|
Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
wszystkie media podały a na forum cisza, no nic, może po nieudanych przygodach trenerskich
- Nawałki - Kulawika - Kmiecika - Moskala - Sobolewskiego - Stolarczyka to Mariusz będzie naszym Guardiolą i trenerem na lata ? asystent Michał Siwierski trener bramkarzy Sergiej Michajło ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Tymczasowy czy na stałe?
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2016
Offline |
|
na razie tymczasowy, ale wiadomo wszystko (cytujac klasyka) "czas pokaże"
na temat zasługuje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
Powodzenia.
Jak zawsze się łudzę, że może to będzie początek lepszych czasów i większej normalności. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 05.2013
Offline |
|
Mariusz Jop odpracuje samobója z Lazio, Cracovia i wprowadzi nas do ligi mistrzów
![]()
Jorg Loser i Norbert Bernatzky 1906% poparcia
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 04.2014
Offline |
|
Jakby tak poszedł drogą Adriana Siemieńca to by odkupił wszystkie swe "winy"
![]() ![]()
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2006
Offline |
|
Życzyć mu trzeba 3 wygranych i dołożenia jakiejś fajnej cegiełki do tego beznadziejnego sezonu.
Jak odpadnie z PP i zdobędzie mniej niz 4 pkt to ostatni raz będzie miał szansę być na kilka spotkań trenerem Wisły. |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 02.2019
Offline |
|
Dokladnie, zycze mu wygrania wszystkich spotkan, a nastepnie powrotu do II druzyny i poprowadzenia jej do awansu. To nie jest czas Jopa. Niech tam lebkow ogarnia, a jak trener, ktory zostanie zatrudniony bedzie do zmiany to mamy naturalnego nastepce, oby w lepszej sytuacji a nie takiej podbramkowej jak obecnie.
Chyba, ze to mialby byc Molina... to juz lepiej Jop nich zostanie. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Chociaż z drugiej strony to było takie wiślackie - zawalił Sobolewski, Jopa zwolnili. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa! ![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 12.2002
Offline |
|
Kompletu zwycięstw do końca roku, a później ktoś, kto da chociaż promyk nadziei, że awansujemy.
Jeśli po Jopie przyjdzie Nawałka, to NIE awansujemy. ![]() ![]() [33/52] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
Serio wierzycie w to, że Jop gdyby nawet odpadł z PP ale w lidze zdobył 6 pkt w 2 meczach, to by go Królewski cofnął do rezerw?
Przecież Królewski by się ze szczęścia zesrał jak mu się samo wszystko ułożyło, jak się sytuacja niesamowicie rozegrała i pod nosem miał takiego fachowca, który z miejsca wywarł wpływ na drużynę. A ta zaczeła punktować jak z nut, jest już na miejscu barażowym i trzeba dać Mariuszowi szansę na dokończenie roboty, do końca sezonu. Idealna sytuacja dla partacza jakim jest Królewski. Zero odpowiedzialności, przerzucenie oczekiwań na kogoś innego, bo przecież jak zaczął dobrze to się zna, a jak się zna to niech weźmie na siebie kwestię awansu i niech się wykaże. W sumie taką własnie krzywdę zrobił Sobolewskiemu. Hmmm ....a, taką samą krzywdę zrobił Wujowi. On im nawmawiał jakimi są fachowcami, ile dadza radę zrobić, Wujowi dołożył funkcji, Sobolowi powiedział, że przecież najlepiej zna się na taktyce i jak dostanie cały sezon to na pewno awansuje, przecież miał taką super serię już na początku pracy. I te 3 mecze, które nas czekają, odbędą się w przeciągu 12 najbliższych dni. Także akurat jest to czas gdzie można szukac nowego trenera, można jakieś rozmowy prowadzić ale bez spiny. Jeśli więc Jopowi się uda, to nawet się obejdzie bez większego szukania i zastanawiania się nad trenerami. Jest jeszcze opcja, ze namiesza Kiko. Gościu ma jakieś pojęcie i rozeznanie na rynku więc może wciskać swoją Hiszpańską opcję. Jawi się on tutaj już niczym Bóg, jedyny fachowiec. Co też jest niebezpieczne, bo nad każdym powinna być kontrola i jakaś przeciwwaga. Inaczej to pan x może w pewnym momencie odlecieć, oopłynąć i zacząć wykonywać dziwne ruchy. Dziwnym ruchem jest dla mnie poprzednie okienko, gdzie już zaczął sprowadzać szrot w postaci Ratona czy Eneko, a przede wszystkim jakichś młodych hiszpanów do rezerw. Nie wiem po co komu średni bramkarz jak już 2 takich mieliśmy, nie wiem po co komu do rezerw jakieś beztalencia - tak jakby nas było stać jeszcze w rezerwach przepłacać. Także być może Kiko już odpłynął. Być może będzie teraz na siłę wciskał jakąś Molinę, bo on wie lepiej i ta Molina to na pewno będzie lepsza od kazdego Polaka (Kiko = Markus na tym forum?). Efekt może być taki, że Kiko ma wyjebane, postawi wszystko na jedną kartę, a jak coś nie wyjdzie to i tak za 6 czy 12 miesięcy go tutaj nie będzie i elo. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
![]() ![]() Teraz trochę bardziej poważnie. Kiko nie jest bogiem, a ten Molina to pewnie tylko kaczka dziennikarska i radosna twórczość Karcza. Ale Ramirez zrobił dobrą robotę, którą doceniam.Z pewnością o piłce ma większe pojęcie niż wiele innych osób pracujących wcześniej jak i teraz w klubie. Kto konkretnie ma być tam dla niego tą przeciwwagą w kwestiach sportowych należących do dyrektora? Kmiecik? Sobolewski w nowej roli? Komu powierzyłbyś to zadanie? Królewski miałby weryfikować czy trener X lub Y ma warsztat odpowiadający potrzebom Wisły na podstawie Football Managera? A może jakiś dziennikarz czy bloger, promujący na przykład Niedźwiedzia? Pytam serio. Albo komuś ufamy i dajemy możliwość pracy, albo nie i dajemy mu niańkę albo zwalniamy. Tą przeciwwagą dla osoby, która zna się na piłce ma być osoba, która się na tym nie zna, lub wcześniej pracując w Wiśle ściągała na nią jedynie kłopoty? Dlaczego w obecnej sytuacji Wisły miałaby to przynieść dobry efekt? Bo nie wszystko Kiko wyszło i niektóre transfery okazały się rozczarowaniem? W każdym klubie tak jest. Nigdzie nie ma 100% skuteczności. A niektóre z tych klubów mają kapitalny scouting. Piszesz o rezerwach: czy nie jest tak, że radzą sobie one bardzo dobrze grając zawodnikami, których i tam ściągnął Kiko? Skąd wiesz, czy pierwsza drużyna kiedyś nie będzie miała z nich pożytku? Nie mówię, że tak będzie, ale pytam dlaczego przesądzasz, że nie będzie? Nieraz dopominasz się o gruntowną przebudowę klubu, o zmiany w postępowaniu właściciela. Zgadzam się z tym, ale poważnie uważasz, że zmiany te obejmujące całe wiślackie środowisko powinni robić ludzie z przypadku, dawne legendy, tkwiące w tym całym układzie od lat, czy może jednak osoby z zewnątrz, na przykład właśnie z takiej Hiszpanii, które coś tam wiedzą o funkcjonowaniu klubów również w niższych ligach na zachodzie, gdzie też czasem finansowo bywa bardzo trudno?
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.12.2023 o godz. 18:27.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja nie powiedziałem, że w klubie ktoś jest odpowiedni do oceniania Kiko. Mi jako tako nie chodzi o ocenę czyjejś osoby, pracy, tylko o taką burzę mózgów i żeby przy każdej decyzji były jakieś konsultacje, za i przeciw, bo jeśli tego nie ma, to może nawet w dobrej wierze się w głowie porzestawiać.
Hyballa był dla mnie przeciwwagą dla układu trio, i umiał mówić o pewnych sprawach otwarcie i z innej strony. Takiego trenera bym chciał w klubie, bo za dużo tu jest osób od lizania się po fiutkach. A co do samego Kiko to myślę, że to jedyny fachowiec w klubie, jednak decyzje odnośnie Hiszpanów w rezerwach, czy Ratona na bramce, to już dobrze nie oceniam. Dlatego własnie nie ma też co ulegać zajebistości Kiko, bo różne rzeczy być może się w klubie już dzieją lub będą działy dopiero. Jemu też jest na rękę trwac w takim byle klubie, bez kontroli i kasować kasę z transferów, żeby menedżerowie kasowali itd. Także każdy swoje lody kręci i trzeba ostrożnie podchodzić do każdego, a przede wszystkim krytycznie i własnie powinny być w klubie osoby, które zawsze rzuca jakieś inne światło na dany temat. Wtedy się każdy pilnuje, pracuje lepiej. U nas nie ma osób, które by cokolwiek, kogokolwiek skrytykowały. Tą rodzinną, przyjacielską i legendarną atmosferą to aż się rzygać chce... Fajnie jak jest słodko ale jak są wyniki. A nie jak burdel w klubie, a każdy tylko się chwali jaki kawał świetnej pracy wykonał. Stąd tutaj moja uwaga odnośnie Kiko, jego pracy, decyzji, które też nie są tylko dobre ale i zagrożeń jakie niesie takie podejście bezgranicznego zaufania i tak na prawdę powierzenia sterów w klubie jednej osobie. ![]()
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?... ...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę... ...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja mam tylko jedną uwagę - nie chciałbym żeby na Jopa wylano wiadro pomyj jeśli nie uda mu się w ekstremalnie krótkim czasie naprawić to co poprzednik psuł od ponad roku. Nie wiem nawet czy jest w stanie to zrobić.
Efekt "nowej miotły" zwykle u nas nie działa, a drużyny nie ma. Aktualnie nie funkcjonujemy ani w ataku, ani w obronie, ani przy SFG. Cztery punkty to będzie sukces, i to spory. Sezon zawalono o wiele wcześniej. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Witamy Pana Trenera Mariusz Jopa na dłuzej w Wiśle. Tak się gra shapo baux!
![]()
drozd:
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
To ironia czy na serio, bo nie wiem?
Bo ja bym po meczu z juniorami Stali żadnych wniosków nie wyciągał. Zwłaszcza że Jop nie miał w sumie czasu na nic. ![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Aronia, jop jego mać
![]()
drozd:
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Obowiązek spełnił (patrz z kim odpadaliśmy w poprzednich sezonach). Mecz bez historii, być może poza ładnymi golami Talara i Gogóła.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Czyli jeszcze 2 wygrane w lidze i mamy trenera przynajmniej do czerwca.
![]() ![]() [33/52] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Ja bym jednak wolał kogoś kto nie będzie się uczył w trakcie, kto wie jak się gra o awans. Bez względu na wyniki dwóch ostatnich meczy.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Obaj wiemy co się stanie w przypadku dwóch zwycięstw i w miarę przekonującej gry (niestety).
![]() ![]() [33/52] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Raczej tak. Niestety.
![]()
Już za cztery lata,
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Ja nie mam nic przeciwko kandydaturze Jopa na dłużej jeśli wygra wszystko do końca rundy.
Wiem, że pewnie Broda zagrał bo to PP, ale to że posadzony został Raton, a Talar wyszedł w pierwszym składzie to były dwie decyzje, które uważam za strzał w środek tarczy. Talar nie dostaje dużo szans, a jakieś tam konkrety daje w przeciwieństwie do Dudy. Podobnie z resztą Gogół. Generalnie trzymam kciuki za trenera. |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 07.2014
Offline |
|
W takim przypadku klub do zamknięcia. To już byłby istny cyrk i benny hill. Żadnych Jopów, Moskali, Kulawików ani tym podobnych. Trenerów wfistow i z przypadku mieliśmy w ostatnim czasie aż nadto.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Wisła nie może sobie w obecnej sytuacji pozwolić na niesprawdzonego trenera, którym jest Jop. Potrzebujemy specjalisty, który jakimś cudem wywalczy awans i da trochę finansowego oddechu z pieniędzy z Canal+. ![]() ![]() [33/52] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zgadzam się, że lepiej by mieć doświadczonego trenera, tylko mówicie tu o tym w taki sposób, jakby sam trener gwarantował awans. Może przyjść nawet Skorża czy Papszun za miliony monet, a dalej możemy z nimi odpaść w barażach.
Pewne było tylko to, że z Sobolem się nie uda. Ale nie jest pewne, że z X czy Y na pewno się uda. ![]()
VIVA LA WISŁA
Nie ma pomyślnych wiatrów dla płynących bez celu |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Awans do e-klapy to jeszcze za wysokie progi! ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGGuTX...ce=sharebutton
Cele Wisły na sezon (2024/25) 1. awansować 2. ... 3. ... 3. ... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
Tu jest chyba pierwsza konferencja Trenera Jopa.
Dużo pytań, niekoniecznie o mecz pucharowy. https://youtu.be/TCU2Qqj_atU?si=tC8lJl7Z1tWfcw8Y ![]()
Statystyki Wisły na wykresach: https://www.canva.com/design/DAGGuTX...ce=sharebutton
Cele Wisły na sezon (2024/25) 1. awansować 2. ... 3. ... 3. ... |
|
![]() ![]() ![]() |
Senior Member
Offline |
|
Zatrudnienie na stałe Jopa w obecnej sytuacji byłoby robieniem krzywdy zarówno jemu, jak i Wiśle. W przypadku niepowodzenia jego misji, kariera trenerska Jopa zostałaby przetrącona, a w klubie zostałaby spalona ziemia i już tym razem realne widmo finansowego upadku. ![]() ![]() [33/52] Znafca internetowy za sezon 2023/2024 |
|
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Narzędzia tematu | |
Tryby wyświetlania | |
|
|