The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Czy masz ochote kopac jeszcze w tym roku
Tak bardzo chetnie (Liga rzadzi Liga radzi Liga nigdy Cie nie zdradzi) 490 57,11%
Prawdopodobnie tak, ale jeszcze nie wiem na 100% 94 10,96%
Wolalbym nie, chyba ze pod partyjnym przymusem 36 4,20%
Nie ma ch.... wole wpierdalac karpia 181 21,10%
Decyzje zostawiam innym i dostosuje sie do niej 57 6,64%
Głosujących: 858. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.06.2008, 11:08
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Tak jak w "Nowych szatach cesarza", prawda jest brutalna.

Król Leo jest nagi. Po tragicznym meczu z Austrią zagraliśmy jeszcze gorszy z rezerwami Chorwacji. Jeśli to nie jest szczyt kompromitacji, to co nim jest?

Henio z przyjemnością przejmie kadrę. I wiecie co? Wydaje mi się, że nie będzie gorszy od Beenhakkera.
Ja też byłbym za Henrym, ale skąd pewność, że tak się do tego rwie ?
Druga rzecz, Listek Leo nie kopnie, więc Holender musiałby sam odejść. Co jest mocno wątpliwe w tym momencie.
..
Odpowiedz cytując
waks
Junior Member

Od: 04.2008

Stary 17.06.2008, 11:09
No coz zawodnicy pochodzenia Wislackiego DNO!!!!!
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 17.06.2008, 11:15
Sadze ze Kasperczak nie przyjdzie dopoki prezesem bedziet Listkiewicz. Kto o zdrowych zmyslach pakowalby sie w takie bagno?
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 17.06.2008, 11:36
tofik napisał(a):Wyświetl post
Ja też byłbym za Henrym, ale skąd pewność, że tak się do tego rwie ?
Druga rzecz, Listek Leo nie kopnie, więc Holender musiałby sam odejść. Co jest mocno wątpliwe w tym momencie.
wystarczy trochę Jana Tomaszewskiego napuścić na Leo, to ten sam zrezygnuje
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 17.06.2008, 11:58
Nie wie ktoś kiedy ma być konferencja Kuby?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 17.06.2008, 12:19
Kasperczak wielokrotnie deklarował, że chce być selekcjonerem reprezentacji Polski. Facet jest coraz bliżej trenerskiej emerytury. W dodatku na nadmiar propozycji liczyć nie może. Nie widzę powodu, dla którego miałby taką propozycję odrzucić, jeśli się pojawi.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Od: 11.2002

Stary 17.06.2008, 13:29
Najbardziej mnie wk... to, ze teraz blazny pokroju Tomaszewskiego, Lato, Wojcika, Apostela i Engela beda sobie uzwyac do woli.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
-S-
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 17.06.2008, 14:04
Kolejny "rodak":

Cytat:
Przykład Rogera działa na wyobraźnię. Brazylijski obrońca Korony Kielce, Hernani, wziął ślub z Polką. To może skrócić czas oczekiwania na polski paszport - czytamy w "Przeglądzie Sportowym".
- Wniosek złożyłem dwa lata temu i jeszcze nie doczekałem się decyzji. Mam nadzieję, że ślub przyspeiszy moją sprawę - powiedział Hernani.

- Nie rozmawiałem z Beenhakkerem, ale słyszałem, że spodobała mu się moja gra. Bardzo chciałbym wystąpić w waszej reprezentacji, to moje marzenie. Powołanie polskiego selekcjonera przyjąłbym od razu. Musze czym prędzej zadzwonić do ambasady, by dowiedzieć się, kiedy w końcu mój wniosek zostanie rozpatrzony - dodał 24-letni obrońca.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 17.06.2008, 14:09
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Najbardziej mnie wk... to, ze teraz blazny pokroju Tomaszewskiego, Lato, Wojcika, Apostela i Engela beda sobie uzwyac do woli.
Za niektórych z wymienionych to się powinna prokuratura we Wrocławiu wziąć.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
DrewniaQ
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 17.06.2008, 14:23
Oni nawet sami
sobie pokazują "słabe strony" swoich rządów!
NIC DODAĆ NIC UJĄĆ ! WISŁA KRAKÓW
http://w.drewnicki.pl - fotografia.

W kraju uczą mnie bierności.
Odpowiedz cytując
BiQ83
Banita

Od: 02.2008

Stary 17.06.2008, 14:27
waks napisał(a):Wyświetl post
No coz zawodnicy pochodzenia Wislackiego DNO!!!!!
Dno to poziom twojej wypowiedzi .

Łobodziński przeciętnie jak i większość drużyny,fatalny mecz z Austrią i niezły z Niemcami .
Dudka nie zawiódł na tych mistrzostwach,był dobrze przygotowany,zagrał we wszystkich meczach po 90 minut(?) jako jeden z nielicznych .
Kokoszka zaliczył debiut w dużej imprezie ,szkoda że tak późno bo na pewno lepszy byłby od Jopa .
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Stary 17.06.2008, 18:28
Oglądam analizy dziennikarzy i wypowiedzi kibiców, i dochodzę do wniosku, że Polska nadal daleka jest od normalności. Dwa tygodnie temu Leo Beenhakker był niemalże wyrocznią. Każdy mógł mieć właśne zdanie, lecz prawda leży tam, gdzie wskaże Holender. Był pierwszym, który miał odwagę mówić głośno, co mu się nie podoba w Polskim futbolu. Niejednokrotnie pokazywał, że potrafi radzić sobie z ogromną presją, jaka towarzyszyła mu od początku jego pracy nad Wisłą.

Można mieć do jego pracy wiele zastrzeżeń, ale weźmy pod uwagę jedno. Jako pierwszy trener wprowadził polską reprezentację narodową do Mistrzostw Europy. Sztuka ta nie udała się wielu trenerom, którzy mieli w swoich grupach eliminacyjnych zdecydowanie łatwiejszych rywali. Leo trafił na piekielnie mocny zestaw rywali, wśród których, Polska zdecydowanie nie była faworytem.

Leo jest obecnie najlepszym trenerem, na jakiego polska federacja może sobie pozwolić. Ręczę, że sam Jose Mourinho prochu by nie wymyślił, mając pod swoimi skrzydłami bardzo przeciętnych zawodników. To media i kibice są poniekąd przyczynami tej klęski. Jak można słaby piłkarsko naród kreować na mistrzów europy? Jak można porównywać Polskę z Chorwacją? Kapitanem naszej kadry jest napastnik, który odnalazł się w średniaku greckiej ligi. O czym to świadczy?

Polecam ochłonięcie i zaprzestanie tych słów krytyki w kierunku Leo. Obudźcie się! Zacznijmy budować bazy szkoleniowe i inwestujmy w rozwój młodzieży, zamiast płacić setki tysięcy euro za pseudo europejskiej klasy skrzydłowych. Mamy jeszcze cztery lata do Mistrzostw Europy. Zacznijmy karuzelę trenerską, a dopiero się skompromitujemy.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.06.2008, 19:03
Przepraszam, Flamaster - lubię czytać twoje posty, ale ten ci wyszedł na poziomie Steca.

A więc ładne, okrągłe słówka i zero konkretów. Praktycznie nie odniosłeś się do argumentów przeciwko Leo, które pojawiły się wcześniej.

Odnosząc się do tego, co napisałeś:

1. wcześniej na Euro było trudniej awansować
2. wcześniej miewaliśmy w eliminacjach np. Anglię i Włochy w grupie
3. Otto Rehagel miał do dyspozycji równie przeciętnych zawodników, a zdobył z nimi ME
4. Polskę z Chorwacją można porównywać choćby dlatego, że w eliminacjach poradziliśmy sobie z Serbami. A teraz graliśmy z rezerwami Chorwacji - tak dla przypomnienia
5. Równorzędnym, jeśli nie lepszym od Leo trenerem który jest do dyspozycji jest Heniu Kasperczak

Ja z resztą nie twierdzę, że Leo ma być koniecznie zwolniony. Chroni go i tak dwuletni kontrakt. Ale należy jak najszybciej wyp.przyć De Zeuwów i Kaczmarków - badnę szamanów i cwaniaków, którzy robią fatalna robotę. Niech umoczą dziób na koniec, przy transferze Rogera i wypad z baru. A asystentem Leo niech zostanie jakiś zdolny młody trener, który oficjalnie zostanie przedstawiony jako jego następca - np. za dwa lata. Taki Low polskiej kadry.
Odpowiedz cytując
Mamba
Senior Member

Stary 17.06.2008, 19:04
http://sport.onet.pl/0,1248675,1770767,wiadomosc.html
No to juz niedługo 11 rogerów i wygrane Mistrzostwa mamy w kieszeni...

Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Stary 17.06.2008, 19:28
Odpowiem flamengisto punkcik po punkciku:

Otóż,

1. Czy doprawdy wcześniej trudniej było awansować na Euro, mając w grupie Szwedów, Łotyszy i Węgrów? Chciałbym przypomnieć, że Portugalia ostatnimi czasy, faktycznie stała się potęgą światowego futbolu. Ponadto musieliśmy rywalizować z Belgami, którzy ostatnimi czasy nam nie leżą. Jeśli do tej paczki dodamy Serbów, którzy pod wodzą Javiera Clemente snuli mocarstwowe plany, oraz nieustraszonych Finów, to na prawdę można uznać awans na Euro za nie lada wyczyn.

2. j.w

3. Mistrzostwo Greków było, jak wygrana w totka. Obecny turniej pokazuje prawdziwą wartości zarówno drużyny, jak i trenera. Cztery lata temu byliśmy świadkami życiowej formy Charisteasa, Zagorakisa, Basinasa, która w połączeniu ze słabością faworytów dałą mistrzostwo. Dodatkowym czynnikiem mogła być również bagatelizacja zdecydowanego outsidera kolejnych faz turnieju.

4. Proszę Cię, nie porównuj klasy piłkarskiej Chorwatów i Polaków. Widziałeś z resztą, co się działo wczoraj. Drugi skład niszczy nas, dlatego że jesteśmy po prostu słabi piłkarsko. Nie mamy pół rasowego snajpera, jakimi są Klasnić z Petriciem. Rakitić momentalnie stałby się w Polsce zawodnikiem, od którego kolejni selekcjonerzy, zaczynaliby budowę zespołu. Niestety, nie ma cudów. Jeśli szkolenie leży, to skąd mamy brać nowych Żurawskich, Juskowiaków, Koźmińskich, czy Świerczewskich?

5. Na upartego możnaby się o Kasperczaka pokusić, chociaż ciągle mam w pamięci blamaż Senegalu. Woda sodowa to również problem naszych piłkarzy, a z tym najwyraźniej nie radzi sobie były szkoleniowiec Wisły.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 17.06.2008, 19:42
http://pl.youtube.com/watch?v=J1SzlNVOfoM

Dramat .
Ddf
Odpowiedz cytując
irman
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 17.06.2008, 20:55
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
http://pl.youtube.com/watch?v=J1SzlNVOfoM

Dramat .
Jak nie lubię prezydenta naszego ukochanego, to zwróć uwagę, że nie powiedział "Borubar", ale "Boruc bardzo". On po prostu ma tragiczną dykcję i nikt ze specjalistów od wizerunku nad tym nie pracuje.
:/
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 17.06.2008, 21:24
Flamaster napisał(a):Wyświetl post

Otóż,

1. Czy doprawdy wcześniej trudniej było awansować na Euro, mając w grupie Szwedów, Łotyszy i Węgrów? Chciałbym przypomnieć, że Portugalia ostatnimi czasy, faktycznie stała się potęgą światowego futbolu. Ponadto musieliśmy rywalizować z Belgami, którzy ostatnimi czasy nam nie leżą. Jeśli do tej paczki dodamy Serbów, którzy pod wodzą Javiera Clemente snuli mocarstwowe plany, oraz nieustraszonych Finów, to na prawdę można uznać awans na Euro za nie lada wyczyn.

2. j.w

3. Mistrzostwo Greków było, jak wygrana w totka. Obecny turniej pokazuje prawdziwą wartości zarówno drużyny, jak i trenera. Cztery lata temu byliśmy świadkami życiowej formy Charisteasa, Zagorakisa, Basinasa, która w połączeniu ze słabością faworytów dałą mistrzostwo. Dodatkowym czynnikiem mogła być również bagatelizacja zdecydowanego outsidera kolejnych faz turnieju.

4. Proszę Cię, nie porównuj klasy piłkarskiej Chorwatów i Polaków. Widziałeś z resztą, co się działo wczoraj. Drugi skład niszczy nas, dlatego że jesteśmy po prostu słabi piłkarsko. Nie mamy pół rasowego snajpera, jakimi są Klasnić z Petriciem. Rakitić momentalnie stałby się w Polsce zawodnikiem, od którego kolejni selekcjonerzy, zaczynaliby budowę zespołu. Niestety, nie ma cudów. Jeśli szkolenie leży, to skąd mamy brać nowych Żurawskich, Juskowiaków, Koźmińskich, czy Świerczewskich?

5. Na upartego możnaby się o Kasperczaka pokusić, chociaż ciągle mam w pamięci blamaż Senegalu. Woda sodowa to również problem naszych piłkarzy, a z tym najwyraźniej nie radzi sobie były szkoleniowiec Wisły.
Zostawmy Niemców i Chorwatów - to zespoły z innej półki - ale zastanawia mnie jak moglismy wypaść tak słabo z zespołem z coś około 100 miejsca w rankingy FIFA (Austria) gdzie kilku podstawowych zawodników gra np. w II lidze norweskiej albo w rezerwach Werderu (Harnik)

Ja przed ME kiedy zobaczyłem naszą grupe stwierdziłem że jeśli nie wygramy z Austrią po przyzwoitej grze to Leo jest tak samo "dobry" jak Engel czy Janas (tj cienki). Nie mamy potencjału żeby wygrać z Niemcami czy Chorwacją - zgoda ale takich samych - albo wrecz gorszych drwali jak Austriacy powinnismy pokonac! Nie pokonaliśmy a co gorsza zremisowaliśmy bardzo szczęśliwie patrząc na przebieg meczu. Dla mnie nie ma Leo ale jest zwykły holenderski pozer tylko ze dużo droższy od Engela...

Ja w przeciwieństwie do wielu 3 miejsca wywalczone w grupie uwazałbym za adekwatne do naszych możliwości.... ale my zajelismy 4... gorzej się nie dało.

PS
Nie tylko Leo jest na tzw "Zachodzie" - moze inni trenerzy byliby zaineresowani prowadzeniem naszego teamu "nieudaczników"? Czy tylko ten świetny showman jest do wzięcia?
Odpowiedz cytując
Gabri
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 17.06.2008, 22:17
Flamaster, na Euro odkąd jest 16 drużyn łatwiej jest awansować niż na MŚ, gdzie z Europy gra 13. W eliminacjach zagraliśmy tylko dwa świetne mecze: z Portugalią u siebie i z Belgią na wyjeździe. Reszta to był tylko solidny poziom bez żadnych wielkich wyskoków, który przy kryzysie rywali i głupio traconych punktach dał nam awans. Nasza gra w meczu z Belgią w Chorzowie dobrze podsumowała tamte eliminacje. Można się z tego cieszyć, że taką solidność i dojrzałość wykazaliśmy i ja to doceniam bo wiem, że jeszcze długo nie będziemy futbolowym potentatem i trzeba umieć doceniać wykorzystywanie słabości rywali. Ale robienie z tego niesamowitego wyczynu jest bezpodstawne bo to nie my byliśmy tacy fantastyczni tylko Serbowie i Belgowie tacy słabi. Awans, wbrew medialnej propagandzie, nie jest w niczym lepszy od awansu na MŚ 2002 i 2006 - po prostu dobrze wykonana robota i tyle.

I wystarczyło ten solidny, dojrzały poziom bez fajerwerków zaprezentować na Euro, a nikt by nie miał pretensji. Dobrze wiesz, że tak nie było, a nasza repra nie przypominała tego solidnego i dojrzałego średniaka z eliminacji.

Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Zostawmy Niemców i Chorwatów - to zespoły z innej półki - ale zastanawia mnie jak moglismy wypaść tak słabo z zespołem z coś około 100 miejsca w rankingy FIFA (Austria) gdzie kilku podstawowych zawodników gra np. w II lidze norweskiej albo w rezerwach Werderu (Harnik)

Ja przed ME kiedy zobaczyłem naszą grupę stwierdziłem że jeśli nie wygramy z Austrią po przyzwoitej grze to Leo jest tak samo "dobry" jak Engel czy Janas (tj cienki). Nie mamy potencjału żeby wygrać z Niemcami czy Chorwacją - zgoda ale takich samych - albo wrecz gorszych drwali jak Austriacy powinnismy pokonac! Nie pokonaliśmy a co gorsza zremisowaliśmy bardzo szczęśliwie patrząc na przebieg meczu. Dla mnie nie ma Leo ale jest zwykły holenderski pozer tylko ze dużo droższy od Engela...

Ja w przeciwieństwie do wielu 3 miejsca wywalczone w grupie uwazałbym za adekwatne do naszych możliwości.... ale my zajelismy 4... gorzej się nie dało.
Bardzo rozsądny post. Gdybyśmy pewnie wygrali z cieniutkimi Austriakami to nawet przy porażkach z Chorwacją i Niemcami można by powiedzieć, że Polska zaprezentowała swój zwyczajny poziom i nie ma co rozpaczać tylko trzeba pracować dalej. Ale remisu ze sznyclami po meczu, w którym nie potrafimy prawidłowo zdobyć ani jednej bramki, a pierwsze 30 minut gramy niewyobrażalną padakę i powinniśmy przegrywać 3:0 nie da się nazwać inaczej niż kompromitacją. Zajęcie ostatniego miejsce w grupie nawet za tymi słabymi Austriakami to już gwóźdź do trumny naszej wyprawy na Euro.

A od Leo słyszymy, że wszystko trener zrobił cacy tylko nie był w stanie przewidzieć, że tak słabo zagramy, a pan Bąk jeśli będzie chciał to po Euro znowu będzie powoływany. Kołtonia omal nie pobił, gdy ten się odważył go zapytać o to kto go zawiódł. Więc pytanie brzmi czy z takim podejściem do swoich błędów Leo jest w stanie zrobić coś więcej z tą reprezentacją? Bo tu nie chodzi o karanie trenera tylko o zastanowienie się, czy ten facet z takim podejściem może nam coś jeszcze dać w przyszłości?
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 17.06.2008, 22:17
Owszem, było trudniej. Szczególnie gdy postawiło się na początku na selekcjonera, który był wybitnym piłkarzem, ale fatalnym trenerem. To tak, jakby dać Jasiowi Fasoli kadrę Polski i dziwić się, że nie wyszło.

Do tego Łotysze nie grali źle i mogli liczyć na gnidowatą reprezentację Szwecji. Która widać znajduje wielką przyjemność z robienia nas w ch.a.

Cytat:
Ale było faktem. Ja od Leo z resztą nie wymagałem ME, a zwycięstwa z Austrią. Tyle i aż tyle.

BTW: czym było zwycięstwo nad Portugalią, jak nie wynikiem lekceważenia nas przez luzytańczyków?

Cytat:
Ja nie porównuję klasy piłkarskiej Polski i Chorwacji, tylko klasę piłkarską Chorwacji i Serbii. Moim zdaniem obie drużyny prezentują zbliżony poziom.

A skoro potrafiliśmy sobie poradzić z takimi zawodnikami Serbii, jak Żigić, Stanković, czy Lazović (w obu meczach nie dość, że nie przegraliśmy to nasi na boisku przeważali), to dlaczego nie mogliśmy powalczyć z rezerwowym garniturem Chorwatów? Ja nie mówię nawet o zwycięstwie, ja mówię o podjęciu walki.
Odpowiedz cytując
dynek.pl
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 17.06.2008, 22:27
Kasperczak wielokrotnie deklarował, że chce być selekcjonerem reprezentacji Polski. Facet jest coraz bliżej trenerskiej emerytury. W dodatku na nadmiar propozycji liczyć nie może. Nie widzę powodu, dla którego miałby taką propozycję odrzucić, jeśli się pojawi.
Chocby z tego powodu, ze jest blizej trenerskiej emerytury nie warto sobie taka zmiana zawracac glowy
bo bylaby to zmiana czysto kosmetyczna.

5. Równorzędnym, jeśli nie lepszym od Leo trenerem który jest do dyspozycji jest Heniu Kasperczak
Nie przedadzasz troche ? Co takiego Kasperczak osiagnal po odejsciu z Wisly w czasie gdy Beenhakker wprowadzil nas na ME, a Trydniada i TObago na MS ? Juz pomijajac wczesniejsze osiagniecia trenerskie
obu Panow.
Smiem twierdzic, ze jakby Kasperczak byl naszym trenerem w Austrii to juz w meczu z Chorwacja nie byloby go na lawce.
Odpowiedz cytując
Flamaster
Senior Member

Stary 17.06.2008, 22:45
Żeby nie było, że słodze Beenhakkerowi.

Mam do niego żal o to, że ostatnimi czasy zapomniał, że nie jest w Holandii, a w Polsce. Chodzi mi konkretnie o powołania do kadry, w których to wielki Leo postanowił powołać sobie skład według własnej, autorskiej koncepcji. Najzwyczajniej w świecie olał wyróżniającego się skrzydłowego ligi francuskiej i doświadczonego strzelca z bundesligi. Zapomniał również wziąć króla strzelców rodzimych rozgrywek, który w odróżenieniu do reszty napastników, był w życiowej formie. Nie zapomniał jednak o siódmym defensywnym pomocniku, mającym problemy z grą w średniaku pomarańczy. Takich przykładów jest jeszcze wiele.

Dwa lata temu pewien trener o głosie przepitego słowika, nie powołał zawodników, którzy faktycznie byli bez formy. Obecny trener zapomniał o graczach, którzy prawdopodobnie wybawiliby tę kadrę. Ale nie ee. Leo chce być jak Domenech lub Aragones. Problem w tym, że oni posiadają mnóstwo sensownych alternatyw, w przeciwieństwie do Holendra. W miejscu faktycznie najlepszych zawodników na obecną chwilę, mieliśmy ludzi, grających połowę lub mniej, w przeciągu całego turnieju.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 18.06.2008, 07:20
Uwazam ze potrzebujemy teraz trenera na 4 lata az do Euro 2012 ktory spokojnie przygotuje druzyne na ten turniej.Nie wiem, moze trzeba zaplacic dwa razy wiecej i sprowadzic jakiegos lepszego fachmena niz Leo i miec nadzieje ze juz gorzej byc nie moze.
Odpowiedz cytując
kalashnikov2
Senior Member

Stary 18.06.2008, 09:05
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Uwazam ze potrzebujemy teraz trenera na 4 lata az do Euro 2012 ktory spokojnie przygotuje druzyne na ten turniej.Nie wiem, moze trzeba zaplacic dwa razy wiecej i sprowadzic jakiegos lepszego fachmena niz Leo i miec nadzieje ze juz gorzej byc nie moze.

Zgadzam się. Leo jest juz tak stary że może w każdej chwili umrzeć, a do 2012 jeszcze 4 lata. Nie może być tak, że nam trenejro zejdzie przeddzień turnieju Zresztą obawiam się że on mógłby nie przeżyć następnej rozmowy z Romanem Kołtoniem po przegranym meczu. Albo sam Kołtoń.
Ostatnio edytowane przez kalashnikov2 : 18.06.2008 o godz. 09:09.
Odpowiedz cytując
eye63
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 18.06.2008, 09:33
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
To za przeproszeniem nam g... da, choćbyśmy zatrudnili Hiddinka czy Mourinho. Problemem są bazy treningowe, szkolenie, aby było więcej piłkarzy, którzy mogą grać na dobrym poziomie oraz mentalność samych zawodników.
Słuszną kwestię przywołał Leo - co on ma zrobić z piłkarzami, którzy nie nadają się do grania co 4 dni, a takich mieliśmy w kadrze mnóstwo. Co on ma zrobić z piłkarzami, którzy w klubie nie przygotowali się właściwie, bo nie grali - Krzynówek, Matusiak, wreszcie co ma zrobić z piłkarzami bez formy - Łobodziński po pierwszym meczu, Golański, Lewandowski w ostatnim, Żewłakow choć grał dobrze, też był daleko od swojej mocnej dyspozycji. Wiadomo, że można znaleźć kilka odpowiedzi, ale pytanie czy one naprawdę zmieniłyby grę reprezentacji na tyle, aby awansowała wyżej? Moim zdaniem nie. Po prostu dobiliśmy do poziomu, po którym jest szklana szyba i jeśli wszystkie tryby nie będą działać (a tak zdarzyło się tylko w meczu z Portugalią w Polsce) to nie mamy jak się przebić wyżej.
Mam do niego żal o to, że ostatnimi czasy zapomniał, że nie jest w Holandii, a w Polsce. Chodzi mi konkretnie o powołania do kadry, w których to wielki Leo postanowił powołać sobie skład według własnej, autorskiej koncepcji. Najzwyczajniej w świecie olał wyróżniającego się skrzydłowego ligi francuskiej i doświadczonego strzelca z bundesligi. Zapomniał również wziąć króla strzelców rodzimych rozgrywek, który w odróżenieniu do reszty napastników, był w życiowej formie. Nie zapomniał jednak o siódmym defensywnym pomocniku, mającym problemy z grą w średniaku pomarańczy. Takich przykładów jest jeszcze wiele.
Akurat żal z tych wymienionych przez Ciebie zawodników - można mieć tylko i wyłącznie o Brożka, ale też nie wiem czy nie prześwieca przez nas jakaś dziwna nadzieja, że byłby w stanie pokazać to co w Wiśle, a nie skończyć jak np. Smolarek w pierwszych dwóch meczach.
Jeleń w tym sezonie był co chwilę kontuzjowany, grał ogony, na pewno nie był w formie pozwalającej go brać na mistrzostwa. Wichniarek, średni napastnik, szczerze to pomysł z Saganowskim, którego uznawałem za mega cieniasa w sparingach, całkiem nieźle wypalił i wątpię, żeby Wichniarek pokazał coś więcej. Pazdan to melodia przyszłości i tyle, pojechał, bo nie miał kto jechać - kogo jeszcze można z defensywnych pomocników wziąć do reprezentacji - Świerczewskiego?
Jedynym poważnym błędęm, no może nie jedynym, ale o tym powiem - było branie pod uwagę Radosława Matusiaka w kontekście Euro. Ja rozumiem, że wyszedł mu mecz z USA, ale wystarczyło oglądąć tę OE, żeby stwierdzić, że gość będzie się zabijał o własne nogi i skoro przez pół roku w Wiśle nie był w stanie wywalczyć sobie pewnego miejsca, to jak on może pomóc reprezentacji. Zajmował tylko miejsce w sparingach, przez co drużyna zgrywała się z kolesiem, który na mistrzostwa nie pojechał.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.06.2008, 13:02
http://www.sport.pl/sport/1,89353,53...enhakkera.html

Stec-bzdec pisze straszne glupoty o kibicach, ale na pilce sie chociaz zna. Celne i swietne spostrzezenia.

Do Flamengisty: nie poradzenie sobie to wypadkowa kilku rzeczy.
1.Umiejestnosci pilkarskich
2.Dyspozycji dnia
3.Szczescia
4.Zharmonizowanego dzialania wszystkich w/w czynnikow naraz.

U nas zabraklo pozycji 1, 2, oraz 4. Szczescie mielismy bo powinnismy pojechac z bagazem 10 goli do domu.
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.06.2008, 13:20
To ze nie wracamy z bagazem 10 goli to szczescie, ale nie szczescie jako szczescie, tylko szczescie z posiadania bramkarza-kosmity.

Ja sie kompletnie nie zgadzam z tym, ze naszym pilkarzom brakuje umiejetnosci.
Umiejetnosci to oni maja, talent tez, w koncu nie rodza sie u nas same dauny.
Naszym pilkrzom brak po prostu jaj.

Nikt mi nie wmowi, ze Austriacy czy w wiekszosci Szwajcarzy maja wieksze umiejetnosci od naszych. A zagrali pomimo porazek 10 razy lepiej.

Nasi kopacze za wyjatkiem 2-3 nazwisk to cipy. Mentalne. Mirki Szymkowiaki i Sebastiany Mile.
Z 11-oma Borucami majacymi umiejetnosci Szabata, bysmy z grupy wyszli.

My nigdy nie bedziemy grac jak Brazylia, czy Wlochy.
Ale mozemy grac jak Szkoci czy Dunczycy, czy Irlandia Pln. 7 rzeznikow i 3 pilkarzy + bramkarz.
Ostatnio edytowane przez 7 kotów : 18.06.2008 o godz. 13:22.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
szorstki
Senior Member

Stary 18.06.2008, 13:32
O właśnie właśnie... to samo powiedział Bilic. Swoją drogą jakbyśmy mieli takiego Bilica na ławce zamiast Leeeoooo to nasi z samego strachu by biegali trzy razy szybciej. Bo inaczej następnego dnia tylko Boruc byłby zdolny do gry
Ale Leo poklepał chłopców...
Kibic z sektora A wizytówką klubu
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 18.06.2008, 13:44
W kadrze powinno byc jak w zdrowym klubie. Skonczyc z durnymi wymianami trenerow, a zaczac wymiane pilkarzy. Bo ani Petrescu, ani Hiddink nie zmusi pana X do zagrania na waznej imprezie na 200%. To im siedzi w glowach, a nie w nogach.
Sa cipami i tyle.

**** X zawiodla - koniec z kadra. A nie ciagac za uszy do nastepnych Mistrzostw.
Ide o zaklad, ze w eliminacjach MS jesli beda grly te nazwiska: Krzynowek, Zurawski, Lobodzinski, Matusiak, Golanski, Bronowicki - to zobaczymy renesans ich formy. Tylko nie wiem po co, skoro z prawdopodobienstwem rownym 99,9% w RPA zagraja jak z Chorwacja w poniedzialek.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 18.06.2008, 15:05
Ciekawa koncepcja. Uważam, że moglibyśmy tak grać, ale wszyscy kondycyjnie musieliby być przygotowani na europejskim poziomie. Wtedy ci rzeźnicy mieliby szanse powodzenia.
A jak naszych w 60 minucie zatyka, to chyba jednak coś jest nie tak.
Podobno błędem jest, że młodym każe się biegać, a nie uczy ich techniki. Co chyba też jest nieprawdą, bo fizycznie również odstajemy
..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów