The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Wyświetl wyniki ankiety: Dziś zagłosowałbym na:
Platforma Obywatelska 67 10,57%
Prawo i Sprawiedliwość 158 24,92%
Twój Ruch 9 1,42%
Polskie Stronnictwo Ludowe 6 0,95%
Sojusz Lewicy Demokratycznej 17 2,68%
Solidarna Polska 4 0,63%
Polska Razem 37 5,84%
Kongres Nowej Prawicy 165 26,03%
Ruch Narodowy 96 15,14%
Dziękuje nie głosuje! 75 11,83%
Głosujących: 634. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.03.2013, 23:29
SmutnyRomantyk napisał(a):Wyświetl post
Guardian 2011r
"Tusk jest miły, a Kaczyński to aktor"

Normalnie bym się wstydził jakby taki człowiek był przywódcą Polski.
Traktowano by nas z przymrużeniem oka. No bo kto by na zachodzie Jarka traktował poważnie jak on wszędzie zamachowców widzi. (kondominium, smoleńsk i inne bzdety).
Ciekawe czy w zagranicznych mediach można coś pochwalnego o Kaczyńskim znaleźć.
Rozumiem, że jeśli rządzi Tusk czy ktoś inny to traktują nas poważnie?

Będą nas traktować jeszcze bardziej z przymrużeniem oka jak sprzedamy cały dobytek narodowy i nie będziemy już zupełnie konkurencyjni w Europie.

Chyba to jest ważniejsza kwestia niż to co tam sobie pismaki czy politycy wszecheurpejscy myślą o naszych politykach nie uważasz?
★ ★ ★ WISŁA KRA KÓW ★ ★ ★ ★ ARMIA BIAŁEJ GWIAZDY ★ ★ ★

✪✪✪✪ ✰✰✰✰
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 28.03.2013, 23:45
SmutnyRomantyk vel jurij napisał(a):Wyświetl post
Guardian 2011r
"Tusk jest miły, a Kaczyński to aktor"

Normalnie bym się wstydził jakby taki człowiek był przywódcą Polski.
Traktowano by nas z przymrużeniem oka. No bo kto by na zachodzie Jarka traktował poważnie jak on wszędzie zamachowców widzi. (kondominium, smoleńsk i inne bzdety).
Ciekawe czy w zagranicznych mediach można coś pochwalnego o Kaczyńskim znaleźć.
poproś o nowsze wytyczne i jeszcze jednego kolegę tam u was w centrali

PS. kryzys
po jednym półgłówku na kilka forów wysyłają
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 29.03.2013, 00:22
okaze sie jeszcze ze np na forum amiki bedzie tekst:
,,Normalnie bym się wstydził jakby taki człowiek był przywódcą Polski.
Ciekawe czy w zagranicznych mediach można coś pochwalnego o Kaczyńskim znaleźć. "

a autorem szpen
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
Worcester
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 29.03.2013, 00:30
Ziemkiewicz pisał w jednym z artykułów o zwiększających się nakładach na "cyber" walkę, czyli płatnych propagandzistach.
Sam zauważył proceder w komentarzach pod swoimi artykułami. To się dzieje Panowie.
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym,
gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły,
jakież tu mogą być właściwie zmiany?
Tu tylko szpiclom coraz większe uszy
rosną, milicji — coraz dłuższe pałki,
i coraz bardziej pustka rośnie w duszy,
i coraz bardziej mózg się staje miałki.
Tu tylko może prosperować gnida,
cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ."
Janusz Szpotański
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 29.03.2013, 01:40
Tak nawiasem mówiąc dzięki Jurijowi vel Markotnemu vel cholera wie... trafiłem na taką ciekawostkę na ichnim forum. Najnowszy zakup Pięknej Kasieńki Tusk to 5-pokojowa chawira na Saskiej Kępie za 1,72 mln złociszy. Ciekawe czy papcio dofinasował, czy braciszek z lewej kasy w AmberGoldzie Bo w to, że z bloga tyle wyciąga to chyba nawet markotny Jurij nie uwierzy...
Ostatnio edytowane przez JEDREK76 : 29.03.2013 o godz. 01:43.
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 29.03.2013, 02:32
Bóg Trybun (objawion) napisał(a):Wyświetl post
poproś o nowsze wytyczne i jeszcze jednego kolegę tam u was w centrali

PS. kryzys
po jednym półgłówku na kilka forów wysyłają

zastanawiam sie jak czytam posty jedynych patriotycznych, czy wam jakies zasady kultury na tych zjazdach robia czy ten temat olewaja jednak
J. Kaczynski: We mnie jest czyste dobro...
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 29.03.2013, 02:43
kuba.j.g. napisał(a):Wyświetl post
OK (...)!
1. Napisałes, że mamy najdrozsze paliwo w UE gdzie udowodniłem (...), ze to jednak nie prawda. Uznałes, że chodziło o ilosc litrów za srednia pensje, pojechałes z wyliczeniami, które opierały sie na statystykach z 2011 roku!! jezeli chodzi o srednie zarobki (czego oczywiscie nie zaznaczyłeś bo nie doczytałes...za małym drukiem było),! ale nawet wg tych statystyk na których sie (...) opierałes, wychodzi, ze jednak za srednia krajaowa mniej litrów kupisz:
-Bułgaria - 303 litry
-Litwa - 446 litrów
Rumunia - 462 litry
- Lotwa - 473 litrów
- Polska: 570!!!
Wiedz jednak to paliwo w Polsce wcale nie jest najdrozsze i to bez wzgledu na to czy liczymy jednostkowa cene litra paliwa czy może jednak przeliczamy to na ilośc litrow za srednia krajowa pensje. Zaznacxzam jednak, że wyliczenia maja podparcie w statystykach z 2011!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! roku Nie mam na tyle tupetu, zeby w 2013 roku opierać sie na wyliczeniach z 2011 bez wzgledu na to czy będa one in+ czy in-. bez zaznaczenia że własnie na nich sie opieram

na drugi raz (...) sobie przemysl albo dokładnie sprawdx co piszesz!
PS retoryka pasuje (...)?! nie?! Wiedz popros mamusie o dodatkowe lekcje wychowania, kulturalnej konwersacji, mimo róznicy w pogladach...jak sie tego nauczysz to podyskutujemy jak mi sie bedzie chciało

edit by: FraMat
I tak ten post(i nie tylko ten) powinen wyglądać...
Te FraMat a gdzies ty był do tej pory?! Wylazłes z nory i sie popisujesz?! jak chcesz moderowac, dbac o jakis poziom dyskusji to racz zagladac tak co 2 godziny i "pouczać" wtedy nie musiał bys moderowac moich postów bo paru ... by sie pod twoim kieunkiem może czegoś nauczyło! Jak sie pojawiasz raz na 3 miesiace to lepiej nie dotykaj klawiatury bo tylko mnie w....... moderujac wpis który jest tylko odpowiedzia na agresje kmiota któremu odpowiadam!
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 29.03.2013, 03:08
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Widzę że uwielbiasz się kompromitować we wszystkich możliwych aspektach swoich wpisów. Na zdrowie.

Co tak nagle przestałeś bzdurzyć o cenach paliwa w Anglii tylko się do Rumunii porównujesz? Myślisz lemingu, że kogoś pocieszy że w Rumunii jest gorzej? Zaręczam ci, że jeżeli to jedynie odmóżdżonych kretynów. Tych co wybierali cudaka jako "mniejsze zło" a teraz sami siebie oszukują...

Dlatego do dyskutowania z kimś kto jest święcie przekonany o swojej nieomylności, choć bredzi jak po kleju, raczej nie tęsknię. Zdejmij klapy z oczu, przyznaj przed samym sobą ze dałeś się wydymać, przypomnij sobie dawno zanikłą umiejętność myślenia to szybko przestaniesz się porównywać do Rumunii i zrozumiesz jak sie ośmieszałeś...
OK szczylu
w wpisie do ktorego sie odniosłem napisales, że mamy najdrozsze paliwo w europie nie napisales przy tej okazji, że chodzi ci o cene za jeden litr ale generalnie stwierdziłes ze paliwo w PL jest najdrozsze w UE tak? TAK!!! Opierajac sie na tych samych statystykach, na ktorych ty sie oparłes udowodniłem ci kmiocie, że jednak sa kraje w których bez wzgledu na zastosowany dla twojej wygody, system przeliczania, sa kraje w UE gdzie sytuacja z paliwem jest jednak gorsza...I ty po tym wszystkim jestes w stanie spłodzic takiego posta? I ja niby w tej sytuacji mam przyznac że sie na wąchcałem? "Człowieku" czy ty w ogóle funkcjonujesz w otoczeniu chocby w minimalnym zakresie?! ktos ci wali prawde w oczy jak Lamignat maczuga w łeb a ty masz na tyle tupetu, żeby jednak sadzic, że sie nie mylisz? Czy ty w ogóle jestes normalny? Ty idx do laryngologa, ten może znajdzie jakies zalązki miedzy uszami, bo psychiatra tu juz nie poradzi.
Odpowiedz cytując
carpenter
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 29.03.2013, 08:00
Kubuś skąd w tobie tyle nienawiści?
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 29.03.2013, 08:27
zastanawiam sie jak czytam posty jedynych patriotycznych, czy wam jakies zasady kultury na tych zjazdach robia czy ten temat olewaja jednak
Uczą jednej bardzo ważnej sprawy, mianowicie nie rzucać pereł przed wieprze bo i tak utoną w łajnie .

OK szczylu
w wpisie do ktorego sie odniosłem napisales, że mamy najdrozsze paliwo w europie nie napisales przy tej okazji, że chodzi ci o cene za jeden litr ale generalnie stwierdziłes ze paliwo w PL jest najdrozsze w UE tak? TAK!!! Opierajac sie na tych samych statystykach, na ktorych ty sie oparłes udowodniłem ci kmiocie, że jednak sa kraje w których bez wzgledu na zastosowany dla twojej wygody, system przeliczania, sa kraje w UE gdzie sytuacja z paliwem jest jednak gorsza...I ty po tym wszystkim jestes w stanie spłodzic takiego posta? I ja niby w tej sytuacji mam przyznac że sie na wąchcałem? "Człowieku" czy ty w ogóle funkcjonujesz w otoczeniu chocby w minimalnym zakresie?! ktos ci wali prawde w oczy jak Lamignat maczuga w łeb a ty masz na tyle tupetu, żeby jednak sadzic, że sie nie mylisz? Czy ty w ogóle jestes normalny? Ty idx do laryngologa, ten może znajdzie jakies zalązki miedzy uszami, bo psychiatra tu juz nie poradzi.
Oczywiście, bo każdy normalnie myślący człowiek rozumie, że określenie drogie/tanie jest względne i należy je odnieść do poziomu zarobków, co tobie w główce nie zaświtało. Gdy jednak po czasie zrozumiałeś że poziom zarobków to klucz jak klasyczny leming, zamiast przyznać że w Anglii, którą dawałeś jako symbol drogiego paliwa można za wypłatę przejechać trzy razy tyle co w Polsce, zaczynasz porównywać się do Rumunii Bo przecież musisz jakoś udowodnić, że nie mamy najdroższego paliwa jak pisałem. Sukces kubuśu w Rumunii maja droższe.

Wydaje mi sie ze powinieneś napisać hymn pochwalny dla rudego cudaka pod wiele mówiącym tytułem.

"Rudy niech żyje, a Rumuni maja gorzej" .

ps. Kubuś ty się lepiej o prawdzie nie wypowiadaj, bo jesteś tak wiarygodny jak diabeł planujący kąpiel z bąbelkami w wodzie święconej.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.03.2013 o godz. 08:51.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.03.2013, 08:35
carpenter napisał(a):Wyświetl post
Kubuś skąd w tobie tyle nienawiści?
Rząd traci w oczach Polaków z dnia na dzień, to i w młodzieżówkach coraz bardziej nerwowa atmosfera. Widmo odrzucenia od koryta zaczyna zaglądać w oczy

Ten skrót j.g. to od czego?
Odpowiedz cytując
BBudowniczy
Senior Member

Od: 07.2010

Stary 29.03.2013, 08:46
lazy napisał(a):Wyświetl post
@BBudowniczy

Nie ma problemu z przesłaniem na adres kupującego umowy o dzieło wraz z rachunkiem na 1 stronie. Nawet skan dołączony do emaila powinien być wystarczający. Odpowiednie formularze do znalezienia w sieci.
Ehh, i komuś kupującemu program za 80 zł będzie się także chciało zapłacić do US i wysłać na początku roku PIT-a 11? Daj Pan spokój....

Cytat:
"Dzień Dobry, Tak, program jest do kupienia za 80 zł. Musi Pan tylko podać swoje dokładne dane, a ja Panu listem poleconym wyślę dwa egzemplarze umowy o dzieło wraz z rachunkiem. Jak Pan podpisze, proszę o odesłanie jednego egzemplarza wraz z rachunkiem pocztą lub kurierem oraz dokonanie wpłaty na moje konto. Wówczas wyślę Panu program wraz z licencją. Jak dobrze pójdzie, to już za tydzień będzie Pan się cieszył programem. Aha, tylko niech Pan nie zapomni o odprowadzeniu zaliczki podatku do urzędu skarbowego, bo będą problemy. I jeszcze bym zapomniał, do końca lutego następnego roku musi Pan wypełnić i przesłać mi pocztą PITa-11, bo inaczej dojedzie Pana skarbówka. A tak poza tym to życzę miłego użytkowania programu!".

lub:

"Witam! Dziękujemy za zainteresowanie programem, niestety jesteśmy na etapie zawieszenia działalności i będzie Pan musiał poczekać kilka miesięcy aż zbierze się więcej klientów. Trochę cierpliwości, a na pewno będzie Pan zadowolony!"

Znajomy może wypełnić i tysiąc umów i papierków. Tylko pytanie, czy klientowi będzie się również chciało, albo czy będzie czekał 3 miesiące na program za kilkadziesiąt złotych. Mało prawdopodobne.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Wizard napisał(a):Wyświetl post
Nie wierzę

Witaj propagandzisto. Witaj Jurij

Forum legionistów:

Jurij
Czerwona kartka
Dołączył 03.2013
Posty 25

Czyli miałem dobre przeczucie z tym Jurijem znaczy się SmutnymRomantykiem

BBudowniczy napisał(a):
No cóż, młodzieżówka Platformy chyba rozwija ofensywę również na forach:

wis.la/p6lec

Cytat:" Praca grupy ds. monitoringu sieci miałaby polegać na dodawaniu na kilkunastu największych polskich portalach (WP, Onet, Gazeta, Dziennik, Interia) komentarzy życzliwych Platformie Obywatelskiej - nie wdawanie się w dyskusję i prowadzenie programowych dyskusji "

Niestety poziom merytoryczny "życzliwych komentarzy" daje wiele do życzenia
"Panie profesorze Niesiołowski gratuluję i proszę złożyć gratulacje Panu Tuskowi i całemu rządowi, ze przez 6 lat tak nas prowadzili, w spokoju, że ja mogę tak spokojnie iść do domu, spokojnie wypić herbatę proszę pana, mogę spokojnie zjeść kolację, że nie boję się żadnych wrogów, nie boję się nikogo, naprawdę, i że mam spokojną emeryturę"
Odpowiedz cytując
serek.c2
Socios Wisła Kraków

Stary 29.03.2013, 08:47
To jest naprawdę zabawne Kubuś (pomijam już do jakiego komentarza odnosił się w swoim poście Bóg Trybun) - Ty po ostatnich wpisach tutaj piszesz o kulturze?

ps. Wyobraź sobie, że nie musisz pisać trzech postów jeden pod drugim - całą jałową treść możesz zawrzeć w jednym!
Ostatnio edytowane przez serek.c2 : 29.03.2013 o godz. 08:49.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.03.2013, 09:12
Pewnie że może. Przyznać się, że dał się wydymać też może...

Cała ta akcja klakierowania na forach ma jeden jedyny cel. Utrzymanie wrażenia że jednak są jeszcze ludzie na tyle otumanieni żeby bronić cudaka. Bo przecież sondaże wciąż wciskają że "PO ma poparcie", a tu na rudego gwiżdżą gdzie się nie pokaże, kogo by nie spytać klnie na platfusów, na śląsku strajk generalny, wszyscy wk..eni. Jeszcze by ktoś zapytał co to za 30% popiera PO? I mogło by się okazać że to wirtualne 30 %. A tak jakiś leming wklepie co jakiś czas trochę propagandy i ludzie sobie myślą, że jednak idiotów nie brakuje.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
Bóg Trybun (objawion)
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2007

Stary 29.03.2013, 09:16
jak to pisał twój ciężko pracujący kolega o dwóch twarzach:

"A tu jeszcze leprze dla niekumatych"

wygrałeś, jesteś leprzy : (
są kibice i kibuce, Kraków wiedzie prym w tej sztuce

Odpowiedz cytując
tomek100
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 29.03.2013, 11:09
Wierzcie sobie dalej, że osoby, które się z Wami nie zgadzają w wielu kwestiach na tym forum i 30 proc. poparcie społeczne dla PO to tylko "klakierzy" i "płatni agitatorzy i prowokatorzy". Naprawdę gratuluję dobrego samopoczucia i pewności siebie. Kolejne przegrane wybory macie jak w banku...

Radosnych Świąt Wielkiej Nocy dla WSZYSTKICH, którzy czują się Wiślakami.
Odpowiedz cytując
lazy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 29.03.2013, 11:24
tomek100 napisał(a):Wyświetl post
Wierzcie sobie dalej, że osoby, które się z Wami nie zgadzają w wielu kwestiach na tym forum i 30 proc. poparcie społeczne dla PO to tylko "klakierzy" i "płatni agitatorzy i prowokatorzy". Naprawdę gratuluję dobrego samopoczucia i pewności siebie. Kolejne przegrane wybory macie jak w banku...

Radosnych Świąt Wielkiej Nocy dla WSZYSTKICH, którzy czują się Wiślakami.
10/10

Fajnie gdybyśmy wreszcie zaczęli szukać rzeczy które nas łączą, a nie dzielą. Wtedy może ten kraj ruszyłby się do przodu. A tak cała para idzie w gwizdek - czego świetnym przykładem jest ten temat.

Pozdrawiam i dołączam się do życzeń! Zdrowych i Radosnych Świąt Wielkanocnych!
c.d.n.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.03.2013, 11:45
Nie chcę żeby mnie cokolwiek łączyło z osobą dla której wyjaśnienie śmierci urzędującego prezydenta to bzdety. Mam ci wytłumaczyć dlaczego?

Życzę również wszystkim Polakom, żeby kolejne święta zastały nas w kraju rządzonym przez Polaków dla Polaków.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.03.2013 o godz. 11:50.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 29.03.2013, 11:55
serek.c2 napisał(a):Wyświetl post
To jest naprawdę zabawne Kubuś (pomijam już do jakiego komentarza odnosił się w swoim poście Bóg Trybun) - Ty po ostatnich wpisach tutaj piszesz o kulturze?

ps. Wyobraź sobie, że nie musisz pisać trzech postów jeden pod drugim - całą jałową treść możesz zawrzeć w jednym!

Zabawne to jest to, że nie zdażyłes sie zorientować, że moja agresja, jezeli ja stosuje, jest tylko i wylacznie odpowiedzią na agresje jaka stosują ci do postów których sie odnosze...
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 29.03.2013, 11:58
Uczą jednej bardzo ważnej sprawy, mianowicie nie rzucać pereł przed wieprze bo i tak utoną w łajnie .

Oczywiście, bo każdy normalnie myślący człowiek rozumie, że określenie drogie/tanie jest względne i należy je odnieść do poziomu zarobków, co tobie w główce nie zaświtało. Gdy jednak po czasie zrozumiałeś że poziom zarobków to klucz jak klasyczny leming, zamiast przyznać że w Anglii, którą dawałeś jako symbol drogiego paliwa można za wypłatę przejechać trzy razy tyle co w Polsce, zaczynasz porównywać się do Rumunii Bo przecież musisz jakoś udowodnić, że nie mamy najdroższego paliwa jak pisałem. Sukces kubuśu w Rumunii maja droższe.

Wydaje mi sie ze powinieneś napisać hymn pochwalny dla rudego cudaka pod wiele mówiącym tytułem.

"Rudy niech żyje, a Rumuni maja gorzej" .

ps. Kubuś ty się lepiej o prawdzie nie wypowiadaj, bo jesteś tak wiarygodny jak diabeł planujący kąpiel z bąbelkami w wodzie święconej.

Chryste Panie Ty naprawde uwarzasz, że masz racje...i to jest twoj najwiekszy problem biedny czlowieczku
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 29.03.2013, 12:00
Cytat:
Kogo obgadywali politycy podczas meczu Polska–Ukraina?

Postanowiliśmy dobrać się władzy do dupy. Ale jak to zrobić, skoro dupę tę chroni gruba moczochłonna pielucha?
Otóż, drodzy Państwo, istnieje na świecie wynalazek, za który należy się Nagroda Nobla we wszystkich kategoriach – kardioidalny mikrofon kierunkowy Yukon DSAS. Co za cholera siedzi w środku tego 40-centymetrowego urządzenia, diabli raczą wiedzieć, niemniej dzięki działaniu w zakresie częstotliwości 500-10000 Hz, czułości na częstotliwości 1000 Hz wynoszącym 20+5 mV/Pa i wzmocnieniu dźwięku do 66dB da się usłyszeć przez ten mikrofon pierdnięcie myszy z odległości 50 m. Firma Yukon, znana niegdyś z produkowania przyrządów optycznych i nasłuchowych na potrzeby wojska, po upadku Związku Radzieckiego przekształciła się w spółkę międzynarodową i udostępniła swe technologie na rynku cywilnym. Korzystają z niej służby specjalne wielu krajów, muzycy operowi, ornitolodzy chcący odróżnić trele lecącego pochwodzioba żółtodziobego od czarnodziobego… I my.

Historii naszych wycieczek za kulisy władzy nie będziemy opisywać, bo nie starczyłoby miejsca. Z ultraczułym mikrofonem siadaliśmy już i na trybunie sejmowej, i w sejmowych korytarzach, zwiedzaliśmy z nim knajpy i ministerstwa – za każdym razem z nagrań wychodziła jednak bezbarwna pulpa, której wielogodzinny odsłuch przynosił mizerne rezultaty. Lepiej było wypatrywać okazji do naprawdę ładnego strzału. Taka nadarzyła się 22 marca podczas niesławnego meczu piłkarskiego Polska–Ukraina.

Od czasów upadku kariery Zbigniewa Chlebowskiego i jego słynnych pokątnych hazardowych rozmów na cmentarzach, trudno być pewnym, komu i gdzie przyjdzie ochota na podsłuchiwanie władzy. Ostatnim miejscem, na którym poważny polityk spodziewałby się chyba obecności wścibskiego mikrofonu jest dokładnie przeczesana przez BOR, odgrodzona od plebsu barierkami i rzędami krzeseł trybuna VIP na liczącym 55 tys. gardeł Stadionie Narodowym.

Udaliśmy się nań za ciężkie pieniądze – kupiony od koników za prawie 600 zł bilet do sektora G37 (tuż nad lożą VIP) przygarnął red. Jaruga, a sektora D20 (340 zł, tuż obok loży VIP) red. Marszał. Z przepustkami dla mediów, które mogliśmy załatwić, nie dostalibyśmy się tak blisko władzy, ale za to nie mielibyśmy problemów z wniesieniem sprzętu. Kontrola licznych ochroniarzy była nieprzyjemna, ale na szczęście niezbyt dokładna – na wydarzenia tego typu nie można wnosić urządzeń rejestrujących dźwięk i obraz, ale nam udało się przemycić sprzęt (w tym podręczny wzmacniacz, przedwzmacniacz, dyktafon i reduktor szumów) w butach typu śniegowce, w których red. Marszał wyglądał jak nastolatka, a red. Jaruga jak transseksualista, który rozmyślił się zaraz po operacji zmiany płci.
Ciekawe urządzenia pospinane kablami wzbudzały szerokie zainteresowanie pijanej publiczności i puszczonych samopas bachorów, ale na szczęście nie stadionowych stewardów i chodzących dwójkami patroli policji.
Gdy już odegrano Mazurka Dąbrowskiego, gawiedź posadziła dupy, a sędzia zagwizdał i 22 facetów zaczęło się pocić, podzieliliśmy łupy w stadionowej windzie. Pierwszy dostępu do licznie zgromadzonych gwiazd spróbował Jaruga.
Loża prezydencka, w której zasiadł Bronisław Komorowski z Wiktorem Janukowyczem i nieco na krzywy ryj prezydent Węgier Janos Ader, była niestety poza zasięgiem pracy urządzenia. Mimo najszczerszych chęci nie dało się nagrać ich reakcji na dwie szybko stracone przez Polaków bramki. Było to szczególnie intrygujące, bo gdy cały stadion krzyczał ....a! i ja .......ę!, Komorowski posługiwać się musiał dobrą miną do dramatycznej gry.
Po lewej stronie od loży prezydenckiej, w sektorze V01 zgromadzili się nie mniej ważni goście: Donald Tusk, Grzegorz Schetyna, Aleksander Kwaśniewski z żoną, Lech Wałęsa, Bogdan Borusewicz, Jerzy Buzek, a także byli piłkarze i obecni działacze PZPN: Zbigniew Boniek, Roman Kosecki (poseł PO) oraz Marek Koźmiński.
Dostęp do nich od strony Marszała był wręcz wymarzony. Funkcjonariusze BOR tracili czujność, wgapiając się w sytuację na boisku, a jeśli już się rozglądali, to w górę, czy aby nikt nie planuje zrzucić worka kartofli na piękny umysł premiera.
Wbrew temu, co mogłoby się wydawać, dobrze wycelowany mikrofon kardioidalny doskonale sprawdził się w warunkach stadionowych. Bez przeszkód docierały do niego dźwięki oddalone o ok. 20 m (trzeba zaznaczyć, że na trybunach VIP-ów jest dużo ciszej niż na pozostałych), a jego immanentną cechą jest niemal całkowite odcinanie nawet najgłośniejszych dźwięków dochodzących pod kątem 90 stopni z boku oraz z tyłu).
W ciągu 20 minut pierwszej oraz 45 minut drugiej połowy udało nam się zarejestrować następujące dialogi. Ich ocenę pozostawiamy Czytelnikom.

Po ok. 35 minutach pierwszej połowy LECH WAŁĘSA znika na zapleczu loży. GRZEGORZ SCHETYNA rozmawia z DONALDEM TUSKIEM:
S: - Ale czapkę przyodział. I wciąż z tym tabletem. W szpitalu nago zdjęcia, klata w Miami, jakieś małpie cyrki…
T: - Technologia nie dla każdego. Jak ta z Poznania od teatru, y… no, chuja papieża…
S: - No, wrąbała się po uszy. Posuną ją, nie ma siły.
T: - Tym bardziej, że on nie aż taki ..... Na moje kapował, ale teraz czyszczą.
S: - Czyszczą. A Lecha z gejami za murem powinni posadzić na trybunie.
T: - To by przeskoczył (śmiech).
S: - A potem zakaz stadionowy…
T: - I co on, bidul, będzie robił? Żonkę męczyć, bo już dosyć Ameryki.

Operator telewizyjny pokazuje DONALDA TUSKA na stadionowym telebimie. Kibice zaczynają gwizdać. Ponownie GRZEGORZ SCHETYNA zwraca się do Tuska.
S: - Gwizdajcie, debile, gwizdajcie…
T: - Cicho, mogą nas jeszcze pokazywać. Tamto (stadionowy telebim – przyp. red.) niekoniecznie gra, co w telewizji…
S: - To po cholerę kamerzysta prowokuje?
T: - A co, ma mecz pokazywać? (śmiech). A debile swoją drogą (śmiech). Kanclerzem Niemiec bym był. Po nogach by całowali. A i w piłkę lepiej.

ROMAN KOSECKI (wiceprezes PZPN i poseł PO) do GRZEGORZA SCHETYNY o ZBIGNIEWIE BOŃKU, prezesie PZPN.
K: - O, rudy idzie… ....a, nie dość że rudy, to jeszcze jakiś dzisiaj rozczochrany.
S: - Ale przy Lato to on jest królowa brytyjska.
K: - Ja tam Lato lubiłem. W interesach zawsze się wywiązywał.
S: - Solidny, mówisz?
K: - Jego robota to Euro. Muchowa tylko do zdjęć, minki robić. Ale on niemedialny był. To go…
S: - Ale co nabrał, to nikt mu nie zabierze. Daj, Boże, każdemu takie. Daj, Boże.

DONALD TUSK do ROMANA KOSECKIEGO, którego syn Jakub wszedł na boisko w drugiej połowie.
T: - E, widzę synek po tatusiu odziedziczył. Zapieprza jak chiński skuterek.
K: - Ja w jego wieku byłem młodszy (śmiech).
T: - Widział… (niewyraźny fragment). Ale się nie podniesiemy. 3:1 i będzie koniec. Albo czwartą wbiją. Zero grania…
(Do Tuska podchodzi asystent, wręcza mu telefon. Tusk znika w kuluarach. Po kilku minutach wraca do Koseckiego).
T: - Związane ręce mam. Grzesiu będzie startował, obiecuje, pogra, we mnie nie uderzy.
K: - Się rozumie.
T: - Bo jak walnie, to i jemu się po łbie dostanie. Nie mogę, wiesz, teatrzyk musi odegrany zostać.
K: - A ty czemu kwitów nie każesz wyciągnąć?
T: - Ostatni do tego jestem. Od napierdalania to bokserzy są. Zresztą atmosfery nie ma, nastroju, rozumiesz…
K: - Bo na ciebie nic nie ma. Zresztą spokojny jesteś.
T: - Nie ma, nie ma… Każdy swoje za kołnierzem ma. Ale za długo siedzę, żeby z byle kijkiem wyskakiwać.
K: - I słusznie. Na spokojnie jedziemy, na spokoju.

BOGDAN BORUSEWICZ do MARKA KOŹMIŃSKIEGO, wiceprezesa ds. zagranicznych PZPN, chwilę po akcji niewykorzystanej przez Ludovica Obraniaka, spolszczonego Francuza.
B: - Matko Boska…
K: – Pan się cieszy, że w piłkę trafił (śmiech).
B: – A, to ten Francuzik… W białym mu dobrze (śmiech).
K: – Ale nie w formie zupełnie.
B: – Dobrze, że żabojad z boiska do okopu nie ucieka (śmiech).

JOLANTA KWAŚNIEWSKA, mijając się w przejściu z LECHEM WAŁĘSĄ.
K: – A skąd pan takie ciepłe dostał (Wałęsa trzymał w ręku kubek z gorącym napojem – przyp. red.)?
W: – A tam dają, za szkłem.
K: – Ziąb okrutny.
W: - Przynajmniej piciu przynoszą, a tam (w zwykłych sektorach – przyp. red.) stój pani w kolejce jak do czyśćca.
K: – (Śmiech) Niech pan koniecznie ucałuje ode mnie małżonkę.
W: – A pani męża. Godzinę już siedzi, rękę podał, ale słowem się nie odezwie.

ALEKSANDER KWAŚNIEWSKI do DONALDA TUSKA i GRZEGORZA SCHETYNY tuż przed końcowym gwizdkiem.
K: - Dziękujemy, gra marna, cięgi zbieramy, ale miło było.
S: – Od Ukraińców dostać, straszny wstyd.
T: – Przy takim kopaniu to o San Marino się boję.
S: – Chociaż ty to Ukrainę miło wspominasz.
K: – Głódź był moim actimelkiem (śmiech).
T: – Widzimy się jak umówione.
K: – Jak zwykle. Dzięki!
(Chwilę po odejściu Kwaśniewskiego).
T: – Patrz go, jaki .....k opalony.
S: – Ale Jola zmarzła. Cienki kożuszek taki.
Zabezpieczając się przed ewentualnymi zarzutami natury prawnej, informujemy, iż wszystkie rozmowy zostały przez nas zarejestrowane i będą zrozumiałe nawet dla głuchoniemych biegłych. Co zaś się tyczy zarzutów natury etycznej – powyższe rozmowy, choć miały charakter prywatny, padły w miejscu publicznym. A że je usłyszeliśmy dzięki wyjątkowo czułym uszom, cóż… Nieetyczne to było wypuszczanie Kwaśniewskiej na mecz w cienkim kożuszku!

ROBERT JARUGA
Ciekawe, ciekawe )

Jak zniszczyć Państwo wg Sun Tzu(„Sztuka wojny”):
http://wolnemedia.net/polityka/instr...korzyc-narody/
Odpowiedz cytując
Mareq
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 29.03.2013, 12:13
Wątpię w istnienie tych nagrań. Niech wrzucą zapis fonetyczny, bo napisać można wszystko.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.03.2013, 12:18
Myślisz, że ktoś mógłby te teksty wymyślić? Nie wygląda na to. Tym bardziej, że "walka" Tuska za Schetyną to właśnie taki teatrzyk dla plebsu.

Chryste Panie Ty naprawde uwarzasz, że masz racje...i to jest twoj najwiekszy problem biedny czlowieczku
Hehehe wyobraź sobie kubuś czysto hipotetycznie, że jednak mam rację. Co wówczas można powiedzieć o tobie ? Dlatego doceń moją powściągliwość.
Ostatnio edytowane przez Drozd : 29.03.2013 o godz. 12:24.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
hunter
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 29.03.2013, 12:27
Mareq napisał(a):Wyświetl post
Wątpię w istnienie tych nagrań. Niech wrzucą zapis fonetyczny, bo napisać można wszystko.
A jeśli założymy, że to jednak prawdziwe cytaty (skłaniam się ku temu by w to uwierzyć). To co wtedy? Pytam Cię jako twardego orędownika UE, gdzie panują europejskie standardy Nazwanie rodaków "debilami"?

(żeby była jasność, mój post w tym wypadku nie ma intencji bycia ironicznym)

Romantyku. Na szczęście zostałeś już zdemaskowany. Czas chyba na nowe konto na forum.
Ostatnio edytowane przez hunter : 29.03.2013 o godz. 12:32.
Odpowiedz cytując
SmutnyRomantyk
Junior Member

Od: 03.2013

Stary 29.03.2013, 12:30
Kaczyński tak dbał o interes Polski za jego rządów, że Putin już nic nie kupował , nawet jabłek i kartofli nie wspomnę o mięsie. Firmy bankrutowały.

A co byśmy w Polsce mieli jakby tak Angela za rządów Kaczyńskiego przestała od nas importować. Większość naszego exportu idzie do Niemiec.

W/g niektórych to Łukaszenko też dba o interes Białorusi bo nie zależy mu na dobrosąsiedzkich stosunkach.
Na szczęście dla Polski władza Kaczyńskiego to był krótki epizod w dziejach.
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.03.2013, 12:36
Nie wiem czy prawdziwe, czy fake (raczej to drugie), ale tekst z actimelkiem gites. Widać, że redaktor Jaruga słyszał słynne powiedzonko jakie chodzi od dwóch dekad na mieście: "Idzie Głódź, wódkę chłódź"
Odpowiedz cytując
kuba.j.g.
Senior Member

Stary 29.03.2013, 12:40
Myślisz, że ktoś mógłby te teksty wymyślić? Nie wygląda na to. Tym bardziej, że "walka" Tuska za Schetyną to właśnie taki teatrzyk dla plebsu.

Hehehe wyobraź sobie kubuś czysto hipotetycznie, że jednak mam rację. Co wówczas można powiedzieć o tobie ? Dlatego doceń moją powściągliwość.

Hehe dzidzi czytajac co płodzisz hipotetycznie to ja moge założyć, że masz 3 latka i walisz jeszcze w pieluchy
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.03.2013, 12:44
Raczej to drugie? A dlaczego? Bo teksty dziwnie pasują do obrazu bandy cudaka którego w mediach nie uświadczysz? A co powiesz jak nagrania okażą sie realne? Potrafisz zrozumieć co z nich wynika? Czy zaczniesz tłumaczyć ze oni tak żartowali, bo na meczu byli.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 29.03.2013, 12:45
Patrzę głównie na to kto to nagrywał. Chłopaki od Urbana, czyli zaplecze Palikociarni, więc wiarygodność nikła

PS. Dziwne jednak, że strona "Nie" padła. Może jednak jest coś na rzeczy.

Strona faktycznie padła i wszystkie linki do niej, ale można w archiwum google przeczytać co pisze Robert Jaruga o sobie.
Cytat:
Urodziłem się w urodziny Adolfa Hitlera w świętej rodzinie Józefa i Marii. W Redakcji „NIE” – postrzegany jestem, jako specjalista od zwariowanych tematów. Kiedyś niestety redakcja przejadła się świrami. Zabroniono mi pisać o maniakach. Udaję, że przestrzegam tego nowego prawa. Bardzo skutecznie udaję. Nikt jak dotąd nie odkrył, że niemal w każdym moim tekście występuje jakiś szaleniec – tyle, że przedstawiam ich teraz mądrzejszymi niż w istocie są.. Tak ciągnę już chyba z 17 lat przez, które dopracowałem się jedynej uniwersalnej mądrości : W żadnej sprawie nie można mieć jednoznacznej opinii.
Przyznasz Drozd, że pasuje do kilku przypadków klinicznych z tego tematu?
Ostatnio edytowane przez emj10 : 29.03.2013 o godz. 12:50.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Stary 29.03.2013, 12:52
Hehe dzidzi czytajac co płodzisz hipotetycznie to ja moge założyć, że masz 3 latka i walisz jeszcze w pieluchy
Dobra dobra kubuś. Zapomnij, bo jeszcze sobie obwody przepalisz. Przepraszam, że zbyt wiele oczekiwałem ...
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów