The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 10.12.2023, 09:21
Cały swój wywód oparłeś na gównianych wyborach trenerów przez ostatnie lata i teraz chcesz żeby tego trenera nam wybrał gość, który nigdy wcześniej tego nie robił. No ciekawe co tu sie może nie spinać.

Twoja ślepa wiara w to, że Kiko wybierze kogoś sensownego jest dokłandie taka sama, jak ślepa wiarą jaką miał Kuba Błaszczykowski wybierając Skowronka i Jarosław Królewski zostawiając Sobola (z pełnym poparciem tego świetnego dyrektora sportowego co to ma nam teraz suwerennie wybrać świetnego trenera).
Ostatnio edytowane przez ciacho : 10.12.2023 o godz. 09:30.
Odpowiedz cytując
KOALIK
Banita

Od: 02.2004

Stary 10.12.2023, 09:38
Zwłaszcza, że dotąd zagraniczne eksperymenty wyrządziły wiele szkód w Wiśle.

Ale zwycięstwa ze Skonto Ryga i wymęczone z Liteksem mają temu przeczyć, ale w rzeczywistości dość szybko okazało się, że ta zagraniczna, najdroższa Wisła w historii przestała grać.

A dwa pamiętne ostatnie mecze ligowe: porażka z Podbeskidziem i porażka w derbach w żałosnym stylu pokazywały wtedy najdobitniej, że to była dla droga i należało wywalić amatora z Holandii.

Choć Cupiał popełnił błąd, że go wtedy zatrudnił.

To w zasadzie zakończyło okres Wielkiej Wisły, którą przede wszystkim budowali znakomici polscy piłkarze pokroju Żurawskiego, Kosowskiego, Frankowskiego, Baszczyńskiego, Głowackiego i całej reszty, a nie coraz liczniejszy szrot zagraniczny.

Dla niektórych wielokrotni MP i dominatorzy byli źli, a odpady pokroju Jaliensa, Lameya, Vargi, Genkowa, Ilieva, Nuneza, itp. byli tymi właściwymi piłkarzami.

Cóż zrobić.

W końcu w sezonie spadkowym też było prawie dwudziestu obcokrajowców z finałem wiadomym.

W zeszłym sezonie też był wagon z Hiszpanii z finałem wiadomym.

Ilu Hiszpanów grało w Puszczy?

Jedenastu?

Ani jeden.

A czy Tomasz Tułacz jest Hiszpanem?

Nic na to nie wskazuje.

A łączna liczba szrotu zagranicznego w Wiśle na przestrzeni ostatnich kilkunastu lat już pewnie przekroczyła liczbę stu i cały czas rośnie.
Ostatnio edytowane przez KOALIK : 10.12.2023 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 10.12.2023, 12:44
Spoko, Markus - a co jeśli Kiko namaści Jopa na następcę Sobola? ) Ciekawe co wtedy powiesz
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 10.12.2023, 13:32
Może dać szansę Jopowi? Grają drugi mecz dobrze, a przyjdzie jakiś Nawałka z wybujałym ego i nie będzie żarło.
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Stary 10.12.2023, 13:35
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony wygrana, super - z drugiej ten mecz to była jakaś karykatura futbolu ze strony Łęcznej.

Mimo wszystko, nie pozostawiłbym Jopa. Nie możemy kolejny raz "próbować" naszego byłego piłkarza.
Po co iść na łatwiznę, warto czasem złapać bliznę od życia..

We were the Kings and Queens of promise... !
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 10.12.2023, 13:37
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post
Mam mieszane uczucia. Z jednej strony wygrana, super - z drugiej ten mecz to była jakaś karykatura futbolu ze strony Łęcznej.

Mimo wszystko, nie pozostawiłbym Jopa. Nie możemy kolejny raz "próbować" naszego byłego piłkarza.
Ja też bym go nie zostawiał. Dobrze że mecz wygrany. Sobolewski wygrywał wyżej pojedyncze mecze. Przygotowanie zespołu do rundy to inna skala trudności.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
fansorina
Senior Member

Od: 06.2013

Stary 10.12.2023, 13:40
Tym meczem i porzednim Mariusz Jop zapewnił sobie wg mnie jedno, bycie awaryjnym trenerem co jakiś czas, ot taki nowy Sobol do czasu, aż nie pójdzie gdzieś z dala od Wisły.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 10.12.2023, 13:41
Jak w 3 meczu wygramy przekonująco to nie widzę żadnego powodu, żeby go zmieniać.

Ale już o tym pisałem, a nikt nie jest w stanie zadowolić forumowych malkontentów
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2023, 13:45
Cytat:
Ale już o tym pisałem, a nikt nie jest w stanie zadowolić forumowych malkontentów
Nie ma co się obrażać na malkontentów

Cytat:
Jak w 3 meczu wygramy przekonująco to nie widzę żadnego powodu, żeby go zmieniać.
gdy samemu jest się idiotą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2023, 13:47
s1mone napisał(a):Wyświetl post

Bo Ty żyjesz w świecie fantazji i jak się nie pokrywają z rzeczywistością to znikasz (czyli przez większość czasu Cię nie ma). Inni wolą nie ryzykować bezmyślnie przyszłością Wisły kierując się przeczuciem i emocjami.

Piszesz populistyczne brednie, wybacz że nie każdy ma mentalność nierozgarniętego hazardzisty, który nie dość że stawia wszystko to jeszcze - kierując się fantazjami i emocjami.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 10.12.2023 o godz. 13:50.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 10.12.2023, 13:47
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Sobolewski wygrywał wyżej pojedyncze mecze. Przygotowanie zespołu do rundy to inna skala trudności.
Uściślając: różnicą 4. bramek Sobol wygrał 2 razy, wyżej nie wygrał.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 10.12.2023, 13:48
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Cały swój wywód oparłeś na gównianych wyborach trenerów przez ostatnie lata i teraz chcesz żeby tego trenera nam wybrał gość, który nigdy wcześniej tego nie robił. No ciekawe co tu sie może nie spinać.

Twoja ślepa wiara w to, że Kiko wybierze kogoś sensownego jest dokłandie taka sama, jak ślepa wiarą jaką miał Kuba Błaszczykowski wybierając Skowronka i Jarosław Królewski zostawiając Sobola (z pełnym poparciem tego świetnego dyrektora sportowego co to ma nam teraz suwerennie wybrać świetnego trenera).
Wywód oparłem na potrzebach Wisły i przypomnieniu do czego zwykle prowadzi zatrudnianie polskich trenerów wciskanych przez różnych menedżerów i jak często potrafią oni zawodzić.

A także na fakcie, że Kiko udowodnił już, że zna się na rzeczy i podejmuje prawidłowe decyzje, bez względu na to, że to jego pierwsza praca jako dyrektora sportowego. Zwykle ściąga do Wisły wartościowych ludzi.

Który dyrektor sportowy w Polsce od razu był tym dyrektorem sportowym? Który również na zachodzie kształcił się stricte w tym kierunku, nie będąc wcześniej właśnie na przykład trenerem czy zawodnikiem? Co to za argument, że to jego pierwsza praca? Co to ma uniemożliwiać? Sprawia to, że np. nie potrafi odróżnić kompetentnego trenera od niekompetentnego?

Wiara w to, że ściągnie do Wisły kogoś odpowiedniego, bazuje na jego znajomości warsztatu potencjalnych kandydatów do tej roli z Hiszpanii. Nikt nie może podważać, że jest ona duża.

Pozostawienie jemu decyzji i oceny w tym względzie na pewno nie jest tym samym, co pozostawienie jej Królewskiemu, jego sztucznej inteligencji, czy innym podpowiadaczom związanym z klubem.

I z tego co mi wiadomo, Kiko nie popierał pozostawienia Sobolewskiego w roli pierwszego trenera. To Królewski za żadne skarby nie chciał go zwolnić, bo chciał, by klub prowadziły legendy na ławce i ślepo ulał Sobolewskiemu. Trudno, żeby Kiko nie deklarował wspierania trenera w prasie.

"Wagon Hiszpanów" pokazuje, że stanowi bardzo dobrą drużynę, o ile nie przeszkadza mu swoimi decyzjami beznadziejny trener i sztab szkoleniowy.

s1mone napisał(a):Wyświetl post
Spoko, Markus - a co jeśli Kiko namaści Jopa na następcę Sobola? ) Ciekawe co wtedy powiesz
Jeśli taka będzie decyzja Kiko, będzie to oznaczało, że nie znaleźli się żadni lepsi kandydaci od niego w zasięgu możliwości finansowych Wisły. I będę oczywiście kibicował Jopowi, aby mu się udało.
Ostatnio edytowane przez Markus : 10.12.2023 o godz. 13:53.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 10.12.2023, 13:58
Bo Ty żyjesz w świecie fantazji i jak się nie pokrywają z rzeczywistością to znikasz (czyli przez większość czasu Cię nie ma). Inni wolą nie ryzykować bezmyślnie przyszłością Wisły kierując się przeczuciem i emocjami.

Piszesz populistyczne brednie, wybacz że nie każdy ma mentalność nierozgarniętego hazardzisty, który nie dość że stawia wszystko to jeszcze - kierując się fantazjami i emocjami.

Blobloblobloblo - populistyczne to są twoje whiny w stylu wszyscy won, ja ostatnio raczej idę lekko pod prąd patrząc na forumowe postawy.

Reszta Twojej wypowiedzi ma równie słabe oparcie w rzeczywistości.
Odpowiedz cytując
ramzes190
Senior Member

Od: 09.2014

Stary 10.12.2023, 14:34
DeadOrAlive napisał(a):Wyświetl post

No szkoda, że Barcelona zatrudniła Guardiolę mimo że był byłym piłkarzem. Argument na poziomie "nie zatrudniałbym drugiego łysego trenera".

Mimo całej niechęci do Jopa, dałbym mu szansę, nie takich ogórków zatrudnialiśmy i nic z tego nie było.
Odpowiedz cytując
Arkadiusz.Czerepach
Senior Member

Od: 11.2016

Stary 10.12.2023, 15:42
różnice widać gołym okiem , Jop umie dotrzeć do piłkarzy, nie jest prostackim gburem jak Sobol , ostatni mecz taki jak dzisiaj widziałem za Hyballi

"ZŁA ENERGIA !"
Odpowiedz cytując
MaLk
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2016

Stary 10.12.2023, 16:00
Niewątpliwie taktycznie mecz dużo lepszy, co potwierdza krążącą od początku sezonu opinię, że sztab rezerw jest bardziej ogarnięty od sztabu pierwszej drużyny, ale nie ekscytowałbym się do momentu, w którym nie okaże się, że to wystarcza na coś więcej.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 10.12.2023, 16:21
Jaro napisał :

>gdy samemu jest się idiotą.

Miło mi, że się wreszcie przedstawiłeś jak należy.
Ja od jakiegoś czasu słyszałem same superlatywy w stosunku do Jopa jako trenera, nawet jeszcze przed objęciem rezerw. Zrobił z rezerwami wynik, dostał szanse w pierwszej drużynie - wygrywa dwa mecze z rzędu pakując przeciwnikom po 4 gole, a ty nie potrafisz znieść tego, że ktoś ma odmienne zdanie od ciebie. Przebij sobie piątkę z Wolfy'm - nadajecie na tych samych falach.

Jop spokojnie pracuje na swoją szansę w dłuższym wymiarze czasu. Ma jeszcze jeden mecz, jeśli znowu zagramy na poziomie to uda mu się w 2 tygodnie to, czego Sobolewski nie zrobił przez pół rundy.

Z resztą większość jego pociągnięć ma sens, nie wiem czy tylko ja to widzę. Przestał forować Ręcznikona w bramce, Alfaro zaczął grać słabiej? Zaraz go zmienił. Facet odpowiednio reaguje na zdarzenia boiskowe, ustawia drużynę tak, że eksponuje jej mocne strone skrywając mankamenty.

Dla mnie to byłby kiepski żart, gdyby trener który diametralnie odmienił grę drużyny został zastąpiony kimś komu się to może dopiero udać

Tylko, że ja nadal nie jestem przekonany, że Jop da radę ich natchnąć w kolejnym meczu. Tak jak pisałem, ta drużyna bazuje na chimerycznych zawodnikach, którzy po dobrym meczu z reguły zakładają niewidkę. Jak Jop będzie w stanie temu zapobiec, to czego nam więcej potrzeba do szczęścia?
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.12.2023 o godz. 16:24.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.12.2023, 16:28
Tyle, że na dzisiaj wiele więcej nam nie potrzeba. Tak grając od początku rundy u siebie wygralibyśmy wszystko. Mielibyśmy 1 miejsce z 5 punktami przewagi. Czego więcej trzeba do awansu?

Jop pokazał, że wie jak dogadać się z drużyną, okazuje się, że mimo małego żadnego doświadczenia takiego Mamrota przeżuł i wypluł. Można szukać jakiegoś trenera z doświadczeniem i sztabem, ale nie w Polsce. Jaka jest gwarancja, że taki Brosz czy inny wynalazek będzie dużo lepszy.

Skład mamy przerastający ligę, trener wystarczy, że będzie miał odwagę i otwartą głowę, a Jop zaczyna pokazywać że ma i to i to.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
pepe72
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 10.12.2023, 17:02
Z całym szacunkiem dla Pana Trenera Mariusza Jopa (wygrał dwa mecze to Pan Trener), ale on się dopiero uczy. I dajmy mu czas by się nauczył. Dojdzie z rezerwami do 2 ligi to będzie kandydatem na 1 trenera.
Zmienił Wisłę na tyle, że zespoły jeszcze nie są w stanie się temu przeciwstawić, zwłaszcza, że Wisłę Sobola mieli rozpracowaną.
Ale za 5-6 kolejek się Wisły Jopa nauczą. A my musimy znów wykręcić średnią powyżej 2 na wiosnę.
Więc potrzeba kogoś kto już raz awansował. Dla mnie na dziś Brosz lub Moskal.
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGGuTX...ce=sharebutton

Cele Wisły na sezon (2024/25)
1. awansować
2. ... w lutym
3. ... w marcu
3. ... w kwietniu
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Od: 07.2014

Stary 10.12.2023, 17:27
pepe72 napisał(a):Wyświetl post
Z całym szacunkiem dla Pana Trenera Mariusza Jopa (wygrał dwa mecze to Pan Trener), ale on się dopiero uczy. I dajmy mu czas by się nauczył. Dojdzie z rezerwami do 2 ligi to będzie kandydatem na 1 trenera.
Zmienił Wisłę na tyle, że zespoły jeszcze nie są w stanie się temu przeciwstawić, zwłaszcza, że Wisłę Sobola mieli rozpracowaną.
Ale za 5-6 kolejek się Wisły Jopa nauczą. A my musimy znów wykręcić średnią powyżej 2 na wiosnę.
Więc potrzeba kogoś kto już raz awansował. Dla mnie na dziś Brosz lub Moskal.

Brosz powinien być pierwszym wyborem. Jeśli tylko jest zainteresowany - kontraktować.

Jeśli mamy zatrudniać pociesznego Moskala to już lepiej zostawić Jopa. Obaj się nie nadają, ale skoro cyrk ma trwać dalej to po co przepłacać…

Zwycięstwo z rezerwami stali Rzeszów i leczna i niektórym się wydaje ze mamy Guardiole na ławce. Sukcesem królewskiego jest to, ze po brzeczyszczykiewiczu i sobolence kibice maja tak nisko zawieszona poprzeczkę, ze ona praktycznie leży na glebie. Ludzie, to jest Wisła a nie żadna Garbarnia czy Hutnik. Żadnych Jopow póki rzeczywiście czegoś nie osiągnie.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 10.12.2023, 17:50
Cytat:
>gdy samemu jest się idiotą.

Miło mi, że się wreszcie przedstawiłeś jak należy.
Ja od jakiegoś czasu słyszałem same superlatywy w stosunku do Jopa jako trenera, nawet jeszcze przed objęciem rezerw. Zrobił z rezerwami wynik, dostał szanse w pierwszej drużynie - wygrywa dwa mecze z rzędu pakując przeciwnikom po 4 gole, a ty nie potrafisz znieść tego, że ktoś ma odmienne zdanie od ciebie. Przebij sobie piątkę z Wolfy'm - nadajecie na tych samych falach.

Jop spokojnie pracuje na swoją szansę w dłuższym wymiarze czasu. Ma jeszcze jeden mecz, jeśli znowu zagramy na poziomie to uda mu się w 2 tygodnie to, czego Sobolewski nie zrobił przez pół rundy.

Z resztą większość jego pociągnięć ma sens, nie wiem czy tylko ja to widzę. Przestał forować Ręcznikona w bramce, Alfaro zaczął grać słabiej? Zaraz go zmienił. Facet odpowiednio reaguje na zdarzenia boiskowe, ustawia drużynę tak, że eksponuje jej mocne strone skrywając mankamenty.

Dla mnie to byłby kiepski żart, gdyby trener który diametralnie odmienił grę drużyny został zastąpiony kimś komu się to może dopiero udać

Tylko, że ja nadal nie jestem przekonany, że Jop da radę ich natchnąć w kolejnym meczu. Tak jak pisałem, ta drużyna bazuje na chimerycznych zawodnikach, którzy po dobrym meczu z reguły zakładają niewidkę. Jak Jop będzie w stanie temu zapobiec, to czego nam więcej potrzeba do szczęścia?
Nazwałem cię idiotą bo się zachowałeś jak idiota. Skoro uważasz, że ktoś jest malkontentem bo nie postawiłby na Jopa nadal, to sam nie umiesz rozmawiać, umiesz jedynie obrażać. A skoro uważasz, że jeśli Jop wygra kolejny mecz w dobrym stylu to nie będziesz widział żadnych powodów żeby go zmieniać = to po prostu jesteś idiotą.

Nie ma to jak po 3 meczach ocenić trenera.
Jaki będzie dobry trener w Wiśle? Taki, który nie, że 3 mecze wygra, tylko zrobi awans. Trenera w Wiśle zweryfikuje dopiero cały sezon, a nie jakieś 2-3 śmieszne mecze w lidze, czy 7 wygranych meczów pod rząd przez Sobola.

Kto potencjalnie prędzej gwarantuje awans?
a) trener z doświadczeniem i sukcesami
b) trener bez doświadczenia, który ciągle się uczy i być może przypadkiem wygra 3 mecze, być może przez efekt nowej miotły czy chwilowego pomysłu jak ugryźć rywala, a za 2 kolejne mecze pomysł się skończy i przez brak doświadczenia nie będzie wiedział co dalej?

Ocenianie chłopa po 3 meczach i twierdzenie, że w takim razie nie widzi się żadnych powodów aby go zmieniać, to jest czysty idiotyzm.

Szacun dla Jopa za te 2 mecze. Wygrana to wygrana, tym bardziej 3-4 bramkami, obojętnie z kim. Niemniej
1. Wygraliśmy z drużyną Stali, która wystawiła kilku juniorów
2. Wygraliśmy z drużyną Górnika, który od 22 września tego roku się zaciął i leci w dół tabeli. Od tego momentu wygrali raz na 9 meczów w lidze porażka u siebie w PP z Cracovią. Bilans Z R P 1-5-3. Bilans na wyjeździe w tym sezonie 3-3-3, bramki 7-12, z czego 3 gole strzelili Odrze. Czyli w pozostałych 8 meczach strzelili 4 gole. Także pół gola na mecz.
3. Przed nami mecz z drużyną Polonii Warszawa, która błąka się gdzieś lekko nad strefą spadkową, prezentuje obecnie myślę podobny poziom co Łęczna. Z 6 ostatnich meczów w lidze nie wygrali żadnego.
4. Wszystkie 3 mecze gramy/będziemy grać u siebie.

Wow, jeśli to jest coś co da Jopowi posadę, bo taki niesamowity wyczyn osiągnie to system rozjebany. Ja już kiedyś napisałem, prezentujesz identyczne podejście do Królewskiego. Zero myślenia. Takie tam, jak jest teraz ok to już od końca świata pewnie tak będzie.

Sytuacja można powiedzieć jest identyczna do tej z Sobolem na początku tego roku. Kilka wygranych pod rząd - w słabszym stylu ale wygrane i było ich aż 7 czy tam 8 - ze słabszymi zespołami. Każdy już myślał, ze to musi wypalić, że wręcz mamy samograj. Skończyło się tak jak się skończyło.

Zatrudnienie teraz Jopa, bez podjęcia starań o jakiegoś topowego (jak na nasze możliwości) trenera, to by był czysty debilizm na miarę Królewskiego. Pięknie wyciągnięta nauka z przeszłości by była.

Oczywiście być może Jop zostanie bo np nic lepszego się nie trafi, i może nawet awansuje z Wisłą. Ja mu tego nie odbieram, a nawet bym mu życzył. Jednak podniecanie się teraz nim i życie w ułudzie, że jest dojebany bo wygra mecze z 3 pokrakami, to jest pokrętna logika.

Jopa tak jak Sobola, ocenię dobrze dopiero wtedy kiedy awansuje. Innych trenerów z uwagi na poprzednie sukcesy można ocenić wstępnie dobrze już zanim tu przyjdą. I własnie taki człowiek, który ma potencjał i już jakieś sukcesy powinien tu przyjść bo wypali prędzej niż Sobol, Jop czy Kmiecik. No ale ty jestes ekspert i mysliciel i nie widzisz żadnych różnic między Jopem a np Broszem i uważasz, że nie powodów aby Jopowi Wisły nie dac na pół roku chociaż.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
doktor granat
Senior Member

Od: 12.2018

Stary 10.12.2023, 18:21
Poczekajmy do niedzieli i zobaczmy jaki będzie mecz z Polonią. Ślązak Brosz to moim zdaniem prędzej wyląduje w piaście, który ma małą przewagę nad miejscami spadkowymi i może zmieniać trenera w zimie.
Odpowiedz cytując
s1mone
Senior Member

Stary 10.12.2023, 18:24
Pokaż mi tymczasowego trenera w jakimkolwiek klubie, który wygrał wysoko 3 mecze z rzędu bez straty pumktu i nie został zostawiony na stanowisku. Z jakiejkolwiek ligi, kiedykolwiek w czasie. Powodzenia w szukaniu. Z reguły trenerzy tymczasowi odnoszą słabe wyniki i są wymieniani bez żalu.

A idioty to sobie w domu poszukaj.

Czasem widać, że coś zatrybi od początku. Jeżeli Jop powtórzy w trzecim meczu z rzędu taką samą grę to będzie większym pewnikiem niż dajmy na to Moskal. Zmienia się trenerów za słabe wyniki, nie za dobre. Jak coś w piłce działa, to się tego nie zmienia, bo przy kimś innym też może zadziałać

I tak jak mówię, Jop jeszcze nie wygrał 3 meczu, chociaż pewnie już teraz dał Krolewskiemu do myślenia. I wcale mnie to nie dziwi.
Różnica w grze jest widoczna gołym okiem.
Ostatnio edytowane przez s1mone : 10.12.2023 o godz. 18:32.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 10.12.2023, 18:27
pomeran napisał(a):Wyświetl post
Brosz powinien być pierwszym wyborem. Jeśli tylko jest zainteresowany - kontraktować.

Jeśli mamy zatrudniać pociesznego Moskala to już lepiej zostawić Jopa. Obaj się nie nadają, ale skoro cyrk ma trwać dalej to po co przepłacać…

Zwycięstwo z rezerwami stali Rzeszów i leczna i niektórym się wydaje ze mamy Guardiole na ławce. Sukcesem królewskiego jest to, ze po brzeczyszczykiewiczu i sobolence kibice maja tak nisko zawieszona poprzeczkę, ze ona praktycznie leży na glebie. Ludzie, to jest Wisła a nie żadna Garbarnia czy Hutnik. Żadnych Jopow póki rzeczywiście czegoś nie osiągnie.
W dupie mam co trener osiągał czy nie osiągał wcześniej, ważne czy drużyna gra i czy piłkarze się rozwijają. W przypadku Jopa zaczęła grać od kopa, na rozwijanie piłkarzy trzeba by poczekać przez obóz. To nie znaczy, że powinniśmy Jopa zostawić, ale zaczął dużo lepiej niż wszyscy się spodziewali i należy to dostrzec, a nie deprecjonować jego wkład.

Jakież to osiągnięcia ma Brosz? Zbudował zespół drwali w Zabrzu, nic więcej.

Natomiast Moskala nazywać pociesznym, może tylko głupawy.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.12.2023, 18:42
Bardzo mnie cieszy udany debiut Jopa.
Uważam, że każdy trener życzyłby sobie takiego debiutu.

Niemniej jednak należy ostudzić emocje i zobaczyć jak będzie wyglądał 3 mecz pod wodzą Jopa.
Raczej nie ulega wątpliwości, że jak wygra 3 mecz to zostanie z nim przedłużona umowa... Przypomnę, że Wisła w poprzednich rundach też notowała serie udanych meczy i punktowała jak miło (oczywiście wyjątkiem były czasy Brzęczka)...

Czy przedłużenie z Jopem umowy (pod warunkiem zwycięstwa w kolejnym meczu) na kolejną rundę będzie strzałem w dziesiątkę to czas pokaże.

Będzie to spore ryzyko bo Jop nie ma doświadczenia trenerskiego a my jakby nie spojrzeć gramy pod ogromną presją awansu...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2023, 18:56
pomeran napisał(a):Wyświetl post

Sorry, ale Jop obok Moskala to nie stał. Głupszego porównania dawno nie czytałem. Jeden dwa razy awansował z biednym ŁKSem, drugi - wygrał dwa mecze.

No ja .......ę...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 10.12.2023, 19:07
Drozd napisał(a):Wyświetl post
W dupie mam co trener osiągał czy nie osiągał wcześniej, ważne czy drużyna gra i czy piłkarze się rozwijają. W przypadku Jopa zaczęła grać od kopa, na rozwijanie piłkarzy trzeba by poczekać przez obóz. To nie znaczy, że powinniśmy Jopa zostawić, ale zaczął dużo lepiej niż wszyscy się spodziewali i należy to dostrzec, a nie deprecjonować jego wkład.

Jakież to osiągnięcia ma Brosz? Zbudował zespół drwali w Zabrzu, nic więcej.

Natomiast Moskala nazywać pociesznym, może tylko głupawy.
Ten atak ad personam żenujący. W domu/pracy tez obrażasz ludzi jak maja inne zdanie ? Takim czymś sam pokazujesz kim jesteś. Jeśli nie widzisz różnicy w określeniu pocieszny a głupawy to szukaj lekarza na nogi, na głowę już nie pomoże.

Odpisuje tylko dlatego, że zastanawiająca jest ignorancja i brak wiedzy na temat, na który próbujesz się wypowiadać. Szybkie sprawdzenie 90 minut, transfermarktu czy Wikipedii pozwoliłoby ci się zorientować czym się różnią ci trenerzy (oczywiście o to ze w ostatnich sezonach oglądałeś jakiekolwiek spotkania drużyn tych trenerów nie podejrzewam, bo wtedy byś głupio nie pytał)
Osiągnięcia Brosza to:

4.miejsce z Piastem i awans do pucharów
4 miejsce z Górnikiem i awans do pucharów. Do tego raz wygrał I ligę z Piastem i raz zajął II miejsce z Górnikiem. Nie mówiąc o bardzo dobrej pracy wykonanej w Koronie czy Bytomiu.

Natomiast czym może pochwalić się Moskal ? Dwoma awansami z ŁKS i szybka weryfikacja na poziomie ekstraklasy. To znaczy wywaleniu z zespołu po kompromitujących seriach. Jak zobaczysz jakimi skladami dysponował Brosz i jak rozwijał piłkarzy a jak zwijał Moskal to będziesz miał kolejna odpowiedz. Ale do tego trzeba czegoś więcej niż zaślepione kibicowska sympatia spatrzenie. Moskal wszędzie poza I ligowym ŁKS się kompromitował. Dostał zespoły do prowadzenia tylko dlatego ze był dobrym piłkarzem. Uczy się tej trenerki od x lat i nauczyć się nie może. Ale przecież dajmy mu Wisłe do trenowania bo drozd go lubi. Paradne.
Odpowiedz cytując
pomeran
Senior Member

Stary 10.12.2023, 19:10
Sorry, ale Jop obok Moskala to nie stał. Głupszego porównania dawno nie czytałem. Jeden dwa razy awansował z biednym ŁKSem, drugi - wygrał dwa mecze.

No ja .......ę...
Fakt. Czasem człowiek może z rozpędu i emocji coś zle napisać. Porównanie nietrafione i złe sformułowane. Osiągnięcia zupełnie różne. Natomiast chodziło mi o fakt, ze zatrudnienie Jopa ma taki sam sens jak zatrudnienie Moskala, czytaj- nic z tego nie będzie i skończy się jak z sobolewskim.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 10.12.2023, 19:13
kopaczoholik napisał(a):Wyświetl post
Bardzo mnie cieszy udany debiut Jopa.
Uważam, że każdy trener życzyłby sobie takiego debiutu.

Niemniej jednak należy ostudzić emocje i zobaczyć jak będzie wyglądał 3 mecz pod wodzą Jopa.
Raczej nie ulega wątpliwości, że jak wygra 3 mecz to zostanie z nim przedłużona umowa... Przypomnę, że Wisła w poprzednich rundach też notowała serie udanych meczy i punktowała jak miło (oczywiście wyjątkiem były czasy Brzęczka)...

Czy przedłużenie z Jopem umowy (pod warunkiem zwycięstwa w kolejnym meczu) na kolejną rundę będzie strzałem w dziesiątkę to czas pokaże.

Będzie to spore ryzyko bo Jop nie ma doświadczenia trenerskiego a my jakby nie spojrzeć gramy pod ogromną presją awansu...
Przepraszam bardzo, ale Brzęczek na początku w pierwszej lidze miał serię-marzenie.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
kopaczoholik
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 10.12.2023, 19:18
Przepraszam bardzo, ale Brzęczek na początku w pierwszej lidze miał serię-marzenie.
A no faktycznie Przepraszam mój bład! Zwracam honor Brzęczkowi

Czyli w takim razie każdy trener miał okres dobrych wyników

To z kolei oznacza, że nie ma co przywiązywać uwagi do obecnych wyników Jopa

Bo kryzys jak to w Wisle musi przyjść... i wtedy zobaczymy jak poradzi sobie trener Jop.

Z Jopem do eklapy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów