Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Pierwsza liga 2025/2026 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11114)

sandomingo 02.09.2025 07:08

Patrząc na ostatni mecz w Legnicy, wygląda to mało optymistycznie.

W każdym razie - kwestia PP rozwiązuje się niejako sama. Przy takim terminarzu nie sposób nie wystawić w tym meczu rezerwowych graczy.

Karherop 02.09.2025 07:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez swiety37 (Post 1653286)
Nasz terminarz od 21 września:
- niedziela (Łęczna W)
- czwartek (Bytom Odrzański W)
- poniedziałek (Bytom D)
- czwartek (Wieczysta W/D)
- niedziela/poniedziałek (Ruch D)

Potem regeneracyjna przerwa na kadrę.

Co ciekawe Wieczysta gra przed nami mecz w niedziele z ... Ruchem, wiec to będzie dobra baza do porownania.

Mam obawy ze wlasnie mecz z Ruchem będzie juz na oparach i będziemy szczęśliwi jak ugramy chociaż remis.

Jedyny plus tego terminarza to 3 spotkania pod rząd w domu. Zaoszczędzimy energie na logistyce.

@sandomingo

Nasz rywal w PP gra szczebel nizej niz nasze rezerwy, więc jeśli nasi rezerwowi + paru najlepszych z rezerw sobie z nimi nie poradzi to pora zmienić zawód.

sandomingo 02.09.2025 07:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1653289)

@sandomingo

Nasz rywal w PP gra szczebel nizej niz nasze rezerwy, więc jeśli nasi rezerwowi + paru najlepszych z rezerw sobie z nimi nie poradzi to pora zmienić zawód.

Dobrze wiesz, że to nie tak działa:)

Bytom Odrzański to 4 liga ale mimo wszystko trenują razem. U nas wstawienie rezerwowych spowoduje odwrotny efekty, niemniej jest to konieczność.
O najlepszych z rezerw nie wspominam, oni wyglądają bardzo słabo.

Karherop 02.09.2025 07:32

Niestety to tez prawda. Natomiast porazka bedzie w jakimkolwiek skladzie odbierana jak kompromitacja.

leszekpw 02.09.2025 09:06

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1653289)
Co ciekawe Wieczysta gra przed nami mecz w niedziele z ... Ruchem, wiec to będzie dobra baza do porownania.

Mam obawy ze wlasnie mecz z Ruchem będzie juz na oparach i będziemy szczęśliwi jak ugramy chociaż remis.

Jedyny plus tego terminarza to 3 spotkania pod rząd w domu. Zaoszczędzimy energie na logistyce.

@sandomingo

z rzędu, nie "pod rząd" :D i ten osobnik uzurpuje sobie prawo zwracać komuś uwagę???:D

masada 02.09.2025 11:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1653291)
Niestety to tez prawda. Natomiast porazka bedzie w jakimkolwiek skladzie odbierana jak kompromitacja.

E tam, myślę, że przy wystawieniu rezerw to byłby ten typ kompromitacji, o której nawet najwięksi entuzjaści zdobywania PP w tym roku pamiętaliby max trzy dni, czyli do następnego meczu;)

Patryko 02.09.2025 12:30

Piłkarze, którzy siedzą na ławce pierwszej drużyny + wybijające się jednostki z rezerw powinny taki Bytom Odrzański pyknąć na luzie kilkoma bramkami. Niezależnie od poziomu zgrania, pogody i innych czynników zewnętrznych.

Jeśli ich nie pokonają, to dostaną jasną odpowiedź dlaczego grzeją ławę czy też kopią się po czole w rezerwach.

pepe72 02.09.2025 12:58

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1653290)
Dobrze wiesz, że to nie tak działa:)

Bytom Odrzański to 4 liga ale mimo wszystko trenują razem. U nas wstawienie rezerwowych spowoduje odwrotny efekty, niemniej jest to konieczność.
O najlepszych z rezerw nie wspominam, oni wyglądają bardzo słabo.

Nasi zmiennicy też trenują razem. Na 4 ligę to powinno spokojnie wystarczyć.

Szneka 02.09.2025 20:46

Panowie wyjście składem rezerwowym Letkiewicz Gigier Łasicki Colley Grujcić Baniowski Igbekeme Omić Staszak Bozić Kawała do tego z ławki Nikaj i Sukiennicki, to źle? Skład, który śmiem twierdzić utrzymałby się w 1 lidze. a meczu PP będzie z drużyną z 4 ligi.

pepe72 02.09.2025 21:02

Baniowski obecnie jest kontuzjowany. Ale może się do końca września wyleczy.

Karherop 03.09.2025 07:49

On mial problem z barkiem, o ile kojarzę na dniach powinien wracac do treningu

Pulpet 03.09.2025 07:53

Dla Sukiennickiego to może być taki make-or-break. Przypuszczam, że wyjdzie w pierwszym składzie i dostanie cały mecz. Pytanie, czy presja której na pewno jest świadomy nie zje go, albo czy już nie zjada.

pepe72 03.09.2025 10:26

Wczoraj w pucharze Rezerwy grając składem "zastępców" pokonały 4-ligową Liszczankę Liszki (okręgówka) 6:1.

sandomingo 03.09.2025 10:36

Liszczanka gra w klasie okręgowej.
To jest 2 poziomy niżej niż 4 liga, wiec 7 poziom rozgrywkowy

pepe72 03.09.2025 17:58

Chyba taki jest obecnie podział:

1. E-klapa
2. 1 liga
3. 2 liga
4. 3 liga
5. 4 liga
6. 5 liga
7. okręgówka
8. klasa A
9. klasa B

czyli 3 poziomy niżej niż rezerwy. Czyli podobnie jak 1 drużyna, też zagra z przeciwnikiem 3 poziomy niżej.

Cymes 03.09.2025 19:52

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1653341)
czyli 3 poziomy niżej niż rezerwy. Czyli podobnie jak 1 drużyna, też zagra z przeciwnikiem 3 poziomy niżej.

To trochę nie tak. W większości ZPNów w ogóle nie ma V lig tylko od razu okręgówki. Klubów jest po prostu za mało, żeby zrobić taką piramidkę jak u nas. Teoretycznie wspominając przygody naszych rezerw w IV-tej małopolskiej to topka walcząca o awans często miała już jakąś namiastkę zawodowej organizacji, więc taka OBO bliżej niż do Liszczanki może mieć do takiej Siarki, z którą wcale tak znowu łatwo w zeszłym roku nam nie poszło. Z drugiej strony, u nas samych Bklas jest więcej niż u nich A, B i okręgówek w sumie. Co więcej na poziomie centralnym mają tylko 4 zespoły w III lidze swojego regionu i są tam najczęściej tłem dla drużyn ze Śląska. Poza LechiąZG reszta walczy o spadek. Tak, że chyba bardziej celowałbym w środek V małopolskiej, więc teoretycznie jednak bardziej Liszczanka niż Siarka. Różne mieliśmy przygody w PP, ale odpadnięcie z nimi to jednak byłoby już kuriozum. Przy fakcie, że Lubuskie w porównaniu do Małopolski wygląda jak piłkarska pustynia, tu nawet nasze rezerwy powinny być wyraźnym faworytem.

Zienczuk8 03.09.2025 21:47

Tam w Bytomiu Odrzańskim gra między innymi Krzysiek Drzazga, to nie są leszcze na poziomie naszych rezerw.

Cymes 04.09.2025 07:15

Trochę jak Boguski w Kalwariance czy Świcie Krzeszowice. To bardziej średnio świadczy o Drzazdze, niż dobrze o Odrze, a biorąc pod uwagę, że pochodzi z tamtych okolic to już ewidentna podróż sentymentalna pod koniec kariery.

Jakiś odpowiednik Orła Ryczów, Bocheńskiego czy Beskidu Andrychów u nas to maks, a chyba jednak celowałbym niżej.

Zienczuk8 04.09.2025 08:32

Pewnie, ale takie drużyny właśnie w pucharze Polski z mocnymi tak się spinają, że śmiało daje im większe szanse na wygranie z naszym rezerwowym składem niż takiej Polonii Bytom w normalnym meczu ligowym.

pepe72 04.09.2025 12:03

Ale my nie zagramy rezerwowym składem tylko zawodnikami rzadziej grającymi w pierwszym zespole.

Szneka 04.09.2025 16:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1653361)
Ale my nie zagramy rezerwowym składem tylko zawodnikami rzadziej grającymi w pierwszym zespole.

Letkiewicz Gigier Łasicki Colley Grujcić Baniowski Omić Staszak Igbekeme Bozić Kawała. tak moglibyśmy wyjść . z ławki Nikaj i Sukiennicki.
Sami rezerwowi.
Zły skład?

Drozd 04.09.2025 19:14

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1653361)

I to jest sedno tematu...

Mamy na tyle szeroką i wyrównaną kadrę, że ciężko powiedzieć kto za miesiąc będzie rezerwowym, a kto z pierwszego składu.

Dlatego w PP trzeba grać jak najdłużej, żeby rezerwowi mogli trzymać formę nie tylko treningiem, ale również grą o stawkę z porządnymi przeciwnikami. PP to jest 5 czy 6 więcej meczów na sezon w długich odstępach czasowych. Moim zdaniem luzik.

Takie podejście wcale nie oznacza, że liga wygra się sama. Tylko to, że podchodzimy poważnie i do jednych rozgrywek i do drugich. Jak w porządnym klubie przystało.

leszekpw 04.09.2025 19:55

Rude wygrał PP. Czy Jopizna da radę za drugim podejsciem?

s1mone 04.09.2025 20:43

Stul już się parchu z Kałuży, bo teraz to już ewidentnie widać, co cię cieszy.

leszekpw 04.09.2025 22:06

Bytom Odrzański powinniśmy przejść, niezależnie jakim skladem zagramy. Odpadnięcie byloby blamażem Jopusia.

Karherop 05.09.2025 08:17

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1653367)
I to jest sedno tematu...

Mamy na tyle szeroką i wyrównaną kadrę, że ciężko powiedzieć kto za miesiąc będzie rezerwowym, a kto z pierwszego składu.

Dlatego w PP trzeba grać jak najdłużej, żeby rezerwowi mogli trzymać formę nie tylko treningiem, ale również grą o stawkę z porządnymi przeciwnikami. PP to jest 5 czy 6 więcej meczów na sezon w długich odstępach czasowych. Moim zdaniem luzik.

Takie podejście wcale nie oznacza, że liga wygra się sama. Tylko to, że podchodzimy poważnie i do jednych rozgrywek i do drugich. Jak w porządnym klubie przystało.

W PP poki co nie trafiliśmy na "porzadnego " przeciwnika i niesie to tyle samo korzysci co zagrożeń.

Jakby to ode mnie zależało to grałbym tylko z 1 ligowcami/ekstraklasowiczami u siebie (to nam zresztą przyniosło PP).

Kazda inna opcja niesie znamiona potencjalnej kompromitacji, a rzadko to sa spacerki

pepe72 05.09.2025 15:41

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Szneka (Post 1653364)
Letkiewicz Gigier Łasicki Colley Grujcić Baniowski Omić Staszak Igbekeme Bozić Kawała. tak moglibyśmy wyjść . z ławki Nikaj i Sukiennicki.
Sami rezerwowi.
Zły skład?

Bardzo dobry skład, tyle, że rezerwy to np.
Krysa (BR) - Chmiel, Woś, Bierzało, Ziarko - Prochwicz, Cymbaliuk, Staszak, Szywacz, Olejarka - Tokarczyk

;)

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1653377)
W PP poki co nie trafiliśmy na "porzadnego " przeciwnika i niesie to tyle samo korzysci co zagrożeń.

Jakby to ode mnie zależało to grałbym tylko z 1 ligowcami/ekstraklasowiczami u siebie (to nam zresztą przyniosło PP).

Kazda inna opcja niesie znamiona potencjalnej kompromitacji, a rzadko to sa spacerki

Jeśli się zmiennicy skompromitują z 4 ligą to też będzie to jasny komunikat, że transfery poszły źle.
Wszyscy wiedzą, że w tym roku liczy się tylko awans więc nikt żalu mieć nie będzie. Może poza Legią i Craxą ...
Więc grajmy jak najdłużej z "dołami" by można było spokojnie przetestować jak sobie zawodnicy radzą. Byle tylko boiska były w miarę przyzwoite.

Szneka 05.09.2025 16:50

Pepe ja napisałem skład rezerwowych pierwszego zespołu.ci zawodnicy powinni zagrać Puchar w Bytomiu aby zagrać pełny mecz i pokazać trenerowi swoją wartość.Twój skład to nasze trzecioligowe rezerwy z których do pierwszej drużyny póki co nikt nią ma szans aby wskoczyć.poza tym oni grają regularnie co tydzień a wymienieni przeze mnie nie. Pozdrawiam kolegę

pepe72 05.09.2025 18:59

Wiem co napisałeś i wiem co ja napisałem.
Mam ci żarty tłumaczyć?

Szneka 05.09.2025 21:18

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1653402)
Wiem co napisałeś i wiem co ja napisałem.
Mam ci żarty tłumaczyć?

Pepe wiem o co chodzi . Lużna łydka 😀

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:24.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl