The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 14.11.2009, 12:49
Panowie mam małe pytanko...

Skasował mi się poprzedni save i gram od nowa Wisełką. Pierwszy sezon - wyszedłem z grupy LM i bedę grał z AZ Alkmaar (mam wyjątkowe szczęście w losowaniu). Zgłosiłem swoja kandydature na posadę selekcjonera WKS oraz Nigerii i obydwie federację chcą mnie przyjąć. Doradzcie mi którą kadrę wybrać ? Obydwie reprezentacje są moimi ulubionymi w Afryce i mam dylemat.....

P.S Zostały już wylosowane grupy MŚ :

Nigeria ma w grupie : Francję, Niemcy i Koree Południową , a WKS : Hiszpanie, Szwajcarie i Japonie.
Ostatnio edytowane przez matizaq : 14.11.2009 o godz. 12:53.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 14.11.2009, 12:52
Wybierz lepszą

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 14.11.2009, 12:57
WKS! Ja gram Wybrzezem i sa fenomenalni. Moim zdaniem najlepsza repra w Afryce. Co prawda nie analizowałem składu Nigerii ale sama przyjemnosc prowadzic w WKS takich pilkarzy jak Drogba, Aruna Kone, Salomon Kalou, Yaya i Kolo Toure, Eboue. Maja wyjebisty skład i jest jak zbudowac silna repre
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.11.2009, 13:03
WKS. Tam chłopcy rodzą się z takimi samymi talentami jak ci chociażby z Brazylii. Trzeba te czarne diamenty tylko oszlifować by osiągnąć " International level". Powiedziałby zapewne Leo. A tak na poważnie... WKS.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.11.2009, 13:42
matizaq biorąc ewentualną twoją porażke/remis z Hiszpanią zdecydowałbym sie na WKS większe szanse na wyjście z grupy
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 14.11.2009, 13:47
Ja jak koledzy wyżej wybrał bym WKS , powód prosty teoretycznie dużo łatwiejsza grupa ;-)
czyli na razie 4-0 dla WKS ;-)
ja dostałem ofertę od Kamerunu ale za długo zwlekałem i zatrudnili kogoś innego ;-/
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Bufon144
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.11.2009, 13:49
ja prowadze Nigerie i wszystko jest ok
początki trudne ale jak uzbierasz wiadomosci o piłkarzach i dopiebrzesz odpowiednią taktyke to wszystko jest ok.. ja nie narzekam
sporo gwiazd w rep Nigerii jest
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 14.11.2009, 13:57
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
Cześć! Nowy FM bardzo mi przypadł do gustu, trzeba pzyznać że prezentuje się znakomicie. Ale mam problem, gdyż przy zapisywaniu gra prosi mnie o to żebym włożył płytę... Proszę o pomoc, jest jakiś sposób na uniknięcie tego?
PS. Gra się zapisuje prawidłowo, jednak muszę wyjść z gry żeby móc grać...
Ja, pomimo oryginalnej gry, mam ten sam problem.

Zakupiłem grę pół na pół z kolegą. Początkowo wszystko śmigało. Potem zaczął prosić mnie o wrzucenie płytki przy włączaniu. Wkleiłem mu cracka, teraz natomiast prosi o płytkę po zapisywaniu...
Ostatnio edytowane przez pirat.z.karaibow : 14.11.2009 o godz. 14:02.

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 14.11.2009, 14:04
matizaq napisał(a):Wyświetl post

Skasował mi się poprzedni save i gram od nowa Wisełką. Pierwszy sezon - wyszedłem z grupy LM i bedę grał z AZ Alkmaar (mam wyjątkowe szczęście w losowaniu). Zgłosiłem swoja kandydature na posadę selekcjonera WKS oraz Nigerii i obydwie federację chcą mnie przyjąć. Doradzcie mi którą kadrę wybrać ? Obydwie reprezentacje są moimi ulubionymi w Afryce i mam dylemat.....

Nigeria ma w grupie : Francję, Niemcy i Koree Południową , a WKS : Hiszpanie, Szwajcarie i Japonie.
Ja objąłem Nigerie i nie narzekam. Jest tam kilku dobrych zawodników (Yakubu, Mikel, Obasi, Martins, Yussuf, Yobo no i Kalu Uche )
Mój bilans meczów wygląda tak:
MŚ: Nigeria - Chile 3:0, N. - Anglia 0:0, N. - Słowacja 3:1, N. - Australia 2:2, przegrana w karnych
el.PNA: N. - Rep. Zielonego Przylądka 3:0, N. - Dżibuti 7:1.

Aczkolwiek jeśli miałbym do wyboru Nigeria czy WKS, to wziąłbym WKS Mimo wszystko mają chyba lepszych piłkarzy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 14.11.2009, 14:07
matizaq napisał(a):Wyświetl post

Ja wybrałem Ghane i wygrałem z nimi MŚ.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 14.11.2009, 14:39
z jakich lig najłatwiej ściągać piłkarzy do polskiej ekstraklasy zwłaszcza do średnich klubów takich jak Śląskpotrzebuje wzmocnień na europejskie puchary najlepiej po jednym solidnym wzmocnieniu na każdą pozycje oprócz ataku już mam Frankowskiego
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 14.11.2009, 14:57
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Ja, pomimo oryginalnej gry, mam ten sam problem.

Zakupiłem grę pół na pół z kolegą. Początkowo wszystko śmigało. Potem zaczął prosić mnie o wrzucenie płytki przy włączaniu. Wkleiłem mu cracka, teraz natomiast prosi o płytkę po zapisywaniu...
Ściągnij sobie tzw mini image FMa 10 i będzie po sprawie Waży około 1 mb
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 14.11.2009, 14:57
Nie wiem jak inni ale ja czesto penetruje rynek Slowacki Slowenski Czeski. Mozna znalesc ciekawych zawodniko za stosunkowo nie duze pieniadze

HA! wkoncu trafilem na zespol ktory chce prowadzic a jesttt toooo.....LEVADIA TALLIN !!!
Ostatnio edytowane przez Ivory1906 : 14.11.2009 o godz. 16:38.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 14.11.2009, 17:32
Orientuje sie ktoś z was jak jest z liga rumuńskom?bo mam na oku Unirea zespół rumuński tylko nie wiem jak tam ztransferami i ławką rezerwoych tak samo jak na wyspach 5ciu rezerwowych czy jak?Ivory jak będziesz propwadził levadie to z chęciom zobaczyłbym też twoją liste transferową
Odpowiedz cytując
Ivory1906
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 15.11.2009, 01:58
No wiec tak...Gdy obejmuje sie zespol z Estonii gre zaczyna sie gdy druzyna ma juz 19 meczy w lidze. Swoj pierwsze mecz wygralem pewnie z Trans 2-0 a potem przyszedl czas na kwal do LM...no coz M.Hajfa to nie byle jaki zespol i dostalem 3-1, chociaz tak naprawde to dwie padly ze strzalu z za pola karnego a trzecia z akcji. Pierwsza polowa totalnie przespana dopiero w drugiej sie moi obudzili, bramka kontaktowa ozywila jeszcze bardziej moj zespol potem moi obijali 2 razy poprzeczke i taki wyniki sie utrzymal do konca ;/ choc moglem smialo powiedziec ze druga polowe wygralem ja..Co do transferow...Kupilem jednego pomocnika srodkowego Vasiljev za 149 tys euro i do wydania zostalo mi 20 kilka tys Obrona w Levadii to jednym slowem ser zwany dziurawcem potrzebuje lewego prawego i srodkowego obronce za malae pieniadze zna ktos takeigo
Odpowiedz cytując
Damianek_ABG
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 15.11.2009, 10:05
Mam dwa pytanka:
1) Gdzie sie składa kandydature na selekcjonera jakiegos panstwa
2) Doradzcie mi bo poszukuje PP i OP i podajcie jakies nazwiska. najlepiej jakies tanie bo pieniedy juz nie mam ;D
Ostatnio edytowane przez Damianek_ABG : 15.11.2009 o godz. 10:39.
Odpowiedz cytując
Żurawek
Member

Od: 02.2008

Stary 15.11.2009, 11:32
Damianek_ABG napisał(a):Wyświetl post
Mam dwa pytanka:
1) Gdzie sie składa kandydature na selekcjonera jakiegos panstwa
2) Doradzcie mi bo poszukuje PP i OP i podajcie jakies nazwiska. najlepiej jakies tanie bo pieniedy juz nie mam ;D

1. Posady >> Status managera >> Jeśli dany kraj zwolnił aktualnego selekcjonera możesz złożyć podanie przez kliknięcie lewym przyciskiem na ten kraj i zaznaczenie opcji "Złóż podanie".

2. Zależy jaki poziom zespołu
Kupię stalowe felgi 16" (5x98) do Alfy Romeo 156. [PW]

Odpowiedz cytując
pablo92TSW
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 15.11.2009, 11:44
Ivory1906 napisał(a):Wyświetl post
No wiec tak...Gdy obejmuje sie zespol z Estonii gre zaczyna sie gdy druzyna ma juz 19 meczy w lidze. Swoj pierwsze mecz wygralem pewnie z Trans 2-0 a potem przyszedl czas na kwal do LM...no coz M.Hajfa to nie byle jaki zespol i dostalem 3-1, chociaz tak naprawde to dwie padly ze strzalu z za pola karnego a trzecia z akcji. Pierwsza polowa totalnie przespana dopiero w drugiej sie moi obudzili, bramka kontaktowa ozywila jeszcze bardziej moj zespol potem moi obijali 2 razy poprzeczke i taki wyniki sie utrzymal do konca ;/ choc moglem smialo powiedziec ze druga polowe wygralem ja..Co do transferow...Kupilem jednego pomocnika srodkowego Vasiljev za 149 tys euro i do wydania zostalo mi 20 kilka tys Obrona w Levadii to jednym slowem ser zwany dziurawcem potrzebuje lewego prawego i srodkowego obronce za malae pieniadze zna ktos takeigo

Wolny transfer W klubach które maja takie małe budżety to dobry sposób, zwłaszcza, że można wyciągnąć niezłych piłkarzy, tylko trzeba to robić szybko zanim nie zakontraktuje ich ktoś inny.
Odpowiedz cytując
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 15.11.2009, 13:03
Z-zwycięstwo
R-remis
P-przegrana

a co to X? ;>

Dzieki. ; )

E:
jedno pytanie jeszcze. ;D

jak zaplanowac sparing?
Ostatnio edytowane przez Al_29 : 15.11.2009 o godz. 16:32.

Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 15.11.2009, 13:22
X to remis.
Odpowiedz cytując
Speedy
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 15.11.2009, 13:24
pablo92TSW napisał(a):Wyświetl post
Wolny transfer W klubach które maja takie małe budżety to dobry sposób, zwłaszcza, że można wyciągnąć niezłych piłkarzy, tylko trzeba to robić szybko zanim nie zakontraktuje ich ktoś inny.
R - remis bramkowy
X - remis 0-0
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 15.11.2009, 13:31
Jesteś pewny? Ja zawsze myślałem, że jedno to remis na wyjeździe, drugi u siebie. Aż muszę sprawdzić
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
KacpiTSW
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 15.11.2009, 13:47
Muszę się przyzwyczaić do nowego wyglądu FM'a...

Macie jakieś wskazówki na początek gry? Jakich zawodników mogę ściągnać do Wisły?

Chciał bym jakiegoś bramkarza zakupić i dobrego rozgrywającego.
WISŁA KRAKÓW - fuTSal

"...każdy żyd to wie, kto rządzi w mieście, TYLKO ABG!"
Odpowiedz cytując
ponury
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 15.11.2009, 13:48
Nie mogę znaleźć opcji "dodaj następnego menadżera" w 2010, zlikwidowana jest czy schowała się ?
(chodzi o granie dwoma menadżerami w tej samej grze, w 08 była taka możliwość)

puzzy - dzięki bardzo
Ostatnio edytowane przez ponury : 15.11.2009 o godz. 14:11.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 15.11.2009, 13:49
KacpiTSW napisał(a):Wyświetl post

Sepuya

Mphela

Vrsic

Gol

Glik

Kosznik

Zanev

Jest jeszcze jeden super lewoskrzydłowy, Chorwat, 21 lat- niestety nie pamiętam nazwiska. Przekop chorwackie kluby.

Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 15.11.2009, 13:50

Macie jakieś wskazówki na początek gry? Jakich zawodników mogę ściągnać do Wisły?

Bramkarz Michel Alves, a Rozgrywający? Ja proponuje dać szanse Jirsakowi u mnie wymiata Po pierewszym sezone sprzedałem go za 6 milionów Euro!! i 25% kasy z następnego transferu trafi do mnie !
Odpowiedz cytując
puzzy
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 15.11.2009, 14:04
ponury napisał(a):Wyświetl post
Nie mogę znaleźć opcji "dodaj następnego menadżera" w 2010, zlikwidowana jest czy schowała się ?
(chodzi o granie dwoma menadżerami w tej samej grze, w 08 była taka możliwość)
Jest taka opcja. Zobacz załącznik.
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg bez.tytułu.JPG (10,2 KB, 27 wyświetleń)
Wola Wierna Wiśle!!!
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Stary 15.11.2009, 14:28

Na bramkę- Silviu Lung
Rozgrywający - Sergey Krivets - GENIUSZ

Chyba dwaj najlepsi piłkarze jacy przychodzą w pierwszym seonie do Wisły...
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 15.11.2009, 16:03
Zajzałem dzis w edytor do FM i sie przeraziłem Mimo mojego wzesniejszego entuzjazmu po przeanalizowaniu moich dotychczasowych 4 rozegranych sezonow w FM w edytorze Wisła "zarobiła" 40 pkt reputacji!!! Skandal. 4 MP, 4 razy w fazie grupowej LM (raz 4 miejsce, 2 razy 3 miejsce i w tym sezonie 2 miejsce w gr i w 1/8 z Liverpoolem 1:1, 0:1). Porazka jakas Przeanalizowałem reputacje innych ekip, taka Sparta która rozbiłem 3:0 u siebie i 1:5 na wyjezdzie miała ok 700 pkt reputacji wiecej od Wisły! ;/ Cluj oczywiscie tez duzo lepszy od Wisły. Wszystkie zespoly ktore mialy podobne osiagniecia co ja miały o minimum 500 wieksza reputacje ode mnie. Od dzis wiec zaczynam gre z edytorem. Za dobre wyniki polskim klubom bede dodawał reputacji i jesli liga bedzie piac sie w rankingu wspolczynnikow do gory to tez trzeba dodac pkt. Troche sie w****iłem bo niby do Wisły przychodza fajni pilkarze, niezli pilkarze z Afryki ale 4 sezony w LM i reputacja wieksza o 40? to jest bug w grze. Nierelna sprawa ze klub gra w LM, jest coraz lepszy a nie jest bardziej znany- nie ma wiekszej reputacji. Takze pozostaje tylko edytor
Powód: i powódka
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 15.11.2009 o godz. 16:03.
Odpowiedz cytując
Donki
Banita

Stary 15.11.2009, 16:15
Jaroo1 napisał(a):Wyświetl post
Zajzałem dzis w edytor do FM i sie przeraziłem Mimo mojego wzesniejszego entuzjazmu po przeanalizowaniu moich dotychczasowych 4 rozegranych sezonow w FM w edytorze Wisła "zarobiła" 40 pkt reputacji!!! Skandal. 4 MP, 4 razy w fazie grupowej LM (raz 4 miejsce, 2 razy 3 miejsce i w tym sezonie 2 miejsce w gr i w 1/8 z Liverpoolem 1:1, 0:1). Porazka jakas Przeanalizowałem reputacje innych ekip, taka Sparta która rozbiłem 3:0 u siebie i 1:5 na wyjezdzie miała ok 700 pkt reputacji wiecej od Wisły! ;/ Cluj oczywiscie tez duzo lepszy od Wisły. Wszystkie zespoly ktore mialy podobne osiagniecia co ja miały o minimum 500 wieksza reputacje ode mnie. Od dzis wiec zaczynam gre z edytorem. Za dobre wyniki polskim klubom bede dodawał reputacji i jesli liga bedzie piac sie w rankingu wspolczynnikow do gory to tez trzeba dodac pkt. Troche sie w****iłem bo niby do Wisły przychodza fajni pilkarze, niezli pilkarze z Afryki ale 4 sezony w LM i reputacja wieksza o 40? to jest bug w grze. Nierelna sprawa ze klub gra w LM, jest coraz lepszy a nie jest bardziej znany- nie ma wiekszej reputacji. Takze pozostaje tylko edytor
Ale te drużyny które podałeś tzn: Cluj, Sparta to pewnie już na początku gry miały wyższą reputacjie
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów