobycia
Wisla Cracovia 3 punkty Lech 1 punkt Jagiellonia 3 punkt Arka 3 punkty Gornik 3 punkty Piast 3 punkty Legia 1 punkt ŁKS 3 punikty Lechia 3 punkty Slask 3 punkty To by dało 23 punkty czyli na koniec moglibysmy miec 61 i tpo by dalo puchary a jesli w tej rozpisce pare razy zremisuje Lech jest sznsa na mistrzostwo ale to by musialo sie na to skladac zwycistwo w derbach niesamowita zmiana gry po 2 tygodniowej przerwie reprezentacyjnej i olsnieniu kogos z 3 Niedzielan Boguski Lobodzinski takie o moje marzenie ... |
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
Kompletnie się z Tobą nie zgodzę. W meczu z Polonią Bytom, graliśmy fatalnie, z Amicą nie oglądałem, ale podobno lepiej niż na śląsku. Z Polonią Warszawa zagraliśmy na pewno gorzej niż z Bełchatowem, więc ja widzę, że z meczu na mecz się rozkręcamy. Z Polonią dominowaliśmy, ale Bełchatowowi na nic nie pozwoliliśmy i stworzyliśmy sobie o wiele więcej akcji. Z meczu na mecz coraz lepiej, nie można mówić o takiej samej dyspozycji jak na początku tego roku. |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ja również uważam ze wczorajszy mecz pokazał wole walki drużyny. Zabrakło szczęścia :-/ sytuacji było bardzo dużo, niestety za statystyki nie dostaje się punktów. Wszyscy z Nas po zwycięstwie z Polonią liczyli na 3 punkty w Bełchatowie, o mistrzostwo będzie teraz bardzo bardzo ciężko, ale nie zawsze się wygrywa. Osobiście najbardziej denerwuje mnie to, że wiele osób krytykuje wczorajszy występ bo nie padła bramka, a mecz z "Czarnymi Koszulami" jest zachwalany przez opinię publiczną tylko dlatego, że zakończył się wynikiem 2:1. Jakby na to nie patrzeć wczoraj Wisła zagrała dużo lepiej niż w 19 kolejce, że nie było goli no cóż mówi się "trudno" ale było sporo ładnych akcji z których z odrobiną szczęścia da się stworzyć bramkę. Musimy teraz MY KIBICE WISŁY pokazać, że wierzymy w Nasz zespół i nie załamywać się. Nie możemy wiecznie zwyciężać :-/ takie jest życie. Pozostało tylko modlić się o Pawła i oto by Górnik ubił pyry jak ziemniaki do obiadu :P Tak na marginesie to szkoda mi w tej sytuacji trochę Skorży, bo za tą całą złą passe odpowie On, a wydaje mi się, że jest jednym z lepszych trenerów "młodego pokolenia" w Polsce.
|
popieram varvacsen - jesli nei bedzie wiary to juz mozemy myslec o nstepnym sezonie.
|
Cytat:
Zakładam komplet punktów Lecha i Wisły u siebie, jakąś nieudolność Kolejorza na wyjazdach (są najlepszą drużyną w lidze w tym elemencie (22 pkt w 10 meczach), ale załóżmy same remisy i porażkę z Legią). Wisła musiałaby wygrać połowę meczów wyjazdowych (2 z 4) i pokonać Lecha w bezpośrednim meczu. Realne? Lech 42 Wisła 38 20 Górnik - Lech 1 21 Lech - Arka 3 21 Wisła - Cracovia 3 22 Lech - Wisła 0:3 (pkt) 23 Wisła - Jagiellonia 3 23 Piast - Lech 1 24 Lech - ŁKS 3 24 Arka - Wisła 1 25 Legia - Lech 0 25 Wisła - Górnik 3 26 Lech - Ruch 3 26 Piast - Wisła 3 27 Wisła - Legia 3 27 Śląsk - Lech 1 28 Lech - Lechia 3 28 ŁKS - Wisła 1 29 Polonia - Lech 1 29 Lechia - Wisła 3 30 Wisła - Śląsk 3 30 Lech - Cracovia 3 Wisła 64 Lech 63 No i mamy jeszcze Legię, która powalczy o mistrzostwo. |
Cytat:
|
Co najmniej miesiąc przerwy Brożka:
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5441 |
No to k...wa pomistrzowane!
|
Miesiac na leczenie+miesiac na dojscie do jako takiej formy. Czas na zakontraktowanie jakiegos strazaka Kielbasy czy innego Janoszki.
|
Cytat:
Nie gra, bo za każdym razem znika i jest słaby. Nie bierze gry na siebie, chowa za zawodnikami przeciwnika, zamiast wyjść w odpowiednie miejsce do podania. Jedyny plus, to taki, że jest Czechem, więc może się ktoś nabierze po kilku dobrych meczach i go kupi :-p Do Czechów i Serbów nikt nie jest uprzedzony i nie boją się wydawać na nich pieniędzy. |
Zgadzam sie z tofikiem, co to za argument ze nie ma z kim grac?! To trzeba bylo albo go nie kupowac albo dokupic mu kogos do klepki. Gosciu jest jak narazie porazką za 700 tys euro, tak samo jak Niedzielan, Matusiak i Lobo.
|
Cytat:
|
Cytat:
|
Cytat:
|
BETO !!! I to ma być nasza nadzieja ??
|
Ciekawe kto zostanie teraz u nas 'snajperem'..
|
Andrzej Niedzielan
|
Oby, oby. To jest jego szansa a jak nie to go pożegnamy po sezonie.
|
1. Najbardziej wkur.....y na Sobola po zmarnowaniu 100-tki był... Sobol. Żebyscie widzieli jak przeklinał na siebie, aż Głowa i Junior musieli go uspokajac jeszcze klilka munut poźniej.
2. Beto to melodia przyszłości. Chłopaki do niego nie grają bo mu nie ufają i tez nie bardzo wiedzą jak z nim grać. Jedyne piłki na zastawienie się - ale co potem??? Musi się chłopak trochę języka poduczyć bo nawet Bahrowi ciężko było wytłumaczyć co ma robić na rozgrzewce w przerwie. Smutno to wyglądało. 3. I jeszcze kilka spostrzeżeń: niedokładność!!! -> brak płynności, brak pomysłu/słabo wyćwiczone schematy. to tyle z poziomu trybun |
a dodałbym jeszcze że gramy niemiłosiernie wolno. na stojąco.
|
Póki co Paweł pauzuje na dziś przynajmniej miesiąc, nie chcę krakać,ale bardzo prawdopodobna jest OPERACJA co oznacza tylko jedno. Paweł Brożek nie zagra przez kilka miesiecy.
Bądzmy wielkiej nadzieji ! |
Cytat:
|
Cytat:
|
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:49. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl