|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Stolarski jak rozważa ofertę Legii to niech idzie w cholerę.
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
||
Z całą pewnością nie Stolarski, W tej chwili możemy za niego dostać grosze, więc na pewno chcemy go zatrzymać. Jestem przekonany, że chodzi o Chaveza. Reprezentant kraju grającego na MŚ, więc szansa na zastrzyk gotówki, ale jednocześnie obecnie budżetowa kula u nogi - duży kontrakt, a w lidze zagrał w 4 meczach.
![]()
Zapraszam na mojego piłkarskiego bloga - Futbol Totalny
|
||
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Świat już totalnie powariował. W takim razie trzeba pompować balonik i za Michała brać 5 mln ojro...
![]()
GENERALNIE TO WIADOMO CO
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2010
Offline |
|
|
A ja tam ze spokojem podchodzę do sprawy Stolarskiego. Tą wypowiedzią sam nam dał wskazówkę, jak mamy go traktować. Nie jak Wiślaka, tylko wyrobnika. Chcesz do Legii? To idź, nikt za tobą płakać nie będzie, ani też swojego nazwiska na trybunach nie usłyszysz. A przynajmniej nie w pozytywnym znaczeniu.
Przy takich okazjach widać przywiązanie zawodników dla klubu. Widać, kto myśli o własnej dupie i "karierze", a dla kogo liczą się wartości i to, co wyniósł z domu. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Sorry stary ale to Ty wychodzisz na tego co nie powinien się brać za zarządzanie klubem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
||
No i co z tego, że ten sam wiek i rola skoro Furman już pokazał się w pucharach, do tego występy w 1 rep i miejsce w składzie lidera. Cytat:
Ostatnio edytowane przez cinekw : 02.01.2014 o godz. 20:14.
|
||
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Kokoszka tez Swiat zawojowal
![]() ,
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
Jeśli dla Europy Furman jest warty 3 mln euro to Chrapek ......pewnie z 500.000 a nie 5 mln. Pamiętam rok temu jak sie napalali ile to milionów euro można zgarnąc za Meliksona..... ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Racja, że Wisła to my, ale piłka jest jakimś spoiwem. Teraz nie ma mody na kibicowanie, jest nawet antymoda, więc coraz mniej osób się z tym utożsamia. Dlatego w tej piłce powinny być jakieś wartości, żeby rosły kolejne pokolenia itp., itd. Teksty o honorach jeszcze nie leżą między bajkami. Jak okaże się, że powinny tam trafić, to będzie smutny znak. ![]() Aha, Furman za 3 miliony ojro to jakaś mokra fantazja rodem z menadżera 2014 (jak jeszcze grałem, to za Chrapka oferowali mi większą kwotę, ale on ma wyższy potencjał). ![]()
Nie uczyniłeś mnie garbatym
Dzięki Ci za to Panie |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2011
Offline |
|
|
To nie jest Rosja
Swoją drogą nie rozumiem tych klubów na zachodzie, jest tyle ciekawych graczy za stosunkowo małą kwotę a sporo z nich powtarza błąd Janczyka |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Rzeźniczak wychowanek Widzewa przeszedł do Legii.
I pytanie do Was : Czy zostając w Widzewie osiągnał by tyle co w Legii ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Chłopie porównujesz Widzew z trzynastokrotnym mistrzem Polski. Najlepszą drużyną ostatniej dekady w Polsce z której w ostatnich latach grało wielu reprezentantów Polski. Wisła ma kryzys z którego mądrymi metodami można wyjść a ten pierdzieli jak kibic Podbeskidzia, który nigdy nawet nie pomarzył o MP.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
A coż on to znowu takiego wielkiego osiągnął ?
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2012
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zakładam, że wywiad jest prawdziwy i takie słowa o Legii padły. W przeciwnym razie dalej nie ma co czytać.
Jakkolwiek by to nie zabrzmiało boleśnie dla nas, to są słowa realistyczne. Dziś Wisła to organizacyjnie i finansowo (jeszcze raz powtórzę organizacyjnie i finansowo, jakby ktoś nie zrozumiał o jakie aspekty mi chodzi) jest znacznie niżej niż Legia. W sumie pod kątem atrakcyjności dla młodego zawodnika nie różnimy się wiele od takiego np. Podbeskidzia. I nie zmieni tego nawet to, że może i w tej lidze nawet mistrza zdobędziemy. Jeszcze kilka lat temu taka wypowiedź mogłaby być potraktowana jako zagrywka negocjacyjna ale nikt nie brałby jej poważnie, bo byłaby to mało kusząca alternatywa dla zawodnika. Dziś nie dziwi. Gdzieś tak kilkanaście lat temu takie same słowa mógł powiedzieć Żurawski i Głowacki. Tylko nie Wisła i Legia a Lech i Wisła. Furman sprzedawany z Wisły poszedłby może za 500 tysięcy, sprzedawany z Legii pójdzie za jakieś miliony. Jakie zobaczymy. I bez znaczenia jest fakt, Że Furman i czereda jego kompanów dostała oklep w Europie i na Reymonta. Jak pójdzie do Legii to krzyżyk na drogę. Rozumiem przesłanki tej decyzji, ale przestaje on istnieć w mojej świadomości kibicowskiej. I jeszcze jedno. To gwoźdź do trumny filozofii której symbolem było owo słynne zawołanie "postaw na młodych Polaków". |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
" Czy zostając w Widzewie osiągnał by tyle co w Legi"
Kto prócz Ciebie napisał ze osiągnał coś wielkiego? Ja jedynie zapytałem czy wg. Was osiągnał by tyle w Widzewie ? ![]()
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Na Mazowszu ta filozofia się sprawdza. Tyle że trzeba umieć to robić i mieć za co to robić. Gdy jesteś na topie wtedy jesteś w stanie wyciągać rodzynki od biedniejszych, tak jak myśmy kiedyś robili. Jesteśmy są za biedni by z powodzeniem realizować ta filozofię na płaszczyźnie ekstraklasy. Na poziomie I/II ligi owszem. L natomiast finansowo i organizacyjnie (jak wspomniałeś) może pozwolić sobie na nią klasę rozgrywkową wyżej od nas. Ot cała tajemnica.
Ostatnio edytowane przez Lukasz : 02.01.2014 o godz. 22:33.
![]()
JM:"Życie jest jak rower - nie kręcisz nie jedziesz" TF: "Dziś Wisła Kraków ma zapewnione optymalne warunki prowadzenia działalności sportowej."
"... jakieś dziwne wizje zagłady (..) Nie wiem czym to jest spowodowane, nie wnikam w to, ale trochę mnie to niepokoi" TS: Zajmujemy się sportem, nie sprawiedliwością, ani praworządnością.(..) Towarzystwo Sportowe „Wisła” Kraków informuje, iż od godziny 16.00 nie jest już właścicielem piłkarskiej spółki Wisła Kraków SA |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Elefant,
Tak jak napisał Lukasz to żaden gwóźdź a potwierdzenie że jednak warto stawiać na młodych Polaków. Jedyny "błąd" to że Stolarski jest zbyt młody (nie skończył 18 lat i może odejść za ekwiwalent wyszkolenia) a my nie jesteśmy żadnym magnesem. (Może Smuda mógł go wprowadzać od tej rundy?) Ale my nawet nie szukamy takich Furmanów z których kilku mogło by być dla nas źródłem zarobku. Jeśli nie miliony to kilkaset tysięcy euro zawsze można zarobić nawet jak się nie gra w pucharach. Bo z naszej ligi zarabia się na młodych głownie Polakach (wyjątki to Marcelo), a nie na "wiekowych" piłkarzach jak Melikson z całego świata. Bo ci lepsi i młodzi z zagranicy to trafią do Hiszpanii czy na Ukrainę za miliony euro. I dobrze by było żeby ktoś w naszym klubie "pojął" tą banalną prawdę. Sprowadzać Meliksonów do gry i młodych Polaków do podszlifowania i odsprzedaży jak Wolski czy Furman w Legii. A nie tylko sami darmowi z kartą na ręku na "już". BTW Już kiedyś pisałem że Stolarski lepiej by się nadał jako defensywny pomocnik a nie boczny obrońca... widać w Legii też to widzą. ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2011
Offline |
|
|
Masz rację, z dupy strzeliłem. Jednak w sprawie Stolarskiego uważam że jest w stanie w Wiśle osiągnąć tyle co w Legii. To mimo wszystko ta sama pólka, nasz kryzys zbiegł sie z "rozkwitem" Legii, jednak sportowo rok, dwa, trzy i karta może się odwrócić, i to my wrócimy na szczyt. A no i jeśli po stwierdzeniu że zależy mu głównie na tym żeby grać pojdzie do Legii i zamiast wziąc sie za rywalizacje z Burligą pojdzie walczyć z Broziem i Bereszyńskim to będzie oznaczało że ma coś nie pokolei.
![]()
"Franek ma swoje zdanie, z którym sam się nie zgadza" - Jan Tomaszewski
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
A Melikson był wart dwie bańki gdyby odchodził z wygrywającej drużyny, a nie... szkoda gaać. ![]()
Hej Nasz TS !!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Ja osobiście mówię na dziś, jutro i pojutrze: niech odchodzi. Nie chciałbym, żebyśmy hamowali jego rozwój, a konkretnie Smuda i Burliga. Pierwszy, bo nie wstawia go do składu za metrykę, a drugi, bo nie daje się objeżdżać na boku obrony tak jak on. Wstydźcie się.
Nie jestem na niego zły, tylko zmęczony .......eniem chłopaczka który nic jeszcze nie pokazał ani niczego nie osiągnął. Stępiński to przy nim drugi Roberto Carlos. Taki Małecki przebijał się dwa sezony do składu, poszedł na wypożyczenie do Zagłębia Sosnowiec, a w końcu wygryzł ze składu Łobodzińskiego i miejsca już nie oddał. O, to są piłkarze którzy się przebili, coś pokazali. Może się rozwinąć, nic nie stoi na przeszkodzie. Na razie jednak dużo mu jeszcze brakuje do średniego poziomu ekstraklasy. Bardzo dużo. Nigdy nie wierzyłem w bajeczki o Prawdziwym Wiślaku Stolarskim, a na jego odejście byłem już przygotowany od pół roku. Mógłby sobie jedynie darować żenujące wywiady. Tak więc bez histerii. Ma propozycję kontraktu na stole. Z tego co słychać - uczciwą. Nie podoba się? Jego problem. Chce do Legii? Droga wolna. Nic na siłę.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 03.01.2014 o godz. 01:21.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Kuzera wciągał chłopaka nosem w zbliżonym wieku a co z gościa zostało widać. Kokos tak samo.
Chłopak nabił sobie głowę ze chce rozwoju. Niech próbuje. ![]()
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe? jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest. Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało? jackass: -Tak, oni to robili. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie chodzi mi o zaprzestanie szkolenia młodzieży, rozwijania pionu szkoleniowego, skoutingu w polskich ligach itd. Zawsze byłem za tym. Co więcej uważam, że brak tego elementu czy jego ustawiczne szwankowanie w ostatnim piętnastoleciu jest jedna z głównych przyczyn obecnej zapaści. I jestem przygotowany na to, ze z takiego szkolenia taki czy inny wróbelek wyfrunie, bo gdzie indziej lepsze ziarno rzucają. Pomimo tego, że jeden czy drugi wyfrunie i tak nam się to opłaci. Natomiast chodziło mi o dziecięcą wiarę niektórych iż młodzi Polacy będą zapierdzielali za klub za czapkę gruszek, nie odpuszczą ni jednego meczu itd. Wiarę w to, że status młodego polaka zapewnia profesjonalne albo co najmniej ambitne podejście. Przeświadczenie, że wizyta na gnieździe czy wiślackobojny wywiad stawiają w rzędzie legend Wisły. Myślę, że ostatni rok wyleczył wielu z takiego myślenia. Mieliśmy i mam nadzieje, że będziemy mieli wspaniałych wychowanków. Mieliśmy też piłkarzy takich jak Cleber chociażby, od którego wielu mogło uczyć się zaangażowania, ambicji i profesjonalizmu. |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|