|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Co roku o tym spadku piszemy na tym forum (chyba nawet w sezonach co mistrzostwa zdobywaliśmy). Jak sezon temu nie spadliśmy to w tym sezonie tym bardziej.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Raczej nie forma sportowa w najbliższym czasie będzie decydowała o przyszłości.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2006
Offline |
|
|
Odbij człowieku i hamuj bajerę, bo byłem na Wiśle jak robiłeś w majty gdzieś tam w zielonogórskim żłobku
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2018
Offline |
|
|
ale żenade Delgado odstawiłeś
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2016
Offline |
|
|
Nie zapominajmy, że to żeglarz z binarnym (hehe, jedyne prawilne hobby to .......enie głupot sprzed komputera z żubrem w ręce hehe) narobili nam tych długów i całego smrodu. A argument, że ktoś coś tam wcześniej od kogoś, to jest iks de najwyższych lotów.
![]()
nie dla nas jest porażki smak XDDDDDDDDDDDDD
|
|
|
|
Junior Member
Od: 12.2018
Offline |
|
|
Jeszcze się okaże że trzeba będzie płacić trójcy 4mln za odroczenie agonii o rok. Nie dość że przez złe decyzje transferowe spuszczą nas z ligi to jeszcze TS'owi smrodu narobią.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Najśmieszniejsze jest to, że robicie wielkich Wiślaków z gości, którzy mają tyle wspólnego z klubem co Sarapata, nic nie zaryzykowali, a przy okazji wypromowali własne osoby na skalę ogólnopolską.
A taki Kwiecień, który zawsze po cichu wspierał Wisłę został odsunięty na boczny tor. No ale czarno-białe widzenie świata (w sensie każdy kto niby walczył z wsh to teraz święty) widze na tapecie, powodzenia |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2013
Offline |
|
|
Czytam kilka ostatnich postów atakujących zarząd, czyżby panowie spod znaku rekina zaczynali powoli siać ferment?
Jedyne co można im zarzucić to brak rozeznania w biznesie piłkarskim i zbyt duże zaufanie nieudacznikowi Stolarczykowi w kwestii sportowej. Gdyby nie ci ludzi i ich 4mln to nie dość, że teraz Wisla nie grałaby w ektraklasie to jeszcze bardzo możliwe, że nawet nie wiedzielibyśmy do końca kto jest jej właścicielem... a to, że to model tymczasowy podkreślali oni sami, chcieli dać oddech i znaleźć kogoś kto ten klub przejmie, okazuje się jednak (TUTAJ SZOK) że, uwaga, NIE MA OGARNIĘTEGO I CHĘTNEGO KUPCA. Aaa i spoiler: nie będzie go. Powód: literówka
Ostatnio edytowane przez Stelio : 04.11.2019 o godz. 23:18.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Nie żebym coś, ale czy to nie powinien być akurat podstawowy wyznacznik zarządzania klubem? Zwłaszcza jeśli nie ma się pieniędzy na to, żeby to traktować jak hobby, do którego się "dorzuca"?
OK, 4 mln uratowały istnienie klubu, ale teraz przetrwanie klubu zależy akurat od tego, żeby poradził sobie sportowo. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Stelio, krótka piłka. Normalnie nie jechałbym C od sierot po Cupiale (do czego sam się przyznałeś), ale przekręcanie nazwiska Stolara i to z małej litery wskazuje w jakiej mentalnej piaskownicy jesteś.
Aha, nie otwieraj już lodówki, bo ci zamrożony rekin z niej wypadnie. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 09.2009
Offline |
|
|
O dziwo imiennie jest jazda tylko po Krolewskim i Obidzinskim, Jazdzynski i Kuba poki co (ciekawe do kiedy) kryja sie tylko w bezosobowych formach âtrojcyâ âgosci, ktorzy maja tyle wspolnego z klubem, co Sarapataâ itd itp. Dziwie sie naprawde, ze naszej ekipie ratunkowej cokolwiek sie chce jak widza z jaka holota czasem maja do czynienia. Nawet jesli to tylko pojedyncze glosy to i tak w glowie mi sie nie miesci jak mozna byc tak zjebanym.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Zawiść i zazdrość ludzka, mówi to Panu coś Panie Wehrmacht?
To jest odpowiedź.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 04.11.2019 o godz. 23:20.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kuba ma dość pozostałych, ale pewnie się wam paradygmat załamie i zakwalifikujecie go do kumpli Miśka i Zielaka.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
No no, popisów ciąg dalszy. Czytać widzę umiesz, bo wyczytałeś miasto pod awatarem. Gratulacje. Spodziewałem się, że zaraz zaczniesz się chwalić od kiedy to nie chodzisz na Wisłę. Jednakowoż, mam to w dupie. Twój staż nie daje Ci żadnego prawa do szmacenia i jeżdżenia po ludziach, którzy pomogli klubowi, jak również do przypierdalania się do innych kibiców, w tym do mnie. A sięganie po pierwsze z brzegu argumenty przeplatane inwektywami tylko potwierdza kim jesteś. Nie trudź się odpisywaniem.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Adrio dlatego, że może się okazać w grudniu wiadomość o zwijaniu żagli.
Solny Błaszczykowskiego nie mieszałbym w to. Myślę, że on głównie wyłożył kasę, a zajmują się całą resztą inny skład. Owszem, jak coś może załatwić, to pewnie i tym się zajmuje. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
Udzielili pożyczki na kwotę 4 mln zł, która została zabezpieczona gruntami. Tym pieniądzom nic nie grozi. Takich zabezpieczeń nie miał żaden z możliwych inwestorów i pożyczkodawców w Wiśle, z Panem Kwietniem włącznie. Ich wkład to przede wszystkim czas i zaangażowanie. Trzeba jednak przyznać, że w zamian za to dostali 13-krotnego mistrza Polski, jeden z najbardziej medialnych klubów piłkarskich w tym kraju, grający na najwyższym szczeblu rozgrywkowym. Źle na tym na pewno nie wyszli. By nie było - ja się cieszę, że organizacyjnie mamy obecny zarząd. Rzecz w tym, że poza Kubą Błaszczykowskim, nikt nic tu za darmo dla klubu nie robi. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
4 bańki w tę czy we w tę to żadna różnica. Żadne ryzyko. A że na 4 bańki które można obracać w branży IT będąc na fali to nie te same 4 bańki zamrożone w jakimś dziwny układzie do wyegzekwowania którego potrzeba będzie lat batalii w sądach. I setkach tysięcy wydanych na adwokatów i komorników. Zamrożona kasa to są straty. W branży Królewskiego to są wielkie straty. No ale przecież wiadomo w zamian za to Synerise się wypromowało więc Kowalski kiedy kupuje fakt w kiosku rano, przy okazji kupi AI do analizowania bigdata od nich zamiast innej firmy wiadomo wszystko takie jasne i proste. Czysty zysk. Więc trzeba coś wymyślić trzeba gnoić ludzi którzy podjęli się ratowania Wisły. Po Kubie głupio jechać ale po Królewskim to już można szaleć wiadomo. Taki śmieszny ten Harry i ma okulary na nosie i w ogóle jakiś taki nie swój nawet pewnie szalika na dzielni nigdy nie skroił. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Taki złoty interes, a żadnych chętnych nie było? Co za frajernia z tych polskich biznesmenów...
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
To można jeszcze większego smrodu narobić niż ten co się ciągnie za TSem od pewnego czasu? ![]()
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los Od jakiego ich nic nie wyzwoli Bo zabije ich las Rąk co klaszczą na czas W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli Patrz jak piją i żrą Twoją żywią się krwią I żonglują słowami twych pieśni Lecz nic nie śni im się A najlepiej wiesz że Nie istnieje wszak to co się nie śni. Jacek Kaczmarski |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Ajax napisał(a):
Jarek to przecież na wyjazdy jeździł nawet (Szawle w 2010 r.). |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2019
Offline |
|
|
Od.......ta się Panie Delgado od naszej trójki, nikt zamiast nich nie chciał przejąć Wisły, nawet Pan Kwiecień sam zrezygnował, chociaż był przed nimi i sam mógł kupić cały klub.
Nikt go nie wygonił i do niczego nie zmuszał, sam podjął taką decyzję, także skończ pierd*olić, bo już nie mogę tej starej śpiewki słuchać. A co do transferów (Niepsuj, Janicki) to były autorskie pomysły trenera Stolarczyka.
Ostatnio edytowane przez Cycu : 04.11.2019 o godz. 23:34.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciężko mi dyskutować, bo ponoszą mnie emocje, za bardzo zależy mi na klubie kiedy widzę ślepotę ludzi.
Czytajcie posty użytkownika master17, oddają to co się dzieje idealnie i bez emocji. Oczywiście lepiej zamknąć oczy, to wygodne wyjście, czekajcie na post Królewskiego z Dubaju, aha, no i jego startup może się wywalić przez zaangażowanie w Wisłę, bo w przeciwnym wypadku robiłby hajsy w innej galaktyce lol |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A Kwietnia to jeszcze kiedyś po nogach będziecie całować, bo Wisła nigdy nie zginie!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikt nic złego na Kwietnia nie powiedział. Z tego co słyszę od ludzi z Wieczystej, to Wisła mu się trochę znudziła i będzie chciał w następnym sezonie zabrać z niej kilku piłkarzy, których kart jest właścicielem, choćby Kumaha
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Fakt jest taki, że im bardziej chujowe wyniki będą, tym bardziej będzie nerwowo dookoła całej trójki.
A nawet nasz ultra spokojny zarząd będzie musiał zareagować w końcu w sprawie trenera. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 05.2003
Offline |
|
Żadnego Dubaju nie będzie nie będzie żadnego białego konia. Zrozum Trio wyciągnęło nas spektakularnie z SOR ale teraz leżymy w śpiączce na OIOM. W najlepszym scenariuszu czeka nas 4-5 lat maniany i tułania się w okolicach strefy spadkowej bez wielkich sponsorów i bez nowego właściciela. Szczególnie że zgasła ostatnia nadzieja na jakiekolwiek wzmocnienia w zimie. Jeśli chodzi o sportową stronę niestety Trio nie popisało się, ale priorytetem była licencja i w ogóle utrzymanie klubu na powierzchni. Wydawało się że spokojnego tułania się w okolicach 10 miejsca Stolarczyk i kilka nowych szrotów wystarczą. Niestety tak nie jest. Jestem przekonany że do przerwy Stolarczyk zostanie na stanowisku nawet jeśli przegra wszystko 7-0 chyba że znajdzie się jakiś trener filantrop który będzie pracował za minimalną krajową i bony obiadowe. Nie napisałem że Synersie upadnie przez tą bańkę tylko, że zamrażanie pieniędzy to generowania strat. Bo obracając tymi pieniędzmi mogli by zarabiać dodatkową kasę - proste ale wydawało mi się że ogarniecie że diler narkotykowy trzęsący klubem razem ze swoimi osiłkami rękami podstawionej marionetki nie jest dobrym pomysłem też było proste a jednak dla większości tutaj nie było.
Ostatnio edytowane przez Ajax : 04.11.2019 o godz. 23:51.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
@Ajax już nie przesadzaj.. bo 4 bańki to wyłożyli wszyscyy, a ponad milion złotych w świecie IT to są grosze, nawet na polskie warunki (tylko zwykłemu zjadaczowi chleba wydaje się ta kwota niewyobrażalna)
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|