|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Można? Można.....Coca-cola sponsorem Jagielonii.
http://sport.interia.pl/wiadomosci-d...llonii,1528854 |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Wielu małych i średnich sponsorów (chociaż trudno CC nazwać takim mianem chyba, że patrzymy tylko poprzez pryzmat wydatków koncernu na Jagę) może wydatnie pomóc w budowaniu marki a w przypadku wycofania się sponsora głównego nie powoduje krachu w budżecie. Nasz casus z BeH. Więc nie drwiłbym z Jagi bo to wcale nie jest tak złe rozwiązanie. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Chcialbym pogratulowac prezesowi Basalajowi tego ze specjalnie i z premedytacja rozwalil nam obrone bez ktorej nie osiagamy wynikow. W normalnej spolce pogonili by takiego dziada.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
No, ale przy tych wszystkich racjach i argumentach - że ten chciał odejść, tamten zasłużył, a przy trzecim to była okazja nie do wytrzymania - wydaje mi się, że jednak powinien beknąć nie za to, że sprzedał, ale że nie zastąpił odpowiednimi graczami. Żaden sprowadzony obrońca się nie sprawdził. Żaden.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Sprzedaż zawodników jest normalną koleją rzeczy w każdym klubie, ale nawet sprzedając trzeba to robić z głową, a nie ze znaczkami $ w oczach. Nie miał prawa rozsprzedać całej defensywny. Mógł puścić Marcelo (nawet powinien za taką kasę), ale powinien zostawić Głowę. Skoro rozwiązał kontrakt z Singlarem, powinien zostawić Diaza. A jedyne, co Basałaj zostawił po sobie, to pogorzelisko. I oczywiście masz rację, jeśli się już kogoś pozbywał, to miał psi obowiązek zatrudnić w to miejsce zawodnika o co najmniej takiej samej klasie. Argument, że wszystko stało się tak nagle, absolutnie do mnie nie przemawia. O możliwym odejściu Diaza czy Marcelo wróble ćwierkały od dłuższego czasu, o kontuzjogenności Singlara też nie dowiedział się dzień przed rozwiązaniem umowy. Że nie wspomnę już o Jopie, bo to, że nie będzie go nikt w klubie trzymał, było wiadomo od ostatniego meczu ze starozakonnymi. To, że Basałaj chciał przewietrzyć szatnie - ok. Ale że zrobił to na żywioł, to już jest skandal. ![]()
"Gdy wracam do domu i się zamyśle, myślę o Wiśle..."
K.I.Gałczyński "I skończył się mecz w Londynie i tak i to jest prawda!!!..." |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
|
|
|
I am what I am
Od: 09.2004
Offline |
|
|
Kogo to przywiało na stadion ...
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gorzej, że gada ze Staanem...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
||
|
Cytat:
Aleksander Brożyniak - 2 lata w Wiśle Ryszard Budka - 2 lata w Wiśle Zdzisław Strojek - 3 lata w Wiśle Robert Włodarz - 4 lata w Wiśle i tak dalej, W zasadzie wielu z nich grało od dwóch do pięciu lat, jeden to nawet do 10 meczów nie dobił, typowi piłkarze, których było setki w Wiśle, to tu pograł rok, to gdzieś poszedł, wrócił, pograł 3 lata i na tym koniec. Wielu z nich bardziej zasłużyło się innym klubom jak choćby Legia Warszawa czy Cracovia, jako trenerzy czy piłkarze. Cytat:
(..)Legendy na stadionie Wisły Kraków(..) To tak jakby za 20 lat ktoś powiedział że Niedzielan czy Ćwielong jest legendą Wisły, czujecie? Jakiś typek sobie pograł w latach 90 przez trzy sezony w Wiśle, potem przez 5 pograł w Cracovii żeby potem pójść do Legii i on jest legendą Wisły. Z trzy, cztery nazwiska mógłbym zaliczyć, mimo iż pojęcie legenda rozumiem całkiem inaczej, bo prócz nich choć nie każdy spędzał większość kariery w Wiśle i czymś się zasłużyli tak można z uznaniem podchodzić do piłkarzy, którzy w ciężkich chwilach wykazali się między innymi takim zachowaniem jak, Cytat:
Może odpie.rdolcie na blask jeden porządny fotel, co ja piszę, tron dla Henryka Reymana. Bo jak my się będziemy w takie coś bawić to za 10 lat dzisiejszego 3/4 składu będzie uważanych za legendy. A od 99 do 2010 uzbierało się ich chyba z 200. No nic, z niecierpliwością czekam na nowe nazwiska. Będzie wesoło. Dobrze chociaż że im skyboxów nie udostępnili, chyba że..
Ostatnio edytowane przez element : 18.09.2010 o godz. 02:16.
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|||
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Pamiętaj, że to czy ktoś grał/trenował w Wiśle, dłużej czy krócej, nie zawsze było pochodną jego chęci bo w równej mierze było wynikiem działań decydentów klubu. Nie odbieraj wiślackości komuś według własnego uznania. Za kilka lat ktoś napisze, że na takie miano nie zasłużył np. Błaszczykowski i wedle Twoich kategorii będzie miał ku temu prawo. A np Brożyniak walnie przyczynił się do zdobycia mistrza w 78 roku (wtedy wprawdzie pierwszym był już Orest) i przywrócił nam ligę (pomijam okoliczności baraży z Knurowem). Komu kibicuje, który klub uważa za swój? - może będziesz miał okazję zapytać. Nie zawsze liczba spędzonych minut i sezonów decyduje o poczuci bliskości z Wisłą. Ja w każdym razie mam nadzieję, że to grono będzie się powiększać bo tak naprawdę niewielu jest zawodników, którzy odchodzili jak Uche czy Sypek (Frankowski to zupełnie inny temat) a w dawnych czasach swoje na sumieniu mieli też i Musiał i Szymanowski i Iwan i Jasiu Jałocha a jednak to co tutaj osiągnęli i ile zdrowia poświęcili nie może spowodować wykluczenia ich z wiślackiej rodziny. Miejsce na stadionie to jeszcze nie Galeria Sław. ![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2010
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Obecnie, zawodowo, niegroźny. Ale koneksje z panami "menedżerami" pewnie ciągle żywe...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
To ja się posłużę fragmentem z oficjalnej: " Tak jak obiecał prezes Bogdan Basałaj, Wisła Kraków rozpoczęła realizację polityki historycznej. Na inauguracyjny mecz przy Reymonta 22 zostali zaproszeni ci, którzy tworzyli historię klubu przez wiele lat. Na to spotkanie przybyło 35 z nich: Ireneusz Adamus, Aleksander Brożyniak, Ryszard Budka, Krzysztof Bukalski, Ryszard Czerwiec, Lucjan Franczak, Andrzej Garlej, Marek Holocher, Andrzej Iwan, Zdzisław Janik, Kazimierz Kmiecik, Jerzy Kowalik, Zbigniew Krawczyk, Tomasz Kulawik, Marek Kusto, Zbigniew Lach, Orest Lenczyk, Grzegorz Lewandowski, Leszek Lipka, Marian Machowski, Henryk Maculewicz, Dariusz Marzec, Jacek Matyja, Marek Motyka, Adam Musiał, Janusz Nawrocki, Zbigniew Płaszewski, Artur Sarnat, Ryszard Sarnat, Piotr Skrobowski, Leszek Snopkowski, Robert Wąsowicz, Zdzisław Strojek, Robert Włodarz oraz Dariusz Wojtowicz. Nazwisko każdego z przybyłych gości zostało wyczytane przez spikera, a kibice oklaskami przywitali przybyłych gości." Zdecydowana większość coś dla Wisły jednak zrobiła ![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Pan Basałaj obiecał otwarcie muzeum klubowego oraz otwarcie sklepu Wiślackiego mam nadzieje, że swoje plany zrealizuje Wiślacki Świat jakoś do mnie nie przemawia jest taki...mały! Większość (chyba) klubów w ekstraklasie dysponuje większym sklepem klubowym. W sklepiku klubowym jest mało różnych gadżetów, nowych koszulek np. na Lechii co jakiś czas wychodzą nowe koszulki u nas czegoś takiego nie ma. Jak na razie Adidas nie wyrobił nam żadnych koszulek polo. Kolejna sprawą jest to, że klub nie prowadzi internetowej sprzedaży biletów. Przydało by się wykonanie tez jakiegoś intro na oficjalnej stronie mogłoby być coś w stylu intro na stronie oficjalnej Śląska - http://www.slaskwroclaw.pl/index.dhtml
Ostatnio edytowane przez Titto : 19.09.2010 o godz. 09:40.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
Widzieliście co zrobiły kuchenki? Co jak co ale przyjemnie to się ogląda, dobry pomysł:
http://poznan.gazeta.pl/poznan/1,360...e__WIDEO_.html |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Fajnie by było jakby udało się na zimę zorganizować sparing z Broussią. W kontrakcie Błaszczykowskiego, kiedy ten podpisywał kontrakt z BVB była możliwość zorganizowania sparingu Wisły właśnie z Dortundem z tego co mi wiadomo to już nie aktualne. Mimo wszystko uważam, że moglibyśmy się postarać o zorganizowanie sparingu z tą drużyną.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2010
Offline |
|
|
nieaktualne? Dlaczego nikt nie załatwił takiego sparingu chociażby w przerwie sezonowej? Ech działacze działacze...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
I gralibyśmy z Borussią na Hutniku czy jeszcze lepiej w Sosnowcu? strata czasu, pieniędzy, zresztą nawet by się nie zgodzili grać na takim syfie, zresztą błędem byłoby ich zapraszać bo w Niemczech rozeszłyby się zdjęcia na jakim stadionie gra najlepsza Polska drużyna 21 wieku i to ma być reklama dla Wisły? takie sparingi mają za zadanie wypromować Wisłę, zrobić jej reklamę, sprzedać dobrze stadion, atmosferę na meczu, to Wisła jest najważniejsza w takim meczu a nie rywal, choćby to był Manchester United
Ostatnio edytowane przez aNouc : 23.09.2010 o godz. 20:50.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
Wracając do tematu, który rozpoczął element...może mi ktoś powiedzieć czemu na tej liście nie ma braci Szymanowskich? Po prostu nie przybyli, czy jest coś o czy nie wiem, jakieś złe układy z SA itp.? O ile Henryk grał potem w...Cracovii...to braku Antoniego nie mogę pojąć. Ale jestem młodym kibicem, więc nie orientuję się w dalszych ich stosunkach z TS i Wisłą SA.
Ostatnio edytowane przez Proud : 23.09.2010 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ok jakieś intro klubowe już jest, ale nadal to nie jest "to coś" moim zdaniem...Elegancko by wyglądało jakby tło było wyglądało jakoś inaczej fajnie by było zrobić wokół zrobić motyw z kibicami. Na intro powinno być też przekierowanie do sklepu wiślackiego oraz do wisła tube. Napisy w górnym prawym rogu ekranu nie są dobrze widoczne. Dziwi mnie to, dlaczego po przejściu we właściwą część strony bo bokach widnieją tylko sylwetki dwóch piłkarzy i dlaczego są to akurat Paljić i Wilk ?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Cytat:
zreszta, co to za roznica, jedni odchodza, drudzy przychodza, obojetnie kto tam bedzie |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nic się nie zmienia, non stop jest Paljić i Wilk, wcześniej się zmieniało, było ich z 4, a kto tam będzie to chyba dość ważne, w końcu strona oficjalna to jedna z wizytówek klubu i nie żebym miał pretensje że właśnie oni tam są ale również mnie ciekawi czemu akurat jest Wilk i Paljić, nie mam nic do nich, ale chyba każdy ma swoje upodobania i najlepiej jakby zrobili sondę, szczegół, który nic nie kosztuje,a jak już jesteśmy przy temacie oficjalnej to mogliby zmienić tło z kibicami, wyeliminować balkon z vlepkami , jak był Skorża/Kasperczak i kilku grajków to jakoś się zlewało a teraz się rzuca taka pustka w oczy, drugi szczegół, który też nic nie kosztuje
no i zrobić taki pasek elektroniczny gdzie są wypisane trofea, nie tylko MP, na jednej ze stron wiadomo jakiej jest coś takiego i fajnie to wygląda, należy z dumą odnosić się z sukcesami, potencjalny Kowalski po wejściu na stronę nie musi wchodzić w zakładkę "Klub" => "Sukcesy" tylko od razu powinno mu się to rzucać w oczy
Ostatnio edytowane przez aNouc : 26.09.2010 o godz. 00:56.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No wczesniej sie zmienialo, teraz rzeczywiscie nie (usuneli Diaza i Malego).
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|