The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.06.2013, 23:50
Kontrakty motywacyjne demotywuja naszych ligowcow, co nie znaczy, ze ludzie spoza ekstraklasy nie przyjma ich z pocalowaniem reki. Po prostu na naszym rynku raczej nie wygramy i dlatego tez testowani sa obcokrajowcy. Tak sie zmienila polityka i gadanie ze bedziemy miec polska Wisłe nie ma racji bytu w obecnych warunkach. Nie stac nas po prostu na zwiazanie sie z jakimkolwiek Polakiem wartym uwagi.

EDIT:
przez nie stac nas rozumiem, ze Cupial nie wylozy ponownie takiej kasy jesli nie bedzie mial gwarancji odpowiedniego poziomu. Po to sa obnizane kontrakty by nagle nie tworzyc ponownie kominow placowych
Odpowiedz cytując
Adrio
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2010

Stary 30.06.2013, 08:17
Już kilka razy czytałem, że nie stać nas na zdolnego młodego Polaka, to ja się zapytam skąd się biorą Ci młodzi gracze w innych klubach. Nie przychodzą przecież z Ekstraklasy czy nawet 1 ligi. Także nie wiem czy już jesteśmy tak głęboko w dupie, że nie stać nas na sprowadzenie młodzika który gdzieś gra po 2 czy 3 lidze? Przecież musi tam ktoś być taki kto się nadaje, kto ma potencjał ale u nas to jest tak jak było z Kubą nikt go nie chciał Brzęczek polecił aby go sprawdzić i bach trafiło się jak ślepej kurze ziarno....
Odpowiedz cytując
najm
Senior Member

Od: 06.2011

Stary 30.06.2013, 08:42
Wisła nie jest obecnie postrzegana jako perspektywiczny klub. Nie jest w stanie też szastać pieniędzmi, a nawet są zaległości z wypłatami. Te czynniki zniechęcają młodych piłkarzy by przyjść do nas.

Nawet sam Kosa podkreślał ten zmianę mentalności polskiej młodzieży, że obecnie bardziej niż na rozwoju zależy im na pieniądzu, a co za tym idzie wolą jechać na zachód niż zostać u nas. Z drugiej strony o pilkarzy z niższych lig przegrywamy już z prawie każdym klubem z ekstraklasy ze względu na przeszłość kiedy to nie stawiano w ogole na młodzież. Przykładem jest sprawa Gajosa, który poszedł do Jagi, Konrada Nowaka, który poszedł do Górnika. Z tego co pamietam to przegralismy też Olkowskiego na rzecz Górnika i Modelskiego na rzecz wówczas Bełchatowa.

Zmieniła się sytuacja. Już nie jest tak, że każdy chce grać w Wiśle.

EDIT:
ostatnio olał nas ten młodzieżowy reprezentant polski z Regginy - Adam Liberacki, ktorym podobno Wisła była dosc mocno zainteresowana(sam to przyznał)
Ostatnio edytowane przez najm : 30.06.2013 o godz. 08:46.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 30.06.2013, 10:31
Dariook napisał(a):Wyświetl post
W Polsce są tysiące klubów, jednak zadowolonych kibiców posiadają 2, góra 3 zespoły. Jak by tak każdy chciał pikietować swoje niezadowolenie tym bardziej nieuzasadnione to cały kraj zalała by fala kibicowskich wieców i demonstracji.
Ile z tych tysięcy klubów było w ciągu ostatniej dekady ustawicznie na szczycie i spadło z tego szczytu z hukiem poprzez serię idiotycznych posunięć i powielanych raz to raz błędów? Bo mnie coś świta, że ta charakterystyka pasuje tylko do jednego klubu.

Inne jest niezadowolenie, kiedy sytuacja przez lata jest kiepska i marazm sam w sobie jest nie do przezwyciężenia (sytuacja wielu klubów w Polsce, których realnym celem jest utrzymanie się w jakiejś niższej lidze i nikt nie myśli nawet o niczym więcej), a inne będzie niezadowolenie płynące z faktu, że się miało dosłownie wszystko, przysłowiowy złoty róg, i że się ten złoty róg najzwyczajniej w świecie wyrzuciło w błoto. Za upadkiem naszej hegemonii nie stoi silna Legia, czy poziom sportowy, który się w polskiej lidze podniósł. Klub sam się pogrążył, pogrążał się przez lata trwoniąc kapitał i przewagę jaką posiadał na rodzimym podwórku. I dlatego jest to takie frustrujące.
[/offtopic]
Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 13.07.2013, 22:32
Wywiad na weszlo.com z Marcinem Kuźbą:
http://www.weszlo.com/news/15588-Mar...onczy%E2%80%A6
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.07.2013, 07:43
Dokładnie Jazon - a gdybyśmy się tułali po niższych ligach i awansowali jak Zawisza w tym roku to byłaby euforia. Najgorsza jest sytuacja kiedy widzi się stały, nieuchronny rozkład klubu i marazm. Mam nadzieję że Cupiał poukłada swoje interesy i zajmie się na serio Wisłą albo jak już nie ma do tego serca sprzeda jakiemuś innemu inwestorowi z normalne pieniądze.

Tak czy owak odczucie że spadamy w dół, że się pogrążamy po złotych latach to jedno z najsmutniejszych doznań. Zawsze decyduje ten punkt odniesienia.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 14.07.2013, 16:15
Ale co my kibice możemy z tym zrobić? Może porównanie nie jest najlepsze, ale choćby taka Polonia Warszawa. Całkowity rozkład klubu na oczach kibiców. U nas dzieje się podobnie. Może na razie mniej drastycznie i raczej w przyszłości nie dojdzie do tego co stało się z Polonią, ale spadek do I ligi jest jak najbardziej realny. I biorąc pod uwagę naszą politykę finansową, szybki awans wcale nie byłby taki pewny. Obstawiałbym raczej podobny scenariusz i miejsce w tabeli do Arki Gdynia. Czyli drużyny, która jest stosunkowo mocna, ale do czołówki dopchać się nie potrafi.
Oczywiście to wszystko jest tylko ponurym myśleniem zawodowego pesymisty. Hipotezą, która jednak może mieć swój finał w rzeczywistości.
No chyba, że spotka nas coś dobrego i niespodziewanego, albo zapowiedzi o wyjściu na prostą w 2014 r. okażą się prawdą, podobnie jak te 2 okienka, które zostały Smudzie do zbudowania wielkiej? Wisły.
What's new?

Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 14.07.2013, 16:46
buczo1985 - właśnie jak spadniemy to z hukiem pod wpływem długów dokładnie do IV ligi. Natomiast teraz to takie trwanie na granicy. Nam paradoksalnie bliżej do Polonii i Wojciechowskiego niż Arki. Jak spadniemy a Cupiał "powie sobie dość" - to IV liga. Bo mamy zbyt wielkie długi. Szansą jest że Cupiał wygrzebie się ze swoich problemów w Tele-Fonice albo sprzeda nas zewnętrznemu inwestorowi bez długów. Zobaczymy w którą to stronę pójdzie.

Ja mam cichą nadzieję że po tych wszystkich "wyprowadzkach" do Myślenic, podpisaniu z miastem wreszcie normalnej dla klubu umowy najmu stadionu, pozbyciu się ostatnich drogich kopaczy w utrzymaniu, osiągniemy wreszcie poziom że klub nie będzie przynosił strat. A dalej już będzie łatwiej podnieść próg rentowności. I to będzie punkt zwrotny. Wiem że teraz wielu mnie zje - ale naszym wzorem w kraju do naśladowania jest Lech a nie Legia. Podobny potencjał kibicowski, podobna zamożność miast i kibiców. Właściciel też nie chce ładować mnóstwa kasy a jednak trzymają w miarę przyzwoity sportowy poziom i jako jedyni mogą rzucić wyzwanie krawaciarzom z Warszawy. Poziom Amici jest dla nas jak najbardziej w zasięgu. Ale najpierw trzeba osiągnąć punkt samofinansowania się. I to mam nadzieję łysy zrobi.

A będąc klubem który nie przynosi strat jest się bardziej atrakcyjnym kąskiem dla inwestorów miłośników futbolu
W tym nadzieja wg mnie na lepszą przyszłość.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 18.07.2013, 08:35
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
buczo1985 - właśnie jak spadniemy to z hukiem pod wpływem długów dokładnie do IV ligi. Natomiast teraz to takie trwanie na granicy. Nam paradoksalnie bliżej do Polonii i Wojciechowskiego niż Arki. Jak spadniemy a Cupiał "powie sobie dość" - to IV liga. Bo mamy zbyt wielkie długi. Szansą jest że Cupiał wygrzebie się ze swoich problemów w Tele-Fonice albo sprzeda nas zewnętrznemu inwestorowi bez długów. Zobaczymy w którą to stronę pójdzie.

Ja mam cichą nadzieję że po tych wszystkich "wyprowadzkach" do Myślenic, podpisaniu z miastem wreszcie normalnej dla klubu umowy najmu stadionu, pozbyciu się ostatnich drogich kopaczy w utrzymaniu, osiągniemy wreszcie poziom że klub nie będzie przynosił strat. A dalej już będzie łatwiej podnieść próg rentowności. I to będzie punkt zwrotny. Wiem że teraz wielu mnie zje - ale naszym wzorem w kraju do naśladowania jest Lech a nie Legia. Podobny potencjał kibicowski, podobna zamożność miast i kibiców. Właściciel też nie chce ładować mnóstwa kasy a jednak trzymają w miarę przyzwoity sportowy poziom i jako jedyni mogą rzucić wyzwanie krawaciarzom z Warszawy. Poziom Amici jest dla nas jak najbardziej w zasięgu. Ale najpierw trzeba osiągnąć punkt samofinansowania się. I to mam nadzieję łysy zrobi.

A będąc klubem który nie przynosi strat jest się bardziej atrakcyjnym kąskiem dla inwestorów miłośników futbolu
W tym nadzieja wg mnie na lepszą przyszłość.
Nie dostrzegasz mimo wszystko zasadniczej różnicy: w Poznaniu jest jeden klub piłkarski, z którym się identyfikują Poznaniacy i Wielkopolanie. W Krakowie jest tych klubów 2 i to zawsze będzie mniejszy potencjał kibicowski, nawet jeśli jeden z tych klubów będzie grał w 3 lidze.....
Z resztą zasadniczo się zgadzam - jeżeli faktycznie do końca roku ma dojść do uporządkowania spraw finansowych klubu, to jest szansa na jego normalne funkcjonowanie.
Natomiast przypomnę, że jednak Poznaniacy to przede wszystkim Amica, a nie dawny powstały z popiołów Lech, który w momencie przejęcia* go przez Amicę był znowu pod kreską finansową.....

* było przejęcie a nie fuzja, wystarczy zajrzeć do papierów w KRS, sprawę mi potwierdził kumpel - fan Kolejorza, który w ramach praktyki sądowej w KRS przygotowywał wnioski do wpisów w rejestrze....
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
WiślakMyślenice
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.07.2013, 10:01
http://www.youtube.com/watch?v=n0F40xYFlRA Zdzichu działej!
13.04.2013r. - mecz z poWIŚLEm Warszawa. "Rudy Włoch działa. Nie ufaj rudym ludziom, bo one rude są."

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów