The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.06.2009, 22:31
Wynik poszdl w Świat i tyle. USrańce zasłuzyli na final bo grali od poczatku do konca w kazdym meczu. Jedynie z Brazylia nie mieli zupelnie szans.A tak pokazali niezly futbol i z racji tego ze za rok Mundial odbedzie sie poza Europa(zadna druzyna europejska nie wygrala Mundialu rozgrywanego poza Europa!!!) sa jedna z druzyn , ktora przy niezłym losowaniu moze sporo namieszac.
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.06.2009, 22:36
Spokojnie...to TYLKO puchar konferedacji,wiem że wynik idzie w świat ale dam sobie łeb uciąć że jak przyjdzie co do czego to USA na mistrzostwach świata w pierwszej 8 nie będą....
Hiszpanie co jak co słabo ale nie zapominajmy ze co drugi albo praktycznie każdy(a raczej na pewno) grał w tym sezonie 100razy wiecej meczów w Ligach mistrzów,pucharach uefa czy też ligach...mają prawo i po prostu muszą być zmęczeni.Gdyby gra szła o jakąkolwiek stawkę wynik byłby inny.
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 24.06.2009, 23:02
Śmieszy mnie opinia "szkoda Hiszpanii" - niby czemu ? Bo zaczynają się na literę "H"?
Tak samo jakbyśmy byli na miejscu USA i wygrali to też ktoś miałby powiedzieć - szkoda że wygrali Polacy?

Wygrali bo byli lepsi - szczęście sprzyja lepszym i koniec.
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.06.2009, 06:32
Szkoda bo finał był by bardziej widowiskowy, a nie młocka USA
Odpowiedz cytując
donPedro23
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 25.06.2009, 07:31
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Spokojnie...to TYLKO puchar konferedacji,wiem że wynik idzie w świat ale dam sobie łeb uciąć że jak przyjdzie co do czego to USA na mistrzostwach świata w pierwszej 8 nie będą...
To samo sobie pomyślałem, gdyby to był półfinał Mistrzostw Świata to byłaby megasensacja, ale to tylko trochę więcej niż turniej towarzyski, bez jakiegoś specjalnego prestiżu, a najbardziej śmieszą mnie emocje Iwańskiego
Mecz mi się podobał, Amerykanie zajebiście zagrali w obronie, Howard na dobrym poziomie bronił, sędzia (mimo że popełnił kilka błędów) pozwalał grać i dzięki temu spotkanie było płynne, w szybkim tempie. Widać, że Hiszpanie już zmęczeni sezonem i się zastanawiam gdzie jeszcze znajdą motywację, żeby w ogóle zagrać w meczu o zaszczytne 3. miejsce.
btw wreszcie się dowiedziałem dlaczego Czarni mają taką świetną kondycję i pojemność płuc - jakbym całe życie napierdalał w te vuvuzele to mógłbym w maratonach biegać.
Ostatnio edytowane przez donPedro23 : 25.06.2009 o godz. 07:35.
WSZĘDZIE DOBRZE, ALE W DOMU NAJLEPIEJ...R22!

Odpowiedz cytując
LAW
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.06.2009, 11:42
Dla mnie ten Puchar to zapchajdziura. Klubowe Mistrzostwa Świata przynajmniej pokzaują, która drużyna klubowa jest najlepsza na świecie. W przypadku reprezentacji o tym kto jest najlepszy mówi wynik Mistrzostw Świata. Jedyne plusy to możliwość wykazania się dla zmienników i że będzie trochę piłki w wakacje
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.06.2009, 15:47
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Bez przesadnych teorii;
Amerykanie zagrali bardzo solidny mecz, szczególnie w obronie. Howard i stoperzy zyciówka, a Hiszpanie jacys tacy nieswoi, niby pełno sytuacji ale bez polotu, tak na stojaka w ataku.

No dobra ale gdyby Hiszpanie byli troche dokladniejsi pod bramka to przez pol drugiej polowki powinni strzelic z 3-4 bramki .

A tak nudny final sie zapowiada,z piejącym Iwańskim i trąbkami a la Malysz,
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Młyniu_Miechów
Wiślacki Miechów

Od: 07.2004

Stary 25.06.2009, 16:11
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
Szkoda bo finał był by bardziej widowiskowy, a nie młocka USA

Tak samo jak widowiskowy miał być ostatni finał LM.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 25.06.2009, 16:41
Młyniu_Miechów napisał(a):Wyświetl post
Tak samo jak widowiskowy miał być ostatni finał LM.
A kto tak mówił ?
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.06.2009, 16:50
JAR0 napisał(a):Wyświetl post
A kto tak mówił ?
Wszyscy żyli taką nadzieją... Bo spotkały się dwie teoretycznie najlepsze ekipy, z dwóch najlepszych lig na świecie... I co? I wielkie gówno. Śmiem stwierdzić, że ciekawszy byłby finał MU-Chelsea, no ale mniejsza o to.

Ja tam się cieszę, że wreszcie ktoś utarł nosa dumnym Hiszpanom. A, że są to Amerykanie, którzy generalnie po dwóch meczach byli skreśleni - no cóż, bywa i tak

Sądzę, że dziś obędzie się bez niespodzianki i Brazylia gładko wygra z RPA. Finał Brazylia-USA wydaje się też być mimo wszystko łatwym do przewidzenia pod kątem wyniku, jednak po wczorajszym ... kto wie..
Odpowiedz cytując
diablo885
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 25.06.2009, 17:12
Prawda jest taka ze Hiszpania zagrala tak jak Wisla w Belchatowie czy Gliwicach... Cisneli cisneli i nic nie wpadalo a ci wyprowadzili 2 kontry i akurat sie poszczescilo.. na 10 meczow Hiszpanie wygrali by 9 ale wczoraj mieli tak zwanego nie farta i przegrali.
Bez względu na wszystko zawsze będziemy z Wislą!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 25.06.2009, 17:29
Prędzej mi kaktus wyrosnie, niż USA będzie czołową drużyną świata. Śmieszne.
..
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Stary 25.06.2009, 18:36
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy żyli taką nadzieją... Bo spotkały się dwie teoretycznie najlepsze ekipy, z dwóch najlepszych lig na świecie... I co? I wielkie gówno. Śmiem stwierdzić, że ciekawszy byłby finał MU-Chelsea, no ale mniejsza o to.
Ale MU nigdy nie grało i nie będzie grać tak efektownie jak Barca. A Hiszpania z Brazylią to obecnie dwie najbardziej widowiskowo drużyny świata.
Odpowiedz cytując
pbciderek
Member

Od: 03.2005

Stary 25.06.2009, 19:57
Nie da się tego oglądać... trąbki jak na Małyszu! Ciężko będzie przetrwać najbliższe MŚ ;( Na szczęście w Brazylii atmosfera będzie już taka jak powinna być
pbciderek
Odpowiedz cytując
janko04
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 25.06.2009, 20:04
jakby nam ak piłka chodziła jak im to byśmy teraz siebie ogladali w telewizji na Pucharze Konfederacji
Odpowiedz cytując
WislakWiDoK
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 25.06.2009, 20:05
pbciderek napisał(a):Wyświetl post
Nie da się tego oglądać... trąbki jak na Małyszu! Ciężko będzie przetrwać najbliższe MŚ ;( Na szczęście w Brazylii atmosfera będzie już taka jak powinna być
Dokładnie, tragedia.
ɐɪʌoɔɐɹɔ
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.06.2009, 20:08
No i na razie widowisko też tragedia. Brazylia gra słabo, czyżby finał miał odbyć się z gospodarzami...
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.06.2009, 20:13
Widowisko na razie słabe.
NAJGORSZE te wk*rwiające trąbki, dają tak po uszach jakby stado komarów, much i innego gówna latało.
Obstawiam Brazylia 2: 1 RPA
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
mic
Tylko Wisła

Od: 11.2002

Stary 25.06.2009, 20:21
Ogladajac LM na 'n' myslalem ze juz gorszych "wrazen sluchowych" po sluchaniu mega smiesznego Jagody byc nie moze... jednak te trabki dobijaja...

Co do meczu, tragedia. Pewnie RPA strzeli jakas fuksiarska bramke i powtorzy sie scenariusz z wczoraj
Odpowiedz cytując
Schabek
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.06.2009, 20:27
Finał USA - RPA nie wyobrażam sobie Kaka strzeli w drugiej połowie i bedzie po meczu ...
95% idiotów czyta posty z reką na myszce ... Nie zdejmuj teraz ręki za późno

Wisła Kraków!
Odpowiedz cytując
jurukuru
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 25.06.2009, 20:30
No ale powiedzcie mi, kto tam na mecze chodzi, że 90` napierniczają w te trąbki
MŚ 2010 się zbliżają i aż strach...... :]

Brazylia wygra..
Armia Białej Gwiazdy- z nią się liczy każdy, honoru Wisły i Krakowa strzeże
ta sławna brygada!

Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Stary 25.06.2009, 21:15
Nooo i wszyscy piszą, że Brazylia przyciśnie w drugiej połowie, a tu 84 minuta i dalej nic...

Podziwiam grajków RPA, w pierwszej połowie naprawde było widać, że pomimo mniejszych umiejętności technicznych od Brazylijczyków, potrafili dwoić się i troić, żeby tą różnice zamazać.

Co do końcowego wyniku to stawiam na dogrywkę i wygraną RPA.

EDIT :

No to się chyba pomyliłem z wynikiem
Ostatnio edytowane przez igortsw : 25.06.2009 o godz. 21:18.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 25.06.2009, 21:35
Jeden powazny strzal i jeden gol! To sie nazywa skuteczność!
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 25.06.2009, 23:12
Powiem wam szczerze że troche mi żal RPA bo grali zdecydowanie lepiej od Brazylii...no ale cóż mam nadzieje że przynajmniej USA wygra!!!

P.S. W sobotę czy niedzielę finał?

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 25.06.2009, 23:40
Zakazac trąbienia i uzywania tego czegos ,bo mozna oszlaec kiedy przez 90 minut nie slychac nic,zadnego dopingu ,zadnych braw,zadnych innych odglosow trybun tylko jak na rykowisku sie czlowiek czuje.

Nam zabieraja race itp ,to tamtym niech pozabieraja te "zabawki"

Moze do MS cos wymyslą,bo to odbiera chec ogladania meczu.

A pilkarsko,to cien Brazyli jaka pamietam,Ronaldo,Rivaldo,Cafu---ahh piekne to byly czasy..,juz nigdy nie wróca
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
sharkey
Senior Member

Stary 26.06.2009, 00:17
Wojtas napisał(a):Wyświetl post
A pilkarsko,to cien Brazyli jaka pamietam,Ronaldo,Rivaldo,Cafu---ahh piekne to byly czasy..,juz nigdy nie wróca

Jak dla mnie to trener reprezentacji Brazylii wystawił sobie po prostu kadrę B bo mi trochę tam sławnych nazwisk brakowało chociaż wiadomo nie tylko nazwiska grają

P.S. Mnie te ich trąbki specjalnie nie przeszkadzają przynajmniej troche Szpakowskiego zagłuszali, a do MS może już przejdzie na to moda

JEDNO SERCE JEDNO BICIE WISŁA KRAKÓW PONAD ZYCIE!!!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.06.2009, 08:44
FIFA musi coś zrobić z tymi trąbkami. Przecież podczas finałów, przy tak kociej muzyce oglądalność spadnie. Bo piknikowi kibice, oglądający mecze okazyjnie przełączą na coś innego. To się odbije na medialności wydarzenia i wpływach od sponsorów.

Naprawdę, nie rozumiem tych Afrykańczyków z RPA. To był ich wielki dzień - grają na własnym stadionie z wielką Brazylią, grają świetnie i są bliscy sprawienia sensacji. Tymczasem zamiast dopingu koszmarna kakofonia. Pojedyncze próby ole, ole to wszystko na co było ich stać.

Mam swoją teorię, która tłumaczy to co się stało wczoraj. Bóg owszem jest miłosierny i litościwy, ale nikt nigdy nie twierdził, że jest bezgranicznie cierpliwy. I On może się czasem zdenerwować. Jeśli akurat oglądał mecz - to natchnął Dani Alvesa, by ten ukarał publiczność na stadionie w Johanesburgu.

Słowem - zostali pokarani przez niebiosa za małyszówki.

PS. rozumiem różnice kulturowe, szanuje kulturową odmienność - ale sygnalizowane przez kibiców gesty (podrzynanie gardeł i wywracanie oczami) stanowią "wspaniałą" reklamę turystyczną RPA, gdzie białych Afrykanerów tak właśnie się morduje. Do gościnnych to Afrykańczycy z RPA chyba nie należą.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 26.06.2009, 12:42
Ale oni trąbią nie tylko na meczach RPA. Tak jest na każdym spotkaniu. Ja się nie uważam za piknikowego kibica, a przez te buczenie odchodzi mi ochtoa na oglądanie i przełączam
..
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 26.06.2009, 14:33
Faktycznie te trąbki denerwują i strasznie przeszkadzają oglądając w telewizji. Wyobraźcie sobie taki huk na żywo. W każdym bądź razie Brazylia powinna w finale zagrać już o wiele ambitniej niż z RPA i gładko poradzić sobie ze Stanami Zjednoczonymi, które mimo ambicji i chęci, aż takich umiejętności jak Brazylijczycy nie posiadają.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 26.06.2009, 15:20
flamengista napisał(a):Wyświetl post
FIFA musi coś zrobić z tymi trąbkami. Przecież podczas finałów, przy tak kociej muzyce oglądalność spadnie. Bo piknikowi kibice, oglądający mecze okazyjnie przełączą na coś innego. To się odbije na medialności wydarzenia i wpływach od sponsorów.

PS. rozumiem różnice kulturowe, szanuje kulturową odmienność - ale sygnalizowane przez kibiców gesty (podrzynanie gardeł i wywracanie oczami) stanowią "wspaniałą" reklamę turystyczną RPA, gdzie białych Afrykanerów tak właśnie się morduje. Do gościnnych to Afrykańczycy z RPA chyba nie należą.

Kiedys Ziołkowski mowil ,ze gdyby nie jego gabaryty,bedac na jakims obozie w RPA,to na byle jakim zakatku ulicy czaili sie "miejscowi" ..

Ciekawe jak to bedzie za Rok,ale watpie zeby nastawienie uleglo zmianie,

A co do trabek,to juz sie wypowiedzialem ale watpie zeby jak bedzie jakis mecz innych druzyn niz z Afryki ,to beda wogole obecne,np Anglia-Niemcy ,itd...zawsze to jakis plus.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów