The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 13.09.2009, 18:04
pysio napisał(a):Wyświetl post
Mecze Wisły coraz częściej mnie usypiają..

na +:
- wejście Jirsaka
- postawa w bramce Pawełka

na -:
- wejście Cantoro
- gra Kirma, Brożka, Małeckiego, Łobodzińskiego
- bierna postawa M. Skorży
Pysio,

W pięciu minutach Jirsak pokazał naprawdę wiele, tyle ile miał czasu.
Cantoro został wpuszczony by neutralizować rywala i kilka razy przechwycił piłkę, przerwał kilka akcji. Jak mnie zwykle jego gra ironizuje tak za dzisiejszy występ może dopisać sobie mały plusik.
Łobodzinski i tak całkiem nieźle się zaprezentował, szczególnie patrząc na jego poprzednie występy w tym sezonie.Skorży to już w ogóle się czepiasz. Zrobił według mnie co należało. Każdy ma jednak prawo interpretować pewne rzeczy inaczej. ;-)

kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Kopnął kilka razy prosto piłkę w słabej polskiej lidze.
I przyczynił się do zwycięstwa chyba w każdym, ligowym spotkaniu Wisły w tym sezonie ?
Ostatnio edytowane przez Mario Nh : 13.09.2009 o godz. 18:22.
Odpowiedz cytując
MaG*
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 13.09.2009, 18:05
Największy problem jest z rozegraniem piłki.Brakuję jak cholera rozgrywającego.
Przez to w końcówce nikt nie uspokoił spotkania i Lechia przejęła inicjatywę.
Nie mam pojęcia dlaczego Jirsak nie gra. Wszedł w końcówce i widać było ,że wie o co chodzi.
Nie rozumiem pretensji Małeckiego do Tomasa mógłby sobie to darować szczególnie ,że w końcówce zaliczył kilka głupich strat .

Poza tym cieszą jak cholera 3 pkt. Teraz gramy 2 mecze u siebie i nie wyobrażam sobie ,że nie zdobędziemy kompletu punktów.Następnie czeka nas seria trudniejszych spotkań.
Najpierw Śląsk a potem Kuchenki. Mam nadzieję,że Kuchenki ogramy na wyjeździe (trudne ale wykonalne) i odegramy się za porażkę w tamtym sezonie
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Arked napisał(a):Wyświetl post
Dzięki takiemu charakterowi Małecki jako jeden z niewielu młodych graczy w polskiej lidze robie karierę. Potrzeba nam graczy niepokornych i zadziornych. Więc skończcie pitolenie.
Jaką karierę ?

Jakoś naprzeciw mocarzom z Estonii taki kozak nie był...
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

pysio napisał(a):Wyświetl post
przerzuć się na Manchester United, jeśli oczekujesz futbolu na najwyższym poziomie...

Nie wiem, jak mógł nudzić kogoś mecz, gdzie wynik waży się do ostatnich minut...
Ddf
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 13.09.2009, 18:06
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Tą sodówką i boiskowe gówniarstwo widać już stosunkowo długo. I nie wyjeżdżajcie z armatami o jego dzieciństwie, jakże ogromnym przywiązaniem do Wisły itp Mi chodzi o sytuację z pyskowaniem do sędziego. Gwiazdor i tyle, potrzeba mu ewidentnie ławki na trzy mecze dla pokory, ale problem w tym że nie ma go kto zastąpić. Takie zachowanie jest NIEDOPUSZCZALNE!

Tyle.
Człowieku ochłoń!!!!!!! Prawie wszyscy piłkarze dyskutują z sędziami a Ty się Małeckiego czepnąłeś J bardzo dobrze że pyskuje , niech się sędziować nauczą,i patrzeć na oczy!!!! (idąc Twoim tokiem myślenia w Serie A nie miałby kto grać,tam dyskusje z sędziami są na porządku dziennym...)
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 13.09.2009, 18:06
Gra pozostawia wiele do życzenia, ale to nie za grę będą nas roliczać tylko za punkty, które zdobywamy.
Oby nie było podobnie jak z Legią, która po 7 wygranych z rzędu zaczęła seryjnie tracić punkty.
Motywatacja i jeszcze raz motywacja.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 13.09.2009, 18:07
Malecki, to nie Blaszczykowski(i nie mowie tu o umiejetnosciach pilkarskich) i tyle za podsumowanie.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 13.09.2009, 18:08
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Człowieku ochłoń!!!!!!! Prawie wszyscy piłkarze dyskutują z sędziami a Ty się Małeckiego czepnąłeś J bardzo dobrze że pyskuje , niech się sędziować nauczą,i patrzeć na oczy!!!! (idąc Twoim tokiem myślenia w Serie A nie miałby kto grać,tam dyskusje z sędziami są na porządku dziennym...)
Człowieku, dyskusja a pyskowanie do sędziego to dwie różne rzeczy. Być może Tobie to nie przeszkadza bo należysz do pokolenia JP, czy tam jebać PZPN, nie moja sprawa. Nie podważam jego umiejętności piłkarskich, ale on swoim zachowaniem mnie irytuje. I mnie nie interesuje liga włoska.

Czepnąłęś

Ciach bajera. Nie spinaj. Małecki ława.

Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 13.09.2009, 18:08
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Kopnął kilka razy prosto piłkę w słabej polskiej lidze.
To po oglądasz "tą słabą polską ligę"
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 13.09.2009, 18:09
Konrad. napisał(a):Wyświetl post
przerzuć się na Manchester United, jeśli oczekujesz futbolu na najwyższym poziomie...

Nie wiem, jak mógł nudzić kogoś mecz, gdzie wynik waży się do ostatnich minut...
w prosty sposób.. żadnej ale to żadnej kombinacyjnej akcji z naszej strony przez cały mecz.. nic nie próbują, nie wystawiają się.. po prostu nasi kopacze (bo piłkarzami ich nazwać nie możemy po meczach z Estończykami) wyglądają na boisku jakby byli tam za karę..

aż się dziwię, że jeszcze wygrywamy mecz za meczem..

gdzie te czasy gdzie był Żurawski, Frankowski, Kosowski, Uche, Paszulewicz, Szymkowiak, IG.. ;(
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 13.09.2009, 18:10
Kolejny raz gdy Jirsak wchodzi na boisko to w 5 min zagrywa więcej prostopadłych piłek niż Diaz w całej rundzie ;] po co Diaz w srodu skoro Sobol czysci wszystko a brakuje kogoś kreatywnego kto z pierwszej piłki poda dokładnie a Junior z całym szacunkiem dla niego,zanim poda to jeszcze musi przyjąc piłke goleniem albo czeka az mu sie przestanie odbijac;].
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 13.09.2009, 18:10
Komentarze w stylu pysia to mnie doprowadzają do ****icy. "Bierna postawa Skorży". Rzeczywiście Skorża oddał dzisiaj mało strzałów i w ogóle był nie niewidoczny, miejmy nadzieje, że zrehabilituje się w następnym meczu. Na prawdę nie rozumiem ludzi, którzy ciągle narzekają na Skorże. Chłop bije kolejne ligowe rekordy, ale i tak przyjdzie taki co będzie na niego napierdalać. Mistrzostwo z największą przewagą z historii? Co tam. Dwukrotne wyrównanie rekordu klubowego w liczbie zwycięstw z rzędu i możliwość pobicia go? Co tam Skorża, wypierdalaj, co z tego, że wziąłeś ósmą drużyne ligi i zdobyłeś dwa mistrzostwa. WON I JUZ!
uzytkownik_forum napisał(a):
Jak pomysle, ze keidys moglismy pojechac do Schalke i tam im 4 wlepic...
Tamta drużyna potwierdziła, że można jechać na mecz w pucharach i wlepić, szczególnie Valerendze, Anderlechtowi, Dinamo, czy Valerendze.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 13.09.2009, 18:11
Wam się ludzie w głowach popier...
Co post to źle, fatalnie, beee
Idźcie na onet popisać sobie o Barcelonie, szkoda nawet pisać...
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Stary 13.09.2009, 18:12
mi najbardziej szkoda Kirma
mało z nim graja, widać ze Kirm lubi schodzic do srodka, grac kombinacyjna pilke,
nie ma z kim grac to pilke ;/

Odpowiedz cytując
Endrju
Junior Member

Od: 01.2003

Stary 13.09.2009, 18:12
wislacki napisał(a):Wyświetl post
i co podobają ci się takie szare myszki, które się odezwać boją?
Bo ja wolę młodego, przebojowego Małeckiego, który nie boi się ryknąć na starszych.
Hoho, wielki pan Patryk pokrzyczał sobie na najsłabszego psychicznie i najcichszego zawodnika w drużynie, faktycznie kozak z niego A może pomyślałbyś o tym, że takie opierdalanie za byle co powoduje że Jirsak, który umiejętnościowo jest niezłym graczem, ale charakterowo cichym chłopcem (mimo swych dwudziestu paru lat) , jeszcze bardziej się w sobie blokuje i powoduje to u niego jeszcze większe problemy?
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 13.09.2009, 18:13
nie wiem po co Skorża zdejmuje dobrze(!) grającego Łobodzińskiego z dobrze funkcjonującej prawej strony...po tej zmianie gra prawą flanką siadła zupełnie.
Łobodziński nieźle współpracuje z Alvarezem. Dziś słabo grał przede wszystkim Paweł Brożek. Ale myśle że to wpływ kadry.
Kirm był cieniem zawodnika z środy...nie wiem co jest grane w jego przypadku.
Jop zagrał dobrze, choć widać że szybkością nie grzeszy.
Diaz pomimo zmęczenia zagrał bardzo poprawnie. Sobolewski dziś słabiej od Juniora.
Mały jak zwykle dobre zagrania przeplatał z beznadziejnymi...ale brama na +. Ładnie się zachował.
to tak na szybko.

ważne 3 pkt i do przodu. Teraz Bytom trzeba pokonać i do Wrocławia jechać z kompletem...
Zlekceważą twój głos
Którym wróżysz im los
Od jakiego ich nic nie wyzwoli
Bo zabije ich las
Rąk co klaszczą na czas
W marsza rytm co śmierć niosąc nie boli

Patrz jak piją i żrą
Twoją żywią się krwią
I żonglują słowami twych pieśni
Lecz nic nie śni im się
A najlepiej wiesz że
Nie istnieje wszak to co się nie śni.

Jacek Kaczmarski
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

To po oglądasz "tą słabą polską ligę"
Co za pytanie z du.y wzięte, co ma piernik do wiatraka
Przecież wszyscy wiedzą, że ta liga jest tragicznie słaba i z każdym rokiem Europa nam ucieka.
Oglądam, bo mieszkam w Polsce i kibicowanie mam we krwi.
Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Cytat:

na +:
- wejście Jirsaka
- postawa w bramce Pawełka

na -:
- wejście Cantoro
- gra Kirma, Brożka, Małeckiego, Łobodzińskiego
- bierna postawa M. Skorży
Jak cie usypiaja mecze to sobie budzik nastawiaj co 5 minut bo widac ze na tym meczu spales skoro zle oceniasz gre Malego i Łobo. Moze zmien sobie nick na pysiomista?

PS A za to narzekanie na Skorze to nie wiem czemu bana jeszcze nie dostałes. Twoj opis tak mnie wku..., i nie chodzi o to ze nie mozesz miec swojego zdania tylko czemu sie wypowiadasz w imieniu ABG?! A co do swojego zdania, to kazdy je moze miec jednak te twoje wywody sa z dupy wziete skoro nie podoba ci sie ze Skorza doprowadza druzyne do 10 zwyciestwa z rzedu. Normalnie az sie gotuje jak te twoje głupoty czytam uhahaah
Ostatnio edytowane przez Jaroo1 : 13.09.2009 o godz. 18:18.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Mario Nh napisał(a):Wyświetl post

Cantoro został wpuszczony by detronizować rywala ...
ja p...
ludzie czytajcie czasami, co piszecie. A co graliśmy z Lechią na tronie, w mistrzowskiej koronie?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Endrju napisał(a):Wyświetl post
Hoho, wielki pan Patryk pokrzyczał sobie na najsłabszego psychicznie i najcichszego zawodnika w drużynie, faktycznie kozak z niego A może pomyślałbyś o tym, że takie opierdalanie za byle co powoduje że Jirsak, który umiejętnościowo jest niezłym graczem, ale charakterowo cichym chłopcem (mimo swych dwudziestu paru lat) , jeszcze bardziej się w sobie blokuje i powoduje to u niego jeszcze większe problemy?
Patryk jest przecież kotem, wielkim Wiślakiem. On nie może być 'be'.

Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Stary 13.09.2009, 18:16
Łobo dobrze dziś grał,i sie w****.. jak musiał zejść i to mi się podoba za to Brożek coś słabiej,Pawełek pewny
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 13.09.2009, 18:17
Człowieku, dyskusja a pyskowanie do sędziego to dwie różne rzeczy. Być może Tobie to nie przeszkadza bo należysz do pokolenia JP, czy tam jebać PZPN, nie moja sprawa. Nie podważam jego umiejętności piłkarskich, ale on swoim zachowaniem mnie irytuje. I mnie nie interesuje liga włoska.

Czepnąłęś

Ciach bajera. Nie spinaj. Małecki ława.
Mnie irytują takie posty jak twoje,i wymyślanie komuś że jest z takiego czy innego pokolenia (swoja drogą z tym JP to się ubawiłem) Jesteś tylko kolejnym malutkim szczekaczem na tym forum których jest coraz więcej. Załóż nowy temat "AntyMałecki" ...
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 13.09.2009, 18:20

To co się od pewnego czasu tu wyprawia to jakaś masakra,poziom tego forum powoli sięga dna.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 13.09.2009, 18:21
Może będę monotematyczny, ale mnie też nie podoba mi się że Patryk wydziera się na starszych kolegów z zespołu i startuje do sędziów. Dzisiaj akurat kartki za to nie dostał, ale mecz w mecz jest to samo...

...ale co poniektórym chciałbym przypomnieć, jak ważne ogniwo naszego zespołu Mały stanowi, i czy tego płaczki chcecie, czy nie, dalej będzie grał w pierwszym składzie bo swoją czysto boiskową postawą na to zasługuje : - )
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Mnie irytują takie posty jak twoje,i wymyślanie komuś że jest z takiego czy innego pokolenia (swoja drogą z tym JP to się ubawiłem) Jesteś tylko kolejnym malutkim szczekaczem na tym forum których jest coraz więcej. Załóż nowy temat "AntyMałecki" ...
Usiądź proszę i zamilcz, ja zrobię to samo

"Malutki szczekaczu".

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

FraMat napisał(a):Wyświetl post
ja p...
ludzie czytajcie czasami, co piszecie. A co graliśmy z Lechią na tronie, w mistrzowskiej koronie?
Fakt, użyłem złego słowa.
Myślałem raczej o tym że Skorża wpuścił go zamierzając zneutralizować rywala w środku pola.
Odpowiedz cytując
Jazda
Member

Od: 09.2008

Stary 13.09.2009, 18:22
Tak i może jeszcze będzie miał przez to polucje...
Odpowiedz cytując
maxx304
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 13.09.2009, 18:27

Ta. Kozak wielki. Z mordą do człowieka, którego chyba jeszcze nikt nie widział, żeby odpyskował w odpowiedzi. Cwaniak. Ale co tam, kibice pogłaszczą, bo "on kocha Wisłę". Endrju ma rację, coś takiego wcale nie pomaga, a może blokować, zależnie od charakteru. A Tomek cichy chłopak jest i wsparcia by mu trzeba. Małecki jak seryjnie je*** dośrodkowania i traci piłkę to jest ok, bo bramkę strzelił. A Jirsak? No wszedł na pięć minut i 3 goli nie strzelił, ława!

Wk***wia mnie takie gwiazdorzenie niesamowicie. A o wyskoku z pyskiem do sędziego nawet nie ma co mówić, bo żenada kompletna. Był wielki "piłkarz" Małecki... A robi się z niego "piłkarzyna". Mam nadzieję, że szybko trafi na takiego, co mu buźkę zamknie. Im szybciej, tym lepiej.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Stary 13.09.2009, 18:35
qchar90 napisał(a):Wyświetl post
mi najbardziej szkoda Kirma
mało z nim graja, widać ze Kirm lubi schodzic do srodka, grac kombinacyjna pilke,
nie ma z kim grac to pilke ;/
Biorąc pod uwagę jak niewiele udaje mu się zrobić gdy już ma piłkę nie dziwię się, że reszta zespołu woli grać np. przez Małeckiego.
Kirmowi na pewno przydałoby się więcej wsparcia ze strony Pi. Brożka (który już dawno nie zagrał naprawdę dobrego meczu), ale to nie tłumaczy prostych błędów i bierności Słoweńca.
Odpowiedz cytując
Wehrmacht
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2009

Stary 13.09.2009, 18:37

Zgadzam się w pełni. Lubię Małeckiego za waleczność i nieustępliwość ale ostatnio już tak przegina pałę, że aż żal patrzeć. To nie to, że on rozmawia z sędziami czy mobilizuje kolegów z drużyny - on jest po prostu chamski, wulgarny i tak mu już sodówa do głowy uderza, że ciężko wytrzymać. Nic jeszcze nie osiągnął a 90 % tego co nazywamy jego dobrą grą to efekt grania z bardzo dobrą jak na nasze warunki drużyną... ciekawe czy tak samo by grał w drużynie z doła tabeli bo bardzo wątpię. Większość zawdzięcza kolegom z drużyny a wydziera się na nich jakby co najmniej byli zawodnikami Legii czy Cracovii.

Co do meczu... nie wiem czy to tylko moje wrażenie ale Wisła grała jakby nie chciała tego meczu wygrać - były momenty, że przez 10-15 minut w ogóle z połowy nie wychodziliśmy (!) np 0-10 minuta, 45-58, 75-85 - zobaczcie sobie, że widoku bramkarza Lechii w tym czasie nie uświadczycie -.- a to nie jest Lech ( bo Legia gra taki piach, że w ogóle jej pod uwage nie mozna brać w walce nawet o podium - punkty to zdobywaja bo się nazywają Legia i pół ligi zamiast grać i ich rozjechać to się kładą przed nimi jak np Polonia Bytom ) żebyśmy w takiej defensywie byli... a nie które akcje Lechii to już w ogóle w wykonaniu naszej obrony parodia jakaś np Alvarez który całkiem odpuscił zawodnika Lechii i tylko dzięki temu, że on piłki nie umiał przyjać nie straciliśmy bramki -.-

ale ogólnie bardzo cieszą te 3 punkty i... czekamy w Sosnowcu na mecz na szczycie z... Polonią Bytom xD
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów