The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wierność83
Senior Member

Od: 11.2018

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.02.2025, 11:32
Też uważam, że JK w tej sytuacji należy odpuścić. Sam ostatnio mówił na goal.pl, że to co ogłosili to i tak było najlżejszą forma tego komunikatu. Zakładam zatem, że to z jego strony nawet było tonowanie.

Wszystko już chyba teraz zależy od Wojciecha Kwietnia - Królewski jest na tak, współwłaściciele jak mówił Karcz również, kibice są na tak i dają z tego co widać po wpisach bardzo duże wsparcie do tego pomysłu. Pozostaje czekać i trzymać kciuki.

Jeszcze dodam jedną rzecz, bo gdzieś uciekło. W tym samym wywiadzie JK mówił o jakimś dużym sponsorze, który ma wizytować stadion podczas meczu ze Zniczem. Być może dla W. Kwietnia też to ma znaczenie i stąd wreszcie doszło do konkretów, że Wisła też w ostatnich latach zbudowała jednak bardzo solidne podstawy biznesowe. Jest Socios, są sponsorzy. Nie wchodzisz jakby to było przed laty do miejsca, które liczy tylko na Twój hajs, a cała reszta leży, tylko do klubu, który wypracował sobie np. sieć sponsorów czy biznesowych relacji.
Ostatnio edytowane przez wierność83 : 12.02.2025 o godz. 12:03.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Od: 06.2023

Stary 12.02.2025, 12:55
Karherop napisał(a):Wyświetl post

Scenariusz fantazjowania JK w tym przypadku sie nie trzyma kupy. Tym bardziej ze fakt rozmow z jego prawnikami potwierdzily dwa kanaly: Karcz i Włodar

Nienawiść czasem wam przysłania logiczne myślenie
Czasem ręce opadają. Gdzie ja napisałem, że on fantazjuje o tych spotkaniach? Przeczytaj moją odpowiedź do kolegi wolfy’ego raz jeszcze. Jak nie dotrze to jeszcze raz. Za którymś razem się uda.
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 12.02.2025, 13:04
Patryko napisał(a):Wyświetl post
Odpuść czasem, wszyscy wiemy, że nie lubisz JK, my też go tu często krytykujemy, ale są jakieś granice. Zastanawiam się czasem co Ci takiego ten JK zrobił, że jebiesz go jak w jakimś amoku przy każdej możliwej okazji. Skosił Cię chamsko podczas gry w piłkę? Odbił Ci dziewczynę? A może jesteś jego byłym pracownikiem?
Ja raczej piszę jak jest, dostaję takie zwrotki jak od Ciebie wyżej, czekam aż prawda wyjdzie na jaw i potem z rozbawieniem obserwuję wolty takich jak Ty mające udowodnić, że to wcale nie skrajna głupota i naiwność.

Tak było przy poprzednim inwestorze, tak było przy planach trzyletnich, tak było przy Albercie z komputera, tak było przy systemach AI do skautingu i w wielu innych przypadkach. Jarosław wami manipuluje jak dziećmi. Ja tu mam tylko taką guilty pleasure patrząc jak się wydurniacie.

Co do krzywych tekstów o dziewczynie itp. to już swoje na SB napisałem. Podpytaj kolegów. Co do zasady tekst na poziomie reszty Twoich przemyśleń.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 12.02.2025, 14:44
Mnie to dziwi ta miłość czy zaufanie do Zaskrońca. Niektórzy chyba mają jakiś syndrom sztokholmski i nic się nie uczą. Tu wychodzi na to, że zakochana żona w mężu pijaku, co ja napieprza, i tak go broni, bo przecież on jest taki kochany .
Zaskroniec co by nie zrobił i co nie mówił, to już tyle razy się ośmieszył i skompromitował, że się z tego nie wygrzebie i nie wybroni.
Jakiekolwiek próby czerpania i formacji i szukania sensu w tym co on mówi zakrawają na głupotę.
Bez urazy dla kogokolwiek z forum ale teksty typu że np Karcz ma wiarygodne źródło czyli m.in. Królewskiego, czy że Królewski dał info więc ryzykuje utratę kontaktów z Kwietniem itp xd ten człowiek nic nie ryzykuje bo nic nie ma. Żadnego słowa nie dotrzymuje, ośmiesza się w tej branży więc on sobie już może mówić co chce bo każdy na niego leje.

Jedyne co on może to właśnie szukać atencji, kręcić, a później iść pod gniazdo popłakać ale powiedzieć że wszyscy dobrze robiom, i walczom więc będzie dobrze i szacunek się chłopakom i legendom należy.

Chłop to sami co teraz to rok temu pieprzył o MADA. Pytanie podstawowe, po co nam czy mediom jakiekolwiek info że coś się dzieje na linii Królewski-Wisla-Kwiecien?
Przecież on po prostu szuka atencji i dalej prowadzi jakieś swoje pojebane gierki. Jak cos jest na rzeczy to fajnie, niech dopnie temat i wtedy da info. Ale gdyby tak zrobił to by stracił miesiąc czy pół roku atencji. Teraz popieprzy farmazony a za pół roku, tak jak z MADA powie żeby zamknąć mordy i nie drążyć sprawy bo piłkarze nie mogą się skupić na grze o awans.

Mnie dziwi tylko to że on jeszcze nie został z tego klubu na taczkach wywieziony. Rozumiem że można się uczyć, popełniać błędy, to jest ludzkie. Ale to jest typowy farmazon, atencjusz i kombibator, dlatego zaskakuje jakikolwiek poklask czy zaciekawienie nim ludzi z forum czy mediów. Takie farmazony, pozerzy powinni być gonienie z przestrzeni publicznej.
Wiem, że tu jest forum Wisły i człowiek by chciał dla klubu dobrze, interesujemy się klubem ale jakiekolwiek powoływanie się na słowa Zaskrońca czy dyskutowanie na serio o tym co on ogłosił światu jest po prostu śmieszne. Bo on już tyle razy się zblaznil że jego słowa dosłownie nic nie znaczą.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Clanowy
Member

Od: 05.2004

Stary 12.02.2025, 20:57
@Jaroo1 - 1906% racji. A tu na forum paru klakierów się znajdzie. Do manipulowania rzeszą kibicowską potrzeba wykonawców.
Odpowiedz cytując
Drozd
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 12.02.2025, 21:30
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
Ja raczej piszę jak jest, dostaję takie zwrotki jak od Ciebie wyżej, czekam aż prawda wyjdzie na jaw i potem z rozbawieniem obserwuję wolty takich jak Ty mające udowodnić, że to wcale nie skrajna głupota i naiwność.

Tak było przy poprzednim inwestorze, tak było przy planach trzyletnich, tak było przy Albercie z komputera, tak było przy systemach AI do skautingu i w wielu innych przypadkach. Jarosław wami manipuluje jak dziećmi. Ja tu mam tylko taką guilty pleasure patrząc jak się wydurniacie.

Co do krzywych tekstów o dziewczynie itp. to już swoje na SB napisałem. Podpytaj kolegów. Co do zasady tekst na poziomie reszty Twoich przemyśleń.
Tak było to znaczy jak było? Poprzedni inwestor okazuje się w pełnej krasie w Lechii. Plany trzyletnie? Alberty? Systemy do filtrowania grajków? Przecież to tylko Ty się tym wszystkim niezdrowo podniecałeś . Usiłując wszystko ośmieszać tak jak teraz rozmowy z nowym inwestorem. Jesteś chłopie nudny jak flaki z olejem.
Hej Nasz TS !!
Odpowiedz cytując
BCGorlice
Senior Member

Stary 12.02.2025, 22:23
Drozd napisał(a):Wyświetl post
Tak było to znaczy jak było? Poprzedni inwestor okazuje się w pełnej krasie w Lechii. Plany trzyletnie? Alberty? Systemy do filtrowania grajków? Przecież to tylko Ty się tym wszystkim niezdrowo podniecałeś . Usiłując wszystko ośmieszać tak jak teraz rozmowy z nowym inwestorem. Jesteś chłopie nudny jak flaki z olejem.
Czy ja coś do Ciebie kolego pisałem? Ty jesteś misiem o stanowczo zbyt małym rozumku, żeby poświęcać czas na polemiki z bredniami które wypisujesz. Napisałem kiedyś, że każdy kto wchodzi z Tobą w dyskusję sam sobie wystawia świadectwo. Bardzo mierne świadectwo. Nie będę się ośmieszał tłumacząc Ci, że czarne jest czarne. Jest tu kolega Jaroo1, któremu się chce szukać cytatów pokazujących jakim jesteś muminkiem. Ja nie mam czasu.
Odpowiedz cytując
stary dziad
Senior Member

Od: 04.2014

Stary Wczoraj, 11:09
BCGorlice napisał(a):Wyświetl post
PS. Ktoś jeszcze pamięta, że Oberprezes wymigując się od odpowiedzi czy szuka aktywnie inwestorów deklarował (miesiąc temu ostatni raz?), że w sprawach inwestorskich, nauczony doświadczeniem, zachowuje całkowitą ciszę do czasu ustalenia konkretów? No to zachował ciszę po całości. A banda naiwniaków analizuje na poważnie te jego dyrdymały.
Odpowiem tak- mało kto.
Dlaczego?

Bo od pewnego, dłuższego czasu obserwujemy zjawisko, że osoby publiczne( cokolwiek to nie znaczy) zupełnie nie przejmują się tym co mówiły kiedyś.
Generalnie przedwczoraj można było powiedzieć na "czarne" że jest "niebieskie, wczoraj że "czarne" jest "żółte", dziś że "czarne" jest "czerwone", jutro że "czarne" jest "białe" a pojutrze nawet że "czarne" jest "czarne".
I dzieje się to bez cienia jakiegokolwiek obciachu, jakiejkolwiek żenady czy wstydu.
Oczywiście rozumiem, jak ktoś powie , że wczoraj uważał tak ale dziś zmienił zdanie bo coś zrozumiał, przemyślał a nawet przeprasza.
W takiej sytuacji zmiana zdania jest jak najbardziej dopuszczalna.
Ale w większości jest tak, że nikt się tym nie przejmuje co mówił wczoraj.

I teraz pytanie- dlaczego tak jest?
Ano dlatego, że szerokiej publiczności w większości zupełnie to nie przeszkadza.
Więc skoro ludowi bożemu to nie przeszkadza, to dlaczego ja, "osoba publiczna", mam się tym przejmować?
Więc się nie przejmuję i gadam, to co w danym momencie jest dla mnie korzystne.
I zupełnie nie przejmuję się tym co mówiłem wczoraj.

Tak właśnie postępuje Prezesek.
Owszem, tu na forum czasami ktoś mu coś wywleka ale generalnie z tym nie ma problemu.
A Prezeskowi to pasuje.
I uczy się cierpliwie tej sztuki.
Choc do mistrza nad mistrzami, czyli premieratenkraju jeszcze dużo mu brakuje..
Każdemu z cracovii to mówię- Wisła to klub z piękną , przedwojenną tradycją , założony przez Polaków .Po wojnie na parę lat został "siłowo" przejęty przez resort . Tak samo jak Polska została wbrew woli narodu przejęta przez komunę . I co , Polski też się wstydzisz i na nią plujesz ?!
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary Wczoraj, 12:19
Już kiedyś o tym pisałem - Zaskroniec to taki swój chłop, prezes na miarę XXI wieku czyli influencer. Tymi wpisami na X, dostępnością dla zwykłego kibica kupił sobie przychylność plebsu, który jara się, że może być tak blisko Wisły. Wystarczy wejść w interakcje z prezesem na X i już się ma kontakty z niebyle kim.

Dzięki temu ci mniej mądrzy nawet nie chcą atakować go bo przecież takiego fajnego influencera to nie wypada rugac.

Układy z gniazdem też robią swoje i na trybunach praktycznie zero krytyki.

Gdyby tak tę całą aferę marzeń i fantazji Zaskrońca oddzielić od realnych czynow. To na duży plus puchar Polski, a oprócz tego ten klub się jedynie stacza. Tu by się nie było nawet czym pochwalić. Bo niby czym? Długami większymi z roku na rok? Brakiem ludzi do pracy w klubie? Siatka skautingu? Utknięciem na kolejny rok w I lidze? Ciągła zmiana trenerów?
W tym klubie nie ma nic. Ale jak się weźmie na tapetę fantazje Zaskrońca czy takich klakierów jak drozd, to w sumie jesteśmy na świetnej drodze do bycia klubem idealnym. Te opowieści o projektach, AI, algorytmach, spłacaniu długów sprzed 20 lat, skautingu, planach trzyletnich. No dzieje się w Wiśle dużo, ciągle się klub rozwija. Tzn na X się dzieje i rozwija, a w rzeczywistości to degrengolada.
drozd:
Co powiesz jak okaże się, że Wisła awansuje, będzie grała lepiej niż wcześniej, a pomysły Królewskiego przyniosą jednak dobry efekt? Znajdziesz w sobie choć odrobinę taktu, by chociaż przeprosić?...
...Przeprosisz? Łaskawca. W dupę sobie wsadź przeprosiny pajacu zasrany. Jak nie awansujemy to przeproszę...
...Jak nie awansujemy to przeproszę, że nazwałem cię zasranym pajacem. Jeżeli awansujemy nie przeproszę i będę aktualną sraczkę przypominał.
Odpowiedz cytując
Piter00
Member

Od: 03.2016

Stary Wczoraj, 12:38
A moim zdaniem kibice po prostu zobojętnieli, ile można cisnąć po Królewskim, przecież to nudne się w końcu robi, bo i tak nie ma żadnego wpływu, na .... się szarpać, jest do dupy i żadne płacze tego nie zmienią. Serio ktoś myśli, że ludzie nie widzą jakie bajki sprzedaje JK i ile razy wychodziło, że gada byle co, co nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. Przecież nie będę od kilku lat codziennie na jakimś twitterze po nim jebać bo ile można walić głową w mur i po co jak on ma to gdzieś. Niektórzy to jak farciarz od parchów w koło to samo powtarzają jakby od tego miało to dostać mocy sprawczej. Ludzie nie są głupi po prostu jednym uchem im wchodzi pierololo Królewskiego a drugim wypada bo nauczeni są, że to czcze gadanie. Coś jak w wojsku ;-) A w sprawie inwestora odzywa się u ludzi typowo kibicowska mentalność, chcą wierzyć, tak samo jak w zwycięstwa drużyny bo bez tej naiwnej wiary to wszystko nie ma sensu. Ludzie chcą emocji a dostają je poprzez nakręcanie się samemu, skoro z zewnątrz nie ma podstaw do optymizmu, ludzie wolą sobie wkręcać różne kwestie, bo bez tego już dawno by olali przejmowanie się dol Wisły.
Odpowiedz cytując
adam_09
Senior Member

Od: 11.2010

Stary Wczoraj, 13:57
Ktoś tu wspomniał - nie chce mi się szukać - że dziwi się dlaczego jeszcze on nie został wywieziony na taczkach. Ano dlatego, że jest na nasze nieszczęście właścicielem. A prawo nie przewiduje żadnego rozsądnego rozwiązania zobowiązującego właściciela do zaprzestania gadania głupot. Tak długo jak on będzie właścicielem - nie prezesem - tak długo się nic nie zmieni. A pozbawić go właścicielstwa będzie ciężko gdyż wiele na to wskazuje, że mimo jego cierpiętniczej doli jest to dalej w jego kręgu zainteresowań, marzeń i fascynacji. Jakoś Pogoń Szczecin potrafiła szybko znaleźć alternatywnego inwestora. Tylko my, dziwnym trafem dalej jesteśmy poza orbitą kogokolwiek.
Ostatnio edytowane przez adam_09 : Wczoraj o godz. 14:01.
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary Wczoraj, 14:27
Dlatego też w ogóle uważam, że taka zmiana na stanowisku właściciela byłaby dla Wisły zbawienna. Teraz jest duszny klimat, ludzie mają dość różnych rzeczy itp. Ktoś nowy dałby powiew świeżości, coś nowego, przewietrzyłby to wszystko. Co za tym idzie ludzie byliby do wszystkiego dużo pozytywniej nastawieni, wspieraliby bardziej, mniej krytyki, a to znów przełożyłoby się na klimat i drużynę, a co za tym idzie wyniki.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary Wczoraj, 14:35
wierność83 napisał(a):Wyświetl post
Dlatego też w ogóle uważam, że taka zmiana na stanowisku właściciela byłaby dla Wisły zbawienna. Teraz jest duszny klimat, ludzie mają dość różnych rzeczy itp. Ktoś nowy dałby powiew świeżości, coś nowego, przewietrzyłby to wszystko. Co za tym idzie ludzie byliby do wszystkiego dużo pozytywniej nastawieni, wspieraliby bardziej, mniej krytyki, a to znów przełożyłoby się na klimat i drużynę, a co za tym idzie wyniki.
Klimat robią wyniki, a nie właściciele. Można poteoretyzowac że przyjdzie ktokolwiek nowy, zrobi transfery, po 4 meczach będzie mial 2 pkt i kibice będą szykowac taczki

99% kibiców nie obchodzi kto jest właścicielem (jesli nie ma machlojek ala vanna ly czy grupy przestepcze jak sharksi) , ba 50% piknikowych kibicow nawet nie za bardzo sie orietuje jaki ksztalt ma obecny akcjonariat klubu.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary Wczoraj, 15:18
Oj nie. Przynajmniej nie w przypadku Królewskiego.
On obrzydził Wisłę naprawdę wielu osobom.
Poza tym wyniki są też pokłosiem jego "polityki", całkowicie oderwanej od rzeczywistości.
Jakakolwiek zmiana właścicielska byłaby z korzyścią dla Wisly.
Kiedyś: Socios Wisła Kraków
Obecnie: Jarosław Królewski MUSI odejść
Odpowiedz cytując
wierność83
Senior Member

Stary Wczoraj, 15:24
Tu się zgadzam z Sandomingo.

Uważam, że mnóstwo hejtu czy zwykłej krytyki jest w stosunku do Wisły spotęgowana przez osobę Królewskiego.
Ktoś inny na czele wiadomo, że gdyby nie szło mierzyłby się również z krytyką, jak w każdym klubie, ale moim zdaniem miałoby to jednak inną temperaturę niż teraz. Tym bardziej, że ta osoba miałaby jednak kredyt zaufania tutaj i pozycję kogoś kto uratował Wisłę czy dał jej po prostu jakieś perspektywy. To działałoby myślę na plus.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary Wczoraj, 17:28
Klimat robią wyniki, a nie właściciele. Można poteoretyzowac że przyjdzie ktokolwiek nowy, zrobi transfery, po 4 meczach będzie mial 2 pkt i kibice będą szykowac taczki

99% kibiców nie obchodzi kto jest właścicielem (jesli nie ma machlojek ala vanna ly czy grupy przestepcze jak sharksi) , ba 50% piknikowych kibicow nawet nie za bardzo sie orietuje jaki ksztalt ma obecny akcjonariat klubu.
Wyniki są pochodną zarządzania. Jeśli mamy:
- grać ofensywną i techniczną piłkę
- walczyć o awans
- opierać kadrę na tanich piłkarzach
- ściągniętych przez dyrektora sportowego dla którego jest to pierwsza taka praca
- przy czym ponad połowa piłkarzy to losowy młody szrot na losowe pozycje
- ponieważ poza awansem mamy ogrywać młodych piłkarzy
- których trener jest zawsze na dorobku (w przypadku Jopa - w ogóle nigdy nie prowadził dorosłej drużyny)
to ma to wszystko negatywny wpływ na wyniki.

Innymi słowy - jeśli właściciel jest odklejony to nie będzie wyników, a więc też atmosfery wokół klubu.

W NORMALNIE ZARZĄDZANYM klubie właściciel nie ma na codzień gigantycznego znaczenia, bo klub funkcjonuje obok właściciela, a ten rozlicza prezesa z wykonania postawionych celów. U nas to jedna i ta sama osoba...
Ostatnio edytowane przez wolfy : Wczoraj o godz. 17:32.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary Wczoraj, 19:13
sandomingo napisał(a):Wyświetl post
Oj nie. Przynajmniej nie w przypadku Królewskiego.
On obrzydził Wisłę naprawdę wielu osobom.
Poza tym wyniki są też pokłosiem jego "polityki", całkowicie oderwanej od rzeczywistości.
Jakakolwiek zmiana właścicielska byłaby z korzyścią dla Wisly.
Nie przecenialbym wplywu JK na Wisłę. Wisla to nie ostatnie 2 lata.

Odśwież sobie temat gdy prezesem byl Władek Nowak. Nastroje byly lepsze?

Zmiana na lepszego wlasciciela wyszlaby Wisle na dobre. Problem w tym że my tu na liscie bylych lub niedoszlych wlascicieli mamy: Meresinskiego, Vanne Ly, Urfera i Sharksow. Niezla ekipe zmontowaliwmy.

wolfy napisał(a):Wyświetl post
W NORMALNIE ZARZĄDZANYM klubie właściciel nie ma na codzień gigantycznego znaczenia, bo klub funkcjonuje obok właściciela, a ten rozlicza prezesa z wykonania postawionych celów. U nas to jedna i ta sama osoba...
Też bym sobie tego życzył.
Ostatnio edytowane przez Karherop : Wczoraj o godz. 19:19.
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Stary Dzisiaj, 08:11
Nie przecenialbym wplywu JK na Wisłę. Wisla to nie ostatnie 2 lata.
2 lata temu Wisła była postrzegana jako wieloletni hegemon, który spadł z ligi ale oczywistym jest, że zaraz do niej wróci.

Po 2 latach rządów Królewskiego Wisła traktowana jest jako pośmiewisko. Właściciel - marzyciel, z Aspergerem, pouczający wszystkich jak prowadzić nowoczesny klub sportowy a sam gnijący 3 rok w 1 lidze, z rosnącymi długami i wprost proporcjonalnym marazmem.
Toczący internetowe wojny z całym światem, w tym z własnymi kibicami.
Wisła pod dowództwem Królewskiego to okręt dryfujący po morzu bez celu, ze znudzoną i coraz częściej skłóconą załogą.

Bardzo, bardzo smutny jest obraz Wisły w chwili obecnej. A to jest w dużej mierze twarz Jarosława Królewskiego.
Kiedyś: Socios Wisła Kraków
Obecnie: Jarosław Królewski MUSI odejść
Odpowiedz cytując
Jagul
Senior Member

Od: 06.2007

Stary Dzisiaj, 09:02
Zaskroniec konsekwentnie kontynuuje dzieło, które rozpoczęli ludzi związani z Truskolasami.
Motyw przewodni pozostał niezmieniony - my jesteśmy świetni, a inni są źli i spiskują przeciwko nam.
JK tylko nieco wzbogacił przekaz o nowinki techniczne typu AI. Ale generalnie układ w klubie trwa. Zmieniają się twarze ale dalej nie zmienia się jedno - większość ludzi to żółtodzioby lub parodyści.
Zwolennik zadłużenia
Sierota po Cupiale
Sekciarz spadkowy
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź
Narzędzia tematu
Tryby wyświetlania

Zasady wysyłania postów