Forum Kibiców Wisły Kraków

Forum Kibiców Wisły Kraków (https://forumwisly.pl/index.php)
-   Wisła Kraków - piłka nożna (https://forumwisly.pl/forumdisplay.php?f=5)
-   -   Ekstraklasa 2026/2027 (https://forumwisly.pl/showthread.php?t=11188)

pepe72 16.06.2026 22:53

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1664998)
Lepiej byłoby mniej zaklinac rzeczywistość niż liczyć że ktos sie polamie u rywali.

Dzięki temu, że nie mamy kasy zakupy są robione z głową.
Co było widać po poprzednim letnim oknie.

sandomingo 17.06.2026 06:48

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Drozd (Post 1664993)
I co z tego, że wydaje :).

Jak znam życie to się połamie w 3 kolejce...

Kolejny odlot Drozda.

Jasne, zakłamujcie sobie dalej rzeczywistość.

Karherop 17.06.2026 06:56

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1664999)
Dzięki temu, że nie mamy kasy zakupy są robione z głową.
Co było widać po poprzednim letnim oknie.

Nie ma znaku równości pomiędzy nie mam kasy = sa super transfery z głową

Jest kasa = sa przeplacone slabe transfery a zawodnik sie pewnie połamie

Możemy dojsc do absurdalnych wniosków że lepsi zawodnicy maja karte w ręku niż sa na kontraktach. Statystycznie jest kompletnie inaczej.

pepe72 17.06.2026 09:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1665004)
Nie ma znaku równości pomiędzy nie mam kasy = sa super transfery z głową

Jest kasa = sa przeplacone slabe transfery a zawodnik sie pewnie połamie

Możemy dojsc do absurdalnych wniosków że lepsi zawodnicy maja karte w ręku niż sa na kontraktach. Statystycznie jest kompletnie inaczej.

Czymś się muszę pocieszać :)

Zwłaszcza, że ostatnio trafiono z transferami.

sandomingo 17.06.2026 11:36

Ostatnio była dyskusja nt publicznych pieniędzy, którymi dotowane są kluby.

U nas wielkie oburzenie, marzyciele spodziewają się odpowiedzialności, kar itp.

A tymczasem Miasto Kielce przekazało - podobno prywatnemu już - klubowi Korona Kielce dodatkową dotację w wysokości rocznego wynagrodzenia ich najnowszego nabytku :)

pepe72 17.06.2026 13:40

GKS Katowice wylosował dość trudnych przeciwników - przegranego z pary Hajduk/MŠK Žilina

Cymes 17.06.2026 13:47

Wg kalkulacji przed losowaniem to los najtrudniejszy z możliwych z 61% szans na awans.
Cóż, pozostaje trzymać kciuki za dobry wynik w pierwszym meczu.
Dużo bardziej martwi mnie ewentualne przesunięcie naszego pierwszego meczu, niż "problem" z brakiem transferów na obecną chwilę.

As 17.06.2026 13:55

Cytat:

Pierwotnie napisane przez sandomingo (Post 1665016)
Ostatnio była dyskusja nt publicznych pieniędzy, którymi dotowane są kluby.

U nas wielkie oburzenie, marzyciele spodziewają się odpowiedzialności, kar itp.

A tymczasem Miasto Kielce przekazało - podobno prywatnemu już - klubowi Korona Kielce dodatkową dotację w wysokości rocznego wynagrodzenia ich najnowszego nabytku :)

Ten kraj ma po.......one priorytety i tyle. Publiczne pieniadze sa ordynarnie marnotrawione. To mnie osobiscie oburza.

Nikt mnie nigdy nie przekona, ze sponsorowanie przez mieszkancow miasta sportowych samochodow pilkarzom a ich dziewczynom sztucznych cyckow w tureckich klinikach lezy w zywotnym interesie tych mieszkancow i jest wazniejsze niz, nie wiem na przyklad zrobienie calkowicie darmowych przedszkoli. Przeciez to jest ....a nieprawdopodobne, ze jakis paralityk jezdzi nowiutkim AMG a jakas rodzina buli 1000 zlotych za przedszkole i mowi sobie "na drugie dziecko nas nie stac, zostaniemy z jednym". qrwa, przyrost naturalny leci nam na pysk (i tak, wiem, ze powodow jest wiele) a szmal wydajemy na de facto glupoty.

pepe72 17.06.2026 14:29

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Cymes (Post 1665023)
Wg kalkulacji przed losowaniem to los najtrudniejszy z możliwych z 61% szans na awans.
Cóż, pozostaje trzymać kciuki za dobry wynik w pierwszym meczu.
Dużo bardziej martwi mnie ewentualne przesunięcie naszego pierwszego meczu, niż "problem" z brakiem transferów na obecną chwilę.

Jeśli będą grać z Żyliną to wyjazd dość bliski, może im się opłacać zagrać z nami "sparing" niż marnować przełożenie meczu.

WildDog 17.06.2026 18:08

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1665024)
Ten kraj ma po.......one priorytety i tyle. Publiczne pieniadze sa ordynarnie marnotrawione. To mnie osobiscie oburza.

Nikt mnie nigdy nie przekona, ze sponsorowanie przez mieszkancow miasta sportowych samochodow pilkarzom a ich dziewczynom sztucznych cyckow w tureckich klinikach lezy w zywotnym interesie tych mieszkancow i jest wazniejsze niz, nie wiem na przyklad zrobienie calkowicie darmowych przedszkoli. Przeciez to jest ....a nieprawdopodobne, ze jakis paralityk jezdzi nowiutkim AMG a jakas rodzina buli 1000 zlotych za przedszkole i mowi sobie "na drugie dziecko nas nie stac, zostaniemy z jednym". qrwa, przyrost naturalny leci nam na pysk (i tak, wiem, ze powodow jest wiele) a szmal wydajemy na de facto glupoty.

Odpuść, to pozostałość po komunie na naszym forum. Dziadek zapomniał, że ten system juz odszedł. Aczkolwiek niejaki czarzasty sprawia, że można w to wątpić....

WildDog 17.06.2026 18:13

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1664977)
Nie rozumiesz - mogą kupić bilety, przesłać listę i po prostu nie przyjechać.

A Ty rozumiesz. Jeżeli przesłanki listę i nie zgłoszą przyjazdu, to MUSZA zapłacić za zamówione, a niezwrócone bilety . Czy to dobry interes dla klubów nas bojkotujacych....

wolfy 17.06.2026 19:32

Cytat:

Pierwotnie napisane przez As (Post 1665024)

Myślę że więcej z tego zrozumiesz jeśli założysz, że nie wszystkie pieniądze idą w cycki i samochody piłkarzy. Są jeszcze lokalni działacze.

Drozd 17.06.2026 19:43

Był swego czasu snajper alias "Kiełbasa" który ponoć mógł grać w reprezentacji o ile odda połowę reprezentacyjnej diety. :)

azor 17.06.2026 23:39

Cytat:

Pierwotnie napisane przez WildDog (Post 1665035)
A Ty rozumiesz. Jeżeli przesłanki listę i nie zgłoszą przyjazdu, to MUSZA zapłacić za zamówione, a niezwrócone bilety . Czy to dobry interes dla klubów nas bojkotujacych....

Podejrzewam, że środowisko troglodytów będzie w stanie poświęcić przysłowiowe 5 dych od łebka, żeby tylko zrobić nam psikus (w ich mniemaniu).

Karherop 18.06.2026 07:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1665046)
Podejrzewam, że środowisko troglodytów będzie w stanie poświęcić przysłowiowe 5 dych od łebka, żeby tylko zrobić nam psikus (w ich mniemaniu).

Nikt dotychczas tego nie zrobił z jakiegos powodu. Ludzie w marketingu czy jakis dyrektor zarzadzajacy nie będzie robił z siebie idioty i zamawial fikcyjnie biletów.

As 18.06.2026 07:54

Cale kluby robia z siebie idiotow od kilku lat zakazujac nam wejscia i wymyslajac jakies przyglupiaste powody.

Nie przycenialbym jakiegos lebka z marketingu, ze nagle wyrosnie mu kregoslup moralny.

azor 18.06.2026 07:57

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1665051)
Nikt dotychczas tego nie zrobił z jakiegos powodu. Ludzie w marketingu czy jakis dyrektor zarzadzajacy nie będzie robił z siebie idioty i zamawial fikcyjnie biletów.

Przykład Śląska świadczy o tym, że w robieniu z siebie idiotów sky is the limit.

Drozd 18.06.2026 08:21

Ale tutaj sprawa będzie ewidentna i ewidentne będzie, że oficjalne struktury klubu wzięły w tym udział.

WildDog 18.06.2026 08:43

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1665046)

Nam to mogą oczywiście zrobić bez żadnych konsekwencji.....ale czy policja puści to płazem? Jeżeli nie powiadomią pałkownictwa mogą mieć powazniejsze problemy. Przecież każdy przejazd kiboli jest konwojowany. Dodatkowe siły wokół naszego stadionu.....etc. Mało kto odważy się umieścić na liście, ktora zostanie przesłana na policję.

WildDog 18.06.2026 08:46

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Karherop (Post 1665051)

Tez mnie się wydaje, ze to juz byłoby przegięcie najwyższych lotów i jak powyżej wspomniałem "czarna lista" policyjna i prawdopodobnie "obecni" na liście wyjazdowej mogliby zapomnieć o jakimkolwiek wyjeździe na dość długi czas...

Arked 18.06.2026 09:49

A to nie byłoby działanie przez akcjonariusza na szkodę spółki Ekstraklasa SA poprzez naruszenie jej wizerunku?

stary dziad 18.06.2026 10:38

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1665064)
A to nie byłoby działanie przez akcjonariusza na szkodę spółki Ekstraklasa SA poprzez naruszenie jej wizerunku?

Jeżeli taką sprawą wezmą na warsztat Żurek z Giertychem to kto wie czym to się skończy...:D

Karherop 18.06.2026 10:50

Cytat:

Pierwotnie napisane przez azor (Post 1665054)
Przykład Śląska świadczy o tym, że w robieniu z siebie idiotów sky is the limit.

I kto tam chce powtórki z rozrywki ze swoim udzialem?

W powaznych klubach (a tez sa takie) ludzie wyrosli z przedszkola. Jedyne czego sie spodziewam to brak zorganzownaych przyjazdów i jakies dziwne fikołki z wpuszczaniem przy 2-3 klubach.

WildDog 18.06.2026 12:09

Cytat:

Pierwotnie napisane przez Arked (Post 1665064)

W normalnym akcyjnym klubie (firmie) jak najbardziej. Ale nie zapominaj, ze patologia żenująca na publicznej kasie rządzi się w tym bezprawnym kraju swoimi zasadami. I co im zrobisz, nawet jak dostaną drakonskie kary, samorząd wspomoże.....

WildDog 20.06.2026 20:58

Widzicie ten stadion w Toronto. Chyba u nas da się w podobny sposób "powiększyć" C o kilka tysięcy. Tylko czy parking za C juz nie jest w rękach jakiś sił nieczystych poza strukturami miejskimi(?)

As 30.06.2026 07:19

Pieniadze z Ekstraklasy za poprzedni sezon

https://static.weszlo.com/cdn-cgi/im...-1342x1080.png

Czy dobrze rozumiem, ze kwota stala i ranking historyczny wyplacane sa na poczatku rozgrywek a wynik sportowy i mlodziezowiec na koniec sezonu?

Karherop 30.06.2026 07:50

Są bodajże 3 lub 4 transze. Na pewno calej kasy za kwoty stale nie wypłacają od razu.

Za ranking historyczny mozemy chyba liczyć na tyle co Arka rok temu czyli 242k.
Za mlodziezowca 2.0 zapewne ok 1 mln
Wynik sportowy ciężko wyrokować ale te 2 mln jak nie spadniemy powinny byc.

Ponizej 11,5 mln raczej nie zejdziemy. Z tvp dostalismy za 1 lige 1.7 mln + 1.5 mln z mlodziezowca 2.0. czyli ok 3.2 mln złotych.

pepe72 30.06.2026 09:02

Wychodzi, że musimy celować w top4 :>

As 30.06.2026 11:04

Cytat:

Pierwotnie napisane przez pepe72 (Post 1665333)
Wychodzi, że musimy celować w top4 :>

Lepiej by bylo w mistrza :-D

emjot 30.06.2026 11:22

no to się pięknie Wieczysta wpakowała
Po transferze Christophera Lungoyiego do Wieczystej Kraków Gaziantep FK wydało stanowcze oświadczenie. Turecki klub twierdzi, że piłkarz bezpodstawnie rozwiązał obowiązujący kontrakt, a polski klub naruszył przepisy FIFA, podpisując z nim umowę. Padła zapowiedź podjęcia kroków prawnych przeciwko obu stronom.

29 czerwca Wieczysta Kraków ogłosiła wzmocnienie w postaci Lungoyiego. Beniaminek Ekstraklasy opisał je jako jedno z największych w całej Ekstraklasie. Podkreślił, że to wyraźne podniesienie jakości projektu z myślą o ugruntowaniu przyszłości w elicie.
Christopher Lungoyi jednostronnie rozwiązał kontrakt z Gaziantep FK bez podania uzasadnienia. Natychmiast po tym ogłszono, że podpisał umowę z Wieczystą Kraków, drużyną z ligi polskiej.

Wspomniany klub złożył nam oficjalną ofertę za Christophera Lungoyiego 3 czerwca 2026 roku, ale została uznana za niewystarczającą. Nasz klub ją odrzucił.

Zawodnikowi pozostał jeszcze rok kontraktu z naszym klubem. Pomimo przestrzegania przepisów FIFA, jednostronne rozwiązanie umowy przez zawodnika bez uzasadnionego powodu, a następnie natychmiastowe ogłoszenie podpisania umowy z następnym klubem, stanowi poważne naruszenie przepisów FIFA zarówno przez zawodnika, jak i polski klub.

W czasie, gdy prowadzimy obecnie negocjacje transferowe z wieloma europejskimi klubami w sprawie transferu tego zawodnika, nakłonienie go do podpisania umowy z innym klubem stanowi poważne naruszenie praw kontraktowych wynikających z przepisów FIFA oraz decyzji CAS [Sportowego Sądu Arbitrażowego Arbitrażowego w Lozannie - przyp. red.].

Z powodu tego bezprawnego postępowania nasz klub podejmie wszelkie możliwe kroki prawne przeciwko Christopherowi Lungoyiemu i Wieczystej Kraków

jeśli jest to prawda (choć u Turków różnie to bywa.... np. z kasą za transfer Lisa)
to piękny strzał w stopę

Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 13:50.

Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl