|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Czy reforma Ekstraklasy sprawi, że liga stanie się bardziej atrakcyjna? | |||
| Tak |
|
86 | 46,49% |
| Nie |
|
43 | 23,24% |
| Nie mam zdania. |
|
8 | 4,32% |
| To jednosezonowa opcja, wrócimy do starych zasad. |
|
41 | 22,16% |
| Powiększenie ligi sprawiło by, że była by ona bardziej atrakcyjna. |
|
21 | 11,35% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 185. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Lubie takie artykuły jak ten Jawora. Oto najlepszy kawałek:
(O Wiśle):Na ziemię na pewno może sprowadzić ich terminarz. Już w środę podejmują Lecha, a w niedzielę Cracovię. Później przed krakowianami jeszcze wyjazdowy mecz z Legią i Zagłębiem Lubin oraz u siebie z Polonią Warszawa. O Jagielloni): Łatwiejsze spotkania czekają Jagiellonię (z Polonią W., Legią, Koroną, Cracovią i Ruchem). Skąd wziął Jawor wiedzę ze w tym seoznie wyjazdy Jagi na Cracovię i Polonię W. sa łatwiejsz eniż emecze Wiśły usiebie z Lwechem i Polonią W. w ostatniej kolejce to chyba tylko on wie. Wisła Mistrz i tyle. W 4 meczach musimy utyrać 6 pkt i Jaga nam może naskoczyć. Dobranoc! ![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() Natomiast myślę, że Wiślacki Mariusz wyjwali Jóźwiaka i cały staff odpowiedzialny bezpośrednio za transfery, bo w swojej.... religijnej gazetce ostatnio się wkurzył i stwierdził, że przekroczono limit pomyłek transferowych na lata. ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
@Pan Jotka, jakiś czas temu robiłem tutaj analizę końcowych kolejek, i mi również wyszło, że Wisła ma trudniejszy terminarz do końca od Jagi.
@ 022: W tej samej religijnej gazetce odpowiedział na pytanie o Skorżę coś w stylu "jeżeli program się nie sprawdza, to nie ma co go trzymać na antenie". Zresztą kontrakt ze Skorżą jest do końca roku z tego, co kojarzę, więc teraz bez żadnych konsekwencji będą mogli go rozwiązać. Może szarpną się na tego Stevensa/Hanczarenkę/Hapalę/Weissa czy kogo oni tam jeszcze niby przymierzają - każdy z nich byłby tak z 3 długości lepszy od Skorży już za samo nazwisko. Ja tam generalnie nic do Skorży nie mam, zresztą kredyt zaufania dawałem mu dłuuugo. Ale mam wrażenie, że Legia go przerosła, więc niech zajmie się jakimś mniejszym zespołem w ekstraklasie, gdzie będzie mógł popracować nad swoim warsztatem (np. w Amice!
Ostatnio edytowane przez Sartre : 08.05.2011 o godz. 22:43.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Junior Member
Od: 04.2011
Offline |
|
|
Mysle ze Wiselka juz ma mistrza,bialostocznin i kibic Jagi licze na puchary, caly sezon bylismy wysoko w tabeli wiec mimo ostatnich porazek zasluzylismy na nie, pozdrawiam, 3majcie sie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Panowie , według mnie ten tydzień zaważy o Mistrzostwie Polski , Jeśli wygramy dwa Najważniejsze mecze w tym ogórkowym sezonie.Jaga się potknie na pewno , a nasi piłkarze muszą pokazać charakter przed bitwą o Europejskie Puchary.
Kompleks Amici trzeba w końcu przełamać , a z Zasrańcami to trzeba pojechać po całej lini , to powinni być ich ostatnie derby. Wyjazd na Legię wydaję się najtrudniejszy , ale jeśli nasi piłkarze zagrają tak jak dziś (mądrze , cierpliwie i konsekwentnie to nie boję się o wynik). ![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Banita
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Tak jak juz pisałem, wygrywajac z Amicą i pasami zdobywamy już w niedziele mistrzostwo.
Tego jestem pewny, bo Jaga napewno 6 punktów w 2 najblizszych spotkaniach nie zdobedzie ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Dokładnie potrzebujemy w dwóch najbliższych meczach 6 pkt i będzie pozamiatane.
Ciekawi mnie Legia. Czy stać ich faktycznie na rozegranie 5 dobrych meczów? ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Wystarczy obejrzeć 10 spotkań Legii w tej rundzie, aby stwierdzić, że NIE
![]() Zresztą pisałem rano, że jak dziś przegracie to stracicie MP (prawem serii). Nie przegraliście, więc nie ma czym się już martwić. Co do zmian personalnych w Legii w tej chwili jest sprawa otwarta, choć doszły mnie już słuchy, że mogą one dotyczyć nie tylko zmian w sztabie szkoleniowym. A zresztą jutro będą wiedział trochę więcej, a na początku czerwca powinno być już wszystko jasne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Co to znaczy łatwiejsze mecze? Wyjazd Jagi na Cracovię? Mecz z Legią u siebie przy bilansie iluś tam przegranych ostatnich meczy z Warszawiakami? A może wyjazd na Polonię W. w najbliższej kolejce? Dla mnie jeżeli Wisła gra przy R22 to jest zawsze faworytem więc mamy 9 pkt na pewno. Czy można o Jadze przegrywającej zarówno na wyjeździe i u siebie powiedzieć, że ma łatwiejszy terminarz? Wątpie. Sezon już jest zakończony i pytanie brzmi iloma pkt Wisła wygra, a nie czy w ogóle wygra.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2011
Offline |
|
|
Według mnie nie możemy być tacy pewni, bo różnie może być. Chyba nie muszę tłumaczyć, że nasza liga jest ligą zakręconą i wszystko może się wydarzyć. Wisła jak na razie ma przewagę i jest liderem, ale przed nami trudne mecze, więc nie można na 100% zakładać, że wygramy. Mecz z Legią - nie można do końca stawiać kto ile wygra, bo mimo tylu porażek Legii, to po wygranej w finale PP dostali olśnienia i grają lepiej. Poza tym trener Skorża chyba się obudził i wziął się ostro do roboty, kto wie może i w lidze chce coś pokazać. Co do reszty przeciwników, to nie będę się rozpisywał, ale też trzeba być czujnym i nie można odpuszczać pod pretekstem - bo oni zajmują tą i tą pozycję. Będzie dobrze
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Czyzby kolejne szczescie Cracovii? Moim zdaniem powinna awansowac kolejna druzyna z 1 ligi.
http://www.sports.pl/Pilka-nozna/Lic...077,1,381.html |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
I zdaje się, że tak jest od tego sezonu.
![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Chłopie, takiego komfortu pracy jaki ma w tym sezonie Skorża nie miał w tej lidze nikt od czasów pierwszego Kasperczaka w Wiśle (gdy dostał Majdana, Kłosa czy Kukiełkę). Spośród klubów w czołówce to Legia miała najwięcej czasu na przygotowanie transferów, a następnie na zgranie drużyny. Skorża był już de facto ugadany z Wami na miesiąc przed zakończeniem sezonu i konsultowano z nim wzmocnienia. A te były znaczące. Do tego w zimie dokupiono mu Hubnika. Nie było presji na dobry występ w europejskich pucharach, były za to wartościowe sparingi, m.in. z Arsenalem. Gdyby Skorża wykonał to, co do niego należało, to przy przeciętnej formie Wisły i Amiki Legia w zasadzie już teraz mogłaby świętować MP. Tymczasem na 5 kolejek przed końcem ma ujemny bilans bramek, 11 porażek na koncie. Już teraz osiągnęła najgorszy wynik w ciągu ostatnich 20 lat. Farciarski PP jest w istocie waszym nieszczęściem, bo powstrzymuje decyzyjnych w klubie od gruntownej rewolucji w strukturach klubu, które są nieodzowne. To nie zawodników trzeba wywalić, w każdym razie nie wszystkich - a zarząd i trenera. Nie można analizować osiągnięć Legii w sensie absolutnym (obecnie 3 miejsce w lidze, PP) - tylko w relatywnym. Porównując te osiągnięcia z poprzednimi latami i patrząc przez pryzmat nakładów, które poniesiono. Celem nr.1, absolutnie priorytetowym Legii na ten sezon było mistrzostwo. Jeśli go nie zdobędzie (na co szanse są coraz mniejsze, niemal iluzoryczne) - to Legia będzie największym przegranym tego sezonu. A Skorża poniesie wtedy tego konsekwencje. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
tak apropo
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,77154,t...wiadomosc.html w jedenastce Cikos, Chaves, Melikson. |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Jesli:
1. Polonia Bytom ogra Cracovie w 26 kolejce 2. Polonia Bytom wygra z Gornikiem w 27 kolejce To pokonujac Cracovie w niedziele spuszczamy ich do 1 ligi na 100% ![]()
DysoN
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
![]() ...tak naprawdę 2 pkt. Ma teraz 8 pkt przewagi nad Parchami. Jak zdobędą tylko 1 pkt w dwóch najbliższych kolejkach przy zerowym dorobku Makabi to na 3 kolejki będą mieć 9pkt przewagi. Co przy gorszym bilansie spotkań nie daje jeszcze scyzorom utrzymania.
Ostatnio edytowane przez Proud : 09.05.2011 o godz. 09:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
![]() ![]()
the end
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
powtórze po raz kolejny środa, niedziela = 6pkt nie ma odpuszczania i wtedy można sobie szampany kupować...już raz czy dwa, kupiłem szampana (panathinaikos,cracovia) i był jak ocet... zimny okład panowie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
Gdy 3 zespoły z miejsc bezpiecznych (np. Widzew, Górnik i Polonia) są zdegradowane. Ich miejsca zajmuje 15, 16 drużyna ekstraklasy i TRZECIA 1 LIGI. Regulamin do pobrania na stronie Ekstraklasy. Jak łatwo zauważyć, przepisy nie są ustalone z "duchem sportu". Przynajmniej ja tak sądzę. ![]() EDIT. Kiedyś czytałem, że w PZPN dużo ma do powiedzenia śląska grupa leśnych dziadów, dlatego w degradację Górnika nie wierzę. Pozostaje pytanie, czy Polonii Bytom też pomogą. Powód: licencja
Ostatnio edytowane przez Worcester : 09.05.2011 o godz. 10:05.
![]()
"O, jakże szybko nastrój prysnął wzniosły!
Albowiem w kraju tym zaczarowanym, gdzie — jak w złej bajce — ludźmi rządzą osły, jakież tu mogą być właściwie zmiany? Tu tylko szpiclom coraz większe uszy rosną, milicji — coraz dłuższe pałki, i coraz bardziej pustka rośnie w duszy, i coraz bardziej mózg się staje miałki. Tu tylko może prosperować gnida, cwaniak i k...a, łotr i donosiciel ." Janusz Szpotański |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Masz po części rację, ale w każdej układance są słabe ogniwa i nigdy nie wiesz czego można się do końca spodziewać po sezonie.
Wystarczy prześledzić kilka faktów. 1# Transfery w Legii robił Jóźwiak z Miklasem, gdzie korzystano z usług znajomków np. Piekarski (Manu i Mezengai) i wspólnego menadżera Vrdoljaka i Kelhara. Co im zaproponowano to wzięli. 2# Maciuś nie miał zbyt wielkiego wpływu na transfery letnie, bo cała trójka Knezevic, Mezenga i Vrdoljak była zaklepana już zanim dopięto szczegóły kontraktu ze Skorżą, a transfer Manu był prowadzony przez kilka miesięcy (Piekarski). 3# Przy transferach zimowych przyłożył rękę do Ogbuke i Kelhara. Transfer Hubnika był wyłącznie transferem ratunkowym, a Gol został ściągnięty jako zapchajdziura przez Jóźwiaka. 4# Wisła Skorży miała dwóch świetnych stoperów (Marcelo i Głowackiego) Legia Skorży miała kontuzjowanych stoperów (Astiz i Choto) 5# Wisła Skorży miała napastnika (Brożka) i nie miała bramkarz (Pawełek). Legia Skorży nie miała na jesieni napastnika (Mezenga, Chinyama) i nie miała bramkarza (Skaba) Legia Skorży miała na wiosnę napastnika (kontuzjowany Hubnik) i nie miała bramkarza (Skaba) 6# Zgoda co do tego, że ogólne warunki pracy miał wyjątkowo komfortowe. Dwa miesiące pracy ze skompletowanym składem, a on przegrał 4 z 6 spotkań na otwarcie rundy. Katastrofa. 7# Zgoda co do tego, że nie wytrzymał presji pracy w Warszawie, może go przytłoczyło miasto, może presja związana z całą otoczką medialną w Legii, a może po prostu brak umiejętności. 8# Szykuje się nowy trener i to niekoniecznie Weiss. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Co do Skorzy to nie wgłębiając się w szczegóły na papierze nie wygląda to tak źle. 3 miejsce z możliwością walki o wicemistrza i zdobyty Puchar Polski
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
![]() "JEDNA WIARA JEDEN KLUB WISŁA KRAKÓW AŻ PO GRÓB"
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2010
Offline |
|
|
Można sobie dumać o tym, czy Skorża jest winien w 100, w 80, 50 czy 15% za marną grę Legii w tym sezonie, można sobie dyskutować czy jest lepszym czy gorszym trenerem lub jak wypada na tle trenerów z Polski. Ale prawda jest taka, że jeżeli rozważa się takich kandydatów, jacy pojawiają się w plotkach medialnych i jest realna szansa na ich zatrudnienie, to to jest akademicka dyskusja - bo choćby i MP w cuglach zdobył w tym roku, to i tak każde z tych przewijających się nazwisk jest lepsze.
Edit: Cytat:
Ostatnio edytowane przez Sartre : 09.05.2011 o godz. 11:16.
![]()
Legionista
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Skorża podpisał kontrakt z Legią na 3 lata, więc bez jakiegoś odszkodowania za jego zerwanie się pewnie nie obędzie.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Marek Profus nowym właścicielem Korony ?
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,37358,t...wiadomosc.html Dziś w gazecie Szechtera pada nazwisko nowego kandydata na trenera Legii - jest to Słowak Vladimir Weiss.Myśle jednak że Maciuś zdobyciem PP zapewnił sobie prace na następne pół roku conajmniej.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 09.05.2011 o godz. 12:16.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Zresztą - większość z wypowiadających się tu wiślaków życzy Maćkowi jak najdłuższego prowadzenia Legii - ot, jeden rywal do mistrzostwa mniej. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2006
Offline |
|
|
To żart? Gościu który z przeciętnej Słowacji (Słowenii?) zrobił ZESPÓŁ miałby się - powiedzmy szczerze - zdegradować do Legii?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Jakby to powiedział Janusz W.: "Kasa, misiu, kasa".
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|