Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Wisła Kraków w Pucharze Polski 2011/2012 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=8239)

pan Dudi 21.11.2011 21:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1194208)
Po czym to wnioskujesz? Po naszym ostatnim meczu? Po tabeli?

Wyczytałem to z gwiazd. :)

Fiti 21.11.2011 21:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pan Dudi (Post 1194220)
Wyczytałem to z gwiazd. :)

Ok, sama gra może na korzyść Lecha ale czy nie tak było przed ostatnim meczem w Poznaniu?

-ja123- 21.11.2011 21:35

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1194215)
Samo losowanie zalosne jak zwykle. Nie wiem po co w ogole Legia gra we wczesniejszych rundach. Powinni od razu wstawic ich do finalu a plebs niech sie bije o drugie miejsce.

Hmm, nie przesadzasz? Zobacz co losowano w ostatnich 3 sezonach (dopóki Wisła i Legia grały w PP). Naprawdę uważasz, że Legię forowano?

Puchar Polski 2009/2010
1/8 finału
Bytovia II Bytów - Wisła Kraków
Legia Warszawa - Cracovia
1/4 finału
Legia Warszawa - Ruch Chorzów (3 miejsce w lidze)
Lechia Gdańsk - Wisła Kraków

Puchar Polski 2010/2011
1/8 finału
Wisła Kraków - Widzew Łódź
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa
1/4 finału
Wisła Kraków - Podbeskidzie Bielsko-Biała( I liga)
Legia Warszawa - Ruch Chorzów

Puchar Polski 2011/2012
1/8 finału
Legia Warszawa - Widzew Łódź
Limanovia Limanowa - Wisła Kraków
1/4 finału
Lech Poznań - Wisła Kraków
Gryf Wejherowo - Legia Warszawa

River 21.11.2011 22:16

Cytat:

Pierwotnie napisane przez -ja123- (Post 1194231)
Hmm, nie przesadzasz? Zobacz co losowano w ostatnich 3 sezonach (dopóki Wisła i Legia grały w PP). Naprawdę uważasz, że Legię forowano?

Wiesz, dla mnie to troche dziwne, ze Legia trafia na zespol z III ligi podczas gdy Wisla trafia na Amice. Moze przypadek? Nie wiem... W I rundzie w tym sezonie Wisla trafila na bodaj owczesnego lidera I lig Flotei a Legia na rezerwy Rozwoju...

A przede wszystkim to nie podoba mi sie otoczka tych losowan. Studio TVN, ktorego wlascicielem jest ITI, ktore jest takze wlascicielem Legii. Losujacy byly Legionista Zielinski i pracownica TVN. A juz losowanie wczesniejszych rund to byl istny cyrk bo blondyna nawet nie probowala zamieszac kulek. Moze to bylo zbyt skomplikowane?

Dla zachowania pozorow i by nie uwazano tego losowania za "prolegijne" samo losowanie powinno odbywac sie w zupelnie innym miejscu nie kojarzonymz zadnym klubem. Nie rozumiem dlaczego to sie odbywa w siedzibie ITI a nie w PZPN-ie czy Ekstraklasie SA? Osoby losujace tez nie powinny byc kojarzone z kimkolwiek.

Jesli tak to ma dalej wygladac to ja poprosze o losowanie polfinalow w gabinecie Cupiala lub w jakims magazynie z kablami Tele-Foniki:rotfl: To tak pol-zartem...

pan Dudi 21.11.2011 22:21

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Fiti (Post 1194225)
Ok, sama gra może na korzyść Lecha ale czy nie tak było przed ostatnim meczem w Poznaniu?

Tak było. Niemniej, biorąc pod uwagę naszą ostatnią serię, to, że mamy przed sobą jeszcze kilka meczów ligowych, plus pożegnanie w pucharami, w których też te nasze pierdoły będą musiały pobiegać, to gdyby dodać do tego jeszcze 2 mecze z kuchenkami, to by wyglądało jeszcze gorzej.

ooona 21.11.2011 23:13

Uważam, że dla obu drużyn ten dwumecz będzie jedyną szansą na grę w pucharach. My słabi. Lech wcale nie lepszy i jemu także nie rokuję miejsca na pudle.

Ajax 21.11.2011 23:17

Szykuje się zbiorowe kopanie się po czołach i słowa o tym że jak najszybciej trzeba zapomnieć o meczu...

0 22 21.11.2011 23:37

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1194215)
Nie wiem po co w ogole Legia gra we wczesniejszych rundach. Powinni od razu wstawic ich do finalu a plebs niech sie bije o drugie miejsce.

Uważam podobnie.

Lysy 21.11.2011 23:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1194258)
Wiesz, dla mnie to troche dziwne, ze Legia trafia na zespol z III ligi podczas gdy Wisla trafia na Amice. Moze przypadek? Nie wiem... W I rundzie w tym sezonie Wisla trafila na bodaj owczesnego lidera I lig Flotei a Legia na rezerwy Rozwoju...

Gdyby Legii zależało na ustawianiu PP to zapewne chcieliby pogrążoną w kryzysie Wisłę, która dostaje ob ogonów tabeli na własnym boisku, a w pucharze męczy się z Limanovią, a nie rewelacje rozgrywek...

thechris 21.11.2011 23:57

Najgorsze jest to, że pewnie wszyscy marzyli o wylosowaniu Wisły. Wszak to jedyna drużyna, która może podejść do meczu na pół gwizdka. Lech przyfarcił a nie Legia.

szprotson 22.11.2011 00:04

Hmm
To Nasza droga do pucharów.
Fajnie będzie przejść Lecha
a jak to zrobią ? Nie wiem, czy to ważne.

Wojtas 22.11.2011 00:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez River (Post 1194258)
Jesli tak to ma dalej wygladac to ja poprosze o losowanie polfinalow w gabinecie Cupiala lub w jakims magazynie z kablami Tele-Foniki:rotfl: To tak pol-zartem...

a Zdzisek Kapka by ciągnał za kule :rotfl:

bez podtekstów :rotfl:

Dariook 22.11.2011 02:45

Ja tam widze finał :

Wisła Kraków - Gryf Wejherowo 0-1 (0-1)

3.min - Gol :>

River 22.11.2011 12:23

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Lysy (Post 1194290)
Gdyby Legii zależało na ustawianiu PP to zapewne chcieliby pogrążoną w kryzysie Wisłę, która dostaje ob ogonów tabeli na własnym boisku, a w pucharze męczy się z Limanovią, a nie rewelacje rozgrywek...

1/4 finalu jest w marcu. Do tego czasu u nas moze sie cos zmienic na plus (na to licze) wiec nie jest powiedziane, ze w marcu Wisla bylaby latwym rywalem.
Poza tym patrzac na kadre nasza i Amici wiadomo juz, ze jeden z mocnych zespolow odpadnie na poziomie cwiercfinalow co przeciez takiej Legii, ktora zagra z III-ligowcem jest jak najbardziej na reke.

Nie powiesz mi chyba, ze Miklas placze, ze w 1/4 trafil na Gryf a nie na Wisle?:D

4FunNow 11.03.2012 10:41

Mam pytanie, czy na mecz PP obowiązuje Karta Kibica ?

KKSLECH 11.03.2012 11:02

Panowie ile dostaliście biletów na wtorkowy mecz?
Bez spiny,prosze.

Karlos 11.03.2012 11:34

1,5 tys, z tego co wiem.

pikey 11.03.2012 20:51

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Mila (Post 1229387)
Przed PP w brew pozora mamy spora przewage nad Lechem... primo Lech sie odkryl a my mamy pare zakrytych kart nie wiem czy zauwazyliscie ale ani slowa o Genkovie nie pisza na głownej :) Lech nie wie jak zagramy kim zagramy pozatym pierwszy mecz na wyjezdzie wiec jak cos to bedzie łatwiej odrabiac w Krakowie :) licze na skromne 1-0 dla nas w Poznaniu :)

W tym meczu spodziewam się walki na 100% , ze względu na to, że dla obu ekip PP to właściwie jedyna szansa na zakwalifikowanie się do Pucharów w tym roku. Także liczę, że Lech jednak trochę się odkryje i będzie okazja ich skutecznie skontrować.

Odnosząc się do Twojej uwagi o naszej przewadze- to jeszcze bym dodał, że oni ostatni mecz kończyli w 10, poza tym były pogłoski, że ich przygotowanie fizyczne w przerwie zimowej nie było najlepsze, lekkie trening itp.
No więc zobaczymy, jak będą wyglądali fizycznie grając co 3 dni.
Przecież, cytując klasyka piłkarze ,,nie są robotami" :)

WISŁAZWE 11.03.2012 21:18

Napinaczowi z Wronek dziękujemy za rejestracje na forum!

Dobranoc.

dostuffca 11.03.2012 21:38

czy ja jestem ślepy, czy naprawdę nie ma nigdzie transmisji z meczu?

edit: dzięki.

WISŁAZWE 11.03.2012 21:39

TVN Turbo..............

Eternit 11.03.2012 21:40

Cytat:

Pierwotnie napisane przez dostuffca (Post 1229427)
czy ja jestem ślepy, czy naprawdę nie ma nigdzie transmisji z meczu?

TVN Turbo.

zajacek 11.03.2012 21:41

TVN Turbo :-)

Karamazow 11.03.2012 21:41

Tak jesteś ślepy;) na tvn turbo jest transmisja.

4FunNow 11.03.2012 22:16

czy na mecz PP obowiązuje Karta Kibica ?

RYBA 12.03.2012 09:53

Tak, obowiązuje

Karlos 12.03.2012 09:58

W gwoli ścislosci, stan rzeczy na dziś.

Do Poznania pojechaliśmy bez Meliksona i Genkowa.
Liczę na pozostałych, szczgólnie na Bitona.

RYBA 12.03.2012 10:08

no oby oby, potrzebujemy korzystnego wyniku jak ryba wody:)

mobik88 12.03.2012 10:15

Są już ceny biletów na rewanżowy mecz w Pucharze Polski Wisła - Lech?

RYBA 12.03.2012 10:16

będą podane "w najbliższym czasie" jak podaje oficjalna strona, równocześnie rusza sprzedaż biletów na mecz z Legią

El'kabat 12.03.2012 12:52

Bez Meliksona i Genkova,jak ktoś już pisał uraz moze miec Ivica.
Znowu zaczniemy z Paljicem i Kirmem ,do tego pewnie dojdzie tragicznie wygladajacy Garguła.
Tak jak u siebie moglismy cos zdzialac,tak mysle ze po pierwszy meczu tam trzeba bedzie odrabiac straty w rewanżu.

Pyry grają pyte,ale chociaż mają kim grać.

prezes85 12.03.2012 12:53

Paljic grał dobrze przed zmianą. Nie wiem jak w pierwszej połowie.

elliot_ness 12.03.2012 13:21

Pajlic w meczu z amicą zostal przesunięty na środek pomocy i wrzucił w ciągu kilkunastu minut trzy piłki jakich Garguła w Wiśle jeszcze nie zagrał. Czasami takie eksperymenty moga się udać. W Wiśle potrzeba rozgrywającego mamy 2-3 kandydatów a żaden sie nie nadaje. Przypomne ,że Piszczek napastnik został najlepszym obrońca Bundesligi a grający kiedyś w Wiśle Świerczewski nie jako napastnik ale jako obrońca zadebiutował w kadrze.Bunoza lepiej grałby w środku pomocy niz na obronie bo gdyby go objechano to zostaje jeszcze linia obrony. Wisła ma nazwiska ale graczy nie za bardzo. Ciężkie zadanie przed Probierzem

Marszałek 12.03.2012 14:11

Cytat:

Pierwotnie napisane przez El'kabat (Post 1229542)

Pyry grają pyte,ale chociaż mają kim grać.

Problem polega na tym, że oni nic nie grają a my mimo to nie potrafimy im narzucić własnego stylu, w ogóle niczego nie jesteśmy w stanie im narzucić.

P.S. Skoro Mellikson jest znów kontuzjowany to warto się zastanowić czy facet nadaje się do zawodowego uprawiania sportu. Spacerując na murawie on co rusz ma jakiś uraz. W sumie już zaczynam rozumieć czemu taki geniusz, za jakiego chcemy go uznawać, kisił się gdzieś na zadupiu poważnej piłki.

KOMINEK 12.03.2012 14:21

to co powiedzieć o Bogusiu :-)

mitmichael 12.03.2012 14:22

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karlos (Post 1229492)
W gwoli ścislosci, stan rzeczy na dziś.

Do Poznania pojechaliśmy bez Meliksona i Genkowa.
Liczę na pozostałych, szczgólnie na Bitona.

No to niezle - nie dosc, ze Biton nie moze strzelic to jeszcze Melikson wypadł. Obysmy tylko nie stracili szansy juz w pierwszy spotkaniu. Lech moze jest słaby ale zdołał narzucic swoj rytm w meczu ligowym i pewnie gdyby grali w 11stu do konca meczu to mogliby nawet wygrac.

wolfy 12.03.2012 14:27

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1229569)
No to niezle - nie dosc, ze Biton nie moze strzelic to jeszcze Melikson wypadł. Obysmy tylko nie stracili szansy juz w pierwszy spotkaniu. Lech moze jest słaby ale zdołał narzucic swoj rytm w meczu ligowym i pewnie gdyby grali w 11stu do konca meczu to mogliby nawet wygrac.

Chyba przegrać? Bo wygrać nie mogliśmy w jedenastu na dziesięciu...

ooona 12.03.2012 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez mitmichael (Post 1229569)

Wiesz od czasu jesiennej kontuzji to w zasadzie obojętne czy Melikson gra czy nie. Nie oszukujmy się , nie wnosi on do zespołu tyle co zaraz po przyjściu do nas. Niestety, trochę w jego ślady podąża Biton. I to było by na tyle...

szprotson 12.03.2012 14:32

przepraszam ale Biton nigdy nic nie wnosił do gry zespołu.
Strzelał bramki, tego sie wymazać nie da, ale do gry nie wnosił NIC :

ale nigdy nigdy nie był jak Brożek ze dostał piłke, sklepał z kimś wyszedł na pozycje... On zawsze jak Inzaghi trzyma sie linii spalonego a jak spadnie mu piłka pod nogi to nią kopie. Ot cały Dudu Biton.

mitmichael 12.03.2012 14:34

Cytat:

Pierwotnie napisane przez wolfy (Post 1229573)
Chyba przegrać? Bo wygrać nie mogliśmy w jedenastu na dziesięciu...

Ja napisałem o Lechu a nie o Nas, ze gdyby Oni do konca grali w 11stu to mogliby nawet wygrac
Cytat:

Pierwotnie napisane przez ooona (Post 1229575)
Wiesz od czasu jesiennej kontuzji to w zasadzie obojętne czy Melikson gra czy nie. Nie oszukujmy się , nie wnosi on do zespołu tyle co zaraz po przyjściu do nas. Niestety, trochę w jego ślady podąża Biton. I to było by na tyle...

Na pewno wnosi wiecej niz Nunez, Kirm czy Garguła

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 07:17.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl