Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   [20. kolejka] GKS Bełchatów - Wisła Kraków 14.03.2009 - sobota, godz. 18:15 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=5503)

Grantar 15.03.2009 10:10

A ja dziękuje

A ja dziękuje zespołowi !!!!.
Po raz pierwszy widziałem tak od początku do końca ambitnie grających Wislaków.
Według mnie rozegrali najlepszy mecz w tej rundzie.
Wystarczy popatrzeć na statystyki po meczu (wyjazdowym, z drużyną z górnej części tabeli bądź co bądź) ...
Oczywiście skuteczność zerowa ... ale czasem szczęście nie sprzyjało.
Bardzo na plus wczoraj: Zieniu, Pawełek i Diaz. Sobol ...dał ciala.
Co do Beto: mnie się podobał ... problem w tym że za nim powinien grać np Jirsak lub Diaz którzy na szybkości wykorzystają jego wycofywane z pola karnego piłki.
Nie mam USG w oczach ale któreś wiązadło Pawła B. chyba nie wytrzymalo ....
Braki kadrowe coraz wyraźniejsze.
Oby Skorża nie wymiękł ...

Coach 15.03.2009 10:28

A może ktoś te statystyki podać?

kot_dżinks 15.03.2009 10:45

Tak frajersko stracone punkty to strzał w kolano w walce o tytuł i to w kolano najlepszego naszego zawodnika... Jak teraz będzie wyglądało strzelanie bramek, ciężko powiedzieć.
Taki mecz jak ten, ten w Bytomiu, we Wrocławiu i Chorzowie zdecydują o naszej porażce w walce o mistrza. Nieskuteczność, nieskuteczność i jeszcze raz nieskuteczność...

Edit:
4 sytuacje 20
4 strzaly 19
2 strzaly celne 12

BRTS39 15.03.2009 10:50

Ja mysle ze trzeba do tego matematycznie : do konca 9 meczy : 27 punktow do zdobycia
Wisla Cracovia 3 punkty
Lech 1 punkt
Jagiellonia 3 punkt
Arka 3 punkty
Gornik 3 punkty
Piast 3 punkty
Legia 1 punkt
ŁKS 3 punikty
Lechia 3 punkty
Slask 3 punkty

To by dało 23 punkty czyli na koniec moglibysmy miec 61 i tpo by dalo puchary a jesli w tej rozpisce pare razy zremisuje Lech jest sznsa na mistrzostwo ale to by musialo sie na to skladac zwycistwo w derbach niesamowita zmiana gry po 2 tygodniowej przerwie reprezentacyjnej i olsnieniu kogos z 3 Niedzielan Boguski Lobodzinski takie o moje marzenie ...

tommiyacht 15.03.2009 11:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot_dżinks (Post 692869)
Taki mecz jak ten, ten w Bytomiu, we Wrocławiu i Chorzowie zdecydują o naszej porażce w walce o mistrza. Nieskuteczność, nieskuteczność i jeszcze raz nieskuteczność

o nieskutecznosci to mozemy mowic tylko w związku z wczorajszym meczem. w pozostalych to gralismy taki beton ze nawet nie było sytuacji do spieprzenia

unpredictable_wislaczka 15.03.2009 11:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 692872)
niesamowita zmiana gry po 2 tygodniowej przerwie reprezentacyjnej

W sumie to przerwa reprezentacyjna już na nas znacząco nie wpłynie,bo Paweł i tak na nią nie pojedzie.Więc to tylko kwestia formy w jakiej będzie Boguski i tego,że będą tylko treningi bez meczów

grogoriogreg 15.03.2009 11:25

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 692820)
Podpisuję się pod tym co napisał przedmówca. Obecna Wisła to niestety ta z meczów z Polonią B, Amicą i GKS. Mecz z Groclinem to był przebłysk... W sumie to jest to te cztery mecze to Wisła pod wodzą Skorzy w pigułce: co jakiś czas jakiś przebłysk, gra zapadająca w pamięć, ale na ogół totaka gra bez wyrazu, dużo walki, z której jest niewiele pożytku.

Kompletnie się z Tobą nie zgodzę. W meczu z Polonią Bytom, graliśmy fatalnie, z Amicą nie oglądałem, ale podobno lepiej niż na śląsku. Z Polonią Warszawa zagraliśmy na pewno gorzej niż z Bełchatowem, więc ja widzę, że z meczu na mecz się rozkręcamy. Z Polonią dominowaliśmy, ale Bełchatowowi na nic nie pozwoliliśmy i stworzyliśmy sobie o wiele więcej akcji. Z meczu na mecz coraz lepiej, nie można mówić o takiej samej dyspozycji jak na początku tego roku.

kot_dżinks 15.03.2009 11:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez tommiyacht (Post 692875)
o nieskutecznosci to mozemy mowic tylko w związku z wczorajszym meczem. w pozostalych to gralismy taki beton ze nawet nie było sytuacji do spieprzenia

Nie opowiadaj bo we Wrocławiu też mieliśmy kilka klarownych sytuacji, z Chorzowem też coś by się znalazło. Nawiązując do najlepszych lat za Kasperczaka też nie każdy mecz był piękny i były męczarnie, ale mieliśmy tych panów których masz w podpisie, a mianowicie Franka, który z zimną krwią wykorzystywał setki, a i strzelał czasem z niczego, do tego był Żuraw. Teraz sytuacja jest inna, mamy innych zawodników, jakich każdy widzi. Fakty są takie, że gole przychodzą nam z wielkim trudem. Piłka nożna to niesprawiedliwy sport i ładna gra nie zawsze idzie w parze z wynikami. Tylko, że u nas nie ma ani ładnej gry, ani co gorsza dobrych wyników ( na miarę mistrza ). Realnie stawiam na trzecie miejsce, ale chciałbym na koniec sezonu to odszczekać.

WILU TS 15.03.2009 11:42

Cytat:

Pierwotnie napisane przez BRTS39 (Post 692872)
Ja mysle ze trzeba do tego matematycznie : do konca 9 meczy : 27 punktow do zdobycia
Wisla Cracovia 3 punkty
Lech 1 punkt
Jagiellonia 3 punkt
Arka 3 punkty
Gornik 3 punkty
Piast 3 punkty
Legia 1 punkt
ŁKS 3 punikty
Lechia 3 punkty
Slask 3 punkty

To by dało 23 punkty czyli na koniec moglibysmy miec 61 i tpo by dalo puchary a jesli w tej rozpisce pare razy zremisuje Lech jest sznsa na mistrzostwo ale to by musialo sie na to skladac zwycistwo w derbach niesamowita zmiana gry po 2 tygodniowej przerwie reprezentacyjnej i olsnieniu kogos z 3 Niedzielan Boguski Lobodzinski takie o moje marzenie ...

Taaa... z taką grą a raczej skutecznością bo gra była niczego sobie,to ja tutaj widzę maximum 10 punktów i powiedzmy sobie szczerze że jeżeli Brożek nie zagra z Lechem bądź Cracovią to są to mecze z góry przegrane i o mistrzostwie będzie tylko można pomażyć(w sumie już teraz można)

varvacsen 15.03.2009 11:50

Ja również uważam ze wczorajszy mecz pokazał wole walki drużyny. Zabrakło szczęścia :-/ sytuacji było bardzo dużo, niestety za statystyki nie dostaje się punktów. Wszyscy z Nas po zwycięstwie z Polonią liczyli na 3 punkty w Bełchatowie, o mistrzostwo będzie teraz bardzo bardzo ciężko, ale nie zawsze się wygrywa. Osobiście najbardziej denerwuje mnie to, że wiele osób krytykuje wczorajszy występ bo nie padła bramka, a mecz z "Czarnymi Koszulami" jest zachwalany przez opinię publiczną tylko dlatego, że zakończył się wynikiem 2:1. Jakby na to nie patrzeć wczoraj Wisła zagrała dużo lepiej niż w 19 kolejce, że nie było goli no cóż mówi się "trudno" ale było sporo ładnych akcji z których z odrobiną szczęścia da się stworzyć bramkę. Musimy teraz MY KIBICE WISŁY pokazać, że wierzymy w Nasz zespół i nie załamywać się. Nie możemy wiecznie zwyciężać :-/ takie jest życie. Pozostało tylko modlić się o Pawła i oto by Górnik ubił pyry jak ziemniaki do obiadu :P Tak na marginesie to szkoda mi w tej sytuacji trochę Skorży, bo za tą całą złą passe odpowie On, a wydaje mi się, że jest jednym z lepszych trenerów "młodego pokolenia" w Polsce.

BRTS39 15.03.2009 11:52

popieram varvacsen - jesli nei bedzie wiary to juz mozemy myslec o nstepnym sezonie.

prober 15.03.2009 11:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez kot_dżinks (Post 692869)
Taki mecz jak ten, ten w Bytomiu, we Wrocławiu i Chorzowie zdecydują o naszej porażce w walce o mistrza.

Zgadzam się w zupełności, pisałem o tym już dawno. Mistrzostwa nie wygrywa się w bezpośrednich meczach z Lechem czy Legią, tylko przez konsekwentne ich gromadzenie w meczach z resztą ligi. I w Bełchatowie Wisła zaprezentowała się dobrze, ale udowodniła, że w Krakowie prędzej wrócą frustracje z sezonu 2006/2007 niż równa gra i aktywna walka o pierwsze miejsce w tabeli. Niestety, ale po dzisiejszej kolejce jestem przekonany, że 7 punktów straty do lidera na 10 kolejek przed końcem to zbyt dużo.

Zakładam komplet punktów Lecha i Wisły u siebie, jakąś nieudolność Kolejorza na wyjazdach (są najlepszą drużyną w lidze w tym elemencie (22 pkt w 10 meczach), ale załóżmy same remisy i porażkę z Legią). Wisła musiałaby wygrać połowę meczów wyjazdowych (2 z 4) i pokonać Lecha w bezpośrednim meczu. Realne?

Lech 42
Wisła 38

20 Górnik - Lech 1
21 Lech - Arka 3
21 Wisła - Cracovia 3
22 Lech - Wisła 0:3 (pkt)
23 Wisła - Jagiellonia 3
23 Piast - Lech 1
24 Lech - ŁKS 3
24 Arka - Wisła 1
25 Legia - Lech 0
25 Wisła - Górnik 3
26 Lech - Ruch 3
26 Piast - Wisła 3
27 Wisła - Legia 3
27 Śląsk - Lech 1
28 Lech - Lechia 3
28 ŁKS - Wisła 1
29 Polonia - Lech 1
29 Lechia - Wisła 3
30 Wisła - Śląsk 3
30 Lech - Cracovia 3

Wisła 64
Lech 63

No i mamy jeszcze Legię, która powalczy o mistrzostwo.

FankaTSW 15.03.2009 11:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WILU TS (Post 692888)
Taaa... z taką grą a raczej skutecznością bo gra była niczego sobie,to ja tutaj widzę maximum 10 punktów i powiedzmy sobie szczerze że jeżeli Brożek nie zagra z Lechem bądź Cracovią to są to mecze z góry przegrane i o mistrzostwie będzie tylko można pomażyć(w sumie już teraz można)

ja tu widzę 25 pkt a nie 23 czy 10, bo wg mnie z Legią wygramy, chłopaki wygrały z Polonią to z Legia też dadzą rade. A pozatym to co my tylko Brożka mamy od strzealnia goli ? śmieszne ... to co Wisła sklada się tylko z Brożka ? oczywiście jest on dobry ale no sory nie wykluczajcie Wisły mistrzostwa przez to że Brożka nie będzie ...

Bartosz 15.03.2009 11:59

Co najmniej miesiąc przerwy Brożka:
http://www.wisla.krakow.pl/art.php?id=&news_id=5441

szabla19 15.03.2009 12:00

No to k...wa pomistrzowane!

Maciuś 15.03.2009 12:03

Miesiac na leczenie+miesiac na dojscie do jako takiej formy. Czas na zakontraktowanie jakiegos strazaka Kielbasy czy innego Janoszki.

tofik 15.03.2009 12:05

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Grisza1 (Post 692795)
No a jak ma grac Jirsak, jesli nie ma z kim tych podan wymienic? Czy to jego wina? I to, ze moze wtedy byc mniej widoczny to nie jego wina tylko wina tego, ze nie ma z kim pograc. A poza tym to czesto Tomek był wystawiany nie jako stricte ofensywny pomocnik, rozgrywajacy, ale jako podwieszony napastnik albo nawet napastnik.

Heh, to kupmy mu kilku graczy z Premiership lub La Liga, bo biedny Tomas nie ma z kim grać.:-/
Nie gra, bo za każdym razem znika i jest słaby. Nie bierze gry na siebie, chowa za zawodnikami przeciwnika, zamiast wyjść w odpowiednie miejsce do podania.
Jedyny plus, to taki, że jest Czechem, więc może się ktoś nabierze po kilku dobrych meczach i go kupi :-p Do Czechów i Serbów nikt nie jest uprzedzony i nie boją się wydawać na nich pieniędzy.

Maciuś 15.03.2009 12:08

Zgadzam sie z tofikiem, co to za argument ze nie ma z kim grac?! To trzeba bylo albo go nie kupowac albo dokupic mu kogos do klepki. Gosciu jest jak narazie porazką za 700 tys euro, tak samo jak Niedzielan, Matusiak i Lobo.

AYALA 15.03.2009 12:10

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Maciuś (Post 692903)
Miesiac na leczenie+miesiac na dojscie do jako takiej formy. Czas na zakontraktowanie jakiegos strazaka Kielbasy czy innego Janoszki.

Franek byłby jak znalazł ale skąd Bednarz mógł wiedziec że bedzie On w takiej formie.Pozostaje wierzyc że Beto sie przełamie i zacznie strzelac

Baala 15.03.2009 12:20

Cytat:

Pierwotnie napisane przez AYALA (Post 692911)
Franek byłby jak znalazł ale skąd Bednarz mógł wiedziec że bedzie On w takiej formie.Pozostaje wierzyc że Beto sie przełamie i zacznie strzelac

Wątpliwe, jak gość ma strzelać bramki jak cały mecz stoi plecami do niej?

jerry.lii.lewis 15.03.2009 13:00

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Baala (Post 692918)
Wątpliwe, jak gość ma strzelać bramki jak cały mecz stoi plecami do niej?

Może on tylko z przewrotki strzela i na razie się psychicznie przygotowuje. Pokaz planuje na derby :p

palka 15.03.2009 13:07

BETO !!! I to ma być nasza nadzieja ??

matti123 15.03.2009 13:17

Ciekawe kto zostanie teraz u nas 'snajperem'..

IncognitoTSW 15.03.2009 13:18

Andrzej Niedzielan

szabla19 15.03.2009 13:22

Oby, oby. To jest jego szansa a jak nie to go pożegnamy po sezonie.

borsuk 15.03.2009 13:28

1. Najbardziej wkur.....y na Sobola po zmarnowaniu 100-tki był... Sobol. Żebyscie widzieli jak przeklinał na siebie, aż Głowa i Junior musieli go uspokajac jeszcze klilka munut poźniej.
2. Beto to melodia przyszłości. Chłopaki do niego nie grają bo mu nie ufają i tez nie bardzo wiedzą jak z nim grać. Jedyne piłki na zastawienie się - ale co potem??? Musi się chłopak trochę języka poduczyć bo nawet Bahrowi ciężko było wytłumaczyć co ma robić na rozgrzewce w przerwie. Smutno to wyglądało.
3. I jeszcze kilka spostrzeżeń: niedokładność!!! -> brak płynności, brak pomysłu/słabo wyćwiczone schematy.

to tyle z poziomu trybun

IncognitoTSW 15.03.2009 13:29

a dodałbym jeszcze że gramy niemiłosiernie wolno. na stojąco.

Dubi 15.03.2009 13:40

Póki co Paweł pauzuje na dziś przynajmniej miesiąc, nie chcę krakać,ale bardzo prawdopodobna jest OPERACJA co oznacza tylko jedno. Paweł Brożek nie zagra przez kilka miesiecy.
Bądzmy wielkiej nadzieji !

ciacho 15.03.2009 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez borsuk (Post 692972)
2. Beto to melodia przyszłości. Chłopaki do niego nie grają bo mu nie ufają i tez nie bardzo wiedzą jak z nim grać. Jedyne piłki na zastawienie się - ale co potem??? Musi się chłopak trochę języka poduczyć bo nawet Bahrowi ciężko było wytłumaczyć co ma robić na rozgrzewce w przerwie. Smutno to wyglądało.

Żadna melodia przyszłości. Gość który nie ma za grosz szybkości nigdy nie będzie dobrym napastnikiem. Szybkość u napastnika to 50 % sukcesu

IncognitoTSW 15.03.2009 14:24

Cytat:

Pierwotnie napisane przez ciacho (Post 693000)
Żadna melodia przyszłości. Gość który nie ma za grosz szybkości nigdy nie będzie dobrym napastnikiem. Szybkość u napastnika to 50 % sukcesu

pamiętasz pan Butragueno ? nie wiem czy dobrze napisalem nazwisko

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:49.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl